26.07.17, 19:22
"GP" jest straszne:

weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,22153593,uchodzcy-jako-roznosiciele-chorob-na-okladce-gazety-polskiej.html

W zeszłym tygodniu mieli z kolei polityków opozycji ucharakteryzowanych na bandytów. Z zakrwawionymi nożami i siekierami w rękach :((
Obserwuj wątek
    • ja.nusz Re: Ohyda 26.07.17, 19:52
      "Raport potwierdza: groźne choroby uchodźców. Jarosław Kaczyński miał rację"

Tak piszą psy prezesa a suki zaraz przyklasną...
    • maria421 Re: Ohyda 27.07.17, 08:18
      stephen_s napisał:

> "GP" jest straszne:
      >
      > weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,22153593,uchodzcy-jako-roznosiciele-chorob-na-okladce-gazety-polskiej.html
      >
      > W zeszłym tygodniu mieli z kolei polityków opozycji ucharakteryzowanych na band
      > ytów. Z zakrwawionymi nożami i siekierami w rękach :((

Tzw. "target" PiSiej propagandy to ciemny lud.
      • astra18 Re: Ohyda 28.07.17, 08:13
        Ohyda, to jest straszne co pisał Newsweek:

www.newsweek.pl/swiat/epidemia-polio-zagraza-europie-choroba-heinego-medina-lancet-uchodzcy-z-syrii-newsweek-pl,artykuly,275956,1.html
        • maria421 Re: Ohyda 28.07.17, 09:03
          astra18 napisał:

> Ohyda, to jest straszne co pisał Newsweek:
          >
          > www.newsweek.pl/swiat/epidemia-polio-zagraza-europie-choroba-heinego-medina-lancet-uchodzcy-z-syrii-newsweek-pl,artykuly,275956,1.html

Tak jak myslalam, nie potrafisz odroznic informacji od propagandy.
          • astra18 Re: Ohyda 28.07.17, 09:11
            maria421 napisała:

> astra18 napisał:
            >
            > > Ohyda, to jest straszne co pisał Newsweek:
            > >
            > > www.newsweek.pl/swiat/epidemia-polio-zagraza-europie-choroba-heinego-medina-lancet-uchodzcy-z-syrii-newsweek-pl,artykuly,275956,1.html
            >
            > Tak jak myslalam, nie potrafisz odroznic informacji od propagandy.

Skoncentruj się nie na komentarzach artykułów a informacji właśnie.
            Porównaj obydwie.
    • maria421 Re: Ohyda 28.07.17, 09:07
      Jeszcze jedno, Astra, rozumiem ze Ty bronisz PiS , ale nie myslalam ze az do tego stopnia, ze bedziesz bronic ich prymitywnej propagandy.
      • astra18 Re: Ohyda 28.07.17, 09:12
        maria421 napisała:

> Jeszcze jedno, Astra, rozumiem ze Ty bronisz PiS , ale nie myslalam ze az do te
        > go stopnia, ze bedziesz bronic ich prymitywnej propagandy.

Nie chodzi o obronę tylko porównanie informacji i komentarzy w zależności od tego kto tę informację podaje.
        • maria421 Re: Ohyda 28.07.17, 09:22
          astra18 napisał:

> Nie chodzi o obronę tylko porównanie informacji i komentarzy w zależności od te
          > go kto tę informację podaje.

Nie kto podaje lecz JAK podaje.

• astra18 Re: Ohyda 28.07.17, 09:28
            maria421 napisała:

> astra18 napisał:
            >
            > > Nie chodzi o obronę tylko porównanie informacji i komentarzy w zależności
            > od te
            > > go kto tę informację podaje.
            >
            > Nie kto podaje lecz JAK podaje.

Ale chodzi o to CO podaje.
            >
            • maria421 Re: Ohyda 28.07.17, 09:36
              astra18 napisał:
              >
              > Ale chodzi o to CO podaje.
              > >

Ty nie rozumiesz czy udajesz ze nie rozumiesz roznicy miedzy informacja a propaganda?
              • astra18 Re: Ohyda 28.07.17, 09:41
                maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                > >
                > > Ale chodzi o to CO podaje.
                > > >
                >
                > Ty nie rozumiesz czy udajesz ze nie rozumiesz roznicy miedzy informacja a propa
                > ganda?

A Ty udajesz, że nie widzisz, iż w obydwu przypadkach, jeśli chodzi o informację, te fakty się pokrywają?
                • maria421 Re: Ohyda 28.07.17, 09:52
                  astra18 napisał:

> A Ty udajesz, że nie widzisz, iż w obydwu przypadkach, jeśli chodzi o informacj
                  > ę, te fakty się pokrywają?

Fakty sie pokrywaja?
                  Newsweek pisze tylko o wirusie polio, GP o "smiertelnych chorobach" .

• astra18 Re: Ohyda 28.07.17, 10:03
                    maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                    >
                    > > A Ty udajesz, że nie widzisz, iż w obydwu przypadkach, jeśli chodzi o inf
                    > ormacj
                    > > ę, te fakty się pokrywają?
                    >
                    > Fakty sie pokrywaja?
                    > Newsweek pisze tylko o wirusie polio, GP o "smiertelnych chorobach" .
                    >
                    Gruźlica i malaria , nieleczone, nie są chorobami śmiertelnymi?

www.wprost.pl/529961/Grozna-choroba-wykryta-w-Danii-Zakazeni-to-imigranci
                    To też napisano w GP?
                    • maria421 Re: Ohyda 28.07.17, 10:18
                      astra18 napisał:

> Gruźlica i malaria , nieleczone, nie są chorobami śmiertelnymi?

Ale o nich Newsweek z 2013 roku , ktorego zalinkowalas jakoby podawal te same fakty, nie pisal. Pisal tylko o polio.

> www.wprost.pl/529961/Grozna-choroba-wykryta-w-Danii-Zakazeni-to-imigranci
                      > To też napisano w GP?

Widze ze wlasna piersia bronisz PiSowskiej propagandy i uruchomilas Google w poszukiwaniu wszystkich artykulow na temat wszystkich przypadkow chorob zakaznych przywiezionych przez uchodzcow, zeby pokazac ze jest to "to samo" :-)

To, ze Wprost pisze o dwoch przypadkach blonnicy, a GP uogolnia zeby wykreowac strach i odraze, tego nie widzisz.

• maria421 Re: Ohyda 28.07.17, 10:30
                        Swoja droga, Astra, jak to jest ze PiSowskie media potrafia straszyc zarowno szczepionkami , jak i chorobami zakaznymi?

niezalezna.pl/59302-czy-szczepionka-moze-zrobic-z-dziecka-kaleke
                        • astra18 Re: Ohyda 28.07.17, 17:27
                          maria421 napisała:

> Swoja droga, Astra, jak to jest ze PiSowskie media potrafia straszyc zarowno sz
                          > czepionkami , jak i chorobami zakaznymi?
                          >
                          > niezalezna.pl/59302-czy-szczepionka-moze-zrobic-z-dziecka-kaleke

Nie wiem dlaczego straszy niezależna.
                          Znam osoby działające aktywnie w stop szczepieniom, i nie znajduję związku miedzy ich obawami a poglądami politycznymi.
                          Poza tym, temat mam dawno za sobą, a do powrotu do niego jeszcze troszkę mi zostało:)
                          Chociaż...nie znasz dnia ani godziny:)
                          • maria421 Re: Ohyda 28.07.17, 18:11
                            astra18 napisał:

> Nie wiem dlaczego straszy niezależna.

Nie wiesz? Artykul jest z 2014 roku, na koncu jest mowa o tym ze prezydent (Komorowski) w 2012 roku podpisal ustawe rozszerzajaca obowiazkowe szczepienia.

Teraz jest rok 2017, PiS maluje sie jako jedyny obronca Polski przed uchodzcami, to GP straszy chorobami zakaznymi.

> Znam osoby działające aktywnie w stop szczepieniom, i nie znajduję związku mied
                            > zy ich obawami a poglądami politycznymi.
                            > Poza tym, temat mam dawno za sobą, a do powrotu do niego jeszcze troszkę mi zos
                            > tało:)
                            > Chociaż...nie znasz dnia ani godziny:)

Oczywiscie ze temat szczepien nie zalezy od pogladow politycznych.

• astra18 Re: Ohyda 28.07.17, 18:17
                              maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                              >
                              > > Nie wiem dlaczego straszy niezależna.
                              >
                              > Nie wiesz? Artykul jest z 2014 roku, na koncu jest mowa o tym ze prezydent (Kom
                              > orowski) w 2012 roku podpisal ustawe rozszerzajaca obowiazkowe szczepienia.
                              >
                              > Teraz jest rok 2017, PiS maluje sie jako jedyny obronca Polski przed uchodzcami
                              > , to GP straszy chorobami zakaznymi.

No to z artykułami z Newsweeka i Wprost jest akurat odwrotnie.
                              Wtedy pisano o zagrożeniach i sytuacji w krajach do których przybywają imigranci, a teraz udają że w ogóle nie ma tematu.

• maria421 Re: Ohyda 28.07.17, 18:24
                                astra18 napisał:

> No to z artykułami z Newsweeka i Wprost jest akurat odwrotnie.
                                > Wtedy pisano o zagrożeniach i sytuacji w krajach do których przybywają imigranc
                                > i, a teraz udają że w ogóle nie ma tematu.

Newsweek zdaje sie podal dane z Robert Koch Institut, nie?
                                To jest wlasnie informacja.

A swoja droga, biorac pod uwage ilosc uchodzcow jakich przyjely Niemcy, to tu naprawde nie ma tematu jakiegos wzmozonego zagrozenia epidemiologicznego.
                                Ostatnio tematem byly przypadki zachorowan na odre spowodowane wlasnie kampania przeciwnikow szczepionek.

• ja.nusz Re: Ohyda 28.07.17, 14:06
                        W tym posowskicm szmatlawcu o nazwie "Gazeta Polska" napisali "Kaczyński miał rację".
                        Mało rozgarnięty osioł zauważyłby, że jest to propagandowe łajno, ale psie fanatycywo będzie dalej przekręcać i pogrążać się coraz głębiej w wyżej wymienionym.
                      • astra18 Re: Ohyda 28.07.17, 17:23
                        maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                        >
                        > > Gruźlica i malaria , nieleczone, nie są chorobami śmiertelnymi?
                        >
                        > Ale o nich Newsweek z 2013 roku , ktorego zalinkowalas jakoby podawal te same f
                        > akty, nie pisal. Pisal tylko o polio.
                        >
                        > > www.wprost.pl/529961/Grozna-choroba-wykryta-w-Danii-Zakazeni-to-imigranci
                        > > To też napisano w GP?
                        >
                        > Widze ze wlasna piersia bronisz PiSowskiej propagandy i uruchomilas Google w po
                        > szukiwaniu wszystkich artykulow na temat wszystkich przypadkow chorob zakaznych
                        > przywiezionych przez uchodzcow, zeby pokazac ze jest to "to samo" :-)

Mario, "uruchomiłam":))) gugla, bo mnie na słowo nie uwierzysz, poprzestałam na dwóch, bo nawet gdybym dodała i 10 pozostałych źródeł i tak twierdziłabyś że to nie to samo.

>
                        • maria421 Re: Ohyda 28.07.17, 18:04
                          astra18 napisał:

> Mario, "uruchomiłam":))) gugla, bo mnie na słowo nie uwierzysz, poprzestałam na
                          > dwóch, bo nawet gdybym dodała i 10 pozostałych źródeł i tak twierdziłabyś że t
                          > o nie to samo.

Informacja a prymitywna propaganda, to naprawde nie jest to samo, to sa dwie rozne rzeczy.

• astra18 Re: Ohyda 28.07.17, 18:18
                            maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                            >
                            > > Mario, "uruchomiłam":))) gugla, bo mnie na słowo nie uwierzysz, poprzesta
                            > łam na
                            > > dwóch, bo nawet gdybym dodała i 10 pozostałych źródeł i tak twierdziłaby
                            > ś że t
                            > > o nie to samo.
                            >
                            > Informacja a prymitywna propaganda, to naprawde nie jest to samo, to sa dwie ro
                            > zne rzeczy.

Odniosłam się tylko do informacji.
                            >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka