Dodaj do ulubionych

Mam pytanie

17.09.04, 21:15
Czy wasze koty też zrywają się czasami ze snu i "płaczą"? Moja kotka zachowuje się czasami jak by miała koszmarysmilePróbuje wtedy schować się pod koc lub cokolwiek innego i skarży się, gdy się nią wtedy ktoś zajmie i głaszcze
Jak to jest z waszymi kotami?
Obserwuj wątek
    • fragrantart Re: Mam pytanie 18.09.04, 12:49
      Moj 4-miesieczny kotek tez ma chyba jakies koszmary senne -czasami podczas snu
      drza mu lapki lub nawet cale cialko, czasem jest to jeszcze polaczone
      z "ssacymi" ruchami szczeki (wyglada to jakby snila mu sie kocia-mamcia, to
      jakby powrot do niemowlectwasmile). Poza tym zdarza mu sie tez od czasu do czasu
      miauknac przez sen i mozliwe ze ma to jakis zwiazek z koszmarkiem:} lub czyms
      innym co mu sie snismile.
      Pozdr.
      • kasikk Re: Mam pytanie 18.09.04, 14:06
        moim sie chyba zabawy śnią, bo wierzgają łapkami
        jak przy gonieniu myszki-zabawki...

swoja drogą ciekawe, że nie zwierzaczki też mają sny, i ciekawe jakie smile)
        • hania261 Re: Mam pytanie 19.09.04, 11:17
          Gdy wrocilam z urlopu to moj kot mial koszmary, piszczal,jeczal, wiercil sie
          przez sen, budzil sie i patrzyl ze strachem w oczach czy jestem i uspokojony
          zasypial znowu i to sie tak powtarzalo co pare minut doslownie.Na szczescie
          minelo po kilku dniach.Teraz ma juz typowo kocie sny z gonieniem, lapaniem,
          szczekaniem na muchy,drzeniem lapek itd.
          • umfana Re: Mam pytanie 19.09.04, 12:14
            Tak!
            Koty miewają koszmary senne...
    • aniabe13 Re: Mam pytanie 20.09.04, 19:53
      Moja kota 1,5 roku koszmary z miauczeniem miała tylko po sterylizacji kiedy
      ogólnie żle się czuła. Teraz przez sen tylko poluje, biega, chowa się przed
      czymś i czasami słychać takie "mrauuu" jak za ptakiem który siedzi poza
      zasięgiem pazurów.Myślę że u twojej te lęki z czasem miną, od jak dawna jest u
      ciebie?
      • laurka22 Re: Mam pytanie 21.09.04, 10:26
        Jest ze mną już 4 latasmile
        ale te koszmary zaczęły się jak wyjechałam na 4 miesiące
        Po powrocie była bardzo obrażona przez kilma dni ale jej przeszło
        Może boi się że znowu wyjadę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka