Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

BRAWO Caroline

IP: *.rev.stofanet.dk 16.05.09, 15:43
    szczescie sprzyja dalej i oby tak dalej, pokazala tez, ze umie grac
    w tenis,
    od Radwanskiej odala sie coraz bardziej, bedzie 10 czy juz 9 w
    rankingu ?
    i co napewno dla niej nie bez znaczenia, od jednego ze sponsorow
    dostanie potezna premie, wazna o tyle, ze bedzie ja stac na lepszych
    doradcow,
    pisalem w ubieglym roku, Wozniacki jest na dobrej drodze do sukcusu
    i chyba mialem racje
    Obserwuj wątek
      • Gość: komplik Re: BRAWO Caroline IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 17:36
        Karolina w przyszłości będzie najlepsza! ;) Jej kariera rozwija się w mega
        szybkim tempie, też jej wróże wiele sukcesów.
        Teraz odpuści sobie Warszawę i będzie się przygotowywać do RG ;)
        • Gość: oj, oj, oj Najlepsza może będzie, ale w drugiej piątce chyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 18:57
          A i to na krótko, bo za dużo gra i przyjdzie jej za to zapłacić w
          tak zwanym swoim czasie.
          • Gość: komplik Re: Najlepsza może będzie, ale w drugiej piątce c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 19:23
            Może i masz racje, ale Karolina jest jeszcze bardzo młoda i praktycznie wszystko
            się może zdarzyć w jej karierze. Mam jednak nadzieję, że jakoś powoli wdrapie na
            sam szczyt ;)
            • Gość: MACIEJ Madrzy ludzie z Polski wyjezdzaja. IP: *.ny325.east.verizon.net 16.05.09, 20:45
              to po pierwsze,a po drugie Karolina jest wyzsza niz Agnieszka i ma
              duzo wiecej energii,to jest wlasnie ten atut,ktory nie jest
              dostrzegany w Polsce.
              W Polsce mozna byc zamulonym jak Grzesio Lato i dac sobie podwyzke
              na 50 tys miesiecznie i ziomale slowa nie powiedza.
              A jak przyjdzie mu glos ,no ,tego zabrac gdzies ,no ,tego.
              • Gość: MACIEJ Re: Madrzy ludzie z Polski wyjezdzaja. IP: *.ny325.east.verizon.net 16.05.09, 21:05
                Karolina nie ma problemoiw z trenerami czy sponsorami,a jak sie
                poslucha Radwanskich,to zycie sklada sie z samych problemow i caly
                czas jest po gorke.
                • Gość: kompl Re: Madrzy ludzie z Polski wyjezdzaja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 21:13
                  Dokładnie. Karolina przeciwnie do Agi nie martwi się o pieniądze, kontrakty i
                  etc. Radwanski cały czas myśli, że ktoś chce go oszukać. Ja bardzo lubię
                  Karolinę, zawsze jest uśmiechnięta, miła, zamieni słowo; a Aga? Łaskę nie raz
                  robi, że coś burknie pod nosem...
                  A w ogóle dlaczego porównujemy cały czas Karolinę i Agę? Porównajmy Karolinę z
                  Ulką, są przecież w tym samym wieku ;D
                  • Gość: MACIEJ Re: Madrzy ludzie z Polski wyjezdzaja. IP: *.ny325.east.verizon.net 16.05.09, 21:17
                    Radwanski caly czas mysli,ze ktos chce go wystrugac,a Grzesio Lato
                    czego nie zarobil na boisku,to zarobi jako panisko na offic'ie,bo
                    wiadomo ,ze bozia mu rozumku nie dala,to dal se podwyzke,zeby
                    szybciej kase zbic i do domu.No,tego...
                  • Gość: arthur Re: to dwie najlepsze Polki IP: *.rev.stofanet.dk 16.05.09, 22:13
                    i dlatego je porownujemy.......

"> Dokładnie. Karolina przeciwnie do Agi nie martwi się o pieniądze,
                    kontrakty ........"

masz racje, bo Caroline zyje w normalnym kraju wsrod normalnych
                    ludzi, ktorzy nie zgladaja jej do portfela ....

"Radwanski cały czas myśli, że ktoś chce go oszukać."

i pewnie nie bez powodu

"Ja bardzo lubię Karolinę, zawsze jest uśmiechnięta, miła, zamieni
                    słowo; "

to typowa cecha Dunczykow, sa zawsze usmiechnieci i uprzejmi bo
                    kazdy zajmuje sie wlasnym ogrodkiem

" a Aga? Łaskę nie raz robi, że coś burknie pod nosem..."

a Aga jest zasepiona i martwi sie, ze jej kontem interesuje sie zbyt
                    wielu

• Gość: Jędrzej Re: Madrzy ludzie z Polski wyjezdzaja. IP: *.chello.pl 16.05.09, 21:53
                Gość portalu: MACIEJ napisał(a):

Madrzy ludzie z Polski wyjezdzaja.

Nie umieją niczego w rodzinnym kraju zbudować, to do innych wymykają, na gotowe. Raczej cwani niż mądrzy.

Ale że cwaniaków nigdzie nie lubią, to ci emigranci w nowych krajach nie znajdują sobie potem żadnych przyjaciół. Dlatego, nie mając do kogo gęby otworzyć, całymi dniami siedzą przy kompie, na polskich forach internetowych. Co nie zawsze dobrze tym forom służy.
                • Gość: tenisista Jędrzej, to ja już nie za bardzo wiem? IP: *.chello.pl 16.05.09, 21:57
                  czy ja jestem mądry czy głupi? ;))

• Gość: J. Re: Jędrzej, to ja już nie za bardzo wiem? IP: *.chello.pl 16.05.09, 23:11
                    Gość portalu: tenisista napisał(a):

> [...] to ja już nie za bardzo wiem? czy ja jestem mądry czy głupi? ;))

Zadałeś to pytanie serio? Jesli tak, to znaczy, że zaczynasz naprawdę myśleć.

Z tym, że nie oczekuj akurat ode mnie wiążącej odpowiedzi. Znamy się przecież tylko via internet. Pomyśl sam nad tym uczciwie.
                    • Gość: tenisista Jędrzej, z moim myśleniem jest doskonale co wie IP: *.chello.pl 16.05.09, 23:26
                      przede wszystkim Agnieszka Radwańska i każdy kibic tenisa po przeczytaniu choćby
                      2 moich postów.

zapytałem Cię w związku z Twoim wywodem. nie wyjechałem z kraju, i buduję tutaj
                      lepszą rzeczywistość. mam wrażenie że chciałeś w ten sposób dać do zrozumienia
                      że jestem mądrzejszy od emigrantów, no cóż, od Macieja na pewno, bo on lubi
                      Simona. a od Arthura chyba też bo on lubi Woźniacką, i też nigdy nie powiedział
                      że Gonzalez jest najlepszy.

• Gość: długie i krótsze O typkach, a potem o nie wiedzącym tenisiście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 23:25
                    Idzie to z grubsza tak, że najczęściej, choć oczywiście nie zawsze,
                    typki z pochodzenia pierwotnie polskie, ale osiadłe od dłuższego
                    czasu za którąś tam granicą, więc już wymieszani, coś trochę tego,
                    owego i niestety niczego najwięcej, a przy tym sfrustrowani brakiem
                    prawdziwie szczerych pieszczot z autochtonami, którym najczęściej
                    porządnie od razu na starcie dali się we znaki, jak najbardziej
                    negatywnie się dali, a zatem czym prędzej odsunięci na bok, bo obce
                    chamstwo pójdzie won, jak im powiedziano, a następnie odgrodzono się
                    od nich, a zatem są w chlewiku i są znudzeni, sflaczali na potęgę, a
                    do tego niechybnie grubo zalewający i normalna rzecz, źli jak milion
                    os, w swej kloace podłączeni jednak do tak zwanej sieci, wparowywują
                    na różne fora w dawnym swym ojczystym kraju i natychmiast paskudzić
                    zaczynają, popuszczają ostro i plują jak leci, wszczynając możliwie
                    dziką rozróbę, pyskują zatem na potęgę lub nawet na inny sześcian,
                    słowem ile tylko wlezie, na matkę ojczyznę, rodaków i
                    przedstawicieli, o na przykład na zawodniczkę Radwańską, która jest
                    szczególniej ulubionym celem zajadłych ataków tych skończonych
                    degeneratów, bo nie bójmy się używać stosownie mocnych i
                    odpowiednich określeń co do tych osobników, gdy próbują zanadto się
                    rozpychać, a przy tym od razu pojawia się ta charakterystyczna,
                    nieprzyjemna woń owego "rodaka" z jego rzekomym powodzeniem za
                    siódmą górą czy lasem czy jak to niegdyś leciało, owa woń, która
                    zaraz zdradza rzekomość ich powodzenia i tak zwanych widoków, a tak
                    zwanych, bo zapomnieli dodać, że widoków na brudne i cuchnące
                    podwórko w slumsach, a odchody w wiadrze się walają, ale chlewik, bo
                    nie ma jak fantazja, podłączyli do sieci i huziują po Radwańskiej i
                    rodakach pozostałych, a przecież ktoś komu się naprawdę sensownie
                    powodzi nie odczuwałby potrzeby takiej działalności i dlatego
                    zostali podsumowani tak a nie inaczej.
                    Co do tenisisty, to jako dla tak zwanego wybryku natury nie ma dla
                    niego odpowiedniej tabelki ani rubryki, i nie ma co tu podchwytliwie
                    mrugać oczkiem, ani prężyć swojej pokaźnie zaokrąglonej piwnej
                    sylwetki i podśmiechujków sobie urządzać ani z rodaków, ani
                    z "rodaków", celem wprowadzenia dodatkowego zamętu.
                    • Gość: tenisista nie wiem skąd te ataki na emigrantów polsiego IP: *.chello.pl 17.05.09, 00:02
                      pochodzenia. ja lubię Polskę, z innych pewnie względów niż fani Radwańskiej,
                      cash nigdy mnie nie interesował więc nie wyjechałem za nim. ludzie z zagranicy
                      mają pewien dystans do kraju, z którego pochodzą i patrzą na tą rzeczywistość z
                      pewnym przymrużeniem oka. nie wiem czemu akurat zarzucasz im niski status
                      materialny, przecież pewne cechy ma się wrodzone :). nie pieniądze decydują o
                      człowieku :).

muszę przyznać że Maciej miał kiedyś trafniejsze spostrzeżenia, jest zmienny
                      więc nie można na nim polegać.

jeśli chodzi o Arthura lubi Woźniacką, co mnie osobiście dziwi, bo jest z gruntu
                      podobną tenisistką do Radwańskiej w typie. czymś się tam różni, ale podobną
                      metodą na tle całego WTA osiąga swoje "sukcesy".

można wytknąć wiele Maciejowi (te bez przerwy pochwały Simona i gadka o kasie),
                      ale przecież mówi to co Jędrzej więc powinni zostać przyjaciółmi. Arthur pisze
                      sobie luźno o tenisie i ma dystans do polskiego tenisa co go wyróżnia na plus.
                      Maciej zapodał raz taki tekst "jest najlepsza w Polsce więc nie powinno jej się
                      rzucać kłód pod nogi". co to jest? to jak ktoś ma wyniki to powinno się go mniej
                      krytykować, a jak komuś nie idzie to wtedy można? Maciej prezentuje typowo
                      amerykańskie podejście "liczy się sukces", i cash, on szanuje ludzi sukcesu. ja
                      szanuję ideowych romantyków :), i mnie czyjś sukces w sumie g. obchodzi i co ja
                      mam go za to cenić, wspierać, czy co tam że zarabia czy jest wyżej/niżej? Maciej
                      to "szanuje" i ceni, i nawet już te metody nie są dla niego takie ważne bo
                      sukces i cash jest. to raczej argumenty dla fanów Radwańskiej, powinno się wam
                      spodobać. Arthur też właściwie mówi to samo, regularność wyników, wygrywanie z
                      rozstawionymi, to jest dobra zawodniczka, więc skąd te obelgi pod ich adresem?
                      mówią praktycznie to co fani Radwańskiej, albo fani Federera i Nadala którzy
                      cenią ludzi za SUKCES. ja cenię o sobie takiego Tsongę, czy Gonzaleza, którzy
                      mają inną ambicjonalność, i takich ludzi na świecie i w ogóle, przecież takich
                      jest sporo a może nawet więcej od tych od "sukcesu". czego niektórzy fani
                      "sukcesów" w sporcie nie mogą zrozumieć?

ja też dużo piszę na forach bo robię to szybko ale przecież nie siedzę na tych
                      forach cały czas.

• Gość: arthur Re: myslisz o sobie ? IP: *.rev.stofanet.dk 16.05.09, 22:18
                  Gość portalu: Jędrzej napisał(a
                  • Gość: MACIEJ Ciemniak przejechal sie po gettach polskich IP: *.ny325.east.verizon.net 17.05.09, 00:42
                    w Niemczech i UK i opisal Polaczkow,ktorzy nie pasuja do zachodu.
                    Tak tez bywa,z tym ze do Stanow juz sie na wycieczki nie jezdzi,lecz
                    raczej na stale.
                    Nawet nie chce tych glupich opisow komentowac,bo mieszkam ponad 20
                    lat w USA ,a tylko 2 miesiace mieszkalem w polskiej dzielnicy na
                    Brooklynie.Oczywiscie byly to pierwsze dwa miesiace w USA i mnie to
                    wystarczylo.
                    Teraz mieszkam we wlaskiej dzielnicy i mnie tu dobrze i oni tez nie
                    narzekaja.
                • Gość: MACIEJ Re: Madrzy ludzie z Polski wyjezdzaja. IP: *.ny325.east.verizon.net 17.05.09, 00:51
                  Jedrzej,Ty nie zaluj,ze nie wyjechales,bo do USA by sie nie
                  przyzwyczail.Ciagle pradawna polszczyzna by z Ciebie wychodzila,a to
                  nie sprzyja rozwojowi.
                  Ja wyjechalem jeszcze za komuny i Polska nie dawala mnie szans na
                  rozwoj,wiec znalazlem sobie inne miejsce,w ktorym dobrze sie czuje i
                  w przeciwienstwie do wiekszosci emigrantow,nie jezdze do Polski na
                  wakacje.
                  Polska jest rajem dla takich ludzi,jak Grzesio Lato,Donald Tusk,a
                  mnie z nimi nie po drodze.Co mam sie zmuszac do czegos,z czym nie
                  umialbym zyc na codzien.
                  I nie mysl Jedrzej,ze jestes jakims przecietnym Polakiem,bo taki
                  przecietniak nie ma dostepu do internetu,no i gdyby mial,to by kupe
                  bledow robil nawet w prostych zdaniach.
                  • Gość: tenisista Grzegorz Lato to jest ekspert polskiego medium pod IP: *.chello.pl 17.05.09, 01:02
                    nazwą TVN24 bardzo lansowanego w Polsce przez pewne grupy wpływu :), które też
                    lansują Donalda Tuska, hahaha, ale wiesz że Walter zarobił w USA i podobno z
                    tego swojego "sukcesu" zbudował cash na TVN24 i przyszedł tu robić
                    "profesjonalną telewizję"? :) mam nadzieję że Ty tak Maciej się nie dorobiłeś :)

• Gość: MACIEJ Re: Grzegorz Lato to jest ekspert polskiego mediu IP: *.ny325.east.verizon.net 17.05.09, 02:45
                      No wlasnie mowie,ze nie pasuje do takiego kraju,gdzie Grzesio Lato
                      jest ekspertem,bo moj kumpel ze szkoly gral zawodowo w pilke i kopal
                      tez z Grzesiem w Kanadzie.On czesto dzwoni do mnie i gadamy o
                      roznych sprawach,a przy okazji o Grzesiu tez.Nie to,zeby moj kumpel
                      z Toronto byl jakims myslakiem,ale przy takim Grzesiu to on jest
                      prawdziwym geniuszem.Popijali tez razem,wiec znaja sie niezle od
                      podszewki.
                      Dorobic sie w Stanach nie jest ciezko,ale juz wychowac dzieci na
                      ludzi to wyzsza szkola jazdy niz w Polsce,bo konkurencja jest duzo
                      wieksza.
                      Gralem dzisiaj troche z synem i z radoscia musze doniesc,ze juz mnie
                      roznosi.Bardzo poprawil serw,ktory byl jego pieta achillesowa,ale z
                      returnem jeszcze kuleje.
                      Najbardziej sie ciesze,ze corka tez z nami grywa,bo ona ma duzo
                      lepsze warunki niz syn.
                      • Gość: tenisista ale w piłce szefem PZPN jest działacz IP: *.chello.pl 17.05.09, 03:17
                        a w tenisie szefem PZT jest kumpel Kwacha i to jest już rozpacz, bo jak Waldek
                        Dubaniowski ma być tenisistą to już nawet Radwańska na 10 nie może
                        dziwić!!!!!!!!!!!!!

a turniej organizuje się dzięki dziwnemu biznesmenowi Krauze, który dziwnym
                        zbiegiem okoliczności miał dojścia jak nikt do wszystkich ekip rządowych w tym
                        kraju, albo dzięki firmie Orange która dziwnie się w Polsce dorobiła nr.1 wśród
                        telefonii komórkowej, albo dziwnemu Lwu Rywinowi który wpadł tylko przypadkiem i
                        kręcił biznesu z układem Kwacha przez ładne kilka lat zanim wpadł przypadkiem na
                        sprawie która nic nie pokazuje, albo dzięki firmie J&S która jest powiązana z
                        rosyjską mafią hehe!!!

Grzegorz Lato jest "czysty" jak mówią, a Janusz Wójcik był nawet posłem w
                        Polsce, nie wiem czy wiesz, i ja za to Polskę lubię, bo tu możliwy jest każdy
                        obrót sprawy, i wszystko może się zdarzyć, a gdzie indziej rządzą skostniałe
                        zasady.

ja bym syna uczył żeby grał jak Agassi albo Ferrero przynajmniej, jak delikatnie
                        zbudowany jeszcze możesz mu zapodać wzór Nishikori gra przecież w Stanach u
                        pięknego Nicka. a Nick jak się dorobił? też mafia podobno :)

u nas wychować dzieci na ludzi to nie trzeba w ogóle, ważne żeby mieć układy i
                        znajomości, inną konkurencją wspinają się tylko karierowicze też w sumie potem
                        przez znajomości :)

najlepiej pozostać niezależnym ekspertem tak jak ja. bierz przykład ze mnie

return ucz go żeby grał jak najwolniej i najspokojniej, płynnie i regularnie.
                        zobaczysz że nauczy się odbierać i zaraz tak mu się znudzi że będzie returnował
                        winnery. ja tak miałem. że jak sobie coś postanowiłem że będę robił regularnie i
                        równo, to tak się szybko wku...ałem że od razu po rogach i liniach strzelałem.

ale jak córka podobna do Dementievej to ona w ogóle tego tenisa nie czuje i
                        będziesz musiał kaleczyć oko.

trudno powiedzieć na tym poziomie kto ma lepsze warunki. niżsi tenisiści
                        najczęściej mają lepszy timing i lepszą zwrotność, lepiej czują kort, i ładniej
                        przerzucają, ja zauważałem że jak grałem z wyższymi ode mnie to mieli zawsze
                        lepszy serwis, i łatwiej smagali np odwrotne krosy czy takie strzały z forhendu,
                        ale ja dużo lepiej czułem piłkę, i w zagraniach od dołu zdecydowanie niższy
                        wzrost pomaga.

• Gość: arthur Re: wole z grubsza o tenisie IP: *.rev.stofanet.dk 17.05.09, 08:58
                          co do opisu emigrantow nie bede sie wypowiadal, nie ma sensu bo jak
                          mam udowodnic, ze jedrzej sie myli co do mojej osoby, mam go
                          zaprosic na obiad do domu ? tylko nie wiem czy mu bedzie koszerne
                          smkowalo nidy nie pisalem o czystych talerzach tylko o ladnych
                          talerzach,
                          lubie Caroline ale nie koniecznie za tenis w jej wykonaniu, lubie
                          Caroline jako czlowieka a wiec jej kibicuje, slepy nie jestem i
                          widze jej braki a jak sie kogos lubi to sie wiecej wybacza,
                          swiadomie wybacza, a ze jestesmy w podobnej sytuacji, mieszkamy w
                          tym samym kraju, mamy ten sam status w tym kraju to i wlasnie jej
                          kibicuje wiec jest mi blizsza jako rodaczka, jesli juz nacjonalizm
                          to wole ten blizszy cialu, ten regionalny..

• Gość: arthur Re: wole z grubsza o tenisie IP: *.rev.stofanet.dk 17.05.09, 09:10
                            a Gonzalesa tez lubie ale dawno go nie widzialem tylko nie jestem
                            taki pewien, czy on gra tylko dla idei
                            • Gość: tenisista Gonzalez musi grać też dla kasy bo musi inwestować IP: *.chello.pl 17.05.09, 13:46
                              w surfing, dom, rumaki, i Giselę Dulko, a wcześniej przed nią w inne panienki.
                              dobrze zawsze jak facet poza tym że ładny, to ma z czego żyć, i za co się bawić
                              i czym kochać też :)
                              • Gość: tenisista ostatni dobry mecz Gonzaleza taki na jego IP: *.chello.pl 17.05.09, 13:48
                                wysokim poziomie to był Gasquet-Gonzalez w AO tego roku, grał też dobrze w Vina
                                Del Mar, bo to u siebie i kilka pojedynczych rund gdzie przechodził bez trudu
                                ale jako całość mecz Gonzalez-Gasquet możesz sobie zobaczyć, same kończące
                                zagrania i w rankingu forum jest ten mecz ciągle w ATP na 1 miejscu a 1/3 sezonu
                                już za nami.

• Gość: tenisista Arthur to nie myjecie w Danii tam talerzy? IP: *.chello.pl 17.05.09, 13:44

jako człowieka Caroline nie znam. jeśli chodzi o tenis, to przypatrz mu się
                            uważniej. znajdziesz tam wiele rzeczy za które mógłbyś czasem na naszym
                            gościnnym forum przykładnie skrytykować. tenisistki nie są doskonałe i za to
                            należy im się krytyka. wszystkie minusy wyciągać na wierzch.

oczywiście że fajnym dziewczynom więcej się wybacza, a tym mniej fajnym jakby
                            mniej. to taka ponadnarodowa cecha.

jak to się mówi połączyły was losy :)

• Gość: arthur Re: Arthur to nie myjecie w Danii tam talerzy? IP: *.rev.stofanet.dk 17.05.09, 16:42
                              nie, po co ?
                              my jemy z lapy
                              • Gość: MACIEJ Re: Arthur to nie myjecie w Danii tam talerzy? IP: *.ny325.east.verizon.net 17.05.09, 18:48
                                Oni dwa zlewy maja,jeden dla miesa,a drugi dla mlecznych.
                                • Gość: tenisista a ja myślałem że to tylko dalekowchodnia tradycja? IP: *.chello.pl 17.05.09, 19:08
                                  u nas też od jakiegoś wprowadzili nowe zwyczaje, odkąd weszliśmy do Unii
                                  Europejskiej, np. w browarze nie może stać kibel przy zlewie, ja mam podwójny
                                  zlew, ale to miałem zanim do UE weszliśmy.
                                  • Gość: MACIEJ Re: a ja myślałem że to tylko dalekowchodnia trad IP: *.ny325.east.verizon.net 17.05.09, 19:24
                                    Jak zlew masz odpowiedni,to jeszcze Ci Unia swiecznik wieloramienny
                                    w domu zainstaluje i juz bedziesz internacjonalem pelnym pyskiem.
                                    • Gość: tenisista w NYC ten świecznik też w wielu domostwach IP: *.chello.pl 17.05.09, 19:35
                                      obowiązuje, w zależności od dzielnicy, statusu, i pochodzenia ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka