Dodaj do ulubionych

Szczepienie

08.08.12, 14:45
Dziewczyny czy koty domowe nie wychodzące szczepicie przeciwko wsciekliźnie??

My narazie mamy 1 szczepienie za soba. Za 2 tyg powtorke. No i wet mowil, że kota domowego nie wychodzącego nie ma potrzeby szczepic. W sumie to nie duzy koszt więc może warto ??
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Szczepienie 08.08.12, 14:49
      Jak niewychodzący, to po co?

Ja nie szczepię wcale. Ale ja mam uraz po tym, jak mi kota po szczepieniu sparaliżowało...
    • magdakingaklara przepraszam za błąd - niewychodzący:))) 08.08.12, 14:51

• mist3 Re: przepraszam za błąd - niewychodzący:))) 08.08.12, 14:59
        Nie szczepiłam kotów na wściekliznę - każda szczepionka to jest ingerencja w żywy organizm, a że szczepionki dla zwierząt nie są aż tak przebadane jak dla ludzi to i szczepienie wiąże się z większym ryzykiem.
      • ewarudo Re: przepraszam za błąd - niewychodzący:))) 08.08.12, 21:04
        Też nie szczepię z powodów o których powyżej, ale po tym jak moje dwa kocury upolowały ptaki, to trochę żałowałam....(ale sytuacje te miały miejsce na przestrzeni jakiś 20 lat, więc przeważają argumenty przeciwko szczepieniu).
    • olinka20 Re: Szczepienie 08.08.12, 21:09
      Domowych niewychodzących nie szczepie.
      Chuda dostała szczepionke, ale ona codziennie przynosi jakąs myszke, wiec wole ją jednak zabezpieczyc.
      • maryshaa Re: Szczepienie 08.08.12, 22:14
        Swoich też nie szczepię.
        • jottka Re: Szczepienie 09.08.12, 11:18
          żeby się zarazić wścieklizną, trzeba zostać pogryzionym przez chorego osobnika, dlatego kota niewychodzącego nie ma sensu szczepić. no chyba że wpadają do nas z odwiedzinami wściekłe lisy czy koty, ale to rzadka przypadłośćsmile natomiast choroby z popularnego pakietu szczepień można klasycznie przynieść do domu na butach, dlatego w tym wypadku szczepi się i koty domowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka