Dodaj do ulubionych

Fotozagadka

18.03.07, 19:22
Pod adresem z czym sie tokojarzy? :) umiescilem pewne zdjecie obrazujace ulice wloskiego
miasteczka. Gdy tamtedy przechodzilem doznalem uczucia "alez to znajome!". Od
razu mi sie to skojarzylo z pewnym miastem w Polsce... A Panstwu z czym sie
ten widok kojarzy? ;)
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: Fotozagadka 18.03.07, 21:26
      Mnie się kojarzy z Warszawą i Zamkiem Królewskim, ale ja ostatnio jestem trochę
      przepracowany, więc proszę o wyrozumiałość. ;-))
      • ernest_pinch Re: Fotozagadka 18.03.07, 21:39
        Ano i mi sie tak skojarzylo :)
        • roman_j Re: Fotozagadka 18.03.07, 21:48
          Pewnie też jesteś przepracowany. ;-))
          • ernest_pinch Re: Fotozagadka 18.03.07, 21:54
            Nie ma dla mnie takiego pojecia ostatnio. Nasz "Inwestor" powiada: "nie ma
            rzeczy niemozliwych" (to wersja kolezenska do nas, do swoich ludzi mowi: "qrwa,
            nie mowcie ze cos jest niemozliwe bo tego nie cierpie") :D
            Dlatego zmienilem podejscie i wyrzucilem ze swego pojecia "przepracowanie". Ja
            po prostu "podkrecilem obroty" :D
            • ernest_pinch Re: Fotozagadka 19.03.07, 01:46
              A teraz zwalniam obroty... Wyszlifowalem opracowanie dla z-du w ktorym bylismy w
              listopadzie (zdjecie podlego Krzysia przy pompie typu "konik"). Kolana
              przypieczone od kompa, cisza rzezbiona slowem plynacym z zetki, metny wzrok
              jakbym wypil napar z muchomorow.
              A rano wstanie sie i szabla w dlon by ciac sprawy codziennosci...
            • roman_j Re: Fotozagadka 19.03.07, 07:12
              Z tym, że jesteś przepracowany, oczywiście żartowałem, bo nie wiem, w jakiej
              obecnie jesteś kondycji. Ale to, co piszesz, brzmi niepokojąco, bo nawet jeśli
              wyrzucisz ze swojego słownika słowo "przepracowanie", to ono nie przestanie
              obiektywnie Ci zagrażać. :-))
              A czy nie ma rzeczy niemożliwych? Myślę, że są, ale nawet przyjmując
              filozoficznie, że ich nie ma, to znów pragmatyka wskazuje, że są takie, których
              osiągnięcie wymaga zbyt dużych nakładów w stosunku do spodziewanych efektów lub
              do własnych możliwości. :-))
              Ale generalnie cieszę się, że Ci się biznes rozkręca. Ja też wczoraj zakończyłem
              opracowanie, ale dla wydziału. Razem z moim kolegą Piotrkiem. Ma 55 stron, co
              jest chyba rekordem, a przynajmniej rzadkim osiągnięciem. Żartowaliśmy sobie, że
              mamy już pół doktoratu, a za rok dorobimy drugie pół i wypromujemy na tym
              jakiegoś doktora. ;-))
              • ernest_pinch Re: Fotozagadka 19.03.07, 10:35
                Ja mam mechanizm samoregulacji, ktory w odpowiednim momencie mnie wylacza, wiec
                przepracowanie mi nie grozi. :)
                A terminy "przepracowanie" i "niemozliwe" wyrzucilem ze slownika pojec jako
                wymowki. Np odnosnie "niemozliwe", nie powiem "tego sie nie da, to niemozliwe
                nie ma takiej odlewni w Polsce"; teraz powiem raczej: "w Polsce takiej odlewni
                nie ma, poszukamy w Chinach, wiec szykuj kesz" ;)
                • podly.krzys Re: Fotozagadka 20.03.07, 00:34
                  No proszę jakich rzeczy można się nauczyć na forum.
                  A swoją drogą nie znałem kolegi z tej strony ;-))
                • ernest_pinch Re: ciastka 20.03.07, 11:18
                  A Ty jestes podly! :P Wlasnie pani Ula przyniosla taaakie dobre ciastka, a Ty
                  wczesniej tak enigmatycznie mowiles przez telefon. Oj zebym wczesniej wiedzial :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka