chanelek 16.11.03, 14:48 widze za Antwerpia juz sie oglosila to ja teraz to zrobie dla mieszkancow Limburga, czy oprocz mnie jest na tym forum ktos z Limburga ?? jezeli tak to pozdrawiam i czekam na informacje pozdrowienia dla wszystkich Chanelek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vico1 Re: Limburg 18.11.03, 17:20 Marialudwika mysli sia tam osiedlic, nie bylo jednak entuzjastycznych glosow na temat Limburgii. Dlaczego?? Odpowiedz Link
bachatka Re: Limburg 19.11.03, 03:03 Bo wszystkie nasze stare polskie dowcipy o Wachacku, sa w Belgii opowiadane o Limburgu. Czy ktos kiedys z Was byl w Wachocku?? Odpowiedz Link
chanelek Re: Limburg 19.11.03, 17:46 bachatka napisała: > Bo wszystkie nasze stare polskie dowcipy o Wachacku, sa w Belgii opowiadane o > Limburgu. Czy ktos kiedys z Was byl w Wachocku?? nie bylam w Wachochu ale mieszkam w Limburgu a dokladniej przy granicy z Maastrichtem i jeszcze nie slyszalam zadnego dowcipu na ten temat , moze przytoczysz jakis ?? chetnie poslucham !! a poza tym tu jest ok !! Chanelek Odpowiedz Link
bachatka Re: Limburg 19.11.03, 18:13 Chanelek, to nie bylo zeby kogokolwiek urazic. 1/3 moich nauczycieli byla z Limburga, mamy dobra przyjaciolke, Portugalke zreszta, rodzona Limburzanke (jak to sie odmienia?). No wiesz, Holendrzy i Francuzi nabijaja sie z Belgow, a Flamandowie albo z Holendrow albo z tych mieszkajacych w Limburgu. I nie wiem dlaczego. Pewnie w Limburgu te same dowcipy kraza o innym regionie. Tak jak kiedys w Stanach byly 'Polish jokes'. A przyklad? Niech bedzie na przykladzie Wachocka. Dlaczego autobusy szersze niz dluzsze w Wachocku? Bo kazdy chce siedziec obok kierowcy. pzdr Odpowiedz Link
bachatka Re: Limburg 19.11.03, 18:23 No Chanelek, jeszcze sie gniewasz czy juz nie? :) Odpowiedz Link
chanelek Re: Limburg 20.11.03, 15:22 bachatka napisała: > No Chanelek, jeszcze sie gniewasz czy juz nie? > > :) nie, wcale sie nie gniewam , stanelam tylko w "obronie" miejsca w ktorym obecnie mieszkam , a co do zartu , to dzieki , fajny !!! pozdrawiam Chanelek Odpowiedz Link
grzegorz_gajowniczek Re: Limburg 20.11.03, 16:48 Smiejecie sie z Limburga a nie wiecie, ze to w Limburgii mozna doszukiwac sie korzeni calej kultury niderlandzkiej... dla wiekszosci kultura niderlandzka to Holandia, a tak naprawde to wszystko zaczelo sie wlasnie w L. g. Odpowiedz Link
bachatka Re: Limburg 22.11.03, 05:38 Grzesiu, jak bedziesz sie nudzic to zacznij watek 'poczatek kultury niderlandzkiej'. Poczytamy z przyjemnoscia. Wiesz zesmy za leniwi, zeby sami po ksiazki siegnac... No, co poniektorzy z nas napewno :) Odpowiedz Link
bachatka Re: Limburg 22.11.03, 05:40 Chanelek, popytam meza o inne i tez Ci napisze. Tez na przykladzie Wachocka ;) chanelek napisała: > bachatka napisała: > > > No Chanelek, jeszcze sie gniewasz czy juz nie? > > > > :) > > nie, wcale sie nie gniewam , stanelam tylko w "obronie" miejsca w ktorym > obecnie mieszkam , a co do zartu , to dzieki , fajny !!! > > pozdrawiam > Chanelek Odpowiedz Link
vico1 Re: Limburg 19.11.03, 19:04 Moim zdaniem Limburg ma swoje zalety wlasnie dzieki swojej prowincjonalnosci, jak na belgijskie warunki. Ceny gruntow i domow nie siegaja jeszcze szczytow. Mniejsza gestosc zaludnienia. Sporo zieleni. Blisko do Maastricht, do Achen. Trudniej jednak o prace. Odpowiedz Link
chanelek Re: Limburg 23.11.03, 14:44 i tu sie z toba calkowicie zgodze !! okolica jest urocza , pelno zieleni, spokojnie , czysto a jak mi brakuje chalasu to jade do Maastrichtu ( 5 min)i jest ok . Ja tak naprawde wole duze miasta ale do wszystkiego sie mozna przyzwyczaic, a ci co lubia spokoj i przyrode , polecam wlasnie moja okolice, jest poprostu slicznie !! pozdrawiam chanelek Odpowiedz Link