Dodaj do ulubionych

Taka ilustracja...

14.06.18, 23:54
... jednego z powodów, dla których w tym kraju jest, jak jest:

www.facebook.com/ZDM.Warszawa/videos/vb.498855253596107/1016983275116633/?type=2&theater

"A gdzie mam postawić?!?", "Nie mam czasu!", "Nie będziesz mnie pouczał, frajerze!!!". Czyli polskie podejście pt. "Mnie zasady nie dotyczą" - przenikające ten kraj od zwykłego człowieka po same szczyty władzy...
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Taka ilustracja... 15.06.18, 08:28
      Gdyby grzechy kierowcow tylko do tego sie ograniczaly, byloby pieknie.
      W polskich miastach brakuje parkingow. Przypuszczam jednak, ze nawet gdyby byla wystarczajaca ilosc parkingow, to Polacy nadal by parkowali gdzie popadnie zeby zaoszczedzic na parkibgu.
      • jureek Re: Taka ilustracja... 15.06.18, 09:20
        maria421 napisała:

> Gdyby grzechy kierowcow tylko do tego sie ograniczaly, byloby pieknie.
        > W polskich miastach brakuje parkingow. Przypuszczam jednak, ze nawet gdyby byla
        > wystarczajaca ilosc parkingow, to Polacy nadal by parkowali gdzie popadnie zeb
        > y zaoszczedzic na parkibgu.

Tak było właśnie w Opolu. W centrum handlowym Solaris jest wielopoziomowy parking, w którym można nawet pierwszą godzinę parkować za darmo, jest tam zawsze dużo wolnych miejsc, a ludzie i tak wolą rozjeżdżać okoliczne trawniki.
      • stephen_s Re: Taka ilustracja... 17.06.18, 21:58
        Kierowcy są tutaj tylko ilustracją... Ten film pokazuje tylko przykład mentalności, która jest powszechna w tym kraju w różnych dziedzinach i na różnych poziomach.

Na przykład, kampania prezydencka w Warszawie, gdzie Jaki i Trzaskowski otwarcie przedstawiają postulaty, zachęcają do siebie wyborców itd. PKW powiedziało jasno: "Prosimy tego nie robić, jeszcze nie wolno prowadzić kampanii wyborczej". I co na to kandydaci? Jaki oświadczył, że przecież nie prowadzi kampanii, tylko spotyka się z wyborcami - a Trzaskowski, że przecież skoro Jaki robi kampanię, to on też musi, by nie być stratnym... To samo, co z tymi kierowcami tak w zasadzie.

I tak jest ze wszystkim w tym kraju...
        • maria421 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 08:40
          Ryba psuje sie od glowy. Wiceminister Jaki zamiast urzedowac w ministerstwie, za co podatnik mu placi, urzadza w godzinach pracy kampanie wyborcza PRZED oficjalnym startem kampanii wyborczej.
          Kto za niego pracuje ?

Trzaskowski zle robi ze nie czaka do rpzpoczecia kampanii, bo tym samym traci mocny argument przeciw Jakiemu.

Stefan, jezeli to wielkie, nadete ZERO , ten wyszczekany, arogancki nieuk Jaki wygra wybory w Warszawie, to ja naprawde zwatpie w madrosc Warszawiakow.

Podobno Jaki na swoim profilu umiescil zdjecie Tuska z jakiegos pogrzebu z komentarzem ze oplakuje przegrany mecz "swoich" , czyli wczorajsza porazke Niemcow , ale to usunal.

To jest dno i metr mulu!

I taki gowniarz chce byc prezydentem Warszawy....

• maria421 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 08:50
            GW zdazyla zlapac wpis Jakiego zanim go usunal :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23554879,zdjecie-z-pogrzebu-posla-po-na-profilu-patryka-jakiego-to-mial.html#MT2

• astra18 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 09:35
              Dzisiejszy gosc Radia Zet, Rafal Trzaskowski:" na szczescie dzieki naszym staraniom te pieniadze( z UE) nie przepadaja tylko te pieniadze beda mrozone. W zwiazku z tym, jak my wygramy wybory to te pieniadze zostana odmrozone".

Musze to w wolnej chwili odsluchac, bo az nie chce sie wierzyc:jesli to nie bufonada RT, to by co oznaczalo?Ze UE chce miec realny wplyw na wybory w krajach czlonkowskich?
              Oetinger juz cos w podibnym stylu powiedzial w kierunku Wloch,oczywiscie Tajani zaprotestowal, bo to jego kraj,w przypadku Guja juz nie byl taki skory do sklonienia go aby choc wytazil ubolewanie w stisunku do Polakow,za faszystow.

Wracajac do meritum - lepszego prezentu Jakiemu nie mogl dzis zrobic.
              • astra18 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 11:20
                A w gazetowej szczujni jeszcze cisza..
                Libicki odchodzi PO,Timmermans przyjezdza do Warszawy przez Moskwe i juz nam grozi paluszkiem,Jaki obrazil memem-dwa niusy pod rzad, juz przeprosil ale dalej wisi, nasi pilkarze jada do Moskwy i czuja sie dobrze,wszyacy iddali stolec na czas....ci tam jeszcze...stare niusy z soboty....
                No tak....Trzaskowski przypadkowo powiedzial co jest grane i teraz swiat w szklanej kuli informacyjnej trzeba przetrawic...:)
                • jureek Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 12:12
                  astra18 napisał:

> No tak....Trzaskowski przypadkowo powiedzial co jest grane

A ten Trzaskowski to jakiś inzajder unijny? Jaką on tam funkcję w tej Unii pełni, że tak dobrze wie, co jest grane?
                  Co do meritum to uważam, że z dwojga złego lepiej dla Polski jest, jeśli fundusze obcięte z powodu naruszania praworządności wrócą do nas, gdy nie będzie problemu z praworządnością w Polsce, niż gdyby pieniądze te miały przepaść na zawsze. Ty uważasz, że lepiej, żeby kasa ta przepadła na amen?
                  • astra18 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 12:19
                    jureek napisał:

> astra18 napisał:
                    >
                    > > No tak....Trzaskowski przypadkowo powiedzial co jest grane
                    >
                    > A ten Trzaskowski to jakiś inzajder unijny? Jaką on tam funkcję w tej Unii pełn
                    > i, że tak dobrze wie, co jest grane?

A to nie wazna persona w PO ?
                    Szary zuczek,nic nie wie,nie orientuje sie...
                    A petycyjki przechwycone to lon?

> Co do meritum to uważam, że z dwojga złego lepiej dla Polski jest, jeśli fundus
                    > ze obcięte z powodu naruszania praworządności wrócą do nas, gdy nie będzie prob
                    > lemu z praworządnością w Polsce, niż gdyby pieniądze te miały przepaść na zawsz
                    > e. Ty uważasz, że lepiej, żeby kasa ta przepadła na amen?

Swoja droga to ja uwazam ze lepiej opierac sie jednak na konkretnych danych.
                    Jesli ta "praworzadnosc" ma na to wplyw to kurnajegoolek, 9 krajow ma przerabane.
                    Teraz dojdzie Austria,bo niepraworzadna-zamyka meczety itp
                    • jureek Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 12:30
                      astra18 napisał:

> A to nie wazna persona w PO ?

Nie wiem, nie pytałem o funkcję w PO, tylko o funkcję w organach UE, bo to ma wpływ na wiarygodność jego informacji.

> A petycyjki przechwycone to lon?

????????

> Ty uważasz, że lepiej, żeby kasa ta przepadła na amen?
                      >
                      > Swoja droga to ja uwazam ze lepiej opierac sie jednak na konkretnych danych.

Nie zauważyłaś, że napisałem "z dwojga złego"? Czyli tak jak i Ty nie popieram uzależniania dotacji od takich rozmytych kryteriów. Załóżmy jednak, że przechodzi ten pomysł i co wtedy byś wolała? Przepadek na amen, czy tylko zamrożenie?
                      • astra18 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 13:55
                        jureek napisał:

> astra18 napisał:
                        >
                        > > A to nie wazna persona w PO ?
                        >
                        > Nie wiem, nie pytałem o funkcję w PO, tylko o funkcję w organach UE, bo to ma w
                        > pływ na wiarygodność jego informacji.

Skoro gada takie rzeczy publicznie pytanie zatem czy to bufonada-o czym wspomnialam w pierwszym dzisiejszym poscie na ten temat,czy PO "ulica lub zagranica" ustalala cos pokatnie poza umowami traktatowymi z UE, i mleko sie rozlalo,kolokwialnie mowiac.
                        >
                        > > A petycyjki przechwycone to lon?
                        >
                        > ????????

Projekty rezolucji ws kar dla Polski.
                        >
                        > > Ty uważasz, że lepiej, żeby kasa ta przepadła na amen?
                        > >
                        > > Swoja droga to ja uwazam ze lepiej opierac sie jednak na konkretnych dany
                        > ch.
                        >
                        > Nie zauważyłaś, że napisałem "z dwojga złego"? Czyli tak jak i Ty nie popieram
                        > uzależniania dotacji od takich rozmytych kryteriów. Załóżmy jednak, że przechod
                        > zi ten pomysł i co wtedy byś wolała?

Nie chce gdybac bo musialabym przyjac do wiadomosci,ze kryteria sa dobierane wg widzimisie a nie umow.

Przepadek na amen, czy tylko zamrożenie?

A jest taki punkt w traktacie?:)

• jureek Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 14:06
                          astra18 napisał:

> Nie chce gdybac bo musialabym przyjac do wiadomosci,ze kryteria sa dobierane wg
                          > widzimisie a nie umow.

Przyjąć jakieś założenie to nie znaczy to założenie popierać, czy przyjmować do wiadomości. Tak więc bez obaw, że ktoś Cię posądzi o sprzyjanie temu pomysłowi możesz odpowiedzieć na pytanie.

P.S. Masz gdzieś pod ręką przeprosiny Jakiego za mema, bo jestem ciekaw, jak dosłownie one zabrzmiały?
                          • maria421 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 14:30
                            jureek napisał:

> P.S. Masz gdzieś pod ręką przeprosiny Jakiego za mema, bo jestem ciekaw, jak do
                            > słownie one zabrzmiały?

Jaki sie wykreca ze to nie on sam pisze wszystkie swoje tweety i ze tego mema nie on sam umiescil. Nie wiem czy nie wie czy udaje ze nie wie , ze za tresci pojawiajace sie na jego profilu odpowiada on sam, nawet jezeli nie on sam je pisze.

Ja przeprosiłem, choć podpis jak byk, że nie na pisałem. Chamstwo? Kiedy przeprosiny dla żony „pijanego generała” ? A za pomylone ciała w trumnach ? Za krzyż z puszek Waszych zwolenników? Przeprosi Pan tak jak ja? Czy dalej chce Pan burzyć pomniki po zmarłych?

W tweecie stoi "jak byk" ze Jaki napisal "nie na pisalem" . To dopiero byk :-)

No i oczywiscie Jaki nie jest odpowiedzialny za wlasne konto na TT, ale Trzaskowski jest odpowiedzialny za zamiane cial w trumnach.....
                          • astra18 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 14:52
                            jureek napisał:

> astra18 napisał:
                            >
                            > > Nie chce gdybac bo musialabym przyjac do wiadomosci,ze kryteria sa dobier
                            > ane wg
                            > > widzimisie a nie umow.
                            >
                            > Przyjąć jakieś założenie to nie znaczy to założenie popierać, czy przyjmować do
                            > wiadomości. Tak więc bez obaw, że ktoś Cię posądzi o sprzyjanie temu pomysłowi
                            > możesz odpowiedzieć na pytanie.
                            >
                            > P.S. Masz gdzieś pod ręką przeprosiny Jakiego za mema, bo jestem ciekaw, jak do
                            > słownie one zabrzmiały?

Nie mam, w gazetce napisali.
                    • maria421 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 14:32
                      astra18 napisał:

> Swoja droga to ja uwazam ze lepiej opierac sie jednak na konkretnych danych.
                      > Jesli ta "praworzadnosc" ma na to wplyw to kurnajegoolek, 9 krajow ma przeraban
                      > e.
                      > Teraz dojdzie Austria,bo niepraworzadna-zamyka meczety itp

Austria zamykajac 7 meczetow zlamala jakies prawo? Jakie?

• astra18 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 14:56
                        maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                        >
                        > > Swoja droga to ja uwazam ze lepiej opierac sie jednak na konkretnych dany
                        > ch.
                        > > Jesli ta "praworzadnosc" ma na to wplyw to kurnajegoolek, 9 krajow ma prz
                        > eraban
                        > > e.
                        > > Teraz dojdzie Austria,bo niepraworzadna-zamyka meczety itp
                        >
                        > Austria zamykajac 7 meczetow zlamala jakies prawo? Jakie?

A bo to ja wiem co tam umyslni w UE wymysla?:)
                        >
                        • maria421 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 15:47
                          astra18 napisał:

> > Austria zamykajac 7 meczetow zlamala jakies prawo? Jakie?
                          >
                          > A bo to ja wiem co tam umyslni w UE wymysla?:)
                          > >

No wiec jezeli nie wiesz "co wymysla" (nie wiesz chyba tez ze "co wymysla" nie dotyczy kwestii zamkniecia 7 meczetow bo prawo nie dziala wstecz) , to po co wyjezdzasz z tym przykladem?
                          • astra18 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 17:32
                            maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                            >
                            > > > Austria zamykajac 7 meczetow zlamala jakies prawo? Jakie?
                            > >
                            > > A bo to ja wiem co tam umyslni w UE wymysla?:)
                            > > >
                            >
                            > No wiec jezeli nie wiesz "co wymysla" (nie wiesz chyba tez ze "co wymysla" nie
                            > dotyczy kwestii zamkniecia 7 meczetow bo prawo nie dziala wstecz)

Ale jakoś działa w przypadku wszczęcia procedury wobec Polski:)

, to po co wy
                            > jezdzasz z tym przykladem?

Bo tak.
                  • maria421 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 17:04
                    jureek napisał:

> Co do meritum to uważam, że z dwojga złego lepiej dla Polski jest, jeśli fundus
                    > ze obcięte z powodu naruszania praworządności wrócą do nas, gdy nie będzie prob
                    > lemu z praworządnością w Polsce, niż gdyby pieniądze te miały przepaść na zawsz
                    > e. Ty uważasz, że lepiej, żeby kasa ta przepadła na amen?

PiS naruszyl praworzadnosc ale ma pretensje do Trzaskowskiego i PO za to, ze staraja sie uratowac fundusze unijne dla Polski....

Trzeba chyba byc wyborca PiSu zeby te logike zrozumiec.
                    • astra18 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 17:39
                      maria421 napisała:

> jureek napisał:
                      >
                      > > Co do meritum to uważam, że z dwojga złego lepiej dla Polski jest, jeśli
                      > fundus
                      > > ze obcięte z powodu naruszania praworządności wrócą do nas, gdy nie będzi
                      > e prob
                      > > lemu z praworządnością w Polsce, niż gdyby pieniądze te miały przepaść na
                      > zawsz
                      > > e. Ty uważasz, że lepiej, żeby kasa ta przepadła na amen?
                      >
                      > PiS naruszyl praworzadnosc

.. i jeszcze nie był "solidarny" w decyzjach Merkel ws przyjęcia nielegalnych imigrantów, i tak straszono karami.....prawo nie działa wstecz mówisz?:)

ale ma pretensje do Trzaskowskiego i PO za to, ze st
                      > araja sie uratowac fundusze unijne dla Polski....

Stara się tak bardzo że UE wymysliła "zamrożenie" funduszy, do czasu powrotu PO do władzy w Polsce - tak gdzieś to zapisane jest w traktacie..:)
                      Czytaj do końca co powiedział Trzaskowski.
                      >
                      > Trzeba chyba byc wyborca PiSu zeby te logike zrozumiec.

Najpierw się naucz czytać ze zrozumieniem, nie przekładam tego na wszystkich wyborców nie utulonych w żalu od 3 lat.
                      • maria421 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 18:20
                        astra18 napisał:

> .. i jeszcze nie był "solidarny" w decyzjach Merkel ws przyjęcia nielegalnych i
                        > migrantów, i tak straszono karami.....prawo nie działa wstecz mówisz?:)

Czechy i Slowacja tez nie byly solidarne z Merkel w sprawie przyjecia uchodzcow, a jednak Unia im srodkow nie obcina. Wiesz dlaczego? Bo mozna odmowic przymusowej relokacji uchodzcow bez lamania wlasnej konstytucji czy rozwalania trojpodzialu wladz.

> Stara się tak bardzo że UE wymysliła "zamrożenie" funduszy, do czasu powrotu PO
                        > do władzy w Polsce - tak gdzieś to zapisane jest w traktacie..:)
                        > Czytaj do końca co powiedział Trzaskowski.

Niech PiS odkreci "reformy" i sie przekona czy dostanie zamrozone srodki czy nie.

> Najpierw się naucz czytać ze zrozumieniem, nie przekładam tego na wszystkich wy
                        > borców nie utulonych w żalu od 3 lat.

Czytam ze zrozumieniem w roznych jezykach dlatego wiem ze klucz do dostepu do unijnych srodkow jest w rekach PiSu, tak dlugo jak rzadzi PiS.
                        • astra18 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 18:41
                          maria421 napisała:

>
                          > Czechy i Slowacja tez nie byly solidarne z Merkel w sprawie przyjecia uchodzcow
                          > , a jednak Unia im srodkow nie obcina.

Może doczytaj info na ten temat i dowiedz się komu będzie ciąć Unia.
                          Spośród całej V4, w przeliczeniu na jednego mieszkańca, w wyniku nowych propozycji najwięcej traci Słowacja, potem Węgry, nastepnie Czechy.

Wiesz dlaczego? Bo mozna odmowic przymus
                          > owej relokacji uchodzcow bez lamania wlasnej konstytucji czy rozwalania trojpod
                          > zialu wladz.

Tak, tak......i się zaczytała i nasłuchała .....

I dlatego m.in. Litwa, Estonia, Malta, z powodu braku praworządności w Polsce też dostanie mniej funduszy....

>
                          > Niech PiS odkreci "reformy"

Bo co? Wg jakiego punktu w traktacie?

>
                          > > Najpierw się naucz czytać ze zrozumieniem, nie przekładam tego na wszystk
                          > ich wy
                          > > borców nie utulonych w żalu od 3 lat.
                          >
                          > Czytam ze zrozumieniem w roznych jezykach

No i co z tego skoro piszesz głupoty, że Czechy i Słowacja nie będą mieć obciętych funduszy?

dlatego wiem ze klucz do dostepu do u
                          > nijnych srodkow jest w rekach PiSu, tak dlugo jak rzadzi PiS.

• maria421 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 18:46
                            astra18 napisał:

> Może doczytaj info na ten temat i dowiedz się komu będzie ciąć Unia.
                            > Spośród całej V4, w przeliczeniu na jednego mieszkańca, w wyniku nowych propozy
                            > cji najwięcej traci Słowacja, potem Węgry, nastepnie Czechy.

Jeszcze raz :

forsal.pl/artykuly/1120959,na-zamrozenie-unijnych-funduszy-przez-ke-beda-musialy-sie-zgodzic-kraje-ue.html
                            > Tak, tak......i się zaczytała i nasłuchała .....
                            > I dlatego m.in. Litwa, Estonia, Malta, z powodu braku praworządności w Polsce t
                            > eż dostanie mniej funduszy....

Tez im zamroza do "nowego rzadu"? :-)

> Bo co? Wg jakiego punktu w traktacie?

Nie w traktacie, tylko w nowym prawie :

forsal.pl/artykuly/1120959,na-zamrozenie-unijnych-funduszy-przez-ke-beda-musialy-sie-zgodzic-kraje-ue.html
                            > No i co z tego skoro piszesz głupoty, że Czechy i Słowacja nie będą mieć obcięt
                            > ych funduszy?

Im tez zamroza do "nowego rzadu"?

• astra18 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 19:22
                              maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                              >
                              > > Może doczytaj info na ten temat i dowiedz się komu będzie ciąć Unia.
                              > > Spośród całej V4, w przeliczeniu na jednego mieszkańca, w wyniku nowych p
                              > ropozy
                              > > cji najwięcej traci Słowacja, potem Węgry, nastepnie Czechy.
                              >
                              > Jeszcze raz :

Nie trzeba, nie zrozumiałaś co napsałam powyżej, czy dalej będziesz udawać że Czechy i Słowacja nie będą mieć obciętych funduszy?

>
                              > Tez im zamroza do "nowego rzadu"? :-)

Wg Twojej i totalnej oopozycji logiki, propozycje cięć funduszy tym krajom to z powodu braku praworządności w Polsce:)))

>
                              > > Bo co? Wg jakiego punktu w traktacie?
                              >
                              > Nie w traktacie, tylko w nowym prawie :

Którego jeszcze nie ma:) A Trzaskowski już snuje swoje wizje, a Ty się upajasz:)

>
                              • maria421 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 19:30
                                astra18 napisał:

> Nie trzeba, nie zrozumiałaś co napsałam powyżej, czy dalej będziesz udawać że C
                                > zechy i Słowacja nie będą mieć obciętych funduszy?

Prosze o dowod ze beda mialy obciete fundusze z powodu odmowy relokacji uchodzcow.

> Wg Twojej i totalnej oopozycji logiki, propozycje cięć funduszy tym krajom to z
                                > powodu braku praworządności w Polsce:)))

Ach, to Ty na podstawie jakichs "propozycji" uznalas ze te kraje BEDA MIALY obciete fundusze, tak? :-)

> Którego jeszcze nie ma:) A Trzaskowski już snuje swoje wizje, a Ty się upajasz:
                                > )

Trzaskowski jest akurat Ci potrzebny do Twojej PiSiej propagandy ze UE chce miec wplyw na wybory w Polsce.
                                Konkretna sytuacja prawna Cie nie interesuje.

• astra18 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 19:48
                                  maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                  >
                                  > > Nie trzeba, nie zrozumiałaś co napsałam powyżej, czy dalej będziesz udawa
                                  > ć że C
                                  > > zechy i Słowacja nie będą mieć obciętych funduszy?
                                  >
                                  > Prosze o dowod ze beda mialy obciete fundusze z powodu odmowy relokacji uchodzc
                                  > ow.

A ja pisałam o powodach???przecież nikt nie podał w ogóle powodów,więc nie kręć i nie staraj się odwrócić uwagi od swojego braku wiedzy:)
                                  >
                                  > > Wg Twojej i totalnej oopozycji logiki, propozycje cięć funduszy tym krajo
                                  > m to z
                                  > > powodu braku praworządności w Polsce:)))
                                  >
                                  > Ach, to Ty na podstawie jakichs "propozycji" uznalas ze te kraje BEDA MIALY obc
                                  > iete fundusze, tak? :-)

Nie "jakichś" tylko zostały podane konkretne kwoty:) A że są to propozycje, które będą poddane pod głosowanie to też nie wiesz????????

>
                                  > > Którego jeszcze nie ma:) A Trzaskowski już snuje swoje wizje, a Ty się up
                                  > ajasz:
                                  > > )
                                  >
                                  > Trzaskowski jest akurat Ci potrzebny do Twojej PiSiej propagandy ze UE chce mie
                                  > c wplyw na wybory w Polsce.

Trzaskowski mnie w ogóle nie jest potrzebny do niczego. Jak się powiedziało coś publicznie to trzeba się do tego odnieść. Jak Cię zatkało po podaniu linku do wywiadu, to przynajmniej nie naciągaj tego jak gume w majtkach.

> Konkretna sytuacja prawna Cie nie interesuje.

No własnie, problem w tym, że jej jeszcze nie ma:)
                                  >
              • maria421 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 14:42
                astra18 napisał:

> Dzisiejszy gosc Radia Zet, Rafal Trzaskowski:" na szczescie dzieki naszym stara
                > niom te pieniadze( z UE) nie przepadaja tylko te pieniadze beda mrozone. W zwia
                > zku z tym, jak my wygramy wybory to te pieniadze zostana odmrozone".
                >
                > Musze to w wolnej chwili odsluchac, bo az nie chce sie wierzyc:jesli to nie buf
                > onada RT, to by co oznaczalo?Ze UE chce miec realny wplyw na wybory w krajach c
                > zlonkowskich?

To oznacza ze jak sie przystapilo z wlasnej, nieprzymuszonej woli do UE, to trzeba spelniac unijne kryteria. Albo wystapic z UE.
                PiS chce zjesc ciastko i miec ciastko. Brac z UE kase, ale wewnatrz kraju robic co sie Prezesowi podoba.

> Oetinger juz cos w podibnym stylu powiedzial w kierunku Wloch,oczywiscie Tajani
                > zaprotestowal, bo to jego kraj,w przypadku Guja juz nie byl taki skory do sklo
                > nienia go aby choc wytazil ubolewanie w stisunku do Polakow,za faszystow.

W przeciwienstwie do Polski, Wlochy wiecej wplacaja niz biora z UE... Nic mi tez nie wiadomo na temat tego, ze maja zamiar rozwalic wlasny trojpodzial wladzy.

> Wracajac do meritum - lepszego prezentu Jakiemu nie mogl dzis zrobic.

Prezentu jaki Jaki dzisiaj sam sobie zrobil nic nie przebije.
                • astra18 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 15:02
                  maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                  >
                  > > Dzisiejszy gosc Radia Zet, Rafal Trzaskowski:" na szczescie dzieki naszym
                  > stara
                  > > niom te pieniadze( z UE) nie przepadaja tylko te pieniadze beda mrozone.
                  > W zwia
                  > > zku z tym, jak my wygramy wybory to te pieniadze zostana odmrozone".
                  > >
                  > > Musze to w wolnej chwili odsluchac, bo az nie chce sie wierzyc:jesli to n
                  > ie buf
                  > > onada RT, to by co oznaczalo?Ze UE chce miec realny wplyw na wybory w kra
                  > jach c
                  > > zlonkowskich?
                  >
                  > To oznacza ze jak sie przystapilo z wlasnej, nieprzymuszonej woli do UE, to trz
                  > eba spelniac unijne kryteria.

A w tych "unijnych kryteriach" napisano cos o "zamrazaniu" srodkow w zaleznosci od tego kto wygral wybory,bo cos panu Trzaskowskiemu sie wypsnelo lub wymyslil na potrzeby kampanii?

>
                  > > Oetinger juz cos w podibnym stylu powiedzial w kierunku Wloch,oczywiscie
                  > Tajani
                  > > zaprotestowal, bo to jego kraj,w przypadku Guja juz nie byl taki skory d
                  > o sklo
                  > > nienia go aby choc wytazil ubolewanie w stisunku do Polakow,za faszystow.
                  >
                  > W przeciwienstwie do Polski, Wlochy wiecej wplacaja niz biora z UE...

Bo Wlochy maja dluzszy staz niz Polska,ktora wlasnie teraz bedzie miec tak jak Wlochy.

Nic mi te
                  > z nie wiadomo na temat tego, ze maja zamiar rozwalic wlasny trojpodzial wladzy.

Tez mi nie wiadomo aby ktorys kraj czlonkowski to robil. A Oetinger to sobie cos wymyslil,ze tak powiedzial.
                  >
                  > > Wracajac do meritum - lepszego prezentu Jakiemu nie mogl dzis zrobic.
                  >
                  > Prezentu jaki Jaki dzisiaj sam sobie zrobil nic nie przebije.

To chyba masz niescisle informacje,Skarbie:)
                  • maria421 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 15:45
                    astra18 napisał:

> A w tych "unijnych kryteriach" napisano cos o "zamrazaniu" srodkow w zaleznosc
                    > i od tego kto wygral wybory,bo cos panu Trzaskowskiemu sie wypsnelo lub wymysli
                    > l na potrzeby kampanii?

Nie chodzi o to kto wygrywa wybory, tylko co robi po wygranych wyborach. Gdyby PiS nie rozwalil trojpodzialu wladzy w Polsce, UE by sie Polska nie zajmowala.

> Bo Wlochy maja dluzszy staz niz Polska,ktora wlasnie teraz bedzie miec tak jak
                    > Wlochy.

Tu akurat nie o staz chodzi, ale mniejsza z tym.

> Tez mi nie wiadomo aby ktorys kraj czlonkowski to robil.

Polska to zrobila, ale Ty w swoim PiSim zaslepieniu nigdy tego nie przyznasz.

> A Oetinger to sobie cos wymyslil,ze tak powiedzial.

Mowisz o tym, z czego sie wycofal , za co go w UE skrytykowano i za co przeprosil?

> To chyba masz niescisle informacje,Skarbie:)

Ty z kolei masz zawsze najlepsze informacje. Prosto z PiSich zrodel :-)
                    • astra18 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 17:46
                      maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                      >
                      > > A w tych "unijnych kryteriach" napisano cos o "zamrazaniu" srodkow w zal
                      > eznosc
                      > > i od tego kto wygral wybory,bo cos panu Trzaskowskiemu sie wypsnelo lub w
                      > ymysli
                      > > l na potrzeby kampanii?
                      >
                      > Nie chodzi o to kto wygrywa wybory,

Chodzi o to co obiecano Trzaskowskiemu@spółce, po powrocie do władzy, wg jego słów.

>
                      > > A Oetinger to sobie cos wymyslil,ze tak powiedzial.
                      >
                      > Mowisz o tym, z czego sie wycofal , za co go w UE skrytykowano i za co przepros
                      > il?

Tak, mówię o tym o czym piszesz, mówię o tym, kto go za to obsobaczył - Tajani.
                      Na słowa krytyki Tajaniego wobec Verhofstadta ws faszystów w Polsce nie było co liczyć. O szatniarzu nie wspomnę nawet.
                      Takie sobie własnie standardy.
                      >
                      > > To chyba masz niescisle informacje,Skarbie:)
                      >
                      > Ty z kolei masz zawsze najlepsze informacje. Prosto z PiSich zrodel :-)

Nie z pisich tylko ogólnodostępnych:)
                      Zaspałaś dziś Skarbie:)
                      • maria421 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 18:11
                        astra18 napisał:

> Chodzi o to co obiecano Trzaskowskiemu@spółce, po powrocie do władzy, wg jego s
                        > łów.

Ze slow Trzaskowskiego ktore zacytowalas wcale nie wynika ze ktos cos mu obiecal.
                        Jezeli PiS sie opamieta i cofnie "reformy" to Unia odmrozi srodki.

> Tak, mówię o tym o czym piszesz, mówię o tym, kto go za to obsobaczył - Tajani.
                        > Na słowa krytyki Tajaniego wobec Verhofstadta ws faszystów w Polsce nie było c
                        > o liczyć. O szatniarzu nie wspomnę nawet.
                        > Takie sobie własnie standardy.

Zdaje sie ze nie wiesz o czym mowisz. Obsobaczyli go rowniez Juncker i Tusk. Ale pewnie PiSie media nie doniosly.

> Nie z pisich tylko ogólnodostępnych:)
                        > Zaspałaś dziś Skarbie:)

Wiem ze PiSie media sa ogolnodostepne.

P.S. Nie zaspalam, tylko mialam inne obowiazki od rana :-)
                        • astra18 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 18:22
                          maria421 napisała:

>
                          > Ze slow Trzaskowskiego ktore zacytowalas wcale nie wynika ze ktos cos mu obieca
                          > l.
                          > Jezeli PiS sie opamieta i cofnie "reformy" to Unia odmrozi srodki.

Odmrozić to sobie może uszy Trzaskowski.
                          Na jakiej podstawie tak można zrobić to już nawet ie pytam a mantry Twojej mam powyżej uszu.

>
                          > Zdaje sie ze nie wiesz o czym mowisz. Obsobaczyli go rowniez Juncker i Tusk.

Al
                          > e pewnie PiSie media nie doniosly.

Donosiły, tym bardziej z szatniarza wyszło kompletne zero. Dla Verhofstadta takich słów zabrakło z jego strony, tym bardziej że dotyczyły jego kraju, podobno jego.
                          >
                          > > Nie z pisich tylko ogólnodostępnych:)
                          > > Zaspałaś dziś Skarbie:)
                          >
                          > Wiem ze PiSie media sa ogolnodostepne.

Nie tylko pisie. Jednak brakuje Ci dostępu do pełnych informacji:)
                          >
                          > P.S. Nie zaspalam, tylko mialam inne obowiazki od rana :-)
                          • maria421 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 18:32
                            astra18 napisał:

> Odmrozić to sobie może uszy Trzaskowski.

To UE zamraza srodki i UE moze je odmrozic. Podziekuj za to Twojemu ukochanemu PiSowi.

> Na jakiej podstawie tak można zrobić to już nawet ie pytam a mantry Twojej mam
                            > powyżej uszu.

A na jakiej podstawie UE nie moze tego zrobic?

> Donosiły, tym bardziej z szatniarza wyszło kompletne zero. Dla Verhofstadta tak
                            > ich słów zabrakło z jego strony, tym bardziej że dotyczyły jego kraju, podobno
                            > jego.

I co z tego wynika oprocz Twojego PiSiego oburzenia ? :-)

> Nie tylko pisie. Jednak brakuje Ci dostępu do pełnych informacji:)

Powiedziala Astra ograniczona tylko do informacji w polskim jezyku :-)

• astra18 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 19:10
                              maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                              >
                              > > Odmrozić to sobie może uszy Trzaskowski.
                              >
                              > To UE zamraza srodki i UE moze je odmrozic.

Pytanie czy w ogóle to jest możliwe wg zapisów traktatowych.

Podziekuj za to Twojemu ukochanemu
                              > PiSowi.

dziękuję że wiadomo o co chodzi tak naprawdę.

>
                              > A na jakiej podstawie UE nie moze tego zrobic?

A jest zapisane w traktacie? Znajdź ten punkt:)

>
                              > I co z tego wynika oprocz Twojego PiSiego oburzenia ? :-)

Wynika, że podwójne standardy dla Ciebie jednak są czymś normalnym, jeśli można dokopać PiS:) Bo to tylko o to chodzi, Pani Obiektywna.
                              >
                              > > Nie tylko pisie. Jednak brakuje Ci dostępu do pełnych informacji:)
                              >
                              > Powiedziala Astra ograniczona tylko do informacji w polskim jezyku :-)

A po co mi dwa, skoro Ty w ileś tam nie potrafisz dotrzeć do informacji do których ja docieram podobno tylko w języku polskim?:)
                              I jescze, znając ileś tam, piszesz bzdury ze Czechy i Słowacja nie będą mieć obniżonych funduszy? no i po co Ci to było?

>
                              • maria421 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 19:19
                                astra18 napisał:

> Pytanie czy w ogóle to jest możliwe wg zapisów traktatowych.

Traktat nie zabrania tworzyc nowych praw.

> dziękuję że wiadomo o co chodzi tak naprawdę.

O praworzadnosc, ktora PiS lamie.

> Wynika, że podwójne standardy dla Ciebie jednak są czymś normalnym, jeśli można
                                > dokopać PiS:) Bo to tylko o to chodzi, Pani Obiektywna.

Ty bierzesz jakas wypowiedz jakiegos polityka, za ktora zostal skrytykowany i za ktora przeprosil, i uznajesz ja za "podwojne standardy" UE???

> A po co mi dwa, skoro Ty w ileś tam nie potrafisz dotrzeć do informacji do któr
                                > ych ja docieram podobno tylko w języku polskim?:)

Radze Ci sprawdzac informacje, najlepiej docierac do zrodel.

> I jescze, znając ileś tam, piszesz bzdury ze Czechy i Słowacja nie będą mieć ob
                                > niżonych funduszy? no i po co Ci to było?

Obnizonych z jakiego powodu?

• astra18 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 19:37
                                  maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                  >
                                  > > Pytanie czy w ogóle to jest możliwe wg zapisów traktatowych.
                                  >
                                  > Traktat nie zabrania tworzyc nowych praw.

Skoro tego prawa jeszcze nie ma to o czym gada Trzaskowski?:)
                                  Podobno, wg Twoich słów dzis napisanych, prawo nie działa wstecz:)
                                  >
                                  > > dziękuję że wiadomo o co chodzi tak naprawdę.
                                  >
                                  > O praworzadnosc, ktora PiS lamie.

Klep sobie dalej....
                                  >
                                  > > Wynika, że podwójne standardy dla Ciebie jednak są czymś normalnym, jeśli
                                  > można
                                  > > dokopać PiS:) Bo to tylko o to chodzi, Pani Obiektywna.
                                  >
                                  > Ty bierzesz jakas wypowiedz jakiegos polityka, za ktora zostal skrytykowany i z
                                  > a ktora przeprosil, i uznajesz ja za "podwojne standardy" UE???

Uznaję za podwójne standardy nie branie pod uwagę podobnych wypowiedzi, za które jakiś tam polityk nie został skrytykowany. To nie jest trudne do zrozumienia, nawet dla Ciebie, więc się postaraj:)
                                  >
                                  > > A po co mi dwa, skoro Ty w ileś tam nie potrafisz dotrzeć do informacji d
                                  > o któr
                                  > > ych ja docieram podobno tylko w języku polskim?:)
                                  >
                                  > Radze Ci sprawdzac informacje, najlepiej docierac do zrodel.

No właśnie widzę jak docierasz, ale dotrzeć nie możesz, znając ileś tam języków,a wywalasz się na prostej i ogólnodostepnej informacji, że Czechy i Słowacja też, wg propozycji, mają mieć obcięte fundusze. I nie dotarłaś pewnie do tego że z tych wszystkich krajów objętych tą formą propzycji funduszy, Polska z calej grupy V dostanie najwięcej.
                                  No ale to już było trudniejsze, więc można Ci to było wybaczyć:)

>
                                  > > I jescze, znając ileś tam, piszesz bzdury ze Czechy i Słowacja nie będą m
                                  > ieć ob
                                  > > niżonych funduszy? no i po co Ci to było?
                                  >
                                  > Obnizonych z jakiego powodu?

A był podany w ogóle powód?:))))))
                                  >
                                  >
                                  • maria421 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 19:49
                                    astra18 napisał:

> Skoro tego prawa jeszcze nie ma to o czym gada Trzaskowski?:)

Ty go sluchalas, nie ja.

> Podobno, wg Twoich słów dzis napisanych, prawo nie działa wstecz:)

Tym lepiej dla PiSu, moze przywrocic praworzadnosc ktora rozwalil zanim wejdzie w zycie nowe prawo.

> Klep sobie dalej....

PiS zlamal praworzadnosc i tylko zalepiency jak Ty tego nie zauwazaja.

> Uznaję za podwójne standardy nie branie pod uwagę podobnych wypowiedzi, za któr
                                    > e jakiś tam polityk nie został skrytykowany. To nie jest trudne do zrozumienia,
                                    > nawet dla Ciebie, więc się postaraj:)

Nie licza sie wypowiedzi, licza sie FAKTY.

> No właśnie widzę jak docierasz, ale dotrzeć nie możesz, znając ileś tam języków
                                    > ,a wywalasz się na prostej i ogólnodostepnej informacji, że Czechy i Słowacja t
                                    > eż, wg propozycji, mają mieć obcięte fundusze. I nie dotarłaś pewnie do tego że
                                    > z tych wszystkich krajów objętych tą formą propzycji funduszy, Polska z calej
                                    > grupy V dostanie najwięcej.
                                    > No ale to już było trudniejsze, więc można Ci to było wybaczyć:)

Zmienilas spiewke . Najpierw pisalas ze im tez obetna srodki, a teraz ze to tylko propozycja :-)

> A był podany w ogóle powód?:))))))

Zdecyduj sie czy "beda miec" obciete fundusze, czy jest to tylko propozycja.
                                    Ta propozycja jest juz ujeta w jakims projekcie prawa?

• astra18 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 20:08
                                      maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                      >
                                      > > Skoro tego prawa jeszcze nie ma to o czym gada Trzaskowski?:)
                                      >
                                      > Ty go sluchalas, nie ja.

Przecież po polsku też umieć czytać, więc nie skorzystałaś z przeczytania rozmowy?

>
                                      > > Podobno, wg Twoich słów dzis napisanych, prawo nie działa wstecz:)
                                      >
                                      > Tym lepiej dla PiSu,

To działa czy nie działa? czy znowu pleciesz jakieś głupoty na potrzeby obrony swoich ulubieńców?:)
                                      Ależ Ty się plączesz......:)

>
                                      > PiS zlamal praworzadnosc i tylko zalepiency jak Ty tego nie zauwazaja.

Tak tak..już się powtarzasz Żabciu......Mantra, mantra, mantra....
                                      >
                                      > > Uznaję za podwójne standardy nie branie pod uwagę podobnych wypowiedzi, z
                                      > a któr
                                      > > e jakiś tam polityk nie został skrytykowany. To nie jest trudne do zrozum
                                      > ienia,
                                      > > nawet dla Ciebie, więc się postaraj:)
                                      >
                                      > Nie licza sie wypowiedzi, licza sie FAKTY.

A jednak liczyłam że tak proste porównanie będzie zrozumiałe dla Ciebie.
                                      Liczą się fakty piszesz? no własnie je opisałam powyżej....

> Zmienilas spiewke .

Niczego nie zmieniłam.

Najpierw pisalas ze im tez obetna srodki, a teraz ze to tyl
                                      > ko propozycja :-)

A tego też nie wiedziałaś????Kurcze blade, znajomośc języków, i takie braki.....

>
                                      > > A był podany w ogóle powód?:))))))
                                      >
                                      > Zdecyduj sie czy "beda miec" obciete fundusze, czy jest to tylko propozycja.

Będą mieć wg propozycji...też nie wiedziałaś?????:)A tyle języków....

> Ta propozycja jest juz ujeta w jakims projekcie prawa?

Też nie wiedziałaś??????:)
                                      >
                                      • maria421 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 22:13
                                        astra18 napisał:

> Przecież po polsku też umieć czytać, więc nie skorzystałaś z przeczytania rozmo
                                        > wy?

Zrozumialam ze nie bylo w jego wypowiedzi niczego co przypisuje mu PiSia propaganda, a Ty poslusznie za nia.

> To działa czy nie działa? czy znowu pleciesz jakieś głupoty na potrzeby obrony
                                        > swoich ulubieńców?:)
                                        > Ależ Ty się plączesz......:)

NIE DZIALA.
                                        A Ty sie tak zakrecilas, ze nie wiesz co powiedziec, wiec zaczynasz plesc trzy po trzy.

> Tak tak..już się powtarzasz Żabciu......Mantra, mantra, mantra....

I bede to powtarzac, choc wiem ze to rzucanie grochem o sciane.

> A jednak liczyłam że tak proste porównanie będzie zrozumiałe dla Ciebie.
                                        > Liczą się fakty piszesz? no własnie je opisałam powyżej....

Ty nie napisalas NIC o FAKTACH.

> Niczego nie zmieniłam.

Zmienilas. Najpierw pisalas ze straca fundusze unijne, a potem tylko ze jest propozycja.

> A tego też nie wiedziałaś????Kurcze blade, znajomośc języków, i takie braki....

O czym wiedzialam? O propozycjach? Czy o tym ze UE obetnie fundusze tez dla Czech i Slowacji? Zdecyduj sie na jedna wersje.

> Będą mieć wg propozycji...też nie wiedziałaś?????:)A tyle języków....

Zeby zrozumiec Twoje manipulacje wystarczy tylko znajomosc polskiego.

> Też nie wiedziałaś??????:)

Ty nie wiedzials ze znow Cie zlapie na manipulacji? :-)

• maria421 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 22:29
                                          Jaki znow sie pograzyl kolejnym wpisem na TT, tym razem pod adresem Giertycha.

Bardziej niz to, ze taki gnojek startuje w wyborach na prezydenta solicy przeraza mnie fakt, ze ta kreatura jest wiceministrem sprawiedliwosci.

• astra18 Re: Taka ilustracja... 18.06.18, 22:33
                                          maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                          >
                                          > > Przecież po polsku też umieć czytać, więc nie skorzystałaś z przeczytania
                                          > rozmo
                                          > > wy?
                                          >
                                          > Zrozumialam ze nie bylo w jego wypowiedzi niczego co przypisuje mu PiSia propag
                                          > anda, a Ty poslusznie za nia.

Propaganda jeszcze nie zdążyła zadziałać a już o tym napisałam:)
                                          I znowu mantra do kosza.
                                          >
                                          > > To działa czy nie działa? czy znowu pleciesz jakieś głupoty na potrzeby o
                                          > brony
                                          > > swoich ulubieńców?:)
                                          > > Ależ Ty się plączesz......:)
                                          >
                                          > NIE DZIALA.

To mierz właściwą miara a nie według potrzeb.

> A Ty sie tak zakrecilas, ze nie wiesz co powiedziec, wiec zaczynasz plesc trzy
                                          > po trzy.

Jak szpileczka przyszpililam Twoje złote myśli a Ty odpadlas w przedbiegach :)

>

A
                                          > > A jednak liczyłam że tak proste porównanie będzie zrozumiałe dla Ciebie.
                                          > > Liczą się fakty piszesz? no własnie je opisałam powyżej....
                                          >
                                          > Ty nie napisalas NIC o FAKTACH.

Jak zwykle kłamiesz,ale to nic nowego.
                                          >
                                          > > Niczego nie zmieniłam.
                                          >
                                          > Zmienilas. Najpierw pisalas ze straca fundusze unijne, a potem tylko ze jest pr
                                          > opozycja.

Ogólnie wiadomo o propozycji,w najśmielszych snach nie przypuszczałam że tak podstawowe wiadomości z końca kwietnia do Ciebie nie dotarły...stąd te bzdury o Czechach i Słowacji...
                                          >
                                          > >

> Zeby zrozumiec Twoje manipulacje wystarczy tylko znajomosc polskiego.
                                          >
                                          Wystarczyło nie pisać że Czechy i Słowacja nie będą mieć obciętych funduszy.
                                          A teraz kręć sobie ten młynek dalej.

> Ty nie wiedzials ze znow Cie zlapie na manipulacji? :-)
                                          >
                                          Najpierw musiałoby coś takiego zaistnieć a nie w Twojej główce,jako odkręcenie braku wiedzy.
                                          >
                                          >
                                          >
                                          • maria421 Re: Taka ilustracja... 19.06.18, 09:13
                                            astra18 napisał:

> Propaganda jeszcze nie zdążyła zadziałać a już o tym napisałam:)

Centrala Cie za to pochwali :-)

> I znowu mantra do kosza.

Dziwne ze jak mantre powtarzasz slowo "mantra" :-)

> To mierz właściwą miara a nie według potrzeb.

Pomysl zanim napiszesz.

> Jak szpileczka przyszpililam Twoje złote myśli a Ty odpadlas w przedbiegach :)

Ty sie ze mna scigasz?

> Jak zwykle kłamiesz,ale to nic nowego.

Jak zwykle krecisz, ale to nic nowego. To jedyne co ty potrafisz.

> Ogólnie wiadomo o propozycji,w najśmielszych snach nie przypuszczałam że tak po
                                            > dstawowe wiadomości z końca kwietnia do Ciebie nie dotarły...stąd te bzdury o C
                                            > zechach i Słowacji...

Bzdury to wypisywalas TY twierdzac ze Czechom i Slowacji zostana obciete fundusze unijne.
                                            Wpadlas i teraz sie wijesz jak piskorz.

> Wystarczyło nie pisać że Czechy i Słowacja nie będą mieć obciętych funduszy.
                                            > A teraz kręć sobie ten młynek dalej.

A beda??? Zdecyduj sie w koncu na jedna wersje- czy Czechy i Slowacja BEDA mialy obciete fundusze, czy jest tylko propozycja ?

> Najpierw musiałoby coś takiego zaistnieć a nie w Twojej główce,jako odkręcenie
                                            > braku wiedzy.

Twoja wiedza ogranicza sie do tego , co w PiSich (glownie) mediach wyczytasz.
                                            Na inna jestes hermetycznie zamknieta.

• astra18 Re: Taka ilustracja... 19.06.18, 11:42
                                              maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                              >
                                              > >

>

>

>

>
                                              > > Jak szpileczka przyszpililam Twoje złote myśli a Ty odpadlas w przedbiega
                                              > ch :)
                                              >
                                              > Ty sie ze mna scigasz?

Chcialabys:)
                                              >

> > Ogólnie wiadomo o propozycji,w najśmielszych snach nie przypuszczałam że
                                              > tak po
                                              > > dstawowe wiadomości z końca kwietnia do Ciebie nie dotarły...stąd te bzdu
                                              > ry o C
                                              > > zechach i Słowacji...
                                              >
                                              > Bzdury to wypisywalas TY twierdzac ze Czechom i Slowacji zostana obciete fundus
                                              > ze unijne.

No i ?wskaz gdzie tu bzdury:)
                                              Albo nie....przeciez i tak wiem,ze glupio wpadlas z.niewiedza wiec juz lezacego nekac nie bede.

>
                                              > A beda??? Zdecyduj sie w koncu na jedna wersje- czy Czechy i Slowacja BEDA mial
                                              > y obciete fundusze, czy jest tylko propozycja ?

Tak jak Polska i kilka innych krajow.

>

>
                                              > Twoja wiedza ogranicza sie do tego , co w PiSich (glownie) mediach wyczytasz.

I nawet szczujnie inne typu GW,jak nie zaklodkowane,wprost,natemat,rp,inne programy niz publiczna,itp,no ale przeciez ty tylko GW wiec z czym do mnie z lapskami:)

> Na inna jestes hermetycznie zamknieta.

Taaak,ja rozpoczynam dzien od prasowki GW:)
                                              >
                                              • maria421 Re: Taka ilustracja... 19.06.18, 13:21
                                                Astra, juz zdecydowalas ktora wersje podajesz? Czy ta ze "Unia bedzie ciac" srodki krajom ktore wymienilas (za odmowe relokacji uchodzcow, jak sugerowalas) czy ze "sa propozycje"?

• maria421 @Astra 18.06.18, 16:36
                Trzaskowski napisal na TT tak:

Fundusze UE dla Polski, dla Warszawy są zagrożone. Udało się nam przekonać europejskich partnerów, żeby nie były zabierane, tylko zamrażane.[u] Kupiliśmy rządowi dodatkowy czas, niech się opamięta i przestanie łamać zasady praworządności.[/u]

To zupelnie inaczej brzmi niz to, co Ty Trzaskowieskiemu i Unii przypisujesz.

• jureek Re: @Astra 18.06.18, 17:03
                  maria421 napisała:

> Trzaskowski napisal na TT tak:
                  >
                  > Fundusze UE dla Polski, dla Warszawy są zagrożone. Udało się nam przekonać e
                  > uropejskich partnerów, żeby nie były zabierane, tylko zamrażane.[u] Kupiliśmy r
                  > ządowi dodatkowy czas, niech się opamięta i przestanie łamać zasady praworządno
                  > ści.
                  [/u]
                  >
                  > To zupelnie inaczej brzmi niz to, co Ty Trzaskowieskiemu i Unii przypisujesz.
                  >

Dzięki za info. To już brzmi inaczej.
                  • astra18 Re: @Astra 18.06.18, 17:47
                    jureek napisał:

> maria421 napisała:
                    > > Trzaskowski napisal na TT tak:
                    > >
                    > > Fundusze UE dla Polski, dla Warszawy są zagrożone. Udało się nam przek
                    > onać e
                    > > uropejskich partnerów, żeby nie były zabierane, tylko zamrażane.[u] Kupil
                    > iśmy r
                    > > ządowi dodatkowy czas, niech się opamięta i przestanie łamać zasady prawo
                    > rządno
                    > > ści.
                    [/u]
                    > >
                    > > To zupelnie inaczej brzmi niz to, co Ty Trzaskowieskiemu i Unii przypisuj
                    > esz.
                    > >
                    >
                    > Dzięki za info. To już brzmi inaczej.

A tak, inaczej. W stosunku do porannego wywiadu w Zetce.
                • astra18 Re: @Astra 18.06.18, 17:46
                  maria421 napisała:

> Trzaskowski napisal na TT tak:
                  >
                  > Fundusze UE dla Polski, dla Warszawy są zagrożone. Udało się nam przekonać e
                  > uropejskich partnerów, żeby nie były zabierane, tylko zamrażane.[u] Kupiliśmy r
                  > ządowi dodatkowy czas, niech się opamięta i przestanie łamać zasady praworządno
                  > ści.
                  [/u]
                  >
                  > To zupelnie inaczej brzmi niz to, co Ty Trzaskowieskiemu i Unii przypisujesz.

On to napisał już po wywiadzie w Zetce. Zaspałaś:)
                  >
                  • astra18 Re: @Astra 18.06.18, 17:55
                    astra18 napisał:

> maria421 napisała:
                    >
                    > > Trzaskowski napisal na TT tak:
                    > >
                    > > Fundusze UE dla Polski, dla Warszawy są zagrożone. Udało się nam przek
                    > onać e
                    > > uropejskich partnerów, żeby nie były zabierane, tylko zamrażane.[u] Kupil
                    > iśmy r
                    > > ządowi dodatkowy czas, niech się opamięta i przestanie łamać zasady prawo
                    > rządno
                    > > ści.
                    [/u]
                    > >
                    > > To zupelnie inaczej brzmi niz to, co Ty Trzaskowieskiemu i Unii przypisuj
                    > esz.
                    >
                    > On to napisał już po wywiadzie w Zetce. Zaspałaś:)

"Ale te pańskie apele do rządu niewiele pomogą. Niechże pan Timmermansa namówi, i Junckera.

Na szczęście dzięki naszym staraniom te pieniądze nie przepadają, tylko te pieniądze będą mrożone, w związku z tym, jak my wygramy kolejne wybory, to te pieniądze zostaną odmrożone i warszawa skorzysta wtedy z olbrzymich pieniędzy na inwestycje. Natomiast jak dalej będzie rządził PiS przez kolejne lata i dalej będzie łamał konstytucję, to wszyscy w Polsce muszą sobie zdawać sprawę z konsekwencji takich, że nie będzie pieniędzy na inwestycje przez tych awanturników."

Cała rozmowa:

www.radiozet.pl/Radio/Programy/Gosc-Radia-ZET/Rafal-Trzaskowski-Ludzie-mowia-mi-zebym-nie-dopuscil-do-wygranej-przebieranca
                    Tweecik który wkleiłaś to na "gaszenie pożaru".

• maria421 Re: @Astra 18.06.18, 18:07
                      astra18 napisał:

> Na szczęście dzięki naszym staraniom te pieniądze nie przepadają, tylko te pien
                      > iądze będą mrożone, w związku z tym, jak my wygramy kolejne wybory, to te pieni
                      > ądze zostaną odmrożone i warszawa skorzysta wtedy z olbrzymich pieniędzy na inw
                      > estycje. Natomiast jak dalej będzie rządził PiS przez kolejne lata i dalej będz
                      > ie łamał konstytucję, to wszyscy w Polsce muszą sobie zdawać sprawę z konsekwen
                      > cji takich, że nie będzie pieniędzy na inwestycje przez tych awanturników."
                      >
                      > Cała rozmowa:
                      >
                      > www.radiozet.pl/Radio/Programy/Gosc-Radia-ZET/Rafal-Trzaskowski-Ludzie-mowia-mi-zebym-nie-dopuscil-do-wygranej-przebieranca
                      > Tweecik który wkleiłaś to na "gaszenie pożaru".
                      >

Najwazniejsze jest to, ze dzieki staraniom PO te pieniedza nie przepadaja. Ale Ty pewnie wolalabys zeby przepadly, niz zeby PiS albo cofnal swoje "reformy", albo przegral.

• astra18 Re: @Astra 18.06.18, 18:16
                        maria421 napisała:

> Najwazniejsze jest to, ze dzieki staraniom PO te pieniedza nie przepadaja.

A to ciekawe, bo PO z .N pyszczą że z powodu rządów PiS dostaniemy mniej środków z budżetu:)))
                        A najważniejsze jest to w wypowiedzi, że jak oni dojdą do władzy to Unia "odmrozi" bo znowu będzie jak było:)

Ale
                        > Ty pewnie wolalabys zeby przepadly, niz zeby PiS albo cofnal swoje "reformy", a
                        > lbo przegral.

Najpierw musiałaby UE wskazać ten punkt w traktacie dot. obcięcia funduszy z powodu praworządności.
                        I to nie ja ani nikt z PiS w europarlamencie nie głosował za rozpoczęciem procedury ws ukarania Polski. Zrobili to ci, którym tak kibicujesz. Poskładaj sobie w końcu do kupy te złote myśli, bo się plączesz.
                        >
                        • maria421 Re: @Astra 18.06.18, 18:42
                          astra18 napisał:

> A to ciekawe, bo PO z .N pyszczą że z powodu rządów PiS dostaniemy mniej środkó
                          > w z budżetu:)))

A z czyjego powodu jak nie z powodu "reform" PiS?

> A najważniejsze jest to w wypowiedzi, że jak oni dojdą do władzy to Unia "odmro
                          > zi" bo znowu będzie jak było:)

Jezeli rzad , ktory przyjdzie po rzadzie PiS przywroci praworzadnosc, to UE odmrozi srodki.
                          Ale PiS tez ma szanse wrocic do praworzadnosci i dostac zamrozone srodki.

> Najpierw musiałaby UE wskazać ten punkt w traktacie dot. obcięcia funduszy z po
                          > wodu praworządności.

W traktacie? Jestes niedoinformowana.

> I to nie ja ani nikt z PiS w europarlamencie nie głosował za rozpoczęciem proce
                          > dury ws ukarania Polski. Zrobili to ci, którym tak kibicujesz. Poskładaj sobie
                          > w końcu do kupy te złote myśli, bo się plączesz.

Ty natomiast bys chciala zeby Twoj ukochany PiS robil co chcial a inni jeszcze mu za to placili.
                          Niedoczekanie!

• astra18 Re: @Astra 18.06.18, 19:18
                            maria421 napisała:

>
                            > > Najpierw musiałaby UE wskazać ten punkt w traktacie dot. obcięcia fundusz
                            > y z po
                            > > wodu praworządności.
                            >
                            > W traktacie? Jestes niedoinformowana.

JA Cię nie pytam o "propozycje" nowego prawa, które ma być poddane pod głosowanie tylko o punkt w obowiązującym, wg którego już Trzaskowski ustalił z UE "zamrożenie", tzn. już są zamrożone i czekają na powrót PO do władzy.
                            Czytaj cały kontekst.

>
                            > Ty natomiast bys chciala zeby Twoj ukochany PiS robil co chcial a inni jeszcze
                            > mu za to placili.

Ty byś chciała zapomnieć, że PiS wygrał wybory. Ale to się tak nie da:)

> Niedoczekanie!

No to do roboty!!!!Wygrać wybory!!!
                            >
                            >
                            >
                            • maria421 Re: @Astra 18.06.18, 19:24
                              astra18 napisał:

> JA Cię nie pytam o "propozycje" nowego prawa, które ma być poddane pod głosowan
                              > ie tylko o punkt w obowiązującym, wg którego już Trzaskowski ustalił z UE "zamr
                              > ożenie", tzn. już są zamrożone i czekają na powrót PO do władzy.
                              > Czytaj cały kontekst.

Zgodnie z PiSia propaganda uczepilas sie tego ze UE chce miec wplyw na wynik wyborow w Polsce, a zupelnie nie zainteresowalas sie faktycznym stanem rzeczy.

> Ty byś chciała zapomnieć, że PiS wygrał wybory. Ale to się tak nie da:)

Wiem ze wyglal . Ale wiem tez co zrobil po wygranych wyborach.

> No to do roboty!!!!Wygrać wybory!!!

Moze sie uda. Kto wie.

• astra18 Re: @Astra 18.06.18, 19:43
                                maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                >
                                > > JA Cię nie pytam o "propozycje" nowego prawa, które ma być poddane pod gł
                                > osowan
                                > > ie tylko o punkt w obowiązującym, wg którego już Trzaskowski ustalił z UE
                                > "zamr
                                > > ożenie", tzn. już są zamrożone i czekają na powrót PO do władzy.
                                > > Czytaj cały kontekst.
                                >
                                > Zgodnie z PiSia propaganda uczepilas sie tego ze UE chce miec wplyw na wynik wy
                                > borow w Polsce,

To nie pisia propaganda!!! Tajani, Tusk też twierdzą że nie może mieć unia wpływ na wynik wyborów w żadnym kraju członkowskim:)))
                                Plącz się dalej, i pisz te swoje mantry na kilometry tekstu:)

>
                                > > Ty byś chciała zapomnieć, że PiS wygrał wybory. Ale to się tak nie da:)
                                >
                                > Wiem ze wyglal . Ale wiem tez co zrobil po wygranych wyborach.

I tak trzymać!:)
                                >
                                > > No to do roboty!!!!Wygrać wybory!!!
                                >
                                > Moze sie uda. Kto wie.

Kto wie, nic nie trwa wiecznie.
                                >
                                • maria421 Re: @Astra 18.06.18, 19:53
                                  astra18 napisał:

> To nie pisia propaganda!!! Tajani, Tusk też twierdzą że nie może mieć unia wpły
                                  > w na wynik wyborów w żadnym kraju członkowskim:)))
                                  > Plącz się dalej, i pisz te swoje mantry na kilometry tekstu:)

To jest PiSia propaganda ktora Ty na ten watek przyciaglelas, a ja Ci , jak zwykle z wielka cierpliwoscia Ci tlumacze ze zamrozenie srodkow nie zalezy od tego KTO rzadzi, tylko od tego czy ten kto rzadzi nie lamie praworzadnosci.

> I tak trzymać!:)

Ty demokracji nie rozumiesz. A kto demokracji nie rozumie , ten na nia nie zasluguje .

• maria421 Re: @Astra 18.06.18, 20:00
                                    A propos wypowiedzi Oettingera odnosnie planow tworzacej sie owczas koalicji rzadowej we Wloszech i jej szalonych planow budzetowych typu drastyczne obnizenie podatkow z jednoczesnym wprowadzeniem "pensji obywatelskiej" .

Oettinger powiedzial ze "RYNKI naucza Wlochow glosowac na sluszne sprawy".

RYNKI, nie UE.

Nie powiem zeby w odniesieniu do owczesnych palnow wloskiej koalicji nie mial racji...
                                    • astra18 Re: @Astra 18.06.18, 20:17
                                      maria421 napisała:

> A propos wypowiedzi Oettingera odnosnie planow tworzacej sie owczas koalicji rz
                                      > adowej we Wloszech i jej szalonych planow budzetowych typu drastyczne obnizenie
                                      > podatkow z jednoczesnym wprowadzeniem "pensji obywatelskiej" .
                                      >
                                      > Oettinger powiedzial ze "RYNKI naucza Wlochow glosowac na sluszne sprawy".
                                      >
                                      > RYNKI, nie UE.
                                      >
                                      > Nie powiem zeby w odniesieniu do owczesnych palnow wloskiej koalicji nie mial r
                                      > acji...

To o co pyszczył Tajani i szatniarz?
                                      • maria421 Re: @Astra 18.06.18, 21:57
                                        astra18 napisał:

> To o co pyszczył Tajani i szatniarz?

A o co Ty pyszczylas nie znajac wypowiedzi Oettingera?
                                        • astra18 Re: @Astra 18.06.18, 22:41
                                          maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                          >
                                          > > To o co pyszczył Tajani i szatniarz?
                                          >
                                          > A o co Ty pyszczylas nie znajac wypowiedzi Oettingera?

Znając ja pyszczylam o tym samym co panowie wymienieni powyżej.

• maria421 Re: @Astra 19.06.18, 09:02
                                            astra18 napisał:

> > A o co Ty pyszczylas nie znajac wypowiedzi Oettingera?
                                            >
                                            > Znając ja pyszczylam o tym samym co panowie wymienieni powyżej.
                                            >

Ale jeszcze wczoraj wieczorem pytalas (czyli nie wiedzialas) dlaczego "Tajani i szatniarz" pyszczeli.
                                  • astra18 Re: @Astra 18.06.18, 20:16
                                    maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                    >
                                    > > To nie pisia propaganda!!! Tajani, Tusk też twierdzą że nie może mieć uni
                                    > a wpły
                                    > > w na wynik wyborów w żadnym kraju członkowskim:)))
                                    > > Plącz się dalej, i pisz te swoje mantry na kilometry tekstu:)
                                    >
                                    > To jest PiSia propaganda ktora Ty na ten watek przyciaglelas,

"Przyciągnęłam" wiadomości ogólnodostępne:)
                                    A jest jakiś punkt w Twoim regulaminie tutaj co wolno "przyciągnąć" a czego nie?

a ja Ci , jak zwy
                                    > kle z wielka cierpliwoscia Ci tlumacze ze zamrozenie srodkow nie zalezy od tego
                                    > KTO rzadzi, tylko od tego czy ten kto rzadzi nie lamie praworzadnosci.

Piszesz o stanie prawnym który jeszcze nie istnieje???:)

>
                                    > > I tak trzymać!:)
                                    >
                                    > Ty demokracji nie rozumiesz.

Nikt oprócz Ciebie:) ex cathedra:)

A kto demokracji nie rozumie , ten na nia nie zasl
                                    > uguje .

Jeszcze ogniem piekielnym postrasz i będzie komplet:)

>
                                    >
                                    • maria421 Re: @Astra 18.06.18, 22:02
                                      astra18 napisał:

> "Przyciągnęłam" wiadomości ogólnodostępne:)

Bez zadnej refleksji, zgodnie z PiSim przekazem jak nalezy rozumiec wypowiedz Trzaskowskiego.

> A jest jakiś punkt w Twoim regulaminie tutaj co wolno "przyciągnąć" a czego nie
                                      > ?

Nie ma. Ja decyduje "bez zadnego trybu" :-)

> Piszesz o stanie prawnym który jeszcze nie istnieje???:)

O zasadach.

> Nikt oprócz Ciebie:) ex cathedra:)

Oprocz mnie sa jeszcze miliony ludzi ktorzy wiedza co to demokracja.

> Jeszcze ogniem piekielnym postrasz i będzie komplet:)

Mowie tylko ze kto demokracji nie rozumie, ten na nia nie zasluguje. To nie jest zadne straszenie.

• astra18 Re: @Astra 18.06.18, 22:39
                                        maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                        >
                                        > > "Przyciągnęłam" wiadomości ogólnodostępne:)
                                        >
                                        > Bez zadnej refleksji, zgodnie z PiSim przekazem jak nalezy rozumiec wypowiedz T
                                        > rzaskowskiego.

Widze,że wykulas już na blachę "legendę"do jego wypowiedzi:)
                                        >
                                        > > A jest jakiś punkt w Twoim regulaminie tutaj co wolno "przyciągnąć" a cze
                                        > go nie
                                        > > ?
                                        >
                                        > Nie ma. Ja decyduje "bez zadnego trybu" :-)
                                        >
                                        > > Piszesz o stanie prawnym który jeszcze nie istnieje???:)
                                        >
                                        > O zasadach.
                                        >
                                        Umowy spisuje się a nie ustala "zasady " wg potrzeb .

> > Nikt oprócz Ciebie:) ex cathedra:)
                                        >
                                        > Oprocz mnie sa jeszcze miliony ludzi ktorzy wiedza co to demokracja.
                                        >
                                        Odetchnęłam. Jest jeszcze nadzieją że zmadrzejesz.

>
                                        • maria421 Re: @Astra 19.06.18, 09:05
                                          astra18 napisał:

> Widze,że wykulas już na blachę "legendę"do jego wypowiedzi:)

W przeciwienstwie do Ciebie nie dostaje przekazu z zadnej partyjnej centrali :-)

> Umowy spisuje się a nie ustala "zasady " wg potrzeb .

Belkot.

> Odetchnęłam. Jest jeszcze nadzieją że zmadrzejesz.

Obawiam sie, ze dla Ciebie juz nie ma nadziei ze zmadrzejesz.

• astra18 Re: @Astra 19.06.18, 09:56
                                            maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                            >
                                            > > Widze,że wykulas już na blachę "legendę"do jego wypowiedzi:)
                                            >
                                            > W przeciwienstwie do Ciebie nie dostaje przekazu z zadnej partyjnej centrali :-
                                            > )

Nie??no nie mow ze WSI juz nie istnieje:)))
                                            >
                                            > > Umowy spisuje się a nie ustala "zasady " wg potrzeb .
                                            >
                                            > Belkot.

Takie proste rzeczy sa zrozumiale nawet dla Ciebie,wystarczy ze uwierzysz w to. Odwagi!:)
                                            >
                                            > > Odetchnęłam. Jest jeszcze nadzieją że zmadrzejesz.
                                            >
                                            > Obawiam sie, ze dla Ciebie juz nie ma nadziei ze zmadrzejesz.

Janis Joplin zalkala:)))
                                            >
                                            • maria421 Re: @Astra 19.06.18, 11:21
                                              astra18 napisał:

> Nie??no nie mow ze WSI juz nie istnieje:)))

Istnieje w glowach PiSiorow tak jak zamach smolenski? :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka