izas55 22.08.12, 17:02 Dziewczyny, nastukałysmy ponad 500 postów w wątku nr 3, czas na nr 4. poprzednie klubowe wątki można znaleźć tutaj: 1, 2 i 3 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tfu.tfu Re: Klub Nieanonimowych Lakieroholiczek 4 22.08.12, 17:08 mania, mania ;-) ja na razie tylko dziergam i nie maluję nic a nic, ino odżywką, bo do robótkowania nie warto. Odpowiedz Link
ciociazlarada To ja zapodaję: Białe Kozaczki:) 22.08.12, 17:50 Raz: Dwa: Trzy: I cztery w sztucznym świetle: China Glaze Surfin' For Boys. Dla porównanka, czy manikiurek wygląda na neonik - dla mnie bynajmniej tak, foteczka jest z markerkiem pomarańczowym ;) Odpowiedz Link
kasica_k Re: To ja zapodaję: Białe Kozaczki:) 23.08.12, 04:00 Na pewno wiele kobietek chciałoby go mieć na swoich pazurkach, a bynajmniej ja! Buziaczki Odpowiedz Link
anne_stesia Jessica - Spicy Dream Collection 22.08.12, 21:45 www.scrangie.com/2012/08/jessica-spicy-dream-collection-fall.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Scrangie+%28Scrangie%29 Chcę Pumpkin Delight, Gingersnap i moooże Brown Sugar. Świetne kolory :) Bardzo udana kolekcja. Cieplej spojrzałam na tę markę. Odpowiedz Link
maggianna Re: Jessica - Spicy Dream Collection 22.08.12, 22:12 Wow! Bardzo fajne kolory, chetnie bym przygarnela Cinnamon Kiss i mimo mojego uwielbienia do lakierow z drobinkami, zachwycil mnie Crimson Tattoo. Anne_stesia - nie wiem czy widzialas moj swatch z CA Swiatlo prosze - jestem zachwycona tym lakierem i nie moge sie napatrzec na swoje paznokcie - dziekuje! Odpowiedz Link
anne_stesia Re: Jessica - Spicy Dream Collection 22.08.12, 22:20 Widziałam, widziałam :D Też jestem zachwycona tym kolorem :D Pięknie wygląda u Ciebie :D Odpowiedz Link
cielecinka Nubar Faded Jeans 22.08.12, 21:49 Najjaśniejszy kolor z kolekcji Jeans Nubara. Fajnie się nakłada, 2 warstwy wystarczają do pokrycia. Piękny jasnoniebieski kolor z delikatnym , bardzo drobnym shimmerem (hmm jak to jest na język polski - migoczący drobniutki brokat? ) schnie szybko, na zdjęciach z topem. A tu z połączeniem z Nubar Black Polka Dot. Zdjęcie robione 4tego dnia , tak więc przepraszam za odpryski. Odpowiedz Link
anne_stesia Colour Alike - 208 22.08.12, 22:50 Wrzuciłam na bloga zdjęcia 208: www.lakierologiastosowana.blogspot.com/2012/08/colour-alike-208.html Nie umiem jednak zrobić telefonem zdjęć, które oddadzą wszystkie odcienie tego lakieru, ale i tak ma głównie taki kolor jak na fotkach. W butelce mieni się bardziej, na paznokciu jednak trochę rozpłaszcza. Ładny jest, ale chyba na jesień jednak :D Mam ochotę na 210 po obejrzeniu swatcha Izy :D Odpowiedz Link
izas55 Re: Colour Alike - 208 22.08.12, 22:53 Akurat ten lepiej wygląda na czarnym. Ale ta odrobina fioletu i tak z niego znika na paznokciu. Odpowiedz Link
madzioreck Za to 209... 28.08.12, 20:21 ...ma odwrotnie: we flaszce taki tam fiolet z jakimś zielonym, ale właśnie pomalowałam i... to jest absolutnie najbardziej fantastyczny lakier, jaki miałam :)zdjęcia, przynajmniej komórką, nie umiem zrobić, bo wychodzi w ogóle niebiesko-granatowy, ale na pazurach - po prostu coś pięknego :) Może mężu się uda aparatem takim bardziej normalnym złapać :) Odpowiedz Link
izas55 Re: Za to 209... 28.08.12, 20:35 No widzisz a on u mnie leży i czeka aż będę miała na niego ochotę, bo jakiś taki niewyglądliwy. Chyba zaraz sprobuję ;-) Odpowiedz Link
izas55 Re: Za to 209... 28.08.12, 21:21 Rzeczywiście ładny. Jutro rano go obfocę. Choć jednak na mojej błyskotekowej liście poza podium ;-). 210/208/211, 209 dopiero na czwartym miejscu. Odpowiedz Link
madzioreck Re: Za to 209... 28.08.12, 22:22 Ja mam tylko 3 błyskoteki, ale ten chyba rulez... :) Odpowiedz Link
felisdomestica Max Factor Dazzling Blue jeszcze raz 23.08.12, 15:15 Zrobiłam więcej zdjęć. Niestety żadne z nich nie uchwyciło zielonych tonów widocznych w tym lakierze. Na zdjęciach trzy warstwy bez topu. Zmienia kolor od ciemnoniebieskiego poprzez jasnoniebieski, zielony, czasem z nalotem fioletowym (zdjęcie środkowe lewe). Odpowiedz Link
kasica_k Re: Max Factor Dazzling Blue jeszcze raz 25.08.12, 02:57 Z zielononiebieskimi zawsze jest problem, żeby wyszły na zdjęciach. Te IMHO całkiem nieźle go oddają. BTW przypomniałaś mi, że go muszę użyć w końcu :) Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia To ja może wyjdę z szafy 23.08.12, 19:12 I zacznę od pytania, czy francuskie manikury są naprawdę passé i jako takie ogólnie zakazane. Bo ja, proszę Wysokiego Lobby, bardzo lubię po francusku. A odkąd dowiedziałam się z lektur, że nie wypada, to się stydam i zamykam w sobie. Co zatem robić? Jak żyć, żeby uciechy dostąpić, a otoczenia nie zgorszyć? PS. Czy zdjęcia zupełnie niekompleksogennych pazurów też są dopuszczalne? Bo może się przełamię ;) Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: To ja może wyjdę z szafy 23.08.12, 19:47 a to może coś takiego? zamiast tradycyjnego? Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: To ja może wyjdę z szafy 23.08.12, 19:59 tfu.tfu napisała: > a to może coś takiego? zamiast tradycyjnego? Znane, praktykowane. Ale oprócz, nie zamiast. Wilk wilka ciągnie do lasu czy jakoś tak ;) Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: To ja może wyjdę z szafy 23.08.12, 23:18 ja ostatno ino odżywką ;-) za dużo mam przędzenia, ale se skompensuję jak już skończę to, co mam ;-) Odpowiedz Link
izas55 Re: To ja może wyjdę z szafy 23.08.12, 20:27 No nawet ja sobie robię frenczyk, nie może być tak strasznie pase ;-) klubnieanonimowychlakieroholiczek.blogspot.com/2012/07/frenczyk.html klubnieanonimowychlakieroholiczek.blogspot.com/2012/07/miyo.html Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: To ja może wyjdę z szafy 23.08.12, 20:34 izas55 napisała: > No nawet ja sobie robię frenczyk, nie może być tak strasznie pase ;-) > > rel="nofollow">klubnieanonimowychlakieroholiczek.blogspot.com/2012/07/frenczyk.html Aaa! Cudne to różowe mieniące! Co to? Odpowiedz Link
izas55 Re: To ja może wyjdę z szafy 23.08.12, 21:44 Mam trzy niemalże identyczne, nie pamiętam który to był. Albo CND scarlet shimmer www.makeupwithdrawal.com/2011_11_01_archive.html albo www.leightondenny.com/product-detail/10/butterfly-wings albo www.scrangie.com/2009/12/polish-i-really-like-china-glaze.html Chyba ten CND jednak, ale nie jestem pewna. Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: To ja może wyjdę z szafy 23.08.12, 21:59 > Chyba ten CND jednak, ale nie jestem pewna. CND piękny, został dopisany do listy do kupienia, dzięki! Odpowiedz Link
maggianna Re: To ja może wyjdę z szafy 23.08.12, 22:17 Hmmm.... skoro Matka Zalozycielka i Glowna Lakiernica twierdzi ze frenczyk nie jest passe to moze i ja sie skusze?? Ostatnio moja manikurzystka miala jakies takie radosne pomysly coby zrobic rozowy z pomaranczowym ale nie bylam przekonana.... Moze zaczne od standardowego, w koncu ilez mozna tak tradycyjnie na brokatowo malowac paznokcie :-) Odpowiedz Link
izas55 Re: To ja może wyjdę z szafy 23.08.12, 22:20 O różowy z pomarańczowym to fajnie! Ja bardzo lubię jednokolorowe frencze różniące się fakturą albo wykończeniem. Np frencz matowa płytka z błyszczącą końcówką, albo różowu krem i różowy metalik końcówki. Albo czerwony krem a na końce ruby slipers ;-) Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: To ja może wyjdę z szafy 23.08.12, 23:20 Iza, no bu! :-( no teraz nie kusić ruby slippers, nie kusić, proszę! :-( Odpowiedz Link
maggianna Re: To ja może wyjdę z szafy 24.08.12, 00:48 Szukajac ruby slippers (bo tego nie znalam) znalazlam taki gradient - o to mi sie podoba... chociaz opcja frenczyk z matowa koncowka tez brzmi dobrze... Na razie szal byl jak zrobilam tak jak Iza polaczenie dwoch CA z serii all inclusive - obledny niebieski na wszystkie palce i na maly Niby Karaiby - wrzuce swatcha ale niestety nie oddaje on odpowiednio kolorow i nie wyglada tak dobrze jak byl na zywo. Odpowiedz Link
maggianna Re: To ja może wyjdę z szafy 24.08.12, 00:49 Taki gradient the-swatchaholic.com/?p=4819 (bo linka zabralko). Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Też mi wpadł w oko 24.08.12, 19:13 A gugla zapytałam o ruby slippers, bo skąd nagle slippers, skoro zawsze były pumps. Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: To ja może wyjdę z szafy 25.08.12, 01:20 cudo! kusicielko Ty ;-P teraz nie zasnę ;-P Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia essence 82 rich & pretty 24.08.12, 19:21 Czyli dzisiejszy nabytek za całe 3,99. W butelce jest ciepłą szarością, na paznokciach zmienia się w czystego żywego szampana. Kompletnie nie wiem, do czego mogę go nosić, niewyraźnie się czuję z aż tak zmetalizowanymi pazurami. Obiektywnie jednak jest bardzo, bardzo ładny. Myślę, że może jeszcze zyskać po całkowitym zmatowieniu, ale chwilowo tego nie sprawdzę, bo nadal nie udało mi się dopaść matowego wykańczacza. Mój debiut słoczowy - na pierwszym zdjęciu światło dzienne, na drugim sztuczne + błysk: Odpowiedz Link
izas55 Re: essence 82 rich & pretty 24.08.12, 20:56 No to już cię dorzuciłam do postów przygotowanych na bloga ;-). Tylko musisz zaczekać bo parę notek czeka na publikację Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: essence 82 rich & pretty 24.08.12, 22:42 izas55 napisała: > No to już cię dorzuciłam do postów przygotowanych na bloga ;-). O, miło :) > Tylko musisz zaczekać bo parę notek czeka na publikację No jakoś może dotrwam ;) Odpowiedz Link
izas55 czy któraś rozpoznaje? 24.08.12, 20:49 już nawet mój młodszy brat podsyła mi zdjęcia lakierów które powinnam sobie kupić ;-) i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/08/322366884e316425783b1e01e73fb8ad.jpg?1345645828 Czy któraś rozpoznaje firmę? Bo nawet bym sobie kupiła taki świecący w UV.... Odpowiedz Link
izas55 Re: To chyba będą te 24.08.12, 23:49 o tak, młody się ucieszy jak sobie kupię ;-) Odpowiedz Link
kasica_k Re: To chyba będą te 25.08.12, 02:52 Ale one chyba świecą w ciemności, nie tylko w UV? Bo w UV to chyba powinien każdy porządny neon świecić? Choć nie sprawdzałam :) Odpowiedz Link
izas55 Re: To chyba będą te 25.08.12, 07:58 Jak zobaczyłam na tym zdjęciu które dostałam, to byłam pewna, że to takie świecące w UV. Ale rzezczywiście na tej stronie sprzedawcy wyglądają jak świecące w ciemności. Odpowiedz Link
anne_stesia H&M Golden treasure 25.08.12, 18:07 To jest ten dziwny lakier, do którego tak byłam mało przekonana na zlocie :) Ni to złoty, ni to zielonkawy trochę. Taka metaliczna musztarda :D Będzie chyba pasował do apaszki w bociany, którą sobie kupiłam ostatnio i też ma taki lekko musztardowy kolor. Więcej zdjęć tu: lakierologiastosowana.blogspot.com/2012/08/h-golden-treasure.html Odpowiedz Link
izas55 Re: H&M Golden treasure pytanie techniczne 25.08.12, 22:08 anne_stesio, mam pytanie techniczno-własnościowe. Czy w zwązku z tym, że masz swojego lakierowego bloga czy dalej mam przerzucać twoje zdjęcia z lobby na klubowego bloga? Odpowiedz Link
anne_stesia Re: H&M Golden treasure pytanie techniczne 25.08.12, 22:18 Pewnie :) Chcę dalej uczestniczyć w lobbowym blogu :) W wolnej chwili postaram się dodawać króciutkie notki do tego, co już wrzuciłam, żebyś miała gotowe do skopiowania na bloga :) Jeśli oczywiście chcesz. Odpowiedz Link
kfiatuszkowa Lakier CHINA GLAZE 25.08.12, 21:27 Dziewczyny trafiłam przypadkiem na lakiery china glaze i mam problem bo spodobał mi się jeden kolor i nijak nie wiem jak go i gdzie szukać. Na tym blogu, ten kolor: Gdybyście coś na ten temat wiedziały, proszę dajcie znać :) Odpowiedz Link
izas55 Re: Lakier CHINA GLAZE 25.08.12, 21:59 To jest niestety stara kolekcja OMG i raczej chyba nie do dostania w tej chwili. Rzeczywiście jest piękny, holograficzny. Na allegro są dwie aukcje ale nie dla tego koloru allegro.pl/china-glaze-omg-qt-holograficzny-lakier-14-ml-i2586970149.html i allegro.pl/lakier-china-glaze-omg-gr8-14ml-nowy-unikat-i2570226803.html Często można znaleźć holograficzne lakiery w innych firmach, ale one raczej mają taki rozproszony holograficzny efekt a nie taki wyraźny liniowy Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: Lakier CHINA GLAZE 25.08.12, 22:29 > To jest niestety stara kolekcja OMG i raczej chyba nie do dostania w tej chwili. Dostać to się da. Tylko drogawo. Ale w granicach rozsądku jak na na rzadki antyk. Odpowiedz Link
kfiatuszkowa Re: Lakier CHINA GLAZE 25.08.12, 22:38 No dobra, ale jak to jest z zakupami na eBayu? Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: Lakier CHINA GLAZE 25.08.12, 23:49 kfiatuszkowa napisała: > No dobra, ale jak to jest z zakupami na eBayu? Podobnie jak na Allegro. Trzeba się zarejestrować i najlepiej jednocześnie założyć konto na PayPalu, bo to najpowszechniejsza na eBayu forma płatności. Przy transakcjach międzynarodowych często jedyna możliwa. Przy tym całkiem wygodna i (o ile mi wiadomo) bezpieczna. Po założeniu konta można robić zakupy w dowolnym kraju, tyle że nie wszyscy sprzedający zgadzają się na wysyłki zagraniczne. Na LB był kiedyś wątek o zagranicznych zakupach stanikowych, udało mi się nawet go odkopać, ale nie jestem pewna, czy są w nim opisane podstawy obsługi eBaya. W razie wątpliwości zawsze możesz poprosić o pomoc na Offtopach. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Lakier CHINA GLAZE 27.08.12, 14:28 Jasne lakiery z tej kolekcji, takie jak FYI czy GR8 akurat są najmniej spektakularne jeśli chodzi o "liniowość" i siłę efektu. Polecam LOL albo DV8, efekt jest powalający i w słońcu, i w sztucznym świetle. Niestety cena i dostępność jest wprost proporcjonalna do fajności, GR8 i FYI są z tych "tańszych". Odpowiedz Link
bib24 Re: Lakier CHINA GLAZE 27.08.12, 16:33 najlepsze holografiki w tym stylu robi obecnie layla. Odpowiedz Link
izas55 Re: Lakier CHINA GLAZE 27.08.12, 17:21 Ale Laylę jest raczej trudno zdobyć niestety. Odpowiedz Link
izas55 Re: Lakier CHINA GLAZE 27.08.12, 20:30 Tak, na ebayu oczywiście wszystko da się kupić ;-). Jest też w www.harlowandco.org/ w którym się bardzo przyjemnie robi zakupy. U mnie przesyłka była chyba po 3 dniach. Odpowiedz Link
izas55 Re: Lakier CHINA GLAZE 27.08.12, 20:52 ten akurat zupełnie nie przyprawia mnie o szybsze bicie serca ;-) Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Lakier CHINA GLAZE 27.08.12, 21:16 ale moje zabiło ;-) do paru innych też, ale jakoś mam ostatnio fazę na czerwone ;-) Odpowiedz Link
anne_stesia Re: Lakier CHINA GLAZE 27.08.12, 22:37 allegro.pl/china-glaze-omg-qt-holograficzny-lakier-14-ml-i2586970149.html OMG od 10zł :) Odpowiedz Link
anne_stesia Re: Lakier CHINA GLAZE 25.08.12, 22:19 allegro.pl/lakier-china-glaze-spin-me-round-kaleidoscope-i2570226696.html A ten nie jest podobny? To jest Spin me round z kolekcji Kaleidoscope. Ja sobie kupiłam baardzo podobnego Color Club Lovem Leavem ostatnio. Odpowiedz Link
izas55 Re: Lakier CHINA GLAZE 25.08.12, 22:35 Podobny kolor, tylko w inny sposób układa się holo. W tym podlinkowanym przez ciebie jest taki bardziej rozproszony. Zdecydowanie łatwiej jest znależć wlaśnie takie. Najbardziej wstrząsające liniowe holo mają Nfu Oh, ale one z kolei koszmarnie się nakładają. Więc jeśli kfiatuszkowej odpowiada takie rozproszone holo to wybór jest spory. Nawet Golden Rose za 5-6zł jest niezły klubnieanonimowychlakieroholiczek.blogspot.com/search/label/holograficzne Odpowiedz Link
anne_stesia Re: Lakier CHINA GLAZE 25.08.12, 22:57 Dzięki Tobie dostrzegłam różnicę miedzy holo liniowym, a rozproszonym :D Czytałam o tym kiedyś na Spooky Nails, ale nie znałam lakierów z tych dwóch typów. Jakiegoś Nfu Oh kiedyś bym chętnie przygarnęła dla przetestowania. Odpowiedz Link
anne_stesia Jessica Spicy Dream Collection 26.08.12, 22:01 www.scrangie.com/2012/08/jessica-spicy-dream-collection-fall.html Mam przeolbrzymią nadzieję, że kupię te lakiery na targach wrześniowych :D Wszystko mi się podoba :D Odpowiedz Link
kry0 Re: Klub Nieanonimowych Lakieroholiczek 4 27.08.12, 22:43 Wróciłam z urlopu. Witajcie Lakieroholiczki!!! Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Klub Nieanonimowych Lakieroholiczek 4 27.08.12, 22:49 już się zaczęłam martwić ;-) aloha! Odpowiedz Link
kry0 Re: Klub Nieanonimowych Lakieroholiczek 4 28.08.12, 18:57 Aloha kupiłam z Barbry! Odpowiedz Link
kasica_k Re: Klub Nieanonimowych Lakieroholiczek 4 28.08.12, 03:09 Jakie lakiery przywiozłaś? :) Odpowiedz Link
kry0 Re: Klub Nieanonimowych Lakieroholiczek 4 28.08.12, 19:00 W górach ciężko o lakiery, ale dopadłam Myio po 2.99! Właśnie pomalowałam paznokcie dotknięciem anioła (nr 57). Odpowiedz Link
maggianna Colour Alike 445 Panna z mokra glowa [swatch] 28.08.12, 21:22 Kolejny trafiony zakup z Barbry, chcialam kupic Nie bo niebo ale tego lakieru na stanie nie mieli i zostalam poproszona o wybranie innego lakieru, mialam nadzieje ze bedzie podobny. Okazalo sie ze nie ma w nim nic niebieskiego, kolor jest trudny do oddania na zdjeciu - na zywo jest ciemno turkusowy, mimo ze nie jest niebieski to bardzo mi sie podoba. Lakier z drobinkami ale widocznymi tylko w swietle/sloncu, z daleka wyglada na kremowy. Latwo sie go naklada, juz pierwsza warstwa ladnie kryje, schnie dosc szybko. Zdjecia zrobione w sloncu, kolor w rzeczywistosci jest o ton jasniejszy. Podklad i top coat Peggy Sage, wykonanie Martyna z salonu Peggy Sage :-) Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Colour Alike 445 Panna z mokra glowa 28.08.12, 22:21 Wypaśny! A jaka ładna nazwa (lubiłam tę książkę w dzieciństwie) :) Zazdraszczam w ogóle wam w Polsce tego koloralajka, te swatche które widziałam na naszym blogu są bardzo zachęcające. Odpowiedz Link
maggianna Re: Colour Alike 445 Panna z mokra glowa 28.08.12, 22:34 Jakbys miala ochote to to moge jakas mala paczke przygotowac i Ci wyslac :-) Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Colour Alike 445 Panna z mokra glowa 18.09.12, 13:02 Dziękuję Maggianno, dopiero teraz zobaczyłam Twoją odpowiedź! Staram się być na odwyku i mało malować paznokcie:) Niemniej jeszcze raz dziękuję i zgłoszę się na pewno jak mnie przyciśnie! Odpowiedz Link
kasica_k A ja byłam na dworcu :) 29.08.12, 00:26 czyli w Jasmin, w zeszłą sobotę. Nabyłam 205 Green Go i 466 Aloha oraz Miyo Mars :) Ale szafa trochę już pustkami świeciła. I nie było Błystkoteki - były inne kolekcje, np. Matelurgia, przebrane Chlorofile, Denimy, Miasto itp. Nie było też pomarańczowego zmywacza :( Odpowiedz Link
kry0 Re: A ja byłam na dworcu :) 29.08.12, 19:34 Brawo Kasica!!!!! Ja byłam tam dziś potwierdzam Twoją opinię na temat ilości lakierów. Błyskoteki brak. Zapytałam i nawet pokazałam błyskotekę espedientce (za Twoim przykładem bez tabletu nie chodzę kupować lakierów), ale nie pomogło. Kupiłam dziś Green Go i Tra-wawa. Alohę i Niby Karaiby nabyłam przed urlopem. Z Myio po 2.99 mam pomaranczowy (ale nie ma nazwy tylko napis: mix). Czy jesteś zainteresowana? Odpowiedz Link
madzioreck Green go 30.08.12, 00:05 Powiem Wam, że mnie on nie zwala z nóg. Kupiłam, bo się mężu podobał, stał nade mną i jojczał, żeby wziąć... wszystkie lakiery z zielonym mam przez niego :) Jakiś taki mdły jest i blady. A poprzednio pisałam, że kupiłam kocimiętkę - na moim monitorze 204(kocimiętka) wygląda jak green go w realu... Odpowiedz Link
izas55 Re: Green go 30.08.12, 07:28 No może zwalać nie zwala, ale ładny jest, lubięgo latem bo ładnie wygląda przy mojej opalonej skórze. I na prawdę, ukłony dla twojego męża że ma na ciebie tak pozytywny lakierowy wpływ ;-))))) Odpowiedz Link
anne_stesia Re: Green go 30.08.12, 09:30 Green Go to imho taka ciekawsza wersja mięty wszechobecnej tego lata. Lubię go, bo jest dziwny, ale nie zaliczam go do grona ulubionych. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Green go 30.08.12, 20:15 Coś jest z tymi mężami i Green Go, bo jak wróciłam z pierwszego lakierniczego zlotu z jednym pazurem nim pomalowanym, to usłyszałam: ooo ten jaki ładny :) A mnie wcale jakoś strasznie nie powalił, były IMHO lepsze :) Odpowiedz Link
kasica_k Re: A ja byłam na dworcu :) 30.08.12, 20:23 kry0 napisała: > Brawo Kasica!!!!! Ukłon :)) > Z Myio po 2.99 mam pomaranczowy (ale nie ma nazwy tylko napis: mix). Czy jesteś > zainteresowana? Mash fotkem? :) Odpowiedz Link
kry0 Re: A ja byłam na dworcu :) 30.08.12, 20:57 Nie mam fotki, jeszcze nie zdążyłam pomalować. Teraz mam Angel Touch na palcach. Odpowiedz Link
zazulla widziałam 14.09.12, 01:30 Wpadam raz na ruski rok do Wawy, spotykam Kasicę, ona rzecze, że mam fajny lakier. Ja odpowiadam, że fajna polska firma Barbra... błysk w oku Kasicy i wyciąga z torebki zdobycze! Niestety, mimo dokładnych opisów którym peronem gdzie dojść, nie miałam czasu obejrzeć na własne oczy szafy, pozostaje net. Ps. Dlaczego ja nie bywam na tym forum??? Odpowiedz Link
kasica_k Re: widziałam 14.09.12, 01:34 zazulla napisała: > > Ps. Dlaczego ja nie bywam na tym forum??? Niewątpliwie jest to jedna z Mrocznych Tajemnic Wszechświata. :) Odpowiedz Link
kasica_k Re: Colour Alike 445 Panna z mokra glowa 29.08.12, 00:26 Cudny, w moim guście :) Odpowiedz Link
izas55 Re: Colour Alike 445 Panna z mokra glowa [swatch] 29.08.12, 06:13 Jest bardzo ładny. No i kurcze, będę teraz musiała sobie kupić kolejny 120 turkusowy lakier...... Odpowiedz Link
maggianna Re: Colour Alike 445 Panna z mokra glowa [swatch] 29.08.12, 10:26 I ten lakier rewelacyjnie komponuje sie z Colour Alike 453 Marchewkowe Pole, ktory mam na paznokciach u stop :-) Piekny pomarancz z lekkim polyskiem :-) Manikurzystka byla tak zachwycona i jednym i drugim ze chciala mi pomalowac paznokcie na dloniach w kombinacji turkusu z pomaranczem ale sie nie dalam :-) Marchewkowe Pole kupione w Jasmin. Odpowiedz Link
izas55 Re: Colour Alike 445 Panna z mokra glowa [swatch] 29.08.12, 12:29 Maupa. Musze wytrzymać do września bez kupowania lakierów, bo już raz się złamałam. A ty mi tu takie. Ale się zastanawiam nad tym morskim. Odpowiedz Link
maggianna Re: Colour Alike 445 Panna z mokra glowa [swatch] 29.08.12, 13:44 Niewiniatko :-) a kto wywolal lakieromanie na Lobby? Mialam 3 lakiery i nie mialam potrzeby kupowania nowych, a teraz mam z 50 i ciagle kupuje kolejne!! Odpowiedz Link
izas55 Re: Colour Alike 445 Panna z mokra glowa [swatch] 29.08.12, 14:26 mła? No skąd, czy ja kogokolwiek stawiałam pod ścianą i cokolwiek kazałam ;-) Odpowiedz Link
maggianna Re: Colour Alike 445 Panna z mokra glowa [swatch] 29.08.12, 16:05 Nie, Ty po prostu pozytywnie motywowalas wzbudzajac zazdrość i żądze zakupów :-) Odpowiedz Link
izas55 Re: Colour Alike 445 Panna z mokra glowa [swatch] 29.08.12, 16:37 Na temat pozytywnej motywacji to całe kursy są organizowane. Może ja wprowadzę studentkom zasadę, ciekawy wyniki w ciągu tygodnia - lakier do paznokci w ramach pozytywnego wzmacniania ;-). Odpowiedz Link
mszn Essence peel off base coat 29.08.12, 23:02 Testowałyście już, będziecie testować? Pomysł jest taki, że lakieru położonego na tę bazę nie trzeba zmywać, tylko odkleja się go razem z bazą. Jak pierwszy raz zobaczyłam w sieci recenzję, przypomniała mi się Ciociazlarada pisząca tu kiedyś, że brokatowe lakiery odskubuje z paznokci pod prysznicem. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Essence peel off base coat 31.08.12, 15:11 Ciocia przyznaje się, że nadal odskubuje. Tak mi szybko rosną paznokcie, że i tak nie mam co z nimi robić więc mi nie żal:) Fajny patent, chętnie obejrzę jak będę w Kruidvacie. Odpowiedz Link
kry0 [SWATCH] Myio Angel Touch nr 57 30.08.12, 21:13 Wstawiam zdjęcia najtańszego Myio Mini Drops jakiego kupilam za 2,99 PLN. Odpowiedz Link
kry0 Re: [SWATCH] Myio Angel Touch nr 57 30.08.12, 21:16 Pierwsze zdjęcie z błyskiem, a drugie w świetle dziennym a właściwie wieczornym. Odpowiedz Link
kasica_k To zamówiłam Błyskoteczki 30.08.12, 23:21 208 i 209, kiedyprzyjdą kiedyprzyjdą? Odpowiedz Link
kasica_k Re: To zamówiłam Błyskoteczki 03.09.12, 14:06 Skończyło się im 209 :( Dziś dostałam maila Mam nadzieję, że wróci... Odpowiedz Link
izas55 Re: To zamówiłam Błyskoteczki 03.09.12, 15:21 Jak chcesz, oddam ci swoje 209 przy jakimś następnym spotkaniu, bo jakoś mnie nie kręci .... Odpowiedz Link
kasica_k Re: To zamówiłam Błyskoteczki 03.09.12, 15:35 Och bardzo bym była zainteresowana! :) Odpowiedz Link
izas55 Re: To zamówiłam Błyskoteczki 03.09.12, 16:07 To na jakimś następnym sabaciku. Tylko mi przypomnij. A tak poza tym to jakiś sabacik pod koniec września, albo w październiku? Odpowiedz Link
maggianna Re: To zamówiłam Błyskoteczki 03.09.12, 16:12 Sabacik zawsze chetnie :-) musze sie pochwalic ze dzis pobieglam do Jasmina i nabylam Diskorelaks :-) zastanawiam sie teraz nad 119 Karamba - czy ktos uzywal? Odpowiedz Link
izas55 Re: To zamówiłam Błyskoteczki 03.09.12, 16:31 Ja chyba po wyjściu z pracy tez pobiegnę po niego. Został jakiś, czy wykupiłaś ostatni? Odpowiedz Link
maggianna Re: To zamówiłam Błyskoteczki 03.09.12, 17:03 Nie zwrocilam uwagi ale chyba jeszcze jakis byl, byl tez nr 117 czysta krew (ten juz mam, kupilam online :-) Podoba mi sie tez 116 zmierzch. Odpowiedz Link
felisdomestica takie cudeńko znalazłam 31.08.12, 15:06 Fajne malowanie. Color Club Revvvolution na Layla 05: Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: takie cudeńko znalazłam 31.08.12, 15:58 właśnie zwizualizowałam nową technikę: odciskanie kabaretek umizianych brokatem. słabo mi :-/ Odpowiedz Link
izas55 Re: takie cudeńko znalazłam 31.08.12, 17:53 Jak dojdę do wprawy w stemplowaniu to tez sobie takie myknę. Odpowiedz Link
anne_stesia Lakiery w horoskopie :D 01.09.12, 20:40 Wszystko super tylko dlaczego fiolet? :( Swoją drogą Skorpionom współczuję - jeśli są tak temperamentne jak odcień lilaróż... :D polki.pl/horoskop_horoskopy_artykul,10022174.html Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Lakiery w horoskopie :D 01.09.12, 20:56 "Sięgnij po głęboki odcień zieleni." pfff, też mi porada ;-) a ja kocham ruby pumps ;-P Odpowiedz Link
izas55 Re: Lakiery w horoskopie :D 01.09.12, 21:16 Twoje wewnętrzne rozedrganie ukoi odcień kawy z mlekiem.............. Odpowiedz Link
maggianna Re: Lakiery w horoskopie :D 01.09.12, 21:29 Lubisz dalekie podróże. Z aksamitnym połyskiem złota na paznokciach możesz przeżyć przygodę 1001 nocy.... Znaczy holo ze zlotym polyskiem??? Odpowiedz Link
anne_stesia Re: Lakiery w horoskopie :D 01.09.12, 21:47 > Znaczy holo ze zlotym polyskiem??? Przyniosę takie cudo jutro :D Odpowiedz Link
maggianna Re: Lakiery w horoskopie :D 01.09.12, 21:54 Super, zaciekawilas mnie! Jezeli w moim horoskopie chodzilo o holo to sie zgadza, lubie blyszczaco i na bogato :-))) no i Swiatlo prosze jest na razie idealem, chetnie kupilabym inne kolory w takiej opcji. Ogolnie Barbra to dla mnie odkrycie roku - jak na razie wszystkie ich lakiery ktore mam bardzo mi sie podobaja (panna z mokra glowa trzyma sie idealnie juz 5 dzien). Odpowiedz Link
100krotna Re: Lakiery w horoskopie :D 04.09.12, 19:18 Swoją drogą Skorpionom współczuję - jeśli są tak temperamentne jak odcień lilaróż... :D Jestem skorpionem i właśnie wrzuciłam nasycony lilaróż ;) Odpowiedz Link
anne_stesia Re: Lakiery w horoskopie :D 04.09.12, 20:19 Dla mnie lilaróż to taki pastelowy, mdły kolorek - Twój lakier to fajny, nasycony róż i z moim wyobrażeniem o lilaróżu nie ma nic wspólnego :) Odpowiedz Link
kis-moho Re: Lakiery w horoskopie :D 06.09.12, 18:29 "Jako łowca trendów nie możesz przeoczyć modnych szarości i brązów. Idealne do krótkich, zaokrąglonych paznokci." Krótkie i zaokrąglone na pewno mam. Szarości i brązy też lubię. Całkiem niezły ten horoskop :o) Odpowiedz Link
kasica_k Bąble - co robić? 02.09.12, 16:11 Od pewnego czasu prawie każdy lakier mi mniej lub bardziej bąbelkuje - dla mnie to nowe zjawisko, nigdy tak nie miałam i nie mam zielonego pojęcia, co jest nie tak - baza mi sie popsuła? Jakoś źle nakładam? Ratunku! Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: Bąble - co robić? 02.09.12, 16:35 kasica_k napisała: > Od pewnego czasu prawie każdy lakier mi mniej lub bardziej bąbelkuje - dla mnie > to nowe zjawisko, nigdy tak nie miałam i nie mam zielonego pojęcia, co jest ni > e tak - baza mi sie popsuła? Jakoś źle nakładam? Ratunku! U mnie bąble pojawiają się w "żelowym" topkołcie z Essence, kiedy położę go za grubo. Jedna warstwa robi to, co robić powinna, ale ponieważ lubię mieć bardzo błyszcząco, to chciałam drugą. No i w tej drugiej zawsze wyłażą bąble, sprawdziłam parę razy. Ale co tam się dzieje technicznie, to nie mam pojęcia. Odpowiedz Link
zawrotglowy Re: Bąble - co robić? 02.09.12, 18:05 Może się tak dziać przez to, że jest za ciepło. U mnie pomogło trzymanie pudełka z lakierami w lodówce. Odpowiedz Link
balbina11 Re: Nudna czerwień, ale trwała ;-) 03.09.12, 12:20 Wiem, że nie wygląda to super, ale były malowane na wesele 17 sierpnia i musiały wytrzymać 2 tygodnie wakacji na łódce. Jestem zadowolona z efektu. Czerwień to Rimmel. Odpowiedz Link
100krotna Koktajlowo mi [swatch] 04.09.12, 19:16 Golden Rose with protein, nr 227 Różowy z odcieniem fioletu - najładniejszy koktajl borówkowy z jakim się spotkałam od dawna. Wykończenie kremowe. Na pewno kupię go jeszcze raz (i na zapas), co u mnie, dla lakierów jest najwyższym możliwym wyróżnieniem. Dobrze się nim maluje, ma fajny pędzelek o idealnej grubości. Niestety, schnie dosyć wolno i jak jest gorąco bąbluje na paznokciach. Ale jestem mu to w stanie wybaczyć, właśnie przez kolor i połysk. Na zdjęciu dwie dosyć grube warstwy. Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Pimp my greige 07.09.12, 21:04 Mam do robienia nudne i nieprzyjemne, więc bawię się lakierami :) Trzy warstwy jesiennego bluesa, paski z essence rich&pretty, który tu zrobił się całkowicie srebrny z bardzo ładnym holobłyskiem. Na całości jedna warstwa żelkota essence. Ciekawostka: przy trzech warstwach ujawniają się drobinki w jesiennym bluesie. Odpowiedz Link
kasica_k Re: posucha? 11.09.12, 11:54 Ja mam na przykład urlop w głuszy, ostatni lakier zmyłam 2 dni temu (był to zielony NfuOh od izas55, trzymał sie tydzień :). A Ty nie narzekaj na ciszę tylko wrzucaj słocze :) Odpowiedz Link
anne_stesia Re: posucha? 11.09.12, 19:50 Ja siedzę w szpitalu 8-17 i po powrocie mam ochotę paść na twarz :D Porobiłam zdjęcia i się kurzą na kompie :) Ale od przyszłego tygodnia wracam :) Aktualnie używam na zmianę CA Światło proszę/Colour Club Love'm or Leave'm/CA Ancynamon i A England St. George. Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: posucha? 11.09.12, 20:12 już wszystko posłoczowałam, a Ty się urlopuj, a nie siedź na forumie ;-) niedobra kobieta ;-) jak wrócisz, to musowo na herbatkę, bo potem będę prowincjonalna ;-) Odpowiedz Link