Dodaj do ulubionych

Ciekawostka

01.02.16, 23:10
Robiąć remanent w szafie, znalazłem trochę starych wycinków prasowych. W tym np. stary numer "Naszego Dziennika" z następnego dnia po tym, jak Polacy powiedzieli "tak" w referendum unijnym. "ND" stwierdził, że Polacy zostali zmanipulowani przez propagandę i że wejście do Unii zakończy się katastrofą...

Ale prawdziwą ciekawostką był dla mnie artykuł sprzed kilkunastu lat z "Wyborczej", gdzie zadano poważne pytanie: "Czy w Polsce odbywa się inwazja satanizmu"?

:))))

Nota bene, "Wyborcza" w tym artykule zaliczyła w poczet grup satanistycznych Bogu ducha winnych wiccan...
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Ciekawostka 02.02.16, 08:13
      Na szczescie obie gazety sie mylily , mniejsza z tym czy teraz chcialyby sie do tych pomylek przyznac.
      • stephen_s Re: Ciekawostka 02.02.16, 15:48
        Ja bardzo bym chciał, żeby "GW" wyjaśniło, co im przeszkadzali wiccanie :)

A satanistycznego potopu jakoś wokół nie widzę...
    • stephen_s Trochę a propos 02.02.16, 20:50
      Ja wiem, że "Super Ekspres", więc może nie należy do końca wierzyć, ale...

www.se.pl/wiadomosci/polska/ksiadz-slawomir-kostrzewa-z-wolsztyna-w-ludzikach-lego-jest-szatan_389131.html

Bardzo chętnie się dowiem, na czym polega "nekroestetyka" w klockach Lego ;) Niestety, artykuł nie podaje szczegółów...
      • maria421 Re: Trochę a propos 03.02.16, 09:47
        Akurat tym bym sie przejmowala tak samo jak roznymi studiami ktore uwazaja ze bajka o "Czerwonym Kapturku" czy o "Jasiu i Maglosi" powinny byc zakazane bo zawieraja elementy okrucienstwa mogace zle wplynac na psychiczny rozwoj dzieci.

• lepian4 Re: Trochę a propos 05.02.16, 10:42
          Akurat bajka o Czerwonym Kapturku nie kierowana byla do dzieci. Kreowac miala jedynie postawe patriotyczna w niemieckim spoleczenstwie.
          • stephen_s Re: Trochę a propos 05.02.16, 19:52
            Zapewne, szczególnie że pierwsza opublikowana drukiem wersja bajki została stworzona przez Francuza... ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka