edycia274 14.12.05, 00:20 kotka wzielam przyblede miala 4 tyg byla wstrasznym stanie, teraz ma ponad 4 mies, jest chudziutka jaks taka mala, ladnie je, robakow nie ma, zdrowa, co mzoe byc przyczyna ? czy taka uroda? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia007 Re: kotek chudy :(( 14.12.05, 08:42 Edyciu, Kicia rośnie więc póki wieku dojrzałego nie osiągnie raczej gruba nie będzie.Poza tym kotki są mniejsze od kotów.Moja Janina ma 5 miesiąc i jest o połowę mniejsza od swego brata.Najważniejsze żeby zdrowa była. Odpowiedz Link
dzingiel Re: kotek chudy :(( 14.12.05, 09:32 Kotki bywają chude. Ona teraz dojżewa i spala dużo energii. Moje Gigono miało tyłek suchy jak szczapa. A po sterylce nabrała ślicznych kształtów, że aż muszę jej jedzonko ograniczać Od niczego zwróć na to uwagę weterynarzowi przy najbliższej wizycie, ale panikować nie ma raczej potrzeby. Odpowiedz Link
librero Re: kotek chudy :(( 14.12.05, 09:35 taka uroda tez mam kotka przyblede i zaczal normalnie przybierac na wadze dopiero w wieku ok. 7 miesiecy. A caly czas jadl jak smok :o Moj znajomy ma kotke przyblede ktora jest tak mala i drobna (karmi ja normalnie, oczywiscie), ze w wieku ok. 2 lat wciaz wyglada jak ok. 8 miesieczna kotka. Odpowiedz Link
joisana Re: kotek chudy :(( 14.12.05, 09:36 Może tak jej uroda, ale bardziej prawdopodobne że na skutek przegłodzenia we wczesnym kocieństwie osiągnie niewielkie gabaryty. Widziałam już takie przypadki, jak na starcie zwierzak nie jest dobrze odżywiony, to doroślejąc nie będzie duży, trzeba tylko zadbać aby teraz dobrze się odżywiał, bo takie biedulki są zazwyczaj słabsze i podatne na choroby. A zresztą wielkość to żadna różnica, wystarczy, że będzie zdrowa i szczęśliwa, czego naturalnie życzę . Odpowiedz Link
edycia274 Re: kotek chudy :(( 14.12.05, 18:01 dziekuje Wam bardzo uspokoilyscie mnie hehe, pozdrawiam Odpowiedz Link