bebe52 27.11.08, 23:37 wezwać w nocy lekarza jeśli objawy dziecka są dość niepokojące. Jeśli tak to pod jaki/jakie numery dzwonić Bardzo prosze o szybka odpowiedz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyza_uk Re: Czy można 28.11.08, 09:50 Nie wiem, jak u ciebie, ale ja normalnie dzwonie na nr mojej przychodni rodzinnej i zostaje przekierunkowana. Najpierw osoba, ktora odbiera tel. robi krotki wywiad - stan zdrowia, objawy itp. a potem, zwykle w przeciagu 10 min (jesli chodzi o dziecko, nie testowalam w stos. do osoby doroslej) oddzwania lekarz i daje instrukcje, co robic. Ew. zawsze mozesz zadzwonic na NHS Direct: www.nhsdirect.nhs.uk/article.aspx?name=HowToUseTheTelephoneService Odpowiedz Link
bebe52 Re: Czy można 28.11.08, 14:40 Tak wiem o czymś takim, kiedyś gdzieś miałam taki numer i najpierw pielegniarka robiła wywiad a potem lekarz oddzwonił i sugerował co dalej robić, mi chodzi bardziej o wizyty domowe, niedawno na ulicy widziałam samochód na którym był podświetlany napis home doctor i numer tel. niestety nie zdążyłam spisać :( i tak pomyślałam że może są lekarze którzy robią wizyty domowe Odpowiedz Link
pyza_uk Re: Czy można 28.11.08, 18:46 Moj GP odwiedza w domach jesli NAPRAWDE sa wskazania, szczegolnie u malenkich dzieci. Odpowiedz Link