Gość: kasia IP: *.eastwest.com.pl 03.06.08, 13:00 hej! wrocilam po 2 tyg wojażach w Toskanii i 3 dniach nad garda - jesli macie pyt chetnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Seber Re: Toskania - wrócilam ... IP: *.powiat.tarnow.pl 03.06.08, 13:41 No to opowiadaj jak było :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Toskania - wrócilam ... IP: *.eastwest.com.pl 03.06.08, 18:05 bylo super, choc pogoda byla zmienna i ze 3 dni były totalnie deszczowe. najpierw wenecja, pozniej florencja, bylismy tez na elbie no i objazd po miasteczkach ( Siena i okolice) w drodze powrotnej Werona i Garda - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex do Kasi IP: *.chello.pl 03.06.08, 19:36 nad Gardą ile było stopni ciepła? Padało tam? Można było pływać w jeziorze albo basenie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: do Kasi IP: *.eastwest.com.pl 03.06.08, 21:20 Nad garda bylo super - ok 26-27 stopni, ale odczuwalo sie jakby bylo ponad 30 woda ciepła - spokojnie sie kapaliśmy, ale dla zmarzlaków polecam oddalone o 17 km od Bardolino ( jesli bedziecie w pobliżu ) Termy ( parco termale del garda ) - zespół basenów w parku z woda o temp 33, 37 i 39 stopni ( miejscowość z teramami to - cola di lazise ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta972 Re: Toskania - wrócilam ... IP: *.chello.pl 03.06.08, 19:44 Jak możesz to podaj trochę szczegółów. Wyjeżdżam za dwa tygodnie do Ceciny. Interesują mnie ceny żywności ,ceny w knajpach-przeciętny obiad i CENA BENZYNY. Pozdrawiam - czekam na obszerny opis Twojej podrózy,ze szczegółami. Odpowiedz Link Zgłoś
moose007 Re: Toskania - wrócilam ... 03.06.08, 20:58 Ceny benzyny we Włoszech znajdziesz tu: www.prezzibenzina.it/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Toskania - wrócilam ... IP: *.eastwest.com.pl 03.06.08, 22:49 paliwo tankuj w Kraju po korek, staraj sie unikac tankowania w Niemczech bo jest najdrożej około 1,55, w Austri warto zatankowac - około 1,35 a w Italii po 1,45. Ceny żywności znośne: pizza, spaghetti i lazanie niewiele droższe niz w kraju. Chleb jest dużo droższy i duzo gorszy, jedzcie więc miejscowe potrawy:) cola i whiski tańsze niz u nas:) duzo kasy idzie na bilety wstepu ale warto wchodzić, kasują nawet za wejście do Kościołów Odpowiedz Link Zgłoś
bety007 Re: Toskania - wrócilam ... 08.06.08, 22:27 ja tez właśnie wróciłam, ceny paliwa poszły w góre przynajmniej w Austrii na Euro 2008, ok 1,52E zreszta tak jak we Włoszech (ja mam disla) benzynka troszke tańsza. Chyba taniej jest na Slowacji disel jakieś 44 korony. Pizze kupowałm za 6 Euro Fungi koło camingu pyszną pieczoną w piecu. Piwko Heineken niecałe Euro, w jakimś supermarkato. Martini Bianco kupiłm litrowe za 5,80 Euro. Owoce drogie, ale pyszne pomidorki koktailowe tańsze niż u nas. Miałam nadzieje że owoce morza będą tańsze ale nie były :( Odpowiedz Link Zgłoś
kodzislaw Re: Toskania - wrócilam ... 04.06.08, 20:06 gdzie nocowaliscie?czy wiedzieliscie jakies kampingi.my chcemy jechac w polowie lipca na wycieczke objazdowa van-mobilem.co warto zobaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
moose007 Re: Toskania - wrócilam ... 09.06.08, 16:25 kodzisław, macie już opracowana jakąś trasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anemon11 Re: Toskania - wrócilam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 08:38 ja tez chcialam zapytac o godne polecenia noclegi w toskani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Toskania - wrócilam ... IP: *.eastwest.com.pl 09.06.08, 17:12 Co do kampingów to polecam le soline w casciano di Murlo - niedaleko Sieny ( 20 km ) swietnie położony, malownicze widoki, zadbany, duzy baseen, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Toskania - wrócilam ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 19:19 > Co do kampingów to polecam le soline w casciano di Murlo ... i sprzedają doskonałą oliwę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seber Re: Toskania - wrócilam ... IP: *.gprs.plus.pl 04.07.08, 00:03 A teraz w Toskanii jest baaaaaaaaaaaaaardzo gorąco - jak najmniej rzeczy, tylko letnie. Ledwo na plazy mozna wysiedziec - jestesmy w Torre mozza koło Follonici Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariuta Re: Toskania - wrócilam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 00:30 Witam! Z Toskanii (Figline Valdarno - camping Norcenni Girasole Club - polecam rodzinom z dziećmi) wróciliśmy ponad tydzień temu. Już wtedy było bardzo gorąco i rzeczywiście wystarczyło wziąć po jednym ciepłym ciuchu dla dzieci (pierwsze 3 dni były mokre). Wzięliśmy ze sobą zbyt dużo ciuchów, bo nie wiedzieliśmy, że można będzie prać na miejscu. Tak, jak chyba wszędzie, pranie automatyczne kosztuje 3,5€ i tyle samo suszenie automatyczne (proszek trzeba mieć swój). Gdyby ktoś był zainteresowany - poopowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Toskania - wrócilam ... IP: 79.139.13.* 05.07.08, 21:38 Witam , mariuta , jak możesz odezwij się na jola66@poczta.onet.pl , mam kilka pytań dotyczących campingu i okolicy , a jeśli masz zdjęcia z campingu i możesz przesłać kilka to bardzo proszę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś