Dodaj do ulubionych

Śpiąca Królewna

15.10.13, 10:28
na głównej nam się objawiła smile

https://img62.imageshack.us/img62/5324/lvom.jpg
Obserwuj wątek
    • stacie_o Re: Śpiąca Królewna 15.10.13, 12:27
      O moja mała na forum.
      Już nie taka mała, bo w sierpniu skończyła rok, a teraz właśnie mija rok odkąd jest z nami smile

To kotka na własnych zasadach, nie jest miziakiem. Pogłaskać ją można tylko w 3 sytuacjach:
      - gdy śpi
      - gdy się wraca do domu
      - gdy się dysponuje puszką tuńczyka

Oprócz tego Królewna, zwana też Tri lub Złaź Stąd jest ulubienicą mojego męża. W życiu nie powiedziałabym, że kot może tak kochać człowieka (bo że vice versa to wiadomo smile). Daje mężowi buziaki, liże po stopach, nie uśnie gdy nie czuje jego zapachu, więc zdarza jej się wywlec, ku mojemu zgorszeniu, część używanej męskiej garderoby z kosza na pranie i na tym czymś spać.
      Nie mówiąc o tym, że potrafi mnie pacnąć łapą, gdy się próbuję do męża przytulić.
      Potomka nr 2 powoływaliśmy do życia przekupując Królewnę tuńczykiem w innej części mieszkania, bo wiadomo jak koty potrafią się paczeć smile lub miauczeć rozpaczliwie pod drzwiami.

Żeby nie było, że to taka królewna z drewna, to bardzo pomocny kot, zawsze się położy spać przy największej pracy, żeby człowiekowi smutno nie było.

Tu przy remoncie łazienki.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/pg/rb/kcgo/F6rbBUUNgwPoFmxJBB.jpg
      • wladziac Re: Śpiąca Królewna 15.10.13, 14:45
        jeju jaka podobna do mojej koteczki,uwielbiam tri a Twoja Królewna jest prześliczna i mądra
      • niutaki Re: Śpiąca Królewna 15.10.13, 14:46
        Jest piekna, a ze charakterna no coz... w koncu krolewna, tak? To zobowiazujesmile pozdrawiam slicznotkekiss
        • saga55-5 Re: Śpiąca Królewna 15.10.13, 15:11
          Pomaga śpiąc ? dobre smile
          Mnie się ostatnio takie kocurki podobają bardzo
      • chinagirl Re: Śpiąca Królewna 15.10.13, 21:50
        Ja nie wiem, ale to klon mojego Kocurzyczka (tego z traumą). Ten sam design...
        Takie samo zachowanie: spanie w męskich skarpetkach/podkoszulkach przepoconych. Lub wąchanie butów męskich śmierdzących (jeden kolega miał wyjątkowo pachnące...). Wsadzała nosek do buta jak narkoman na głodzie.
        Głask - tylko gdy ona pozwala.
        Tuńczyk - przerób trawlera rybackiego. Ewentualnie 1 ryba świeża - trewal. Raz mi się udało dostać mrożoną w sklepie rybnym. Lub ogon z wędzonej makreli - tydzień mlaskania, ryba leżała i była mlaskana po odrobince.
        Inteligencja też pewnie? Moja otwiera sobie drzwismile
    • jarka63 Re: Śpiąca Królewna 15.10.13, 15:18
      Piękna trisia i z osobowością wink
      • pi.asia Re: Śpiąca Królewna 15.10.13, 17:36
        Jaki ma cudnie ubarwiony łepek! W ogóle jest śliczna! A przekupywanie kota, żeby pobaraszkować to już w ogóle wymiata... Normalni ludzie dają młodym na bilet do kina wink Puszka tuńczyka wyszła taniej wink
    • usia44 Re: Śpiąca Królewna 15.10.13, 17:42
      Śliczna Królewna odziana w trójkolorową szatę o oczach morskiej toni .
    • olinka20 Re: Śpiąca Królewna 15.10.13, 19:28
      Przesliczna Krolewna, prosze pogłaskac po tym kolorowym łebku smile
    • minerwamcg Re: Śpiąca Królewna 15.10.13, 19:57
      Śliczna trikolorka! Rozkoszny kociak, jakby to było moje, toby nam kompletnie wlazło na głowę, są koty stworzone do rozpieszczania i to jest jeden z takich smile
      • mitta Re: Śpiąca Królewna 16.10.13, 12:21
        Jakbym czytała o swojej Migotce (a w ogóle fajny opis) - widocznie tri już takie są, mało miziaste, czułości rozdają na własnych zasadach i wolą facetów. Ale za to są śliczne i oryginalne.
    • zaba_300 Re: Śpiąca Królewna 17.10.13, 07:01
      ooo... i jaki cudny ogon!
      • klaryma Re: Śpiąca Królewna 17.10.13, 08:25
        bardzo, bardzo sympatyczna Królewna!
    • kadanka apropo maści 17.10.13, 22:19
      czy tylko mi sie wydaje,czy wostatnich latach wsrod dachowcow przybylo kotow trikolor, szylkret??
      serio pytam.jak pamietam dachowce z dziecinstwa to byly przewaznie: bure, bialo bure, szare pregowane, czarne, czarno-biale, czaasem rude. ale nie pamietam trikolorow ani szyldkretow. a teraz mam wrazenie ze ich jest mnostwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka