Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

2014 WTA Finals

IP: *.9-1.cable.virginm.net 19.10.14, 02:31
    No to mamy grupy :

Biała :
    Szarapowa
    Kvitova
    Radwanska
    Wozniacka

Czerwona:
    Williams
    Halep
    Bouchard
    Ivanovic

Oczywiscie zawsze ciut silniejsza wydaje sie byc grupa z Sereną ,
    ale reszta zawodniczek reprezentuje podobną forme ,
    chociazby para Caro - Ana ,
    ostatnio wracające do formy sprzed kilku lat
    Obserwuj wątek
      • Gość: toma55 Re: 2014 WTA Finals IP: *.9-1.cable.virginm.net 21.10.14, 18:36
        No prosze , mimo powszechnego pesymizmu , zwlaszcza w przypadku Agi
        nasze swietnie sie prezentuja .
        Karolina juz zrobila swoje , teraz Agnieszka !
        Jeszcze tylko kilka gemow ...
        • andy_lt Re: 2014 WTA Finals 21.10.14, 19:03
          Gość portalu: toma55 napisał(a):

> No prosze , mimo powszechnego pesymizmu , zwlaszcza w przypadku Agi
          > nasze swietnie sie prezentuja .

O przepraszam.Nigdy nie byłem i nie będę pesymistą w przypadku Agnieszki
          w przeciwieństwie do takich co podzielili już skórę na niedźwiedziu(niejaki "ps")
          Czekałeś na kilka końcowych gemów i je masz
          Radwańska - Kvitowa 6:2 6:3 Brawo Aga!!!
          • Gość: ps Re: 2014 WTA Finals IP: *.tvk.torun.pl 21.10.14, 19:22
            Przepraszam i posypuję głowę popiołem. Jestem po prostu człowiekiem małej wiary jak widać i raczej nie należę do optymistów tak ogólnie. Chociaż mogę powiedzieć na swoje usprawiedliwienie, że Agnieszka zbytnich nadziei na wygranie choćby seta nie dawała, patrząc na to, co robiła na korcie od maja z małymi przerwami, o Azji nie wspominając.\. Mam nauczkę po raz kolejny już, ale nie żałuję, że się pomyliłem-chciałbym, by się działo to częściej. Dla Radwańskiej gratulacje-już zrobiła więcej, niż większość myślała. Teraz tylko walczyć do końca i ugrać najwięcej, jak się da. Nie nastawiam się na nic, bo już nie raz dostałem po nosie za swoje marudzenie i wyniki były inne od domniemanych. Cóż, błądzić to ludzka rzecz. Ważne, żeby umieć się do tego przyznać.
            • andy_lt Re: 2014 WTA Finals 21.10.14, 20:51
              Gość portalu: ps napisał(a):

> Jestem po prostu człowiekiem małej wiary
              > jak widać i raczej nie należę do optymistów tak ogólnie.

Nie łam się,nie Ty pierwszy i nie ostatni.Ze swojej strony mogę tylko dodać,że owszem
              Radwańska wygrała,ale wydaje mi się,że Kvitowa nie wytrzymała tego meczu,jak
              również sezonu kondycyjnie.Ta Azja o której wspominasz w wypadku Radwańskiej
              Czeszce wyszła chyba bokiem(Wuhan i Pekin się kłaniają) Ponadto pisałem kiedyś,
              że gra Petry opiera się głównie na serwowaniu i gdy tego brakuje ona po prostu
              nie istnieje na korcie.
              Wypada się tylko cieszyć,że Agnieszka nie straciła w tym meczu tyle sił co Woźniacka
              i Szarapowa,które grały ponad trzy godziny.

• vojager29 Re: 2014 WTA Finals 23.10.14, 12:40
                No i Radwanska odpala. Nie wyobrazam sobie, ze Radwanska wygra z Szarapowa. Oby moje wyobrazenia byly mylne.
                • Gość: ps Re: 2014 WTA Finals IP: *.tvk.torun.pl 23.10.14, 14:33
                  W sumie można było się spodziewać przegranej- Dunka grająca w miarę regularnie to za dużo dla Agnieszki niestety. Jednak dzięki wygranej Petry nad Maszą żadna zawodniczka nie ma jeszcze awansu. Oczywiście najlepiej byłoby, gdyby Polce udało się wygrać mecz, wtedy awansuje, pod warunkiem, że Kvitova nie ogra Caro bez straty seta. Gdyby jednak tak się stało, wtedy Polka nie może stracić seta. Może być jednak tak, że wystarczy ugranie jednej partii, jeśli Dunka pokona Czeszkę. Tak więc prawie wszystko w rękach i nogach oraz głowie Agnieszki. Obawiam się jednak, że Radwańska nie wykorzysta szansy i polegnie 0-2. Wtedy już może się pakować.
            • Gość: toma55 Re: 2014 WTA Finals IP: *.dab.02.net 21.10.14, 21:06
              Wiesz , kobiecy tenis jest taki nieprzewidywalny ....
              Tak a propos , postawilem pare groszy na jednoczesną wygraną Agi i wygraną Caro 2-1 :)
              • Gość: ps Re: 2014 WTA Finals IP: *.tvk.torun.pl 21.10.14, 21:38
                Właśnie. Po losowaniu wydawało się, że to Grupa Czerwona będzie ciekawsza. A tam wszystko wskazuje na awans Sereny i Halep/Ivanović. Bouchard natomiast wyrasta na dostarczycielkę punktów, bo z See to ona szans nie ma, z Aną raczej też nie. Nie przy takiej grze jak wczoraj. Tymczasem w Grupie Białej żadna jeszcze ani nie awansowała, ani nie odpadła, wszystko może się zdarzyć. W najgorszej sytuacji jest Kvitova, bo z Marią będzie miała nóż na gardle, a z nią grać nie umie. Do tego ma ona 0-2 w setach. Aga i Caro mają dobrą sytuację, bo obie zwyciężyły, Maria średnią, ale ten zdobyty set to lepsze niż nic.
      • andy_lt Re: Halep - S.Williams 6:0 6:2 22.10.14, 13:32
        Serena została zmieciona z kortu jak nowicjuszka.
        Wygląda na to,że w grupie czerwonej jeszcze wszystko się może zdarzyć.
        • Gość: ps Re: Halep - S.Williams 6:0 6:2 IP: *.tvk.torun.pl 22.10.14, 14:40
          Halep solidna, nie bała się atakować, a Serena psuła wszystko, co można. Jednak samo to do wygranej nie wystarczy-trzeba jeszcze samemu coś pokazać. Jak dla mnie przegrana Amerykanki to połączenie jej słabszego dnia i dobrej dyspozycji rywalki. Podobna sytuacja jak w meczu Agnieszki i Petry-tam też Polka nie pozwoliła wrócić przeciwniczce do gry i najważniejsze piłki rozegrała świetnie. Teraz See ma nóż na gardle i musi wygrać następny mecz. Genie gra jednak tak koszmarnie, że raczej krzywdy liderce nie zrobi. Chyba, że Bouchard się wycofa. Aga natomiast ma naprawdę trudne zadanie. Nie sądzę bowiem, żeby Masza zagrała aż tak słabo, jak we wczorajszym spotkaniu, poza tym ona zawsze się mobilizuje na Radwańską. Spotkania z Caro natomiast są dla Polki meczami, w których często to ona ma pierwsza szanse, ale jako że zwykle jest tą atakującą stroną, to często balansuje na krawędzi z powodu większej ilości błędów. Kort w Singapurze jest średnio szybki, ale też wyraźnie nie sprzyja ofensorkom, które mylą się na potęgę. Nasza najlepsza tenisistka będzie musiała więc jutro znaleźć złoty środek, czyli nie przebijać w nieskończoność, lecz też nie śpieszyć się z atakiem. Do tego program nie do końca dziewczynie sprzyja. Jeśli nie da rady Dunce, a mecz będzie długi, to na spotkanie z Szarapową może zabraknąć paliwa. Tak czy inaczej siostra Uli nie jest faworytką w żadnej z konfrontacji-to nie ona musi, tylko jej oponentki.
          • Gość: toma55 Jaja IP: *.9-1.cable.virginm.net 24.10.14, 10:24
            Przy meczbolu wylączylem transmisje ,teraz sprawdzam wyniki a tu ciągle grają !!!
            I dla zasady postawilem kilka groszy na dzisiejsze 3 mecze - multi bets -
            kiedy placili za zwyc. Agi ponad 4/1 . I potem w desperacji kilka pensow przy kursie 26/1
            tylko na ten mecz .
            Potem nawet bylo i ponad 30 ale w jakiej sytuacji meczowej ...

p.s.
            To nie na moje nerwy , jak ja sam gram i przegrywam
            to sie znacznie mniej denerwuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka