Dodaj do ulubionych

Prywatny folwark

25.01.17, 13:28
Kaczynskiego czy Sejm?

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/nitras-sfilmowal-ochroniarza-kaczynskiego/lp2xbzs
Jak bardzo musi sie bac Kaczynski zeby nawet w Sejmie poruszac sie pod ochrona?
Obserwuj wątek
    • zawszekacperek Re: Prywatny folwark 25.01.17, 16:19
      Carrissima, ale Ty jesteś małostkowa.:)
      Pan Prezes jest dyktatorem, a dyktatorowi przysługuje asysta liktorów. :) A Ty z powodu jednego mizernego wystraszonego bodyguarda robisz raban na całe P&C.
      Wstydź się KOBIETO!!!:)

Kacperek
    • astra18 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 18:03
      Petru czy Sejm?

pbs.twimg.com/media/C11WIM5WEAA_kTj.jpg

Panie Nitras, zaniedbuje pan obowiązki dziennikarskie:)
      • maria421 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 18:20
        Astra, jestes pewna ze Dorota Drozd tez nie miala przepustki?

I jeszcze jedno- z jakich pieniedzy Kaczynski oplaca ochrone swej osoby przez 24 godziny na dobe?
        Mowia ze to kosztuje okolo 2 miliony zlotych rocznie.

• astra18 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 18:27
          maria421 napisała:

> Astra, jestes pewna ze Dorota Drozd tez nie miala przepustki?

A kto twierdzi, że pan z Twojego linku jej nie miał i na jakiej podstawie?
          >
          > I jeszcze jedno- z jakich pieniedzy Kaczynski oplaca ochrone swej osoby przez 2
          > 4 godziny na dobe?

Mówią że składek partyjnych PiS.

> Mowia ze to kosztuje okolo 2 miliony zlotych rocznie.

No tak mówią.
          >
          • maria421 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 18:39
            astra18 napisał:

> A kto twierdzi, że pan z Twojego linku jej nie miał i na jakiej podstawie?

Na podstawie nagrania na video .
            Jezeli mial przepustke to dlaczego jej nie pokazal?

> Mówią że składek partyjnych PiS.

I Kaczynski ma czelnosc brac tyle szmalu od czlonkow swojej partii?

• astra18 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 18:44
              maria421 napisała:

> astra18 napisał:
              >
              > > A kto twierdzi, że pan z Twojego linku jej nie miał i na jakiej podstawie
              > ?
              >
              > Na podstawie nagrania na video .
              > Jezeli mial przepustke to dlaczego jej nie pokazal?

A komu ją miał pokazać???Nitrasowi????
              Od kiedy to pan poseł piastuje jednocześnie stanowisko strażnika marszałkowskiego????
              >
              > > Mówią że składek partyjnych PiS.
              >
              > I Kaczynski ma czelnosc brac tyle szmalu od czlonkow swojej partii?

Nie wiem jaką Ty masz czelność pytać na co idą składki członków PiS.:)
              Z Twojej kieszeni???:)
              >
              >
              • maria421 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 19:15
                astra18 napisał:

> A komu ją miał pokazać???Nitrasowi????
                > Od kiedy to pan poseł piastuje jednocześnie stanowisko strażnika marszałkowskie
                > go????

A dlaczego mial mu nie pokazac? Jakby pokazal, nie byloby sprawy.

> Nie wiem jaką Ty masz czelność pytać na co idą składki członków PiS.:)
                > Z Twojej kieszeni???:)

Ty jak chcesz mozesz podwojna skladke placic na ochrone Twojego guru :-)

• astra18 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 19:19
                  maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                  >
                  > > A komu ją miał pokazać???Nitrasowi????
                  > > Od kiedy to pan poseł piastuje jednocześnie stanowisko strażnika marszałk
                  > owskie
                  > > go????
                  >
                  > A dlaczego mial mu nie pokazac?

A dlaczego miał?Może jeszcze numer kołnierzyka, grupę krwi...

Jakby pokazal, nie byloby sprawy.

Jak się Nitras zatrudni do straży marszałkowskiej to sobie bedzie legitymować.
                  >
                  > > Nie wiem jaką Ty masz czelność pytać na co idą składki członków PiS.:)
                  > > Z Twojej kieszeni???:)
                  >
                  > Ty jak chcesz mozesz podwojna skladke placic na ochrone Twojego guru :-)

Jak bym chciała to może tak, ale nie jestem członkiem partii więc mnie to wisi i powiewa, w przeciwieństwie do Ciebie:)
                  >
                  >
                  • maria421 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 19:29
                    astra18 napisał:

> A dlaczego miał?Może jeszcze numer kołnierzyka, grupę krwi...

Dlatego ze Nitras jest poslem na Sejm, wiec Sejm jest miejscem pracy Nitrasa, a nie tego pana. Jasne?

> Jak się Nitras zatrudni do straży marszałkowskiej to sobie bedzie legitymować.

Posel Sejmu reaguje na obecnosc OBCEGO w Sejmie, ale poniewaz jest to posel opozycji, to Ty stajesz po stronie OBCEGO.

> Jak bym chciała to może tak, ale nie jestem członkiem partii więc mnie to wisi
                    > i powiewa, w przeciwieństwie do Ciebie:)

Inaczej bys mowila gdyby tyle samo kosztowala ochrona Schetyny.

> >
                    • astra18 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 19:53
                      maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                      >
                      > > A dlaczego miał?Może jeszcze numer kołnierzyka, grupę krwi...
                      >
                      > Dlatego ze Nitras jest poslem na Sejm, wiec Sejm jest miejscem pracy Nitrasa, a
                      > nie tego pana. Jasne?

Ale to nie poseł Nitras wystawia przepustki i nie jest uprawniony do legitymowania osób w sejmie.
                      Jasniej się nie da.
                      Może zwrócić się do kancelarii sejmu z zapytaniem, co zrobił, jak przyszedł po rozum do głowy.
                      >
                      > > Jak się Nitras zatrudni do straży marszałkowskiej to sobie bedzie legitym
                      > ować.
                      >
                      > Posel Sejmu reaguje na obecnosc OBCEGO w Sejmie,

Skoro taki skrupulatny czemu nie zapytał asystentki Petru?

ale poniewaz jest to posel opo
                      > zycji, to Ty stajesz po stronie OBCEGO.

Dobra, dobra, znowu stara mantra.
                      Pani od PR Petru tez jest "obca" i też staję o jej stronie:))))bo przecież musiała mieć przepustkę żeby wejść, tak jak pan, którego wypytywał samorodny "dziennikarz" sejmowy.
                      >
                      > > Jak bym chciała to może tak, ale nie jestem członkiem partii więc mnie to
                      > wisi
                      > > i powiewa, w przeciwieństwie do Ciebie:)
                      >
                      > Inaczej bys mowila gdyby tyle samo kosztowala ochrona Schetyny.

A niby czemu miałabym mówic inaczej, jeśli Schetyna miałby ochronę ze składek partyjnycj PO:)))
                      Jak zwykle zawsze wiesz co kto by mówił i myślał:)
                      >
                      > > >
                      • maria421 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 20:00
                        Astra, powied od razu ze Twoj guru Kaczynski ma prawo wprowadzac kazdego kogo chce, obojetnie czy gosc ma przepustke czy nie, obojetnie czy ma przy sobie bron czy nie, bo przeciez jemu , jak tu juz Kacperek napisal, wiecej sie nalezy.

A Nitras , jako posel opozycji, niech sie cieszy ze go jeszcze z Sejmu nie usunieto i niech sobie z glwy wybije ze ma jakiekolwiek prawo dopytywac o to kim jest tajemniczy nieznajomy, ktory sie okazuje byc gorylem samego Kaczynskiego.

• astra18 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 20:06
                          maria421 napisała:

> Astra, powied od razu ze Twoj guru Kaczynski ma prawo wprowadzac kazdego kogo c
                          > hce, obojetnie czy gosc ma przepustke czy nie, obojetnie czy ma przy sobie bron
                          > czy nie, bo przeciez jemu , jak tu juz Kacperek napisal, wiecej sie nalezy.

Mario, ja Ci powiem: daj spokój:)
                          Kacperek może nie wiedział, ze inni - nie posłowie - też wchodzą do sejmu, na podstawie:

pbs.twimg.com/media/C3By5olWIAEL-e_.png:large
                          podobnie jak pani wspólracująca z posłem Petru.
                          Zakiwasz sie na amen:)
                          >
                          > A Nitras , jako posel opozycji, niech sie cieszy ze go jeszcze z Sejmu nie usun
                          > ieto i niech sobie z glwy wybije ze ma jakiekolwiek prawo dopytywac o to kim je
                          > st tajemniczy nieznajomy, ktory sie okazuje byc gorylem samego Kaczynskiego.

A niech sobie dopytuje tam, gdzie mu takiej odpowiedzi mają obowiązek udzielić.
                          I udzielili.
                          >
                          • maria421 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 20:14
                            Astra, Ty mi nie wyjezdzaj z oswiadczeniem ktore nie wyjasnia nawet KTO to byl, bo jezeli nie wiadomo KTO to byl, to skad wiadomo ze mial przepustke?

• astra18 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 20:59
                              maria421 napisała:

> Astra, Ty mi nie wyjezdzaj z oswiadczeniem ktore nie wyjasnia nawet KTO to byl,
                              > bo jezeli nie wiadomo KTO to byl, to skad wiadomo ze mial przepustke?
                              >
                              Wyjasnia,wystarczy przeczytac ze zrozumieniem.
                              • jureek Re: Prywatny folwark 25.01.17, 21:07
                                astra18 napisał:

> Wyjasnia,wystarczy przeczytac ze zrozumieniem.

To oświadczenie jest na odpieprz i nie jest odpowiedzią na pytania zadane przez Nitrasa.
                                • astra18 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 21:14
                                  jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                  >
                                  > > Wyjasnia,wystarczy przeczytac ze zrozumieniem.
                                  >
                                  > To oświadczenie jest na odpieprz i nie jest odpowiedzią na pytania zadane przez
                                  > Nitrasa.

A jaka informacje, oprocz tej czy dana osoba przebywa legalnie w sejmie, chcialbys jeszcze przeczytac?
                                  • jureek Re: Prywatny folwark 25.01.17, 21:19
                                    astra18 napisał:

> A jaka informacje, oprocz tej czy dana osoba przebywa legalnie w sejmie, chcial
                                    > bys jeszcze przeczytac?

Czytałaś pytania Nitrasa?
                                    Chciałbym się np. dowiedzieć, ilu innych posłów przychodzi do Sejmu ze swoimi ochroniarzami.
                                    • astra18 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 21:21
                                      jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                      >
                                      > > A jaka informacje, oprocz tej czy dana osoba przebywa legalnie w sejmie,
                                      > chcial
                                      > > bys jeszcze przeczytac?
                                      >
                                      > Czytałaś pytania Nitrasa?
                                      > Chciałbym się np. dowiedzieć, ilu innych posłów przychodzi do Sejmu ze swoimi o
                                      > chroniarzami.

A kto powiedzial ze to ochroniarz?mowa o wspolpracowniku.
                                      Mnie domysly Nitrasa nie interesuja
                                      • jureek Re: Prywatny folwark 25.01.17, 21:30
                                        astra18 napisał:

> A kto powiedzial ze to ochroniarz?

A po co ma to ktoś mówić? Nie widać, że zachowuje się jak ochroniarz?
                                        • astra18 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 21:35
                                          jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                          >
                                          > > A kto powiedzial ze to ochroniarz?
                                          >
                                          > A po co ma to ktoś mówić? Nie widać, że zachowuje się jak ochroniarz?

A jak to zobaczyles?:)
                              • maria421 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 08:18
                                astra18 napisał:

> maria421 napisała:
                                >
                                > > Astra, Ty mi nie wyjezdzaj z oswiadczeniem ktore nie wyjasnia nawet KTO t
                                > o byl,
                                > > bo jezeli nie wiadomo KTO to byl, to skad wiadomo ze mial przepustke?
                                > >
                                > Wyjasnia,wystarczy przeczytac ze zrozumieniem.

No tak, teraz to ja znoiw nie czytam ze zrozumieniem, bo Ty oczywiscie od razu zrozumialas jak sie ten pan nazywa i z jakiej racji byl w Sejmie.
                                Miedzy wierszami pewnie czytalas.

• astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 08:40
                                  maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                  >
                                  > > maria421 napisała:
                                  > >
                                  > > > Astra, Ty mi nie wyjezdzaj z oswiadczeniem ktore nie wyjasnia nawet
                                  > KTO t
                                  > > o byl,
                                  > > > bo jezeli nie wiadomo KTO to byl, to skad wiadomo ze mial przepust
                                  > ke?
                                  > > >
                                  > > Wyjasnia,wystarczy przeczytac ze zrozumieniem.
                                  >
                                  > No tak, teraz to ja znoiw nie czytam ze zrozumieniem, bo Ty oczywiscie od razu
                                  > zrozumialas jak sie ten pan nazywa i z jakiej racji byl w Sejmie.

Jak się nazywa pani, która maszeruje u boku pana Petru - na zdjęciu - znasz z obrazków wrzuconych do internetu a nie ze strony kancelarii sejmu.

> Miedzy wierszami pewnie czytalas.

Skoro poseł pełniący obowiązki dziennikarskie zwrócił się do kancelarii z zapytaniem w sprawie wskazanej przez siebie osoby to otrzymał odpowiedź na temat legalności pobytu tej właśnie osoby na terenie sejmu.
                                  Znajdź mi takie ośiwadczenie z nazwiskiem pani doradzającej Petru, i jesteśmy w domu:)
                                  >
                                  • jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 08:46
                                    astra18 napisał:

> Skoro poseł pełniący obowiązki dziennikarskie zwrócił się do kancelarii z zapyt
                                    > aniem w sprawie wskazanej przez siebie osoby to otrzymał odpowiedź na temat leg
                                    > alności pobytu tej właśnie osoby na terenie sejmu.

On zadał więcej pytań, a nie tylko o legalność pobytu ochroniarza prezesa, chyba nie czytałaś jego pisma.

> Znajdź mi takie ośiwadczenie z nazwiskiem pani doradzającej Petru, i jesteśmy w
                                    > domu:)

Jakiś poseł pytał o jej dane? Ale oczywiście jako osoba nie będąca posłem powinna moim zdaniem mieć widoczny identyfikator z nazwiskiem i charakterem jej pobytu w Sejmie.
                                    • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 08:52
                                      jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                      >
                                      > > Skoro poseł pełniący obowiązki dziennikarskie zwrócił się do kancelarii z
                                      > zapyt
                                      > > aniem w sprawie wskazanej przez siebie osoby to otrzymał odpowiedź na tem
                                      > at leg
                                      > > alności pobytu tej właśnie osoby na terenie sejmu.
                                      >
                                      > On zadał więcej pytań, a nie tylko o legalność pobytu ochroniarza prezesa, chyb
                                      > a nie czytałaś jego pisma.

Czytałam, równie dobrze mógł zapytać o rozmiar kołnierzyka i też domagałbyś się odpowiedzi?
                                      >
                                      > > Znajdź mi takie ośiwadczenie z nazwiskiem pani doradzającej Petru, i jest
                                      > eśmy w
                                      > > domu:)
                                      >
                                      > Jakiś poseł pytał o jej dane?

No własnie, ktoś pytał czy ta pani przebywa legalnie na terenie sejmu?
                                      Czy ma broń pod szerokim szalem?

• jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 09:05
                                        astra18 napisał:

> Czytałam, równie dobrze mógł zapytać o rozmiar kołnierzyka i też domagałbyś się
                                        > odpowiedzi?

Nie, rozmiar kołnierzyka by mnie nie interesował.

> No własnie, ktoś pytał czy ta pani przebywa legalnie na terenie sejmu?
                                        > Czy ma broń pod szerokim szalem?

Z tego, co wiem, to nikt o to nie pytał. Skąd więc Twoje pytania o odpowiedź na pytania niezadane?
                                        • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 09:16
                                          jureek napisał:

> > No własnie, ktoś pytał czy ta pani przebywa legalnie na terenie sejmu?
                                          > > Czy ma broń pod szerokim szalem?
                                          >
                                          > Z tego, co wiem, to nikt o to nie pytał. Skąd więc Twoje pytania o odpowiedź na
                                          > pytania niezadane?

No więc własnie dlaczego nie zadane:)
                                          • jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 09:35
                                            astra18 napisał:

> > Z tego, co wiem, to nikt o to nie pytał. Skąd więc Twoje pytania o odpowi
                                            > edź na
                                            > > pytania niezadane?
                                            >
                                            > No więc własnie dlaczego nie zadane:)

Może dlatego, że znano nazwisko tej pani z innych źródeł? A może dlatego, że ci, którzy nie wiedzieli, kim jest ta pani, nie są tak uczuleni na bezpieczeństwo? Może dlatego, że pani ta przebywała w Sejmie, zanim jeszcze marszałek zaczął zwracać taką uwagę na zagrożenie terrorystyczne? Nie wiem, mogę tylko spekulować, bo nie siedzę w głowach tych, którzy pytania nie zadali.
              • jureek Re: Prywatny folwark 25.01.17, 21:03
                astra18 napisał:

> A komu ją miał pokazać???Nitrasowi????

Nie, no, skądże. Przecież ochroniarz Kaczyńskiego Jarosława to tak ważna osoba, że to Nitras powinien się przed nim legitymować.

> Od kiedy to pan poseł piastuje jednocześnie stanowisko strażnika marszałkowskie
                > go????

Jak się ma przepustkę, to się ją nosi na wierzchu w widocznym miejscu, a nie grzebie w panice po kieszeniach, gdy się zauważy, że jest się filmowanym.
                • astra18 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 21:11
                  jureek napisał:

> astra18 napisał:
                  >
                  > > A komu ją miał pokazać???Nitrasowi????
                  >
                  > Nie, no, skądże. Przecież ochroniarz Kaczyńskiego Jarosława to tak ważna osoba,
                  > że to Nitras powinien się przed nim legitymować.

A prosil ten pan Nitrasa o to?
                  >
                  > > Od kiedy to pan poseł piastuje jednocześnie stanowisko strażnika marszałk
                  > owskie
                  > > go????
                  >
                  > Jak się ma przepustkę, to się ją nosi na wierzchu w widocznym miejscu, a nie gr
                  > zebie w panice po kieszeniach, gdy się zauważy, że jest się filmowanym.

Jak sie ma przepustke to sie ja okazuje na polecenie osoby uprawnionej do legitymowania.
                  Watpliwosci posla co do uprawnien osoby do poruszania sie po terenie sejmu moga byc zglaszane do kancelarii.
                  Nie wiem czy w regulaminie sejmu i obowiazkow posla zwiazanych z wykonywaniem mandatu jest zapisane obowiazek pladrowania w cudzych rzeczach co ochoczo udokumentowal sam posel Nitras.
                  • jureek Re: Prywatny folwark 25.01.17, 21:17
                    astra18 napisał:

> A prosil ten pan Nitrasa o to?

Jeszcze nie.

> > Jak się ma przepustkę, to się ją nosi na wierzchu w widocznym miejscu, a
                    > nie gr
                    > > zebie w panice po kieszeniach, gdy się zauważy, że jest się filmowanym.
                    >
                    > Jak sie ma przepustke to sie ja okazuje na polecenie osoby uprawnionej do legit
                    > ymowania.

W naszej firmie osoby obce muszą mieć cały czas widoczny identyfikator, który dostają na portierni. Nie pracuję zaś w firmie, w której zagrożenie terrorystyczne było większe niż w Sejmie. Z jednej strony marszałek straszy zagrożeniem terrorystycznym, a z drugiej jakieś nieznane osoby mogą sobie bez identyfikatorów poruszać tam, gdzie nawet dziennikarze nie mają dostępu.

> Nie wiem czy w regulaminie sejmu i obowiazkow posla zwiazanych z wykonywaniem m
                    > andatu jest zapisane obowiazek pladrowania w cudzych rzeczach co ochoczo udokum
                    > entowal sam posel Nitras.

Plądrował? Ja widziałem, że sfilmował dzieła literackie leżące na podłodze.
                    • astra18 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 21:26
                      jureek napisał:

> astra18 napisał:
                      >
                      > > A prosil ten pan Nitrasa o to?
                      >
                      > Jeszcze nie.

Ale szczypta sarkazmu nie zaszkodzi, tak na wszelki wypadek:)
                      >
                      > > > Jak się ma przepustkę, to się ją nosi na wierzchu w widocznym miejs
                      > cu, a
                      > > nie gr
                      > > > zebie w panice po kieszeniach, gdy się zauważy, że jest się filmowa
                      > nym.
                      > >
                      > > Jak sie ma przepustke to sie ja okazuje na polecenie osoby uprawnionej do
                      > legit
                      > > ymowania.
                      >
                      > W naszej firmie osoby obce muszą mieć cały czas widoczny identyfikator, który d
                      > ostają na portierni.

To tak jest w waszej firmie.

Nie pracuję zaś w firmie, w której zagrożenie terrorystycz
                      > ne było większe niż w Sejmie. Z jednej strony marszałek straszy zagrożeniem ter
                      > rorystycznym, a z drugiej jakieś nieznane osoby mogą sobie bez identyfikatorów
                      > poruszać tam, gdzie nawet dziennikarze nie mają dostępu.

A skad wiadomosc ze nie mialy identyfikatorow.
                      >
                      > > Nie wiem czy w regulaminie sejmu i obowiazkow posla zwiazanych z wykonywa
                      > niem m
                      > > andatu jest zapisane obowiazek pladrowania w cudzych rzeczach co ochoczo
                      > udokum
                      > > entowal sam posel Nitras.
                      >
                      > Plądrował? Ja widziałem, że sfilmował dzieła literackie leżące na podłodze.

Tak, pladrowal w nie swoich rzeczach.Wzial do reki i podawal innym.
                      • jureek Re: Prywatny folwark 25.01.17, 21:32
                        astra18 napisał:

> A skad wiadomosc ze nie mialy identyfikatorow.

Identyfikator jest po to, żeby KAŻDY mógł daną osobę zidentyfikować. Jeżeli jest schowany w kieszeni, to nie spełnia swojej roli.

> > Plądrował? Ja widziałem, że sfilmował dzieła literackie leżące na podłodz
                        > e.
                        >
                        > Tak, pladrowal w nie swoich rzeczach.Wzial do reki i podawal innym.

Podniósł dzieła Jarosława z podłogi. To jest plądrowanie?
                        • astra18 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 21:41
                          jureek napisał:

> astra18 napisał:
                          >
                          > > A skad wiadomosc ze nie mialy identyfikatorow.
                          >
                          > Identyfikator jest po to, żeby KAŻDY mógł daną osobę zidentyfikować.

Skoro byly watpliwosci, zapytanie, a nie polecenie wylegitymowania sie od osoby do tego nieupowaznionej, do kancelarii sejmu rozwialo watpliwosci zatroskanego posla, pelniacego obowiazki do ktorych nie jest zobowiazany w pracy posla:)

Jeżeli jes
                          > t schowany w kieszeni, to nie spełnia swojej roli.
                          >
                          > > > Plądrował? Ja widziałem, że sfilmował dzieła literackie leżące na p
                          > odłodz
                          > > e.
                          > >
                          > > Tak, pladrowal w nie swoich rzeczach.Wzial do reki i podawal innym.
                          >
                          > Podniósł dzieła Jarosława z podłogi. To jest plądrowanie?

Czy dziela lezace pod lawka uniemozliwialy poslowi przejscie miedzy lawami? Nie.
                          Wiec zamiar pladrowania nie swoich rzeczy jest jak najbardziej adekwatnym okresleniem.
                          • jureek Re: Prywatny folwark 25.01.17, 21:57
                            astra18 napisał:

> Skoro byly watpliwosci, zapytanie, a nie polecenie wylegitymowania sie od osoby
                            > do tego nieupowaznionej, do kancelarii sejmu rozwialo watpliwosci zatroskanego
                            > posla, pelniacego obowiazki do ktorych nie jest zobowiazany w pracy posla:)

Gdy pojawił się w naszym biurze wieczorem nowy sprzątacz z firmy zewnętrznej i zapomniał przypiąć sobie w widocznym miejscu identyfikator, to po prostu powiedziałem mu, że powinno się ten identyfikator nosić na wierzchu, a nie w kieszeni. Też nie należy to do zakresu moich obowiązków, ale w czasach zagrożenia terrorystycznego należy mieć oczy szeroko otwarte.
                            Tak więc Nitrasowi kancelaria Sejmu powinna jeszcze podziękować, a nie odpowiadać mu na odpieprz i obwiniać o rozpowszechnianie kłamliwych informacji.

> Czy dziela lezace pod lawka uniemozliwialy poslowi przejscie miedzy lawami? Nie
                            > .
                            > Wiec zamiar pladrowania nie swoich rzeczy jest jak najbardziej adekwatnym okres
                            > leniem.

Też bym podniósł książkę leżącą na podłodze, bo moim zdaniem nie tam jest miejsce książki. I to jeszcze takiego wiekopomnego dzieła.
                            • astra18 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 22:08
                              jureek napisał:

> astra18 napisał:

> > Skoro byly watpliwosci, zapytanie, a nie polecenie wylegitymowania sie od
                              > osoby
                              > > do tego nieupowaznionej, do kancelarii sejmu rozwialo watpliwosci zatros
                              > kanego
                              > > posla, pelniacego obowiazki do ktorych nie jest zobowiazany w pracy posl
                              > a:)

> Gdy pojawił się w naszym biurze wieczorem nowy sprzątacz z firmy zewnętrznej i
                              > zapomniał przypiąć sobie w widocznym miejscu identyfikator, to po prostu powied
                              > ziałem mu, że powinno się ten identyfikator nosić na wierzchu, a nie w kieszeni
                              > . Też nie należy to do zakresu moich obowiązków, ale w czasach zagrożenia terro
                              > rystycznego należy mieć oczy szeroko otwarte.
                              > Tak więc Nitrasowi kancelaria Sejmu powinna jeszcze podziękować, a nie odpowiad
                              > ać mu na odpieprz i obwiniać o rozpowszechnianie kłamliwych informacji.

Nadal nie dowiedzialam sie w jaki sposob wyjasnienia kancelarii zasluguja na miano ktorego uzywasz.
                              Chodzilo o przepustke? Wiec kancelaria odpowiedzila ze tej osobie wydano.
                              >
                              > > Czy dziela lezace pod lawka uniemozliwialy poslowi przejscie miedzy lawam
                              > i? Nie
                              > > .
                              > > Wiec zamiar pladrowania nie swoich rzeczy jest jak najbardziej adekwatnym
                              > okres
                              > > leniem.
                              >
                              > Też bym podniósł książkę leżącą na podłodze, bo moim zdaniem nie tam jest miejs
                              > ce książki. I to jeszcze takiego wiekopomnego dzieła.

Nie tylko chodzilo o ksiazke.
                              • maria421 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 08:29
                                astra18 napisał:

> Nadal nie dowiedzialam sie w jaki sposob wyjasnienia kancelarii zasluguja na mi
                                > ano ktorego uzywasz.
                                > Chodzilo o przepustke? Wiec kancelaria odpowiedzila ze tej osobie wydano.

Poniewaz chodzi o ochroniacha, pardon, "wspolpracownika" Kaczynskiego, to Tobie takie wyjasnienie kancelarii w ktorym nie ma ZADNEGO dowodu ze akurat ta osoba miala przepustke .
                                • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 08:35
                                  maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                  >
                                  > > Nadal nie dowiedzialam sie w jaki sposob wyjasnienia kancelarii zasluguja
                                  > na mi
                                  > > ano ktorego uzywasz.
                                  > > Chodzilo o przepustke? Wiec kancelaria odpowiedzila ze tej osobie wydano.
                                  >
                                  > Poniewaz chodzi o ochroniacha, pardon, "wspolpracownika" Kaczynskiego, to Tobie
                                  > takie wyjasnienie kancelarii w ktorym nie ma ZADNEGO dowodu ze akurat ta osoba
                                  > miala przepustke .

A masz dowód że pani Drozd miała przepustkę?

• jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 08:48
                                    astra18 napisał:

> A masz dowód że pani Drozd miała przepustkę?

Ja nie mam takiego dowodu. Widzę jednak, że masz podwójne standardy. Pani Drozd po nazwisku, a ochroniarz anonimowy.
                                    • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 08:55
                                      jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                      >
                                      > > A masz dowód że pani Drozd miała przepustkę?
                                      >
                                      > Ja nie mam takiego dowodu. Widzę jednak, że masz podwójne standardy. Pani Drozd
                                      > po nazwisku, a ochroniarz anonimowy.

To nie ja domagam się "po nazwisku"! Zadałam pytanie, czy od kancelarii sejmu również Maria domagałaby się wyjaśnienia w sprawie pani Drozd, z podaniem nazwiska. Ja nie mam takich oczekiwań.
                                      • jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 09:03
                                        astra18 napisał:

> To nie ja domagam się "po nazwisku"!

Ale piszesz o niej po nazwisku, a o tym "współpracowniku" Kaczyńskiego piszesz bez podawania nazwiska, czyli stosujesz różne standardy.
                                        • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 09:18
                                          jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                          >
                                          > > To nie ja domagam się "po nazwisku"!
                                          >
                                          > Ale piszesz o niej po nazwisku,

Informacja o jej nazwisku pochodzi z innego źródła niż z tego, z którego się domagasz z Marią.

• jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 09:32
                                            astra18 napisał:

> > Ale piszesz o niej po nazwisku,
                                            >
                                            > Informacja o jej nazwisku pochodzi z innego źródła niż z tego, z którego się do
                                            > magasz z Marią.

I z tego powodu musisz pisać o niej po nazwisku? Nazwiska "współpracownika" Kaczyńskiego nie znasz przypadkiem z innego źródła?
                                            • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 09:41
                                              jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                              >
                                              > > > Ale piszesz o niej po nazwisku,
                                              > >
                                              > > Informacja o jej nazwisku pochodzi z innego źródła niż z tego, z którego
                                              > się do
                                              > > magasz z Marią.
                                              >
                                              > I z tego powodu musisz pisać o niej po nazwisku? Nazwiska "współpracowni
                                              > ka" Kaczyńskiego nie znasz przypadkiem z innego źródła?

A znam, Newsweek o tym pisze.
                                              • jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 09:49
                                                astra18 napisał:

> A znam, Newsweek o tym pisze.

No widzisz, nazwisko znasz, ale tylko o tej pani od Petru piszesz po nazwisku, nazwiska "współpracownika" Kaczyńskiego nie wymieniasz.
                                                • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 10:01
                                                  jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                                  >
                                                  > > A znam, Newsweek o tym pisze.
                                                  >
                                                  > No widzisz, nazwisko znasz, ale tylko o tej pani od Petru piszesz po nazwisku,
                                                  > nazwiska "współpracownika" Kaczyńskiego nie wymieniasz.

To ja jeszcze poproszę o wniosek z tego wydumanego problemu, żebym mogła rzeczowo odnieść się do wniosku:)
                                                  • jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 10:14
                                                    astra18 napisał:

> To ja jeszcze poproszę o wniosek z tego wydumanego problemu, żebym mogła rzeczo
                                                    > wo odnieść się do wniosku:)

Wniosek już wcześniej postawiłem - stosujesz różne standardy pisząc o tych z PiS-u i tych nie z PiS-u. To nie jest pytanie, tylko stwierdzenie, więc nie wymagam, żebyś się do tego odnosiła. Zrobisz, jak uważasz.
                                                  • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 10:50
                                                    jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > To ja jeszcze poproszę o wniosek z tego wydumanego problemu, żebym mogła
                                                    > rzeczo
                                                    > > wo odnieść się do wniosku:)
                                                    >
                                                    > Wniosek już wcześniej postawiłem - stosujesz różne standardy pisząc o tych z Pi
                                                    > S-u i tych nie z PiS-u.

A ja stawiam tezę że jesteś specjalistą od dzielenia włosa na czworo, i przypsywania w związku z tym intencji w ogóle nie zamierzonych.
                                                    Nazwiska obu osób są dostępne w sieci. Uznałam również w poście do Marii, że gdyby takie zapytanie padło w stosunku do pani od PR Petru, również nie domagałabym się podania jej nazwiska na stronach kancelarii, równie dobrze można by się w takim razie domagać podania nazwisk 2,5 tys. osób z przepustkami.

• jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:09
                                                    astra18 napisał:

> A ja stawiam tezę że jesteś specjalistą od dzielenia włosa na czworo, i przypsy
                                                    > wania w związku z tym intencji w ogóle nie zamierzonych.

Wcale nie twierdzę, że była to zamierzona intencja. Całkiem możliwe, że to stosowanie różnych miar odbywa się u Ciebie zupełnie podświadomie. Chociaż na tym etapie to już jest chyba świadoma przekora, bo wymieniliśmy już kilka postów na ten temat, a nazwisko "współpracownika" Kaczyńskiego nadal nie może Ci przejść przez klawiaturę.
                                                  • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:16
                                                    jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > A ja stawiam tezę że jesteś specjalistą od dzielenia włosa na czworo, i p
                                                    > rzypsy
                                                    > > wania w związku z tym intencji w ogóle nie zamierzonych.

bo wymieniliśmy już kilka postów na
                                                    > ten temat, a nazwisko "współpracownika" Kaczyńskiego nadal nie może Ci przejść
                                                    > przez klawiaturę.

A to już rzeczywiście w tym miejscu przekora:)
                                                    Napisałam, że w Newsweeku podano nazwisko:)
                                                  • jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:22
                                                    astra18 napisał:

> A to już rzeczywiście w tym miejscu przekora:)
                                                    > Napisałam, że w Newsweeku podano nazwisko:)

Newsweek Ci płaci za generowanie ruchu na ich stronie?
                                                  • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:29
                                                    jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > A to już rzeczywiście w tym miejscu przekora:)
                                                    > > Napisałam, że w Newsweeku podano nazwisko:)
                                                    >
                                                    > Newsweek Ci płaci za generowanie ruchu na ich stronie?

Apage satanas!!!!!!:)

• maria421 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 09:06
                                        astra18 napisał:

> To nie ja domagam się "po nazwisku"! Zadałam pytanie, czy od kancelarii sejmu r
                                        > ównież Maria domagałaby się wyjaśnienia w sprawie pani Drozd, z podaniem nazwis
                                        > ka. Ja nie mam takich oczekiwań.

Oczywiscie! Gdyby Drozd odmowila jakiemus poslowi pokazania przepustki to domagalabym sie TEGO SAMEGO, czyli zidentyfikowania tej pani i udowodnienia ze posiadala wazna przepustke.

• astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 09:19
                                          maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                          >
                                          > > To nie ja domagam się "po nazwisku"! Zadałam pytanie, czy od kancelarii s
                                          > ejmu r
                                          > > ównież Maria domagałaby się wyjaśnienia w sprawie pani Drozd, z podaniem
                                          > nazwis
                                          > > ka. Ja nie mam takich oczekiwań.
                                          >
                                          > Oczywiscie! Gdyby Drozd odmowila jakiemus poslowi pokazania przepustki to domag
                                          > alabym sie TEGO SAMEGO, czyli zidentyfikowania tej pani i udowodnienia ze posia
                                          > dala wazna przepustke.

a mnie wystarczy info, że wskazana osoba, również TA PANI, przebywa legalnie na terenie sejmu.
                                          >
                                  • maria421 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 09:08
                                    astra18 napisał:

>
                                    > A masz dowód że pani Drozd miała przepustkę?

Nie mam tez zadnego dowodu ze odmowila komukolwiek pokazania przepustki.

• astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 09:20
                                      maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                      >
                                      > >
                                      > > A masz dowód że pani Drozd miała przepustkę?
                                      >
                                      > Nie mam tez zadnego dowodu ze odmowila komukolwiek pokazania przepustki.

Tak, nie wiemy nic na temat czy odmówiła pokazania przepustki osobie uprawnionej do wylegitymowania.
                                      >
                                      • maria421 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 09:28
                                        astra18 napisał:

>
                                        > Tak, nie wiemy nic na temat czy odmówiła pokazania przepustki osobie uprawnione
                                        > j do wylegitymowania.
                                        > >

Nie mialabym nic przeciw temu zeby jakis posel PiS ja wylegitymowal.

• astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 09:39
                                          maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                          >
                                          > >
                                          > > Tak, nie wiemy nic na temat czy odmówiła pokazania przepustki osobie upra
                                          > wnione
                                          > > j do wylegitymowania.
                                          > > >
                                          >
                                          > Nie mialabym nic przeciw temu zeby jakis posel PiS ja wylegitymowal.

Żaden poseł nie ma do tego uprawnień.
                                          >
                                          • jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 09:50
                                            astra18 napisał:

> Żaden poseł nie ma do tego uprawnień.

Nie ma uprawnień, żeby legitymować siłą, ale grzecznie poprosić może każdy.
                                            • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 10:03
                                              jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                              >
                                              > > Żaden poseł nie ma do tego uprawnień.
                                              >
                                              > Nie ma uprawnień, żeby legitymować siłą,

ale grzecznie poprosić może każdy.

No to grzeczną odpowiedź poseł Nitras usłyszał. Pomimio silnego pobudzenia pana Nitrasa.
                                              • maria421 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 10:09
                                                astra18 napisał:

> No to grzeczną odpowiedź poseł Nitras usłyszał. Pomimio silnego pobudzenia pana
                                                > Nitrasa.

Przeciez facet nie odpowiedzial na pytanie Nitrasa "Kim pan jest", wiec Nitras nie tylko nie uslyszal "grzecznej odpowiedzi", lecz nie uslyszal ZADNEJ odpowiedzi.
                                                • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 10:51
                                                  maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                                  >
                                                  > > No to grzeczną odpowiedź poseł Nitras usłyszał. Pomimio silnego pobudzeni
                                                  > a pana
                                                  > > Nitrasa.
                                                  >
                                                  > Przeciez facet nie odpowiedzial na pytanie Nitrasa "Kim pan jest"

A niby jakie upowiażnienie miał do tego Nitras żeby takie pytanie zadać.

, wiec Nitras
                                                  > nie tylko nie uslyszal "grzecznej odpowiedzi", lecz nie uslyszal ZADNEJ odpowie
                                                  > dzi.

Odpowiedział, że ma stosowne upoważnienie.
                                                  • jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:00
                                                    astra18 napisał:

> > Przeciez facet nie odpowiedzial na pytanie Nitrasa "Kim pan jest"
                                                    >
                                                    > A niby jakie upowiażnienie miał do tego Nitras żeby takie pytanie zadać.

Bez upoważnienia nie wolno nikogo spytać, kim jest? To ciekawe. Podasz przepis, który tego zabrania?

> Odpowiedział, że ma stosowne upoważnienie.

To byłaby odpowiedź, gdyby padło pytanie "czy ma pan upoważnienie?". Ponieważ jednak pytanie było inne, to można to uznać za pewną informację, ale na pewno nie za odpowiedź na pytanie. Swoją drogą ciekawe, że gościu tak wstydzi się swego nazwiska.
                                                  • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:05
                                                    jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > > Przeciez facet nie odpowiedzial na pytanie Nitrasa "Kim pan jest"
                                                    > >
                                                    > > A niby jakie upowiażnienie miał do tego Nitras żeby takie pytanie zadać.
                                                    >
                                                    > Bez upoważnienia nie wolno nikogo spytać, kim jest?

Napisałam że nie wolno?
                                                    Gdzie?

To ciekawe. Podasz przepis,
                                                    > który tego zabrania?

Patrz wyżej.
                                                    >
                                                    > > Odpowiedział, że ma stosowne upoważnienie.
                                                    >
                                                    > To byłaby odpowiedź, gdyby padło pytanie "czy ma pan upoważnienie?"

To była odpowiedź na pytanie, na jakiej zasadzie pan tu przebywa.

. Ponieważ j
                                                    > ednak pytanie było inne, to można to uznać za pewną informację, ale na pewno ni
                                                    > e za odpowiedź na pytanie. Swoją drogą ciekawe, że gościu tak wstydzi się swego
                                                    > nazwiska.

"Gościu" może wiedział jaki hucpiarz zadaje mu to pytanie.
                                                    Tez tak mogło być.
                                                  • jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:13
                                                    astra18 napisał:

> > Bez upoważnienia nie wolno nikogo spytać, kim jest?
                                                    >
                                                    > Napisałam że nie wolno?
                                                    > Gdzie?

No to świetnie, że wyjaśniliśmy sobie, że pytać wolno każdemu. Bo tyle razy pytałaś o upoważnienie Nitrasa, że można było odnieść wrażenie, że do zadawania takich pytań trzeba mieć jakieś specjalne upoważnienia.
                                                  • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:17
                                                    jureek napisał:

>
                                                    > No to świetnie, że wyjaśniliśmy sobie, że pytać wolno każdemu. Bo tyle razy pyt
                                                    > ałaś o upoważnienie Nitrasa, że można było odnieść wrażenie, że do zadawania ta
                                                    > kich pytań trzeba mieć jakieś specjalne upoważnienia.

Pytałam o upoważnienie Nitrasa do uzyskania odpowiedzi, różnica:)
                                              • jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 10:19
                                                astra18 napisał:

> No to grzeczną odpowiedź poseł Nitras usłyszał. Pomimio silnego pobudzenia pana
                                                > Nitrasa.

Nie, nie uzyskał odpowiedzi. On pytał "kim pan jest?" i nie dowiedział się tego.
                                                Gdybym Ciebie zapytał "która godzina", a Ty byś na to poinformowała mnie, że "ładną mamy dzisiaj pogodę", to też byś twierdziła, że usłyszałem odpowiedź?
                                                • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 10:56
                                                  jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                                  >
                                                  > > No to grzeczną odpowiedź poseł Nitras usłyszał. Pomimio silnego pobudzeni
                                                  > a pana
                                                  > > Nitrasa.
                                                  >
                                                  > Nie, nie uzyskał odpowiedzi. On pytał "kim pan jest?" i nie dowiedział się tego

A Nitras to strażnik czy poseł?
                                                  > .
                                                  > Gdybym Ciebie zapytał "która godzina",

Nie, gdybyś mne zapytał "kim pani jest" - to zuupełnie zmienia kontekst.
                                                  Podejdź do obcej osoby na ulicy i zapytaj o godzinę, a spróbuj zapytać "kim pan jest" - taka różnica w Twoim toku myślenia.

a Ty byś na to poinformowała mnie, że "ł
                                                  > adną mamy dzisiaj pogodę", to też byś twierdziła, że usłyszałem odpowiedź?

Tak, to jest odpowiedź, nie na temat ale jest.
                                                  Na pytanie Nitrasa "co pan tu robi" i tak uzyskał grzeczną odpowiedź NA TEMAT - mam upoważnienie.
                                                  • jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:06
                                                    astra18 napisał:

> Na pytanie Nitrasa "co pan tu robi" i tak uzyskał grzeczną odpowiedź NA TEMAT -
                                                    > mam upoważnienie.

No cóż, pozostanę jednak przy tym, czego nauczyłem się na wykładach logiki u całkiem dobrych profesorów. To jest informacja, a nie odpowiedź na pytanie.
                                                    Zaś co do pytania na ulicy, to zdarzyło mi się, że byłem o to pytany na ulicy właśnie, bo komuś moja twarz wydała się znajoma. I nie robiłem z tego żadnej afery. Nie mam bizantyjskiego poczucia ważności mojej osoby i nie traktuję pytania mnie o coś, jak zamachu na honor.
                                                  • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:20
                                                    jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > Na pytanie Nitrasa "co pan tu robi" i tak uzyskał grzeczną odpowiedź NA T
                                                    > EMAT -
                                                    > > mam upoważnienie.
                                                    >
                                                    > No cóż, pozostanę jednak przy tym, czego nauczyłem się na wykładach logiki u ca
                                                    > łkiem dobrych profesorów. To jest informacja, a nie odpowiedź na pytanie.
                                                    > Zaś co do pytania na ulicy, to zdarzyło mi się, że byłem o to pytany na ulicy w
                                                    > łaśnie, bo komuś moja twarz wydała się znajoma. I nie robiłem z tego żadnej afe
                                                    > ry. Nie mam bizantyjskiego poczucia ważności mojej osoby i nie traktuję pytania
                                                    > mnie o coś, jak zamachu na honor.

Nie widzę nic "bizantyjskiego" w odmowie na pytanie "kim pani jest", zadane mi przez nieznajomego na ulicy.
                                                  • jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:24
                                                    astra18 napisał:

> Nie widzę nic "bizantyjskiego" w odmowie na pytanie "kim pani jest", zadane mi
                                                    > przez nieznajomego na ulicy.

Sama odmowa nie jest bizantyjska, ale już argumentowanie, że pytający nie ma upoważnienia do pytania o to, bizantyjskością jak najbardziej zalatuje.
                                                  • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:31
                                                    jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > Nie widzę nic "bizantyjskiego" w odmowie na pytanie "kim pani jest", zada
                                                    > ne mi
                                                    > > przez nieznajomego na ulicy.
                                                    >
                                                    > Sama odmowa nie jest bizantyjska, ale już argumentowanie, że pytający nie ma up
                                                    > oważnienia do pytania o to, bizantyjskością jak najbardziej zalatuje.

Upraszczając - pytanie nieznajomego z góry skazane jest na porazkę, ze względu na brak sensu w oczekiwaniu na odpowiedź.
                                                  • maria421 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:37
                                                    Hahahahaha :-)))

Nagle Astra sie wielkoswiatowa zrobila i uznaje pytanie obcych krecacych sie bez celu po czyims podworku kim sa, za "zasciankowe" :-)))
                                                  • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:40
                                                    maria421 napisała:

> Hahahahaha :-)))
                                                    >
                                                    > Nagle Astra sie wielkoswiatowa zrobila i uznaje pytanie obcych krecacych sie be
                                                    > z celu po czyims podworku kim sa, za "zasciankowe" :-)))

Przecież nie miałam na myśli Twoje osobiste podwórko:)))))))))
                                                    Haaaaaaaaa:)
                                                  • maria421 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:42
                                                    astra18 napisał:

> Przecież nie miałam na myśli Twoje osobiste podwórko:)))))))))
                                                    > Haaaaaaaaa:)

Ty juz sama chyba nie wiesz co mialas na mysli i najwyrazniej z braku argumentow chcialas wbic szpile Jurkowi za jego "zasciankowosc".
                                                  • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:44
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > Przecież nie miałam na myśli Twoje osobiste podwórko:)))))))))
                                                    > > Haaaaaaaaa:)
                                                    >
                                                    > Ty juz sama chyba nie wiesz co mialas na mysli i najwyrazniej z braku argumento
                                                    > w chcialas wbic szpile Jurkowi za jego "zasciankowosc".

Ty się tak nie martw o Jurka, sam się chłop potrafi wypowiedzieć, szpileczko:)
                                                  • maria421 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:46
                                                    astra18 napisał:

> Ty się tak nie martw o Jurka, sam się chłop potrafi wypowiedzieć, szpileczko:)

Wiem ze sam potrafi, co nie znaczy ze nie moge stanac w jego obronie.
                                                  • jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:46
                                                    maria421 napisała:

> Ty juz sama chyba nie wiesz co mialas na mysli i najwyrazniej z braku argumento
                                                    > w chcialas wbic szpile Jurkowi za jego "zasciankowosc".

Szpila chybiona, bo akurat wcale się tej zaściankowości nie wstydzę.
                                                  • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:52
                                                    jureek napisał:

> maria421 napisała:
                                                    >
                                                    > > Ty juz sama chyba nie wiesz co mialas na mysli i najwyrazniej z braku arg
                                                    > umento
                                                    > > w chcialas wbic szpile Jurkowi za jego "zasciankowosc".
                                                    >
                                                    > Szpila chybiona, bo akurat wcale się tej zaściankowości nie wstydzę.

POd warunkiem, że znasz spectrum tego pojęcia:)
                                                  • maria421 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 12:57
                                                    astra18 napisał:

> > Szpila chybiona, bo akurat wcale się tej zaściankowości nie wstydzę.
                                                    >
                                                    > POd warunkiem, że znasz spectrum tego pojęcia:)

Teraz zarzucasz Jurkowi ze nie wie co zasciankowosc?

A Ty, Astro wiesz o czym mowisz? Znasz znaczenie tego slowa?

• maria421 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 19:23
                                                    Czy Wojciech Grabowski, bo tak nazywa się ochroniarz prezesa PiS, był upoważniony by przebywać w kuluarach? Kancelaria Sejmu zapewnia, że tak. W odpowiedzi na nasze pytania twierdzi, że ochroniarz ma „okresową kartę wstępu do Sejmu”.

Sprawdzamy przepisy. Zarządzenie marszałka Sejmu z 9 stycznia 2008 r. dotyczące zasad wstępu na teren Sejmu (PiS powoływało się na nie w trakcie sejmowego kryzysu – przyp. red.) wyraźnie precyzuje, kto może taką przepustkę otrzymać. Poza dziennikarzami i lobbystami, sześć punktów dotyczy m.in. pracowników biur i naukowców.

Tyle że prywatnego ochroniarza posła nie sposób zakwalifikować do żadnej ze wskazanych grup. Co najwyżej można go uznać za „osobę współpracującą z posłem”, choć wówczas powinien być on na liście współpracowników Kaczyńskiego (a nie jest). Jednak nawet gdyby był współpracownikiem, to... nie mógłby dostać prawa wstępu w kuluary!

Zarządzenie marszałka Sejmu nakazuje nosić kartę wstępu (przepustkę) "zawieszoną lub przypięta do ubrania w miejscu umożliwiającym identyfikację” oraz „okazywać ją bez wezwania strażnikowi Straży Marszałkowskiej na posterunkach przy wejściach: do budynków, na salę posiedzeń Sejmu, na salę posiedzeń Senatu, w kuluary i na galerię”.

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/zdemaskowany-ochroniarz-prezesa-pis/ph2lplx?utm_source=Interakcja&utm_medium=Share&utm_campaign=BigShare
                                                  • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 20:10
                                                    maria421 napisała:

> Czy Wojciech Grabowski, bo tak nazywa się ochroniarz prezesa PiS, był upoważ
                                                    > niony by przebywać w kuluarach? Kancelaria Sejmu zapewnia, że tak. W odpowiedzi
                                                    > na nasze pytania twierdzi, że ochroniarz ma „okresową kartę wstępu do Sejmu”.
                                                    >
                                                    > Sprawdzamy przepisy. Zarządzenie marszałka Sejmu z 9 stycznia 2008 r. dotyczące
                                                    > zasad wstępu na teren Sejmu (PiS powoływało się na nie w trakcie sejmowego kry
                                                    > zysu – przyp. red.)

..i dotyczyło zakazu przebywania na sali plenarnej po zakończeniu obrad.

wyraźnie precyzuje, kto może taką przepustkę otrzymać. Poza
                                                    > dziennikarzami i lobbystami, sześć punktów dotyczy m.in. pracowników biur i na
                                                    > ukowców.
                                                    >
                                                    > Tyle że prywatnego ochroniarza posła nie sposób zakwalifikować do żadnej ze wsk
                                                    > azanych grup. Co najwyżej można go uznać za „osobę współpracującą z posłem”,

....i taki punkt również jest..

ch
                                                    > oć wówczas powinien być on na liście współpracowników Kaczyńskiego (a nie jest)

A gdzie ta lista jest dostępna do wglądu? może autor artykułu pokazałby.

> . Jednak nawet gdyby był współpracownikiem, to... nie mógłby dostać prawa wstęp
                                                    > u w kuluary!

To pani Drozd nie mogła tam też przebywać:)

> pbs.twimg.com/media/C11WIM5WEAA_kTj.jpg
                                                    www.bryla.pl/bryla/51,85298,8062107.html?i=11
                                                    > Zarządzenie marszałka Sejmu nakazuje nosić kartę wstępu (przepustkę) "zawies
                                                    > zoną lub przypięta do ubrania w miejscu umożliwiającym identyfikację” oraz „oka
                                                    > zywać ją bez wezwania strażnikowi Straży Marszałkowskiej na posterunkach przy w
                                                    > ejściach: do budynków, na salę posiedzeń Sejmu, na salę posiedzeń Senatu, w kul
                                                    > uary i na galerię”.

Acha, to mamy ustalone komu taka osoba ma obowiązek wylegitymowania się.

Tak na marginesie: dziś już dwa razy red.naczelny Faktu przepraszał prezydenckiego rzecznika Marka Magierowskiego za manipulacje słów, z wywiadu udzielonego Agnieszce Burzyńskiej.
                                                    Dobrze że przeprosił, ale trzeba ich mieć stale "na widelcu", nie mylić z akcją Schetyny "Widelec":)
                                                  • maria421 Re: Prywatny folwark 27.01.17, 09:22
                                                    Astra, moze najpierw sprawdzisz znaczenie slow jakich uzywasz?

wylegitymować «sprawdzić czyjąś tożsamość na podstawie dowodu osobistego, legitymacji itp.»

Nitras nie zazadal od faceta okazania przepustki, on zapytal "kim pan jest".

A teraz znajdz mi przepis ktory zabrania poslowi w kuluarach sali plenarnej Sejmu pytac obcego "kim pan jest"

• astra18 Re: Prywatny folwark 27.01.17, 10:19
                                                    maria421 napisała:

> Astra, moze najpierw sprawdzisz znaczenie slow jakich uzywasz?
                                                    >
                                                    > wylegitymować «sprawdzić czyjąś tożsamość na podstawie dowodu osobistego, le
                                                    > gitymacji itp.»

>
                                                    > Nitras nie zazadal od faceta okazania przepustki, on zapytal "kim pan jest".

"Co pan t robi" itd
                                                    >
                                                    > A teraz znajdz mi przepis ktory zabrania poslowi w kuluarach sali plenarnej Sej
                                                    > mu pytac obcego "kim pan jest"

Nigdzie nie napisałam ze nie wolno zapytać-vide rozmowa z Jurkiem.
                                                    Nie będę powtarzać tego co napisałam wcześniej.
                                                    Chcesz to sobie przejrzyj.
                                                    >
                                                  • maria421 Re: Prywatny folwark 27.01.17, 10:21
                                                    No wiec jezeli juz raz przyznalas ze Nitras mial prawo zapytac obcego faceta kim jest, to po co znow wracasz do "legitymowania"?
                                                  • zawszekacperek Re: Prywatny folwark 27.01.17, 10:26
                                                    Carrissima, tym razem Kacperek swoją rachityczną piersią zasłania Astrę.:)
                                                    Poseł Nitras zachował się jak typowy gumofilc.:)
                                                    Zamiast podejść i zapytać tego pana: W czym mogę Panu pomóc? - pyta obcesowo: Kim pan jest?
                                                    Chciałbym widzieć wyraz twarzy posła Nitrasa, gdyby mu ten pan odpowiedział Wieszczem: "Nazywam się Milijon – bo za miliony kocham i cierpię katusze"
                                                  • maria421 Re: Prywatny folwark 27.01.17, 10:53
                                                    zawszekacperek napisał:

> Carrissima, tym razem Kacperek swoją rachityczną piersią zasłania Astrę.:)
                                                    > Poseł Nitras zachował się jak typowy gumofilc.:)
                                                    > Zamiast podejść i zapytać tego pana: W czym mogę Panu pomóc? - pyta obcesowo: K
                                                    > im pan jest?
                                                    > Chciałbym widzieć wyraz twarzy posła Nitrasa, gdyby mu ten pan odpowiedział Wie
                                                    > szczem: [b]"Nazywam się Milijon – bo za miliony kocham i cierpię katusze"

Facet nie wygladal na potrzebujecego pomocy, a posel to nie jest recepcjonista .
                                          • maria421 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 09:53
                                            astra18 napisał:

> Żaden poseł nie ma do tego uprawnień.

Teraz chcesz skrecic temat na to ze Nitras przekroczyl wlasne uprawnienia?

Nitras pyta faceta przebywajacego w miejscu gdzie moga przebywac TYLKO poslowie i straz marszalkowska "Kim pan jest"?
                                            Facet nie odpowiada, kreci, wycofuje sie, ale Ty atakujesz Nitrasa.

Tym samym odwracasz uwage od sedna sprawy, a mianowicie ze Kaczynski jest JEDYNYM poslem ktory porusza sie z wlasna, prywatna ochrona nie tylko w Sejmie, ale nawet w tej czesci Sejmu do ktorej maja dostep tylko poslowie i straz marszalkowska.

• astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 10:09
                                              maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                              >
                                              > > Żaden poseł nie ma do tego uprawnień.
                                              >
                                              > Teraz chcesz skrecic temat na to ze Nitras przekroczyl wlasne uprawnienia?

Nigdzie nie skręcam i nie antycypuj co mogłabym ewentualnie pomyśleć.
                                              >
                                              > Nitras pyta faceta przebywajacego w miejscu gdzie moga przebywac TYLKO poslowie
                                              > i straz marszalkowska

...oraz osoby upoważnione dzięki przepustce.

"Kim pan jest"?
                                              > Facet nie odpowiada,

W zasadzie w ogóle nie musiał odpowiedziec, zgodnie z upoważnieniem co do legitymowania, a mimo wszystko to zrobił.

kreci, wycofuje sie, ale Ty atakujesz Nitrasa.

Nitras robi zadymę, nie pierwsza zresztą, włącznie z plądrowaniem cudzych rzeczy onegdaj, a Ty widzisz troskę o bezpieczeństwo w sejmie.

>
                                              > Tym samym odwracasz uwage od sedna sprawy

Bo wskazuję na kompetencje????

, a mianowicie ze Kaczynski jest JEDYN
                                              > YM poslem ktory porusza sie z wlasna, prywatna ochrona nie tylko w Sejmie, ale
                                              > nawet w tej czesci Sejmu do ktorej maja dostep tylko poslowie i straz marszalko
                                              > wska.

Czy przepustką którą otrzymał ten człowiek, uniemozliwiała mu poruszanie się w miejscu, w którym spotkał go Nitras? Poproszę o szczegóły a nie pisanie patykiem na wodzie.
                                              >
                                              >
                                              • maria421 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 10:14
                                                Astra, Twoj guru Kaczynski jest jedynym poslem w Sejmie ktory daje sie doprowadzac pod sale plenarna przez prywatnego ochroniarza. Wyobrazasz sobie co by bylo gdyby KAZDY posel tak robil?

Ty natomiast w obronie przywilejow Twojego ukochanego Prezesa rzucasz sie jak harpia na Nitrasa, ktory zapytal obcego faceta "Kim pan jest"?

Wyobraz sobie ze na Twojej klatce schodowej kreci sie jakis obcy facet . Tez bys go nie zapytala "kim Pan jest" , bo przeciez tylko policja ma prawo legitymowac?
                                                • jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 10:21
                                                  maria421 napisała:

> Astra, Twoj guru Kaczynski jest jedynym poslem w Sejmie ktory daje sie doprowad
                                                  > zac pod sale plenarna przez prywatnego ochroniarza.

Czemu tylko jeden? Gdyby chociaż dwóch takich "współpracowników" było, to mogliby go nosić po Sejmie w lektyce ;)
                                                • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:01
                                                  maria421 napisała:

> Astra, Twoj guru Kaczynski

Twój guru modli się teraz o głosy w RE.

jest jedynym poslem w Sejmie ktory daje sie doprowad
                                                  > zac pod sale plenarna przez prywatnego ochroniarza. Wyobrazasz sobie co by bylo
                                                  > gdyby KAZDY posel tak robil?

Ja nie wiem, jakie stanowiska/zawody reprezentuje 2,5 tys osób które otrzymały podobne upoważnienie.
                                                  Nie wiem również ile posłów przechadza się po korytarzach ze swoimi doradcami od PR.
                                                  >
                                                  > Ty natomiast w obronie przywilejow Twojego ukochanego Prezesa rzucasz sie jak h
                                                  > arpia na Nitrasa, ktory zapytal obcego faceta "Kim pan jest"?

Harpią jesteś Ty, zakładając dziennie po kilka wątków na temat jednej osoby, Złociutka:)

>
                                                  > Wyobraz sobie ze na Twojej klatce schodowej kreci sie jakis obcy facet . Tez by
                                                  > s go nie zapytala "kim Pan jest"

Ty chyba teraz żartujesz":))))))

, bo przeciez tylko policja ma prawo legitymow
                                                  > ac?

Tak, dokładnie tak.

Jeszcze się nie pozbierałam ze śmiechu:)))))))
                                                  • jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:20
                                                    astra18 napisał:

> > Wyobraz sobie ze na Twojej klatce schodowej kreci sie jakis obcy facet .
                                                    > Tez by
                                                    > > s go nie zapytala "kim Pan jest"
                                                    >
                                                    > Ty chyba teraz żartujesz":))))))

To znaczy, spytałabyś, czy nie spytałabyś, bo nie bardzo rozumiem, co Cię tak śmieszy. Ja bym spytał i nie widzę w tym niczego śmiesznego. Mieszkam na parterze, widziałem z kuchni, że jacyś obcy ludzie weszli na podwórko, ale nie dzwonią domofonem do nikogo, tylko oglądają naszą kamienicę. Wyszedłem, spytałem, kim są, okazało się, że mieszkali kiedyś w tym domu, wcale nie obrazili się, że pytam, zaprosiłem ich do środka, wypiliśmy kawę, pogadaliśmy i całkiem miło było. Ciebie takie sytuacje śmieszą?
                                                  • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:34
                                                    jureek napisał:

> To znaczy, spytałabyś, czy nie spytałabyś, bo nie bardzo rozumiem, co Cię tak ś
                                                    > mieszy.

Smieszy mnie że przyszło by mi do głowy pytać o to nieznajomą osobę.

Ja bym spytał i nie widzę w tym niczego śmiesznego. Mieszkam na parterz
                                                    > e, widziałem z kuchni, że jacyś obcy ludzie weszli na podwórko, ale nie dzwonią
                                                    > domofonem do nikogo, tylko oglądają naszą kamienicę. Wyszedłem, spytałem, kim
                                                    > są, okazało się, że mieszkali kiedyś w tym domu, wcale nie obrazili się, że pyt
                                                    > am, zaprosiłem ich do środka, wypiliśmy kawę, pogadaliśmy i całkiem miło było.
                                                    > Ciebie takie sytuacje śmieszą?

Tak, zalatuje mi to zaściankowością. Poduszki na parapetach masz wyłożone na stałe czy tylko w lecie?:)

• jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:42
                                                    astra18 napisał:

> Tak, zalatuje mi to zaściankowością.

Bo ja jestem ze wsi. Nie zamykamy się za wysokimi płotami i ochroniarzami na bramie (jak w niektórych miejskich osiedlach), ale złomiarze buszujący po podwórkach raczej nie mają u nas szans. Nawet jak mnie nie ma w domu, to sąsiedzi spytają ich, czego szukają.

> Poduszki na parapetach masz wyłożone na st
                                                    > ałe czy tylko w lecie?:)

Nie mam wcale, ani latem, ani zimą.
                                                  • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:51
                                                    jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > Tak, zalatuje mi to zaściankowością.
                                                    >
                                                    > Bo ja jestem ze wsi.

Jeśli usiłujesz- a wierzę w to, że tak nie jest - mi wytknąć, że różnicuje ludzi na podstawie tego skąd pochodzą, to się mylisz.
                                                    Zaściankowość, jako pojęcie uzyte do schemtu myslenia a nie miejsca zamieszkania, pochodzenia.

Nie zamykamy się za wysokimi płotami i ochroniarzami na br
                                                    > amie (jak w niektórych miejskich osiedlach), ale złomiarze buszujący po podwórk
                                                    > ach raczej nie mają u nas szans. Nawet jak mnie nie ma w domu, to sąsiedzi spyt
                                                    > ają ich, czego szukają.

Jurek, ale tak jest u Ciebie i sobie to chwalisz.
                                                    Ale na Twoim miejscu zamieszkania pewne wzorce się nie kończą.
                                                    i dotyczy to również Twoich porównań sytuacji, zdarzeń, z Twoim miejscem pracy.
                                                    >
                                                    > > Poduszki na parapetach masz wyłożone na st
                                                    > > ałe czy tylko w lecie?:)
                                                    >
                                                    > Nie mam wcale, ani latem, ani zimą.

To było kiedyś lepsze od najnowszych technik monitoringu:)
                                                  • maria421 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:22
                                                    Astra, zupelnie stracilas koncept. Najpierw sie rzucalas ze Nitras nie jest upowazniony do legitymowania, potem przyznalas ze jednak wolno mu bylo zapytac o to kim jest ten obcy facet.

Krecilas ze facet odpowiedzial Nitrasowi, co sie zupelnie nie zgadza z tym co widzimy na video.

• astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:38
                                                    maria421 napisała:

> Astra, zupelnie stracilas koncept.

Taaak, no i co tam jeszcze wydumałaś, zaglądając do mojej głowy?:)

Najpierw sie rzucalas ze Nitras nie jest upo
                                                    > wazniony do legitymowania, potem przyznalas ze jednak wolno mu bylo zapytac o t
                                                    > o kim jest ten obcy facet.

No i dokładnie się tego trzymam.
                                                    Zadał pytanie - wolno mu, oburzenie z jego strony, że pan się nie chce wylegitymować - nie wolno.
                                                    Na ile części Złotko Ci to jeszcze rozłożyć?

>
                                                    > Krecilas ze facet odpowiedzial Nitrasowi, co sie zupelnie nie zgadza z tym co w
                                                    > idzimy na video.

A Ty Złotko jak zwykle stojuesz swoje manipulacyjki na które mnie nie nabierzesz.
                                                    "Mam upoważnienie" - czy to mieści się w dziale "odpowiedź na pytanie"?
                                                    >
                                                    >
                            • ja.nusz Re: Prywatny folwark 25.01.17, 23:06
                              Tej zadufanej w sobie do bólu pani, należałoby w pierwszej kolejności wytłumaczyć znaczenie słowa "plądrować",
                              A moż lepiej nie tłumaczyć?
                              I tak ma swoją własną definicję - jak na wszystko inne tyż - żałosne.
      • jureek Re: Prywatny folwark 25.01.17, 21:12
        astra18 napisał:

> Petru czy Sejm?
        >
        > pbs.twimg.com/media/C11WIM5WEAA_kTj.jpg

wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,title,Bartlomiej-Misiewicz-na-sygnale-pojechal-po-burgera-Kolejna-przygoda-rzecznika-MON,wid,18685068,wiadomosc.html?ticaid=118825
        Do obrony tego pana znalazłaś już coś na twitterze?
        • astra18 Re: Prywatny folwark 25.01.17, 21:19
          jureek napisał:

> astra18 napisał:
          >
          > > Petru czy Sejm?
          > >
          > > pbs.twimg.com/media/C11WIM5WEAA_kTj.jpg
          >
          > wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,title,Bartlomiej-Misiewicz-na-sygnale-pojechal-po-burgera-Kolejna-przygoda-rzecznika-MON,wid,18685068,wiadomosc.html?ticaid=118825
          > Do obrony tego pana znalazłaś już coś na twitterze?

Przydaloby sie zdjecie dokumentujace to o czym napisano.
          Wiadomosc nie z TT. Informacje z bulwarowek, w przeciwienstwie do Ciebie, nie sa moja ulubiona forma ich zdobywania.
        • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:22
          jureek napisał:

> astra18 napisał:
          >
          > > Petru czy Sejm?
          > >
          > > pbs.twimg.com/media/C11WIM5WEAA_kTj.jpg
          >
          > wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,title,Bartlomiej-Misiewicz-na-sygnale-pojechal-po-burgera-Kolejna-przygoda-rzecznika-MON,wid,18685068,wiadomosc.html?ticaid=118825
          > Do obrony tego pana znalazłaś już coś na twitterze?

No i komu wierzyć?:)

fakty.elblag.pl/71540/
          • jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:28
            astra18 napisał:

> No i komu wierzyć?:)
            >
            > fakty.elblag.pl/71540/

W tym przypadku uwierzę temu, co powyżej zalinkowałaś.
            • astra18 Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:39
              jureek napisał:

> astra18 napisał:
              >
              > > No i komu wierzyć?:)
              > >
              > > fakty.elblag.pl/71540/
              >
              > W tym przypadku uwierzę temu, co powyżej zalinkowałaś.

A ja Ci powiem, że nic jeszcze z tego nie wynika.
              Twarde dowody na stół - to się liczy.
              • jureek Re: Prywatny folwark 26.01.17, 11:43
                astra18 napisał:

> A ja Ci powiem, że nic jeszcze z tego nie wynika.
                > Twarde dowody na stół - to się liczy.

Pytałaś, komu wierzyć, więc odpowiedziałem dokładnie na pytanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka