Gość: kasia IP: *.uje.nat.hnet.pl 25.05.06, 10:15 po jakim czasie od zaplodnienia mozna zauwazyc oznaki ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wimabe Re: pmóżcie 25.05.06, 10:29 U mnie pojawily się parę dni po implantacji (czyli zagnieżdżeniu zarodka w ścianie macicy, ktore następuje około 7 dni po zapłodnieniu). Choć na początku bylam pewna, że zbliża się okres, bo te objawy są takie same - ból piersi, bóle w podbrzuszu, senność, częstsze oddawanie moczu. Na tak wczesnym etapie nie miałam jescze mdlości ani innych rewolucji żołądkowych. Pojawiły się dpiero w drugim miesiącu. Jest też penwa grupa kobiet, ktora poza spóźnającym się okresem nie w ogóle żadnych innych objawow ciąży. Osobiście znam dwie takie dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: pmóżcie IP: *.acn.waw.pl 25.05.06, 10:32 conajmniej po spodziewanej miesiączce a nawet później z 1-2 tyg,czyli 5-6 tydzień od pierwszego dnia ostateniej miesiączki są tez przypadki,ze wcale nie ma objawów.. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: pmóżcie 25.05.06, 10:37 do terminu miesiączki objawy ciąży są identyczne jak objawy PMS-u. pierwszym znakiem jest opóźnienie okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cottonka Re: pmóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 10:37 ja 8 dni po transfezre (albo 11 od zapłodnienia) odczuałam dużą senność. I bóle @ Odpowiedz Link Zgłoś
moniak7 Re: pmóżcie 25.05.06, 10:56 Jestem wlasnie niecaly tydzien po terminie @ i w zasadzie objawy byly ludzaco podobne do PMS, nawet brzuch bolal mnie identycznie. Tyle, ze w dniu spodziewanej @ zauwazylam, ze bol piersi pozostal, ale zniknelo charakterystyczne obrzmienie piersi. W zasadzie jedynym pewnym objawem u mnie jest brak @ i dwa paski na tescie. Z tym sikaniem, to ocena jest b. subiektywna, bo moze wiecej sikam bo wiecej pije???Dla mnie to nie jest akurat jednoznaczne i tak oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: pmóżcie IP: *.uje.nat.hnet.pl 26.05.06, 06:52 a kiedy najlepiej zrobic test, mozna przed spodziewana miesiaczka? Odpowiedz Link Zgłoś
eve_23 Re: pmóżcie 26.05.06, 07:45 Lepiej w dniu spodziewanej @, tak mowia ze to odpowiedni termin, w zalezności czy jestes w ciazy czy nie lub czy test jest bardziej czuły lub nie (bo jest ich kilka na rynku) moze pokazac dwie krechy lub nie. Sa dziewczyny ktore robia testy w dniu spodziewanej @ lub po terminie i test wychodzi negatywny dopiero kilka dni pozniej lub po tygodniu test wychodzi pozytywnie, wczesniej jak w dniu spodziewanej @ nie rob bo szkoda testu, a ze pisza ze po 6 czy 7 dniach od zaplodnienia mozesz testowac, to moim zdaniem chwyt reklamowy. Pozdrawiam i pozytywnego myślenia życzę. E. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: pmóżcie 26.05.06, 09:37 > a kiedy najlepiej zrobic test, mozna przed spodziewana miesiaczka? możesz, ale wynik negatywny nie da ci 100% pewności i test powtórzysz i tak. najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wimabe Re: pmóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 10:39 Najlepiej kilka dni po @. Na pewno nie przed, bo nawet jeśli wyjdą II to ciąża może się nie utrzymać i pojawi się normalna miesiączka. Odpowiedz Link Zgłoś