Gość: wahacz IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.13, 09:30 Czy ktoś z Was może pracuje w T-Mobile Polska w Warszawie (w IT)? Jak to generalnie teraz wygląda? Jakie warunki pracy? Jaka atmosfera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asd Re: T-Mobile Polska IP: anonymous-tor-proxy 10.12.13, 22:51 Dno. Śmieszna firemka, w której wszyscy poczynając od szeregowych pracowników, przez kierownictwo do dyrektorów mają wszystko w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: T-Mobile Polska IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.14, 18:24 A znacie jakieś normalne firmy telco/zajmujące się telco w swoim portfolio projektów? 4 operatorów oligopolistów pomijam, bo słyszałem o nich raczej negatywne opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: T-Mobile Polska IP: 213.192.66.* 15.01.14, 09:26 Kwestia o jakim obszarze IT myślisz? Ja pracowałem około 2 lat w T-Mobile i nie było tak źle. Fakt, że jest tam jeszcze sporo ludzi z ogromnym leniem w dupie, którym nie chce się pracować, ale to się powoli zmienia. Decyzje zarządzających są takie, aby powoli ludzi wymieniać lub zamieniać ich obszarami pracy. Cel jest taki, żeby ich zmotywować do pracy. Najgorsi są Ci, którzy pracują tam bardzo długo, tzn. więcej niż około 7-8 lat. Ogólnie na tle innych firm działających w Polsce T-Mobile wygląda całkiem dobrze. Na pewno technologie IT są tam na wysokim poziomie i firma dobrze płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: T-Mobile Polska IP: *.evj.voljatel.net 23.04.14, 20:57 Ciekawe podejście, zamienić obszary pracy. Czyli administrator unix będzie administrować serwerami windows, ten z kolej zajmie się bazami danych, a ten od baz to pewnie będzie telefony odbierać.... Ponadto warto by doprecyzować na przykładach pojęcie "leń w d..." oraz uzasadnić wyższość wprowadzania nowego "podobno wydajniejszego", zastępując stare i sprawdzone. A poważnie to chyba przeniosę numer do innego operatora bo pewnie niedługo nic nie będzie działać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minotaur Re: T-Mobile Polska IP: 192.241.171.* 09.03.14, 10:45 Piszesz "w IT" - ale chodzi Ci dokładnie o "dział IT" czy na "stanowisko IT"? Bo to dwie różne rzeczy, w przypadku T-Mobile. Co do pracodawcy, ogólnie. Zgodzę się, że najdłużej pracującym przewraca się tam w głowach, ale nie bynajmniej od nawału pracy. Poza tym mianowanie menadżerami ludzi bez kompetencji do zarządzania personelem zdarza się tam bardzo często. Kto na tym traci? Oczywiście ich podwładni (duża rotacja bardziej wartościowych pracowników) T-Mobile to taka firma uśredniająca - mentalnie i pod kątem kwalifikacji specjalistycznych. Jeśli to komuś odpowiada - będzie to dla niego dobre miejsce do odwalania - znaczy się wykonywania swojej pracy. Co do technologii - zgodzę się. Co do zarobków - teraz szału nie ma, kiedyś było lepiej. Teraz - średnia rynkowa. Kiedyś - jedno co ich wyróżniało to pakiet socjalny, naprawdę bogaty (m.in. dodatkowy dzień wolny na urodziny czy imieniny, premia roczna za wyniki, ubezpieczenie grupowe, zakładowy fundusz socjalny, karta sportowa i opieka medyczna, wyjazdy integracyjne, szkolenia zewnętrzne). Jak jest teraz pod tym względem? Nie wiem. Musisz się dowiedzieć. Pamiętaj jednak, że pakiet socjalny to nie wszystko. Generalnie - jeśli jednak chcesz iść do przechowalni bez większych wyzwań - to dobre miejsce, doczekasz spokojnie emerytury jak będziesz miał szczęście. Jeśli jednak szukasz nawet tych średnich wyzwań, a dopiero później cieplejszej posadki, po kilkuletniej pracy na której będziesz dalej takim samym "szarym pracownikiem" jak przed - proponuję uplasować T-Mobile na dalszym miejscu zainteresowania w kategorii "mój przyszły pracodawca". Odpowiedz Link Zgłoś
monbelllu Re: T-Mobile Polska 02.04.14, 03:25 Potwierdzam to co napisano powyżej, średniactwo króluje a ci którzy pracują tam już kilka lat ( jest ich dosyć znaczna liczba) nie dadzą nic owego wprowadzić, bo po co, skoro jakoś to wszystko działa, a nie działa zbyt wydajnie. ;/ No i jeszcze to typowe polskie piekiełko, czyli obmawianie współpracowników w kuchni czy toalecie i kablowanie, nawet jeśli nie ma się żadnych dowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś Re: T-Mobile Polska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.14, 23:28 Sporo się zmieniło. Zmieniła się siedziba i częściowo sposób organizacji pracy. Nowa siedziba jest na "Służewcu Biurowym". Moim zdaniem niestety, bo wieczne korki, ale zawsze jest grupa, która sobie chwali zmianę, bo ma bliżej. Do tego open space wpływający pozytywnie na ukrócenie obijania się, bo co chwila ktoś ci patrzy w monitor. Praca nie dla tych, którzy nie lubią, gdy ich ktoś zachodzi od tyłu. Ale to nie jedyna firma z "wielkiej czwórki telco", która ma takie biura w siedzibie głównej. O innych zmianach się chcę za dużo pisać, bo mogą za bardzo zahaczać o tajemnice firmową. Generalnie mogę w dużym stopniu zgodzić się z przedmówcami. Odpowiedz Link Zgłoś