r.kruger 31.03.09, 20:51 na oko wyglądają bardzo dobrze - dużo mięsa/ryb w składzie ciekawe smaki i przystępna cena, tyle że ja już sama nie wiem co dawać Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wladziac Re: karma Miamor - proszę o opinie 31.03.09, 21:37 dużo to znaczy się ile tego mięsa czy ryby? nie kupuję gotowej karmy to nie wiem,ale może raczej "zapytaj" kotkę czy to będzie chciała jeść kupując na próbę jedno opakowanie,mnie się wydaje że mięsa jest mało coś około 10% ale może się mylę Odpowiedz Link
r.kruger Re: karma Miamor - proszę o opinie 31.03.09, 22:18 dużo jak na gotową karmę Skład: Kurczak i dynia: 90% kurczaka i 10% dyni Kurczak i szynka: 85% kurczaka i 15% szynki Jasny tuńczyk i warzywa: 85% tuńczyka i 15% warzyw Jasny tuńczyk i ryż: 90% tuńczyka i 10% ryżu Jasny tuńczyk i kalmary: 85% tuńczyka i 15% kalmar Jasny tuńczyk i krewetki: 90% tuńczyka i 10% krewetek Tuńczyk i jajko przepiórcze: 90 % tuńczyka i 10 % jajka przepiórczego Kurczak i ryż: 90 % kurczaka i 10 % ryżu Kłopot w tym że nie znalazłam tej karmy w sklepach tylko w internecie No i nie wiem czy nie za wcześnie na "dorosłą" karmę Odpowiedz Link
wladziac Re: karma Miamor - proszę o opinie 31.03.09, 22:41 www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_mokra/miamor/miamor_ka rma/32695 przyznaje że się na tym nie znam ale jak przeczytałam skład to całkiem zdębiałam,u góry pisze 60% kurczaka a poniżej całkiem co innego bo 10% mięsa i 5 % ryby,no to jak to jest Odpowiedz Link
wladziac Re: karma Miamor - proszę o opinie 31.03.09, 22:42 www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_mokra/miamor/miamor_karma/32695 Odpowiedz Link
r.kruger Re: karma Miamor - proszę o opinie 01.04.09, 09:20 miałam jedną saszetkę miamor kitten - na opakowaniu była informacja o 60% zawartości mięsa - ale teraz to już zupełnie zgłupiałam. Może faktycznie kupić ryb, spędzić jeden dzień w kuchni - pokroić, poporcjować i zamrozić. Odpowiedz Link
wladziac Re: karma Miamor - proszę o opinie 01.04.09, 09:34 ja w tej chwili tak robię że porcjuje i zamrażam mięso czy rybę i później po rozmrożeniu jeszcze przelewam gorącą wodą,wiem że saszetki to wygodne karmienie i sama bym zastosowała tylko mam obawy że to co piszą o składzie ma się nijak do tego co rzeczywiście jest w środku,dla mnie to chwyt marketingowy i obawiam się że koty zaczną mi chorować a zresztą próbowałam już i nie chciały saszetek z RC,jak coś rzeczywiście fajnego znajdę to napiszę ale do tej pory moje próby kończyły się tym że jak ja powąchałam to wszystkie mi śmierdzą czymś niejadalnym i czuję strach przed podaniem tego kotom,kupić w internecie większy zestaw to mogą być wyrzucone pieniądze,pozdrawiam Odpowiedz Link
aaaguniaaa Re: karma Miamor - proszę o opinie 01.04.09, 09:54 oj mysle ze az caly dzien to nie zajmie a przynajmniej bedziesz pewna ze kot je to co najzdrowsze. moj niestety nie chce sie przekonac. jak chcesz to moge sprawdzic te karmy (inne tez) na zywo (tzn dokladnie poogladac etykietki) w sklepie w de ale dopiero po swietach. bo teraz nie bede miala kiedy bo wyjezdzam na swieta. ale sklanialabym sie do tego ze nie do konca jest to co pisza na opakowaniu. kupilam kotu z okazji jego swieta jakas droga puszeczke, niby w sumie prawie 100% ryb, krewetek a w rzeczywistosci byla 1/3 galaretki Odpowiedz Link
ashton eksperymenty na kocie :D 01.04.09, 11:10 Wybieram się dziś na polowanie do sklepu zoologicznego poszperam po saszetkach dla dorosłych kotów, wybiorę kilka (majątek wydam, ale że będę mieszać z karmą dla młodych to nie ma co większych porcji kupować). Dam znać co kupiłam i jak młodej smakuje Odpowiedz Link
r.kruger Re: eksperymenty na kocie :D 01.04.09, 12:12 oo, będę czekała na info bo ja już "niedługo" jeśli trafisz miamor - obejrzyj dokładnie jak to wygląda Odpowiedz Link
r.kruger Re: eksperymenty na kocie :D 21.04.09, 11:15 Delikatne Filety Miamor - kupiłam jasny tuńczyk z krewetkami, po otwarciu wygląda jak sheba - kawałki tuńczyka, całe krewetki. Karma pachnie przyjemnie, kotka rzucila sie na nia jak dzika Odpowiedz Link
miriam_73 Re: karma Miamor - proszę o opinie 21.04.09, 14:52 Miamora mozna dostac np. w Kakadu w Arkadii i ZT w Warszawie. Kupowałam m. in. z kurczakiem - ładnie wygladał - białe mięsko w odrobinie sosu, ale... moja Kocica jednak wypina d... na tę karmę. Próbowałam kilku róznych smaków. Nie. Kłuje w zęby. Odpowiedz Link