19.12.16, 21:02
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,21145900,ciezarowka-wjechala-w-targ-swiateczny-w-berlinie-sa-ranni.html#MTstream
:-((((((
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Berlin 20.12.16, 07:08
      A w sobotę była na jarmarku moja córka z ojcem, w niedzielę druga ze swoim przyjacielem, tylko gdzie indziej. W niedzielę mój eks chciał, byśmy pojechali na Gendarmenmarkt, padało akurat. Teraz obroty spadną, bo niewyżyte ch.e zamiast sobie zrobić dobrze i żyć w spokoju, wymyślają, jakby tu ludzi zabijać.
      • maria421 Re: Berlin 20.12.16, 08:39
        alpepe napisała:

> A w sobotę była na jarmarku moja córka z ojcem, w niedzielę druga ze swoim przy
        > jacielem, tylko gdzie indziej. W niedzielę mój eks chciał, byśmy pojechali na G
        > endarmenmarkt, padało akurat. Teraz obroty spadną, bo niewyżyte ch.e zamiast so
        > bie zrobić dobrze i żyć w spokoju, wymyślają, jakby tu ludzi zabijać.
        >
        Mieliscie szczescie jakiego inni wczoraj nie mieli.

Ciekawe kiedy Merkel zabierze glos. Choc lepiej niech juz nic nie mowi.
        • a000000 Re: Berlin 20.12.16, 10:01
          No i kolejny raz Unia została ubogacona przez islam. Ten idiota który zabił rosyjskiego ambasadora też coś gulgotał o Allahu...
          • maria421 Re: Berlin 20.12.16, 11:33
            Merkel sie w koncu odezwala. Ktos jej calkiem zgrabna mowe napisal.

• jureek Re: Berlin 20.12.16, 15:22
      Idziemy dzisiaj po pracy z kolegami na Weihnachtsmarkt. Normalnie to nie lubię takich imprez, nie lubię przepychania się przez tłumy ludzi i tego unoszącego się w powietrzu zapachu grzańca, ale dzisiaj właśnie pójdę. Nie będą mi jakieś sukinsyny dyktować, co mam robić.
      • maria421 Re: Berlin 20.12.16, 15:29
        jureek napisał:

> Idziemy dzisiaj po pracy z kolegami na Weihnachtsmarkt. Normalnie to nie lubię
        > takich imprez, nie lubię przepychania się przez tłumy ludzi i tego unoszącego s
        > ię w powietrzu zapachu grzańca, ale dzisiaj właśnie pójdę. Nie będą mi jakieś s
        > ukinsyny dyktować, co mam robić.

Slusznie.

Ja tez ide jutro okolo poludnia. Wieczorem i w niedziele juz od dawna nie chodze bo za duze tlumy i zaparkowac nie ma gdzie.
        • a000000 Re: Berlin 20.12.16, 15:52
          Weihnachtsmarkt.

Miękka noc handlowa....czy tak?
          • maria421 Re: Berlin 20.12.16, 15:55
            a000000 napisała:

> Weihnachtsmarkt.
            >
            > Miękka noc handlowa....czy tak?

:-)))

Weihnachten to po niemiecku Boze Narodzenie.
            Weihnachtsmarkt to jarmark Bozego Narodzenia

Miekki po niemiecku jest "weich"
            • a000000 Re: Berlin 20.12.16, 16:17
              maria421 napisała:

> Miekki po niemiecku jest "weich"

a co to jest weih?
          • ja.nusz Re: Berlin 20.12.16, 16:02
            a000000 napisała:

> Weihnachtsmarkt.
            >

Poczucie humoru i pomyślunek jak u prezeza...
            • maria421 Re: Berlin 20.12.16, 16:04
              ja.nusz napisał:

> Poczucie humoru i pomyślunek jak u prezeza...

Daj spokoj, nie kazdy musi znac niemiecki.
              • ja.nusz Re: Berlin 20.12.16, 16:06
                maria421 napisała:

> ja.nusz napisał:
                >
                > > Poczucie humoru i pomyślunek jak u prezeza...
                >
                > Daj spokoj, nie kazdy musi znac niemiecki.

Nie musi.
          • jureek Re: Berlin 20.12.16, 16:10
            a000000 napisała:

> Weihnachtsmarkt.
            >

Gdyby tam było "ch" a nie samo "h", to rzeczywiście można by to tak interpretować.
            Super! Poprawiłaś mi humor w tym ciężkim dla mnie dniu.
            Około 300 metrów od mojego domu dzisiaj rano przed dziewiątą podczas napadu rabunkowego zastrzelona została właścicielka kiosku, gdzie często kupuje prasę i bilety, a jej mąż i bratanek postrzeleni walczą o życie. Bandyty jeszcze nie złapano.
            • maria421 Re: Berlin 20.12.16, 16:15
              jureek napisał:

> Około 300 metrów od mojego domu dzisiaj rano przed dziewiątą podczas napadu rab
              > unkowego zastrzelona została właścicielka kiosku, gdzie często kupuje prasę i b
              > ilety, a jej mąż i bratanek postrzeleni walczą o życie. Bandyty jeszcze nie zła
              > pano.

Swiat zwariowal :-(
              • maria421 Re: Berlin 20.12.16, 16:18
                Slyszalam ze rowniez tego roku, jak co roku, ma sie odbyc Sylwester w Berlinie, i ze pracuja nad lepszym zabezpieczeniem imprezy.

Mam mieszane uczucia. Z jednej strony wielka festa w dwa tygodnie po zamachu wydaje mi sie nie na miejscu.
                Z drugiej strony, nie mozna dac tym sukinsynom wygrac.

A Wy jak uwazacie?
              • a000000 Re: Berlin 20.12.16, 16:19
                maria421 napisała:

> Swiat zwariowal

to nie świat zwariował tylko szatan szaleje...

• ja.nusz Re: Berlin 20.12.16, 16:28
                  a000000 napisała:

> maria421 napisała:
                  >
                  > > Swiat zwariowal
                  >
                  > to nie świat zwariował tylko szatan szaleje...

Sztymt:

images.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com%2F-dXXYM48FHMk%2FTnZQ3sRlLyI%2FAAAAAAAAAH4%2FKrdFo_ApxBE%2Fs320%2Fdiabel_wcielony_jaroslaw_kaczynski.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fumciaumcia.salon24.pl%2F655700%2Cgdzie-diabel-nie-moze&h=211&w=320&tbnid=XAcLMVnTOGI3hM%3A&vet=1&docid=YTjobUH4CWjAxM&ei=y01ZWJaIBMLnwQLAuaGYCA&tbm=isch&client=firefox-b&iact=rc&uact=3&dur=1697&page=0&start=0&ndsp=25&ved=0ahUKEwjWmZ_aioPRAhXCc1AKHcBcCIMQMwgbKAEwAQ&bih=736&biw=1600
                • ja.nusz Re: Berlin 20.12.16, 16:30
                  a000000 napisała:

> to nie świat zwariował tylko szatan szaleje...

https://3.bp.blogspot.com/-dXXYM48FHMk/TnZQ3sRlLyI/AAAAAAAAAH4/KrdFo_ApxBE/s320/diabel_wcielony_jaroslaw_kaczynski.jpg
                  • maria421 Re: Berlin 20.12.16, 19:10
                    Firma Transportowa Ariel Zurawski pisze na FB :

Dziękujemy Polskiemu MSZ oraz Polskiej Ambasadzie w Berlinie za brak pomocy i milczenie. Kilka telefonów i zero pomocy.
                    AKTUALIZACJA -NAWIĄZALIŚMY KONTAKT.

• jureek Re: Berlin 20.12.16, 19:49
                      maria421 napisała:

> Firma Transportowa Ariel Zurawski pisze na FB :
                      >
                      > [i]Dziękujemy Polskiemu MSZ oraz Polskiej Ambasadzie w Berlinie za brak pomocy
                      > i milczenie. Kilka telefonów i zero pomocy.

Powinien był poskarżyć się, że Jugendamt go gnębi, to od razu dostałby pomoc.
                      • maria421 Re: Berlin 20.12.16, 19:53
                        jureek napisał:

> Powinien był poskarżyć się, że Jugendamt go gnębi, to od razu dostałby pomoc.

Niektorzy juz pytaja jakie odszkodowanie od panstwa dostanie wdowa i dzieci po zamordowanym kierowcy. Czy bedzie takie same jak odszkodowania dla wdow smolenskich.
                        Moim zdaniem powinno byc wyzsze bo kierowca zginal w prawdziwym zamachu terrorystycznym.
                        • maria421 Re: Berlin 20.12.16, 19:59
                          Najgorsze ze sprawca jest ciagle na wolnosci, bo zatrzymany wczoraj Pakistanczyk zostal zwolniony z aresztu .

Czyli sprawca jest wsrod nas...
                          • ja.nusz Re: Berlin 20.12.16, 20:12
                            maria421 napisała:

> Najgorsze ze sprawca jest ciagle na wolnosci, bo zatrzymany wczoraj Pakistanczy
                            > k zostal zwolniony z aresztu .
                            >
                            > Czyli sprawca jest wsrod nas...

Za wcześnie go wypuścili, bo mógł należeć do grupy.
                            Trudno wyobrażalne, żeby taka akcja była dziełem pojedycznego zamachowca.
                            • maria421 Re: Berlin 20.12.16, 20:14
                              ja.nusz napisał:

> Za wcześnie go wypuścili, bo mógł należeć do grupy.
                              > Trudno wyobrażalne, żeby taka akcja była dziełem pojedycznego zamachowca.

Pewnie go beda sledzic.
                              • ja.nusz Re: Berlin 20.12.16, 20:17
                                maria421 napisała:

> ja.nusz napisał:
                                >
                                > > Za wcześnie go wypuścili, bo mógł należeć do grupy.
                                > > Trudno wyobrażalne, żeby taka akcja była dziełem pojedycznego zamachowca.
                                >
                                > Pewnie go beda sledzic.

Tyż prawda.
                                • maria421 Re: Berlin 21.12.16, 13:39
                                  Jednak uchodzca?

www.n-tv.de/politik/Polizei-sucht-nach-diesem-Mann-article19383706.html?ts=1482314602177

• maria421 Re: Berlin 23.12.16, 10:47
                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,21162494,reuters-podejrzany-o-zamach-w-berlinie-tunezyjczyk-zastrzelony.html#MT

I to jest najlepsza wiadomosc w tym tygodniu.
                                    • zbyfauch Nieno! 23.12.16, 10:57
                                      maria421 napisała:
                                      > I to jest najlepsza wiadomosc w tym tygodniu.

Przecież w niedzielę Pan Jezus w Stajence, te rzeczy ...
                                      A Ty się cieszysz ze śmierci człowieka. ;)

A na serio, cała ta sprawa budzi wiele wątpliwości.
                                      Niemniej co nam, śmiertelnym konsumentom wieści dostarczanych przez media pozostaje?
                                      Tylko przyjęcie do wiadomości, co nam się serwuje.
                                      • jureek Re: Nieno! 23.12.16, 11:31
                                        zbyfauch napisał:

> A na serio, cała ta sprawa budzi wiele wątpliwości.

Dla mnie to też jakieś cholernie dziwne, że gościu zostawia w kabinie swoje dokumenty.
                                        Ale tak jak piszesz i tak skazani jesteśmy na te informacje, które się nam zaserwuje.
                                        • maria421 Re: Nieno! 23.12.16, 12:30
                                          jureek napisał:

> Dla mnie to też jakieś cholernie dziwne, że gościu zostawia w kabinie swoje dok
                                          > umenty.

Ponoc odciski palcow tez zostawil.
                                          Dobrze ze byl juz rejestrowany (choc negatywnie) i mieli jego odciski palcow.
                                          Tylko dzieki przypadkowi go zlapali we Wloszech dokad przyjechal przez Francje.
                                          Jednego mniej.
                                          • zbyfauch Re: Nieno! 23.12.16, 20:08
                                            Dzisiaj w telewizorze mówili, że zatrzymało go dwóch policjantów. Do jednego strzelił, po czym czmychnął za samochód i zamerzawszy zzań kontynuować show down zastrzelon został przez drugiego deputy. Jakich ci Włosi mają Harrych Callahanów! W Polszcze, jeśli kogoś zastrzelą, to przez przypadek (albo nie tego, co trzeba), a i to po wystrzeleniu wagonu amunicji.
                                    • fan.club Re: Berlin 23.12.16, 13:27
                                      Ta wiadomość nie jest aż taka dobra. Ja bym wolał ujęcie i sąd.
                                      • ja.nusz Re: Berlin 23.12.16, 19:31
                                        fan.club napisał:

> Ta wiadomość nie jest aż taka dobra. Ja bym wolał ujęcie i sąd.

Może wtedy wyciągnęliby z niego jakieś informacje, choć wątpię.
                                        Jestem zdecydowanym przeciwnikiem kary śmierci, ale odstrzał tej kreatury przyjąłem z ulgą.
                                        Włos jeży się na głowie, jak ten ludobójca dostałby się w szpony niemieckiej "Kuscheljustiz" ,otoczony dwudziestoma psychologami i dziesięcioma obrońcami praw człowieka.
                                        Dostałby 12 lat, po 5 by wyszedł jako zresocjalizowany i dawaj dalej.

• jureek Re: Berlin 23.12.16, 23:12
              jureek napisał:

> Około 300 metrów od mojego domu dzisiaj rano przed dziewiątą podczas napadu rab
              > unkowego zastrzelona została właścicielka kiosku, gdzie często kupuje prasę i b
              > ilety, a jej mąż i bratanek postrzeleni walczą o życie. Bandyty jeszcze nie zła
              > pano.

Nadal bandyty nie złapano, ale już przynajmniej wiadomo, kogo szukać:
              www.bild.de/regional/frankfurt/wiesbaden/polizei-sucht-mutmasslichen-kiosk-killer-per-haftbefehl-49467178.bild.html
              • ja.nusz Re: Berlin 23.12.16, 23:49
                jureek napisał:

> jureek napisał:
                >
                > > Około 300 metrów od mojego domu dzisiaj rano przed dziewiątą podczas napa
                > du rab
                > > unkowego zastrzelona została właścicielka kiosku, gdzie często kupuje pra
                > sę i b
                > > ilety, a jej mąż i bratanek postrzeleni walczą o życie. Bandyty jeszcze n
                > ie zła
                > > pano.
                >
                > Nadal bandyty nie złapano, ale już przynajmniej wiadomo, kogo szukać:

Jakiś taki ruski ryj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka