Dodaj do ulubionych

Rozczarowanie

10.08.17, 09:35
Myślałem, że wyrosła nowa tradycja obchodów wigilii miesięcznic, bo barierki już wczoraj po południu rozstawili, a tu gucio - dopiero dzisiaj będzie prezes z drabinką.
Tak przy okazji przypomniało mi się, że jacyś narodowcy chcieli zmieniać polski hymn, bo Dąbrowski im się nie podoba. No to proponuję zamiast Dąbrowskiego taką zwrotkę:
Marsz, marsz Balbino,
ze swojom drabinom

Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 09:47
      https://scontent.ftxl1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p480x480/20638323_2043936785840339_4117164138428718130_n.png?oh=cceb7f7bb95826f3e9244132dd88594d&oe=59F2460E
    • a000000 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 10:05
      jureek napisał:

> Marsz, marsz Balbino,
      > ze swojom drabinom

Art. 137. § 1. Kto publicznie znieważa, niszczy, uszkadza lub usuwa godło, sztandar, chorągiew, banderę, flagę lub inny znak państwowy, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku
      • maria421 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 10:09
        a000000 napisała:

> Art. 137. § 1. Kto publicznie znieważa, niszczy, uszkadza lub usuwa godło, szta
        > ndar, chorągiew, banderę, flagę lub inny znak państwowy, podlega grzywnie, karz
        > e ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku

To co napisal Jureek to zniewaga hymnu czy Kaczynskiego?

• zbyfauch Re: Rozczarowanie 10.08.17, 10:15
          maria421 napisała:

> To co napisal Jureek to zniewaga hymnu czy Kaczynskiego?

Polskęzbaw jest wszystkim, jest Dobrem Narodowym, sacrum pisowskiej sekty, i jako taki podlega szczególnej ochronie, niezależnie od ochrony tej kosztów.
          • zbyfauch Re: Rozczarowanie 10.08.17, 10:18
            Hasek pisał w Szwejku, że onegdaj sprzedawano w harakterze relikwii szczebel z drabiny do nieba, która miała się przyśnić św. Jakubowi.
            Prawdziwe szczeble z Drabinki Jarosława będę realną relikwią.
            • ja.nusz Re: Rozczarowanie 10.08.17, 10:46
              zbyfauch napisał:

> Hasek pisał w Szwejku, że onegdaj sprzedawano w harakterze relikwii szczebel z
              > drabiny do nieba, która miała się przyśnić św. Jakubowi.
              > Prawdziwe szczeble z Drabinki Jarosława będę realną relikwią.
              >

Uważaj, bo za ten "harakter" zara Ci też paragraf znajdo😉
              • zbyfauch Re: Rozczarowanie 10.08.17, 11:10
                ja.nusz napisał:

> Uważaj, bo za ten "harakter" zara Ci też paragraf znajdo😉

O kurde, wstyd!
                • ja.nusz Re: Rozczarowanie 10.08.17, 11:20
                  zbyfauch napisał:

> ja.nusz napisał:
                  >
                  > > Uważaj, bo za ten "harakter" zara Ci też paragraf znajdo😉
                  >
                  > O kurde, wstyd!
                  >
                  >
                  Wstyd to kraść i z drabiny spaść😩
            • a000000 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 12:14
              zbyfauch napisał:

> Hasek pisał w Szwejku, że onegdaj sprzedawano w harakterze relikwii szczebel z
              > drabiny do nieba, która miała się przyśnić św. Jakubowi.

nie Haszek w Szwejku tylko Sienkiewicz w Krzyżakach. Ów domokrążca sprzedawał również powietrze ze stajenki betlejemskiej, pióro ze skrzydła anioła który zwiastował i inne dziwa.
        • a000000 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 12:02
          maria421 napisała:

> To co napisal Jureek to zniewaga hymnu czy Kaczynskiego?

tekstu pisanego nie rozumiesz? TEN artykuł mówi o ochronie polskich imponderabiliów. O ludziach, wszystkich, również politykach, mówi inny artykuł, w trybie prywatnym, nie urzędowym.
          • maria421 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 12:13
            a000000 napisała:

> maria421 napisała:
            >
            >
            > > To co napisal Jureek to zniewaga hymnu czy Kaczynskiego?
            >
            > tekstu pisanego nie rozumiesz? TEN artykuł mówi o ochronie polskich imponderab
            > iliów. O ludziach, wszystkich, również politykach, mówi inny artykuł, w trybie
            > prywatnym, nie urzędowym.

Nie pytalam o tresc artykulu ktory zacytowalas, lecz o tresc tego co napisal Jureek.

• a000000 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 12:16
              maria421 napisała:

> Nie pytalam o tresc artykulu ktory zacytowalas, lecz o tresc tego co napisal Ju
              > reek.

a czy treść artykułu dotyczy ochrony godła, flagi, hymnu.... czy osób?
      • jureek Re: Rozczarowanie 10.08.17, 10:13
        a000000 napisała:

> jureek napisał:
        >
        > > Marsz, marsz Balbino,
        > > ze swojom drabinom
        >
        >
        > Art. 137. § 1. Kto publicznie znieważa, niszczy, uszkadza lub usuwa godło, szta
        > ndar, chorągiew, banderę, flagę lub inny znak państwowy, podlega grzywnie, karz
        > e ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku

Podesłać Ci na priva moje dane?
        • a000000 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 12:08
          jureek napisał:

> Podesłać Ci na priva moje dane?

ściganie z podanego artykułu następuje w trybie urzędowym, więc raczej admince podaj, bo ma obowiązek dbać o wypowiedzi nie naruszające prawo.
          Mnie wystarczy jeśli nie będziesz szydził z polskich imponderabiliów.
          • ja.nusz Re: Rozczarowanie 10.08.17, 12:10
            a000000 napisała:

> jureek napisał:
            >
            >
            > > Podesłać Ci na priva moje dane?
            >
            > ściganie z podanego artykułu następuje w trybie urzędowym, więc raczej admince
            > podaj, bo ma obowiązek dbać o wypowiedzi nie naruszające prawo.
            > Mnie wystarczy jeśli nie będziesz szydził z polskich imponderabiliów.

Szydzisz sama z siebie...
          • maria421 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 12:14
            a000000 napisała:

> ściganie z podanego artykułu następuje w trybie urzędowym, więc raczej admince
            > Mnie wystarczy jeśli nie będziesz szydził z polskich imponderabiliów.

Azerko, wez sie nie wyglupiaj...
            • a000000 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 12:25
              maria421 napisała:

> Azerko, wez sie nie wyglupiaj...

nie moja wina, ni przyczyna, że naruszanie godności hymnu czy flagi jest karalne.
              Jak sądzisz? czy w starych i wielkich demokracjach jak USA i Wielka Brytania można bezkarnie szydzić z państwowych świętości?
              Jeśli kto szydzi z Kaczyńskiego, wystawia świadectwo o sobie niepomny na zasadę: nie czyń drugiemu co tobie niemiłe..... Ale jeśli kto szydzi ze świętości, a ja nie reaguję - wystawiam świadectwo o sobie.
              • maria421 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 12:53
                https://scontent.ftxl1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/s480x480/20638702_2044058282494856_2560201521599607529_n.png?oh=26abd76907b1f799b3c8a884b6e2c9b4&oe=5A30918F
              • jureek Re: Rozczarowanie 10.08.17, 12:57
                a000000 napisała:

> Jeśli kto szydzi z Kaczyńskiego, wystawia świadectwo o sobie niepomny na zasadę
                > : nie czyń drugiemu co tobie niemiłe.....

Ja mam do siebie dystans, w przeciwieństwie do polityków o przerośniętym ego, którzy nawet kilku kroków pieszo do świętego miejsca na Wawelu nie potrafią zrobić, tylko muszą spalinami to historyczne miejsce zasmradzać.
                • maria421 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 13:01
                  jureek napisał:

> a000000 napisała:
                  >
                  > > Jeśli kto szydzi z Kaczyńskiego, wystawia świadectwo o sobie niepomny na
                  > zasadę
                  > > : nie czyń drugiemu co tobie niemiłe.....
                  >
                  > Ja mam do siebie dystans, w przeciwieństwie do polityków o przerośniętym ego, k
                  > tórzy nawet kilku kroków pieszo do świętego miejsca na Wawelu nie potrafią zrob
                  > ić, tylko muszą spalinami to historyczne miejsce zasmradzać.

Juz pomijajac fakt, ze Kaczynski czyni to co jemu mile, nie liczac sie z NICZYM.

Ciekawe ile znowu podatnik zaplaci za ta miesiecznice.
                • a000000 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 13:54
                  jureek napisał:

>tylko muszą spalinami to historyczne miejsce zasmradzać.

też mi się to nie podoba... póki sprawny ruchowo, niech idzie per pedes. Przyda się, dla zdrowotności.

Tyle, że nasi, polscy notable, używają przywilejów ponad miarę... wiele razy widziałam, jak przez korek na sygnale a jakże! rozpychał się jeden z ministrów SLD....
                  • jureek Re: Rozczarowanie 10.08.17, 14:31
                    a000000 napisała:

> Tyle, że nasi, polscy notable, używają przywilejów ponad miarę... wiele razy wi
                    > działam, jak przez korek na sygnale a jakże! rozpychał się jeden z ministrów SL
                    > D....

Pełna zgoda co do tego, że te wielkopańskie maniery nie dotyczą tylko jednej partii.
              • maria421 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 12:59
                a000000 napisała:

> nie moja wina, ni przyczyna, że naruszanie godności hymnu czy flagi jest karaln
                > e.
                > Jak sądzisz? czy w starych i wielkich demokracjach jak USA i Wielka Brytania mo
                > żna bezkarnie szydzić z państwowych świętości?
                > Jeśli kto szydzi z Kaczyńskiego, wystawia świadectwo o sobie niepomny na zasadę
                > : nie czyń drugiemu co tobie niemiłe..... Ale jeśli kto szydzi ze świętości, a
                > ja nie reaguję - wystawiam świadectwo o sobie.

Azerko, wlasciwie to co chcialam Ci napisac przed chwila napisal Jureek.

Bardzo wybiorczo reagujesz na "szydzenie z panstwowych swietosci" i wyraznie widac ze to nie "szydzenie" z hymnu lecz z Kaczynskiego Cie ubodlo.

Kaczynski jest zwyklym poslem i mozna z niego szydzic jak z kazdego innego.
                • jureek Re: Rozczarowanie 10.08.17, 13:07
                  maria421 napisała:

> Bardzo wybiorczo reagujesz na "szydzenie z panstwowych swietosci" i wyraznie wi
                  > dac ze to nie "szydzenie" z hymnu lecz z Kaczynskiego Cie ubodlo.

Bo też z hymnu nie szydziłem. Hymn szanuję. To nie ja wymyśliłem, że Dąbrowski w hymnie jest niewystarczająco patriotyczny. Szydziłem z tych pomysłów, a nie z hymnu.
                • jureek Re: Rozczarowanie 10.08.17, 13:08
                  maria421 napisała:

> Bardzo wybiorczo reagujesz na "szydzenie z panstwowych swietosci" i wyraznie wi

A swoją drogą ciekawe, skąd Azerka wiedziała, że Balbina to Kaczyński :D
                  • zbyfauch Re: Rozczarowanie 10.08.17, 13:20
                    jureek napisał:

> A swoją drogą ciekawe, skąd Azerka wiedziała, że Balbina to Kaczyński :D

Od Ptysia na pewno.
                • a000000 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 13:58
                  maria421 napisała:

i wyraznie wi

znowu coś wiesz lepiej....

> Kaczynski jest zwyklym poslem i mozna z niego szydzic jak z kazdego innego.

można, póki jest osobą publiczną.
                  Choć szydzenie z kogokolwiek do pozytywnych cech nie należy. I z takimi nie jest mi po drodze.

• maria421 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 15:36
                    a000000 napisała:

> znowu coś wiesz lepiej....

Wyciagam wnioski z rego co piszesz.

> można, póki jest osobą publiczną.
                    > Choć szydzenie z kogokolwiek do pozytywnych cech nie należy. I z takimi nie jes
                    > t mi po drodze.

Ale z Kaczynskim zawsze Ci po drodze, nawet jezeli on nie tylko szydzi ale rzuca wyzwiskami i oszczerstwami pod adresem swych oponentow.

Ty bronisz Kaczynskiego tak przed "szyderstwami" ze strony Jurka tutaj, jak i bronilas niedawnego wystepku Kaczynskiego "bez zadnego trybu" z mownicy sejmowej.

• jureek Re: Rozczarowanie 10.08.17, 12:52
            a000000 napisała:

> jureek napisał:
            >
            >
            > > Podesłać Ci na priva moje dane?
            >

Żadne prawo nie zabrania Ci zgłoszenia przestępstwa, więc nie wymiguj się i nie zwalaj tej roboty na kogoś innego.
            Gdy narodowcy chcieli Dąbrowskiego zastępować Sobieskim, też się oburzałaś?
            Gdy w hymnie pojawiła się "ziemia wolska", też Cię to raziło?
            Gdy kibice mażą jakieś napisy na flagach państwowych, to też się oburzasz?
            Pamiętam, że gdy pisałem o tym, że na biurze poselskim Jakiego wisi wypłowiała szmata, która ma być polską flagą, to wyrażałaś wiele zrozumienia.
            Tak więc, Azerko, do dzieła. Zgłaszaj przestępstwo. Dane adresowe wysłałem Ci na Twoją pocztę gazetową. Już się cieszę na te opinie eksperckie, czy każdy wierszyk zaczynający się od słów "marsz, marsz..." trzeba uznać za bezczeszczenie hymnu.
    • astra18 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 17:54
      jureek napisał:

> Myślałem, że wyrosła nowa tradycja obchodów wigilii miesięcznic, bo barierki ju
      > ż wczoraj po południu rozstawili, a tu gucio - dopiero dzisiaj będzie prezes z
      > drabinką.

Do wieczora jeszcze czas, a ja już nie mogę doczekać się od dawna zapowiadanego strzału Aurory.
      Będzie czy nie będzie, co to będzie, co to będzie...

• maria421 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 19:26
        https://scontent.ftxl1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/20708246_1463687863667291_7029762320637157424_n.jpg?oh=59bc2ea9e74368c6c7cbcb4e668aa317&oe=59F596F3
      • astra18 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 22:02
        astra18 napisał:

> jureek napisał:
        >
        > > Myślałem, że wyrosła nowa tradycja obchodów wigilii miesięcznic, bo barie
        > rki ju
        > > ż wczoraj po południu rozstawili, a tu gucio - dopiero dzisiaj będzie pre
        > zes z
        > > drabinką.
        >
        > Do wieczora jeszcze czas, a ja już nie mogę doczekać się od dawna zapowiadanego
        > strzału Aurory.
        > Będzie czy nie będzie, co to będzie, co to będzie...

Pan Aurora z Panem Tirowcem zawiedli ta raza....rozczarowanie......
        >
        >
        • maria421 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 09:23
          astra18 napisał:

> Pan Aurora z Panem Tirowcem zawiedli ta raza....rozczarowanie......

Ale to ze Kaczynski ciagle jeszcze do prawdy nie doszedl Cie nie zawiodlo....
          Gratuluje cierpliwosci z jaka Ty czakasz az Twoj guru w koncu oznajmi Ci te prawde.

• jureek Re: Rozczarowanie 11.08.17, 08:12
        astra18 napisał:

> Do wieczora jeszcze czas...

Powiedz to tym stawiającym barierki w środku miasta już nawet dzień wcześniej.
        Następnym razem zamkną Krakowskie Przedmieście już tydzień wcześniej? A może jakiś tunel pancerny wybudują?
        • astra18 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 08:35
          jureek napisał:

> astra18 napisał:
          >
          > > Do wieczora jeszcze czas...
          >
          > Powiedz to tym stawiającym barierki w środku miasta już nawet dzień wcześniej.

Nie doczekaalm sie strzalu Aurory stad moja opowiesc o moim rozczarowaniu.
          Barierek w poprzednich latach nie bylo,bo halastra nie rzucala obelgami,nie kladla na ziemi w celu blokady itp.

> Następnym razem zamkną Krakowskie Przedmieście już tydzień wcześniej? A może ja
          > kiś tunel pancerny wybudują?

Miej pretensje do tych ktorym nie wystarcza swoje miejsce do kontrmanifestacji. Nikt im nie broni, a za burdy ktore wywoluja placa,owszem,podatnicy.

• jureek Re: Rozczarowanie 11.08.17, 09:10
            astra18 napisał:

> Nie doczekaalm sie strzalu Aurory stad moja opowiesc o moim rozczarowaniu.

Ja na żaden strzał z Aurory nie czekałem, więc pod tym względem rozczarowany nie jestem.

> Barierek w poprzednich latach nie bylo,bo halastra nie rzucala obelgami,nie kla
            > dla na ziemi w celu blokady itp.

Słyszałaś coś o adekwatności środków? O tym piszę.
            Poza tym zarzucasz komuś rzucanie obelgami, a sama też obelgami rzucasz.
            • astra18 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 10:37
              jureek napisał:

> Ja na żaden strzał z Aurory nie czekałem, więc pod tym względem rozczarowany ni
              > e jestem.
              >
              > > Barierek w poprzednich latach nie bylo,bo halastra nie rzucala obelgami,n
              > ie kla
              > > dla na ziemi w celu blokady itp.
              >
              > Słyszałaś coś o adekwatności środków? O tym piszę.

Słyszałam. I są adekwatne antycypując możliwe starcia między tymi, którzy wchodzą nie na swój "teren" manifestacji a tymi którzy przyszli uczcić pamięć ofiar katastrofy.

> Poza tym zarzucasz komuś rzucanie obelgami, a sama też obelgami rzucasz.

może jakiś przykład tych obelg którym rzucam. Za wysoko sobie aureolkę zawiesiłeś nad głową.
              • ja.nusz Re: Rozczarowanie 11.08.17, 10:49
                Obrażasz wszystkich swym propagandowym bełkotem ogólnym!
              • jureek Re: Rozczarowanie 11.08.17, 10:59
                astra18 napisał:

> może jakiś przykład tych obelg którym rzucam.

Choćby słowo "hałastra". To nie jest obelga?

> Za wysoko sobie aureolkę zawiesił
                > eś nad głową.

W ogóle żadnej aureolki nie zawieszałem.
                • astra18 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 11:04
                  jureek napisał:

> astra18 napisał:
                  >
                  > > może jakiś przykład tych obelg którym rzucam.
                  >
                  > Choćby słowo "hałastra". To nie jest obelga?

Nie jest, jesli dotyczy zachowań jaki prezentują Obywatele RP.
                  >
                  > > Za wysoko sobie aureolkę zawiesił
                  > > eś nad głową.
                  >
                  > W ogóle żadnej aureolki nie zawieszałem.

To rozejrzyj się po forum zanim mnie zarzucisz rzucanie obelgami.
                  • jureek Re: Rozczarowanie 11.08.17, 17:41
                    astra18 napisał:

> > Choćby słowo "hałastra". To nie jest obelga?
                    >
                    > Nie jest, jesli dotyczy zachowań jaki prezentują Obywatele RP.

W takim razie używasz słów, których znaczenia nie znasz. Słownik języka polskiego podaje, że jest to określenie pogardliwe.

> To rozejrzyj się po forum zanim mnie zarzucisz rzucanie obelgami.

To była tylko odpowiedź na Twój zarzut wobec kontrdemostrantów, że oni rzucają obelgami. Ja się za świętego nie uważam i nie stawiam też takich zarzutów tym, którzy takich zarzutów nie stawiają innym.
                    • astra18 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 17:46
                      jureek napisał:

> astra18 napisał:
                      >
                      > > > Choćby słowo "hałastra". To nie jest obelga?
                      > >
                      > > Nie jest, jesli dotyczy zachowań jaki prezentują Obywatele RP.
                      >
                      > W takim razie używasz słów, których znaczenia nie znasz. Słownik języka polskie
                      > go podaje, że jest to określenie pogardliwe.

Pogardliwe określenie zachowań. A więc nie obelga.
                      >
                      > > To rozejrzyj się po forum zanim mnie zarzucisz rzucanie obelgami.
                      >
                      > To była tylko odpowiedź na Twój zarzut wobec kontrdemostrantów, że oni rzucają
                      > obelgami.

Rzucając tymi obelgami zachowują się jak hałastra. Jasniej tego nie trzeba tłumaczyć.

• jureek Re: Rozczarowanie 11.08.17, 17:52
                        astra18 napisał:

> Rzucając tymi obelgami zachowują się jak hałastra. Jasniej tego nie trzeba tłum
                        > aczyć.

Owszem, można jaśniej i konkretniej. Np. zamiast używać emocjonalnych i pogardliwych określeń (mam nadzieję, że ta pogarda dla ludzi wyjdzie PiS-owi bokiem) można konkretnie napisać, jakimiż to obelgami rzucali kontrdemonstranci. Skandowanie "Konstytucja" to obelga?
                        • astra18 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 17:58
                          jureek napisał:

>
                          > Owszem, można jaśniej i konkretniej. Np. zamiast używać emocjonalnych i pogardl
                          > iwych określeń (mam nadzieję, że ta pogarda dla ludzi wyjdzie PiS-owi bokiem)

mam nadzieję, że rozumiesz iż dotyczy to również drugiej strony.

m
                          > ożna konkretnie napisać, jakimiż to obelgami rzucali kontrdemonstranci.

Pierwsze z brzegu: będziesz siedzieć, do JK.

Skandow
                          > anie "Konstytucja" to obelga?

Nie. Natomiast wchodzenie do kościoła w trakcie mszy i zakłócanie jej przebiegu jest zachowaniem niedopuszczalnym.
                          • jureek Re: Rozczarowanie 11.08.17, 18:02
                            astra18 napisał:

> Pierwsze z brzegu: będziesz siedzieć, do JK.

No to odpowiem w Twoim stylu. Takie słowa mogłyby być obelgą wobec kogoś innego, a nie nie wobec prezesa. W jego przypadku zasłużył sobie na to swoim zachowaniem, tak samo jak w Twoim mniemaniu Obywatele RP zasłużyli sobie na określenie "hałastra".

> Nie. Natomiast wchodzenie do kościoła w trakcie mszy i zakłócanie jej przebieg
                            > u jest zachowaniem niedopuszczalnym.

Zgadzam się. Barierki i policjanci bronili jednak dostępu nie tylko do kościoła.
                            • astra18 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 18:11

> No to odpowiem w Twoim stylu. Takie słowa mogłyby być obelgą wobec kogoś innego
                              > , a nie nie wobec prezesa. W jego przypadku zasłużył sobie na to swoim zachowan
                              > iem, tak samo jak w Twoim mniemaniu Obywatele RP zasłużyli sobie na określenie
                              > "hałastra".

W takim razie nie zarzucaj mi że rzucam obelgi. I jestesmy kwita.
                              >
                              > > Nie. Natomiast wchodzenie do kościoła w trakcie mszy i zakłócanie jej pr
                              > zebieg
                              > > u jest zachowaniem niedopuszczalnym.
                              >
                              > Zgadzam się. Barierki i policjanci bronili jednak dostępu nie tylko do kościoła

Policjanci są zawsze na kazdej manifstacji. Barierki były ustawione po to aby - jak to było w poprzednich miesiącach - zapobiec wtargnięcia kontrmanifestantom, którzy miel inne swoje miejsce wyznaczone, zgłoszone w ratuszu, miejsce.
                              > .
                              • maria421 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 18:22
                                astra18 napisał:

> Policjanci są zawsze na kazdej manifstacji. Barierki były ustawione po to aby -
                                > jak to było w poprzednich miesiącach - zapobiec wtargnięcia kontrmanifestantom
                                > , którzy miel inne swoje miejsce wyznaczone, zgłoszone w ratuszu, miejsce.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,22222099,wiecej-policjantow-na-miesiecznicy-niz-na-woodstocku-ile-placimy.html#MT
                                Nie wiem, czy Ci sie oczy otworza , ale spojrzyj na to zestawienie.

• maria421 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 18:09
                            astra18 napisał:

>Pierwsze z brzegu: będziesz siedzieć, do JK.

Powiedz mi, Astra, dlaczego "bedziesz siedziec" pod adresem J. Kaczynskiego to obelga, a pod adresem Tuska nie?

> Nie. Natomiast wchodzenie do kościoła w trakcie mszy i zakłócanie jej przebieg
                            > u jest zachowaniem niedopuszczalnym.

Ktos zaklocil przebieg mszy miesiecznicowej?
                            • astra18 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 18:12
                              maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                              >
                              > >Pierwsze z brzegu: będziesz siedzieć, do JK.
                              >
                              > Powiedz mi, Astra, dlaczego "bedziesz siedziec" pod adresem J. Kaczynskiego to
                              > obelga, a pod adresem Tuska nie?

Też jest obelgą, nie twierdziłam że nie jest.
                              >
                              > > Nie. Natomiast wchodzenie do kościoła w trakcie mszy i zakłócanie jej pr
                              > zebieg
                              > > u jest zachowaniem niedopuszczalnym.
                              >
                              > Ktos zaklocil przebieg mszy miesiecznicowej?

Nie mszy miesięcznicowej. Byo to podczas manifestacji ze światełkami.
                              • maria421 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 18:18
                                astra18 napisał:

> Też jest obelgą, nie twierdziłam że nie jest.

Zauwazylas to dopiero jak pod adresem Kaczynskiego wolano to, co pod adresem Tuska?
                                Przypomne ze pod adresem Tuska nie tylko jacys anonimowi manifestanci wolaja, sam Kaczynski mowi ze "Tuska ma sie czego bac", a Stankiewicz nawet o karze smierci dla Tuska mowila...

> > > Nie. Natomiast wchodzenie do kościoła w trakcie mszy i zakłócanie
                                > jej pr
                                > > zebieg
                                > > > u jest zachowaniem niedopuszczalnym.
                                > >
                                > > Ktos zaklocil przebieg mszy miesiecznicowej?
                                >
                                > Nie mszy miesięcznicowej. Byo to podczas manifestacji ze światełkami.

Mozesz dokladniej?
                                • astra18 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 18:41
                                  maria421 napisała:

> Zauwazylas to dopiero jak pod adresem Kaczynskiego wolano to, co pod adresem Tu
                                  > ska?

A skąd takie przypuszczenie? Znowu siedzisz w cudzej głowie?

> Przypomne ze pod adresem Tuska nie tylko jacys anonimowi manifestanci wolaja, s
                                  > am Kaczynski mowi ze "Tuska ma sie czego bac"

To to samo co "będziesz siedziec?" Kaczyński tak mówił do Tuska?
                                  A Tusk o Kaczyńskim jako chorym biednym człowieku??
                                  Bedziemy licytować?

, a Stankiewicz nawet o karze smie
                                  > rci dla Tuska mowila...

A Żakowski z Lisem co gadają w TOKu co piatek......

> Mozesz dokladniej?

W dniach w których odbywały się manifestacje ze świecami i przed domem Kaczyńskiego, do kościoła św.Anny - onegdaj w tym samym w którym jakieś nawiedzione feministki , krzycząc coś do księdza, wyszły podczas mszy - wlazł podczas mszy jakiś brodaty, z kartką "konstytucja" i stal przed ołtarzem.
                                  Ten sam który protestował pod domem JK.

pikio.pl/wszedl-do-kosciola-sw-anny-z-napisem-konstytucja-zaskakujaca-reakcja-wiernych-foto/#
                                  • maria421 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 19:22
                                    astra18 napisał:

> A skąd takie przypuszczenie? Znowu siedzisz w cudzej głowie?

Nie przypuszczenie tylko wniosek z tego co tu piszesz. Nigdy nie protestowalas wobec licznych pogrozek pod adresem Tuska, ale jak raz krzykneli pod adresem Kaczynskiego "bedziesz siedziec", to od razu sie oburzylas ze to obelga.

> To to samo co "będziesz siedziec?" Kaczyński tak mówił do Tuska?
                                    > A Tusk o Kaczyńskim jako chorym biednym człowieku??
                                    > Bedziemy licytować?

A to sam Tusk wolal pod adresem Kaczynskeigo "bedziesz siedziec"?

> , a Stankiewicz nawet o karze smie
                                    > > rci dla Tuska mowila...
                                    >
                                    > A Żakowski z Lisem co gadają w TOKu co piatek......

O karze smierci dla Kaczynskiego gadaja???

A tak a propos tej obelgi pod adresem Kaczynskiego, pozwolisz ze zacytuje Twoje slowa?
                                    "Zabolalo? Mialo zabolec!"

> W dniach w których odbywały się manifestacje ze świecami i przed domem Kaczyńsk
                                    > iego, do kościoła św.Anny - onegdaj w tym samym w którym jakieś nawiedzione fem
                                    > inistki , krzycząc coś do księdza, wyszły podczas mszy - wlazł podczas mszy ja
                                    > kiś brodaty, z kartką "konstytucja" i stal przed ołtarzem.
                                    > Ten sam który protestował pod domem JK.
                                    >
                                    >
                                    > pikio.pl/wszedl-do-kosciola-sw-anny-z-napisem-konstytucja-zaskakujaca-reakcja-wiernych-foto/#

Dzieki.

Poparlabym gdyby stal z tym przed kosciolem, ale nigdy nie popre takich akcji w kosciele.
                                    • astra18 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 19:45
                                      maria421 napisała:

> Nie przypuszczenie tylko wniosek z tego co tu piszesz. Nigdy nie protestowalas
                                      > wobec licznych pogrozek pod adresem Tuska, ale jak raz krzykneli pod adresem Ka
                                      > czynskiego "bedziesz siedziec", to od razu sie oburzylas ze to obelga.

Ja się nie oburzyłam tylko stwierdziłam fakt.
                                      >
                                      > > To to samo co "będziesz siedziec?" Kaczyński tak mówił do Tuska?
                                      > > A Tusk o Kaczyńskim jako chorym biednym człowieku??
                                      > > Bedziemy licytować?
                                      >
                                      > A to sam Tusk wolal pod adresem Kaczynskeigo "bedziesz siedziec"?

Mówił to co napsałam powyżej.
                                      >
                                      > > , a Stankiewicz nawet o karze smie
                                      > > > rci dla Tuska mowila...
                                      > >
                                      > > A Żakowski z Lisem co gadają w TOKu co piatek......
                                      >
                                      > O karze smierci dla Kaczynskiego gadaja???

O karze smierci nie, choć ze słów wypowiadanych utopli by w łyżce wody, szczególnie Lis.
                                      >
                                      > A tak a propos tej obelgi pod adresem Kaczynskiego, pozwolisz ze zacytuje Twoje
                                      > slowa?
                                      > "Zabolalo? Mialo zabolec!"
                                      >
                                      To mnie miało zaboleć? Ani trochę.

• maria421 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 11:05
                astra18 napisał:

> Słyszałam. I są adekwatne antycypując możliwe starcia między tymi, którzy wchod
                > zą nie na swój "teren" manifestacji a tymi którzy przyszli uczcić pamięć ofiar
                > katastrofy.

Juz nawet biskup Pieronek ( i paru innych duchownych tez) otwarcie mowi ze te comiesieczne marsze Kaczynskiego to polityka, nic wiecej.

> może jakiś przykład tych obelg którym rzucam. Za wysoko sobie aureolkę zawiesił
                > eś nad głową.

Halstra.
                • astra18 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 11:08
                  maria421 napisała:

> Juz nawet biskup Pieronek ( i paru innych duchownych tez) otwarcie mowi ze te c
                  > omiesieczne marsze Kaczynskiego to polityka, nic wiecej.

A inni duchowni przychodzą i sie modlą.
                  >
                  > > może jakiś przykład tych obelg którym rzucam. Za wysoko sobie aureolkę za
                  > wiesił
                  > > eś nad głową.
                  >
                  > Halstra.

Ty lepiej nie wchodź w ten temat.
                  • maria421 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 11:17
                    astra18 napisał:

> A inni duchowni przychodzą i sie modlą.

Oni sie moze modla, ale Kaczynski bezwstydnie uprawia polityke na tragednii smolenskiej.

> Ty lepiej nie wchodź w ten temat.

Bo? Ja sie nie wypieram okreslen ktorych czasem uzywam.
              • jureek Re: Rozczarowanie 11.08.17, 17:36
                astra18 napisał:

> Słyszałam. I są adekwatne antycypując możliwe starcia między tymi, którzy wchod
                > zą nie na swój "teren" manifestacji a tymi którzy przyszli uczcić pamięć ofiar
                > katastrofy.

Aha. W związku z tym adekwatni są snajperzy na dachach i odgradzanie na dzień wcześniej.
                Co to znaczy, nie na swój teren? Kto ma prawo przyjść na miesięcznicę? Tylko za zaproszeniami? Ja nie mógłbym tam przyjść? Dlaczego?
                • astra18 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 17:50
                  jureek napisał:

>
                  > Aha. W związku z tym adekwatni są snajperzy na dachach

ilu i gdzie widziałeś?

i odgradzanie na dzień w
                  > cześniej.

Nie byłam tam wieć nie wiem czy te barierki ustawiane dzień wcześniej uniemożliwiały swobodnego przejścia. Byłeś tam?

> Co to znaczy, nie na swój teren?

Teren opatrzyłam cudzysłowiem, jesli nie zauważyłeś.
                  Miałam na myśli miejsce które zostało zarezerwowane w ratuszu na konkretny dzień i miejsce.

Kto ma prawo przyjść na miesięcznicę?

Każdy, który chce w niej uczestniczyć.

Tylko za
                  > zaproszeniami? Ja nie mógłbym tam przyjść? Dlaczego?

Hola hola, zadajesz pytanie i sam na nie odpowiadasz??Niczego takiego nie sugerowałam.
                  • jureek Re: Rozczarowanie 11.08.17, 17:58
                    astra18 napisał:

> > Aha. W związku z tym adekwatni są snajperzy na dachach
                    >
                    > ilu i gdzie widziałeś?

Nie byłem, nie widziałem, opieram się na słowach komendanta policji, który nie zaprzeczał obecności snajperów, choć najpierw był nieco zbity z tropu pytaniem.

> i odgradzanie na dzień w
                    > > cześniej.
                    >
                    > Nie byłam tam wieć nie wiem czy te barierki ustawiane dzień wcześniej uniemożli
                    > wiały swobodnego przejścia. Byłeś tam?

Nie byłem, za to widziałem na filmach pokazywanych w internecie, jak przez barierki przerzucano walizki gości hotelowych. Widziałem też na wideo, jak policjanci nie przepuścili nawet gościa na wózku inwalidzkim, też musiał zasuwać naokoło. Żenujący widok.

> Hola hola, zadajesz pytanie i sam na nie odpowiadasz??Niczego takiego nie suger
                    > owałam.

Gdzie Ty widzisz odpowiedzi? Wszystkie moje zdania były zakończone znakami zapytania. No więc jeszcze raz pytam, kto decyduje, czy konkretną osobę można na ten ogrodzony teren wpuścić, czy nie?
                    • astra18 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 18:07
                      jureek napisał:

>
                      > Nie byłem, nie widziałem, opieram się na słowach komendanta policji, który nie
                      > zaprzeczał obecności snajperów, choć najpierw był nieco zbity z tropu pytaniem.

Nie słyszałam wypowedzi komendanta więc trudno mi się odnieść do Twoich wrażeń z tego wywiadu.

> Nie byłem, za to widziałem na filmach pokazywanych w internecie, jak przez bari
                      > erki przerzucano walizki gości hotelowych.

W internecie to ja widziałam pomniejszoną przestrzeń chodnika, ale nie uniemożliwiało przejścia.

Widziałem też na wideo, jak policjan
                      > ci nie przepuścili nawet gościa na wózku inwalidzkim, też musiał zasuwać naokoł
                      > o. Żenujący widok.
                      >
                      > > Hola hola, zadajesz pytanie i sam na nie odpowiadasz??Niczego takiego nie
                      > suger
                      > > owałam.
                      >
                      > Gdzie Ty widzisz odpowiedzi?

" Ja nie mógłbym tam przyjść? Dlaczego? "

Nie wiem skąd to "dlaczego" skoro ja nie napisałam, że nie mógłbyś tam przyjść.

No więc jeszcze raz pytam, kto decyduje, czy konkretną osobę można na te
                      > n ogrodzony teren wpuścić, czy nie?

Wydaje mi się że organizator.
    • maria421 Re: Rozczarowanie 10.08.17, 21:05
      Kaczyński dalej: Nasze cele, te, które postawiliśmy sobie, rozpoczynając przeszło 7 lat temu te marsze, zostaną zrealizowane. Mówiłem to tutaj dziesiątki razy. I ktoś może powiedzieć: "No dobrze, już prawie dwa lata rządów, a ciągle zrealizowane jeszcze nie są". Otóż to nie jest wszystko proste, to nie jest wszystko łatwe. Działamy w trudnych okolicznościach, z ogromnym oporem, ale idziemy do przodu. Idziemy do przodu jeżeli chodzi o uczczenie pamięci i staną tu niedaleko pomniki i będziemy także znali prawdę. I zbliżamy się do tej prawdy.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/14,114871,22218300.html#MT2
      W PRLu tez zawsze byly jakies przeszkody w dochodzeniu do socjalizmu, ale Pierwsi Sekretarze zawsze obiecywali ze do niego kiedys dojdziemy.

Kto temu swirowi jeszcze wierzy?
      • zbyfauch Re: Rozczarowanie 10.08.17, 21:22
        maria421 napisała:
        > Kto temu swirowi jeszcze wierzy?

Ale zapodał, że być może na dziewięćdziesiątej szóstej miesiączce się skończy.
        Jakby nie było, prawdopodobnie, pisowska macica może poszczycić się najregularniejszym okresem w historii ludzkości.
    • maria421 Re: Rozczarowanie 11.08.17, 19:46
      https://scontent.ftxl1-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/20690082_10203694496398833_7225297476553828194_o.jpg?oh=4da94be9f7498a0864e3e466100e72c1&oe=5A2DECBC
    • maria421 Re: Rozczarowanie 12.08.17, 09:56
      www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/komendant-glowny-policji-o-snajperach-na-miesiecznicy-smolenskiej,763958.html

Ktory inny zwykly posel w Polsce moze liczyc na ochrone snajperow z BORu ?

• zbyfauch Re: Rozczarowanie 12.08.17, 11:38
        maria421 napisała:

> Ktory inny zwykly posel w Polsce moze liczyc na ochrone snajperow z BORu ?

Prezes Polski, ba Chrystus Narodowy, nasz, nadwiślański, wymaga szczególnej ochrony. Wróg czyha.
        A poważnie, nie wiadomo, co by było, gdyby dziada faktycznie ktoś ukatrupił. Zresztą w jakikolwiek sposób nie zejdzie, zawsze znajdzie się grupa oczadzeńców, którzy zwęszą w tym spisek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka