Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zabawa - rok 2012

28.10.11, 22:53
    Chcę was zaprosić, drogie forumowiczki i mili forumowicze do wytypowania zawodniczek i przedziałów, w których mogą się znaleźć za rok, w pierwszym notowaniu WTA po listopadzie przyszłego roku, czyli w poniedziałek 3 grudnia, o ile mój kalendarz prawdę pokazuje. Jest to zmodyfikowana wersja rozrywki jaką 2 lata temu przedstawił nam na tutejszym forum nieaktywny ostatnio (pod tym pseudonimem) nasz kolega CUADRADO Y REDONDO, ale tym razem nie będzie piątek a i system punktacji inny. Proponuję bowiem następujące przedziały rankingowe:
    - liderka WTA;
    - miejsca 2 i 3;
    - -||- 4, 5 i 6; oraz
    - -||- od 7 do 10.
    Mamy więc piramidkę: jedna, dwie, trzy i cztery zawodniczki pierwszej dziesiątki WTA. Oczywiście wytypowanie zawodniczki z przedziału o mniejszej liczbie miejsc jest trudniejsze, więc i nagroda będzie pokaźniejsza. Punktacja albowiem polegać będzie na przyznaniu tylu punktów uczestnikowi, ile mieć będzie wtedy w rankingu jego dobrze wytypowana zawodniczka. Czyli np. jeśli ktoś poprawnie postawi na Radwańską, że będzie w przedziale 7-10 (obojętnie na którym miejscu - one nie mają znaczenia) to uzyska punkty jakie Agnieszka będzie miała 3 grudnia 2012 w rankingu. Wytypowanie zatem liderki jest najtrudniejsze, ale najbardziej profitowe.

Termin wpisywania swoich typów mija 30 listopada 2011.
    Serdecznie zapraszam do zabawy!
    Obserwuj wątek
      • manddia Moje typy 07.11.11, 09:48
        1. Kvitova;
        2 i 3. Wozniacki, Petkovic;
        4, 5 i 6. Azarienka, Radwańska, Serena Williams;
        7, 8, 9 i 10. Bartoli, Zwonariowa, Szarapowa, Janković.
        • Gość: stefan Re: Moje typy IP: 95.108.82.* 07.11.11, 22:50
          Idea zabawy akurat w ten sposób jest interesująca, więc się dołączę:
          1. Kvitova
          2 i 3. Azarenka, Williams
          4, 5 i 6. Wozniacki, Radwańska, Sharapova
          7, 8, 9 i 10. Petkovic, Stosur, Ivanovic i Lisicki.

Jest jednak wysoce prawdopodobne, że do dychy wskoczy jakaś nowa Kvitova (mam na myśli wysoki skok w rankingu, a nie styl gry).
          • manddia Re: Moje typy 07.11.11, 23:05
            Gość portalu: stefan napisał(a):

> 2 i 3. Azarenka, Williams

Proszę o sprecyzowanie, która z sióstr Williams.
          • manddia Re: Moje typy 07.11.11, 23:12
            Gość portalu: stefan napisał(a):

> Jest jednak wysoce prawdopodobne, że do dychy wskoczy jakaś nowa Kvitova (mam n
            > a myśli wysoki skok w rankingu, a nie styl gry).

Mnie kusiło by postawić na Cetkovską, ale może pierwsza dziesiątka to za wysokie progi?
          • Gość: Jędrzej Re: Moje typy IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.11, 00:26
            przewidzieć babski ranking to jak w totka wygrać, ale niech...

1 Kvitova
            2 - 3 Szarapowa, Wozniacki
            4 - 6 Azarienka, Clijsters, Stosur
            7 - 10 Janković, Pawluczenkowa, Petkovic, Serena Williams

Agi nie widzę w pierwszej dziesiątce, bo sprawa relacji z ojcem, kluczowa dla jej dyspozycji, została zaklajstrowana, a nie załatwiona. Obawiam się w przyszłym roku kryzysu na tym tle. Na większe sukcesy liczyłbym dopiero w kolejnym sezonie.
            • Gość: ps Re: Moje typy IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.11, 02:16
              Jędrzeju, Agnieszka będzie w pierwszej dziesiątce prawdopodobnie przez dłuższy czas w przyszłym roku. Dziewczyna z tych dużych turniejów będzie miała do obrony w pierwszej połowie roku 1/4 AO, 1/4 w Dubaju, 4. rundę IW, 1/4, Miami, 1/2 w Stuttgarcie i IV rundę w RG-to jakieś 1600 punktów-mniej więcej. Trawy nie liczę, bo tam dziewczyna mało co ugrała. Prawdziwy ból głowy zacznie się dopiero podczas turniejów w Ameryce Północnej i Azji, do tego dochodzi Stambuł. Obronienie tych wyników będzie rzeczywiście trudne, przyznaję. Co do relacji z ojcem-to w listopadzie albo grudniu Aga i Ula mają z nim porozmawiać, co dalej. Aga nie zdecydowała się jeszcze na 100%, ale mam nadzieję, że widzi to, jak bardzo Wiktorowski jej pomógł i jeszcze nie zapomniała, jak bardzo ojciec ją paraliżował mentalnie... Jeszcze za wcześnie mówić o czymkolwiek. Jednak moim zdaniem Aga powinna zakończyć w przyszłym roku sezon w 15.
              • Gość: J. Re: Moje typy IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.11, 08:37
                Pytanie dotyczyło pozycji na koniec sezonu, więc kwestia, ile będzie do obrony, nie ma znaczenia. Oczwiscie nie wiem, jak PP. Radwańscy poradzą sobie ze wspomnianym problemem, ale rozwiązanie obecne nosi wyraźne znamię tymczasowości. Ojciec ma w nim pozycję niewdzięczną i emocjonalnie trudną do zaakceptowania. Jest dalej faktycznym trenerem, ma prawo uważać, że sukcesy Agnieszki są w znacznej mierze jego dziełem - a dla świata jest odwrotnie, swiat patrzy na transmisje z turniejów i widzi, że Aga zaczęła wygrywać, gdy on przestał się przy niej pojawiać. Widzę w tym potencjalne źródło dużych problemów. Agnieszka wtedy dopiero stanie na dobre na nogi, gdy wybije sie na pełną od ojca niezależność. Ale to jest głęboka zmiana i bezboleśnie przeprowadzić się jej raczej nie da.
                • manddia Aga, papa i Tomasz 08.11.11, 10:04
                  Gość portalu: J. napisał(a):

> Pytanie dotyczyło pozycji na koniec sezonu, więc kwestia, ile będzie do obrony,
                  > nie ma znaczenia. Oczwiscie nie wiem, jak PP. Radwańscy poradzą sobie ze wspom
                  > nianym problemem, ale rozwiązanie obecne nosi wyraźne znamię tymczasowości. Ojc
                  > iec ma w nim pozycję niewdzięczną i emocjonalnie trudną do zaakceptowania. Jest
                  > dalej faktycznym trenerem, ma prawo uważać, że sukcesy Agnieszki są w znacznej
                  > mierze jego dziełem - a dla świata jest odwrotnie, swiat patrzy na transmisje
                  > z turniejów i widzi, że Aga zaczęła wygrywać, gdy on przestał się przy niej poj
                  > awiać. Widzę w tym potencjalne źródło dużych problemów. Agnieszka wtedy dopier
                  > o stanie na dobre na nogi, gdy wybije sie na pełną od ojca niezależność. Ale to
                  > jest głęboka zmiana i bezboleśnie przeprowadzić się jej raczej nie da.

Papa Radwański wciąż ją trenuje w Krakowie i wszystko co Aga osiągnęła zawdzięcza ojcu. Wiktorowski daje jej natomiast przede wszystkim komfort psychiczny na korcie, bo Isia nie musi się już zastanawiać co powie pan Robert po każdej nieudanej akcji i jakie żale będzie wylewać z siebie po meczu mediom. Krakowianka dzięki Wiktorowskiemu realizuje plan taktyczny na korcie grając odważniej niż kiedyś i oba te czynniki mają w mojej ocenie największy wpływ na wyśmienitą dyspozycję Małopolanki od Carlsbadu. Daleko mi generalnie od stwierdzenia: "Ojciec musi odejść". Obecna sytuacja wydaje się być wymarzona.
                  • Gość: j Re: Aga, papa i Tomasz IP: *.home.aster.pl 08.11.11, 22:35
                    manddia napisał:

> Papa Radwański wciąż ją trenuje w Krakowie i wszystko co Aga osiągnęła zawdzięcza ojcu. Wiktorowski daje jej natomiast przede wszystkim komfort psychiczny na korcie [...] sytuacja wydaje się być wymarzona.

Ten system niewątpliwie bardzo dobrze sprawdzał się przez ostatnie 3 miesiące i ja, póki on działa, też nie postuluję jego zmiany. Ja tylko przewiduję, że nie będzie on trwały.
        • Gość: current93 Re: Moje typy IP: *.net.aster.pl 08.11.11, 20:14
          1 - Kvitova
          2 i 3 - Szarapowa, Azarenka
          4, 5 i 6 - Radwanska, Clijsters, Stosur
          7, 8, 9, 10 - Wozniacki, Serena, Petkovic, Zwonariowa
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka