Dodaj do ulubionych

Do Azerki i wszystkich forumowiczow

17.10.16, 18:30
Poniewaz Azerka mi wlasnie oznajmila ze jest zdegustowana ze Jurasberlinczyk "zostal wyrzucony z forum", oznajmiam ze :

1. Do tej pory zabanowalam tylko cztery osoby :

-Diabollo
-Koelschera -po tym jak sie wlamal na moje konto
-Janusza -ktoremu po dluzszym czasie dalam ponowna szense
-Lepiana

2. Glownym powodem zabanowania bylo uporczywe lekcewazenie moich prosb i grozb. Oprocz Koelschera, ktory sie wlamal na moje konto

3. O kazdym banie informowalam cale Forum.

4. Nie zabanowalam Jurasaberlinczyka pod zadnym z nickow jakiech uzywal. Gdybym to zrobila, powiadomilabym wszystkich, tak jak to zawsze robilam.

Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 17.10.16, 20:10
      Mario, nie twierdzę, że Jurasa zabanowałaś. Twierdzę, że został wypędzony.
      Cokolwiek by nie napisał - stado wilków rzucało mu się do gardła.... bo miał INNE zdanie. Nagonka była tak wielka i bezrozumna, że dalsze tu pisanie straciło sens.
      A Diabolcia szkoda. Wiem, że podskakiwał, ale jednak szkoda.
      • jureek Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 17.10.16, 20:21
        a000000 napisała:

> Mario, nie twierdzę, że Jurasa zabanowałaś. Twierdzę, że został wypędzony.

A ja myślę, że skończyła się kampania wyborcza, więc nie chce mu się już pisać agitek.
      • maria421 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 17.10.16, 20:29
        a000000 napisała:

> Mario, nie twierdzę, że Jurasa zabanowałaś. Twierdzę, że został wypędzony.
        > Cokolwiek by nie napisał - stado wilków rzucało mu się do gardła.... bo miał IN
        > NE zdanie. Nagonka była tak wielka i bezrozumna, że dalsze tu pisanie straciło
        > sens.
        > A Diabolcia szkoda. Wiem, że podskakiwał, ale jednak szkoda.

Azerko, jedyna osoba ktora moze wypedzic forumowicza z tego forum jestem ja.

Skorzystaj z wyszukiwarki i poczytaj co pisal Juras. Poczytaj jakim jadem pod adresem wszystkiego co nie jest PiSem plul ten gorliwy katolik. Poczytaj te jego posty pelne pogardy dla Komowskiego, ktorego nazywal WSIowym Bolkiem, albo "bul-Komorowskim" , dla Tuska ktorego wade wymowy przedrzeznial... Wtedy Ci nie przeszkadzalo ze obraza prezydenta RP.
        Przeczytaj jak Juras wykorzystal wiadomosci o mojej rodzinie zeby tu je w podly sposob wyciagnac i wydac opinie na temat moich rodzicow czy mojego brata ! Poszperaj, poczytaj!

Tu nie chodzilo o to CO Juras pisze, lecz JAK on pisze. Ile szamba, jadu, gnoju potrafi wylac pod adresem wszystkich ktorzy mieli inny poglady.

Prosilam, upominalam, ale on sobie z tego NIC nie robil! Im wiecej prosilam tym bardziej on sie nakrecal.

Ale go nie wyrzucilam, nie wygonilam! On sie czesto obrazal, odchodzil, wracal pod innym nickiem, zawsze go ponownie wpuszczalam.

Dokonalas bardzo niesprawiedliwej oceny, Azerko :-(

• a000000 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 17.10.16, 20:55
          Gdy Komorowski był prezydentem, bywałam tu bardzo rzadko. Ale nawet jeśli ktoś go wyśmiewał, to za faktyczne błędy (choć to nieładnie) , i nikt go marionetką nie nazywał, choć do samodzielnych polityków on nie należał...

Nie mam czasu na wertowanie wpisów zaprzeszłych, ale wierzę Ci na słowo.... za wynoszenie cudzych prywatności należy się solidne lanie. Tylko, że jak zauważyłam, niektórzy tu piszący lania za to samo nie dostali...
          Ale urządzanie nagonki za poglądy polityczne, nawet jak najbardziej kuriozalne, to już przesada. Admin ma obowiązek reagować. Jeśli nie reaguje - to boli. Delikwent czuje się upokorzony.

Jeśli czujesz się potraktowana niesprawiedliwie, to przepraszam, nie było to moim zamierzeniem. Po prostu żyję w przekonaniu że Juras został wypędzony przez forumowiczów . Dlatego, że miał pro pisowskie poglądy i zażarcie ich bronił, również na ataki atakami odpowiadając.

Co robisz, że piszesz na czerwono?

• maria421 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 17.10.16, 21:11
            Azerko, jezeli pamietasz, to ja kiedys (na "tamtym" forum) Jurasaberlinczyka (wtedy Jurka z Berlina) lubilam i popieralam tak samo jak Ty. Isma (pamietasz?) pomimo podobnych pogladow pisala o nim "nie moja poetyka".... I miala racje, choc tak nienawistnych tekstow jak u mnie on wtedy tam nie pisal.

NIKT tu zadnej nagonki na Jurasa nie urzadzal! Wiekszosc forumowiczow zaczela go ignorowac bo nie miala ochoty na jego 3-odcinkowe teksty lub na wklejane teksty MatkiKurka.

Zarzucasz mi ze jako Adminka nie reaguje, a zapominasz ze przeciez poslalam na banicje Janusza , po wielokrotnyych prosbach o umiarkowanie.

Wierz mi, ze Juras tak samo nadawal sie do zabanowania, ale ja uwazam ze jako adminka musze znosic wiecej niz inni forumowicze.
            Wiec znosilam, po to zeby sie dowiedziec ze biedny Juras zostal wygnany z forum za poglady....

• a000000 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 17.10.16, 21:19
              maria421 napisała:

> Zarzucasz mi ze jako Adminka nie reaguje, a zapominasz ze przeciez poslalam na
              > banicje Janusza , po wielokrotnyych prosbach o umiarkowanie.

i jak sądzisz? bardzo się przejął? nadal obraża. Udziału w dyskusji nie bierze, tylko wpada aby plunąć.

> Wierz mi, ze Juras tak samo nadawal sie do zabanowania, ale ja uwazam ze jako a
              > dminka musze znosic wiecej niz inni forumowicze.

no cóż, noblesse oblige... ja też musiałam konwersować z jajcem.

> Wiec znosilam, po to zeby sie dowiedziec ze biedny Juras zostal wygnany z forum
              > za poglady....

takie odniosłam wrażenie.

To co robisz, aby pisać na czerwono?
              • maria421 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 17.10.16, 21:24
                a000000 napisała:

> i jak sądzisz? bardzo się przejął? nadal obraża. Udziału w dyskusji nie bierze
                > , tylko wpada aby plunąć.

Daj mu ignora.

> takie odniosłam wrażenie.

Nie mialas zadnego powodu zeby takie wrazenie odniesc.

> To co robisz, aby pisać na czerwono?

W tym watku? Wyjasniam kogo i za co zabanowalam. I ze wsrod zabanowanych nie ma Jurasaberlinczyka ani zadnego nicku jaki on wczesniej uzywal.
                • a000000 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 17.10.16, 21:28
                  maria421 napisała:

> W tym watku? Wyjasniam kogo i za co zabanowalam.

nie nie... chodzi o to, że przy temacie wątku Twój nick jest czerwony.
                  • maria421 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 17.10.16, 21:42
                    a000000 napisała:

> nie nie... chodzi o to, że przy temacie wątku Twój nick jest czerwony.

Kazdy admin moze korzastac z funkcji "wyslij jako admin".

Ja z tej funkcji korzystam w sprawach dotaczacych forum.

• a000000 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 17.10.16, 21:53
                      maria421 napisała:

> Ja z tej funkcji korzystam w sprawach dotaczacych forum.

to tak ładnie wygląda... ex cathedra...

pognałam sprawdzić... na starym forum nie ma tej opcji... jest tylko: wyślij. Jest możliwość kasowania postów, przywracania postów, banowania.... ale pisania jako admin nie widzę.
                      Gdzieś musi być jakiś myk, którego nie widzę....
                      • maria421 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 18.10.16, 11:13
                        a000000 napisała:

> pognałam sprawdzić... na starym forum nie ma tej opcji... jest tylko: wyślij. J
                        > est możliwość kasowania postów, przywracania postów, banowania.... ale pisania
                        > jako admin nie widzę.
                        > Gdzieś musi być jakiś myk, którego nie widzę....

W linijce "Autor" po prawej stronie jest kostka i obok napis "wyslij jako administrator", jak klikniesz w kostke, to wyjdzie a000000 na czerwono.
                        • a000000 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 18.10.16, 11:20
                          maria421 napisała:

> W linijce "Autor" po prawej stronie jest kostka i obok napis "wyslij jako admin
                          > istrator", jak klikniesz w kostke, to wyjdzie a000000 na czerwono.

u mnie żadnej kostki nie ma. Może dlatego, że nie mam statusu założyciela, a sam admin to za mało? Może stary program na starych forach nie przewiduje?
    • fan.club Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 18.10.16, 07:58
      Juras zlikwidował swoje konto (jurasberlinczyk49) na tym portalu. Pousuwał także inne ślady swojej bytności w necie, ale konta na socjalnych portalach nie wykazują ani zmian, ani ruchu. Wszystko to wygląda na jakąś zamierzoną akcję z jego strony. Obrażalski też nigdy nie był, wręcz przeciwnie - oponowanie dodawało mu ostrogów. Językowo był bardzo sprawny i widać było, że na forum mógł się pod tym wględem wyżyć i wyszumieć. Dlaczego więc z tej frajdy zezygnował?

Myślę, że jego zniknięcie to jego własna decyzja.
      • a000000 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 18.10.16, 09:58
        fan.club napisał:

> Myślę, że jego zniknięcie to jego własna decyzja.

nic się nie dzieje bez przyczyny. To, że nie wykazuje ruchu na innych portalach jest niepokojące. To jest człowiek czynu, pełen różnych pasji.
        Ja go bardzo cenię za niespotykaną sprawność językową. Forma podawanych treści była na poziomie mistrzowskim. Wielka rzadkość w dzisiejszym świecie.
        Faktycznie, może miał dość tych wiecznych bezsensownych kłótni?
        • astra18 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 18.10.16, 10:48
          a000000 napisała:

> fan.club napisał:
          >
          > > Myślę, że jego zniknięcie to jego własna decyzja.
          >
          > nic się nie dzieje bez przyczyny. To, że nie wykazuje ruchu na innych portalach
          > jest niepokojące.

Korzystając z przyzwolenia, przesyłam pozdrowienia. Wszystko w porządku:)

To jest człowiek czynu, pełen różnych pasji.
          > Ja go bardzo cenię za niespotykaną sprawność językową. Forma podawanych treści
          > była na poziomie mistrzowskim. Wielka rzadkość w dzisiejszym świecie.
          > Faktycznie, może miał dość tych wiecznych bezsensownych kłótni?
          • maria421 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 18.10.16, 11:05
            astra18 napisał:

> Korzystając z przyzwolenia, przesyłam pozdrowienia. Wszystko w porządku:)

Wiem, ze wszystko w porzadku bo on nigdy nie ukrywal swojej tozsamosci.

• a000000 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 18.10.16, 11:13
            astra18 napisał:

> Korzystając z przyzwolenia, przesyłam pozdrowienia. Wszystko w porządku

to fajnie. Pozdrów ode mnie.
        • maria421 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 18.10.16, 11:10
          a000000 napisała:

> Ja go bardzo cenię za niespotykaną sprawność językową. Forma podawanych treści
          > była na poziomie mistrzowskim. Wielka rzadkość w dzisiejszym świecie.

Przerost formy nad trescia. Dlugie , 3- odcinkowe posty ktorych tresc mozna zmiescic w paru zdaniach.

> Faktycznie, może miał dość tych wiecznych bezsensownych kłótni?

Klotni ktore on sam mocno podgrzewal.

Juras potrzebowal oklaskow i ze mna sie przyjaznil tak dlugo, jak go oklaskiwalam....
          • a000000 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 18.10.16, 11:24
            maria421 napisała:

> Przerost formy nad trescia. Dlugie , 3- odcinkowe posty ktorych tresc mozna zmi
            > escic w paru zdaniach.

no i mnie fascynowało to, że tekst który bym ujęła w punktach, ktoś potrafił rozwinąć w długi esej. I to piękną literacką polszczyzną.
            Co do treści się nie wypowiadam, gdyż o poglądach się nie dyskutuje... każdy ma jakie ma.

> Klotni ktore on sam mocno podgrzewal.

ja bym to nazwała tak: zażarcie bronił swojego stanowiska.

• maria421 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 18.10.16, 11:35
              a000000 napisała:

> no i mnie fascynowało to, że tekst który bym ujęła w punktach, ktoś potrafił
              > rozwinąć w długi esej. I to piękną literacką polszczyzną.

Ja nie wiem czy ciagle powtarzanie "oberszkodnik" w odniesieniu do Michnika , WSIowy Bolek w odniesieniu do owczesnego prezydenta PRL i wylewajacy sie jad pod adresem wszystkich ktorzy maja inne zdanie niz jedynie sluszne PiSowskie zdanie, to jest "piekna literacka polszczyzna".

> Co do treści się nie wypowiadam, gdyż o poglądach się nie dyskutuje... każdy ma
              > jakie ma.

Poglady byly bardzo klarowne- wszystko co robi PiS jest wspaniale i genialne, wszystko co robia inni jest szkodliwe.
              Wezwanie Komisji Weneckiej, tych najpelszych z najlepszych prawnikow, bylo genialnym szach-matem Waszczykowskiego , do momentu kiedy sie okazalo ze KW nie popiera reform PiSu. Wtedy ci najlepsi z najlepszych prawnikow nagle sie okazali zwyklymi durniami.

> ja bym to nazwała tak: zażarcie bronił swojego stanowiska.

Ale nie argumentami tylko inwektywami.

• a000000 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 18.10.16, 12:48
                maria421 napisała:

> Poglady byly bardzo klarowne- wszystko co robi PiS jest wspaniale i genialne, w
                > szystko co robia inni jest szkodliwe.

postawa typowa dla każdego fanatyka. Wyznawcy PO też tak mają.... że już nie wspomnę o feministkach, czy socjalistach....

> Wezwanie Komisji Weneckiej, tych najpelszych z najlepszych prawnikow,

też tak sądziłam. Nie miałam żadnych doświadczeń z tym gremium, wydawało się, że na tak wysokim stanowisku pracują ludzie mądrzy, dociekliwi, sprawiedliwi....
                Zawiodłam się. Są powierzchowni i stronniczy.... tam gdzie węszą kłopoty, tam się nie pchają.... tam gdzie utrwalona demokracja i czują się bezpiecznie - tam brylują w glorii arbitrów.... Ze zdziwieniem się dowiedziałam, że Komisja Wenecka ma ambicje pisania konstytucji krajom Europy wschodniej.

> Ja nie wiem czy ciagle powtarzanie "oberszkodnik" w odniesieniu do Michnika

wczoraj były urodziny Michnika, 70-siąte. I jeden gość w TV powiedział, że życzy mu długich jeszcze lat życia, aby zobaczył ile szkód narobił....
                • maria421 Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 18.10.16, 12:57
                  a000000 napisała:

> postawa typowa dla każdego fanatyka. Wyznawcy PO też tak mają.... że już nie ws
                  > pomnę o feministkach, czy socjalistach....

Swietnie ze przyznalas ze Juras jest fanatykiem PiSu :-)
                  Wiesz jaka jest roznica miedzy zwolennikami PO a zwolennikami PiSu?
                  Zwolennicy PO nie skacza do gardla nikomu kto krytykuje politykow PO.
                  Zwolennicy PiSu , sami wieszajacy psy na Tusku, Kopacz Komorowskim itp. sa gotowi skoczyc do gardla kazdemu kto osmieli sie skrytykowac PiS.
                  Ja sama spotkalam sie z oskarzeniami "bo ty nie lubisz PiSu"... Tak jakby jedyna sluszna postawa bylo nielubienie PO :-)

> też tak sądziłam. Nie miałam żadnych doświadczeń z tym gremium, wydawało się, ż
                  > e na tak wysokim stanowisku pracują ludzie mądrzy, dociekliwi, sprawiedliwi....
                  > Zawiodłam się. Są powierzchowni i stronniczy.... tam gdzie węszą kłopoty, tam
                  > się nie pchają.... tam gdzie utrwalona demokracja i czują się bezpiecznie - ta
                  > m brylują w glorii arbitrów.... Ze zdziwieniem się dowiedziałam, że Komisja We
                  > necka ma ambicje pisania konstytucji krajom Europy wschodniej.

Azerko, jakie masz kompetencje do oceny pracy KW? Na jakich podstawach oceniasz specow z KW jako "powierzchownych i stronniczych"? I z jakiegoz to zrodla dowiedzialas sie ze KW "ma ambicje pisania konstytucji krajom Europy wschodniej"?

> wczoraj były urodziny Michnika, 70-siąte. I jeden gość w TV powiedział, że życ
                  > zy mu długich jeszcze lat życia, aby zobaczył ile szkód narobił....

I jakich to szkod narobil Michnik?
            • ja.nusz Re: Do Azerki i wszystkich forumowiczow 18.10.16, 11:46
              Ten człowiek o ksywce J49 posługuje się rzeczywiście nienaganną polszczyzną i potrafi w finezyjny sposób wyraża to co pisze.
              Na tym kończy się jednak wszystko pozytywne, co można o nim powiedzieć.
              Jest to ekstremalny egoman, zakochany w sobie do bólu - klsyczny przypadek "po trupach do celu".
              Każdy ma obowiązek przyjąć jego poglądy do wiadomości, ale proszę mi nie pieprzyć, że o poglądach się nie dyskutuje - poglądy (a właściwie w nich różnica) są podstawą każdej dyskusji.
              Chyb się jaśniepani pomyliło z gustami.
    • zawszekacperek Re: Mario, 18.10.16, 16:52

a jednak mi żal, że na P&C nie bryluje już Baron.

Co było - nie wróci, i szaty rozdzierać by próżno.
      Cóż, każda epoka ma własny porządek i ład...
      :)

W wyniku banicji Pana Barona Twoje forum stało się jakieś takie siermiężne, plebejskie...:)

Kacperek
      • maria421 Re: Mario, 18.10.16, 17:01
        zawszekacperek napisał:

>
        > a jednak mi żal, że na P&C nie bryluje już Baron.
        >
        > Co było - nie wróci, i szaty rozdzierać by próżno.
        > Cóż, każda epoka ma własny porządek i ład...
        :)
        >
        > W wyniku banicji Pana Barona Twoje forum stało się jakieś takie siermiężne, ple
        > bejskie...:)
        >
        > Kacperek

Gdyby Pan Baron (czy Hrabia) nie byl pospolitym wlamywaczem do cudzych kont, to by do tej pory mogl brylowac swoja Cesna, swoim kamerdynerem itp :-)
    • astra18 Re: Do Azerki, Marii, Jureek`a,Fanclub`a,Zbyfauch` 18.10.16, 18:20
      Przekazuję prośbę od Jurka o odczytanie poczty gazetowej.
      • maria421 Re: Do Azerki, Marii, Jureek`a,Fanclub`a,Zbyfauch 18.10.16, 18:25
        astra18 napisał:

> Przekazuję prośbę od Jurka o odczytanie poczty gazetowej.

Odebralam juz pare godzin temu i zaraz odpowiedzialam .
      • fan.club Re: Do Azerki, Marii, Jureek`a,Fanclub`a,Zbyfauch 18.10.16, 19:03
        No chyba se naleję jednego...
        • a000000 Re: Do Azerki, Marii, Jureek`a,Fanclub`a,Zbyfauch 18.10.16, 19:29
          fan.club napisał:

> No chyba se naleję jednego...

no to klasykiem polecę.... zdrowie Twoje, gardło moje...
          • astra18 Re: Do Azerki, Marii, Jureek`a,Fanclub`a,Zbyfauch 18.10.16, 19:36
            a000000 napisała:

> fan.club napisał:
            >
            > > No chyba se naleję jednego...
            >
            > no to klasykiem polecę.... zdrowie Twoje, gardło moje...

A jest za co:)
            • a000000 Re: Do Azerki, Marii, Jureek`a,Fanclub`a,Zbyfauch 20.10.16, 20:57
              astra18 napisał:

> A jest za co

na zgodę!
              • astra18 Re: Do Azerki, Marii, Jureek`a,Fanclub`a,Zbyfauch 20.10.16, 21:55
                a000000 napisała:

> astra18 napisał:
                >
                > > A jest za co
                >
                > na zgodę!

Za zycie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka