olinka20 07.11.11, 21:51 Pragnę zameldowac, ze z pomocą mojego taty sklecilismy budke dla bezdomnej. Owinęlam ( no dobra, chłop owinął ) ją folią strech i wysciełałam chłopa bluza z polaru. Kotka wczoraj noc spędziła w budce ( po wieczornym spacerze z Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinka20 Re: Bezdomna w budce 07.11.11, 21:53 Uciełam sie sama Po wieczornym spacerze z Suplastym, poszłam do budki, zajrzalam i wyszła cała rozmruczana chudzina moja. Juz jej obiecałam, ze jak zostanie z nami to do nowego domu na 100% ją biore. Odpowiedz Link
pi.asia Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 05:12 Brawo! Skoro jej obiecałaś, to ona już dopilnuje, żeby zostać z Wami Odpowiedz Link
czarna.kotka.psotka Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 09:46 Niech Ci to los w kolejnych kotach wynagrodzi . Tylko nie myśl, że uda Ci się tak przemknąć bez zdjęć. Robisz cudne fotki, więc poprosimy o zdjęcie kotuni. Odpowiedz Link
0ffka Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 10:58 Pozytywna historia! Oby takich jak najwięcej Odpowiedz Link
olinka20 Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 11:03 Milion razy prostowalam, ze ja to lewa jestem do zdjec, ale moj chłop sobie jako tako radzi Pogonie go i niech Chudą pofoci, ten jej brudny ryjek. Ma takie smieszne umaszczenie pyszczka, ze poczatkowo myslelismy, ze to brud, a to natura tak pomalowała. Odpowiedz Link
czarna.kotka.psotka Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 13:22 Słuchaj... teraz to możesz sobie prostować, wyjaśniać, klarować, informować ile chcesz. Zadręczałaś nas wspaniałym zdjęciem latającego kota, z którego Superman mógłby brać przykład? Męczyłaś nas uśmiechnietym pysiakiem rudziaczka? To teraz ponoś tego konsekwencje. Żądamy zdjęć uroczej małej kiciuni i to już! Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 11:02 Male pytanko.. zaizolowalas tez podloge? Moze daloby sie postawic budke na deskach aby nie stykala sie bezposrednio z ziemia? Odpowiedz Link
olinka20 Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 11:07 Budka to drewniana skrzynka obtoczona z kazdej strony styropianem, oklejoną ukochaną przez kierowców rajdowych szara tasmą i na koniec owinięta bardzo mocno folia strecz. Wiec chyba bedzie git? Bo jak nie to skombinuje deskę pod spód. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 11:19 Mysle, ze deska pod spodem bylaby dobrym pomyslem. Inna mozliwoscia jest polozenie budki na jakis ceglach. Ja tak zrobilem Wasylowi. Buda jest na ceglach, podloga jest drewaniana i do tego ma warstwe styropianiu i nastepna deske.. Narazie jest mu tam za cieplo i sypia pod drzwiami domu lub wystaje wiekszoscia ciala za buda i jedynie tylek trzyma w srodku Odpowiedz Link
wladziac Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 15:09 moja Szarusia dziczka mieszka już pięć lat w budce z drewna obłożonej styropianem 5 cm [taki akurat mialam w tym roku przerabiałam] owiniętej folią a pod spodem jest styropiam w podwójnej warstwie,stoi na balkonie u syna na parterze,balkon jest osłonięty bo to właściwie jest loggia,stoi w kąciku gdzie śnieg nie pada więc na wierzchu budki leżą koce i w ciepłe dni zimowe któryś z kotów zawsze tam leży Odpowiedz Link
olinka20 Re: Bezdomna w budce 08.11.11, 15:18 Dziekuje za info o desce, sama bym nie pomyslała. Poszukam dzisiaj czegos na strychui podłoze. Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: Bezdomna w budce 09.11.11, 20:32 Ale fajnie! Chudziutka zrobiła odbiór techniczny, zaakceptowała domek i ma w perspektywie dom prawdziwy. Cieszę się! Ta deska pod domkiem to dobry pomysł. Można jeszcze podłożyć kawałek płyty styropianowej na desce (ja położyłam kiedyś domek na styropianie, a ten na palecie (paletę drewnianą podebrałam z jakiegoś placu budowy). Odpowiedz Link