Dodaj do ulubionych

Witajcie!!!!!!!!

18.02.12, 14:55
wybaczcie - czytam Was od sierpnia, ale jakoś tak nie miałam śmiałości prosić o wpuszczenie na forum, bo jesteście taką zżytą rodziną a ja taki outsider....
ale wczoraj Robaczek mnie natchnął i tak chciałam odpowiedzieć w wątku, że aż zebrałam się w sobie - i dzięki Ci, Barbo wink jestem z Wami już całkiem legalnie

przez te pół roku poznałam i pokochałam większość z Was
podziwiam Barbę, Władzię za ilość futerek pod opieką
Macartura stawiam wszem i wobec jako wzór faceta, jako człowieka z wielkim sercem (akcje z Tarzanem, teraz Kinia)
nie raz uśmiałam się czytając świat oczyma kota - zapoczątkowany przez czołową zakątkową literatkę Piasię
dzięki Kontikowi wiem, jaką karmę kupować....
i mogłabym tak wymieniać i wymieniać...
dzięki, że jesteście i pomogliście mi wejść w "koci świat", który tak niespodziewanie wtargnął do naszego domu, a o którym - jako miłośniczka psów - jak dotąd nie miałam zielonego pojęcia
dzięki Wam wybrałam kuwetkę, odpowiedni żwirek (Cat's Best Oko plus, a jakże wink i wiele innych wątpliwości rozwiałam, a moja wiedza po forum jest lepsza niż jakbym z 10 fachowych książek o kotach przeczytała wink

ja jak to ja - gaduła, ale żeby za bardzo nie przynudzać to jeszcze chwilę o nas wink
i może jeszcze fotek kilka?
mam dwie córeczki, od pieluszek miłośniczki kotów (nie wiem, skąd im się to wzięło, bo nigdy kota wcześniej nie mieliśmy wink odkąd zaczęły mówić i łazić to zawsze były w zabawie 'Kizią' pełzającą na czworaka po domu wink
od zawsze jęczały o kotka, ale że to alergiczki to jakoś tak problem odsuwałam w czasie
i tak przyszedł sierpień zeszłego roku i długi weekend, na który wybyliśmy do znajomych na wieś
wieczór - cisza - usypiam dzieciaki - M. ze znajomymi przy grillu pod parasolem wink, bo cosik pogoda wyszła wink
nagle puk puk do drzwi i chodzi M. z małym prążkowanym cudem..., który zwabiony zapachem mięska pojawił się pod grillem....
dzieci - radosne wink kotek śliczny, miły i przytulny
nie chciał nigdzie iść, więc na noc został z nami, następnego dnia pytaliśmy we wsi, czy komuś nie zginął mały koteczek, ale nikt się nie przyznawał, a kotek przez kilka koljenych dni nie chciał nas opuścić...
no i tak wyszło, że zabraliśmy go do auta i do domu, bo żal było bidę zostawiać na jesień i zimę samą w szczerym polu, domek znjomych tylko letniskowy wink
początkowo koteczek zyskał miano "Tygryska", ale że okazał się pannicą, która zaczęła objawiać charrrakter (pazurki, zębiska) to dostała przepiękne i adekwatne imię "Pirania"
teraz Pirania jest już częścią rodziny, naszą trzecią córeczką wink
czyściutka, śliczniutka, wysterylizowana i żarłoczna wink
najpiękniejszy dźwięk dla Piranii to stukot miseczki o podłogę albo dźwięk otwieranej lodówki, a także bez szans jest zjedzenie czegokolwiek bez wpatrzonych oczu i trącania łapką wink
o przygotowywaniu obiadu mięsnego lub z rybki nie wspomnę wink
pannica posiada ADHD wink, może cały dzień biegać i się bawić

to teraz fotki (kto dotarł do końca temu medal wink

tu pierwsza noc z nami - wpakował się do torby z ciuchami (zabierzcie mnie ze sobą!!!!!)

https://s1.pokazywarka.pl/i/919251/1341542/1.jpg

tu już w domku:

https://s1.pokazywarka.pl/i/919251/1341543/2.jpg

https://s1.pokazywarka.pl/i/919251/1341544/3.jpg

a tu zaanektował nasz koszyczek na akcesoria łazienkowe (żadne kocie łóżeczko nie przypadło mu do gustusmile

https://s1.pokazywarka.pl/i/919251/1341545/4.jpg

https://s1.pokazywarka.pl/i/919251/1341546/5.jpg
Obserwuj wątek
    • noirdesir2 Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 14:59
      no to witaj smile)) śliczny kociaczek, ma szczęście, że został z wami smile medal poproszę smile
      • xxagaxx Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 15:03
        mówisz masz wink
        pierwszy medal dla super kociej blogerki i jej ślicznej kici wink
      • wladziac Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 15:04
        ale fajnie że się zdecydowałaś ujawnić na forum,im większa nasza rodzina tym ciekawiej,witaj razem ze swoim cudeńkiem szczęściarzem
        • hanka20074 Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 15:07
          Witamy witamysmile
          Głaski dla futerkakiss
          • agnes-05 Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 15:11
            Ale śliczny whiskasik!
            Wiesz co? To wszyscy tak mają,a że najpierw czytają, nie mają śmiałości wejść, a potem jak juz wejdą to wsiąkają na dobre.
            Poza tym, na tym forum jest tyle dobrych fluidów ( w odróżnieniu od innych "zwierzęcych" stron), ze w ogóle nie można się od niego oderwać, czego i Tobie zyczę!! smilesmile
            • xxagaxx Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 15:30
              dzięki, Agnes, pocieszyłaś mnie, myślałam że to tylko ja taka niedobra podczytywaczka wink)))
              czy to Ty jesteś właścielką Omarka????? cuuudowny jest wink
              • wladziac Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 15:34
                dodam tylko małe sprostowanie:najwięcej futerek to ma Wiesia,ja mam "tylko"szósteczkę dorosłych już kotów,ale w tej chwili i tak prym wiedzie Elżbieta której kotka przyprowadziła szóstkę maluchów +kotki domowe+pieski
                • xxagaxx Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 15:42
                  Elżbieta to tak tylko chwilowo z tego co czytałam a potem maluszki idą do ludzi wink)))))
                  rudziaszki mnie urzekły, ale raz że daleko, a dwa na drugie futerko M. się nie zgadza, buuu...
              • agnes-05 Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 23:28
                xxagaxx napisała:

> dzięki, Agnes, pocieszyłaś mnie, myślałam że to tylko ja taka niedobra podczyty
                > waczka wink)))
                > czy to Ty jesteś właścielką Omarka????? cuuudowny jest wink

Tak jest. Omarka i jeszcze rudego Cipusia ( który ma wiele imion, ale przywykliśmy wołać na niego cip cip , bo jak był malutki to wyglądął jak kurczak) - takiego pręgowanego jak Twoja Pirania, tylko ona jest w srebrze, a Cip w złocie.smile
            • a.kudla5 Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 15:31
              Tak , to prawda fluidy sa super.Nie czesto sie odzywam , ale czytam prawie codziennie i zawsze dobrze sie czuje po tej lekturze.Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.
    • robaczekzwierzaczek Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 15:55
      Witaj. Miło mi ,że mój post zachęcił Cię do "ujawnienia "się na forum big_grin A kicia jest cuuuudoooownaaaaa!
      • macarthur Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 16:24
        Pirania piękna - uważaj żeby ci jej nie podkradli do reklamy whiskasa
        smile
    • lisek.chytrusek Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 17:08
      Witaj! My tu lubimy ludzie, którzy lubią koty smile
      A Pirania jest prześliczna, ten jej nosek i srebrne futerko, ach!
      • xxagaxx Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 17:24
        Kochani jesteście - obawiałam się linczu za podczytywanie przez tyle czasu a tu takie miłe przyjęcie wink
        • olinka20 Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 18:02
          Tutaj raczej linczu nie uswiadczysz, to bardzo miłe forum.
          A Pirania przepiekna, jak z reklamy!
          • pi.asia Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 18:16
            Witaj Kobieto-Z-Iksami w nicku! smile
            Każdy nowy jest tu witany serdecznie i z radością. Mnie z innego kociego forum ściągnęła Wladziac . Wlazłam i wsiąkłam - Ciebie też to czeka wink Żeby nie było, że nie uprzedzałam wink
            Zresztą Ty już dawno jesteś wsiąknięta smile

Piranię masz prześliczną! Jej historia jest kolejnym potwierdzeniem starej prawdy, że to kot wybiera sobie człowieka, a nie na odwrót. Chińskie przysłowie mówi, że gdy uczeń jest gotowy, zjawia się mistrz smile

I oczywiście dziękuję za docenienie moich, hm hm, talentów wink

Oto obrazek jest rzewny:
            dwie złotowłose królewny
            i jedna srebrna Pirania
            całość - do zakochania!
            • salimis Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 18:53
              Witaj smile
              No tylko patrzeć jak pojawi się annb bo ona uwielbia takie sreberka smile
            • lauralay Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 19:33
              Witaj smile
              Mnie ściągnęła Kromis smile Wsiąkłam również.
              Pirania cudniasta smile
    • miriam_73 Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 19:10
      O rany, jaka śliczna smile Witamy - Miri, Misia i Mela smile)))
    • andy3458 Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 19:57
      Witamy ( andy i Kicia ) z Lublina. Ja też podczytywałem forum od dawna, aż wstyd pisać od jak dawna, ale nie zabierałem głosu bo gdzie mi tam było równać się z doświadczonymi kotolubami. Ale tutaj nie da się siedzieć cicho jak myszka pod miotłą - hehe myszka i koty big_grin - bo to forum wciąga i aż się prosi żeby się odezwać. Pisz , dawaj fotki futrzaczków bo to forum jest naprawdę spoko.
    • uleczka_k Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 20:16
      O jaaa, ale piękna Pirania. Wspaniałościowa. I Twoja opowieść także. Pozdrowienia dla całej Twoje rodzinki i głaski (mnóstwo głasków) dla Piranii.
      Bardzo optymistyczny wątek big_grin
      • niutaki Re: Witajcie!!!!!!!! 18.02.12, 21:20
        ale slicznosciowe futrosmile
    • flasterka Pirania prześliczna! 18.02.12, 21:20
      cudo, miodzik tygrysek smile
      • esimona Re: Pirania prześliczna! 18.02.12, 23:29
        Kotek przepiękny, z pewnością bardzo cieszą się córeczki. Miał dużo szczęścia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka