maria421 29.04.22, 18:33 na 2 tygodniowy urlop. Trzymajcie sie ! :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyfauch Re: Wyjezdzam 29.04.22, 20:37 We Włoszech też mają sieć komórkową. Nawet LTE/4G mają. Ba, 5G też. To kwestia przezwyciężenia lenistwa. :P Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Wyjezdzam 30.04.22, 13:18 Maryja już wielokrotnie podkreślała, że na urlopie odcina się od cybernetyki. Ja przy wszystkich bukingach zaczynam od sprawdzenia, czy na kwaterze jest wifi. Odpowiedz Link
jureek Re: Wyjezdzam 02.05.22, 10:19 ja.nusz napisał: > Maryja już wielokrotnie podkreślała, że na urlopie odcina się od cybernetyki. I za to ją podziwiam, że tak potrafi. Odpowiedz Link
jureek Re: Wyjezdzam 02.05.22, 10:21 zbyfauch napisał: > We Włoszech też mają sieć komórkową. Skąd wiesz, że do Włoch wyjeżdża? Insiderwissen? Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Wyjezdzam 02.05.22, 11:41 Zaglądam na inne forum, gdzie Maryla też się udziela. Tam poinformowała. Ponieważ forum nie jest ukryte, nie uważam, żebym zdradzał jakieś intymości. Odpowiedz Link
jureek Re: Wyjezdzam 02.05.22, 12:01 zbyfauch napisał: > Zaglądam na inne forum, gdzie Maryla też się udziela. Tam poinformowała. Poniew > aż forum nie jest ukryte, nie uważam, żebym zdradzał jakieś intymości. Aha. Odpowiedz Link
jureek Re: Wyjezdzam 02.05.22, 12:17 Też wyjeżdżam za tydzień. I to politycznie niepoprawnie do Turcji. A ponieważ nie potrafię tak jak Maria odciąć się od sieci, to chciałbym zapytać, jaką kartę sim u jakiego tureckiego operatora kupić, żeby również poza hotelem móc sprawdzić rozkład jazdy (albo zobaczyć, co tu piszecie). Spróbuję przed wyjazdem kupić taką kartę w tureckim sklepie z komórkami, ale może macie jakieś doświadczenia i możecie konkretnego operatora polecić. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Wyjezdzam 02.05.22, 14:17 Niestety, w Turcji byłem kilkakrotnie, ale na lotnisku jedynie. Tak więc nie pomogę. Odpowiedz Link
jureek Re: Wyjezdzam 02.05.22, 14:38 zbyfauch napisał: > Niestety, w Turcji byłem kilkakrotnie, ale na lotnisku jedynie. Tak więc nie po > mogę. Dzięki za chęci. Pozostaje mi zaufać turecko-niemieckim sprzedawcom elektroniki. Mam takiego jednego niedaleko, czasem coś u niego kupię i nie zachowuje się jak naciągacz Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Wyjezdzam 05.05.22, 01:54 jureek napisał: > Też wyjeżdżam za tydzień. I to politycznie niepoprawnie do Turcji. A ponieważ n > ie potrafię tak jak Maria odciąć się od sieci, to chciałbym zapytać, jaką kartę > sim u jakiego tureckiego operatora kupić, żeby również poza hotelem móc sprawd > zić rozkład jazdy (albo zobaczyć, co tu piszecie). Spróbuję przed wyjazdem kupi > ć taką kartę w tureckim sklepie z komórkami, ale może macie jakieś doświadczeni > a i możecie konkretnego operatora polecić. A po co Ci do tego turecka karta? Na niemieckiej nie pójdzie? Ty „niepoprawnie” do Turka, a ja całkowicie poprawnie do Greka😀 Odpowiedz Link
jureek Re: Wyjezdzam 05.05.22, 10:03 ja.nusz napisał: > A po co Ci do tego turecka karta? > Na niemieckiej nie pójdzie? Turcja nie jest w Unii, więc roaming może być bardzo drogi. > Ty „niepoprawnie” do Turka, a ja całkowicie poprawnie do Greka😀 Fajnego wypoczynku. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Wyjezdzam 06.05.22, 03:08 jureek napisał: > ja.nusz napisał: > > > A po co Ci do tego turecka karta? > > Na niemieckiej nie pójdzie? > > Turcja nie jest w Unii, więc roaming może być bardzo drogi. > > > Ty „niepoprawnie” do Turka, a ja całkowicie poprawnie do Greka😀 > > Fajnego wypoczynku. Fakt, zapomniałem, że jedziesz do Azji😉 Tam, dokąd lecę za 3 tygodnie też kiedyś rządzili tureccy, ale teraz to „nasi”😀 Odpowiedz Link
maria421 Re: Wyjezdzam 15.05.22, 08:54 Wrocilam wczoraj wieczorem, zadowolona, Wam tez zycze udanych wyjazdow. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Wyjezdzam 15.05.22, 12:03 Za tydzień będę już w Naszej Ojczyźnie Umęczonej i Umiłowanej. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wyjezdzam 15.05.22, 12:58 zbyfauch napisał: > Za tydzień będę już w Naszej Ojczyźnie Umęczonej i Umiłowanej. > Ja sie do Ojczyzny wybieram w pierwszej polowie czerwca, nie bylam prawie 2 lata. Odpowiedz Link
jureek Re: Wyjezdzam 15.05.22, 16:06 maria421 napisała: > Wrocilam wczoraj wieczorem, zadowolona, Wam tez zycze udanych wyjazdow. > Właśnie jestem na takim udanym wyjeździe, w kraju z taki dziwnymi ograniczeniami prędkości Odpowiedz Link
maria421 Re: Wyjezdzam 02.06.22, 11:03 Dzisiaj jade do Frankfurtu, jutro lece do Poznania, wracam na poczatku przyszlego tygodnia. Ciesze sie, bo w Polsce nie bylam prawie 2 lata. Trzymajcie sie :-) Odpowiedz Link
jureek Re: Wyjezdzam 02.06.22, 12:15 maria421 napisała: > Dzisiaj jade do Frankfurtu, jutro lece do Poznania, wracam na poczatku przyszle > go tygodnia. > > Ciesze sie, bo w Polsce nie bylam prawie 2 lata. > > Trzymajcie sie :-) No to też się cieszę, że odwiedzisz dawno nie widzianą Polskę. Udanych podróży! Odpowiedz Link
maria421 Re: Wyjezdzam 07.06.22, 16:02 Wrocilam wczoraj do Frankfurtu, dzisiaj do domu. Szybko zlecialo. Narazie zadnych podrozy nie planuje. Odpowiedz Link