Dodaj do ulubionych

chyba głupie pytanie

23.02.12, 10:12
ale czy my ludzie możemy zarazić się tymi robalami od kota? Takimi lambliami na ten przykład? Ludzie też je przecież miewają. A pytam, bo Kleoś znowu ma katar (2 tygodnie temu skończył kolejną serię antybiotyku) i robi brzydkie kupki (też już ze 3 tygodnie, lekarstwa nie pomogły) i byliśmy wczoraj u innego weta, ponoć bardzo dobrego.
Pan doktor podejrzewa właśnie robale, mój syn zbiera kupkę do pojemniczka, aż do soboty kiedy mamy oddać do badania. Podobno te dreszcze co Kleoś ma też mogą być od robali. No i się martwię, bo oddala nam się w czasie kastracja (Kleoś ma już 8 miesięcy), i martwię się, bo Kicurek sypia z moim synem i często się "całują". Dosłownie.
Obserwuj wątek
    • maryshaa Re: chyba głupie pytanie 23.02.12, 10:36
      Jak ja byłam mała a w domu był pies i kot to mama nam dawała raz do roku pyrantelum smile
      Tzn była akcja odrobaczania zwierząt i dzieci smile
      Wydaje mi się, że niektórymi robalami można sie zarazić... ale z drugiej strony sprzątamy regularnie kuwety, myjemy ręce, zmywamy podłogi różnymi preparatami...więc pewnie szanse są znikome. Ale pewnie jakieś tam są uncertain
      • hanka20074 Re: chyba głupie pytanie 23.02.12, 10:43
        Nawet nie mając zwierzątka w domu, można się zarazić różnymi paskudztwami , np dzieci podczas zabawy w piaskownicy.
        My też raz do roku się odrobaczamy pyrantelum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka