Dodaj do ulubionych

"Odejscie od murzynskosci"

30.03.16, 09:07
Minister Spraw Zagranicznych powiedzial ze rzad PiS w ciagu zaledwie czterech miesiecy odszeld od "murzynskosci" w stosunkach z USA:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19836187,waszczykowski-w-tvp-odeszlismy-od-murzynskosci-w-relacjach.html#Czolka3Img
Mozecie mi powiedziec co ten geniusz dyplomacji chcial przez to powiedziec? Moze w ten pokretny sposob chcial usprawiedliwic fakt ze Duda nie spotka sie z Murzynem Obama?

Ech "dyplomatolki"....
Obserwuj wątek
    • jureek Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 09:51
      maria421 napisała:

> Mozecie mi powiedziec co ten geniusz dyplomacji chcial przez to powiedziec?

Chyba chciał dyplomatycznie i taktownie przekazać, że następny prezydent USA nie będzie murzynem.
      • a000000 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 10:01
        maria421 napisała:
        >
        > > Mozecie mi powiedziec co ten geniusz dyplomacji chcial przez to powiedzie
        > c?

co autor miał na myśli - pytaj autora.
        • maria421 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 10:33
          a000000 napisała:

> co autor miał na myśli - pytaj autora.

Niestety, nie mam takiej mozliwosci.

Przypuszczam ze Waszczykowski chce przez to powiedziec, ze teraz , od kiedy PiS rzadzi w koncu USA traktuja Polske jak rownego parntera. Potwierdzenia w rzeczywistosci na to nie ma, a nawet jako chwyt propagandowy jest to.... niskiego lotu.

• lepian4 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 10:39
        No co ty, nastepny prezydent USA bedzie juz umial "bigosowac"! Kolejny prezydent USA bedzie tez bacznie przygladal sie poczynaniom swojej zony. A komu to zawdzieczamy?
    • astra18 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 10:53
      maria421 napisała
      >

> Mozecie mi powiedziec co ten geniusz dyplomacji chcial przez to powiedziec? Moz
      > e w ten pokretny sposob chcial usprawiedliwic fakt ze Duda nie spotka sie z Mur
      > zynem Obama?

A dlaczego niby miał usprawiedliwiać?
      Obama odmówił spotkania z Duda?:)czy co?
      >

• maria421 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 11:01
        astra18 napisał:

> A dlaczego niby miał usprawiedliwiać?

To co chcial ten geniusz dyplomacji wyrazic ze koniecznie musial uzyc slowa "murzynskosc"?

> Obama odmówił spotkania z Duda?:)czy co?

Faktem jest, ze sie z Duda nie spotka. Za to podobno z Tuskiem sie spotka :-)
        • lepian4 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 11:04
          Tusk pewnie nie wie, ze reprezentowac bedzie nie Polske, tylko Unie Uropejska.
          Amerykancy chca przyspieszyc chocby kwestie TTIP. To chyba wszystko na temat tego spotkania
        • astra18 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 11:07
          maria421 napisała:

> astra18 napisał:
          >
          > > A dlaczego niby miał usprawiedliwiać?
          >
          > To co chcial ten geniusz dyplomacji wyrazic ze koniecznie musial uzyc slowa "mu
          > rzynskosc"?
          >

Nie wiem co chciał,Ciebie zapytałam co miał usprawiedliwiać bo mi kontekst cos zgrzyta.

> > Obama odmówił spotkania z Duda?:)czy co?
          >
          > Faktem jest, ze sie z Duda nie spotka. Za to podobno z Tuskiem sie spotka :-)

Z Komorowskim tez na podobnym szczycie sie nie spotkał.
          Z ostatnich doniesień wynika ze ma odbyć sie krótkie spotkanie, w trójkę, wiec nie szczerz ząbków zawczasu:)

• maria421 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 11:11
            Astra, czy nie stac Cie na pol slowa krytyki pod adresem sformulowania uzytego oficjalnie przez Waszczykowskiego, jakby nie bylo ministra sprawa zagranicznych?
            • astra18 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 11:18
              maria421 napisała:

> Astra, czy nie stac Cie na pol slowa krytyki pod adresem sformulowania uzytego
              > oficjalnie przez Waszczykowskiego, jakby nie bylo ministra sprawa zagranicznych
              > ?

Mario, pytałaś co chciał przez to powiedzieć co powiedział.
              Skoro nie zabrałam głosu w sprawie Twojego pytania tzn ze nie wiem.
              Natomiast odniosłam sie do kontekstu który jak sie okazuje jest wytworem Twojej wyobraźni:)
              A na koniec dobra rada - nie staraj sie na sile wyciskać z ludzi słów które tak bardzo chciałabyś przeczytać. Jest wiele pięknych innych okazji w życiu aby poczuć sie lepiej:)
              • maria421 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 11:29
                OK, Astra, sama nie wiesz co Waszczykowski chcial przez to "odejscie od mutzynskosci" wyrazic, ale w samym sformulowaniu nie widzisz nic .... niedyplomatycznego .
                • a000000 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 12:14
                  maria421 napisała:

> OK, Astra, sama nie wiesz co Waszczykowski chcial przez to "odejscie od mutzyns
                  > kosci" wyrazic, ale w samym sformulowaniu nie widzisz nic .... niedyplomatyczne
                  > go .

jak nie wiemy o co chodzi to co robimy??? ano pytamy wszechwiedzącego Pana Googla !!! co ta mądrala mówi? ano to:

wiadomosci.onet.pl/kraj/waszczykowski-odchodzimy-od-tego-co-sikorski-nazywal-murzynskoscia/18wxf0
                  czyli o murzyńskość pytajmy pana Sikorskiego.

• jureek Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 12:17
                    a000000 napisała:

> wiadomosci.onet.pl/kraj/waszczykowski-odchodzimy-od-tego-co-sikorski-nazywal-murzynskoscia/18wxf0
                    > czyli o murzyńskość pytajmy pana Sikorskiego.

Nie widzisz różnicy w użyciu określenia "murzyńskość" w prywatnej rozmowie, a użyciem tego samego określenia publicznie?
                    • a000000 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 19:57
                      jureek napisał:

> Nie widzisz różnicy w użyciu określenia "murzyńskość" w prywatnej rozmowie, a u
                      > życiem tego samego określenia publicznie?

nie, ponieważ nie interesuje nas okoliczność wypowiadanych słów, tylko ich semantyka.
                      Co się kryje pod słowem: murzyńskość.
                      Waszczykowski tylko ZACYTOWAŁ, owszem, złośliwie, ale nie jest autorem. Z wypowiedzi widać, że wie, co autor miał na myśli. Ja nie wiem. Może chodzi o postawę niewolnika, służalczość, poddanie.... tak by wynikało z kontekstu - bo skoro za PO byliśmy murzyńscy a teraz stajemy się równoprawnym partnerem dla USA... (mój Boże!!! czy istnieje jakiś równoprawny partner o takim samym potencjale gospodarczym, militarnym, naukowym....?) , to znaczy że wstaliśmy z kolan - czyli Sikorski o tych klęczkach mówił.
                      • maria421 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 20:19
                        a000000 napisała:

> nie, ponieważ nie interesuje nas okoliczność wypowiadanych słów, tylko ich sema
                        > ntyka.
                        > Co się kryje pod słowem: murzyńskość.
                        > Waszczykowski tylko ZACYTOWAŁ, owszem, złośliwie, ale nie jest autorem. Z wypow
                        > iedzi widać, że wie, co autor miał na myśli. Ja nie wiem. Może chodzi o postawę
                        > niewolnika, służalczość, poddanie.... tak by wynikało z kontekstu - bo skoro
                        > za PO byliśmy murzyńscy a teraz stajemy się równoprawnym partnerem dla USA... (
                        > mój Boże!!! czy istnieje jakiś równoprawny partner o takim samym potencjale go
                        > spodarczym, militarnym, naukowym....?) , to znaczy że wstaliśmy z kolan - czyli
                        > Sikorski o tych klęczkach mówił.

Po pierwsze- minister spraw zagranicznycj nie powinien publicznie cytowac zwrotow PODSLUCHANYCH w prywatnej rozmowie swego poprzednika.
                        A poprzednik wyrazil sie tak :

Bullshit kompletny. Skonfliktujemy się z Niemcami, z Rosją i będziemy uważali, że wszystko jest super, bo zrobiliśmy laskę Amerykanom. Frajerzy, kompletni frajerzy. Mamy bardzo płytką dumę i niską samoocenę - mówi Sikorski.

- Taki sentymentalizm - dopowiada Rostowski.

- Taka murzyńskość - kwituje szef dyplomacji.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,76842,16197243,Sikorski_o__murzynskosci__i__grupie_przestepczej_.html#ixzz44PYRnUBb

"Murzynskosc" u Sikorskiego dotyczy polskiej mentalnosci, czyli "plytkiej dumy i niskiej samooceny".

I wiesz , Azerko, co mysle? Ze PiS wcale od tej "murzynskosci" nie odchodzi , on jeszcze bardziej podkresla te polskie kompleksy. Bo czym innym jest gadanie ze poniewaz USA maja tylko 200 lat panstwowosci to nie moga nam dawac lekcji demokracji? Czym innym jest stwaianie sie wszystkim wkolo, gadanie o tym ze "Polska wstaje z kolan" i tym podobne bzdety? To wszystko to sa kompleksy nizszosci, normalny czlowiek czy kraj tego nie potrzebuje! Normalny prezydent , premier czy dyplomata spotyka sie z rownymi sobie bez strojenia miny "patrzcie kolo kogo ja stoje"... To jest prowincjonalne!
                        • a000000 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 22:04
                          maria421 napisała:

> "Murzynskosc" u Sikorskiego dotyczy polskiej mentalnosci, czyli "plytkiej dumy
                          > i niskiej samooceny".
                          >
                          > I wiesz , Azerko, co mysle? Ze PiS wcale od tej "murzynskosci" nie odchodzi

Sądzę, że Sikorski miał rację opisując polską mentalność. A Waszczykowski nie ma racji, sądząc że odchodzimy od "murzyńskości"... musi minąć bardzo wiele pokoleń, aby to się stało.
                          Naszą mentalność zniszczyły zabory i komuna. Zawsze będziemy mieli poczucie niższości na światowych salonach, podsycane zresztą pełnymi wyższości pouczeniami płynącymi z ust tych, na których akceptacji nam zależy. To jest taka zależność wasala. Światli panowie i głupi podani. Murzyńskość.

>To wszystko to sa kompleksy nizszosci,

tak, to są kompleksy niższości.... komu je zawdzięczamy? czy przypadkiem nie tym, którzy nas teraz tak ochoczo pouczają i krytykują?
                          • zbyfauch Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 22:10
                            a000000 napisała:
                            (...)

Azerio, mowa jest o języku, którego nie powinien używać szef dyplomacji.
                            • a000000 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 22:22
                              zbyfauch napisał:

> Azerio, mowa jest o języku, którego nie powinien używać szef dyplomacji.

nie nam decydować, co kto powinien czy nie powinien... Sikorski użył języka kłamcy i hipokryty... co innego sądzi prywatnie a co innego mówi do elektoratu. Świadomie wprowadza suwerena w błąd. Ale to jest jego wybór, jego decyzja, jego odpowiedzialność.
                              To samo Waszczykowski. Mówi co uważa - a historia go za to podsumuje.
                              • zbyfauch Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 22:29
                                a000000 napisała:
                                > nie nam decydować, co kto powinien czy nie powinien...

Nie nam, to są zasady, które obowiązują niezależnie od naszego zdania.
                                Na ocenę Waszczykowskiego nie trzeba czekać, aż to zrobi "historia", zachowuje się, jak wół między regałami z fajansem, i tyle.

A Sikorski to swoją drogą ponura glizda z gwiazdorskimi ambicjami.
                                • a000000 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 23:37
                                  zbyfauch napisał:

> Nie nam, to są zasady, które obowiązują niezależnie od naszego zdania.

wiem. Tak zwana politpoprawność. Która ciągnie nas ku przepaści.
                                  Nigdy nie wychodzi na zdrowie życie w zakłamaniu.
                                  Waszczykowski słów wulgarnych nie używa.... murzyńskość to określenie poprzednika, cytaty chyba są dozwolone.
                                  Nie wiem, czy to dobry minister. Na pewno nie mam zamiaru go oceniać po tym, co o nim mówią jego lewaccy wrogowie. Ci zawsze zdechłe psy powieszą.
                                  • ja.nusz Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 23:44
                                    Szczerość wypowiedzi partyjniaków z PiS jak i ich niepoprawność polityczna jest rozbrajająca do bólu... jelita grubego.

A tę fabryczkę należy niezwłocznie zbombardować - jak oni mogą!!!

https://czytamyetykiety.pl/wp-content/uploads/2015/06/rodem-z-piek%C5%82a.jpg
                                  • zbyfauch Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 23:45
                                    a000000 napisała:

>Tak zwana politpoprawność. Która ciągnie nas ku przepaści.

Nie żadna politpoprawność, tylko kultura, dobre wychowanie, niechby (z niemieckiego) kindersztuba.
                                    • a000000 Re: "Odejscie od murzynskosci" 31.03.16, 10:00
                                      zbyfauch napisał:

> Nie żadna politpoprawność, tylko kultura, dobre wychowanie, niechby (z niemieck
                                      > iego) kindersztuba.

polityczna poprawność a kultura to są różne sprawy, choć pozornie , w warstwie zewnętrznej wydają się podobne.
                              • ja.nusz Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 22:40
                                Jutro Waszczykowski wygłosi komunikat, w którym powie, że PAD odrzucił propozycję przejażdżki limurzyną prezydenta USA a nawet przlatanki jego Bambodżetem.
                  • maria421 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 13:26
                    Azerko, to jest dokladna wypowiedz Waszczykowskiego :

www.tvp.info/24644078/waszczykowski-spotkanie-z-barackiem-obama-jest-kurtuazyjne

Waszczykowski powolywal sie na PODSLUCHANA, prywatna rozmowe Sikorskiego, tak jakby ona byla oficjalnym stanowiskiem Sikorskiego.

Oczywiscie to ze rzad PiS ( ktorego inny przedstawiciel dopiero co powiedzial ze Stany , istniejace jako panstwo zaledwie od 200 lat nie beda Polski uczyc demokracji) w ciagu zaledwie 4 miesiecy odszedl od "murzynskosci" w stosunkach z USA jest tylko propagandowa bzdura, wpadka dyplomatyczna polega na tej "murzynskosci" wlasnie.
                • astra18 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 18:01
                  maria421 napisała:

> OK, Astra, sama nie wiesz co Waszczykowski chcial przez to "odejscie od mutzyns
                  > kosci" wyrazic, ale w samym sformulowaniu nie widzisz nic .... niedyplomatyczne
                  > go .

Skoro nie wiem co chciał przez to powiedzieć na jakiej podstawie mam uważać że coś jest dyplomatyczne a co nie jest? Jesli uważasz że ta wypowiedź jest niedyplomatyczna to sobie uważaj, ja co do istoty Twojego pytania się nie odniosłam więc nie wciskaj mi czegoś czego nie napisałam.
                  • maria421 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 18:14
                    astra18 napisał:

> Skoro nie wiem co chciał przez to powiedzieć na jakiej podstawie mam uważać że
                    > coś jest dyplomatyczne a co nie jest? Jesli uważasz że ta wypowiedź jest niedyp
                    > lomatyczna to sobie uważaj, ja co do istoty Twojego pytania się nie odniosłam w
                    > ięc nie wciskaj mi czegoś czego nie napisałam.

Astro, Twoja poddanczosc wobec PiSu siega tego, ze wolisz udac nierozumna zeby tylko nie wyksztusic z siebie pol slowka krytyki :-)
                    • astra18 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 18:30
                      maria421 napisała:

> Astro, Twoja poddanczosc wobec PiSu siega tego, ze wolisz udac nierozumna zeby
                      > tylko nie wyksztusic z siebie pol slowka krytyki :-)

A myśl sobie co chcesz, Twój "obiektywizm" jest i tak powszechnie nam znany:)

• maria421 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 18:35
                        astra18 napisał:

> A myśl sobie co chcesz, Twój "obiektywizm" jest i tak powszechnie nam znany:)

Od kiedy mowisz o sobie w liczbie mnogiej?
                        • zbyfauch Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 18:48
                          maria421 napisała:
                          > Od kiedy mowisz o sobie w liczbie mnogiej?

Śmiem twierdzić, że nikt tu nawet nie stara się być obiektywnym, niemniej Astra jest wybitnie karnym wojownikiem, który nie pozwoli sobie nawet na najmniejszy grymas dezaprobaty wobec towarzyszy broni.
                          • astra18 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 18:54
                            zbyfauch napisał:

> maria421 napisała:
                            > > Od kiedy mowisz o sobie w liczbie mnogiej?
                            >
                            > Śmiem twierdzić, że nikt tu nawet nie stara się być obiektywnym, niemniej Astra
                            > jest wybitnie karnym wojownikiem, który nie pozwoli sobie nawet na najmniejszy
                            > grymas dezaprobaty wobec towarzyszy broni.

Zbychu, więcej cierpliwości, toż to jeszcze nie piąteczek:)
                        • astra18 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 18:52
                          maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                          >
                          > > A myśl sobie co chcesz, Twój "obiektywizm" jest i tak powszechnie nam zna
                          > ny:)
                          >
                          > Od kiedy mowisz o sobie w liczbie mnogiej?

Od kiedy choć JEDNA osoba na tym forum miała podobne zdanie:)
    • zbyfauch To jest bohaterskie zerwanie kajdan 30.03.16, 13:50
      poprawności politycznej przez nową władzę.
      Mówił o tym nowy "Dziennik Telewizyjny". Na razie skromnie, bo w końcu dlaczego nie nazywać czarnucha czarnuchem, pedała pedałem, szwaba szwabem, kacapa kacapem itp.?
      Dlaczego język dyplomacji ma się różnić od języka hołoty?
    • swiatlo Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 19:20
      Zastanawiam się czy jest możliwe aby był jeden wątek na temat inny niż "obłąkana obsesja nt PiS"...
      • jureek Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 19:58
        swiatlo napisał:

> Zastanawiam się czy jest możliwe aby był jeden wątek na temat inny niż "obłąkan
        > a obsesja nt PiS"...

Najwyraźniej szybciej piszesz, niż czytasz. Nie będę taki, podpowiem Ci, gdzie jest taki wątek, bo jeszcze od zastanawiania się może Cię głowa rozboleć:
        forum.gazeta.pl/forum/w,103528,160989367,160989367,Zagadka_wielkanocna.html
        • astra18 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 20:04
          jureek napisał:

> swiatlo napisał:
          >
          > > Zastanawiam się czy jest możliwe aby był jeden wątek na temat inny niż "o
          > błąkan
          > > a obsesja nt PiS"...
          >
          > Najwyraźniej szybciej piszesz, niż czytasz. Nie będę taki, podpowiem Ci, gdzie
          > jest taki wątek, bo jeszcze od zastanawiania się może Cię głowa rozboleć:
          > forum.gazeta.pl/forum/w,103528,160989367,160989367,Zagadka_wielkanocna.html

Może, zakładam tylko oczywiście, Światło nie dopisał o wątkach zakładanych przez Marię:)
          • maria421 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 20:08
            astra18 napisał:

> Może, zakładam tylko oczywiście, Światło nie dopisał o wątkach zakładanych prze
            > z Marię:)

To tez sie pomylil :

forum.gazeta.pl/forum/w,103528,160653040,160653040,Zlapali_drania_.html
            • astra18 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 22:08
              maria421 napisała:

> astra18 napisał:
              >
              > > Może, zakładam tylko oczywiście, Światło nie dopisał o wątkach zakładanyc
              > h prze
              > > z Marię:)
              >
              > To tez sie pomylil :
              >
              > forum.gazeta.pl/forum/w,103528,160653040,160653040,Zlapali_drania_.html

Mieści się w skali błędu statystycznego:)
      • maria421 Re: "Odejscie od murzynskosci" 30.03.16, 19:59
        swiatlo napisał:

> Zastanawiam się czy jest możliwe aby był jeden wątek na temat inny niż "obłąkan
        > a obsesja nt PiS"...

No przeciez mamy nawet watek "kulinarno-erotyczny", "zagadke wielkanocna" i inne nie tylko o PiSie.

Ja nie mam zadnej "oblakanej obsesji" na temat PiSu, po prostu jestem bardzo krytyczna wobec PiSu.
        • swiatlo Obsesja 31.03.16, 00:12
          maria421 napisała:

> Ja nie mam zadnej "oblakanej obsesji" na temat PiSu, po prostu jestem bardzo
          > krytyczna wobec PiSu.

Chyba masz :)
          Posłuchaj: PiS zostało wybrane demokratycznie wolą wyborców, więc nie wiem dlaczego teraz ci co przegrali nie mogą tego zaakceptować. Takie reguły demokracji i tyle. Trochę szacunku dla zasad, o które teraz się tak niby bijecie.
          Jeśli teraz jakieś organizacje w rodzaju KOD usiłują obalić demokratyczny rząd, to zakrawa to na terrorystyczną, a przynajmniej kryminalną, działalność.
          A może po prostu cierpliwie poczekać na następne wybory?
          Chociaż jak się popatrzyć w jakim kierunku idzie cała ta Europa, to najprawdopodobniej następne wybory PiS wygra jeszcze bardziej zdecydowanie.... :)
          • ja.nusz Re: Obsesja 31.03.16, 00:43
            Swietliku, chyba pora skumać, że NIKT z protestujących przeciwko Pisowi, nie podważa wyników wyborów.
            Protesty są skierowane przeciwko metodom "rządzenia" tego z bożej łaski gabinetu.
            Możesz spać spokojnie tam za wielką wodą - Europa da sobie radę bez Twojej partiotycznej troski.

PS.
            I nie obrażaj się znów za "wielką wodę" - ja też jestem za wielką wodą - patrząc z Jackowa.

Gutnajt.
            • swiatlo Re: Obsesja 31.03.16, 02:41
              ja.nusz napisał:

> Protesty są skierowane przeciwko metodom "rządzenia" tego z bożej łaski gabinetu

To zdanie jest właśnie zaprzeczeniem tego co powiedziałeś. Wyraża kompletną pogardę do polskiego gabinetu z góry zakładając że jest on z "bożej łaski".
              Widzisz, ja z odległości ileś-tam-nastu tysięcy kilometrów akceptuję obecny rząd, natomiast poprzedni uważałem za zbieraninę zdrajców, skorumpowanych nieudaczników i kolesiów.
              A zawsze tak jest że jak świnię zabierasz od koryta to ona się wydziera na cały głos.

> I nie obrażaj się znów za "wielką wodę" - ja też jestem za wielką wodą - patrząc z Jackowa.

Znowu niby niewinne zdanie, a zawiera prztyk. No to ja się odwdzięczę: nie, nie mieszkam na Jackowie. Mieszkam jakieś dwa tysiące mil dalej na zachód. Ale rozumiem że każdy auslander mieszkający w socjalowym muslimowym blokowisku ma własną perspektywę... :)
              • ja.nusz Re: Obsesja 31.03.16, 09:02
                swiatlo napisał:

> ja.nusz napisał:
                >
                > > Protesty są skierowane przeciwko metodom "rządzenia" tego z bożej łaski g
                > abinetu
                >
                > To zdanie jest właśnie zaprzeczeniem tego co powiedziałeś. Wyraża kompletną pog
                > ardę do polskiego gabinetu z góry zakładając że jest on z "bożej łaski".
                > Widzisz, ja z odległości ileś-tam-nastu tysięcy kilometrów akceptuję obecny rzą
                > d, natomiast poprzedni uważałem za zbieraninę zdrajców, skorumpowanych nieudacz
                > ników i kolesiów.

Muszę zapytać mojego znajomego astrofizyka , jak ma się odległość pacjenta od RP, do akceptacji obecnego rządu - na pewno jest na to jakiś mądry wzór a może nawet lekarstwo.

>
                > > I nie obrażaj się znów za "wielką wodę" - ja też jestem za wielką wodą -
                > patrząc z Jackowa.
                >
                > Znowu niby niewinne zdanie, a zawiera prztyk. No to ja się odwdzięczę: nie, nie
                > mieszkam na Jackowie. Mieszkam jakieś dwa tysiące mil dalej na zachód. Ale roz
                > umiem że każdy auslander mieszkający w socjalowym muslimowym blokowisku ma włas
                > ną perspektywę... :)

Ależ Swietliku, nikt nie oczekuje od Ciebie, żebyś zdradzał swoje miejsce pomieszkiwania - zaraz ludziska zaczną sprawdzać, co leży 2 tys. mil na zachód od Jackowa i już Cię mają;)
                Chceż, żeby KOD zrobił Ci demonstrację w ogródku?
                • swiatlo Re: Obsesja 31.03.16, 16:54
                  ja.nusz napisał:

> Ależ Swietliku, nikt nie oczekuje od Ciebie, żebyś zdradzał swoje miejsce pomie
                  > szkiwania - zaraz ludziska zaczną sprawdzać, co leży 2 tys. mil na zachód od
                  > Jackowa i już Cię mają;)
                  > Chceż, żeby KOD zrobił Ci demonstrację w ogródku?

Ale przecież to o to chodzi! Byłoby cudownie jakby mnie ktoś z KOD odwiedził. Zapraszam!
                  Ja się tutaj bardziej boję BLM niż KOD. KOD jest u mnie bardzo mile widzianym gościem. :)

P.S. Pisze się "chcesz" a nie "chceż" .... :)

• jureek Re: Obsesja 31.03.16, 17:07
                    swiatlo napisał:

> Ja się tutaj bardziej boję BLM niż KOD.

A czemuż to powiat łomżyński jest taki straszny?
                    • swiatlo Re: Obsesja 31.03.16, 19:07
                      jureek napisał:

> swiatlo napisał:
                      >
                      > > Ja się tutaj bardziej boję BLM niż KOD.
                      >
                      > A czemuż to powiat łomżyński jest taki straszny?

LOL. BLM to powiat łomżyński? :)))
                      U nas to oznacza "Black Lives Matter", czyli ruch wszelkiej maści ulicznej chuliganerii oraz ich ultra-lewackich popleczników. :)

• maria421 Re: Obsesja 31.03.16, 10:15
                swiatlo napisał:

> To zdanie jest właśnie zaprzeczeniem tego co powiedziałeś. Wyraża kompletną pog
                > ardę do polskiego gabinetu z góry zakładając że jest on z "bożej łaski".
                > Widzisz, ja z odległości ileś-tam-nastu tysięcy kilometrów akceptuję obecny rzą
                > d, natomiast poprzedni uważałem za zbieraninę zdrajców, skorumpowanych nieudacz
                > ników i kolesiów.
                > A zawsze tak jest że jak świnię zabierasz od koryta to ona się wydziera na cały
                > głos.

Czyli tak, jak wydzieral sie J. Kaczysnki po tym jak go Walesa od koryta oderwal? Po tym, jak przegral wybory i prezydenckie i parlamentarne? :-)
                Swiatlo, Ty jednak musisz rozszerzyc zasieg zrodel z ktorych czerpiesz wiedze o Polsce, wtedy sie dowiesz na jaka skale PiS uprawia nepotyzm, jak wywala fachowcow zeby posadzic na ich miejsce braci, zony, kuzynow, kolesiow itp.
              • jureek Re: Obsesja 31.03.16, 15:21
                swiatlo napisał:

> ników i kolesiów.

O kurcze, czyżbyś robił właśnie to, co dopiero co zarzucałeś innym, czyli nie szanował woli wyborców? Przecież ten poprzedni rząd też został demokratycznie wybrany.
                • zbyfauch Re: Obsesja 31.03.16, 15:28
                  jureek napisał:
                  > O kurcze, czyżbyś robił właśnie to, co dopiero co zarzucałeś innym, czyli nie s
                  > zanował woli wyborców? Przecież ten poprzedni rząd też został demokratycznie wy
                  > brany.

Wybory, które przegrywa PiS są z definicji sfałszowane.
          • maria421 Re: Obsesja 31.03.16, 10:10
            swiatlo napisał:
            > Chyba masz :)
            > Posłuchaj: PiS zostało wybrane demokratycznie wolą wyborców, więc nie wiem dlac
            > zego teraz ci co przegrali nie mogą tego zaakceptować. Takie reguły demokracji
            > i tyle. Trochę szacunku dla zasad, o które teraz się tak niby bijecie.

Swiatlo, kazdy akceptuje wyniki wyborow. To czego KOD nie akceptuje to jest to, co PiS robi z wladza powierzona mu przez wyborcow.

Partia ktora wygrala wybory ma prawo i obowiazek rzadzenia krajem w ramach ustalonych przez konstytucje na ktora kazdy posel sklada przysiege.
            Partia ktora wygrala wybory nie dostala mandatu do robienia co jej sie zywnie podoba i zaslaniania sie "dobrem narodu" .

Co bys powiedzial gdyby Obama traktowal tak Supreme Court jak PiS traktuje TK?
            Co bys powiedzial gdyby wladze USA nie uznawaly wyroku Supreme court? Tez bys powiedzial ze maja do tego prawo dane im przez wyborcow?

> Jeśli teraz jakieś organizacje w rodzaju KOD usiłują obalić demokratyczny rząd,
            > to zakrawa to na terrorystyczną, a przynajmniej kryminalną, działalność.

Gdzie Ty wyczytales ze KOD chce obalic rzad?

> A może po prostu cierpliwie poczekać na następne wybory?

Przeciez wszyscy czekamy.

> Chociaż jak się popatrzyć w jakim kierunku idzie cała ta Europa, to najprawdopo
            > dobniej następne wybory PiS wygra jeszcze bardziej zdecydowanie.... :)

Jezeli dalej bedzie kupowac wyborcow za 500 zl itp, to moze tak.
    • zbyfauch Komentarz spod innego artykułu, perełka. :) 31.03.16, 15:19
      "Och widzę, dalej działa Naga Broń naszej dyplomacji, Frank Drebin MSZu, James i Bond z miniaturowym pistolecikiem, siwiuteńki głąbek o jaszczębim sercu - On, Minister Waszczuuuuu. Jak miło zasnąć, wiedząc że czuwa nad nami ktoś taki. "

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75477,19844300,waszczykowski-wyrzucil-go-z-brukseli-juncker-wysyla-na-placowke.html#ixzz44UD8k2ev

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka