Dodaj do ulubionych

Może ktoś może...

26.06.06, 11:50
pomóc...???
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=664&w=44074916&a=44179033
a przynajmniej "potrzymać kciuki"....
Obserwuj wątek
    • beali Re: Może ktoś może... 26.06.06, 12:19
      Straszne;-(((( Biedna kocia dziewczynka;-((
      Nie mogę teraz w żaden sposób pomóc;-(
      Pozostaje mi tylko zaciskać kciuki.
    • katikot Re: Może ktoś może... 26.06.06, 12:21
      Kciuki trzymam cały czas, wpłaciłam też trochę, niestety nie za wiele, dla tej
      bidulki.
      • pixie65 Inny link 26.06.06, 12:34
        www.rsoz.superhost.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=111&Itemid=68
        • wiesia.and.company Re: Tym razem finansowo nie mogę nic na razie 26.06.06, 13:42
          Trzymam tylko kciuki.
          Wiesia + 7
          • ewung Re: Tym razem finansowo nie mogę nic na razie 26.06.06, 20:08
            O rany biedna kicia. Płakać się chce czytając te posty. Tu taka bidulka, tam
            biedne kicie które powypadały z okien. Trzymam kciuki bardzo mocno.
      • kirke18 Re: Może ktoś może... 27.06.06, 10:32
        ja też, jak Kati uncertain, biedna mała...
        • pixie65 Re: Może ktoś może... 27.06.06, 10:48
          Dzieki piękne Dziewczyny za wsparcie. Szukam nowych wieści, niestety nie wiem
          nic jak przebiegła wczorajsza operacja przeszczepu...Jak sie czegoś dowiem będę
          pisać.Agnes się nie odzywa, ale mam nadzieję...Kocia jest taka dzielna...
          • wiesia.and.company Re: Pixie65 - napisz oczywiście, może też i 27.06.06, 10:56
            sytuacja finansowa za chwilę będzie lepiej wyglądać, nigdy nie wiadomo ze mną
            (wiadomo, utracjusz ze mnie, ale się staram poprawić). Przed nami teraz lub
            później operacja oczka, więc tym bardziej rozumiem sytuację. Operacje to mus i
            już.
            Pozdrawiam. Wiesia + 7
            • pixie65 Czekoladka NEWS!!! 27.06.06, 11:45
              Dostałam maila ze schroniska, którego fragment Wam zapodam:

"Agnieszka (Agnes) wzięła Czekoladke do domu w sobote, na pobyt tymczasowy,
              zeby przez dwa dni do planowanego poniedziłkowego zabiegu zakładac opatrunek
              z takiego specjalnego plastra (na odparzenia i odleżyny). Najbardziej
              obawiałyśmy sie zeby kość nie zmartwiała, bo wtedy to juz by był koniec... W
              poniedzialek wetka obejrzała ją i stwierdziła, że jest poprawa, że kość jest
              biała (czyli nie martwieje) a rana zaczyna ziarninować czyli zarastać.
              Zabieg został odłożony, do piątku, Agnieszka nadal ma kicie w domu, bo w
              schronisku nie ma mozliwości zeby ktos z nia siedzial w dzien i w nocy (bo w
              nocy Agnieszka tez czuwała, zeby kicia sobie tego plastra nie zrywała)."

KCIUKI, KCIUKI, KCIUKI PROSIMY BARDZO!!!! Niech na forum pojawi się troszkę
              optymizmu...
              • beali Re: Czekoladka NEWS!!! 27.06.06, 11:54
                Jest lepiej ociupinkę,to dobrze,bardzo dobrze.Musi jej się udać,
                tyle osób trzyma za nią i walczy o jej życie,ona także walczy,
                a to ważne.
                • misia007 Re: Czekoladka NEWS!!! 27.06.06, 12:03
                  Biedna mała, cieszę się, ze jest poprawa.Tyle biedactwo juz przeszło, musi być
                  dobrze.Trzymam za nia, trzymam iza wszystkich wspaniałych ludzi, którzy jej
                  pomagają.
                  • katikot Re: Czekoladka NEWS!!! 27.06.06, 12:16
                    super, że kicia ma się lepiej!oby jak najszybciej wróciła do zdrowia!cały czas
                    trzymam za nią kciuki.
                    • mama007 Re: Czekoladka NEWS!!! 27.06.06, 15:46
                      pixie sledzilam watek czekoladki jak tylko pojawil sie na miau. trzymam kciuki,
                      bo ta kotka jest tak dzielna i niesamowita, ze powinna to wszystko przezyc!!
                      bedzie niesamowita kicia i domek, do ktorego trafi bedzie wybranym po prostu.
                      nie wiem jak to wszystko mozna przezyc, trzymam mocno kciuki za Czekoladke!!
                      aga
                      • wiesia.and.company Re: Czekoladka NEWS!!! Och, tak, tak, tak.... 27.06.06, 15:52
                        Czekoladko bądź dalej wytrwała. Dla Agnieszki też wszystkiego dobrego! Musi się
                        udać, pogoda tylko trochę trudna. Ale będzie jeszcze wspaniale dla dzielnej
                        Czekoladki.
                        Pozdrawiam. Wiesia + 7
                        • adrzewoj Wiadomość w pewnym sensie dobra 29.06.06, 08:35
                          Kiedy dziś rano wpłacałem drobną kwotę na Czekoladkę, pani na poczcie zapytała
                          mnie, co to jest za Czekoladka, bo ktoś już wcześniej wpłacał.
                          Czyli wsparcie idzie...

Pozdrawiam
    • claire_de_lune Re: Może ktoś może... 29.06.06, 09:05
      wplacone. Oby sie dziewczynce polepszylo. Smutna, ale i pelna nadziei historia.
      • pixie65 Bardzo dziękuję... 29.06.06, 09:36
        wszystkim, którzy wspierają Czekoladkę chociażby duchowo. To bardzo ważne, sami
        wiecie, koty czują Energię...Jeszcze nie mam nowych wiadomości, dziewczyny z
        Rzeszowa są bardzo zajęte, bo niestety sezon na kocięta...Postaram się czegoś
        dzisiaj dowiedzieć i od razu "doniosę". Wiem, że dzięki Agnieszki nieprzespanym
        nocom i specjalnym plastrom klejonym na pyszczek kość się nie utleniła i jest
        duża szansa, że zamiast przeszczepu wystarczy "łatanie" pysia. Gorzej z
        przestrzeloną łaką. Nie wiadomo, czy da się ją uratować...
        Jeszcze raz z całego serca DZIĘKUJĘ wszystkim tym, którzy trzymają kciuki za
        Czekoladkę. Nie wiem, co mnie w tej Kotce tak poruszyło, z kocim nieszczęściem
        spotykam się wszak na co dzień, ale draństwo jej "opiekunów" poraziło mnie.
        • wiesia.and.company Re: Oj tak, to dobre doniesienia i jak będziesz 29.06.06, 10:19
          wiedziala pixie65, to napisz nam coś więcej (będzie ku pokrzepieniu, mam
          ogromną nadzieję, bo determinacja Agnieszki i koteczki jest budująca).
          Pozdrawiam. Wiesia + 7
          • pixie65 Nowy link 29.06.06, 10:24
            a w nim nowe zdjęcia Czekoladki:

forum.miau.pl/viewtopic.php?t=45538&postdays=0&postorder=asc&start=120
            Będzie dobrze!
            • misia007 Re: Nowy link 29.06.06, 12:11
              Z tego co czytalam na Zwierzakach jutro Czekoladkę czeka operacja.Kasa poszła
              ,trzymam kciuki.
        • gattara Re: Bardzo dziękuję... 29.06.06, 17:45
          Wczoraj wpłaciłam 100 na leczenie Czekoladki i pogruchotanej przez kierowcę
          Lanosa suczki Bibi. Niestety, na skopanego przez zwyrodnialwow kota Meksia juz
          nie starczyło kasy, ale wybrałam Bibi, bo na nią wpłaciły tylko 2 osoby, a na
          Meksia kilka. Weszłam na linki i była to strona Rzeszowskiego Stowarzyszenia
          Ochrony Zwierząt. DuZo dobrego tam robią. Załuję, że nie mam wolego miejsca
          kociego ani psiego (w sumie 9 sztuk)bo wzięłabym te biedactwa.
          • pixie65 Gattara... 29.06.06, 18:06
            nie martw się! Z tego co się zorientowałam to schronisko bardzo dobrze działa i
            znajdzie się kaska dla Mexia smile))) Mają obszerny wątek na miau, ale przede
            wszystkim LUDZIE się liczą. Czekoladka ma jutro operację więc kolejny apel:
            TRZYMAMY KCIUKI!
            • pixie65 Nowe fotki... 02.07.06, 19:06
              Nie jest dobrze...W poniedziałek Czekoladkę będzie oglądała wetka. Trzymajcie
              kciuki!
              upload.miau.pl/1/73818.jpg
              upload.miau.pl/1/73821.jpg
              upload.miau.pl/1/73819.jpg
              upload.miau.pl/1/73820.jpg
              • misia007 Re: Nowe fotki... 02.07.06, 20:38
                Trzymam za kicie ale nie jest dobrze z łapką czy ze szczęką?Czekam na nowe dobre
                wieści.pozdrawiam z moja trójką.
                • pixie65 Misiu.. 02.07.06, 22:45
                  Niestety, nie jest dobrze i z łapką i ze szczęką...Jutro Czekoladka będzie
                  oglądana przez wetkę, dzisiaj tylko Agnes na miau.pl pisała, że po zdjęciu
                  opatrunku z tym plastrem Granuloflex nie wygląda to zbyt dobrze, co zresztą na
                  zdjęciach trochę widać (chodzi o żuchwę), łapka natomiast jest niewładna, tyle,
                  że usztywniona łupkami, ale Kocia się o nią potyka i chyba nie ma czucia w
                  paluszkach.Q....gdyby ci ludzie(?)wcześniej dostarczyli Ją choćby do
                  schroniska...Dzięki za kciuki i pozdrowienia. Też pozdrawiam! smile))
                  • joanna.c Re: Misiu.. 03.07.06, 07:53
                    Trzymamy kciuki i pazurki. Trzymaj się.
                    Joanna z Misiami
                    • kirke18 Re: 03.07.06, 09:00
                      I ja trzymam, mocno, mocno... no i co tam????
                      • wiesia.and.company Re: Och, trzymamy kciuki, oby to tak tylko 03.07.06, 12:50
                        wyglądało, a jednak dobrze rokowało...Cuda się zdarzają, sama wiem. Trzymam
                        kciuki! Pogoda nie jest najlepsza na takie urazy, goją się długo i czasem
                        paprzą, ale w końcu.... ma być lepiej i już!
                        Pozdrawiam i czekam na wiadomości. Wiesia + 7
                        • adrzewoj Jest nadzieja 04.07.06, 11:16
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=664&w=44074916&a=44610071
                          Oby tak dalej!
                          • pixie65 adrzewoj... 04.07.06, 15:13
                            Dzięki za wklejenie linku smile))
                            • gattara Re: adrzewoj... 07.07.06, 15:54
                              Pixie, napisz co dalej z Czekoladką. Może jest cos na Miau, jestem tam
                              zalogowana od dawna (pod innym nickiem), ale rzadko wchodze,bo po prostu nie
                              potrafie tam sie poruszać, jest tam jakas dziwna kolejnośc - chronologia, nie
                              mogę znależć tego, co mnie interesuje.
                              A więc proszę, napisz na tym forum. Pozdrowienia
                              • misia007 Re: adrzewoj... 07.07.06, 16:57
                                Właśnie coś o Czekoladce cicho i tu i na Zwierzakach.Pozdrawiam z moja trójka
    • babka71 Re: Może ktoś może... 04.07.06, 12:53
      czytam i pomagam myslami i całym sercem!!!!
      Trzymaj się Czekoladko!!!!!!!!!!!!
      • pixie65 Czekoladka 07.07.06, 21:38
        Dzięki za pamięć! Postaram się jutro coś nowego napisać, bo wczoraj i dzisiaj
        miałam do załatwienia Bardzo Ważne Sprawy i w tej chwili padam na
        twarz...Weszłam na forum na chwileczkę, więc od jutra znowu będziemy śledzić
        losy Dzielnej Dziewczynki. Z tego co wie, na razie nic nowego, dalej ma klejone
        te Granuloflexy i wszyscy czekają, żeby jak najwięcej tkanki narosło...Agnes
        pisała, że następna konsultacja będzie w poniedziałek. Napiszę na pewno, i
        jeszcze raz dziękuję, że pamiętacie i trzymacie kciuki...Pozdrawiam i idę
        spać....smile)))
        • pixie65 Re: Czekoladka news.. 10.07.06, 10:42
          Ktoś jeszcze pamięta o Czekoladce z rzeszowskiego Kundelka???

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=664&w=44074916&a=44933725
          • adrzewoj Dobrzeje 10.07.06, 12:56
            I bardzo to cieszy.

Pozdrawiam
          • gattara Re: Czekoladka news.. 10.07.06, 16:33
            Dzięki z dobre nowiny. Czekam na dalsze, równie dobre. Sliczna dziewczynka ta
            Czekoladka. Pozdrawiam
            • pixie65 Najnowsze wiadomości... 18.07.06, 22:36
              Czekoladka już w domeczku u Agnes, po wizycie w Lublinie...Nie jest wesoło,
              Koteczka ma stan zapalny, pod narośniętą tkanką zbiera się ropa...sad((
              Prawdopodobnie zostały tam jakieś odpryski kości, ale Dziewczynka trochę
              wierzgnęła przy robieniu rtg i niewyraźnie wyszło. Teraz będzie leczona
              silniejszym antybiotykiem, a za jakiś tydzień kolejna operacja...To
              niewiarygodnie cierpliwy, spokojny Kot...Mimo ewidentnego bólu w trakcie badania
              Dziewczynka zachowywała się jak dama...Boszszszsz, trzymajcie kciuki, żeby
              operacja dobrze poszła i żeby wszystko się zagoiło...Ona już tyle
              wycierpiała...sad(((((
              Nie zapominajcie o Czekoladce, kilkoro Dużych już Ją zawiodło, teraz jest pod
              czułą opieką, ale myślcie o Niej ciepło, żeby nie słabła...Nigdy nie widziałam
              takiej godności i pokory w cierpieniu...
              • umfana Re: Najnowsze wiadomości... 18.07.06, 23:05
                Przesyłam Jej pozytywną energię, aby wracała do zdrowia! Kocha Czekoladka!
              • kirke18 Re: Trzymamy 19.07.06, 08:08
                ...kciuki mocno i myslimy cieplutko o dziewczynce.I czekamy na nowe wieści.
                DOBRE wieści :-X
              • mama007 Re: Najnowsze wiadomości... 19.07.06, 08:54
                pixie czytalam na miau wlasnie o kotce. trzymam kciuki bardzo mocno, jestescie
                przecudowne po prostu,z e to wszystko dla nie robicie... u takiego Wujcia to
                juz wszystko musi sie dobrze skonczyc... i z takimi Ciotkami smile)
                trzymam kcuiki i pozdrawiam
                aga
                • misia007 Re: Najnowsze wiadomości... 19.07.06, 16:18
                  Trzymam nieustajaco za tą sliczna Czekoladkę i wierzę, ze wróci do zdrowia.Koty
                  są mądre a spokój z jakim ona sie poddaje tym wszystkim nieprzyjemnym zabiegom
                  swiadczy niezbicie, ze ona czuje, ze to jej pomaga.
                  • adrzewoj Co u Czekoladki? 28.07.06, 08:37
                    Z tego, co czytm na Miau i Forum zwierzęta - przygarnij, pomóż, to coraz lepiej.
                    Czeka ją sterylizacja i chyba jeszcze jedna operacja - czy są jakieś nowe
                    informacje?

Pozdrawiam
                    • pixie65 Re: Co u Czekoladki? 28.07.06, 09:46
                      U Czekoladki lepiej,ładnie je i cała reszta fizjologii OK...Kocia miała mieć
                      czyszczenie żuchwy, ale zabieg został przełożony z różnych powodów. Zostało to
                      skonsultowane z wetem w Lublinie, który uznał, że można jeszcze trochę poczekać.
                      Rana się poniekąd samoistnie oczyściła.Dalej jest problem z łapeczką, nie wiem,
                      jak wygląda w tej chwili rehabilitacja, czy leczenie. Opiekunka Czekoladki
                      wyjechała i Czeko jest w tej chwili pod opieką Guni. Gunia nie pisze czy były
                      jakieś plany zastosowania Nivalinu, żeby ratować tę łapkę. Czeko chodzi z
                      opatrunkiem, bo podobno czuje ból, więc może uda się łapę zrehabilitować...Nie
                      pamiętam już czy pisałam, że poznałam Czeko osobiście i że jest to Absolutnie
                      Niezwykła Chodząca Kocia Delikatność i Godność...smile) A przy tym taki...Kobiecy
                      Charakterek....
                      • adrzewoj To dobrze 28.07.06, 10:36
                        • misia007 Re: To dobrze 28.07.06, 11:15
                          Bardzo sie cieszę, ze kici sie polepsza.
                          • pixie65 Nowe fotki... 29.07.06, 12:03
                            można zobaczyć tu:
                            forum.miau.pl/viewtopic.php?p=1804411#top
                            zobaczcie sami, jak między innymi dzięki Wam Czekoladka zdrowieje...smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka