melinek 15.04.03, 08:55 Czy jest cos poza nim, co Wlosi stworzyli dla dzieci? Nie koniecznie z literatury. :)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melinek Re: Pinokio 15.04.03, 20:58 Edmund de Amicis "Serce" to tez jest dla dzieci. :)) Odpowiedz Link
makda Re: Pinokio 16.04.03, 11:01 ..ale smutne jak cholera, zadnemu dziecku nie dalabym do przeczytania!!! Odpowiedz Link
timit Re: Pinokio 16.04.03, 17:46 ten dzieciecy zespol, takie male kolorowe bachory ktore zaatakowaly nasz kraj na poczatku lat 90 tych;) Odpowiedz Link
bellavecchia Re: Pinokio 16.04.03, 18:46 PICCHOLO CHORO DELL'ANTONIANO!!! niezli byli! Odpowiedz Link
makda Re: Pinokio 16.04.03, 20:50 socka2 napisała: > piccolo d'oro dell antoniano :))) to ja dodam swoja wersje: piccolo coro dell'antoniano (coro= chor), wystepowal w czasie festiwalu dzieciecego o nazwie zecchino d'oro. Odpowiedz Link
isis! Re: Pinokio 17.04.03, 23:19 melinek napisał: > Czy jest cos poza nim, co Wlosi stworzyli dla dzieci? > Nie koniecznie z literatury. :)) A ja znam z literatury. I to dobrej. Natknęłam się na niego przypadkiem, w Magazynie GW (fragment "Gli affari del signor Gatto"). Okazało się, że mąż zna jego twórczość z dzieciństwa. Ja dopiero go odkrywam, ale już uwielbiam. Polecam gorąco. Mowa o Gianni Rodari. www.giannirodari.it/ Odpowiedz Link