Dodaj do ulubionych

Oszustwa w internecie

14.07.15, 13:06
Ostatnio dostaje maile od kogos kto sie podaje za Col. Wafa Alhalabi Adel (jezeli nie pomylilam nazwiska) , komendant w armii syryjskiej ...

Nie wiem czego chce , bo nie otwieram, zaraz kasuje te maile.

Kilkanascie lat temu, dostalismy list z Nigerii od kogos, kto nam proponowal jakas obledna sume pieniedzy za jakas tam pomoc...
My sie na to nie nabralismy, ale pozniej czytalam w prasie, ze byli tacy, ktorzy sie na to nabrali i slono zaplacili za poznanie sie z nigeryjska mafia.

Musze tez sie pochwalic, ze mam szalone powodzenie na Facebooku :-)
Proponuja mi znajomosc sami absolwenci najlepszych szkol na swiecie, pracujacy na wybitnych stanowiskach , bardzo majetni i bardzo przystojni :-)))
Obserwuj wątek
    • jureek Re: Oszustwa w internecie 14.07.15, 13:16
      Do prywatnych celów używam poczty na gazeta.pl (opartej na technologii google, więc nie mam złudzeń, że np. NSA moich maili nie czyta), no i jak widzę mają oni nie najgorsze filtry antyspamowe, bo ani z Nigerii, ani z Syrii takich propozycji biznesowych nie dostaję.
      A na twarzoksiążkę to zaglądam średnio raz na 2 miesiące, więc nie bardzo wiem, co się tam dzieje. Nie będę fejsbuka potępiał w czambuł, bo dzięki fejsbukowi udało mi się odnaleźć znajomego z Pragi, z którym kontakt urwał się na początku lat 90-tych. Ale na ogół nie korzystam, z tym odnalezionym znajomym też kontaktuję się telefonicznie, osobiście lub mailowo, a nie przez fejsbuk.
      • maria421 Re: Oszustwa w internecie 14.07.15, 15:46
        Nawet jak bys regularnie tam zagladal, to bys propozycji znajomosci od samych pieknych i bogatych pan nie dostawal. Nie dlatego ze nie jestes nieatrakcyjny, lecz dlatego ze kobiety sa uczciwsze . Albo dlatego ze mezczyzni sa madrzejsi i mniej latwowierni :)
    • maria421 Re: Oszustwa w internecie 15.07.15, 13:52
      Dzisiejszy fejsbukowy zalotnik nazywa sie Bruce Walker, jest przystojnym panem w srednim wieku sfotografowanym na tle flagi amerykanskiej. Znaczy senator jakis , kongresmen czy jakas inna tlusta ryba, ale zadnych informacji poza zdjeciem nie udostepnia :)

Do kosza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka