maria421 19.12.16, 21:02 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,21145900,ciezarowka-wjechala-w-targ-swiateczny-w-berlinie-sa-ranni.html#MTstream :-(((((( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Berlin 20.12.16, 07:08 A w sobotę była na jarmarku moja córka z ojcem, w niedzielę druga ze swoim przyjacielem, tylko gdzie indziej. W niedzielę mój eks chciał, byśmy pojechali na Gendarmenmarkt, padało akurat. Teraz obroty spadną, bo niewyżyte ch.e zamiast sobie zrobić dobrze i żyć w spokoju, wymyślają, jakby tu ludzi zabijać. Odpowiedz Link
maria421 Re: Berlin 20.12.16, 08:39 alpepe napisała: > A w sobotę była na jarmarku moja córka z ojcem, w niedzielę druga ze swoim przy > jacielem, tylko gdzie indziej. W niedzielę mój eks chciał, byśmy pojechali na G > endarmenmarkt, padało akurat. Teraz obroty spadną, bo niewyżyte ch.e zamiast so > bie zrobić dobrze i żyć w spokoju, wymyślają, jakby tu ludzi zabijać. > Mieliscie szczescie jakiego inni wczoraj nie mieli. Ciekawe kiedy Merkel zabierze glos. Choc lepiej niech juz nic nie mowi. Odpowiedz Link
a000000 Re: Berlin 20.12.16, 10:01 No i kolejny raz Unia została ubogacona przez islam. Ten idiota który zabił rosyjskiego ambasadora też coś gulgotał o Allahu... Odpowiedz Link
maria421 Re: Berlin 20.12.16, 11:33 Merkel sie w koncu odezwala. Ktos jej calkiem zgrabna mowe napisal. Odpowiedz Link
jureek Re: Berlin 20.12.16, 15:22 Idziemy dzisiaj po pracy z kolegami na Weihnachtsmarkt. Normalnie to nie lubię takich imprez, nie lubię przepychania się przez tłumy ludzi i tego unoszącego się w powietrzu zapachu grzańca, ale dzisiaj właśnie pójdę. Nie będą mi jakieś sukinsyny dyktować, co mam robić. Odpowiedz Link
maria421 Re: Berlin 20.12.16, 15:29 jureek napisał: > Idziemy dzisiaj po pracy z kolegami na Weihnachtsmarkt. Normalnie to nie lubię > takich imprez, nie lubię przepychania się przez tłumy ludzi i tego unoszącego s > ię w powietrzu zapachu grzańca, ale dzisiaj właśnie pójdę. Nie będą mi jakieś s > ukinsyny dyktować, co mam robić. Slusznie. Ja tez ide jutro okolo poludnia. Wieczorem i w niedziele juz od dawna nie chodze bo za duze tlumy i zaparkowac nie ma gdzie. Odpowiedz Link
maria421 Re: Berlin 20.12.16, 15:55 a000000 napisała: > Weihnachtsmarkt. > > Miękka noc handlowa....czy tak? :-))) Weihnachten to po niemiecku Boze Narodzenie. Weihnachtsmarkt to jarmark Bozego Narodzenia Miekki po niemiecku jest "weich" Odpowiedz Link
a000000 Re: Berlin 20.12.16, 16:17 maria421 napisała: > Miekki po niemiecku jest "weich" a co to jest weih? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Berlin 20.12.16, 16:02 a000000 napisała: > Weihnachtsmarkt. > > Miękka noc handlowa....czy tak? Poczucie humoru i pomyślunek jak u prezeza... Odpowiedz Link
maria421 Re: Berlin 20.12.16, 16:04 ja.nusz napisał: > Poczucie humoru i pomyślunek jak u prezeza... Daj spokoj, nie kazdy musi znac niemiecki. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Berlin 20.12.16, 16:06 maria421 napisała: > ja.nusz napisał: > > > Poczucie humoru i pomyślunek jak u prezeza... > > Daj spokoj, nie kazdy musi znac niemiecki. Nie musi. Odpowiedz Link
jureek Re: Berlin 20.12.16, 16:10 a000000 napisała: > Weihnachtsmarkt. > > Miękka noc handlowa....czy tak? Gdyby tam było "ch" a nie samo "h", to rzeczywiście można by to tak interpretować. Super! Poprawiłaś mi humor w tym ciężkim dla mnie dniu. Około 300 metrów od mojego domu dzisiaj rano przed dziewiątą podczas napadu rabunkowego zastrzelona została właścicielka kiosku, gdzie często kupuje prasę i bilety, a jej mąż i bratanek postrzeleni walczą o życie. Bandyty jeszcze nie złapano. Odpowiedz Link
maria421 Re: Berlin 20.12.16, 16:15 jureek napisał: > Około 300 metrów od mojego domu dzisiaj rano przed dziewiątą podczas napadu rab > unkowego zastrzelona została właścicielka kiosku, gdzie często kupuje prasę i b > ilety, a jej mąż i bratanek postrzeleni walczą o życie. Bandyty jeszcze nie zła > pano. Swiat zwariowal :-( Odpowiedz Link
maria421 Re: Berlin 20.12.16, 16:18 Slyszalam ze rowniez tego roku, jak co roku, ma sie odbyc Sylwester w Berlinie, i ze pracuja nad lepszym zabezpieczeniem imprezy. Mam mieszane uczucia. Z jednej strony wielka festa w dwa tygodnie po zamachu wydaje mi sie nie na miejscu. Z drugiej strony, nie mozna dac tym sukinsynom wygrac. A Wy jak uwazacie? Odpowiedz Link
a000000 Re: Berlin 20.12.16, 16:19 maria421 napisała: > Swiat zwariowal to nie świat zwariował tylko szatan szaleje... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Berlin 20.12.16, 16:28 a000000 napisała: > maria421 napisała: > > > Swiat zwariowal > > to nie świat zwariował tylko szatan szaleje... Sztymt: Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Berlin 20.12.16, 16:30 a000000 napisała: > to nie świat zwariował tylko szatan szaleje... Odpowiedz Link
maria421 Re: Berlin 20.12.16, 19:10 Firma Transportowa Ariel Zurawski pisze na FB : Dziękujemy Polskiemu MSZ oraz Polskiej Ambasadzie w Berlinie za brak pomocy i milczenie. Kilka telefonów i zero pomocy. AKTUALIZACJA -NAWIĄZALIŚMY KONTAKT. Odpowiedz Link
jureek Re: Berlin 20.12.16, 19:49 maria421 napisała: > Firma Transportowa Ariel Zurawski pisze na FB : > > [i]Dziękujemy Polskiemu MSZ oraz Polskiej Ambasadzie w Berlinie za brak pomocy > i milczenie. Kilka telefonów i zero pomocy. Powinien był poskarżyć się, że Jugendamt go gnębi, to od razu dostałby pomoc. Odpowiedz Link
maria421 Re: Berlin 20.12.16, 19:53 jureek napisał: > Powinien był poskarżyć się, że Jugendamt go gnębi, to od razu dostałby pomoc. Niektorzy juz pytaja jakie odszkodowanie od panstwa dostanie wdowa i dzieci po zamordowanym kierowcy. Czy bedzie takie same jak odszkodowania dla wdow smolenskich. Moim zdaniem powinno byc wyzsze bo kierowca zginal w prawdziwym zamachu terrorystycznym. Odpowiedz Link
maria421 Re: Berlin 20.12.16, 19:59 Najgorsze ze sprawca jest ciagle na wolnosci, bo zatrzymany wczoraj Pakistanczyk zostal zwolniony z aresztu . Czyli sprawca jest wsrod nas... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Berlin 20.12.16, 20:12 maria421 napisała: > Najgorsze ze sprawca jest ciagle na wolnosci, bo zatrzymany wczoraj Pakistanczy > k zostal zwolniony z aresztu . > > Czyli sprawca jest wsrod nas... Za wcześnie go wypuścili, bo mógł należeć do grupy. Trudno wyobrażalne, żeby taka akcja była dziełem pojedycznego zamachowca. Odpowiedz Link
maria421 Re: Berlin 20.12.16, 20:14 ja.nusz napisał: > Za wcześnie go wypuścili, bo mógł należeć do grupy. > Trudno wyobrażalne, żeby taka akcja była dziełem pojedycznego zamachowca. Pewnie go beda sledzic. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Berlin 20.12.16, 20:17 maria421 napisała: > ja.nusz napisał: > > > Za wcześnie go wypuścili, bo mógł należeć do grupy. > > Trudno wyobrażalne, żeby taka akcja była dziełem pojedycznego zamachowca. > > Pewnie go beda sledzic. Tyż prawda. Odpowiedz Link
maria421 Re: Berlin 21.12.16, 13:39 Jednak uchodzca? www.n-tv.de/politik/Polizei-sucht-nach-diesem-Mann-article19383706.html?ts=1482314602177 Odpowiedz Link
maria421 Re: Berlin 23.12.16, 10:47 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,21162494,reuters-podejrzany-o-zamach-w-berlinie-tunezyjczyk-zastrzelony.html#MT I to jest najlepsza wiadomosc w tym tygodniu. Odpowiedz Link
zbyfauch Nieno! 23.12.16, 10:57 maria421 napisała: > I to jest najlepsza wiadomosc w tym tygodniu. Przecież w niedzielę Pan Jezus w Stajence, te rzeczy ... A Ty się cieszysz ze śmierci człowieka. ;) A na serio, cała ta sprawa budzi wiele wątpliwości. Niemniej co nam, śmiertelnym konsumentom wieści dostarczanych przez media pozostaje? Tylko przyjęcie do wiadomości, co nam się serwuje. Odpowiedz Link
jureek Re: Nieno! 23.12.16, 11:31 zbyfauch napisał: > A na serio, cała ta sprawa budzi wiele wątpliwości. Dla mnie to też jakieś cholernie dziwne, że gościu zostawia w kabinie swoje dokumenty. Ale tak jak piszesz i tak skazani jesteśmy na te informacje, które się nam zaserwuje. Odpowiedz Link
maria421 Re: Nieno! 23.12.16, 12:30 jureek napisał: > Dla mnie to też jakieś cholernie dziwne, że gościu zostawia w kabinie swoje dok > umenty. Ponoc odciski palcow tez zostawil. Dobrze ze byl juz rejestrowany (choc negatywnie) i mieli jego odciski palcow. Tylko dzieki przypadkowi go zlapali we Wloszech dokad przyjechal przez Francje. Jednego mniej. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Nieno! 23.12.16, 20:08 Dzisiaj w telewizorze mówili, że zatrzymało go dwóch policjantów. Do jednego strzelił, po czym czmychnął za samochód i zamerzawszy zzań kontynuować show down zastrzelon został przez drugiego deputy. Jakich ci Włosi mają Harrych Callahanów! W Polszcze, jeśli kogoś zastrzelą, to przez przypadek (albo nie tego, co trzeba), a i to po wystrzeleniu wagonu amunicji. Odpowiedz Link
fan.club Re: Berlin 23.12.16, 13:27 Ta wiadomość nie jest aż taka dobra. Ja bym wolał ujęcie i sąd. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Berlin 23.12.16, 19:31 fan.club napisał: > Ta wiadomość nie jest aż taka dobra. Ja bym wolał ujęcie i sąd. Może wtedy wyciągnęliby z niego jakieś informacje, choć wątpię. Jestem zdecydowanym przeciwnikiem kary śmierci, ale odstrzał tej kreatury przyjąłem z ulgą. Włos jeży się na głowie, jak ten ludobójca dostałby się w szpony niemieckiej "Kuscheljustiz" ,otoczony dwudziestoma psychologami i dziesięcioma obrońcami praw człowieka. Dostałby 12 lat, po 5 by wyszedł jako zresocjalizowany i dawaj dalej. Odpowiedz Link
jureek Re: Berlin 23.12.16, 23:12 jureek napisał: > Około 300 metrów od mojego domu dzisiaj rano przed dziewiątą podczas napadu rab > unkowego zastrzelona została właścicielka kiosku, gdzie często kupuje prasę i b > ilety, a jej mąż i bratanek postrzeleni walczą o życie. Bandyty jeszcze nie zła > pano. Nadal bandyty nie złapano, ale już przynajmniej wiadomo, kogo szukać: www.bild.de/regional/frankfurt/wiesbaden/polizei-sucht-mutmasslichen-kiosk-killer-per-haftbefehl-49467178.bild.html Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Berlin 23.12.16, 23:49 jureek napisał: > jureek napisał: > > > Około 300 metrów od mojego domu dzisiaj rano przed dziewiątą podczas napa > du rab > > unkowego zastrzelona została właścicielka kiosku, gdzie często kupuje pra > sę i b > > ilety, a jej mąż i bratanek postrzeleni walczą o życie. Bandyty jeszcze n > ie zła > > pano. > > Nadal bandyty nie złapano, ale już przynajmniej wiadomo, kogo szukać: Jakiś taki ruski ryj. Odpowiedz Link