IP: *.uje.nat.hnet.pl 25.05.06, 10:15
po jakim czasie od zaplodnienia mozna zauwazyc oznaki ciazy?
Obserwuj wątek
    • wimabe Re: pmóżcie 25.05.06, 10:29
      U mnie pojawily się parę dni po implantacji (czyli zagnieżdżeniu zarodka w
      ścianie macicy, ktore następuje około 7 dni po zapłodnieniu). Choć na początku
      bylam pewna, że zbliża się okres, bo te objawy są takie same - ból piersi, bóle
      w podbrzuszu, senność, częstsze oddawanie moczu. Na tak wczesnym etapie nie
      miałam jescze mdlości ani innych rewolucji żołądkowych. Pojawiły się dpiero w
      drugim miesiącu. Jest też penwa grupa kobiet, ktora poza spóźnającym się
      okresem nie w ogóle żadnych innych objawow ciąży. Osobiście znam dwie takie
      dziewczyny
    • Gość: kika Re: pmóżcie IP: *.acn.waw.pl 25.05.06, 10:32
      conajmniej po spodziewanej miesiączce a nawet później z 1-2 tyg,czyli 5-6
      tydzień od pierwszego dnia ostateniej miesiączki
      są tez przypadki,ze wcale nie ma objawów..
    • lilith76 Re: pmóżcie 25.05.06, 10:37
      do terminu miesiączki objawy ciąży są identyczne jak objawy PMS-u.
      pierwszym znakiem jest opóźnienie okresu.
    • Gość: cottonka Re: pmóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 10:37
      ja 8 dni po transfezre (albo 11 od zapłodnienia) odczuałam dużą senność. I bóle
      @
      • moniak7 Re: pmóżcie 25.05.06, 10:56
        Jestem wlasnie niecaly tydzien po terminie @ i w zasadzie objawy byly ludzaco
        podobne do PMS, nawet brzuch bolal mnie identycznie. Tyle, ze w dniu
        spodziewanej @ zauwazylam, ze bol piersi pozostal, ale zniknelo
        charakterystyczne obrzmienie piersi. W zasadzie jedynym pewnym objawem u mnie
        jest brak @ i dwa paski na tescie. Z tym sikaniem, to ocena jest b.
        subiektywna, bo moze wiecej sikam bo wiecej pije???Dla mnie to nie jest akurat
        jednoznaczne i tak oczywiste.
        • Gość: kasia Re: pmóżcie IP: *.uje.nat.hnet.pl 26.05.06, 06:52
          a kiedy najlepiej zrobic test, mozna przed spodziewana miesiaczka?
          • eve_23 Re: pmóżcie 26.05.06, 07:45
            Lepiej w dniu spodziewanej @, tak mowia ze to odpowiedni termin, w zalezności
            czy jestes w ciazy czy nie lub czy test jest bardziej czuły lub nie (bo jest
            ich kilka na rynku) moze pokazac dwie krechy lub nie. Sa dziewczyny ktore robia
            testy w dniu spodziewanej @ lub po terminie i test wychodzi negatywny dopiero
            kilka dni pozniej lub po tygodniu test wychodzi pozytywnie, wczesniej jak w
            dniu spodziewanej @ nie rob bo szkoda testu, a ze pisza ze po 6 czy 7 dniach od
            zaplodnienia mozesz testowac, to moim zdaniem chwyt reklamowy.
            Pozdrawiam i pozytywnego myślenia życzę.
            E.
          • lilith76 Re: pmóżcie 26.05.06, 09:37
            > a kiedy najlepiej zrobic test, mozna przed spodziewana miesiaczka?

możesz, ale wynik negatywny nie da ci 100% pewności i test powtórzysz i tak.
            najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki.
            • Gość: wimabe Re: pmóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 10:39
              Najlepiej kilka dni po @. Na pewno nie przed, bo nawet jeśli wyjdą II to ciąża
              może się nie utrzymać i pojawi się normalna miesiączka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka