Dodaj do ulubionych

Rema - Reuven Shapira - Maripol

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 22:03
Czy ktoś może coś powiedzieć na temat developera pod nazwą Rema lub też jej
prezesa Reuven Shapira, który jest właścicielem tejże firmy, a w latach 2000 -
2003 szefował firmie Maripol. Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w tej
inwestycji i stąd moje wątpliwości. Może są na forum osoby, które w tym
czasie miały kontakt z firmą Maripol. Pozdrawiam
janusz
Obserwuj wątek
    • Gość: m. Re: sądząc z nazwiska jest Żydem. IP: *.chello.pl 05.03.06, 22:28
      • 4panerny Re: sądząc z nazwiska jest Żydem. 20.05.06, 14:23
        a
      • Gość: kiki Re: sądząc z nazwiska jest Żydem. IP: *.eranet.pl 20.05.06, 14:24
        aga
      • Gość: n. Re: sądząc z nazwiska jest Żydem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 13:10
        i co z tego faktu wynika?
        • Gość: martin Re: sądząc z nazwiska jest Żydem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 14:56
          A co ma wynikac? :)
          Podaje info. Rozumiem je.
          Jesli natomiast Ty prosisz o kazda interpretacje informacji swoje otoczenie, bo
          nie jestes tego w stanie zanalizowac, to nawet zamieszczony komentarz wiele tu
          nie pomoze :) Jego tez nie zrozumiesz, chyba ze poprosisz kogos o interpretacje
          komentarza :)
          Swoja droga podalem zrodlo. Mogles zajrzec, przeczytac komentarz zamieszczony w
          Rzepie, a nie isc najprostsza droga, czyli "napiszcie mi, co tam pisza, bo mi
          sie nie chce czytac" :)
          Pozdrawiam
    • Gość: elfnet Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.info 07.03.06, 18:34
      może ktos jednak cos wie?
      • Gość: m Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:36
        ?
        • Gość: andrzej Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.centertel.pl 21.03.06, 00:35
          itaj,
          tez sie zastanawialem nad zakupem mieszkania u nich, ale raczej nie zaryzykuje.
          kapital zakladowy spolki ktora buduje to 50 tys PLN, wiec jesli zbankrutuje to
          wlasciciel odpowiada tylko do wysokosci tej kwoty,nigdy nic nie budowali, nie
          maja jeszcze pozwolenia, nic nie wiedza nic nie maja - oczywiscie poza cenami
          mieszkan. Boje sie ze nawet jesli blok powstanie to ilosc wad spowoduje ze go
          zaraz wyburza - to dopiero ich poczatki wiec pewnie sie musza sporo nauczyc - a
          zwlaszcza nie podoba mi sie ze jako projekty zrealizowane podaja nie swoje
          budynki - to smierdzi jakims przekretem - probuja dac sobie referencje nie
          swoja praca
          • Gość: mart Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 12:19
            Co do projektów, na które się powołują, to sprawdziłem w Maripolu i
            potwierdzono mi to, co Rema napisała w swej ulotce, czyli że brali udział przy
            tych projektach. Właściciel Remy był prezesem Maripolu w latach 2000 - 2003.
            Nie można więc uznac informacji przez nich zawartych za przekłamanie. Ja w
            każdym razie zaryzykowałem. Pozdrawiam
            • Gość: db Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.pekao.com.pl 21.03.06, 16:29
              Ja obawiałbym się jednego, że między owym budynkiem a ul. Wrzesińską, na
              działce która nie należy do Remy, wybudują blok o podobnej wielkości, a wtedy
              pozostanie wlepianie się w inne okna
              • Gość: marti Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 18:27
                Okno mam na Okrzei :)
            • o_k Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol 22.03.06, 11:59
              cóż, ja też zaryzykowałem, jak dla mnie rewelacyjna lokalizacja, a okien 6
              piętra żaden budynek na Wrzesińskiej nie powinien przysłonić ;)
            • Gość: arti Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.pekao.com.pl 23.03.06, 14:16
              Pytanie do wszystkich, którzy podpisali umowę rezerwacyjną - czy dokonywaliście
              jakiś zmian zapisów tej umowy?
              • Gość: martins Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 14:57
                Ja dokonywałem sporo zmian w umowie i nie było najmniejszych problemów z moimi
                propozycjami. Oczywiście zmiany były w granicach rozsądku, tzn. "wy nie
                stracicie, ja natomiast zyskuje". Wbrew pozorom to jest mozliwe :) Trochę nawet
                niepokoiła mnie ta uległość, ale.. :) W każdym razie elastyczność w moim
                przypadku była spora
                Martins
                • Gość: arti Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.pekao.com.pl 23.03.06, 15:10
                  masz jakiś namiar do siebie, chętnie skorzystam z doświadczeń innych
                • o_k Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol 23.03.06, 22:35
                  właśnie, ja również dokonałem bardzo wielu zmian, co prawda w większości
                  stylistycznych, ale zgodzili sie bez problemu
                  • Gość: niki Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.aster.pl 23.03.06, 23:37
                    Ciekawe czy escrow łykną?
          • Gość: gosc portalu Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.srvsquid1.gln / 195.68.110.* 22.03.06, 18:17
            kapital zakladowy co prawda niski, ale przeciez spolka ma tez majatek, chocby w
            postaci nieruchomosci, ktorej jest wlascicielem
            • Gość: andrzej Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.centertel.pl 22.03.06, 21:46
              Tak sie zastanawiam, widze jak sie decydujecie nie moja sprawa ale moze w
              zwiazku z tym ze tez myslalem nad ta inwestycja to dodam dwa grosz:)
              Co do kapitalu zakladowego - piszesz o nieruchomosci - chyba nie jestes
              prawnikiem- nie spolka rema jest wlascicielem (wpis do KRS), co do
              nieruchomosci to rzeczywiscie mialbys racje gdyby jej zalozycielem byla rema a
              nie Pan R, a pan R moze miec wszystko na zone i nie posiadac majatku wiec
              roszczenia beda zaspokojone z kapitalu zakladowego 50 tys. Nie bede komentowal
              doswiadczenia zalozyciela spolki bo nikomu nie chce niczego odradzac - nie moj
              cyrk i malpy tez nie moje:) . Wyjasnilem tylko kwestje ktorej mozesz nie byc po
              prostu swiadomu. Z drugiej strony nie do konca tez wiem na co sie
              zdecydowales , bo wszystko poki co jest malo klarowne, a nawet jest to wielka
              niewiadoma.
              • Gość: Kabi Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.chello.pl 22.03.06, 22:48
                Witam, ja też będę tam mieszkać. Właśnie podpisałam rezerwację. A moi znajomi
                kupili od p. R 2 mieszkania w poprzedniej inwestycji(co prawda pod inną nazwą)
                i są zadowoleni. pozdrawiam przyszłych sąsiadów
                • Gość: andrzej Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.centertel.pl 22.03.06, 23:12
                  ale oni niczego jeszcze nie zbudowali wiec w jakiej inwestycji?
                  chyba ze sami o tym nie wiedzieli ze cos zbudowali i o tym nie informuja?
                  • Gość: JQ Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 16:06
                    mam wrażenie, zę panu Andrzejowi za bardzo na czymś zależy... Ustalmy jedno.
                    Czy rzetelnośc gwarantuje osoba? czy może firma? co jak są 2 osoby, które
                    zamieniają się ztanowiskami w swoich firmach. Pan A pracuje dla Firmy X, a Pan
                    B dla firmy Y. A+X stanowili rzetelny tandem B+Y niestety nie. Pytanie: Czy A+Y
                    będą rzetelni? a może B+X bedą rzetelni? ja wierzę, zę firma to człowiek, wiec
                    gwarancją dla mnie jest osoba, a nie firma dla której pracuje. A dzie miejsce
                    dla podwykonawców? Przeciez oni też mają wpływ... Ciekawe, czy pan andrzej ma
                    żonę, którą zarekomendowali mu koledzy... bo miała dobrą rekomendację i
                    doświadczenie ;) Pozdrawiam.
                    • Gość: martin Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 18:27
                      A może pojawili się kolejni sąsiedz? :)
                      • Gość: arti Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.pekao.com.pl 12.04.06, 10:59
                        Sąsiadami to będziemy, ale za 1,5 roku (może) :)
                        • Gość: Sąsiad Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.acn.waw.pl 18.04.06, 23:08
                          Czy ktos z forumowiczów negocjował harmonogram wpłat, proponowany w umowie
                          rezerwacyjnej?
                          • Gość: martis Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 01:20
                            Tak. Ostatnia rate. Nie było problemu.
                            • Gość: LIla Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:39
                              Tak. my też, wszystkie raty od początku do końca.
                              Na początku mniej, na końcu więcej. Mniej więcej.

Kto był podpisać z wami wumowe - taki Pan z bliskiego wschodu, z rosyjskim
                              akcentem??? :)
                              • okrzei_24 nadal cisza 01.09.06, 18:15
                                czy sądzicie że podniosą ceny????
                                • Gość: mikrobi Re: nadal cisza IP: *.aster.pl 01.09.06, 19:14
                                  a kto im to wtedy kupi?
                                  • okrzei_24 Re: nadal cisza 02.02.07, 20:25
                                    więcej będzie tych co kupią
                                    niż tych co nie....
    • Gość: kazik okrzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:47
      Czesc
      ja wlasnie chce podpisac umowe rezerwacyjna.

Powiedzcie mi co i jak negocowaliscie?

Czy wplatę rat tez da sie negocjowac???

Ogólnie z tego co wiem, tak firma ma dobra reputacje i budynek na Okrzei wypali.

Czy wiecie moze, czy ta zabetonowana kamienica od tylu podwórka bedzie
      wyburzona???

Dzieki bardzo za pomoc.
      MOze powinnismy miec jakies swoje forum :)
      • Gość: martis Re: okrzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 22:14
        Raty negocjowałem, ale negocjacja wyglądała tak, że poprosiłem, bo to była
        opcja, która mi pasuje i bez problemu powiedziano mi "tak". Po pierwsze bardzo
        miła i przyjazna obsługa, a po drugie rozsądnie podeszli do sprawy: lepszy
        klient, który uczciwie mówi, że konkretne raty może wpłacać w określonym
        czasie, niż taki, który nie wiadomo, kiedy zapłaci.
        Pozdrawiam i witam w gronie przyszłych sąsiadów
        Martis
        • Gość: kazik Re: okrzei IP: *.crowley.pl 08.05.06, 23:32
          czy jest do ciebie jakis kontakt mailowy?

chcialbym sie dowiedziec cos wiecej o tej rezerwacji.

fanton@wp.pl
      • Gość: JQ Re: okrzei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 11:54
        Kamienica (z zabitymi oknami) zostanie wyburzona i z tego co mówi godpodarz
        kamienicy przy ulicy (sąsiedniej) to tam powstanie parking dla basenu, więc nie
        będzie nic zasłaniać. Nie wiadomo jednak czy to pewne, a po drugie czy
        późniejsze plany nie będą inne. JQ
        • Gość: andrzej Re: okrzei IP: *.centertel.pl 10.05.06, 00:45
          piszecie ze deweloper wiarygodny
          a ja sie zastamawiam , jak dewloper kory nic jeszcze nie wybudowal, ma
          minimalny kapital, czyli odpowiada do wysokosci 50 KPLN, a w dodatku podaje za
          swoje inwestycje ktorych nie wybudowal - czyli klamie, jest dla was deweloperem
          wiarygodnym. Nie wiem co sie z ludzmi dzieje, ale mam wrazenie ze cos
          wszystkich cala ta sytuacja polityczna w kraju oslepila.
          Moze wam podam swoj no, konta i wplaccie na nie po 10 KPL , dodam ze rowniez
          jestem wiaruygodny i wydam te pieniadze rozsadnie, co w yna to:).. mam podac
          konto
          • Gość: martis Re: okrzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 09:28
            Drogi kologo
            Co oznacza "piszecie, że jest wiarygodny" - przeciez to napisała jedna osoba.
            Osobie, ktora tak niesolidnie traktuje tych, od których chce pieniądze, raczej
            ich nie dostanie. Dlatego możesz dać sobie spokój z podawaniem numeru konta.
            Co do faktu, iż osoby związane z tą firma pracowały przy wcześniejszych
            inwestycjach, jest prawą na 100%. Kolejny raz nie dokładnie potraktowałeś
            informacje. W przeciwieństwie do Ciebie zadzwoniłem do tej firmy i powierdzono
            mi informacje zawarte w folderze Remy, że osoby te brały udział w powstawaniu
            wymienionych inwestycji. Co więcej wysiliłem się troszkę i poproiłem o ocenę
            osób pracujących w Remie od luidzi, którzy mieszkają np. na Floriańskiej. Też
            potwierdzili fakt istnienia takowej współpracy.
            Zanim więc coś napiszesz, kogoś obrazisz, przemyśl to.
            • Gość: max Re: okrzei IP: *.crowley.pl 15.05.06, 23:34
              Ciekawi mnie

dlaczego Okrzeii sp zoo życzy sobie by korzystać tylko z jego zaufanego
              notariusz a nie innego...

Oraz dlaczego nie prowadzą rachunku powierniczego ani nie współpracują z żadnym
              bankiem....
              • Gość: martin Re: okrzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 15:20
                Moze jednak mozliwe jest zalozenie rachunku powierniczego. A co do notariusza,
                to chyba raczej powszechnie przyjete postepowanie.
                • Gość: lucy Re: okrzei IP: *.crowley.pl 19.05.06, 00:40
                  Nam powiedziano że to nei jest możliwe i się nie upieraliśmy, czy uważasz ze
                  mimo umowy rezerwacyjnej można to jakoś zmienić?
                  • Gość: martin Re: okrzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:18
                    Eeeee tam, niemozliwe. Moze by tak powalczyc w rozmowie :)
                    • Gość: martin Re: okrzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 01:25
                      Pomyślałem, że wkleje, gdyby ktoś nie zwrócił uwagi :)

Rzeczpospolita, 29 maj 2006

Blisko parku Praskiego
                      W samym centrum dzielnicy nowych inwestycji jest niewiele z powodu dość gęstej
                      zabudowy. Czasem zwalnia się jakaś działka po wyburzeniach.

Na przykład apartamenty Marvipolu przy ul. Floriańskiej sprzedały się szybko i
                      są już na rynku wtórnym. Ich ostatnia cena to 8,5 tys. zł za mkw. Ale i
                      lokalizacja wyśmienita: do metra dwa przystanki tramwajem, do parku Praskiego
                      kilkaset metrów, a sama Floriańska to jedna z ładniejszych praskich ulic.

W pobliskim budynku firmy Rema, przy ul. Okrzei, zostało do kupienia jedno
                      mieszkanie - 79 mkw. - na parterze, z ogródkiem od podwórka. Kosztuje 410 tys.
                      zł (plus miejsce postojowe za 32 tys. zł).

Milo się to czyta. Po pierwsze, u sąsiadów piekna cena 8,5 tys :), po drugie
                      poszło wszystko, czyli jednak jesteśmy atrakcyjni :) Po trzecie czekamy na
                      sąsiada z parteru :)
                      • justa9910 Re: okrzei 30.05.06, 15:48
                        jak Wy się dowiadujecie o tych budowach?Developera chyba nie było na targach (a
                        może się mylę), a tu wszystko sprzedane????
                        • Gość: martin Re: okrzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 16:41
                          Był, był. Na targacj na początku marca. Wtedy się pojawił. JA zarezerwowałem
                          dwa mieszkania z czego cztery dni później wybrałem jedno. Wtedy pytałem, czy
                          mógłbym wybrać mieszkanie inne, tzn. na które nie zdecydowałem się w sobotę,
                          lecz we wtorek i usłyszałem, że niestety już "poszlo".
                          Szybko sie rozeszlo, to fakt.
                      • Gość: miki Re: okrzei IP: *.aster.pl 01.06.06, 00:32
                        Jakiś czas temu spółka Okrzei dostała pozwolenie na rozbiórkę isteniejącej
                        zabudowy, ale podejrzewam, że nie zaczną oczyszczać terenu dopuki nie dostaną
                        pozwolenia na budowę
                        • Gość: lucy Re: okrzei IP: *.crowley.pl 01.06.06, 11:48
                          nawet napewno, nie zamierzają niczego tknąć i robić robote za gminę, póki nie
                          dostaną papierów.
                          powiedziano mi także, ze budynek moze trochę ulec zmianie, bo jest jakiś kłopot
                          z konserwatorem,
                          no i ten budynek z tyłu mają rozebrać, bo inaczej sie zapadnie.
                          • Gość: miki Re: okrzei IP: *.aster.pl 01.06.06, 20:08
                            Który budynek z tyłu? ten opustoszały? on nie stoi na tej działce
                            • Gość: lucy Re: okrzei IP: *.crowley.pl 01.06.06, 23:59
                              no nie stoi ale stoi obok. i co, chcesz na neigo codziennie patrzeć???
                              maja go rozebrać bo i tak padnie przy robieniu fundamentów.
                              • Gość: miki Re: okrzei IP: *.aster.pl 02.06.06, 00:05
                                Pewnie, ze chce. To przecież sama esencja tej dzielnicy. Mam nadzieję, że nie
                                będziesz musiała dopłacać za rozbiorkę :)
                                • Gość: lucy Re: okrzei IP: *.crowley.pl 02.06.06, 12:24
                                  ja nie chce i nie chce też znosić imprezowni jakie tam się swojego czasu
                                  urządzało. chyba ze ją odnowią bedzie to w miarę 'normalny' budynek. w co
                                  bardzo wątpię bo sprawa nalezy do gminy która wiadomo jak funkcjonuje.
                                  dopłacać? ha.
          • Gość: Bankowiec Re: okrzei IP: 193.108.194.* 07.07.06, 11:32
            Witaj Andrzeju,
            Nie chcę Cię obrażać, ale Twoja wiedza na temat prowadzenia inwestycji
            mieszkaniowych (nie tylko developerskich ale także spóldzielni mieszkaniowych)
            jest żadna. Gdybyś zadał sobie trochę trudu i przejrzał kilka stron
            internetowych developerów, zauważyłbyś na pewno, że praktycznie każda duża
            firma developerska (np. ASBUD - jest ASBUD Piaseczno, Tarczyńska, Konstancin,
            itd.) i niektóre spółdzielnie mieszkaniowe (np. WŁODARZEWSKA - jest ich
            przecież kilka - I, II, III, IV, itd., a prezesi ci sami) zakładają spółki /
            spółdzielnie celowe dla danej inwestycji. Powoduje to przejrzystość całego
            procesu inwestycyjnego dla danej budowy przez co nie miesza się z równolegle
            prowadzonymi innymi inwestycjami - nie ma np. przepływu gotówki pomiędzy jedną
            inwestycją a drugą co często miało miejsce przy spółdzielniach mieszkaniowych w
            latach 90-tych (większość z takich spółdzielni upadła - np. SM KWADRAT). A co
            najważniejsze - praktycznie wszystkie banki, w których developer chce zaciągnąć
            kredyt na inwestycję, wymagają aby założył na każdą z inwestycji nową spółkę
            celową, właśnie po to aby była przejrzystość inwestycji i finansowało się
            dokładnie tą inwestycję. Podobnie było i jest z firmą Rema p. Shapira. Do
            każdej inwestycji powoływał nową spółkę. Daltego też może mówić, że zrealizował
            już kilka inwestycji i wcale nie będzie się mijał z prawdą.
            Powyższa moja wiedza wynika z tego, że pracuję w banku i osobiście
            rozpatrywałem projekty inwestycyjne różnych developerów i spółdzielni
            mieszkaniowych a finalnie zostały udzielone im kredyty.
            Pozdrawiam
            • Gość: kostek Re: okrzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 13:35
              A inwestycje REMY rozpatrywałeś??:)))
              Fajnie byłoby wiedzieć:))))
    • Gość: lucy Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.crowley.pl 02.07.06, 21:24
      dostaliście już wzór umowy wstępnej???

• Gość: lucy Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.crowley.pl 03.07.06, 20:06
      nikt?
      • Gość: lokator Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 14:45
        Ja dostałem, ale jeszcze nie miałem czasu sięjej przyjżeć :( Podejrzewam, zę
        dostali wszyscy, bo poszła mailowo, ale warto się z sobą 'zgadać', że by razem
        wynegocjować lepsze warunki (mam na myśli transze, a także zabazpieczenie
        prawne).
        • Gość: lucy Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:18
          otóż to, miałam to samo na myśli

umowa jest a pozwolenie ani widu ani słychu....
    • okrzei_24 Serdecznie Zapraszam na nasze FORUM 05.07.06, 11:46
      które założyłam dla wszystkich przyszłych sąsiadów:))

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=40700
    • Gość: lucy mają 2 tygodnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 15:38
      by dostac pozwolenie
      a jak nie, to oddadzą pieniązki?????
      • snakecorn Re: 18.07.06, 10:31
        Gość portalu: lucy napisał(a):

> mają 2 tygodnie by dostac pozwolenie
        > a jak nie, to oddadzą pieniązki?????

tak, maja oddac
        a o pozwoleniu przeczytasz na forum

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=40700
        Pzdr
        • okrzei_24 Re: 19.07.06, 15:38
          dziękuję za info:)))
    • okrzei_24 niestety 26.07.06, 19:54
      nadal cisza
      wiec chyba jednak budowa nie ruszy.............
    • okrzei_24 Przyszło p i s m o 27.07.06, 23:15
      proszą o dalsze potwierdzenie rezerwacji

powinniśmy rozważnie odpowiedzieć

zapraszam na forum!!!!
      • Gość: jajdo Re: Przyszło p i s m o IP: *.centertel.pl 18.09.06, 23:21
        .
        • Gość: krzys Re: Przyszło p i s m o IP: *.eranet.pl 19.09.06, 15:48
          Witam,
          Czy ktos jeszcze dostal niepokojace pismo dotyczace zmiany zapisow umowy
          rezerwacyjnej w czesci : cena?
          • snakecorn Re: Przyszło p i s m o 20.09.06, 09:23
            Chyba wszyscy dostali
            Płać i płacz(
            • Gość: krzys Re: Przyszło p i s m o IP: *.crowley.pl 20.09.06, 09:46
              Myslisz ze nie ma innego wyjscia?
              Powinni chyba udowodnic jaki dodatkowy koszt poniosą
              • snakecorn Re: Przyszło p i s m o 20.09.06, 10:27
                Niczego nie udowodnia bo na razie konserwator niczego jeszcze nie nakazal. To
                sa na razie luzne rozmowy o wzmocnieniu kamienicy 'pod sowami'. A 'nasz'
                developer po prostu bezczelnie wykorzystuje sytuacje na rynku zaslaniajac sie
                konserwatorem.
                Ja nie widze innego wyjscia jak przystac na warunki, bo procesowac sie latami
                to mi sie nie chce. Zreszta nawet jak wygram proces, to spolka 'Okrzei' z czego
                mi wyplaci odszkodowanie? Przeciez oni nie maja zadnego majatku.
                No chyba, ze macie jakies inne pomysly?
                • Gość: lucy Re: Przyszło p i s m o IP: *.crowley.pl 27.09.06, 01:05
                  Moe dostaliśmy jeszcze żadnego pisma...
                  Ale tak naprawdę umówmy się że to zwykłe cwanactwo i wykorzystywanie ludzi.

Opóźnia im się budowa - ceny mieszkań rosną, to muszą jakoś nadrobić, tak?

Jedyne co mogę powiedzieć to to, ze powinniśmy razem ich uderzyć, że tak się
                  NIE ROBI. TO nie nasz problem ze nie mają pozwolenia, i nie nasz problem ze
                  ceny rosną.

Jak będzie jeden front, to może coś zdziałamy?
                  • Gość: mart Re: Przyszło p i s m o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 03:46
                    No tak, al jesli maja rzeczywiscie wzrosnac koszty, czyli koniecznosc
                    wzmocnienia fundamentow "pod sowami" no to chyba my powinnismy pokryc koszty.

Przeciez to my bedziemy wlascicielami. Nie widze powodu, by te koszty ponosil
                    developer.
                    • Gość: zgorszony Re: Przyszło p i s m o IP: *.crowley.pl 02.10.06, 14:58
                      O czym ty piszesz, jakie koszty dewelopera.
                      Przecież on na tym i tak zarobi krocie, a jak deweloper wpadnie na pomysl ze
                      chce sobie zalozyc lokate na milion i napisze ze mu potrzeby wzrosly to tez
                      napiszesz czemu nie mamy doplacic ( w koncu jak na fundament dolozymy bo
                      bedziemy tam mieszkac, to i jemu doluzmy bo to w koncu on nam M wybuduje), co
                      chlop bedzie wlasne pieniadze w banku mrozil.
                      Tyle ile on na tej budowie zarobi na czysto to tyn w zyciu pewnie nie zarobisz,
                      bo nawet jakbys w LOTTO zagrala to i tak pewnie 6 mniej placą niż jego zysk.
                      • Gość: bart Re: Przyszło p i s m o IP: *.chello.pl 11.10.06, 23:27
                        Radziłam się prawników. Powiedzieli, że najlepiej napisać do nich ostre pismo,
                        że nie zgadzam sie na to, ale niestety to nic nie da. I nie wazne czy podwyżka
                        wynika z faktycznych kosztów nieprzewidzianych czy ze zwykłej checi zarobienia
                        wiecej, to nietety deweloper ma na de mna przewagę. Mogę podać go do sądu
                        cywilnego i czekać ponad pewnie 3 lata na to czy uda mi się udowodnić, że
                        mogłem zarobić na mieszkaniu jakąś kwotę. Nawet jeśli uda mi sie wygrać sprawę,
                        co jak twierdzą moi prawnicy, bedzie trudne, bo bedę musiał udowodnic, że
                        mogłem kupić inne mieszkanie w tym samym miejscu i tej samej cenie, a później
                        sprzedać je za okreslona cenę, i dostanę odszkodowanie to będzie to po kilku
                        latach, a deweloper bedzie miał prawo odwołac się od wyroku, to znwu
                        przeciagnie się o kilka lat. Jesli nie podpiszę aneksu to obawiam się, że
                        deweloper wypnie się na mnie i sprzeda moje mieszkanie za jeszcze wyższa cenę (
                        a może to zrobić ). Prosze o poradę co mam zrobić. Mam podpisać aneks 16
                        października bo podobno dopiero wtedy bedzie dostępny prezes. Odpiszcie
                        szybko.
                        • Gość: Kamil Re: Przyszło p i s m o IP: *.chello.pl 16.12.06, 12:02
                          Może się zdarzyc tak, że developer zerwie z "Wami" umowy zapłaci kary za
                          zerwanie umowy, a sprzeda jeszcze drożej.
                          Ostatnio tak zrobił developer na Górczewskiej przy tesco-była o tym mowa w TV.
                          Jeszcze tak samo zrobił gigant wśród developerów "Pekao"-chyba na okopowekj-nie
                          jestem pewien.

Więc moim skromnym zdaniem lepiej się zgodzić na tą podwyżke.

A skoro budowa jeszcze się nie zaczeła-więc koszty wybudowania takiego budynku z
                          miesiąca na miesiac rosną.
                          Przykłądy:
                          2 lata temu za m2 malowania ściany brali wykonawcy2-2,5 PLN. Teraz 8,5
                          Tynki -19pln/m2(tynk cem-wap). Teraz około 36 PLN.

Więc na 100000% developer ma rację , że koszty wykonania rosną.
                          A Generalni Wykonawcy mają tyle roboty, że byle czego i za grosze nie biorą. Sam
                          pracuje w jednej z wiekszych firm budowlanych i teraz jest tak, ze developerzy
                          poprostu nas "błagają"(dosłownie) by złożyć im ofertę na wykonanie inwestycji.

Pozdrawiam,

Niedoszły kupiec (niestety wszystko było już sprzedane)
    • okrzei_24 budują czy nie? 29.12.06, 03:05
      bo zaczynam się wkurzać.....
    • okrzei_24 Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol 26.01.07, 15:03
      nic się nie dzieje
      developer nadal zwala na urząd
      porażka....
    • Gość: Zaloguj się Re: Rema - Reuven Shapira - Maripol IP: *.chello.pl 14.05.07, 19:32
      MIeszkańcy!!!
      Ustawiali dziś kontenery
      Wkońcu!!!!

Niedoszły kupiec (Na szczeście)

Powodzenia.
      Przyda się
      • Gość: mm kontenery stoja,rusztowanie sie rusza,budowa stoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 17:19
        a II rata tuż tuż

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka