Dodaj do ulubionych

Upadek Zachodu

08.08.16, 19:26
Generalnie to przestaję żałować tego euro-gucia. Wyrosło pokolenie z samymi roszczeniami. Ludzie którzy nigdy niczego nie wyprodukowali, na nic sami nie zapracowali, rodzice od urodzenia dawali im wszystko co im do głowy przyszło, zanim oni sami tego zapragnęli - na piłkę, koszykówkę, na tańce, na pływanie, zawsze kupowali im najlepsze ubrania, zabawki i gadżety. Odrabiali za nich lekcję i za nich wykłócali się z nauczycielami o przywileje. Teraz dorośli i domagają się wciąż tego samego.

Zawsze uprzywilejowani i roszczeniowi - taki jest cały euro-Zachód. Całe to obecne nowe dorosłe pokolenie. Włącznie z USA. Pokolenie zdziecinniałych dorosłych, którym się wydaje że wszystko im się należy. A jak czego się mają, jak jest coś nie po ich myśli, to są permanentnie urażeni. Nie można im nic powiedzieć ani nic wymagać. Nienawistni do innych poglądów i nietolerancyjni. To oni są nosicielami tej trucizny politpoprawności. Ludzie bez jakiejkolwiek wartości i bez jakichkolwiek samodzielnych dokonań.
Więc być może dobrze że nadchodzi na nich katastrofa. Być może Zachód został już naznaczony wyrokiem Sodomy i Gomory. Być może na to zasłużył. Być może te emocje są niepotrzebne. Bo ja gardzę tymi ludźmi. Dla mnie oni powinni ponieść surową karę.
Szkoda tylko że to tak blisko Polski.
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Upadek Zachodu 08.08.16, 20:10
      Oczywiscie Twije dzieci stanowia chlubne wyjatki?
      • swiatlo Re: Upadek Zachodu 08.08.16, 20:12
        maria421 napisała:

> Oczywiscie Twije dzieci stanowia chlubne wyjatki?

Nie wiem. To już jest osobiste pytanie, a nie forumowe. Dość skomplikowane zresztą, bez jednoznacznej odpowiedzi...
        • a000000 Re: Upadek Zachodu 08.08.16, 20:26
          Szkoda tylko, że gdzie drwa rąbią tam lecą wióry... my tuż obok i rykoszetem dostaniemy...

Zgadza się, najbardziej nietolerancyjni są postępowcy lewicowi. Nietolerancyjni i durnowaci. Niedouki.
        • maria421 Re: Upadek Zachodu 08.08.16, 20:29
          Nie spodziewam sie odpowiedzi na to pytanie, chce Ci tylko zwrocic uwage ze strasznie uogolniasz.
          Jezeli to nowe pokolenia jest tak roszczeniowe, na nic samo nie zapracowalo, rodzice dawali wszystko- to skad sie bierze postep??? Jaka jest srednia wieku w Silicon Valley? W roznych osrodkach badawczych, laboratoriach itp?

Niedawno bylo wesele mojej corki, goscie to w przewazajacej ilosci byli mlodzi ludzie ok lat 30 ktorzy juz cos w zyciu osiagneli i mocno stoja na wlasnych nogach, ludzie ktorym nikt nie dal wylsztalcenia, musieli sobie sami na nie wlasnym wysilkiem zapracowac. Nikt za nich egzaminow nie zdawal. I nikt im po znajomosci roboty nie zalatwial- tutaj jest to raczej wykluczone.

Nie uogolniaj, Swiatlo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka