Dodaj do ulubionych

Dziki kraj

01.01.13, 21:15
wyborcza.pl/1,87648,13122054,Wszyscy_sa_odwroceni.html#MT
Brak słów ... .
Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: Dziki kraj 01.01.13, 21:32
      Jeżeli państwo i prawo pozwala na takie coś, to ja się nie wypowiem, gdzie mam takie prawo, takie sądy, a w rezultacie i takie państwo.
      • old.bear Re: Dziki kraj 01.01.13, 21:36
        Ja już kilka dni temu pozwoliłem sobie na taką opinię :
        "old.bear 19.12.12, 12:41 Odpowiedz
        Przepraszam, ale napiszę bez ogródek - kurewski kraj, kurewskie przepisy, kurewska władza."
        • skuter44 Re: Dziki kraj 01.01.13, 22:34
          Ten przepis z czasów PRL powinien być zmieniony juz 20 lat temu. Jak banki godzą się na wykonywanie czynności komorniczych. Wg mnie (już dziś) mozna sie temu prawu w banku sprzeciwić (gdzie jest ZBPolskich, Rzecznik Praw...) powołując się, na niezgodność przepisów
          nakazujących bankowi zabranie pieniędzy z konta klienta (w oparciu o sądowy tytul wykonawczy) z konstytucją i kilkoma innymi ustawami. Wtedy szybko to ułmne prawo zostało by zmienione. Po co mamy komorników ? PO to aby za nich czynności wykonywał bank ? A bank to przecież instytucja zaufania publicznego. To nie instytucja zaufania ale grabieży swoich klientów.
          • kapitan_marchewa Re: Dziki kraj 02.01.13, 04:43
            Cytat:
            "19 kwietnia złożyłam doniesienie o niedopełnieniu i przekroczeniu obowiązków urzędników państwowych.."
            Słowo kluczowe:
            "urzędnik państwowy"
            Moja opinia:
            wątek "Władza".
    • nerri Re: Dziki kraj 02.01.13, 01:06
      Misiek, niestetyuncertain Luki w przepisach, u nas przepisy wyjątkowo "dziurawe" uncertain
      • old.bear Re: Dziki kraj 02.01.13, 07:15
        Luki lukami ale gdzie jest elementarna logika ? A przynajmniej umiejętność myślenia ?
        Przecież w tym przypadku urzędnik państwowy popełnił kardynalny błąd a drugi stwierdził że w sumie nic się nie stało. To tylko w Pomrocznej Wolsce jest możliwe. Czy doczekamy czasów że każda biurwa i biurew będzie odpowiedzialny za swoje poczynania ? Wątpię sad
        • old.bear Re: Dziki kraj 02.01.13, 08:41
          No i czy to jest normalne ?
          "Stanowisko: wiceprezes w KGHM. Wymagania: wystarczy podstawówka. Pensja: 80 tys. miesięcznie"
          wyborcza.biz/Gieldy/1,114507,13129047,Zwiazkowcy_chca_miec_wiceprezesa_w_KGHM__Wymagania_.html#MT
          • zed-is-dead Re: Dziki kraj 02.01.13, 18:07
            To niestety przyszło do nas z Zachody. Tyle, że tam właśnie wprowadzają przepisy uszczelniające, bo była to najbardziej pospolita forma korumpowania znaczących związkowców. U nas natomiast związkowcy krzyczą, że chcą być korumpowani.
            • kapitan_marchewa Re: Dziki kraj 02.01.13, 18:27
              Dopisek mnie rozbroił wink
    • lidka449 Re: Dziki kraj 02.01.13, 18:59
      a taka niby skrupulatność i biurokracja i co tylko imię i nazwisko wystarczyło,a gdzie pozostałe dane ?
      jak już dawniej zakładałam konto w banku to trzeba było podać nazwisko rodowe matki
      i szereg innych danych
      dziadostwo jednym słowem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka