Dodaj do ulubionych

Nocne Wilki

16.04.15, 13:32
U nas rząd deliberuje - wpuścić, nie wpuścić, a jak to będzie wyglądało, a to Putin teraz nas obsmaruje, a może Straż Graniczna coś wymyśli.....
Paweł Kowal, znawca polityki wschodniej, powiedział wczoraj w TVN24 u Moniki Olejnik krótko i węzłowato: Nie wpuszczać i nie certolić się, tak jak Rosja odmówiła wjazdu senatorowi Borusewiczowi na pogrzeb Niemcowa bez tłumaczenia ( zrobili sobie listę person non grata na kolanie i już ).
Z doniesień prasowych wynika, że Niemcy nie wpuszczą. Brawo!

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17763172,_Die_Welt___Nocne_Wilki__nie_otrzymaja_pozwolenia.html#Czolka3Img
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Nocne Wilki 16.04.15, 14:02
      To nie tak ze Niemcy nie wpuszcza, bo jezeli Polacy dadza im wize, to oni do Niemiec tez wjada.
      Niemcy nie dadza im pozwolenia na przejazd konwojem przez Berlin. Ale mozliwe, ze oni wcale o takie pozwolenie nie wystapia, ze uwazaja ze im ono jest niepotrzebne.

Nie dawac wizy, nie certolic sie. My unikniemy problemu i Niemcom zaoszczedzimy problemu.
      • astra18 Re: Nocne Wilki 16.04.15, 14:27
        maria421 napisała:

"To nie tak ze Niemcy nie wpuszcza, bo jezeli Polacy dadza im wize, to oni do Ni
        > emiec tez wjada."

No tak, tranzyt w Schengen.
      • jureek Re: Nocne Wilki 17.04.15, 08:37
        maria421 napisała:

> Nie dawac wizy, nie certolic sie. My unikniemy problemu i Niemcom zaoszczedzimy
        > problemu.

A co będzie, jeśli wizę dostaną od Niemców (albo od Czechów)? Jak wtedy wyobrażasz sobie polskie nie certolenie się?

• lepian4 Re: Nocne Wilki 17.04.15, 10:27
          Ja proponuje powitanie podobne do 17. wrzesnia 1939 kiedy Ruskie nas wyzwalali spod wlasnej okupacji. Tzn. salwy armatnie i karabiny maszynowe na powitanie.
        • maria421 Re: Nocne Wilki 17.04.15, 10:55
          jureek napisał:

> A co będzie, jeśli wizę dostaną od Niemców (albo od Czechów)? Jak wtedy wyobraż
          > asz sobie polskie nie certolenie się?

To bedzie problem Niemcow czy Czechow czy sie beda z nimi certolily czy nie.
          Jezeli jednak wiza zalezy od Polski, to nie certolic sie, nie wpuszczac.

Ty jestes innego zdania?
          • jureek Re: Nocne Wilki 17.04.15, 11:15
            maria421 napisała:

> To bedzie problem Niemcow czy Czechow czy sie beda z nimi certolily czy nie.
            > Jezeli jednak wiza zalezy od Polski, to nie certolic sie, nie wpuszczac.
            >
            > Ty jestes innego zdania?

Jestem za tym, żeby nie dać im wizy, jeśli do Polski o tę wizę się zwrócą. Natomiast jestem za tym, żeby ich wpuścić, jeśli tę wizę dostaną w innym kraju ze strefy Schengen. Jak chcesz, możesz to nazwać certoleniem się.
            Oczywiście, w przypadku odmowy wizy należy liczyć się z tym, że wiz nie dostaną też nasi motocykliści z Rajdu Katyńskiego, uważam jednak, że mimo to motocyklistom Putina wizy nie należy wydać.
            Gdyby nie było wyjścia, bo dostaliby wizę schengeńską gdzie indziej, to należy konsekwentnie egzekwować wobec nich kary za wykroczenia drogowe i inne, np. za propagowanie symboli komunistycznych, bo oni lubią się obnosić z sierpem i młotem.

• maria421 Re: Nocne Wilki 17.04.15, 11:30
              jureek napisał:

> Jestem za tym, żeby nie dać im wizy, jeśli do Polski o tę wizę się zwrócą.

No i przeciez o tym mowimy.

Nato
              > miast jestem za tym, żeby ich wpuścić, jeśli tę wizę dostaną w innym kraju ze s
              > trefy Schengen. Jak chcesz, możesz to nazwać certoleniem się.

Nie, to nie byloby certolenie sie lecz przestrzeganie przepisow.

> Oczywiście, w przypadku odmowy wizy należy liczyć się z tym, że wiz nie dostaną
              > też nasi motocykliści z Rajdu Katyńskiego, uważam jednak, że mimo to motocykli
              > stom Putina wizy nie należy wydać.

Trudno.

> Gdyby nie było wyjścia, bo dostaliby wizę schengeńską gdzie indziej, to należy
              > konsekwentnie egzekwować wobec nich kary za wykroczenia drogowe i inne, np. za
              > propagowanie symboli komunistycznych, bo oni lubią się obnosić z sierpem i młot
              > em.

Punktem zaczepnym moze byc to, ze beda jechac konwojem.
              • lepian4 Re: Nocne Wilki 17.04.15, 13:16
                A ja wroce do mojej koncepcji. Ta swolocz chce przywolac ducha historii. Wykorzystajmy ten wiekopomny moment do przekazania calej prawdy o tym, jak paktowali z nazistami. Nie bojmy sie o tym mowic, przciez tawariszcze chca tylko to naglosnic. Na trasie ich przejazdu powinno pstawic sie punkty informacyjne, ilu Polakow Sowieci tam wymordowali, ile kobiet zgwalcili, ilu Poalkow wywieli do lagrow... Mozna tez dla pokrzepienia ich narodowej dumy wspomniec o ich rabunkach i rozbojach
                • maria421 Re: Nocne Wilki 17.04.15, 14:04
                  lepian4 napisał:

> A ja wroce do mojej koncepcji. Ta swolocz chce przywolac ducha historii. Wykorz
                  > ystajmy ten wiekopomny moment do przekazania calej prawdy o tym, jak paktowali
                  > z nazistami. Nie bojmy sie o tym mowic, przciez tawariszcze chca tylko to naglo
                  > snic. Na trasie ich przejazdu powinno pstawic sie punkty informacyjne, ilu Pola
                  > kow Sowieci tam wymordowali, ile kobiet zgwalcili, ilu Poalkow wywieli do lagro
                  > w... Mozna tez dla pokrzepienia ich narodowej dumy wspomniec o ich rabunkach i
                  > rozbojach

To wszystko prawda.

Ale prawda tez jest, ze wielu mlodych rosyjskich (wtedy "radzieckich") zolniezy poleglo na polskiej ziemi w walce ze wspolnym naszym wrogiem, hitlerowskimi Niemcami.
                  • lepian4 Re: Nocne Wilki 17.04.15, 19:05
                    Tak poleglo ich bardzo duzo.W mych rodzinnych stronach padali jak mrowki: po zdobyciu Slonska Cale jednostki radosnie wytutlali zatruta wodke. W Osnie Lubuskim,ktore zdobyli bez walki, zwiadowcy tak sie uchlali, ze w bialy dzien nie rozpoznali wlasnych jednotek, Dlatego rozwalili ich praktycznie wszystkich dwoma karabinami maszynowmi i kilkoma granatami. W moim miescie rodzinnym, ktore tez zdobyli bez walk, tak sie podekscytowali niemieckim obozem pracy dla kobiet, ze z narazeniem zycia przez przeszlo tydzien biegli na oslep w bohaterskim uniesienu w kierunku obozu. Nawet przez chwile nie pomysleli, ze wiezniarki moga wspolnie z niemieckimi oprawcami bronic swego honoru. Do dnia dzisiejszego na sowieckim cmentarzu bezczelnie klamie sie podajac bledne informacje o wyzwoleniu miasta.O gwaltach nie ma ani jednego slowa! Prawda jest tez, ze na polskich terenach, ktore Ruskie bazkarnie zagarneli, dokonano bezprecensowego ludobojstwa na narodzie polskim! O tym przypomnijmy Ruskim, najwyrazniej maja problemy z pamiecia! Ribbentrop läßt grüßen!
                    • maria421 Re: Nocne Wilki 17.04.15, 19:26
                      To prawda ze gwalcili, to prawda ze kradli. Mojemu Ojcu ukradli zegarek i buty.
                      Ale tez wyzwalali spod hitlerowskiej okupacji.
                      • lepian4 Re: Nocne Wilki 17.04.15, 21:14
                        Chcialas powiec, ze wyzwalali spod okupacji swoich wczesniejszych sprzymierzncow, z ktorymi wspolnie rozpetali II wojne swiatowa?
                        • maria421 Re: Nocne Wilki 17.04.15, 21:40
                          lepian4 napisał:

> Chcialas powiec, ze wyzwalali spod okupacji swoich wczesniejszych sprzymierznco
                          > w, z ktorymi wspolnie rozpetali II wojne swiatowa?

Nie musisz mnie historii uczyc.
                • a000000 Re: Nocne Wilki 17.04.15, 18:05
                  ponoć wystąpili o wizę do Niemiec. Więc przez Polskę przejadą legalnie. Ja bym trudności nie czyniła, niech jadą... tyle, że poinformowałabym o obowiązujących u nas przepisach drogowych (poruszanie się w kolumnie) , o zakazie propagowania komunizmu, następnie bym dała im jako kolumnie pilotów i straż celem pilnowania wszelkich wykroczeń.
                  Zakazać nie należy, mamy wolny kraj - jeśli mają wizę Schengen to mogą jechać.

• astra18 Re: Nocne Wilki 17.04.15, 18:26
                    a000000 napisała:

"następnie bym dała im jako kolumnie pilotów i straż celem pilnowa
                    > nia wszelkich wykroczeń. "

No jeszcze czego! Podatnicy jeszcze mają płacić pilotowanie tych komuchów!
                    • maria421 Re: Nocne Wilki 17.04.15, 18:33
                      astra18 napisała:

> No jeszcze czego! Podatnicy jeszcze mają płacić pilotowanie tych komuchów!

Wlasnie. Szczegolnie ze to by moglo sie kojarzyc z eskorta honorowa.
    • jureek Re: Nocne Wilki 24.04.15, 22:37
      No i nie zostaną do Polski wpuszczeni. Decyzja zapadła i przyznam, że rząd pozytywnie mnie zaskoczył. I samą decyzją i sprytnym jej uzasadnieniem. Rosyjskie MSZ coś tam pyskuje, że Polska jako jedyny kraj tych motocyklistów Putina nie wpuści. Nasi jednak to ujadanie ignorują. I bardzo dobrze, że nie wchodzą w te pyskówki, tylko podtrzymują po prostu zakaz.
      • astra18 Re: Nocne Wilki 25.04.15, 06:27
        Wielki plus dla decyzji rządu.
        • ja.nusz Re: Nocne Wilki 25.04.15, 08:24
          Nie za bardzo rozumiem to wrogie nastawienie do Nocnych Wilków - przecież ich profil w dużej części pokrywa się z profilem tego forum - są utrakonserwatywni, nocjonalistyczni i wrodzy homoseksualizmowi...

A tak na marginesie - Niemcy dali im wizy.
          • maria421 Re: Nocne Wilki 25.04.15, 08:29
            ja.nusz napisał:

> Nie za bardzo rozumiem to wrogie nastawienie do Nocnych Wilków - przecież ich p
            > rofil w dużej części pokrywa się z profilem tego forum - są utrakonserwatywni,
            > nocjonalistyczni i wrodzy homoseksualizmowi...

Ty masz najwyrazniej problemy z rozumieniem niektorych pojec.

> A tak na marginesie - Niemcy dali im wizy.

Bo sa glupi.
      • maria421 Re: Nocne Wilki 25.04.15, 08:28
        Dobra decyzja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka