old.bear 01.01.13, 21:15 wyborcza.pl/1,87648,13122054,Wszyscy_sa_odwroceni.html#MT Brak słów ... . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9717 Re: Dziki kraj 01.01.13, 21:32 Jeżeli państwo i prawo pozwala na takie coś, to ja się nie wypowiem, gdzie mam takie prawo, takie sądy, a w rezultacie i takie państwo. Odpowiedz Link
old.bear Re: Dziki kraj 01.01.13, 21:36 Ja już kilka dni temu pozwoliłem sobie na taką opinię : "old.bear 19.12.12, 12:41 Odpowiedz Przepraszam, ale napiszę bez ogródek - kurewski kraj, kurewskie przepisy, kurewska władza." Odpowiedz Link
skuter44 Re: Dziki kraj 01.01.13, 22:34 Ten przepis z czasów PRL powinien być zmieniony juz 20 lat temu. Jak banki godzą się na wykonywanie czynności komorniczych. Wg mnie (już dziś) mozna sie temu prawu w banku sprzeciwić (gdzie jest ZBPolskich, Rzecznik Praw...) powołując się, na niezgodność przepisów nakazujących bankowi zabranie pieniędzy z konta klienta (w oparciu o sądowy tytul wykonawczy) z konstytucją i kilkoma innymi ustawami. Wtedy szybko to ułmne prawo zostało by zmienione. Po co mamy komorników ? PO to aby za nich czynności wykonywał bank ? A bank to przecież instytucja zaufania publicznego. To nie instytucja zaufania ale grabieży swoich klientów. Odpowiedz Link
kapitan_marchewa Re: Dziki kraj 02.01.13, 04:43 Cytat: "19 kwietnia złożyłam doniesienie o niedopełnieniu i przekroczeniu obowiązków urzędników państwowych.." Słowo kluczowe: "urzędnik państwowy" Moja opinia: wątek "Władza". Odpowiedz Link
nerri Re: Dziki kraj 02.01.13, 01:06 Misiek, niestety Luki w przepisach, u nas przepisy wyjątkowo "dziurawe" Odpowiedz Link
old.bear Re: Dziki kraj 02.01.13, 07:15 Luki lukami ale gdzie jest elementarna logika ? A przynajmniej umiejętność myślenia ? Przecież w tym przypadku urzędnik państwowy popełnił kardynalny błąd a drugi stwierdził że w sumie nic się nie stało. To tylko w Pomrocznej Wolsce jest możliwe. Czy doczekamy czasów że każda biurwa i biurew będzie odpowiedzialny za swoje poczynania ? Wątpię Odpowiedz Link
old.bear Re: Dziki kraj 02.01.13, 08:41 No i czy to jest normalne ? "Stanowisko: wiceprezes w KGHM. Wymagania: wystarczy podstawówka. Pensja: 80 tys. miesięcznie" wyborcza.biz/Gieldy/1,114507,13129047,Zwiazkowcy_chca_miec_wiceprezesa_w_KGHM__Wymagania_.html#MT Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: Dziki kraj 02.01.13, 18:07 To niestety przyszło do nas z Zachody. Tyle, że tam właśnie wprowadzają przepisy uszczelniające, bo była to najbardziej pospolita forma korumpowania znaczących związkowców. U nas natomiast związkowcy krzyczą, że chcą być korumpowani. Odpowiedz Link
lidka449 Re: Dziki kraj 02.01.13, 18:59 a taka niby skrupulatność i biurokracja i co tylko imię i nazwisko wystarczyło,a gdzie pozostałe dane ? jak już dawniej zakładałam konto w banku to trzeba było podać nazwisko rodowe matki i szereg innych danych dziadostwo jednym słowem. Odpowiedz Link