Dodaj do ulubionych

Bezdomna w budce

07.11.11, 21:51
Pragnę zameldowac, ze z pomocą mojego taty sklecilismy budke dla bezdomnej.
Owinęlam ( no dobra, chłop owinąłwink ) ją folią strech i wysciełałam chłopa bluza z polaru.
Kotka wczoraj noc spędziła w budce ( po wieczornym spacerze z
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: Bezdomna w budce 07.11.11, 21:53
      Uciełam sie samabig_grin
      Po wieczornym spacerze z Suplastym, poszłam do budki, zajrzalam i wyszła cała rozmruczana chudzina moja.
      Juz jej obiecałam, ze jak zostanie z nami to do nowego domu na 100% ją biore.
      • pi.asia Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 05:12
        Brawo!
        Skoro jej obiecałaś, to ona już dopilnuje, żeby zostać z Wami wink
        • hanka20074 Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 09:42
          Supersmile
          Serducho masz wielkiesmile
    • czarna.kotka.psotka Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 09:46
      Niech Ci to los w kolejnych kotach wynagrodzi wink. Tylko nie myśl, że uda Ci się tak przemknąć bez zdjęć. Robisz cudne fotki, więc poprosimy o zdjęcie kotuni.
      • r.kruger Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 10:27
        smile
        • 0ffka Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 10:58
          Pozytywna historia! Oby takich jak najwięcej smile
      • olinka20 Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 11:03
        Milion razy prostowalam, ze ja to lewa jestem do zdjec, ale moj chłop sobie jako tako radziwink
        Pogonie go i niech Chudą pofoci, ten jej brudny ryjek.
        Ma takie smieszne umaszczenie pyszczka, ze poczatkowo myslelismy, ze to brud, a to natura tak pomalowała.
        • czarna.kotka.psotka Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 13:22
          Słuchaj... teraz to możesz sobie prostować, wyjaśniać, klarować, informować ile chcesz. Zadręczałaś nas wspaniałym zdjęciem latającego kota, z którego Superman mógłby brać przykład? Męczyłaś nas uśmiechnietym pysiakiem rudziaczka? To teraz ponoś tego konsekwencje. Żądamy zdjęć uroczej małej kiciuni i to już!
    • kontik_71 Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 11:02
      Male pytanko.. zaizolowalas tez podloge? Moze daloby sie postawic budke na deskach aby nie stykala sie bezposrednio z ziemia?
      • olinka20 Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 11:07
        Budka to drewniana skrzynka obtoczona z kazdej strony styropianem, oklejoną ukochaną przez kierowców rajdowych szara tasmąwink i na koniec owinięta bardzo mocno folia strecz.
        Wiec chyba bedzie git?
        Bo jak nie to skombinuje deskę pod spód.
        • kontik_71 Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 11:19
          Mysle, ze deska pod spodem bylaby dobrym pomyslem. Inna mozliwoscia jest polozenie budki na jakis ceglach. Ja tak zrobilem Wasylowi. Buda jest na ceglach, podloga jest drewaniana i do tego ma warstwe styropianiu i nastepna deske.. Narazie jest mu tam za cieplo i sypia pod drzwiami domu lub wystaje wiekszoscia ciala za buda i jedynie tylek trzyma w srodku smile
          • wladziac Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 15:09
            moja Szarusia dziczka mieszka już pięć lat w budce z drewna obłożonej styropianem 5 cm [taki akurat mialam w tym roku przerabiałam] owiniętej folią a pod spodem jest styropiam w podwójnej warstwie,stoi na balkonie u syna na parterze,balkon jest osłonięty bo to właściwie jest loggia,stoi w kąciku gdzie śnieg nie pada więc na wierzchu budki leżą koce i w ciepłe dni zimowe któryś z kotów zawsze tam leży
            • olinka20 Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 15:18
              Dziekuje za info o desce, sama bym nie pomyslała.
              Poszukam dzisiaj czegos na strychui podłoze.
              • wiesia.and.company Re: Bezdomna w budce 09.11.11, 20:32
                Ale fajnie! Chudziutka zrobiła odbiór techniczny, zaakceptowała domek i ma w perspektywie dom prawdziwy. Cieszę się! Ta deska pod domkiem to dobry pomysł. Można jeszcze podłożyć kawałek płyty styropianowej na desce (ja położyłam kiedyś domek na styropianie, a ten na palecie (paletę drewnianą podebrałam z jakiegoś placu budowy).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka