14.01.03, 13:00
Tak więc proponuję nowy wątek, muzyczny. Minęły bezpowrotnie te czasy kiedy
dałoby się zabić że "Polisi" są lepsi od "Dajersów" albo na odwrót...
Powiedzcieżmi ludzie, co Wam zostało z tamtych kaset czy płyt, lub co - po
latach - jeszcze lubicie słuchać z nostalgią?

Ja na prszykłąd dosyć łatwo rozstałem się z Floydami, ale Stonesi są wciąż na
półeczce... Dire Straits coraz rzadziej... Hendrix też już nieczęsto... Pogsi
odpadli już praktycznie zupełnie, z Nel Younga ostał sie Harwest i - przede
wszystkim "Truposz", Bob Dylan wciąż żywy... aż dziw że nie dostał Nobla za
poezję śpiewaną...

Cwi
Obserwuj wątek
    • gregorij Re: Juke-Box 14.01.03, 14:54
      Ostatnio sprzątałem w pewnej szafie, dla ścisłości w szafie która wykorzystuje
      moja małżonka do przecowywnia róznych "rupieci". Jakiez było moje żdeziwienie
      gdy znalezłem jakieś 50 szt starych, winylowych płyt. zdziwiłem sie może nie
      winylem ale różnorodnościa nagrań tam sie znajdujących. Przeważają polskie ale
      jest tez kilka "zachodnich" w postaci Floydów, New Order, Dire Straits, Depeche
      Mode (wczesne) i wiele innych. teraz mam jeden mały problem - nie mam adapteru
      i guzik ze słuchania, ale mysle nad zakupem. Stare jest dobre !!!
      • cwi Re: Juke-Box 15.01.03, 13:30
        Gregg:)))))
        To jest wlasnie poczatek do wlasnej legendy. Do zycia wspomnieniami... Na
        starosc wszyscy tak chyba maja (lub prawie), ale w muzyce to sie w pewnym
        momencie objawia bardzo zabawnie... cos na ksztalt "Brothers in arms" :))))))
        Cwi
    • agniicha Re: Juke-Box 19.01.03, 20:12
      Oj Panowie. Przyznam się, że w moim przypadku porzucenie Floydów graniczy z
      cudem. Dlaczego? Mój kochany tato podawał mi ich wybryki w wieku niemowlęcym
      zamiast kołysanek. Wyssałam ich z (jak to powiedziec) gustem taty. Oprócz tego
      namietnie jako dziecko podksakiwałam wokół stołu przy muzyce Mika O. Pamietem
      utworki z płyty ommadown, które nazywałam "pajacykami". Był moment, gdy miałam
      ponad 15 albumów Pana M.O.
      Jest pozatym kilka zespołów, które mi sie nie nudzą choćbym ich słuchałam
      nonstop dwa miesiące. Należy do nich nieśmiertelna Enya i Clannad (także Feith
      No More). Rozbieżność? Oj tam :)))
      Mam jeszcze inne gusta, do których nie tak łatwo sie przyznać więc dalej milczę.
      :)))
      • gregorij Re: Juke-Box 20.01.03, 00:06
        Aga porozmawiajmy jednak o tych gustach:-)) A moze we wtorek? :-))

Czekam z utęsknieniem, przybywajcie :-))
    • agniicha Re: Juke-Box 20.01.03, 10:58
      A wczoraj wieczorem było tak:
      Pełna delikatności i seksu królowa Margot i kołysanka... utwór taki sam jak
      sama jej wysokość. Nie umiem tego słuchać tak po prostu. Zawsze się dziwnie
      uśmiecham i mrożę oczy. Raz, dwa, trzy... niepodzielne... nie można oddychać w
      rytm dlatego sunie się płucami po powietrzu... dlatego tak lubię walce... i
      teraz ta mała królowa jak porcelanowa baletnica... zawiesza się nagle, waha w
      decyzji i... jest taki moment, gdy trzeba wstrzymać oddech, gdy tylko sunie do
      uszu jedna linijka melodyczna... a teraz do góry, choć tak naprawdę to jest
      spadanie w dół i jak w dół i smutno lecą głowy hugenotów. Zawsze cofam i
      powtarzam... to jak orgazm, nie może być jeden raz :)))))))
      • gregorij Re: Juke-Box 10.04.03, 21:21
        Niektóre tytuły moich płyt jakoś tak zapadły mi w pamieć i nie chcą wyleżć. O
        tyle jest to dziwne, że utworów z tychże płyt już dawno, baaaardzo dawno nie
        słuchałem, już własciwie ich nie pamiętam. Ale tytuł całej płyty pozostał.
        Własnie przed chwilą oglądałem koncert raz, dwa, trzy w którym na gitarze grał
        Wojtek Waglewski i nagle wrócił tytuł płyty VooVoo "Snopowiązałka". Dawno temu.
        w latach 80-tych odkryłem, że czasami słowa nie znaczą tego, co nam się wydaje,
        ich otoczenie, w tym przypadku muzyka i słowa zmusiły mnie do rozbicia tego
        tytułu na sylaby i wyszło mi sno - po-wiązałka. Zespół powiązał sny, wyszło to
        całkiim nieźle (odsłuchałem płytę właśnie)Znacie jeszcze takie szczególne,
        znaczące i w jakimś sensie "pokrecone" tytuły? Być może jeszcze czegoś nie
        odkryłem, czegoś nie zrozumiałem.
        • pwrzes Re: Juke-Box 11.04.03, 10:52
          Rapatapatoja moze byc ?

Mors
    • agniicha Re: Juke-Box 11.04.03, 13:30
      Ja się już topię w "oceanach". Prosze o jakies kolo ratunkowe w postaci
      silniejszego udezenia :)
      • gregorij_ Re: Juke-Box 11.04.03, 14:57
        dr hackenbush proponuje :-)
        • agniicha Re: Juke-Box 11.04.03, 16:58
          dlaczego wszyscy mnie ślą do lekarzy??????
          • gregorij_ Re: Juke-Box 11.04.03, 18:50
            dr hackenbush to nazwa zespołu :-)
            • agniicha Re: Juke-Box 14.04.03, 12:46
              ty sie nie mądrz tylko mi na list odpisz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka