Dodaj do ulubionych

Szukam info nt. firmy Microstrategy

04.05.10, 11:33
Poszukuję info nt. warunków pracy w tej firmie w dziale IT:
- atmosfera - koleżeńska czy wyścig szczurów
- stosunek kierownictwa do pracowników - olewacko-wymagający czy lepszy
- możliwości rozwoju
- możliwości wyjazdów do pracy nad prj. poza PL
- realna możliwość wypracowania bonusów
- podwyżki - są, nie ma, jeśli są to czy sensowne
- własne przemyślenia mile widziane :)

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • allerune Re: Szukam info nt. firmy Microstrategy 05.05.10, 14:47
      > - możliwości wyjazdów do pracy nad prj. poza PL

z ciekawości, czy uważasz to za zaletę czy wadę?

Mnie osobiście na początku to bawiło, ale okąd się przekonałem, że siedzę obok
      gościa, który na rękę dostaje 6-7 razy więcej niż ja i to ja go uczę co ma
      robić, udział w projektach zachodnich zamieniłem na pracę na zachodzie...

Co do Microstrategy. Całkiem nieźle stoi na zachodzie, używają jej koncerny
      (jeden z moich klientów, telekomunikacja). Jak już porzucisz firmę w PL myślę,
      że nie będziesz narzekał na oferty.
      • czlowiek-z-blizna Re: Szukam info nt. firmy Microstrategy 06.05.10, 15:48
        Hej, dzięki za odpowiedź.

Odpowiedź jest banalna: kto co lubi :) W moim przypadku było tak że przez dwa
        lata siedziałem bite 40h tyg. klepiąc kod, dupa przyrosła mi do krzesła i miałem
        dość. Żadnych perspektyw rozwoju i awansu w rozsądnym czasie. Zmiana środowiska
        co jakiś czas ma na mnie pozytywny wpływ, odsuwa w czasie znudzenie i wypalenie,
        nowi ludzie, nowe otoczenie, techniki, etc. Stawki pracy on-site są wyższe,
        zawsze to parę groszy więcej. Tak, zgadza się, niejednokrotnie współpracownicy
        zagraniczni zarabiają więcej ale nie zapominaj że koszty utrzymania w danym
        kraju mogą być inne a PL to niestety kraj drugiej kategorii w oczach Europy
        Zach. i źródło taniej siły roboczej więc czego się spodziewać? I tak, masz
        rację, mnie również chodzi po głowie zamiana pracy na pracę na zachodzie. Póki
        co zbieram skillsy, wiedzę i doświadczenie żeby mieć z czym wyjechać. Jesteś
        30-, 30+ czy może 40+?
        • allerune Re: Szukam info nt. firmy Microstrategy 06.05.10, 23:10
          28 ;) od niecałych 3 lat, z przerwami, na zachodzie i tylko kontrakty
          • Gość: joman Re: Szukam info nt. firmy Microstrategy IP: *.chello.pl 07.05.10, 00:53
            akurat allerun to siedzi chyba caly czas na forum, a nie na zachodzie :) taka
            forma dowartosciowania sie chyba :) w jakiej dzialce siespecjalizujesz jesli
            wolno spytac?
            musisz zrozumiec allerun ze praca na zachodzie moze i jest lepiej platna, ale
            nie dla kazdego mozliwa (ja bym np. rodziny nie zostawil w PL, bo w DE lepiej placa)
            • czlowiek-z-blizna Re: Szukam info nt. firmy Microstrategy 07.05.10, 09:20
              > w jakiej dzialce siespecjalizujesz jesli wolno spytac?

Nie wiem czy można to nazwać działką. Ostatnie dwa lata spędziłem rozwijając,
              testując i supportując aplikację biznesową. Niestety, żadne standardowe klocki
              których wiedzę można wykorzystać gdzieś indziej, możliwości rozwoju też kiepskie
              więc szukam czegoś nowego.
              • Gość: Joman Re: Szukam info nt. firmy Microstrategy IP: 94.42.85.* 07.05.10, 12:07
                No to rozumiem, że analiza systemowa, analiza biznesowa?
                Szuka się takich specjalistów od modelowania itd.
                • czlowiek-z-blizna Re: Szukam info nt. firmy Microstrategy 07.05.10, 12:46
                  Niestety, jeszcze za krótkie nogi i doświadczenia nie mam odpowiedniego na takie
                  stanowisko. To ja dostawałem od analityka specyfikację do implementacji.
                  • Gość: Joman Re: Szukam info nt. firmy Microstrategy IP: 94.42.85.* 07.05.10, 14:31
                    Mysle ze sprobowac powinienes. Sa ludzie ktorzy od pozycji analityka
                    systemowego/biznesowego zaczynaja (poniekąd ja)
            • allerune Re: Szukam info nt. firmy Microstrategy 09.05.10, 12:28
              > akurat allerun to siedzi chyba caly czas na forum, a nie na zachodzie :)

w sumie racja, nie przemęczałem się przez ostatnie parę miechów :D

> w jakiej dzialce siespecjalizujesz jesli
              > wolno spytac?

BI

> nie dla kazdego mozliwa (ja bym np. rodziny nie zostawil w PL, bo w DE lepiej p
              > laca)

i dlatego w PL jest raj dla firm informatycznych szukających taniej siły
              roboczej, ludzie nawet w PL nie chcą się przenosić z miasta do miasta, więc
              muszą pracować za tyle ile im dają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka