krispie 27.09.04, 12:05 Leci ktoś Wizzair-em do Sztokholmu w listopadzie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kdb.se Re: Leci ktoś Wizzair-em do Sztokholmu w listopad 27.09.04, 22:51 Ja lece 27 .10 do Polski a wracam 03.11 do Stockholmu :) Odpowiedz Link Zgłoś
krispie Re: Leci ktoś Wizzair-em do Sztokholmu w listopad 28.09.04, 06:54 Witam P.Kamilo:) ja lecę 10-go listopada. Jak Pani już wróci to proszę o opisanie wrażeń z podróży z Wizzair-em. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Krzysztof syn Wiktora i Anny :):) Odpowiedz Link Zgłoś
guido_contini Re: Leci ktoś Wizzair-em do Sztokholmu w listopad 29.09.04, 22:34 Wlasnie lecialem WIZZAIR ale na trasie Malmö - Warszawa. Chce tylko pogratulowac WIZZAIR. Samolot jest wysokiej klasy Airbus A320 duzo wyzszej jak samoloty LOTu. Troche cisano ale odcinek dosc krotki. Polecam z cala odpowiedzialnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Leci ktoś Wizzair-em do Sztokholmu w listopad 29.09.04, 22:36 Ile kosztuje przelot Sturup - Warszawa w jedna strone? Gdzie kupuje sie bilet? Odpowiedz Link Zgłoś
guido_contini Re: Leci ktoś Wizzair-em do Sztokholmu w listopad 01.10.04, 11:27 Cena biletu jest variabel, w moim przypadku bilet kosztowal 1300 SEK T.o.R. Decyduje o tym dzien tygodnia, w ktorym wyjezdzasz i wracasz. Dla porownania podam cene LoTu i SAS - 7652 SEK respektiv 7450 SEK Bilet kupilem na necie co jest mozliwe wchodzac na strony www.wizzair.com Tam mozesz symulowac rezerwacje i wowczas otrzymasz dokladna cene ze Twoj wybrany przelot. Tak na odrebnosci Pia.Ed, ja tez szukam u zrodel i jezeli pisze, to pisze to co wiem lub to co mysle i chcialbym powiedziec.Jezeli pomyle sie, bo zrozumialem wiadomosc zle, to staram sie przeprosic za wprowadzanie ludzi w blad. Teraz juz bez sarkazmow pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed guido_contini do Ciebie... 06.10.04, 02:16 A ja bez sarkazmu: licze bardziej na Twoje informacje bo masz wprawe w szukaniu na internecie, a ja nie, szczegolnie jesli chodzi o samoloty. Zreszta nigdy nie kupowalam jakiegokolwiek biletu przez internet, chocby dlatego ze nie posiadam karty platniczej. Na stronie wizzair bylam, ale dowiedzialam sie tylko godziny odlotu. Rezerwacji nie symulowalam choc wiem ze to mozna zrobic, bo tak kiedys szukalam cen pociagow. Odpowiedz Link Zgłoś
przerekin Re: Leci ktoś Wizzair-em do Sztokholmu w listopad 05.10.04, 13:12 Czesc Lecialem do katowic w zeszly piatek a wczoraj wrocilem do sztkholmu. Zadnych przygod czy problemow. Brak opoznien, dosyc nowy samolot, mila obsluga i ... brak perspektyw na przyszlosc. Maja tak male oblozenie, ze dlugo raczej nie pociagna jak sie nic nie zmieni, wyglada to na 20-30%, moze powinni sie przezucic na troche mniejsze samoloty (lataja A320). Pozdrawiam, Przerekin syn ulicy:) Odpowiedz Link Zgłoś
guido_contini Re: Leci ktoś Wizzair-em do Sztokholmu w listopad 06.10.04, 11:52 Lecialem poraz drugi do Wrszawy i oblozenia moze zazdroscic SAS i LOT. Naliczylem 53 osoby, a poprzednim razem bylo mniej wiecej tyle samo, kiedy w samolotach LOT i SAS zdarzalo mi sie leceic bardzo czesto w towarzystwie czterech - pieciu osob, wiec nie sadze ze jest to niepowodzenie. Przy odpowiednim markietingu i uswiadomoeniu ludzi o naprawde niskich cenach i o wielkiej oszczednosci czasu jest szansa na sukces. Natomiast nie wroze niczego dobrego polaczeniu Malmö - Szczecin, nie sadze ze jest to polaczenie ktore ma odpowiednio nosne podloze klientow. Jest poprostu drogie w porownaiu z mozliwoscia dostania sie tam promem, chociaz czas to tez pieniadz wiec wszystko zalezy od mozliwosci czasowych i portfela. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przerekin Re: Leci ktoś Wizzair-em do Sztokholmu w listopad 06.10.04, 12:12 Wizzair ma latac z Malmo do Szczecina? Nie widzialem takich lotow na ich rozkladach. Nie wiedzialem, ze w innych liniach tez jest takie niskie oblozenie, w kazdym razie 50 osob przy takich cenach biletow nie wystarczy na pokrycie kosztow. Moze troche ludzi sie przekona do tych lini ale z kolei niedlugo polaczenia ze szwecja otwiera air polonia i zdjesie easy jet wiec bedzie dodatkowa konkurencja. Pozdrawiam, Przerekin guido_contini napisał: > Lecialem poraz drugi do Wrszawy i oblozenia moze zazdroscic SAS i LOT. > Naliczylem 53 osoby, a poprzednim razem bylo mniej wiecej tyle samo, kiedy w > samolotach LOT i SAS zdarzalo mi sie leceic bardzo czesto w towarzystwie > czterech - pieciu osob, wiec nie sadze ze jest to niepowodzenie. Przy > odpowiednim markietingu i uswiadomoeniu ludzi o naprawde niskich cenach i o > wielkiej oszczednosci czasu jest szansa na sukces. Natomiast nie wroze niczego > dobrego polaczeniu Malmö - Szczecin, nie sadze ze jest to polaczenie ktore ma > odpowiednio nosne podloze klientow. Jest poprostu drogie w porownaiu z > mozliwoscia dostania sie tam promem, chociaz czas to tez pieniadz wiec > wszystko zalezy od mozliwosci czasowych i portfela. > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
guido_contini Re: Leci ktoś Wizzair-em do Sztokholmu w listopad 06.10.04, 14:36 To nie WIZZAIR a Direktflyg co obsluguje linie Malmö - Szczecin. Na konkurencji wygrywaja konsumenci tylko jak to w zyciu bywa, kij ma dwa konce wiec cos za cos albo service i wygoda albo przelot.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Leci ktoś Wizzair-em do Sztokholmu w listopad 06.10.04, 21:33 guido_contini napisał: > cos za > cos albo service i wygoda albo przelot. Jesli o mnie chodzi, to nawet gdyby Wizzair sprzedawal miejsca stojace, i tak bedzie wygodniej niz - w naszym przypadku - prawie 40-godzinna - podroz droga ladowo-morska. Modle sie, zeby utrzymaly sie polaczenia Katowice-Skavsta. A poczestunkiem niech sie wypchaja. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Leci ktoś Wizzair-em do Sztokholmu w listopad 06.10.04, 23:32 Juz przed otwarciem linii malmo-szczecin bylo wyraznie powiedziane ze to linia dla biznesmenow, co oznacza ze nie placa z wlasnej kieszeni, tylko firma kupuje im bilet, lub odciagaja to sobie z podatku. Ja bym chetnie z tego polaczenia skorzystala, ale niestety nikt za mnie nie zaplaci... Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Wizzair Kopenhaga (malm/sturup) - Warszawa 17.10.04, 10:24 Lecac za miesiac wydalbym 179 kr + 279 kr, czyli cena rewelacyjna! Niestety jest to "bez oplat". Ile moga wynosic oplaty? Jak sie dowiedziec ZANIM sie bedzie rezerwowac? Bo rezerwacje samolotu musze skoordynowac z innymi rezerwacjami. guido_contini, licze na Ciebie jak na Zawisze! Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: Wizzair Kopenhaga (malm/sturup) - Warsz 17.10.04, 15:52 Nie lece z Wizzair i nie do Sztokcholmu ;). Lece Air Polonia do Londynu Stansted i nastepnie Ryanair do Oslo Torp (calkowity koszt podrozy tur-retur, razem z polatami 520 PLN!). O oplacie lotniskowej mozna sie dowiedziec co najmniej na dwa sposoby: 1. dzwonisz do call center linii lotniczych, 2. robisz symulacje zakupu biletu przez www i tylko nie przechodzisz dalej, czyli kupowania. Dla przykladu, oplata lotniskowa na London-Stansted to 66 PLN, Warszawa - Etiuda 99 PLN (SIC!), Oslo-Torp 14 GBP Pozdrawiam z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: Wizzair Kopenhaga (malm/sturup) - Warsz 17.10.04, 15:59 ponponka1 napisała: > 2. robisz symulacje zakupu biletu przez www i tylko nie przechodzisz dalej, > czyli kupowania. Flying Out 1 Passgr. at 179.00 SEK 179.00 SEK Airport taxes and fees (details) 256.00 SEK Flying Back 1 Passgr. at 279.00 SEK 279.00 SEK Airport taxes and fees (details) 224.00 SEK Total Cost of Flight 938.00 SEK Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: Wizzair Kopenhaga (malm/sturup) - Warsz 17.10.04, 15:57 pia.ed napisała: > Lecac za miesiac wydalbym 179 kr + 279 kr, czyli cena rewelacyjna! > Niestety jest to "bez oplat". > Ile moga wynosic oplaty? > Jak sie dowiedziec ZANIM sie bedzie rezerwowac? Bo rezerwacje samolotu musze > > skoordynowac z innymi rezerwacjami. > > guido_contini, licze na Ciebie jak na Zawisze! zrobial symulacje na stronie wizzair: wizzair.com/skylights/cgi-bin/skylights.cgi Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Dziekuje poponka 17.10.04, 16:56 Otworzylam tylko jedna z Twoich wypowiedzi i sama zrobilam symulacje. Wyszlo mi oczywiscie to samo co Tobie. To i tak niezla cena z mysla o tym, ze sam tylko przejazd samochodem przez Baltyk z kabina kosztuje co najmniej 1 300 kr, a potem dochodzi sypialny do Warszawy i z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Dziekuje poponka 17.10.04, 17:02 Jesli sie poponka dziwisz po co mi samochod skoro jade pociagiem to wyjasniam, ze zawsze przy okazji odwiedzam znajoma w Stargardzie szcz. , poza tym nie mam sily ciagnac ze soba walizek do promu, z promu i do pociagu. Zrobilam tak w zeszlym roku (mialam duzy plecak) i obiecalam sobie, ze to pierwszy i ostatni raz w zyciu! Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: Dziekuje poponka 17.10.04, 19:51 Nie ma sprawy, zawsze podkreslam, ze najlepiej szukac informacji u zdrodla. A poniewaz zdrodlo jest dostepne w sieci..... To takie "zboczenie" historyka ;-) zycze milej podrozy p.s. ja sie rzadko dziwie czemukolwiek .... chyba sie starzeje .... hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
guido_contini Informacja dla Pia.Ed 21.10.04, 11:16 Nie musisz wydac fortuny Pia. Wizzair ma specjalna oferte. Moze inni tez skorzystaja z darmowego przelotu wizzair w listopadzie Tylko tydzien zeby sie zdecydowac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Informacja dla Pia.Ed 21.10.04, 11:23 Gdzie Ty znajdujesz te oferty? Bylam na wizzair cztery dni temu, naciskalam na promocje, ale nic takiego nie widzialam! Odpowiedz Link Zgłoś
krispie Re: Informacja dla Pia.Ed 21.10.04, 11:42 Bo ta promocja jest widoczna od dzisiaj :):) Ja skorzystalem z tej październikowej i jestem bardzo zadowolony :) A w listopadzie lecę poza promocją ale i tak uważam ,że tanio bo placę tylko ok 410 zl :)Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
przerekin Re: Informacja dla Pia.Ed 21.10.04, 11:59 Trzeba uwazac bo wizzair gra troche nie fair w promocjach. Zeby zaplacic za bilet 0 PLN + podatki trzeba rezerwowac osobno bilety w dwie strony. Przy zakupie biletu powrotnego pierwszy bilet jest za 0 PLN a powrot za normalna cene. Pozdrawiam, Przerekin Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Bilet powrotny np statkiem. 21.10.04, 16:34 A jesli ja bym chciala poleciec tylko w jedna strone, a w druga wrocic innym srodkiem lokomocji (w grudniu), to czy moge??? Symulowalam wyjazd w listopadzie a powrot na poczatku grudnia. Wyszlo ni troche ponad 500 kr. Przy okazji: gdzie sie znajduje to nowe lotnisko w Warszawie, bo Okecie swietnie znam z czasow mieszkania w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
guido_contini Re: Bilet powrotny np statkiem. 21.10.04, 21:28 Pia.Ed - Ty chyba nie znasz realii (realiow, nie wiem jak sie pisze). Rachunek ekonomiczny jest prosty ale pod jednym warunkiem, ze Wizzair do tego czasu nie pojdzie w konkurs. To jest business wiec koniecznosc ryzyka. Z wizzair polecisz w sumie za 400-ta pare koron t.o.r, Zajmnie to Tobie zaledwie 3 godziny, nie liczac dojazdow na lotnisko. Lecac tam, a wracajac promem kosztuje to Ciebie, zakladamy ze wracasz Polonia, oplata lotniskowa chyba 220 SEK, prom cá 450 SEK plus pociag z Warszawy ( 200SEK), nie mowiac o sypialnym, bo wiem ze nie ma w relacji Warszawa - Szczecin ( ostatni pociag o 22:45). Zatem 10 godzin pociagiem do Swinoujscia + 6,5 godziny promem + oczekiwania = 20,5 godziny w podrozy. Nie wiem jak drogi jest Twoj czas i pomijam to. Natomiast ja patrze tylko na komfort zycia, chyba ze ma sie sklonosci masochistyczne wiec mozna poddawac sie takim torturom. A moze jestes fantastka jazdy z PKP i promami? Pozdrawiam P.S. Dokladne oplaty mozna sprawdzic symulujac lot oraz wchodzac na stronu unityline. Gorzej natomiast z PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Bilet powrotny np statkiem. 21.10.04, 23:16 Masochistka ABSOLUTNIE nie jestem! Ale moze chce odwiedzic po drodze znajomych, nie pomyslaes o tym? Studiowalam w wojewodztwie zachodnio-pomorskim, tam pracowalam, i jedyni ludzie z ktorymi dotad utrzymuje kontakt, pochodza wlasnie stamtad. A co do moich slabych umiejetnosci zalatwiania przez internet, to wcale sie nie dziw. Rachunki wysylam w bankowej kopercie; nic mnie to nie kosztuje bo Handelsbanken jest jedynym bankiem ktory nie bierze oplat (w innych bankach 200 -250 kr rocznie). Przejazdy promem zalatwia mi bezplatnie jedno z trzech polskich biur podrozy. Tanimi liniami samolotowymi niedy nie lecialam. Drogimi tez sie od trzech lat nie odwazylam... Nic nie zalatwialam w ostatnim czasie, wiec wychodze z wprawy. A prom Polonia kosztuje teraz 360 kr t.o.r. Do tego dostajesz wyzywienie i drink bez dodatkowej oplaty, wszystko w ramach "Pieszy sie cieszy". Pociagi PKP rzeczywiscie kosztuja, kilka lat temu placilam 150 zl za sypialny Szczecin-Warszawa, przyjechalam niewyspana i obolala. Ale sa swietne pociagi expresowe idace w dzien, calkiem wygodnie i szybko sie nimi podrozuje. Odpowiedz Link Zgłoś
guido_contini Re: Bilet powrotny np statkiem. 22.10.04, 11:24 Nie przekonuje i nie satysfakcjonuje mnie Twoja argumentacja. Podpierasz sie mowiac o cenach w sytucjach szczegolnych dla Ciebie chociaz nie do konca realnych bo duzo fantazji w Twojej odpowiedzi i niescislosci. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Bilet powrotny np statkiem. 22.10.04, 14:36 Wcale nie mialam zamiaru przekonywac Cie, tylko podalam MOJ OSOBISTY powod dlaczego byc moze wroce statkiem! Wiem, ze kosztuje to WIECEJ, ale przeciez nie bede przyjezdzala jeszcze raz do Szczecina, Stargardu i Swinoujscia aby odwiedzic znajomych i zalatwic sprawy w banku. I gdzie tu widzisz "fantazje"? Promocja na "Polonie" zwana passagerchansen jest od 1 wrzesnia do 16 grudnia. W cene biletu t.o.r za 375 kr wchodzi : Kall middagstalrik kall frukosttalrik välkomstdrink Czy to nazwales "fantazja"? Miedzy Warszawa a Stargardem szcz. jechalam popoludniowym pociagiem Intercity (sierpien 2003). Zatrzymal sie tylko kilka razy na calej trasie, a cena byla 18 zl wyzsza niz pospiesznego (miejscowka i kawa z ciastkiem). "Fantazja" czy "niescislosc"? Pozdrawiam TY wybral podroz statkiem. Jesli promocja na ms Polonia jest sytuacja szczegolna, to promocja wizzair jet tez szczegolna! Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: Bilet powrotny np statkiem. 22.10.04, 11:44 informacje o Etiudzie (to stare Okecie....), znalazlam na stronach air polonia: www.airpolonia.com/info/lotniska/okecie.php milej podrozy Pia.ed Pozdrawiam z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Etiuda 22.10.04, 14:41 Dzieki, ponponka. Wiedzialam ze miedzynarodowe lotnisko na Okeciu nazywa sie im.Fryderyka Chopina, ale nie skojarzylam go sobie z terminalem Etiuda... Odpowiedz Link Zgłoś
krispie 10 listopad Katowice-Sztokholm Wizzair!!!! 25.10.04, 10:06 Leci ktoś może w tym czasie do Sztokholmu?? Odpowiedz Link Zgłoś
przerekin Re: 10 listopad Katowice-Sztokholm Wizzair!!!! 25.10.04, 19:47 lece 8 listopada, czemu pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
krispie Re: 10 listopad Katowice-Sztokholm Wizzair!!!! 25.10.04, 21:25 Chcialem zaproponować komuś dojazd ze Skavsta do centrum Sztokholmu :) Już sie znaleźli chętni :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś