lolka11 15.07.04, 12:22 Hei, Czytaliscie?.... Dorota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: Rutkowski w dzisiejszej Aftonbladet - sorry 15.07.04, 17:08 www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,505051,00.html O co wlasciwie tu chodzi? Czytalam bardzo pobieznie. Wyglada na to ze jakis Polak w Sztokholnie od ktorego zadano okupu, wezwal na pomoc detektywa Rutkowskiego z jego "armia", a szwedzkiej policji to sie nie spodobalo. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Rutkowski w dzisiejszej Dagbladet 15.07.04, 17:13 www.expressen.se/index.jsp?a=160142 Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Rutkowski w dzisiejszej Dagbladet 15.07.04, 20:51 kadm.nfz.gov.pl/ue/index.php?katnr=5&dzialnr=2 A tu Rutkowski w polskiej gazecie. Widzialam w Rapport o godz 19 30 dlugi reportaz na temat wczorajszego zdarzenia i cala historia zostala przedstawiona bardzo sympatycznie. Zle wrazenie zrobil na mnie jedynie "polski bisnesmen", ktory mowil bardzo nieudolnie po szwedzku, a chyba powinien jako wlasciciel duzej firmy budowlanej w Sztokholmie. Jutro w szwedzkiej rannej kawiarence bedzie dyskusja na ten temat z udzialem polskiego dziennikarza. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Rutkowski w polskiej gazecie 15.07.04, 20:52 Sorry!!! serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,2181136.html Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Rutkowski w szwedzkiej telewizji 15.07.04, 22:27 Czy Rutkowski nie zna jezyka angielskiego? Wg szwedzkiej i polskiej prasy podejmuje sie miedzynarodowych akcji, czy ma wtedy przy sobie tlumacza? W wywiadzie telewizyjnym na lotnisku sztokholmskim Arlanda, dziennikarka zadawala pytania po niemiecku, a Rutkowski odpowiadal po polsku. Mowil ladnie, z duza wprawa , ale dlaczego po polsku? Z informacji wynika, ze spedzil dlugi czas w Austrii gdzie mial firme. Odpowiedz Link Zgłoś
szatanciekocha Re: Rutkowski w szwedzkiej telewizji 30.07.04, 20:52 a to chuj złamany,odpowiadal po polsku, no! lepiej zeby odpowiadał po szwedzku zebys mogła sobie troche potłumaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
alltid_ung Re: Rutkowski w dzisiejszej Dagbladet 16.07.04, 20:09 Rutkowski na poliglote nie wyglada raczej na nadetego bufona.......raczej mi sie nie spodobal..... ale ja juz taka dziwna jestem ;-))) pozdrawiam Gosia @--------------------@------------------@-----------------@-----------------@ „ wszyscy wiedzą jak powinno wychowywać się dzieci....... z wyjątkiem rodziców” Robert Lembke forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=5989627&a=13137049 www.fampersson.k-webb.nu Odpowiedz Link Zgłoś
julkaisyn Re: Rutkowski w dzisiejszej Dagbladet 21.07.04, 11:10 tu cos nowego : info.onet.pl/952923,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Sprawa szantazu 01.10.04, 16:12 Jeden z zatrzymanych przez Rutkowskiego Polakow mial juz rozprawe sadowa w Szwecji. Oskarzonia o szantaz nie udowodniono, wiec z tego zarzutu zostal oczyszczony. Natomiast zostal skazany za sfalszowanie dokumentow, nielegalny pobyt w Szwecji i jeszcze kilka drobnych przestepstw na 4 miesiace wiezienia. Po odbyciu tej kary zostanie wydalony ze Szwecji bez prawa powrotu przez 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś