roman_j 04.12.06, 09:36 Ciekaw jestem, czy PiS będzie krył swojego koalicjanta i ukręci sprawie łeb? Kurcze, słowo "krył" jest w tym kontekście dość dwuznaczne. ;-)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beerek Re: Afera w Samoobronie 04.12.06, 14:49 w tej polityce to jeden drugiego kryje ;DD Odpowiedz Link
roman_j Re: Afera w Samoobronie 04.12.06, 15:09 Szkoda tylko, że pomimo tego powszechnego krycia przyrost naturalny nie rośnie. Może dlatego niektórzy politycy PiS i LPR są przeciwni prezerwatywom i w ogóle antykoncepcji. ;-)) Odpowiedz Link
roman_j Poważnie zastanawia mnie jedna rzecz... 04.12.06, 15:27 Właśnie przeczytałem, że prokurator krajowy wszczął w tej sprawie postępowanie. To dobra wiadomość. Ale jest też zła wiadomość. Prokurator podjął tę decyzję po rozmowie z premierem Jarosławem Kaczyńskim. Czy ktoś potrafi mi przedstawić przekonujące argumenty, że prokurator powinien lub może wręcz był zobowiązany do skonsultowania się z premierem przed podjęciem decyzji o wszczęciu śledztwa? Wydaje mi się, że w praworządnym kraju prokuratura jest niezawisła i decyzje o wszczynaniu śledztw nie zapadają po konsultacjach z politykami nawet najwyższych szczebli. Ale może ja jestem w błędzie. Jeśli tak, to niech mnie ktoś z tego błędu wyprowadzi. Chciałbym znaleźć jakieś uzasadnienie takiego postępowania pana prokuratora, bo na razie jedyne, jaki mi przychodzi do głowy, jest niezbyt pochlebne dla prokuratury, bo sugeruje, że jest ona sterowana politycznie. Odpowiedz Link
maciek.zwany.jajem Re: Afera w Samoobronie 04.12.06, 20:04 Moim zdaniem to prowokacja. Odpowiedz Link
roman_j Re: Afera w Samoobronie 04.12.06, 20:14 Jeśli prowokacja, to ktoś za tym stoi? Kto według Ciebie? Odpowiedz Link
maciek.zwany.jajem Re: Afera w Samoobronie 04.12.06, 21:36 To jest rewanż za sprawę przejścia pani Renaty B. Nie wiem kto za tym stoi personalnie lecz wiem że zadano precyzyjny cios. Odpowiedz Link
roman_j Re: Afera w Samoobronie 04.12.06, 22:09 Rozumiem. Ciekawa teoria. Ma jednak jeden słaby punkt. Do tych zbliżeń dochodziło jeszcze zanim Samoobrona weszła w koalicję z PiS i jeszcze zanim wyszła na jaw afera z Renatą B. Moim zdaniem prowokacją można by tę sprawę nazwać, gdyby to wszystko stało się teraz, niedługo przed ujawnieniem. No i jeszcze taka mi się nasunęła wątpliwość, że jeśli to ma być rewanż, to niezbyt udany, bo myślę, że to uderzy w wiarygodność całej koalicji. Ale nie jest wykluczone, że w dłuższym okresie PiS rozegra to z korzyścią dla siebie. Myślę, że jeśli zarzuty się potwierdzą, to będą mogli utrącić Leppera, a potem rozparcelować mu partię albo chociaż klub parlamentarny. :-)) Odpowiedz Link
maciek.zwany.jajem Re: Afera w Samoobronie 05.12.06, 09:24 roman_j napisał: > Rozumiem. Ciekawa teoria. Ma jednak jeden słaby punkt. Do tych zbliżeń > dochodziło To akurat mocny punkt. Piszesz że "dochodziło"--> jesteś pewien? Odpowiedz Link
beerek Re: Afera w Samoobronie 05.12.06, 10:13 dziś jeszcze bardziej jest ciekawie. Ponoć poseł Łyżwiński jest ojcem jednego z trojga dzieci owej pani, co to ją na spowiedź wzięło. Zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Na pewno będzie ciekawie do Świąt. Odpowiedz Link
roman_j Re: Afera w Samoobronie 05.12.06, 15:09 Faktycznie robi się coraz ciekawiej. Gdyby przeprowadzono testy DNA, które potwierdziłyby ojcostwo Łyżwińskiego, to byłby twardy dowód. Odpowiedz Link
roman_j Łyżwiński nie jest ojcem... 09.12.06, 22:10 Badania wykazały, że Łyżwiński nie jest ojcem dziecka. Czyżby więc był nim Lepper? W każdym razie panowie z Samoobrony nabrali teraz wiatru w żagle, choć na razie obalona została tylko teza, że jeden z nich spłodził dziecko. Lepper już każe przepraszać Polskę i świat. Odezwał się też Giertych i próbuje walczyć z Gazetą. Mam nadzieję, że w tych zmaganiach panowie wicepremierzy jednak ostatecznie polegną. Obaj, skoro Giertych poczuwa się do tak daleko posuniętej lojalności. I kto by jeszcze niedawno pomyślał, że tych dwóch panów może zapałać do siebie taką sympatią? :-)) Odpowiedz Link
roman_j Re: Afera w Samoobronie 05.12.06, 15:05 maciek.zwany.jajem napisał: > roman_j napisał: > > > Rozumiem. Ciekawa teoria. Ma jednak jeden słaby punkt. Do tych zbliżeń > > dochodziło > > To akurat mocny punkt. > Piszesz że "dochodziło"--> jesteś pewien? Nie, nie jestem. Zamiast "dochodziło" powinienem napisać "miało dochodzić". Widocznie jednak podświadomie jestem przekonany, że w jest w tej sprawie ziarno prawdy, a może nawet więcej, stąd takie sformułowanie. :-)) Odpowiedz Link
zenobius1 Re: Afera w Samoobronie 06.12.06, 14:59 A już myślałem, że Roman im pod łóżkiem/biurkiem siedział i nagrywał. A tu nic z tego. :-)) Odpowiedz Link
roman_j Re: Afera w Samoobronie 06.12.06, 16:38 Gdybym miał takie materiały, to najpierw pochwaliłbym się nimi na Forum Romanum, a dopiero poszedł z tym do prasy czy prokuratury. ;-)) Odpowiedz Link
beerek Re: Afera w Samoobronie 07.12.06, 13:15 "To co się dzieje, to zakrojony na wielką skalę spisek przeciwko naszej partii" - powiedział Andrzej Lepper odnosząc się do sprawy ujawnionej przez "Gazetę Wyborczej". Ze łzami w oczach zwrócił się do dziennikarzy: "dajcie spokój mojej rodzinie". Na zakończenie konferencji Lepper łamiącym głosem zwrócił się do dziennikarzy: "po mnie możecie jeździć ile chcecie, ale dajcie spokój mojej rodzinie". No i Andrzejek nam się wzruszył... ;) Odpowiedz Link
roman_j Re: Afera w Samoobronie 07.12.06, 13:26 beerek napisał: > No i Andrzejek nam się wzruszył... ;) Jestem sceptyczny wobec tego publicznego wzruszenia pana wicepremiera. Myślę, że chce nas chwycić za serca, zanim jego chwycą za jaja. :-)) Odpowiedz Link
roman_j Klejnoty wicepremiera 07.12.06, 13:24 Właśnie przeczytałem, że jest prawdopodobne, że prokuratura dokona oględzin klejnotów wicepremiera Leppera. Sam Lepper ostatnio wyraźnie spuścił z tonu. Zaczął przepraszać za niestosowne wypowiedzi członków Samoobrony. Nie wiem, czy to w związku z perspektywą prokuratorskich oględzin? A może jednak coś jest na rzeczy i panu wicepremierowi grunt zaczął się palić pod nogami? A może to kolejne zagranie z repertuaru chwytów socjotechnicznych Piotra Tymochowicza? Po filmie "Jak to się robi" zrobiłem się bardzo ostrożny w ocenie publicznych wystąpień polityków, a Leppera w szczególności. Afera się rozwija. Robi się coraz ciekawiej, pojawiają się nowe fakty i nic nie wskazuje na to, żeby sprawa miała okazać się humbugiem. Ale poczekajmy na konkrety. Na przykład na zapowiadane badania DNA. Odpowiedz Link
roman_j Lepper (bajko)pisarz 18.12.06, 23:11 Media doniosły, że wicepremier Lepper pisze książkę. Nie złe ma tempo, bo podobno dopiero co zaczął, a już w styczniu ma ja wydać. Książka ma być na temat zamachu stanu, jakiego się rzekomo dopuściły w Polsce media. Przyznam, że interesująca jest ta zmiana definicji pojęcia "zamach stanu". :-)) Podziwiam pomysłowość wicepremiera, który polski ludek raz za razem zaskakuje. Dopiero co złożył śluby wstrzemięźliwości na Jasnej Górze i jeszcze chwali się, że żadna partia w Polsce jeszcze tego nie zrobiła. No cóż, widocznie inne partie nie muszą. :-)) Zaraz po ślubach ogłasza, że pisze książkę, która pewnie okaże się bestsellerem, nawet jeśli będzie zwykłym gniotem. Nazwisko i pozycja autora gwarantuje wysoką sprzedaż. Może wkrótce inni ministrowie pójdą w ślad pana wicepremiera i będziemy mieli zamiast rządu kółko młodych literatów. Młodych duchem i doświadczeniem, nie wiekiem. ;-)) Odpowiedz Link