11.05.16, 15:23
PiS audytuje 8 lat rzadow PO-PSL.

Dziwi mnie ze wybral akurat dzisiejsza date, przed oczekiwanym ratingiem, do czasu ktorego Rzeplinski byl proszony o wstrzymanie sie od publicznych wypowiedzi.
Hmmm.... publiczne wypowiedzi Rzeplinskiego mialyby wplyw na rating, a audyt ukazujacy "Polske w ruinie" nie?

Poza tym, to co sie dzieje w Sejmie nie spelnia definicji audytu. To jest zwykla propaganda majaca na celu wskazac ze to "wina Tuska".

Kto chcial mogl na biezaco sledzic dane jakie kazdy rzad wysyla regularnie do OECD i do UE, mogl na biezaco informowac sie o roznych wskaznikach ekonomicznych i porownywac je z innymi krajami UE.

Ale ciemny lud taki "audyt" oczywiscie bezkrytycznie przyjmie i zrozumie dlactego PiS nie moze sie wywiazac z obietnic wyborczych.
Obserwuj wątek
    • astra18 Re: Audyt 11.05.16, 18:12
      maria421 napisała:

> Hmmm.... publiczne wypowiedzi Rzeplinskiego mialyby wplyw na rating, a audyt uk
      > azujacy "Polske w ruinie" nie?
      >
      > Poza tym, to co sie dzieje w Sejmie nie spelnia definicji audytu. To jest zwykl
      > a propaganda majaca na celu wskazac ze to "wina Tuska".

E tam, PO zrobiła podobny audyt w 2008 roku więc o co ten głos oburzenia?
      Pamięć krótka?:)
      • maria421 Re: Audyt 11.05.16, 18:24
        astra18 napisał:

> E tam, PO zrobiła podobny audyt w 2008 roku więc o co ten głos oburzenia?
        > Pamięć krótka?:)

Slowo daje, nie pamietam.
        Bede wdzieczna za linki.
        • astra18 Re: Audyt 11.05.16, 18:35
          maria421 napisała:

> astra18 napisał:
          >
          > > E tam, PO zrobiła podobny audyt w 2008 roku więc o co ten głos oburzenia?
          > > Pamięć krótka?:)
          >
          > Slowo daje, nie pamietam.
          > Bede wdzieczna za linki.

Słynny audyt Julii Pitery zwany "afera dorszową".
          • maria421 Re: Audyt 11.05.16, 18:39
            astra18 napisał:

> Słynny audyt Julii Pitery zwany "afera dorszową".

Nie audyt tylko raport na pismie, zdaje sie?

fakty.interia.pl/polska/news-upubliczniono-raport-julii-pitery,nId,841154
            • astra18 Re: Audyt 11.05.16, 18:51
              maria421 napisała:

> astra18 napisał:
              >
              > > Słynny audyt Julii Pitery zwany "afera dorszową".
              >
              > Nie audyt tylko raport na pismie, zdaje sie?

A czym jest spisanie stanu finansowego danego resortu?

>
              > fakty.interia.pl/polska/news-upubliczniono-raport-julii-pitery,nId,841154
              • maria421 Re: Audyt 11.05.16, 19:32
                Astra , Ty naprawde chcesz porownywac jeden raport jednej Pitery do dzisiejszego calodniowego cyrku w Sejmie?

Raport Pitery audytem nie byl, bo nie spelnial warunkow audytu, byl pisemnym raportem , byly w nim jakies konkrety do ktorych PiS mogl sie odniesc .

Dzisiejszy cyrk nazywany szumnie audytem byl po prostu PiSowskim laniem wody. Wszystko w formie przemowien, nic na pismie. No ale zwolennicy PiSu moga sie cieszyc ze znowu PiS Platformie dowalil z mownicy...

Ot, poziom...
                • maria421 Re: Audyt 11.05.16, 19:38
                  Najlepsze na koniec :

- Co takiego wam Polska zrobiła, że pozostawiliście ją bezbronną? Kiedy zbliżało się największe zagrożenie, to wy mówiliście o bezpieczeństwie ze strony Rosji. A wasz minister mówił, że Rosja zostanie rychło członkiem NATO. Co takiego wydarzyło się z waszymi głowami, że wygadywaliście takie bzdury? - grzmi z mównicy Macierewicz.

Pan Antoni tak samo "fachowo" ocenia stan polskiej obronnosci jak "fachowo" pisal raporty o katastrofie smolenskiej.
                  • astra18 Re: Audyt 11.05.16, 19:57
                    maria421 napisała:

> Najlepsze na koniec :
                    >
                    > - Co takiego wam Polska zrobiła, że pozostawiliście ją bezbronną? Kiedy zbli
                    > żało się największe zagrożenie, to wy mówiliście o bezpieczeństwie ze strony Ro
                    > sji. A wasz minister mówił, że Rosja zostanie rychło członkiem NATO. Co takiego
                    > wydarzyło się z waszymi głowami, że wygadywaliście takie bzdury? - grzmi z mów
                    > nicy Macierewicz.

>
                    > Pan Antoni tak samo "fachowo" ocenia stan polskiej obronnosci jak "fachowo" pis
                    > al raporty o katastrofie smolenskiej.

A Ty "fachowo" oczywiście jesteś w stanie ten stan obronności Polski ocenić:)
                    • maria421 Re: Audyt 11.05.16, 20:06
                      Astra, ja nie jestem audytorem :-)

Ale wiem mniej wiecej jak fachowy audyt wyglada. Jest to badanie masy szczegolow wedlug okreslonych kryteriow. Nie jest to propagandowe lanie wody jak to co PiSowcy dzisiaj w Sejmie uprawiaja i "audytem" nazywaja.

Nie wystarczy ze pan Antoni bedzie grzmial z mowinicy " Co Wam Polska zrobila ze zostawiliscie ja bezbronna"!
                      On musi powiedziec co jest konieczne do zapewnienia dobrej obronnosci kraju i czego brakuje. Konkretnie -ile jakiego sprzetu, ile ludzi itp. Wiecej, musi udowodnic ze jego obliczenia sa sluszne.

Inaczej jest to zwykle goloslowie a nie zaden audyt.
                      • astra18 Re: Audyt 11.05.16, 20:16
                        maria421 napisała:

> Astra, ja nie jestem audytorem :-)
                        >
                        > Ale wiem mniej wiecej jak fachowy audyt wyglada. Jest to badanie masy szczegolo
                        > w wedlug okreslonych kryteriow. Nie jest to propagandowe lanie wody jak to co P
                        > iSowcy dzisiaj w Sejmie uprawiaja i "audytem" nazywaja.

Mario, nie masz chyba dostępu do resortów które są przedmiotem debaty?:)
                        Podaj konkrety w postaci liczb lub zdarzeń podważające ją.
                        Proszę bardzo.
                        >
                        > Nie wystarczy ze pan Antoni bedzie grzmial z mowinicy " Co Wam Polska zrobila z
                        > e zostawiliscie ja bezbronna"!
                        > On musi powiedziec co jest konieczne do zapewnienia dobrej obronnosci kraju i c
                        > zego brakuje. Konkretnie -ile jakiego sprzetu, ile ludzi itp. Wiecej, musi udow
                        > odnic ze jego obliczenia sa sluszne.

Przedmiotem debaty nie są PROPOZYCJE tylko ocena poprzednich rządów.
                        >
                        > Inaczej jest to zwykle goloslowie a nie zaden audyt.

Padają same konkretne liczby. PO z PSL ma prawo się odniesc do tych zarzutów.
                        Poczekamy. Nie wystarczy "lektura obowiązkowa" przed zakończeniem debaty.
                        >
                        • maria421 Re: Audyt 11.05.16, 22:54
                          Astra, przeciez napisalam ze nie jestem audytorem, wiec co sie mnie czepiasz o to czy mam dostep czy nie i zebym podala konkrety?
                          Na glowe upadlas?????

Mowie Ci ze wiem jak wygladaja fachowe audyty i ze sa one przeprowadzane wedlug konkretnych kryteriow i sa bardzo szczegolowe. Nudne.

Rzucenie jakies liczby , ustnie z mownicy sejmowej, to nie sa zadne konkrety!

Nie odmawiam Ci radochy z tego ze dzis PiS znow PO dowali, ale chociaz tego "audytem" nie nazywaj.
                          • astra18 Re: Audyt 12.05.16, 08:52
                            maria421 napisała:

> Astra, przeciez napisalam ze nie jestem audytorem, wiec co sie mnie czepiasz o
                            > to czy mam dostep czy nie i zebym podala konkrety?
                            > Na glowe upadlas?????

Ale "mniej więcej" wiesz ze to co odbyło sie w sejmie to wodolejstwo:)

>
                            > Mowie Ci ze wiem jak wygladaja fachowe audyty i ze sa one przeprowadzane wedlug
                            > konkretnych kryteriow i sa bardzo szczegolowe. Nudne.
                            >
                            > Rzucenie jakies liczby , ustnie z mownicy sejmowej, to nie sa zadne konkrety!

Jest do sprawdzenia na życzenie zainteresowanych.
                            >
                            > Nie odmawiam Ci radochy z tego ze dzis PiS znow PO dowali, ale chociaz tego "au
                            > dytem" nie nazywaj.

Daj spokój, wokół życie sie kręci, i z tego czerpie radochę a nie z tego co wiedziałam już wcześniej mieszkając tu.
                            • maria421 Re: Audyt 12.05.16, 11:43
                              astra18 napisał:

> Ale "mniej więcej" wiesz ze to co odbyło sie w sejmie to wodolejstwo:)

Troche sluchalam, troche czytalam.
                              Wodolejstwo. Propaganda.

• astra18 Re: Audyt 12.05.16, 11:50
                                maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                >
                                > > Ale "mniej więcej" wiesz ze to co odbyło sie w sejmie to wodolejstwo:)
                                >
                                > Troche sluchalam, troche czytalam.
                                > Wodolejstwo. Propaganda.

Dowody masz w postaci konkretów? Czytałaś np raporty NIK i konfrontowaliśmy z tym co m.in mówiono wczoraj?
                                Wiesz już ze inwigilacja dziennikarzy podanych z nazwiska to wodolejstwo?
                                Słabo sie starasz.
                                >
                                • maria421 Re: Audyt 12.05.16, 13:07
                                  Astra, skoro sa reguralne raporty NIK, czyli instytucji majacej kompetencje audytorskie, to po cholere ten wczorajszy audyt?

• maria421 Re: Audyt 12.05.16, 15:25
                                    Astra, masz przyklad wodolejstwa :

www.youtube.com/watch?v=-AOJgDq121M

Pani Szydlo mowi "szacujemy ze Polacy stracili okolo 340 miliardow zlotych", po czym wylicza ile mozna by czego za te 340 miliardow zlotych zbudowac.

Ani slowka natomiast skad sie ta suma 340 miliardow zlotych bierze, co sie na te sume sklada, w jaki sposob "Polacy stracili" te pieniadze, gdzie one sie podzialy.

• czuk1 Re: Audyt 12.05.16, 16:09
                                      A poza tym zwielokrotnia kwotę tych "straty" kiedy daje kilka przykładów/porównuje co za te utracone pieniądze można by zrobić. Po to by słuchacz zsumował/wyolbrzymił sobie utracone - km dróg, żłobki, przedszkola, pomoc socjalną,...
                                      • maria421 Re: Audyt 12.05.16, 17:12
                                        Odnosnie wczorajszego odcinka audytu autorstwa Macierewicza, znalazlam taki komentarz w GW :

Słuchałem Pana Macierewicza dość uważnie. Co mnie uderzyło to fakt, że Antek po raz kolejny ujawnił dane wrażliwe, jeżeli nie tajne. Nie potrafię się odnieść do wielu z zarzutów, które postawił Pan Minister, ale jedno napiszę. Antoni skrytykował PO, że do Afganu wysłała nasze wiatraki bez uzbrojenia PPk. czytaj rakiet przeciwpancernych, kierowanych.To prawda,że tych rakiet nie ma. Zostały wykorzystane lub pokończyły im się resursy. Nowych nie kupujemy, ponieważ nie ma "eci-peci" pieniążki idą na słuszniejsze cele. I bardzo dobrze, bo te śmigłowce są przewidziane do wycofania. Resursów rakiet (jeżeli jeszcze jakieś fizycznie są ) nie da się przedłużyć. Mogą to zrobić Kacapy jako producenci tych pocisków, ale jakoś nie chcą. CIEKAWE DLACZEGO?
                                        I na koniec. Ile ku... talibowie w Afganistanie mają czołgów ? Czy ten facet nie rozumie, że wysłaliśmy tam to co mogliśmy. Ten śmigłowiec może przewieźć, ewakuować kilku żołnierzy, może dać wsparcie ogniowe ( działko , niekierowane pociski rakietowe 70 mm. itp.)
                                        I tak były wykorzystywane. Co prócz gadania zrobił nasz wódz gdy dorwał się do koryta.
                                        UNIEWAŻNIŁ ZAKOŃCZONY PRZETARG NA ŚMIGŁOWCE DLA WOJSKA>
                                        W końcu nie ma PPK to na ch... nam wiatraki.
                                        CZOŁEM PANIE MINISTRZE>

Na sprzecie wojskowym sie nie znam, ale internauta ma racje, ze Macierewicz ZNOW ujawnil "wrazliwe, jezeli nie tajne" dane...

Wszystko w celu pograzenia opozycji....

To ma byc odpowiedzialna polityka obronna kraju?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,20062101,siemoniak-ostro-o-wystapieniu-macierewicza-naraza-na-szwank.html#BoxNewsLink
                                        • maria421 Re: Audyt 12.05.16, 19:53
                                          Zajrzalam na strone FB poslanki Pawlowicz i mnie zmrozilo...

Po wczorajszym audycie wielbiciele poslanki Pawlowicz i PiSu domagaja sie kar dla PO. Tuska na hak, Kopacz i jej rodzinie odebrac wszystko co posiadaja, wypwedzic z Polski, do wiezienia, pod TS....

A pani poslanka Pawlowicz to wszystko toleruje, nie interweniuje.

PiS, ktory przez dwa lata swoich rzadow (przypadajacych na calkiem spokojne lata swiatowej ekonomii) nie dokonal NICZEGO dla rozwoju polskiej gospodarki, bo wazniejsza dla niego byla walka z Ukladem, lustracja i rozwalenie WSI , ma czelnosc zadac ukarania ludzi ktorym przyszlo rzadzic w czasie swiatowego kryzysu finansowego , przez ktory to przeprowadzili Polske obronna reka i pozostawili po sobie widoczne pozytywne zmiany jak i calkiem niezle statystyki?

Glupia, slepa nienawisc.

• zbyfauch Re: Audyt 12.05.16, 20:22
                                            maria421 napisała:
                                            > Po wczorajszym audycie wielbiciele poslanki Pawlowicz i PiSu domagaja sie kar d
                                            > la PO. Tuska na hak, Kopacz i jej rodzinie odebrac wszystko co posiadaja, wypwe
                                            > dzic z Polski, do wiezienia, pod TS....

To nic, spora grupa pisowskiej hołoty domaga się egzekucji, bynajmniej nie komorniczych i nie są to bynajmniej bazgroły na transparentach bezmózgich świń z trybun stadionowych.
                                          • lepian4 Re: Audyt 13.05.16, 10:07
                                            Jesli sa bez winy, to nic im nie grozi. Ba, przysluguje im stosowne odszkodowanie ze strony PiSu.

O jakich wybitnych osiagnieciach PO dla polskiej gospodarki wspominasz? Chetnie sie z nimi zapoznam.
                                            Swiatowy kryzys gospodarczy dopadl nieprzypadkowo panstwa przynalezace do UE. Polska na szczescie nie przylaczyla do unii monetarnej, co w znaczacym stopniu uratowalo ja od bledow brukselskich darmozjadow. Nie martw sie, co sie odwlecze, to nie uciecze. Bedziesz mogla spokojnie zwalic to na PiS. Frankowicze unaocznili nam juz chyba, jak szybko mozna Polske rzucic na kolana. Trudno sie dziwic, przy takiej ideologicznie silnej gospodarce...
                                            • ja.nusz Re: Audyt 13.05.16, 10:18
                                              Widzę, że nie tylko historii uczył się na tajnych kompletach - ekonomii również...
                                            • maria421 Re: Audyt 13.05.16, 10:25
                                              Lepian, nic nie pisalam o "wybitnych" osiagnieciach PO dla polskiej gospodarki, wiec nie kombinuj.

Pisalam ze PO dobrze przeprowadzilo Polske przez czas swiatowego kryzysu finansowego, ktory bedac kryzysem swiatowym, dopadl nie tylko UE.

Co maja "frankowicze" do rzucania Polski na kolana to musisz mi wytlumaczyc.
                      • lepian4 Re: Audyt 12.05.16, 09:53
                        Nie o sprzet chodzi, tylko o zagrozenie ze strony obroncow demokracji, ktorzy paktuja z przeroznymi despotami. Ruskim faktycznie obiecywano NATOwskie przywileje, Turkom zniesienie wiz i czkonkostwo w Unii. A jedni i drudzy robia z nas wariatow przy bezmyslnym poklasku ze strony nawiedzonych POmazancow bozych.

Maycha zejdz na ziemie! Za rzadow PiS nic sie nie zmienilo, Zatem moze byc tylko tak samo dobrze, jak dotad bylo, albo tak samo zle, jak wczesniej. Mamy paskudna stagnacje i sztucznie wytworzona sytuacje kryzysowa. W ten sposob zwasnione od lat partie pobuja czerpac profity. Przeciez winni sa ci inni. Czyni sie to niestety kosztem spoleczenstwa. Nie musze byc prorokiem, ze gdy PiS przegra nastepne wybory bez watoienia beda tak samo namietnie plakac o naduzyciach nowej wladzy. To sie w Polsce nietety bardzo dobrze sprzedaje. Skoda, ze nic w ten sposob sie nie zmieni. Ja stawiam na ta niezadowolona mlodziez, ktora wybrala Kukiza. Jest nadzieja, ze gdy w przyszlosci powstanie rozsadne ugrupowanie polityczne, wyborcy postawia na rozsadek a nie wasnie tych, ktorzy dla wlasnych profitow gortowi sa uczynic wszystko.

Audyt PiSu jest tez naturalna koleja rzeczy. Dziwi jedynie, ze czynia to tak pozno. Przjmujac kraj w rozkwicie z rak zaplakanej pani Kopacz, powinni spoleczenstwu przedstwic faktyczny stan Zielonej Wyspy w dlugach. Niestety wazniejsze byly klotnie i sztuczne spory.
                        • maria421 Re: Audyt 12.05.16, 10:19
                          Lepian, za rzadow PiSu zmienilo sie to, ze mamy kryzys konstytucjyjny, ze pani premier uzurpuje sobie prawo do decydowania ktore orzeczenia TK bedzie publikowac a ktore nie, a upolityczniona prokuratura, poddana ministrowi sprawiedliwosci blokuje skargi w tej sprawie.

Poza tym, nic sie nie zmienilo. Kolejki do lekarzy specjalistow sie nie skrocily, umowy smieciowe jak byly tak sa, to samo placa minimalna, to samo szukanie przez mlodych perspektyw za granica.

Jak myslicz, czego oczekiwali Polacy glosujac na PiS? Paralizu TK, polaczenia urzedu ministra sprawiedliwosci z urzedem naczelnego prokuratora , zmiany konstytucji (co PiS zapowiada), czy tez polepszenia sluzby zdrowia i warunkow pracy?
                    • ja.nusz Re: Audyt 11.05.16, 20:17
                      Ani Maria ani nikt na tym forum nie jest wstanie ocenić stanu obronności Polski.
                      Subtelna różnica polega na tym, że Maria odnosi się ze zdrową dozą sceptyzmu do wypowiedzi Macierewicza, a forumowi przedstawiciele tępego ludu smoleńskiego ślepo wierzą w to co ten debi bełkocze z mównicy.
                • astra18 Re: Audyt 11.05.16, 19:56
                  maria421 napisała:

> Astra , Ty naprawde chcesz porownywac jeden raport jednej Pitery do dzisiejszeg
                  > o calodniowego cyrku w Sejmie?

No bo tyle znaleziono po 2 latach rządów PiS.
                  Po 8 latach rządów PO tyle się nazbierało że chyba zasługuje na debatę w sejmie.
                  Wszystko mozna sprawdzić.
                  >
                  > Raport Pitery audytem nie byl, bo nie spelnial warunkow audytu, byl pisemnym r
                  > aportem , byly w nim jakies konkrety do ktorych PiS mogl sie odniesc .
                  >
                  > Dzisiejszy cyrk nazywany szumnie audytem byl po prostu PiSowskim laniem wody. W
                  > szystko w formie przemowien, nic na pismie. No ale zwolennicy PiSu moga sie cie
                  > szyc ze znowu PiS Platformie dowalil z mownicy...

Nie był laniem wody tylko są konkrety do którcyh PO z PSL tez mają prawo się odnieść.
                  Poza tym debata jeszcze się nie skończyła.Na wypadek gdybyś nie zauważyła:)
                  >
                  > Ot, poziom...

Oj, tak, "poziom" już został podsumowany przez panią Bieńkowską:)
                  • jureek Re: Audyt 12.05.16, 00:30
                    astra18 napisał:

> No bo tyle znaleziono po 2 latach rządów PiS.
                    > Po 8 latach rządów PO tyle się nazbierało że chyba zasługuje na debatę w sejmie

Chyba na jakieś głodne gadki to zasługuje, no bo jak odnieść się do czegoś, czego nawet nie przedstawiono na piśmie. Pani premier (nowa ksywa - tabletka nasenna) rzuca jakimiś 340 miliardami, ale nigdzie nie da się przeczytać, jak to wyliczono. Propagandowa szopka, a nie żaden audyt.

> Nie był laniem wody tylko są konkrety do którcyh PO z PSL tez mają prawo się od
                    > nieść.
                    > Poza tym debata jeszcze się nie skończyła.Na wypadek gdybyś nie zauważyła:)

Przedstawiono już ten "audyt" na piśmie, żeby można było się odnieść? Czy po kamerach tym razem drukarki nawaliły?
                    • astra18 Re: Audyt 12.05.16, 08:57
                      jureek napisał:

> astra18 napisał:
                      >
                      > > No bo tyle znaleziono po 2 latach rządów PiS.
                      > > Po 8 latach rządów PO tyle się nazbierało że chyba zasługuje na debatę w
                      > sejmie
                      >
                      > Chyba na jakieś głodne gadki to zasługuje, no bo jak odnieść się do czegoś, cze
                      > go nawet nie przedstawiono na piśmie. Pani premier (nowa ksywa - tabletka nasen
                      > na) rzuca jakimiś 340 miliardami, ale nigdzie nie da się przeczytać, jak to wyl
                      > iczono. Propagandowa szopka, a nie żaden audyt.

To sie zainteresuj raportem NIK, gdybys nie dosłyszał o czym m.in. mówiono.
                      >
                      > > Nie był laniem wody tylko są konkrety do którcyh PO z PSL tez mają prawo
                      > się od
                      > > nieść.
                      > > Poza tym debata jeszcze się nie skończyła.Na wypadek gdybyś nie zauważyła
                      > :)
                      >
                      > Przedstawiono już ten "audyt" na piśmie, żeby można było się odnieść? Czy po ka
                      > merach tym razem drukarki nawaliły?

A wejdź sobie na stronę sejmowa i tam masz stenogram. I sie odnieś.
                      Bo nie sadzisz zedostaniesz dokument do ręki skoro nie jesteś posłem.
    • czuk1 Re: Audyt 11.05.16, 18:19
      Mam podobny pogląd (jeszcze w trakcie pos. Sejmu) jak maria421. Podbudowuje mnie w moim myśleniu red Gadomski. Pozwalam sobie przytoczyć fragmenty jego art.:

...." Rząd PiS ma niebezpieczną tendencję zmieniania znaczenia słów....Audytor, czyli biegły księgowy, to poważny zawód, wymagający wysokich kwalifikacji, lat studiów i zdania trudnych egzaminów. Audytorzy przeprowadzają audyt, coroczne sprawdzanie bilansu i rachunków spółek, by stwierdzić, czy są sporządzane prawidłowo. .... Jeśli rząd rzeczywiście chciał przygotować poważną ocenę działalności swych poprzedników, miał na to pół roku. Mógł zaprosić zewnętrznych ekspertów z renomowanych firm audytorskich lub przynajmniej poprosić Najwyższą Izbę Kontroli, by przygotowała całościową ocenę rządów koalicji PO-PSL. Instytucje, które ocenia NIK, mają prawo zapoznać się z raportem przed jego opublikowaniem i odnieść się do zarzutów. ...Sejmowa rozprawa ze znienawidzonymi przez PiS rządami Tuska i Kopacz nie ma nic wspólnego z audytem. Przede wszystkim rzekomi audytorzy nie przygotowali żadnego dokumentu, a jedynie pośpiesznie pisane przemówienia. Wystąpienia większości ministrów były na żenującym poziomie, co niekoniecznie było ich winą. Pretensję mam raczej do tych (lub raczej tego), którzy kazali im wystąpić, odrywając od ważniejszych spraw ministerialnych. Wystąpienia miały pokazywać marnotrawstwo i przestępczą działalność poprzedniej ekipy, a pokazały miałkość i chaos obecnej.
      Minister Szałamacha, którego oceniam jako uczciwego, choć niezbyt kompetentnego fachowca, był wyraźnie zmieszany, wygłaszając chaotyczne przemówienie. Do jednego worka wrzucił takie "grzechy" swoich poprzedników jak ustawę, pozbawiającą NBP udziałów w spółce Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych, dopuszczenie do sprzedaży przez banki opcji walutowych i kredytów frankowych, obniżenie ściągalności podatków. Usytuowanie Krajowego Depozytu nie ma większego znaczenia dla finansów państwa, opcje walutowe to raczej sprawa NBP, ....
      Wicepremier Morawiecki po raz kolejny przedstawiał ideologię "patriotyzmu gospodarczego", mającego luźny związek z ekonomią. Nie zauważył, że Polska była w ostatnim 25-leciu, a także w latach 2008-2015, jednym ze światowych liderów pod względem wzrostu eksportu. Krytykował zadłużenie Polski, nie zauważając, że w czasie światowego kryzysu zadłużały się prawie wszystkie kraje, zwykle bardziej niż nasz. Po sześciu miesiącach rządów PiS dług rośnie równie szybko jak wcześniej, mimo że rząd odziedziczył po poprzednim nadzwyczajne dochody z aukcji LTE.
      Minister skarbu "szokował" opinię publiczną informacją, że spółka Skarbu Państwa zapłaciła 1 mln zł za przygotowanie logo. Nie wiem, czy to dużo, czy mało, bo minister nie powiedział, czy dzieło grafika było udane. Logo to element marki firmy, a najdroższe marki warte są nie miliony, a miliardy złotych.
      Wszyscy ministrowie "skrupulatnie" wyliczali straty, rzekomo poniesione przez Polaków na skutek rządów PO-PSL. Po podsumowaniu wyszło 340 mld zł. Liczba równie "wiarygodna" jak wyliczenia.
      W PiS-ie są dobrzy fachowcy od propagandy, ale najwyraźniej Prezes narzucił im zbyt duże tempo. Dlatego z sejmowej burzy będzie niewielki deszcz. "Audyt" zapewne stanie się głównym tematem weekendowych audycji politycznych, za kilka dni zostanie zapomniany, bo na poważną ocenę nie zasługuje..... "

Read more: wyborcza.biz/biznes/1,100897,20056141,nie-obrazac-udytorow.html#ixzz48MUJ81GA
      • maria421 Witam nowego forumowicza! (ntx) 11.05.16, 18:23
    • jureek Re: Audyt 12.05.16, 00:25
      Audyt przeprowadzają niezależne firmy audytorskie, a to co media w tym przypadku nazywają audytem, to nie jest żaden audyt, a tylko opinia kilku kolesi z rządu, którzy dorwali się do koryta.
      • maria421 Re: Audyt 12.05.16, 07:20
        jureek napisał:

> Audyt przeprowadzają niezależne firmy audytorskie, a to co media w tym przypadk
        > u nazywają audytem, to nie jest żaden audyt, a tylko opinia kilku kolesi z rząd
        > u, którzy dorwali się do koryta.

W samo sedno!

• maria421 Re: Audyt 12.05.16, 07:42
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20059532,audyt-pis-kontra-rzeczywistosc-oto-jak-wyglada-zloty-mercedes.html#Czolka3Img_Z9_6

Mam samochod w podobnym kolorze , ale nie wiedzialam ze jest on "zloty" :-)
      • astra18 Re: Audyt 12.05.16, 09:03
        jureek napisał:

> Audyt przeprowadzają niezależne firmy audytorskie, a to co media w tym przypadk
        > u nazywają audytem, to nie jest żaden audyt, a tylko opinia kilku kolesi z rząd
        > u, którzy dorwali się do koryta.

No popatrz,Pitera kiedyś sie dorwała i namaszczona przez Słoneczko Peru znalazła przekręt na 8 zeta. A ilebylo wtedy gadania o "audycie"!!!!
        • jureek Re: Audyt 12.05.16, 10:28
          No więc piszę właśnie, że media i politycy niewłaściwie używają tego słowa, nie są to żadne audyty, tylko propagandowe szopki urządzane przez tych, którzy aktualnie dorwali się do koryta
    • maria421 Kontr-audyt 12.05.16, 07:52
      www.youtube.com/watch?v=eQCZvWYDRVQ
    • jurasberlinczyk49 Droga Mario, 12.05.16, 09:37
      można mieć pretensje do obecnych władz, że audyt został przedstawiony w Sejmie tylko w formie wystąpień poszczególnych ministrów, tzn. w formie ustnej (co oczywiście nie wyklucza opublikowania jakiejś "białej księgi" w najbliższej przyszlości), można uznać, że koalicja rządząca wykorzystała swe "zbójeckie prawo" i własną większość parlamentarną, aby bardzo obszernie poinformować opinię publiczną, w oparciu o dane statystyczne, o wyniki kontroli NIK i innych organów kontrolnych oraz tego, co zastali nowi ministrowie po objęciu poszczególnych resortów, pomimo usilnych starań storpedowania debaty przez poprzednich właścicieli Polski i ich sojuszników z nowoczesnej kropki, ale przymykać oczy, ba, udawać, że nic z tego, co przedstawiono nie jest prawdą, to już nie jest nawet głupota, zaślepienie czy farsa, to jest po prostu smutne.

Niestety dochodzę do wniosku, że Ty i Twoi forumowi akolici żyjecie w jakiejś zupełnie innej rzeczywistwości, że do opamiętania się nie są Was w stanie przekonać ani złote auta, ani służby specjalne będące praktycznie na usługach FSB, ani wydanie rosyjskiego informatora, który zgłosił się do ambasady polskiej w Moskwie, ani powszechna inwigilacja nieprawomyślnych dziennikarzy, ani agenci służb specjanych w autobusach zwolenników udzielenia koncesji dla "tv Trwam", ani moździerze bez amunicji, dosłownie "rozłożona na łopatki" polska armia, ani wszechobecne afery, marnotrawstwo, kolesiostwo, niesamowita wręcz nieudolność i opieszałość poprzedniej ekipy, a w wielu przypadkach wręcz traktowanie Polski jako dojnej krowy czy kolonii, którą poprzednia ekipa "eksploatowała" bez jakichkolwiek hamulców... Nawet gdy posypią się postępowania prokuratorskie czy wręcz wyroki, Wy dalej będziecie pieprzyć o "zemście", "usłużnej" prokuraturze i "spolegliwych" sędziach. W swojej nienawiści do PiSu jesteście po prostu NIEULECZALNI.

Teraz zadam Ci kilka retorcznych pytań:

Co działoby się na tym forum, gdyby stytuacja była odwrotna, tzn. gdyby to PiS został po 8 latach rządów w tak druzgoczący sposób "podsumowany" przez Twoich ulubieńców?

Ile wątków powstałoby w tej sprawie?

Ile oburzenia wylałoby się na Twoim forum?

Jak głośnie byłyby żądania pozamykania tych odrażających, odpowiedzialnych za wszystko "pisiorów"?

Nie wiem, czy do Ciebie w ogóle dociera, że masz na Twoim platfromiano-poprawnym forum coraz mniej współdyskutantów o innych poglądach; poza Astrą, która jak wynika z jej wpisów, również powoli traci cierpliwość i odpowiada coraz bardziej lakonicznie, pozostali po prostu po kolei "milkną" lub jak w moim przypadku odzywają sie coraz rzadziej, nie widząc sensu w dalszych jałowych polemikach?

No, bo chyba nie jesteś aż tak naiwna, żeby sądzić, że "pozamykałaś buzie" siłą Twoich zaczadzonych nienawiścią do PiSu, a zwłaszcza do "kurdupla" "argumentów"?

Jest pewna granica w polemicznych dyskusjach, po przekroczeniu której rozsądnie myślący człowiek po prostu MA DOSYĆ. Ja w każdym razie zaglądam tutaj już tylko dla poprawienia sobie humoru...

maria421 napisała:

> PiS audytuje 8 lat rzadow PO-PSL.

(...)

> Ale ciemny lud taki "audyt" oczywiscie bezkrytycznie przyjmie i zrozumie dlacte
      > go PiS nie moze sie wywiazac z obietnic wyborczych.
      • maria421 Re: Droga Mario, 12.05.16, 10:13
        Juras, ten wczorajszy PiSowski cyrk w Sejmie to nie byl zaden audyt! To byla czysta propaganda ktora fanatycy PiSu jak Ty bezkrytycznie przyjmuja tak jak bezkrytycznie przyjmowali raporty Macierewicza o katastrofie smolenskiej.

Ten audyt byl potrzebny PiSowi po to, zeby pozniej moc sie tlumaczyc z niewywiazywania sie z obietnic wyborczych. To jest taka kontynuacja PiSowskiej polityki pod tytulem "wina Tuska".

Czesto krytykujac poprzedni rzad czy wyskoki roznych politykow argumentowales ze w Niemczech vbyloby to nie do pomyslenia, jakie by to mialo konsekwencje itp.
        Znasz jakis podobny "audyt" przeprowadzony w Bundestagu? Jakis audyt w ktorym partia rzadzaca pol roku po objeciu rzadow przez caly dzien leje wode na temat tego jaki straszny byl poprzedni rzad?
        Jakis audyt SPD/Grünen po objeciu wladzy po 16 latach ery Kohla?

• astra18 Re: Droga Mario, 12.05.16, 11:35
          maria421 napisała:

> Juras, ten wczorajszy PiSowski cyrk w Sejmie to nie byl zaden audyt! To byla cz
          > ysta propaganda ktora fanatycy PiSu jak Ty bezkrytycznie przyjmuja tak jak bezk
          > rytycznie przyjmowali raporty Macierewicza o katastrofie smolenskiej.
          >
          > Ten audyt byl potrzebny PiSowi po to, zeby pozniej moc sie tlumaczyc z niewywia
          > zywania sie z obietnic wyborczych.

Kobieto, rozliczać rządy można po kadencji a nie po pół roku bo ci tak w GW napisali.
          Program rozpisany jest na 4 lata, słownie: cztery.
          Których to obietnic tak oczekujesz ze nożkami przebierasz, poza tym ze cię tu nie ma na stałe,
          no ale niech tam...

>
          • maria421 Re: Droga Mario, 12.05.16, 11:41
            astra18 napisał:

> Kobieto, rozliczać rządy można po kadencji a nie po pół roku bo ci tak w GW nap
            > isali.
            > Program rozpisany jest na 4 lata, słownie: cztery.
            > Których to obietnic tak oczekujesz ze nożkami przebierasz, poza tym ze cię tu n
            > ie ma na stałe,
            > no ale niech tam...

Pierwsza ocene dokonuje sie po 100 dniach, a te juz minely.

• astra18 Re: Droga Mario, 12.05.16, 11:47
              maria421 napisała:

> astra18 napisał:
              >
              > > Kobieto, rozliczać rządy można po kadencji a nie po pół roku bo ci tak w
              > GW nap
              > > isali.
              > > Program rozpisany jest na 4 lata, słownie: cztery.
              > > Których to obietnic tak oczekujesz ze nożkami przebierasz, poza tym ze ci
              > ę tu n
              > > ie ma na stałe,
              > > no ale niech tam...
              >
              > Pierwsza ocene dokonuje sie po 100 dniach, a te juz minęły

I wszystko to co PIS obiecywał nie zmieściło sie w 100 dniach:)
              Inni mieli 8 lat.
              Poza tym to co wprowadzono z obietnic i tak Ci nie pasuje wiec "ocokaman".
              >
      • astra18 Re: Droga Mario, 12.05.16, 11:44
        jurasberlinczyk49 napisał:

> można mieć pretensje do obecnych władz, że audyt został przedstawiony w Sejmie
        > tylko w formie wystąpień poszczególnych ministrów, tzn. w formie ustnej (co ocz
        > ywiście nie wyklucza opublikowania jakiejś "białej księgi" w najbliższej przyszlosci

Jest stenogram na stronach sejmu, przecież nic nie ginie, ani słówko.

>

można uznać, że koalicja rządząca wykorzystała swe "zbójeckie prawo" i
        > własną większość parlamentarną, aby bardzo obszernie poinformować opinię public
        > zną, w oparciu o dane statystyczne, o wyniki kontroli NIK i innych organów kont
        > rolnych oraz tego, co zastali nowi ministrowie po objęciu poszczególnych resort
        > ów, pomimo usilnych starań storpedowania debaty przez poprzednich właścicieli P
        > olski i ich sojuszników z nowoczesnej kropki, ale przymykać oczy, ba, udawać, ż
        > e nic z tego, co przedstawiono nie jest prawdą, to już nie jest nawet głupota,
        > zaślepienie czy farsa, to jest po prostu smutne.
        >
        Wszystko do sprawdzenia na życzenie.
        No ale jak już gazetka wysmarowała artykuł zanim debata sie skończyła no to bankowo to "wodolejstwo":)

> Niestety dochodzę do wniosku, że Ty i Twoi forumowi akolici żyjecie w jakiejś z
        > upełnie innej rzeczywistwości, że do opamiętania się nie są Was w stanie przeko
        > nać ani złote auta, ani służby specjalne będące praktycznie na usługach FSB, an
        > i wydanie rosyjskiego informatora, który zgłosił się do ambasady polskiej w Mos
        > kwie, ani powszechna inwigilacja nieprawomyślnych dziennikarzy,

Nawet Olszewskiego nie oszczędzili...

ani agenci służ
        > b specjanych w autobusach zwolenników udzielenia koncesji dla "tv Trwam", ani m
        > oździerze bez amunicji, dosłownie "rozłożona na łopatki" polska armia, ani wsze
        > chobecne afery, marnotrawstwo, kolesiostwo, niesamowita wręcz nieudolność i opi
        > eszałość poprzedniej ekipy, a w wielu przypadkach wręcz traktowanie Polski jako
        > dojnej krowy czy kolonii, którą poprzednia ekipa "eksploatowała" bez jakichkol
        > wiek hamulców... Nawet gdy posypią się postępowania prokuratorskie czy wręcz wy
        > roki, Wy dalej będziecie pieprzyć o "zemście", "usłużnej" prokuraturze i "spole
        > gliwych" sędziach. W swojej nienawiści do PiSu jesteście po prostu NIEULECZALNI
        > .
        >
        >
        >
        > Ile wątków powstałoby w tej sprawie?
        >
        >
        >
        > Nie wiem, czy do Ciebie w ogóle dociera, że masz na Twoim platfromiano-poprawny
        > m forum coraz mniej współdyskutantów o innych poglądach; poza Astr

, która jak
        > wynika z jej wpisów, również powoli traci cierpliwość

Spoko,Marii coraz cześciej brakuje argumentów wiec wkleja te swoje mantry, i wkleja
        >
        > No, bo chyba nie jesteś aż tak naiwna, żeby sądzić, że "pozamykałaś buzie" siłą
        > Twoich zaczadzonych nienawiścią do PiSu, a zwłaszcza do "kurdupla" "argumentów
        > "?
        >
        >
        > maria421 napisała:
        >
        > > PiS audytuje 8 lat rzadow PO-PSL.
        >
        > (...)
        >
        > > Ale ciemny lud taki "audyt" oczywiscie bezkrytycznie przyjmie i zrozumie
        > dlacte
        > > go PiS nie moze sie wywiazac z obietnic wyborczych.
    • czuk1 Re: Audyt 12.05.16, 14:05
      Bardzo trafne spostrzeżenia mario , już w pierwszym wpisie. Przy okazji - podoba mi się to poważne forum.

Ja to już nawet zastanawiam się, czy przypadkiem JK + inicjatorzy tego "audytu" nie pomyśleli, że trzeba ten pogrom zrobić Platformie jeszcze przed ratingiem Moody's (przed 13 maja). Po to by
      obwinić wyłącznie PO za obniżenie ratingu Polski. Będzie taka interpretacja ...."my rządzimy tylko 8 m-cy i my (w tak krótkim okresie) nie mogliśmy spowodować/nie spowodowaliśmy pogorszenia sytuacji ekonomicznej/finansowej . Świadczą o tym stabilne, poprawiające się wskaźniki ekonomiczne."
      I będzie to okazja by ukryć prawdziwe powody obniżenia rankingu, by "winę za 13.V." zrzucić na poprzedników. Chytrze to zostało pomyślane. ;)
      • maria421 Re: Audyt 12.05.16, 14:25
        czuk1 napisał:

> Bardzo trafne spostrzeżenia mario , już w pierwszym wpisie. Przy okazji - podob
        > a mi się to poważne forum.

Ciesze sie, ze Ci sie podoba i mam nadzieje ze dobrze sie tu bedziesz czul.

Tu pisza osoby z roznych krajow (Polska, Niemcy, USA), reprezentujacy rozne poglady.
        Bywa ze w wirze dyskusji skaczemy sobie do oczu, ala staram sie jak moge trzymac forum w ryzach i na przekroczenie pewnych granic nie pozwalam.
        • maria421 Swietne podsumowanie :-) 12.05.16, 14:57
          https://scontent.ftxl1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13226671_536339666553087_5509676701123916467_n.jpg?oh=9c444e938fd14efc94419c77c6de7151&oe=579BC2A4
          • czuk1 Re: Swietne podsumowanie :-) 12.05.16, 14:59
            ok. :)
    • stephen_s A propos audytu 12.05.16, 21:50
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20059532,audyt-pis-kontra-rzeczywistosc-oto-jak-wyglada-zloty-mercedes.html

Wczoraj jeden minister gardłował, że bliżej nieokreślony prezes koniecznie chciał "złotego mercedesa". Dzisiaj okazuje się, że żadnego złotego mercedesa nie było - i nawet sama Kempa w rozmowie radiowej mówi, że to był tylko taki chwyt retoryczny...

Jak oni mogą tak kłamać??? Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!! :(((((((((
      • maria421 Re: A propos audytu 13.05.16, 08:46
        stephen_s napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20059532,audyt-pis-kontra-rzeczywistosc-oto-jak-wyglada-zloty-mercedes.html
        >
        > Wczoraj jeden minister gardłował, że bliżej nieokreślony prezes koniecznie chci
        > ał "złotego mercedesa". Dzisiaj okazuje się, że żadnego złotego mercedesa nie b
        > yło - i nawet sama Kempa w rozmowie radiowej mówi, że to był tylko taki chwyt r
        > etoryczny...
        >
        > Jak oni mogą tak kłamać??? Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!! :(((((((((

Chwyt retoryczny, ale ciemny lud juz to polknal i powtarza.
        • ja.nusz Re: A propos audytu 13.05.16, 09:41
          maria421 napisała:

> Chwyt retoryczny, ale ciemny lud juz to polknal i powtarza.

I oto chodzi i oto chodzi....
          • lepian4 Re: A propos audytu 13.05.16, 10:00
            Jasne, na wciskaniu kitow znasz sie najbardziej. Latwo wiec jest tobie zdemaskowac konkurecje.
      • astra18 Re: A propos audytu 13.05.16, 18:02
        stephen_s napisał:

> Wczoraj jeden minister gardłował, że bliżej nieokreślony prezes koniecznie chci
        > ał "złotego mercedesa". Dzisiaj okazuje się, że żadnego złotego mercedesa nie b
        > yło - i nawet sama Kempa w rozmowie radiowej mówi, że to był tylko taki chwyt r
        > etoryczny...

Oj nie tak powiedziała, nieładnie tak kłamać, nieładnie....
        "Cza było słuchać" jak mówił klasyk płci żeńskiej:)
        • maria421 Re: A propos audytu 13.05.16, 18:05
          astra18 napisał:

> stephen_s napisał:
          >
          > > Wczoraj jeden minister gardłował, że bliżej nieokreślony prezes konieczni
          > e chci
          > > ał "złotego mercedesa". Dzisiaj okazuje się, że żadnego złotego mercedesa
          > nie b
          > > yło - i nawet sama Kempa w rozmowie radiowej mówi, że to był tylko taki c
          > hwyt r
          > > etoryczny...
          >
          > Oj nie tak powiedziała, nieładnie tak kłamać, nieładnie....
          > "Cza było słuchać" jak mówił klasyk płci żeńskiej:)

Astra, KLAMANO wczoraj z sejmowej mownicy, ale jakos nie mowisz ze to bylo nieladnie.....

P.S. Pani premier tez mowi "drugi-czeci", ale Ty tego u niej nie slyszysz.
          • astra18 Re: A propos audytu 13.05.16, 18:14
            maria421 napisała:

> Astra, KLAMANO wczoraj z sejmowej mownicy, ale jakos nie mowisz ze to bylo niel
            > adnie.....

A skąd Ty możesz o tym wiedzieć że kłamano?
            Podaj konkretne dane. włala!:)
            >
            > P.S. Pani premier tez mowi "drugi-czeci", ale Ty tego u niej nie slyszysz.

Za to Ty doskonale to słyszysz bo regularnie odwiedzasz lekarza od uszu:)
            • maria421 Re: A propos audytu 13.05.16, 18:22
              Astra, oczywiscie, PiS NIGDY nie klamie, mercedes byl ze szczerego zlota, a pani Szydlo wcale nie powiedziala "drugi-czeci".

Zadowolona?

• astra18 Re: A propos audytu 13.05.16, 18:29
                maria421 napisała:

> Astra, oczywiscie, PiS NIGDY nie klamie, mercedes byl ze szczerego zlota, a pan
                > i Szydlo wcale nie powiedziala "drugi-czeci".
                >
                > Zadowolona?

Słonko ja Cię pytam o KONKRETNE dane którymi możesz storpedować te podane w sejmie, skoro twierdzisz że kłamią. Zarzucasz innym wodolejstwo a sama zalewasz swoja mantrą ile wlezie.
                >
                • maria421 Re: A propos audytu 13.05.16, 18:40
                  Astra, danymi mozna storpedowac DANE, a nie wodolejstwo.

• astra18 Re: A propos audytu 13.05.16, 18:48
                    maria421 napisała:

> Astra, danymi mozna storpedowac DANE, a nie wodolejstwo.

Oprócz DANYCH były podane konkretne zdarzenia, np. nielegalne podsłuchiwanie dziennikarzy, wniosek do prokuratury już wpłynął. Więc może podasz fakty zaprzeczające temu, skoro twierdzisz że kłamano. No dalej, do boju Mario!:)
                    >
                    • maria421 Re: A propos audytu 13.05.16, 19:00
                      Astra, rozumiem ze wedlug Ciebie jezeli przez caly dzien "audytu" podano konkretne zdarzenia, to znaczy ze i mercedes byl zloty :-)

• astra18 Re: A propos audytu 13.05.16, 19:05
                        maria421 napisała:

> Astra, rozumiem ze wedlug Ciebie jezeli przez caly dzien "audytu" podano konkre
                        > tne zdarzenia, to znaczy ze i mercedes byl zloty :-)

Na razie to ja rozumiem że kłapiesz jęzorkiem bezpodstawnie zarzucając komuś kłamstwo.:)
                        I tyle zostało z tego Twojego mitu o opieraniu się na źródłach:)

>
                        >
                        • maria421 Re: A propos audytu 13.05.16, 19:25
                          Astra, To Ty pierwsza pogrozilas Stefanowi ze "nie ladnie tak klamac", chcac w ten sposob... nie wiem co osiagnac? Zaprzeczyc ze z mownicy Sejmowiej przedstawiciel PiSu nie mowil o "zlotym mercedesie"?
                          Przeciez nawet Wasze PiSowskie media o tym "zlotym mercedesie" donosza.

Wiec moze zapytasz pana Jackiewicza o zrodla tej informacji o zlotym mercedesie? Zdjecie, kopie dokumentu rejestracyjnego...
                          Dalej, wskocz mu na klate i wierc dziure w brzuchu tak jak Ty potrafisz! Powodzenia :-)
                          • maria421 Re: A propos audytu 13.05.16, 19:35
                            Astra, tej pani tez mozesz pogrozic palcem i zapytac "ladnie to tak klamac"?

www.tokfm.pl/Tokfm/1,145400,20068784,mazurek-przylapal-poslanke-pis-na-klamstwie-najpierw-co-mi.html#BoxNewsLink

:-)
                            • astra18 Re: A propos audytu 13.05.16, 19:41
                              maria421 napisała:

> Astra, tej pani tez mozesz pogrozic palcem i zapytac "ladnie to tak klamac"?
                              >
                              > www.tokfm.pl/Tokfm/1,145400,20068784,mazurek-przylapal-poslanke-pis-na-klamstwie-najpierw-co-mi.html#BoxNewsLink
                              >
                              > :-)

tak, tej pani mogę:)I kto ją przyłapał? Niezależny:))))
                          • astra18 Re: A propos audytu 13.05.16, 19:38
                            maria421 napisała:

> Astra, To Ty pierwsza pogrozilas Stefanowi ze "nie ladnie tak klamac", chcac w
                            > ten sposob... nie wiem co osiagnac?

Z wpisu Stefana wynika że Kempa powiedziała że nie było mercedesa.

Zaprzeczyc ze z mownicy Sejmowiej przedstaw
                            > iciel PiSu nie mowil o "zlotym mercedesie"?

Tak, mówił o "złotym mercedesie" a Kempa w wywiadzie o "odcieniach złota":)

> Przeciez nawet Wasze PiSowskie media o tym "zlotym mercedesie" donosza.

Wszystko się zgadza.
                            >
                            > Wiec moze zapytasz pana Jackiewicza o zrodla tej informacji o zlotym mercedesie
                            > ? Zdjecie, kopie dokumentu rejestracyjnego...

Ale to ja tylko Ty huczysz że kłamie. Na jakiej podstawie?

> Dalej, wskocz mu na klate i wierc dziure w brzuchu tak jak Ty potrafisz! Powodz
                            > enia :-)

Słonko, to nie ja bezpodstawnie zarzucam komuś kłamstwo:)
                            Tylko tyle i aż tyle:)
                            • astra18 Re: Korekta 13.05.16, 19:40
                              astra18 napisał:

> Ale to ja tylko Ty huczysz że kłamie. Na jakiej podstawie?

Ma być: ale to nie ja.....
                            • maria421 Re: A propos audytu 13.05.16, 19:45
                              Astra, oczywiscie ze zarzucalas klamstwo! Stefanowi zarzucalas klamstwo tylko dlatego ze niedokladnie przytoczyl slowa Kempy.
                              Ale "zlotego mercedesa" o ktorym Jackiewicz opowiadal z sejmowej mownicy podczas "audytu" nie chcesz skomentowac.

• astra18 Re: A propos audytu 13.05.16, 19:49
                                maria421 napisała:

> Astra, oczywiscie ze zarzucalas klamstwo! Stefanowi zarzucalas klamstwo tylko d
                                > latego ze niedokladnie przytoczyl slowa Kempy.

W świetle tego co napisał to kłamstwo.

> Ale "zlotego mercedesa" o ktorym Jackiewicz opowiadal z sejmowej mownicy podcza
                                > s "audytu" nie chcesz skomentowac.

A co mam skomentować? Czy był czy miał inny odcień złota?
                                >
                                >
                                • maria421 Re: A propos audytu 13.05.16, 20:13
                                  Astra, klamstwo jest SWIADOMYM mowieniem nieprawdy.

Ktogos, kto niepoprawnie przytacza wypowiedz mozna poprawic, najlepiej cytujac wypowiedz.
                                  Ty wolalas zarzucic mu ze klamie...

Poza tym- chce porownywac forum gdzie ludzie pisza w pospiechu do przemowy ministra w Sejmie z okazji "audytu" do ktorego mial czas sie przygotowac?

• astra18 Re: A propos audytu 13.05.16, 20:23
                                    maria421 napisała:

> Astra, klamstwo jest SWIADOMYM mowieniem nieprawdy.
                                    >
                                    > Ktogos, kto niepoprawnie przytacza wypowiedz mozna poprawic, najlepiej cytujac
                                    > wypowiedz.
                                    > Ty wolalas zarzucic mu ze klamie...

W świetle tego co napisał to kłamstwo. Może być?
                                    >
                                    > Poza tym- chce porownywac forum gdzie ludzie pisza w pospiechu do przemowy mini
                                    > stra w Sejmie z okazji "audytu" do ktorego mial czas sie przygotowac?

No to ja Ciebie pytałam na jakiej podstawie uważasz że wzystko co powiedziano w sejmie to kłamstwo? Podałas mi dowód?
                                    Ja odniosłam się to wpisu Stefana na podstawie tego co napisał, a Ty na jakiej podstawie wydałaś swoją opinię? No?????
                                    >
                                    >
                                    >
                                    • maria421 Re: A propos audytu 13.05.16, 20:37
                                      astra18 napisał:

> W świetle tego co napisał to kłamstwo. Może być?

Nie moze byc i juz Ci tlumaczylam dlaczego.

> No to ja Ciebie pytałam na jakiej podstawie uważasz że wzystko co powiedziano w
                                      > sejmie to kłamstwo? Podałas mi dowód?

Teraz ja Ci moge zerzucic klamstwo, bo nigdzie nie napisalam ze WSZYSTKO co powiedziano w Sejmie to klamstwo. Nie powiedzialam nawet ze sluchalam WSZYSTKIEGO co powiedziano.

> Ja odniosłam się to wpisu Stefana na podstawie tego co napisał, a Ty na jakiej
                                      > podstawie wydałaś swoją opinię? No?????

Na podstawie sprostowania ze mercedes wcale nie byl zloty, jak mozna sie bylo zreszta od razu domyslac.

No ale "zloty mercedes" to dopiero zabrzmialo, nie? Nie tylko ze mercedes, to jeszcze zloty, pewnie pozlacany ze zlota kierownica wysadzana diamentami ;-)

• astra18 Re: A propos audytu 13.05.16, 20:48
                                        maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                        >
                                        > > W świetle tego co napisał to kłamstwo. Może być?
                                        >
                                        > Nie moze byc i juz Ci tlumaczylam dlaczego.

Ale jest dopóki nie będzie dementi Stefana:)
                                        >
                                        > > No to ja Ciebie pytałam na jakiej podstawie uważasz że wzystko co powiedz
                                        > iano w
                                        > > sejmie to kłamstwo? Podałas mi dowód?
                                        >
                                        > Teraz ja Ci moge zerzucic klamstwo, bo nigdzie nie napisalam ze WSZYSTKO co pow
                                        > iedziano w Sejmie to klamstwo.

Bardzo to budujące. Przejrzałaś na oczy?:)
                                        Skoro nie skorygowałaś wpisu Stefana znaczy że podpisałaś się pod tym co napisał:)
                                        No to mamy już dwoje na tej ławeczce:)

Nie powiedzialam nawet ze sluchalam WSZYSTKIEGO
                                        > co powiedziano.
                                        >
                                        > > Ja odniosłam się to wpisu Stefana na podstawie tego co napisał, a Ty na j
                                        > akiej
                                        > > podstawie wydałaś swoją opinię? No?????

Aaaa to w takim razie cofam zarzut dotyczący WSZYSTKIEGO - co mnie bardzo cieszy:) - a podtrzymuję to co dotyczy wpisu.:)
                                        >
                                        > Na podstawie sprostowania ze mercedes wcale nie byl zloty, jak mozna sie bylo z
                                        > reszta od razu domyslac.

>
                                        > No ale "zloty mercedes" to dopiero zabrzmialo, nie? Nie tylko ze mercedes, to j
                                        > eszcze zloty, pewnie pozlacany ze zlota kierownica wysadzana diamentami ;-)
                                        >
                                        >
                                        >
                                        • maria421 Re: A propos audytu 13.05.16, 21:49
                                          Astra, Ty lepiej zejdz ze Stefana i zajmij sie klamstwem Glinskiego na temat 8,5 mln. zl wydanych w jednym roku przez jedna osobe na podroze.

• czuk1 Re: A propos audytu 13.05.16, 22:32
                                            To był wyścig ministrów .... który więcej nadużyć PO wynajdzie i bardziej oskarży.
                                            W sumie , marny to był spektakl i jego aktorzy.
                                            • maria421 Re: A propos audytu 14.05.16, 08:06
                                              Czuk, podoba mi sie cytat ktory sobie umiesciles w stopce :

"VIII. Władza sądownicza nie może być wykonywaną ani przez władzę prawodawczą, ani przez króla"...Konstytucya 3 Maja, 1791 r.

Niektorzy powinni sobie to wydrukowac, w ramki oprawic i nad lozkiem powiesic.
                                              • ja.nusz Re: A propos audytu 14.05.16, 12:15
                                                maria421 napisała:

> Czuk, podoba mi sie cytat ktory sobie umiesciles w stopce :
                                                >
                                                > "VIII. Władza sądownicza nie może być wykonywaną ani przez władzę prawodawcz
                                                > ą, ani przez króla"...Konstytucya 3 Maja, 1791 r.

>
                                                > Niektorzy powinni sobie to wydrukowac, w ramki oprawic i nad lozkiem powiesic.

Oni nad łóżkiem mają to:

https://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=&url=http%3A%2F%2Fbcul.lib.uni.lodz.pl%2Fdlibra%2Fpubindex%3Fstartint%3D1580%26attId%3D%24%257BstringAtt%257D%26dirids%3D19&psig=AFQjCNFq6QsjfEAqNrbMMYPYiEr8Fw9lxg&ust=1463306936172354
                                                • ja.nusz Re: A propos audytu 14.05.16, 12:26
                                                  Może teraz pójdzie
                                                  • maria421 Re: A propos audytu 19.05.16, 20:15
                                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,20104096,macierewicz-wyslal-okret-na-morze-srodziemne-tyle-tylko-ze.html#BoxNewsImg
                                                    Oto wlasnie powaga "audytu" i wiarygodnosc Macierewicza.

• jurasberlinczyk49 Re: A propos audytu 19.05.16, 20:43
                                                    maria421 napisała:

> Oto wlasnie powaga "audytu" i wiarygodnosc Macierewicza.
                                                    >

Mario, z "miłości" do Macierewicza mylą Ci się już audyty z otwartymi posiedzeniami rządu...

:-))))

Całkiem możliwe, że nawet nie czytasz tego co linkujesz, bo inaczej niezbyt precyzyjnej wypowiedzi Macierewicza na WTORKOWYM otwartym posiedzeniu Rady Ministrów nie linkowałabyś w wątku o... audycie.

:-))))

O ile znam Macierewicza, ten ktoś, kto tak "precyzyjnie" poinformował ministra o miejscu pobytu statku, już raczej o niczym innym go w przyszłości nie "poinformuje".

Oczywiście Semoniak takiego błędu nigdy by nie popełnił, bo on zawsze dokładnie wszystko sprawdzał na miejscu, zanim ogłosił, a poza tym miał niezwykle lojalnych oficerów... prowadzących.

:-)))))
                                                  • maria421 Re: A propos audytu 19.05.16, 20:53
                                                    Juras, nie chcialam otwierac nowego watku o Macierewiczu dlatego zamiescilam ten link tutaj.
                                                    Nie chodzo o to KIEDY Macierewcz palna to glupstwo, chodzi o samo glupstwo ktore palnal.
                                                    O kolejne glupstwo w calej serii idiotyzmow ktore ten uwielbiany przez Ciebie czlowiek czlowiek glosi, a w ktore Ty wierzysz jak w prawde objawiona bo przeciez masz zaufanie do "tego prawego czlowieka".

• astra18 Re: A propos audytu 19.05.16, 21:00
                                                    maria421 napisała:

> Juras, nie chcialam otwierac nowego watku o Macierewiczu dlatego zamiescilam te
                                                    > n link tutaj.
                                                    > Nie chodzo o to KIEDY Macierewcz palna to glupstwo, chodzi o samo glupstwo kto
                                                    > re palnal.

No to wskaż to "głupstwo" na podstawie źródła - coś co lubisz:)

mon.gov.pl/multimedia/video/minister-antoni-macierewicz-na-posiedzeniu-rady-ministrow-q2016-05-19/
                                                    Tak ok. 7 minuty.
                                                    Wskaż w którym miejscu powiedział że wysłał okręt Kościuszko w okolice o których mowa.

>
                                                  • maria421 Re: A propos audytu 19.05.16, 21:17
                                                    astra18 napisał:
                                                    No to wskaż to "głupstwo" na podstawie źródła - coś co lubisz:)
                                                    >
                                                    > mon.gov.pl/multimedia/video/minister-antoni-macierewicz-na-posiedzeniu-rady-ministrow-q2016-05-19/
                                                    > Tak ok. 7 minuty.
                                                    > Wskaż w którym miejscu powiedział że wysłał okręt Kościuszko w okolice o któryc
                                                    > h mowa.

Astra, w materiale ktory zalinkowalam donosza dokladnie to, co Macierewicz powiedzial ok 7 minuty :

Podczas wtorkowej prezentacji osiągnięć rządu Beaty Szydło, minister obrony narodowej ogłosił, że Polska w ramach NATO "skierowała siły do wsparcia działań sojuszu w rejonie Morza Egejskiego, a także do patrolowo-rozpoznawczych działań w rejonie Bliskiego Wschodu".

Daruj sobie wiec Twoje zwyjkle manipulacyjki ze poniewaz nie wymienil okretu Kosciuszko, to znaczy ze wszystko jest OK.

Lepiej moze powiedz o JAKICH silach Macierewicz mowi ze zostaly skierowane do wsparcia dzialan w rejonie Morza egejskiego.

• astra18 Re: A propos audytu 19.05.16, 22:42
                                                    maria421 napisała:

>

>
                                                    > Astra, w materiale ktory zalinkowalam donosza dokladnie to, co Macierewicz powi
                                                    > edzial ok 7 minuty :
                                                    >
                                                    > Podczas wtorkowej prezentacji osiągnięć rządu Beaty Szydło, minister obrony
                                                    > narodowej ogłosił, że Polska w ramach NATO "skierowała siły do wsparcia działań
                                                    > sojuszu w rejonie Morza Egejskiego, a także do patrolowo-rozpoznawczych działa
                                                    > ń w rejonie Bliskiego Wschodu".

>
                                                    > Daruj sobie wiec Twoje zwyjkle manipulacyjki ze poniewaz nie wymienil okretu Ko
                                                    > sciuszko, to znaczy ze wszystko jest OK.

Poczatek jak zwykle nie na temat, ale to zwykle zagranie jak zawsze z Twojej strony.
                                                    Mozna odebrac slowo "skierownie" jako wydanie dyspozycji do gotowosci, okret Kosciuszko pojawil sie w komentarzu artykulu i nie widze powodu aby nie uczepic sie wlasnie tego "szczegolu",skoro Ty zwracasz uwage tylko na to.

>
                                                    > Lepiej moze powiedz o JAKICH silach Macierewicz mowi ze zostaly skierowane do w
                                                    > sparcia dzialan w rejonie Morza egejskiego.
                                                    >
                                                    Nic ponad to co powiedzial nie wymysle, musialabym fantazjowac jak Ty:)
                                                  • maria421 Re: A propos audytu 20.05.16, 08:38
                                                    Astra, jezeli "Polska skierowala sily..... " to znaczy ze te sily conajmniej juz sie znajduja w drodze na Morze Egejskie.
                                                  • astra18 Re: A propos audytu 20.05.16, 09:30
                                                    maria421 napisała:

> Astra, jezeli "Polska skierowala sily..... " to znaczy ze te sily conajmniej ju
                                                    > z sie znajduja w drodze na Morze Egejskie.

To wcale nie znaczy, tak jak nie wspomniał o okręcie Kosciuszko.
                                                    Chcesz sobie dobudować tezę?
                                                  • maria421 Re: A propos audytu 20.05.16, 10:30
                                                    astra18 napisał:

> To wcale nie znaczy, tak jak nie wspomniał o okręcie Kosciuszko.
                                                    > Chcesz sobie dobudować tezę?

Astra, Macierewicz powiedzial ze "Polska SKIEROWALA sily". Uzyl czasu przeszlego. Nie wiem jak ty rozumiesz czas przeszly, ja rozumiem ze cos juz sie stalo, dokonalo.

Jakie sily wojskowe kieruje sie na MORZE Egejskie? Czolgi? Piechote? Czy sily marynarki wojskowej, wiec okrety?

Tymczasem :
                                                    "Są pewne plany związane z udziałem w misjach, ale decyzje nie zapadły" - powiedział "Rz" zaskoczony ppłk Piotr Walatek, bo jak wyjaśnił, "Kościuszko" stoi w porcie w Gdyni. Wprawdzie okręt jest przygotowywany do wysłania na misję - przyznał ppłk Walatek - ale w tej sprawie dopiero trwają uzgodnienia z MON.

Czyli Macierewicz przedstawil jako cos juz dokonanego, cos co dopiero jest planowane.

KLAMAL!

Ale Ty tego nigdy nie przyznasz.
                                                  • ja.nusz Re: A propos audytu 20.05.16, 10:35
                                                    Mari, przejęzyczyło się chłopisko.
                                                    A jeżeli się nie przejęzyczyło, to po prostu jak zwykle został źle zrozumiany...
                                                  • maria421 Re: A propos audytu 20.05.16, 10:38
                                                    ja.nusz napisał:

> Mari, przejęzyczyło się chłopisko.
                                                    > A jeżeli się nie przejęzyczyło, to po prostu jak zwykle został źle zrozumiany..
                                                    > .

Jasne. To zawsze wina tych ktorzy nie potrafia zrozumiec geniusza. Nigdy wina PiSowskiego geniusza.
                                                  • maria421 Jeszcze jedno Juras 20.05.16, 08:51

> O ile znam Macierewicza, ten ktoś, kto tak "precyzyjnie" poinformował ministra
                                                    > o miejscu pobytu statku, już raczej o niczym innym go w przyszłości nie "poinfo
                                                    > rmuje".
                                                    >
                                                    > Oczywiście Semoniak takiego błędu nigdy by nie popełnił, bo on zawsze dokładnie
                                                    > wszystko sprawdzał na miejscu, zanim ogłosił, a poza tym miał niezwykle lojaln
                                                    > ych oficerów... prowadzących.

Macierewicz powiedzial ze "Polska skierowala sily.... " POLSKA, czyli kto? Jakis oficer ktory postanowil poslac okret na Morze Egejskie i zapomnial powiedziec ministrowi obrony ze ten okret jeszcze nie wyplynal z polskiego portu?
                                                    Czy tez POLSKA czyli rzad, a konkretnie resort podlegajacy Macierewiczowi?
                                                    Jezeli wiec Macierewicz mowi "Polska skierowala.... " to mowi o postanowieniu ktore on sam musial zlecic i za ktore jest odpowiedzialny i ktore juz jest zrealizowane

Tymczasem :
                                                    "Są pewne plany związane z udziałem w misjach, ale decyzje nie zapadły" - powiedział "Rz" zaskoczony ppłk Piotr Walatek, bo jak wyjaśnił, "Kościuszko" stoi w porcie w Gdyni. Wprawdzie okręt jest przygotowywany do wysłania na misję - przyznał ppłk Walatek - ale w tej sprawie dopiero trwają uzgodnienia z MON.

Czyli, Macierewicz sklada FALSZYWY RAPORT! Mowi ze dokonano czegos, co jest dopiero w sfrerze planow.
                                                    Macierewicz KLAMIE, jak zwykle. Ale Ty , uznajacy go za "prawego czlowieka" i traktujacy kazda jego wypowiedz jak prawde objawiona, nie mozesz tego przyznac, dlatego szukasz winy wszedzie, tylko nie u niego.

• astra18 Re: A propos audytu 13.05.16, 23:03
                                            maria421 napisała:

> Astra, Ty lepiej zejdz ze Stefana i zajmij sie klamstwem Glinskiego na temat 8,
                                            > 5 mln. zl wydanych w jednym roku przez jedna osobe na podroze.

Ty już lepiej nie radz nikomu co i o czym ma pisać.
                                            Glinski sam się wytłumaczy, może po oficjalnym piśmie pana Potoroczyna do Ministerstwa.

>
                                            • maria421 Re: A propos audytu 14.05.16, 08:08
                                              astra18 napisał:

> Ty już lepiej nie radz nikomu co i o czym ma pisać.
                                              > Glinski sam się wytłumaczy, może po oficjalnym piśmie pana Potoroczyna do Minis
                                              > terstwa.

Czekam na to!

• maria421 Z dedykacja dla Jurasaberlinczyka 13.05.16, 13:13
      tym razem ja wkleje tekst z "Polityki"

"Zdziwieni „audytem”, wkurzeni na PiS? Czytajmy Orwella, wszystko będzie jasne
      Choć książka „Rok 1984” została napisana 70 lat temu, jest – niestety – zaskakująco i zatrważająco aktualna.

Rząd PO-PSL był złodziejski, kradł w dzień i w nocy, o poranku i o zmroku, przed śniadaniem i po kolacji, do ostatnich sekund rządów. Kradli wszyscy, z użytkownikami słynnego już „złotego mercedesa”, który okazał się beżowym, na czele. Aż ukradli Polakom 340 mld i zostawili nas z długiem na 900 mld. W dodatku wystawili Polskę na pewny łup wrogów. „Co takiego wam Polska zrobiła, że pozostawiliście ją bezbronną?” – głos niezawodnego Antoniego Macierewicza to dopełnienie obrazu, jaki przedstawili w środę ministrowie PiS podczas dziesięciogodzinnego korowodu.

Kto jednak zna twórczość George’a Orwella, nie czuł się zaskoczony. Więcej – przeżywał déjà vu. Wszystko zostało już przecież opisane w „Roku 1984”. Choć książka została napisana 70 lat temu, jest – niestety – zaskakująco i zatrważająco aktualna.

Przykłady? Wiara smoleńska. To przecież nic innego jak przejaw orwellowskiego „dwójmyślenia” (naprawdę sądzicie, że politycy PiS z Antonim Macierewiczem wierzą w zamach?), język prezesa i jego przybocznych – te wszystkie „układy”, „archipelagi”, „wzmożenia” i „dobre zmiany” – układają się w nowomowę, a próby pisania historii na nowo to przecież nic innego jak owellowska „zmienność przeszłości”.

To wszystko w „Roku 1984” (dwójmyślenie, nowomowa i zmienność przeszłości) składało się na fundament „angsocu”, czyli ideologii rządzącej w stworzonej na potrzeby książki totalitarnej Oceanii.

Gdy oglądałem – a lepiej byłoby napisać: słuchałem na tyle, na ile wytrzymywał układ nerwowy – środowy, wielogodzinny maraton pod nazwą „audyt”, przed oczami stanęły mi opisy „dwóch minut nienawiści”, czyli obowiązkowego rytuału, w którym w „Roku 1984” każdy z członków Partii musiał wziąć udział.

Oto Wielki Brat w postaci Prezesa przyprowadził swoich podwładnych do Sejmu i pozwolił wylać falę złości, żeby nie powiedzieć nienawiści na znienawidzonego wroga kryjącego się pod literami P i O (w oryginale – kontrrewolucjonisty i sprawcy wszelkiego zła – Emmanuela Goldsteina). Stanąć przed nim i móc wykrzyczeć całą niechęć do czegoś, co dla PiS jest synonimem najgorszego – jak powiedział Prezes – „dna” (u Orwella ten „najgorszy” kieruje „organizacją spiskowców, dążących za wszelką cenę do obalenia ustroju”).

Z perspektywy głównego bohatera powieści „najgorsze w Dwóch Minutach Nienawiści było nie to, że człowiek czuł się zmuszony do takiego zachowania, ale że nie umiał się wręcz powstrzymać od przyłączenia do zbiorowego obłędu”.

Dobrze, ale powoli kończmy już te porównania. Napiszę tylko, że w „Roku 1984” ulgę uczestnikom przynosi dopiero pojawienie się Wielkiego Brata, ostoi spokoju, potęgi, niosącego ze sobą poczucie bezpieczeństwa. Nie wiem, czy Jarosław Kaczyński przynosi ulgę swym partyjnym podwładnym, raczej budzi u nich rosnące napięcie i niepewność jutra. Jeśli jednak ktoś w PiS poczuł się lepiej po środowym seansie, to na pewno zagrożona dymisją Beata Szydło, którą rozpromieniony Prezes w nagrodę wyściskał i wycałował. Bo przecież „wojna to pokój, wolność to niewola, ignorancja to siła”. Brrr. "

• jurasberlinczyk49 Re: Z dedykacja dla Jurasaberlinczyka 13.05.16, 16:26
        maria421 napisała:

> "Zdziwieni „audytem”, (bla, bla, bla...)

"Pierdolenie kotka za pomocą młotka". W tym szmatławcu to normalka. Niech się ci debile najpierw nauczą historii" Polski, i to sprzed "Manifestu PKWN", zamiast odpierniczyć pseudointelektualne wygibasy na Orwellu.

Co do Ciebie, droga Mario, to pozwolisz, że przytoczę straopolskie (a może i jakieś tam inne) przysłowie, które (podobno) mówi: "Pokaż mi co czytasz, a powiem ci kim jesteś."
        W Twoim przypadku należałoby je nieco zmodyfikować: "Pokaż mi jakie przekaziory systematycznie piorą Ci mózg, a powiem Ci, czy już jesteś przypadkiem klinicznym."

Oczywiście ze względów grzecznościowych nie zadam Ci tego pytania...

;-)
        • maria421 Re: Z dedykacja dla Jurasaberlinczyka 13.05.16, 17:06
          Juras, co ma znowu historia Polski do wczorajszego "audytu"?

Co ma historia Polski do tego ze Macierewicz (historyk) w czasie "audytu" upublicznia "wrazliwe, jezeli nie tajne dane"?

Co ma historia Polski do tego ze Szydlo w czasie "audyt"u rzuca 340 miliardami ktore "Polacy stracili", przelicza je na zlobki zamiast powiedziec skad te dane, po czym schodzi z mownicy i idzie do swojego szefa partyjnego ( w PiSowskiej Polsce bowiem premier ma nad soba partyjnego szefa) po pochwale?

Co ma historia Polski do niskich chwytow propagandowych tego "audytu", takich jak "zloty mercedes", ktory jest ...bezowy?

W kazdym razie, Juras, Twoja reakcja pokazuje ze Ci artykul tak nadepnal na odcisk, wiec nie masz
          zadego innego pomyslu jak tylko zaatakowac mnie.... Jasne, ja jestem leming, i to juz przypadek kliniczny, natomiast Ty, polykajacy MatkeKurka i "WPolityce" jak prawdy objawione jestes prawdziwym intelektualista...

• ja.nusz Re: Z dedykacja dla Jurasaberlinczyka 13.05.16, 20:00

> Co do Ciebie, droga Mario, to pozwolisz, że przytoczę straopolskie (a może i ja
          > kieś tam inne) przysłowie, które (podobno) mówi: "Pokaż mi co czytasz, a pow
          > iem ci kim jesteś."

Pan panie Urban pokazałeś tu wielokrotnie, co pan czytasz - czytasz pan gówno i zaśmiecasz forum tym łajnem cytując tasiemcowe debilizmy swoich idoli.
          Dasz pan radę sam wyciągnąć wniosek, czy pomóc?
    • maria421 Na wesolo 13.05.16, 17:15
      aszdziennik.pl/117247,piekny-gest-beaty-szydlo-przekazala-papiezowi-franciszkowi-audyt-z-pontyfikatu-benedykta-xvi
      :-)))

• maria421 Re: Audyt 13.05.16, 20:42
      Nastepne klamstwo PiSowskiego "audytu" zdemaskowane:

wyborcza.pl/1,75410,20071301,iam-odpowiada-na-zarzuty-glinskiego-z-audytu-wprowadzil.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Kultura

Kazdy zdrowo myslacy czlowiek kiedy dostaje dane ze w ciagu jednego roku jeden czlowiek wydal na podroze 8,5 mln zlotych mowi "Moment. Sprawdzam".
      Ale nie minister Glinski....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka