Dodaj do ulubionych

Mam problem z kotami

07.07.11, 18:11
Witam serdecznie mam nadzieję że mi dacie radę co zrobić.Mam 10 letniego kota bardzo otwarty na kontakty z nowymi zwierzakami,po 7 latach mąż przyniósł następnego kocurka po małych drakach dogadały się.Od 6miesięcy zamieszkała u nas kotka też znajda,i problemy dwa młodsze koty biją starego ,on pełen godności broni się lecz z dwójką rady nie daje,przykro mi winna jestem mu spokojną godną starość.Nie jestem w stanie ich upilnować Koty nie wychodzą dom spory.Wczoraj go pobiły bardzo dotkliwie,kolejny raz,prowodyrką jest kotka co robić Kocham staruszka chował się z rottweilerem który odszedł rok temu,Koty rozdzieliłam tak sugerował wet by pobity kotek doszedł do siebie CO ROBIĆ
Obserwuj wątek
    • wladziac Re: Mam problem z kotami 07.07.11, 19:35
      nic nie piszesz o kastracji/sterylizacji kotów
      • 0ffka Re: Mam problem z kotami 07.07.11, 22:19
        Miałam ten sam problem z 3 wysterylizowanymi kocicami. Poniosłam porażkę, więc nie poradzę. Staruszka miała dość młodych.
        • macarthur Re: Mam problem z kotami 07.07.11, 22:49
          wydaje mi się że jestem w trakcie analogicznej sytuacji - nowoprzybyła kocica bez opamiętania leje 3-y dorosłe kocury niestety też jestem dopiero w fazie poszukiwania rozwiązania póki co żadna z metod nie dała żadnych efektów szukam domu bez innych kotów dla kotki
          • ola.55 Re: Mam problem z kotami 08.07.11, 00:08
            ja też myślę o domu dla kotki miesza im w głowach lecz dom musi być odpowiedni bo kotka jest świetna i milutka dla człowieków oczywiście
      • ola.55 Re: Mam problem z kotami 08.07.11, 00:05
        wladziac napisała:

> nic nie piszesz o kastracji/sterylizacji kotów

oczywiście kastrowane kotka też
        • wladziac Re: Mam problem z kotami 08.07.11, 07:04
          pytałam bo czasami sterylizacja przynosi efekt wyciszenia,ja niestety też mam z tym problem ale to kocur nie daje żyć kotce która jest jedyna z mojej ferajny wychodząca,kotka niestety nie lubi innych kotów i daje im to odczuć i chyba to wywołuje u kocura chęć żeby ją pogonić,dostępne są kocie hormony tj felivaj do włączenia do kontaktu i w niektórych przypadkach taka terapia daje pożądane efekty tylko że trzeba zużyć kilka sztuk tego cudeńka, koszt jak dla mnie jest zbyt duży a efekt niepewny
    • moninia2000 Re: Mam problem z kotami 08.07.11, 10:47
      Jak dlugo juz trwa to lanie?
      Czy sadzisz, ze zmieni sie po jakims czasie, dogadaja sie czy raczej nie ma szans?... jesli nie ma szans pomyslalabym o nowym i dobrym domu dla malego...
      • ola.55 Re: Mam problem z kotami 08.07.11, 12:48
        Gdy kotka dołączyła do kocurów wszystko się zmieniło rezydent domu jakoś się dogadał z młodszym kotem kocica pomieszała i dotkliwe pobicia zdarzyły się kilka razy Sama je rozdzielałam .Kotka warta dobrego domu bardzo ładna ,czyściutka jak mam znależć teraz dom bym była pewna że będzie miała wszystko sadi była bezpieczna
        • macarthur Re: Mam problem z kotami 08.07.11, 20:12
          tak jak pisałem mam identyczną można powiedzieć sytuację kotka ( Kleopatra ) jest zjawiskowo piękna i ma wymarzony wdzięk dla ludzi ale jak tylko zobaczy innego kota dostaje hopla chociaż teraz już atakuje z mniejszą agresją
          najlepszą metodą żeby się zabezpieczyć przed tym żeby kot trafił do odpowiedniego domu jest odpowiednia rozmowa kwalifikacyjna ( można wiele już wywnioskować ) oraz podpisanie umowy adopcyjnej jeśli nie masz doświadczenia w rozmowie przedadopcyjnej weź kogoś do pomocy ja już trochę się na tym polu obyłem bo to nie jest dla mnie pierwszy przypadek
          smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka