Dodaj do ulubionych

planety w domach

14.09.09, 20:00
Cześć, mam pytanie dość początkującej osoby. Poszczególne planety w domach
symbolizują inne sytuacje. Ale np. jeśli czytam interpretację dotyczącą pracy
zawodowej, to podsumowując wszystkie planety wychodzi, że się jest dobrym
właściwie w każdym zawodzie:) Czy ktoś mógłby mi przybliżyć jak to dokładnie
działa?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • astrolog_33 Re: planety w domach 06.09.10, 10:29
      frejken napisała:

> Cześć, mam pytanie dość początkującej osoby. Poszczególne planety w domach
      > symbolizują inne sytuacje. Ale np. jeśli czytam interpretację dotyczącą pracy
      > zawodowej, to podsumowując wszystkie planety wychodzi, że się jest dobrym
      > właściwie w każdym zawodzie:) Czy ktoś mógłby mi przybliżyć jak to dokładnie
      > działa?
      >
      > Pozdrawiam

Witaj frejken.

Rozumiem, ze chodzi ci o okreslenie w horoskopie predyspozycji zawodowych u osoby? to wcale nie taka prosta sprawa, wrecz przeciwnie bardzo skomplikowana, i wymaga od astrologa doswiadczenia wiedzy ale takze wnikliwej analizy calego horoskopu.

I taki ogollny bardzo schemat na co patrzec, wiedzac ze to wymaga jeszcze glebszej analizy to warto spojrzec na poczatek na elementy takie jak:

O predyspozycjach zawodowych - patrzymy nie tylko na jeden element np: dom 10 badz dom 6 w horoskopie.

Ale zwlaszcza na:

1). Dom 10, dom 6 i dom 2, planety w tych domach, wladcy tych domow, ich aspekty oraz gdzie leza ci wladcy.

2). Zwlaszcza Asc moze nam duzo powiedziec o predyspozycjach zawodowych, i planety na asc, w domu 1, oraz planety w aspekcie do Asc.

3). Oraz jakis element, ktory szczegolnie wyrywa sie z horoskopu na przyklad: dominanta horoskopu (planeta ktora lezy na osi), badz jakis inny mocny element, silnie obsadzony dom, znak przez planety, ogolnie mocna planeta, ktora jest wzmocniona, bo ma na przyklad aspekty do Slonca, bądz Księżyca, Itd.

Przyklady:

a). Pewien pan w horoskopie, ma Asc w Pannie i Plutona na Asc - jest psychologiem klinicznym. Psycholog (Pluton), panna (w klinice prywatnej).

b).Moja znajoma, ma bardzo silnie obsadzony znak panny przez planety, i planety te leza w domu 3. Plus Merkury na Asc.

Czym sie ona zajmuje? pracuje w sklepie (handel - merkury na asc), ale jakim? cos co ma zwiazek z drobnmi rzeczami (panna), i robotek recznych (rece - dom 3). Czyli jest to sklep pasmanteryjny (panna).

c). U mnie na przyklad (astolog - wpis do ewidencji), mam urana w domu 6, MC w wodniku, Merkury wladca Asc w domu 11 w dwadzie Wodnika. Itd.

d). Pewien pan ma saturna na asc i Plutona na MC - jest gornikiem.

e). Kobieta z saturnem na MC - urzedniczka.

f). Inny mezczyzna ma na asc Panne i koniunkcje mars - Pluton na asc - ma wlasny biznes (silny mars i pluton), zaklad gdzie wyrabia sie meble, warsztat.

g). Inny mezczyzna ma wielki trygon w znakach wodnych, w tym silny merkury i Ksiezyc - jest pisarzem, poza tym jest historykiem.

To bedzie analiza trudna wiec nie zalamuj sie, jesli nie bedziesz w stanie tego odszukac w horoskopie, bo nawet z tym maja trudnosc zaawansowani astrolodzy.

Serdecznie pozdrawiam.
      Barbara Stanislawska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka