Dodaj do ulubionych

Muzyczna jesień

16.10.11, 10:08
Zauważyłam, ze chyba o żadnej innej porze roku nie powstało tak dużo piosenek. Oto przykłady:

Jesienna zaduma. Elżbieta Adamiak

W żółtych płomieniach liści. Skaldowie

Jesień idzie przez park. Czerwone gitary

Koncert jesienny. Magda Umer

Wspomnienie. Czesław Niemen
Obserwuj wątek
    • kapitan_marchewa Re: Muzyczna jesień 16.10.11, 10:25
      Żółtego nie widzę w ogóle sad
    • niezmiennick Re: Muzyczna jesień 16.10.11, 12:49
      To może porównamy? Ja mogę wziąć się za zimę.
      • marguy Re: Muzyczna jesień 16.10.11, 23:56
        dziudza,
        jak ty to robisz, ze masz kolorowe literki?
        • dzidzia_bojowa Re: Muzyczna jesień 17.10.11, 07:32
          Już mówię: przed wyrazem, który chcesz napisać kolorem należy użyć w kwadratowych nawiasach słowa color=i tu wybrany kolor po angielsku a po wyrazie także w kwadratowym nawiasie /color. Nie pokazuję kwadratowego nawiasu bo mi wtedy znika opis a pokazuje się kolor jedynie.
          • ewa9717 Re: Muzyczna jesień 17.10.11, 08:30
            Ta łza to tak na pożegnanie lata mi po policzku spływa:
            www.youtube.com/watch?v=pZUx8Tgch3M
            I Bobik Solowy, ach...
      • niezmiennick I co? Nikt nie zainteresowany zabawą? 17.10.11, 12:47
        Jesteście w ogóle do niczego!
        • apersona Re: I co? Nikt nie zainteresowany zabawą? 17.10.11, 12:59
          Znaczy zapodasz jakąś zimową piosenkę już teraz jak ładnie poproszę. Nie trzeba czekać do zimy?
          • niezmiennick Re: I co? Nikt nie zainteresowany zabawą? 17.10.11, 13:15
            Nie, jak się znajdzie 10oro uczestników. Oraz regulamin zaliczania utworów. I osoba zliczająca i prezentująca aktualne wyniki.
            • apersona Re: I co? Nikt nie zainteresowany zabawą? 17.10.11, 13:20
              Ale pory roku są tylko 4
              • niezmiennick Re: I co? Nikt nie zainteresowany zabawą? 17.10.11, 13:43
                No to co?
                • apersona Re: I co? Nikt nie zainteresowany zabawą? 17.10.11, 13:44
                  Kto rozwiąże nierozwiązywalny problem
                  • niezmiennick Re: I co? Nikt nie zainteresowany zabawą? 17.10.11, 13:46
                    Problemem badawczym jest to, o której z 4 pór uda się znaleźć więcej piosenek.
                    • apersona Re: I co? Nikt nie zainteresowany zabawą? 17.10.11, 13:50
                      A 10 uczestników ma Cię podziwiać podczas znajdowania?
                      • niezmiennick Re: I co? Nikt nie zainteresowany zabawą? 17.10.11, 14:23
                        Może podziwiać. W przerwach w znajdowaniu smile
                    • arogancka_agrafka Re: I co? Nikt nie zainteresowany zabawą? 17.10.11, 14:07
                      Najlepiej byłoby założyć osobny wątek.
                      Łatwiej liczyć.
                      • niezmiennick Re: I co? Nikt nie zainteresowany zabawą? 17.10.11, 14:24
                        O, wreszcie ktoś konstruktywny!
                        • arogancka_agrafka Re: I co? Nikt nie zainteresowany zabawą? 17.10.11, 14:40
                          To założę, chyba że są inni chętni.
                          • niezmiennick Re: I co? Nikt nie zainteresowany zabawą? 17.10.11, 14:43
                            Całę tabuny są więc się śpiesz!
          • drzejms-buond Re: I co? Nikt nie zainteresowany zabawą? 17.10.11, 13:16
            FAKT! ale o wiośnie też sporo...
            jednakowóż jesień zgubne nuty niesie

www.youtube.com/watch?v=tqeM2GjzQ6U
        • arogancka_agrafka Re: I co? Nikt nie zainteresowany zabawą? 17.10.11, 13:16
          No co z tą zabawą, jest czy nie ma ?
          • dzidzia_bojowa Re: I co? Nikt nie zainteresowany zabawą? 17.10.11, 14:17
            Dobra, piszę się na to. Uważam, że o jesieni powstało najwięcej utworów muzycznych( wliczając muzykę klasyczną ale odliczając Cztery pory roku Vivaldiego). Jeśli komuś uda się znaleźć więcej utworów o innej porze roku wygrywa( nagrodę ustali się później).

Zaczynam więc. do wpisanych wcześniej tytułów dopisuję:
            Czerwony tulipan "Liryk na jesień"
            Piotr Rogucki "Jesień"
            Stare Dobre Małżeństwo "Jesień"
            Sława Przybylska "Pamiętasz była jesień"
            Krzysztof Daukszewicz "Jesień"
            Krzysztof Klenczon"Jesień idzie przez park"
            Kazik Staszewski "Jesień"
            Anna Jantar "Cygańska jesień"
            Olek Grotowski "Jesień idzie, nie ma na to rady"
            Małgorzata Ostrowska "Pomyka jesień"
            Wszystkie powyżej na Youtube
            Dodaję jeszcze 111 piosenek umieszczonych na tej stronie strony.aster.pl/mira1/piosenki-jesien/piosenki%20jesienne.htm

( odliczyłam wymienione wcześniej) co daje 125 utworów muzycznych. A to jeszcze nie wszystkie bo później poszukam w muzyce klasycznej i jazzie. Na razie muszę iść.
            • niezmiennick Re: I co? Nikt nie zainteresowany zabawą? 17.10.11, 14:36
              Czyli liczymy wszystko jak leci? Dowolna konotacja z porą roku? Oj to współczuję temu kto uporządkuje liczbę kolęd i pastorałek...
              • kapitan_marchewa Re: I co? Nikt nie zainteresowany zabawą? 17.10.11, 14:54
                Spisać i wkleić to i ja potrafię.
                A nagrody jakieś konkretne??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka