kapitan_marchewa 18.03.13, 13:46 Czekamy na powtórkę Cypru w Polsce? www.tokfm.pl/blogi/jaroszek/2013/03/cypr_bankructwo_ktore_zmieni_wszystko/1#BoxSlotII2img Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zed-is-dead Re: Cypr 18.03.13, 13:54 Jestem przekonany, że to będzie dla Vincenta inspirujące: forum.gazeta.pl/forum/w,103214,143258070,143258070,Tak_siezastanawiam_.html Odpowiedz Link
kapitan_marchewa Re: Cypr 18.03.13, 16:51 No proszę, sam sobie nie radzę z umieszczaniem postów w odpowiednich wątkach Czas na skarpetę. Vincent już za bardzo majstruje.. Odpowiedz Link
kapitan_marchewa Re: Cypr 20.03.13, 05:42 samcik.blox.pl/2013/03/Cypr-jednak-nie-naruszy-gwarancji-depozytow.html Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: Cypr 20.03.13, 08:24 Cypryjczycy zachowali się O.K. Martwi mnie co innego. Do tej pory postrzegałem UE, jako gwaranta stabilizacji gospodarczej i społecznej. W tej chwili to zaufanie jest mocno podkopane, choć niewykluczone, że chłopcy z Brukseli doszli do wniosku, że fajnie by było wciągnąć Rosję w operację dokapitalizowania banksterów... Odpowiedz Link
kapitan_marchewa Re: Cypr 20.03.13, 08:50 A wiesz że myślę podobnie? Cypr to był raj podatkowy dla ruskich nowobogackich, dla naszych niektórych zresztą też. Ale zabieranie wszystkim to rozbój w biały dzień i utrata zaufania do wszystkich banksterów. Kasa w tylko w skarpecie albo pod poduszką. Pewnie Vincent już rozpatruje rózne opcje - jak nie teraz to za rok albo pięć.. Odpowiedz Link
widz102 Re: Cypr 20.03.13, 14:31 Kapitanie - JUŻ BYŁA! A zmiana warunków oszczędzania w OFE w trakcie trwania umów i zabranie tych prywatnych miliardów pieniędzy do sektora finansów publicznych, a niebawem likwidacja OFE w całości i umieszczenie całej prywatnej kasy na państwowym repartycyjnym koncie ZUS, to co to jest jak nie wariant cypryjski razy pięć? Tylko durni Polacy jak na razie tego , że ich państwo orżnęło ich na taką skalę - nawet nie zrozumieli. Odpowiedz Link
balamuk Re: Cypr 20.03.13, 19:37 Interesujące: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114877,13595934,Cypr__Kosciol_prawoslawny_jest_gotow_pomoc_panstwu.html Może to dobrzy ludzie są, ale mnie się łaciną odbija. W tym przypadku timeo Danaos et dona ferentes... Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: Cypr 22.03.13, 14:39 Absolutnie trafione i rewelacyjne resume ze strony bankier.pl: " Lekcja tygodnia: banki nie są bezpieczne - zwłaszcza strefie euro, politycy kłamią, a za wszystkim i tak stoi ruska mafia." Odpowiedz Link