Gość: haj Jeszcze tylko 11 dni do pierwszych odbiorów :) IP: 217.153.60.* 15.03.04, 11:07 Jeszcze tylko 11 dni do pierwszych odbiorów :) Jak samopoczucie lokatorów? Jak tam błotne manewry? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dar-ek Wzrost kosztów a umowa 16.03.04, 10:39 Spółdzielnia w rozliczeniu wymaga dopłaty 6,5% w związku ze wzrostem kosztów budowy. Czy ktoś z Was miał w umowie zapis o max. wzroście poniżej tego % i podchodził do wyjaśnienia tej sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Wzrost kosztów a umowa IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 16.03.04, 10:48 A ile Pan płacił za m2? Odpowiedz Link Zgłoś
dar-ek Re: Wzrost kosztów a umowa 16.03.04, 11:32 wiem że kwoty za m2 były różne ale w tym wypadku nie ma to znaczenia chodzi mi tylko o to czy ten zapis w mojej umowie który mówi że koszty mieszkania wzrosną max. 5% ma na tyle mocną wartość prawną że nie przykryje go prawo spółdzielcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Wzrost kosztów a umowa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 12:32 cena z zeszlego roku 3180 jest cena uwzgledniajaca wzros kosztow o 6,4 % Odpowiedz Link Zgłoś
wpal1 Re: Wzrost kosztów a umowa 16.03.04, 12:33 Jak to były różne ceny, proszę o bliższe informacje. Co do górnego limitu wzrostu, to mam wątpliwości, bo kto ma w takim razie zapłacić różnicę za Pana mieszkanie (inni). To jest właśnie ryzyko kupowania w Spółdzielni, a nie od develpera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: Wzrost kosztów a umowa IP: 217.153.60.* 17.03.04, 10:25 Ano były różne - jak ja podpisywałem umowę (lipiec 2002) - było 2950, wcześniej pewnie też były inne. Nie podpisałbym umowy, gdyby nie był określony maksymalny pułap - o ile max może wzrosnąć cena za m2, stąd wynegocjowałem owe 5%, a jeśli rozliczenie kosztów wyszło na 6,4% to jest to ryzyko spółdzielni - musiała je podjąć aby sprzedać więcej mieszkań (w tym m. in. moje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: Wzrost kosztów a umowa IP: 217.153.22.* 22.03.04, 10:06 Jeśli taka paranoja w spółdzielczości możliwa jest do przeforsowania, to wszyscy inni, którzy nie postawili spółdzielni pod ścianą, zapłacą za tych cwańszych. Ja Kochani zapłaciłem 80% bez marudzenia w 2000/2001, zanim powstało moje piętro i to był duży błąd. Można by teraz kupić gotowe (może 10% taniej :)-), a kase przez 3 lata trzymać na lokacie. Może tacy jak ja zaproponowali by spółdzielni by inni (j.w.) zostali mimo "umów cywilno-prawnych" zostali potraktowani równo. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa1 wczorajsza lista... 18.03.04, 08:28 mam nadzieję sąsiedzi, że podpiasaliście listę odnośnie wstrzymania budowy Mileniumm BIS?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 18.03.04, 11:33 Gdzie jest taka lista - chciałbym i ja się tam dopisać... Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa1 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 18.03.04, 12:19 ja również nie miałam okazji podpisać, czego żałuje, ale słyszałam, że wczoraj autor pisma (mieszkaniec naszego osiedla, które zostało rozwieszone na klatkach schodowych dotyczace Millenium BIS zbierał podpisy odwiedzając mieszkańców w domu odnośnie wstrzymania rozpoczącia tej inwestycji. Na rozwieszonym pismie jest kontakt telefoniczny do autora, więc mozna dowiedzić się więcej szczegółów. Szczerze mówiąc odetchnełam z ulgą z nadzieją, że może uda sie coś sęsownego w tej sprawie zrobić. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 podpis pod protestem przeciw milenium bis!!!!!!!!! IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 18.03.04, 14:04 szanowni kochani sasiedzi mam to pismo i ja zbieram deklaracje (jak juz pisalem) przez internet wiec mozna je zlozyc na moj adres PRZYPOMINAM malyksiaze69@wp.pl a tak brzmi pismo: W związku z planami rozszerzenia osiedla Milenium o dodatkowy IX kondygnacyjny budynek Milenium BIS i powstania bardzo ciasnej betonowej zabudowy wyrażamy swój zdecydowany sprzeciw przeciw powstaniu Milenium BIS! Jednocześnie jesteśmy zainteresowani wykupem terenu przeznaczonego pod budowę Milenium BIS prosze przekazac mi imie i nazwisko nr lokalu wraz z nr bloku i informacje ze sie na to zgadzacie!!!!!!!!! pzdr i czekam dzis na te deklaracje maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Jescze 2 dni do pierwszych odbiorów lokali IP: 217.153.60.* 23.03.04, 09:58 Chyba otworze wtedy szampana - tyle czekania.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: Jescze 2 dni do pierwszych odbiorów lokali IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 23.03.04, 10:35 witam jak odbierzesz bez zastrzezen to szampan sie bedzie lal strumieniami:) pzdr maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: LEKTURA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 08:12 Polecam lekture :dom.gazeta.pl/dom/1,50854,1982568.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: LEKTURA - włos się jeży IP: 217.153.60.* 25.03.04, 09:37 jak w temacie - włos się jeży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Pierwsze odbiory IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 25.03.04, 16:35 Ciekawe jak tam pierwsze odbiory mieszkań. Napiszcie sąsiedzi na co trzeba zwrócić uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEB Re: Pierwsze odbiory IP: *.u.mcnet.pl 26.03.04, 08:52 Odebrałem swoje mieszkanie już ponad rok temu i jak do tej pory mam tylko kilka punktów które wyszły na jaw w tym czasie: 1. Tynki na ścianach - nie spawdziłem dokładnie czy żeczywiście są równe (patrz mieszczą się w dopuszczalnych odchyleniach) - oczywiście nie są co brutalnie uwidoczniły listwy przypodłogowe; 2. Okna - już przy odbiorze wymagały regulacji, po roku potrzebują jej znów - niestety pan kierownik budowy nie poczuwa się do tego i jako rozwiązanie proponuje instrukcję obsługi. 3. Drzwi zewnętrzne - osobiście nie mam z nimi problemu, ale z doświadczeń sąsiadów wiem że należy zwrócić uwagę na poprawność ich montażu i ustawienia oraz umiejscowienie uszczelek, które pozwolą uniknąć podejrzanych ciągów powietrznych; To chyba wszystko co przychodzi mi na myśl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa1 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 29.03.04, 11:52 czy orientujecie się jak się sprawa przedstawia z Milenium BIS?? czy juz coś postanowiono w tej sprawie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 milenium BIS IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 29.03.04, 13:43 witaj planujemy rozpocząć akcję w najblizszym czasie na osiedlu jak i w internecie. Bedzie kontak m.in. ze mna przez internet. A sama spółdzielnia niestety dla nas zwrocila sie do urzedu gminy o pozwolenia na budowe. Ale my nie zasypujemy gruszek w popiele. pzdr. maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M1 oddawanie mieszkań IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 30.03.04, 13:24 Czy ktoś już w budynku jeden odebrał mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: oddawanie mieszkań IP: 217.153.22.* 30.03.04, 14:44 A ja mam może egoistyczne pytanie: - czy Ktoś wie jaki jest realny termin montażu windy w klatce A1? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pink Re: winda IP: 195.26.15.* 30.03.04, 20:36 Niestety ani kierownik budowy , ani nikt w dziale sprzedaży nie umie odpowiedzieć na to pytanie. Na to wygląda, że chcąc się urządzić jak najszybciej trzeba będzie wnosić wszystkie materiały budowlane, urządzenia i meble ręcznie. Oczywiście sami tego nie damy rady wnosić. Więc trzeba będzie komuś płacić kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pseudo Re: winda IP: *.de.ibm.com 31.03.04, 12:16 Haj widze ze spoldzielnia ma ogolnie jakis rpoblem z windami. bede sobie pomieszkiwal na slonecznym stoku. tam raczyli wstawic winde do wysokiego budynku z uwagi azeby robotnicy nie meczyli sie wnoszac materialy. nic po tym ze w oddawanych klatkach ludze sami nosza ciezkie materialy i sprzety. tlumaczenie to oczywsiscie brak pieniedzy i ostatnio ze pewnie by ludzie poniszczyli... mi brak slow Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: oddawanie mieszkań IP: 217.153.60.* 31.03.04, 08:49 Tak - ja wczoraj odebrałem, z usterek wymienię rysę na szkle okiennym, brak jednego pokrętła na karoryferze (momentalnie mi załozyli) oraz - i tu uwaga: Niedospawana barierka na balkonie w trzech miejscach - kierownik ma ścigać Novum o poprawienie - po prostu barierka na styku z balkonem nie jest w 3 miejscach przyspawana. Sprawdźcie koniecznie u siebie. Tak nawiasem mówiąc to b. nie podoba mi się zbyt duży spadek podłoża na balkonie, chyba na własną rękę będę to chciał poprawić, bo to ani stolik postawić ani równo do kieliszka nalać :-), butelki też się stoczą na portiernie... pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: oddawanie mieszkań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 08:55 Tylko nie urzadzaj grila na balkonie. pls Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa1 Re: oddawanie mieszkań 31.03.04, 12:11 teraz po ciężkich walkach z odbiorem zacznie Wam się najprzyjemniejsza część - urządzanie mieszkania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borian Re: oddawanie mieszkań IP: *.chello.pl 31.03.04, 13:45 Najprzyjemniej bedzie jak będe wnosił materiały budowlane na piąte piętro :P Bo naszej wpaniałej spółdzielni nie chciało się zamontować windy w A1 :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: oddawanie mieszkań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 14:36 ja bede wnosil na trzecie pietro i nie marudze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: oddawanie mieszkań IP: 217.153.22.* 31.03.04, 15:33 A ja na 8 w budynku nr 4 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: oddawanie mieszkań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 08:18 niedraznij sabotazysto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: oddawanie mieszkań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 08:19 nie draznij nas !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: oddawanie mieszkań IP: 217.153.22.* 01.04.04, 10:53 Dobra, dobra. To tyklo dla tego, że bardzo zależy mi na tym, aby nie wybudowali tego bloku. Zapisuję się na odbiór mieszkania w A1 zaraz po świętach, jak bank przeleje resztę kredytu. Żal mi będzie inwestowac w wykończenie mieszkania, jeśli przez kilka lat będą stukać za oknem, aż zupełnie zasłonią zachodzące słońce :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: oddawanie mieszkań IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 01.04.04, 17:04 to kiepsko, a niby taka dobra spółdzielnia. Zawsze twierdziłem, że lepiej kupować od developera. pozdrawiam i życzę wytrwałości Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa1 do stefanii... 05.04.04, 14:40 stefania, dość dawno temu wspominałaś o dwóch drewnianych drabinkach na balkon które miałyby w jakimś stopniu odsłonić sie od balkonu sasiada. Jedną miała fudowac spółdzielenia, koszt drugiej 50 zł. pokrywalibysmy sami. może wiesz kiedy i gdzie można je nabyć?? majka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 odnośnie protestu "milenium bis" IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 06.04.04, 08:04 Witajcie sasiedzi W najblizszych dniach na osiedlu bedzie wywieszone ogłoszenie o naszych planach zwiazanych z "milenium bis" . Dokładnie rzecz biorac przygotowuję pismo do ... a w ogłoszeniach bedzie male jego streszczenie. Zapoznajcie sie z nim gdyz potem (po swietach) będziemy chcieli przeprowadzić akcję "podopisów" (troche ich było w ostatnim czasie ale to będzie tzw "mocne pismo") pozdrawiam i kontakt ze mna jak zwykle przez e-mail (podany we wczesniejszych wypowiedziach) maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: do stefanii... 06.04.04, 09:40 Hej, Przykro mi ale, chyba to nie byłam ja, bo z racji posiadania balkonu dość "wyizolowanego" ten temat mnie nie interesował... Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Milenium Bis 07.04.04, 09:08 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2010031.html - do poczytania. Sytuacja nie jest identyczna, lecz wniosek jeden, że jak będzie pozwolenie na budowę zostaje ostateczność czyli NSA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 09.04.04, 09:09 podbijam wątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Przekazania lokali, życzenia i takie tam IP: 217.153.60.* 09.04.04, 09:14 Kochani lokatorzy, jak tam wyglądają przekazywane wam mieszkania, są usterki (jakie)? Korzystając z okazji pragne złożyć Wam drodzy sąsiedzi najserdeczniejsze życzenia zdrowych wesołych, rodzinnych świąt wielkanocnych. Wesołego Jajka! Do zobaczenia w nowych M-ileśtam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Przekazania lokali, życzenia i takie tam IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 09.04.04, 09:39 Witam sąsiadów, ja odebrałem mieszkanie wczoraj. Usterki: - wszystkie okna do regulacji i poprawy (większość z nich jest opuszczona, w jednym regulacja jest zwalona tzn. otworzyło się normalnie w płaszczyźnie poziomej, ale kiedy spróbowałem je uchylić to okno zostało tylko na jednym zawiasie i mało brakowało wylądowało by na podłodze :))), w jednym oknie klamka do regulacji była bardzo luźno zamocowana) - trochę drobnych dziur w ścianach, ale fachowcy odrazu je pozalepiali. - brak pokręteł od regulacji kaloryferów. - najlepsze było jednak to że zamiast drzwi anty-włamaniowych GERDY (które zamówiłem) wstawiono mi zwykłe standardowe. Reszta jak na razie ok :))) Pozdrawiam sąsiadów i życzę zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: Przekazania lokali, życzenia i takie tam IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 13.04.04, 09:33 witam ja takze odbierałem mieszkanie ale.... nie udało sie usterki: brak pokreteł na grzejnikach, podłaczenia pradu, wszystkie drzwi "lekko krzywe" kiepsko sie domykają, okna dokładnie to samo trzymaja sie na jednym zawiasia- potrzebuja regulacji i rama okienna dolna rusza sie czyli nie ma pianki pod oknami..i jeszcze cos tam...:)) było tego troche wiec maja to panowie poprawić i moze bedzie ok. zauwazylem też śmieszna rzecz a mianowicie na korytarzu pomiędzy scianką kortonogipsowa zasłaniajacą rury a podłogą w wiekszości klatek byly "dziury" szczeliny które przebiegały od góry do dołu(nie było az tyle stropu) teraz zeby to zakamuflować wycieto po prostu wieksze plytki terakotowe i "dziury" nie ma...:) jakie to proste prawda???? i po sprawie a jak terakota pęknie za....x -czasu to znowu "dziurka" bedzie...:)) pozdrawiam maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falk2 garaże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 15:35 A jak tam roboty w garażach? Nie zanosi sie na to, zeby choć w jednym budynku oddano je w najbliższym terminie do użytku. Czy coś nowego wiecie w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: garaże IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 15.04.04, 07:35 Witaj z tego co wiem przewidziany jest do otwarcia garazy taki porzadek pod 3 pod 2 i na koncu pod 1. na popczatku wszyscy ktorzy wykupili miejsca garazowe niezaleznie od "punktu" beda parkowac pod 3. taka kolej rzeczy . ja mam tylko nadzieje ze osiedle jako calosc zostanie odsdane do lipca:) pzdr maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falk2 Re: garaże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 21:55 Dzięki, taki harmonogram podali na zebraniu, ale obawiam sie, że chyba nie uda sie go dotrzymac. A co do tego lipca... to tez nie bardzo wierze, chociaz prace przy jedynce ruszyly dosc szybko, owszem. Wszystkim odbierajacym mieszkania zycze powodzenia i jak najmniej usterek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: garaże, osiedle IP: *.era.pl 19.04.04, 09:08 Osiedle zostanie oddane do lipca, ale chyba przyszłego roku. Jeżeli się sprężą to może zdążą do końca roku. Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa1 Re: garaże, osiedle 19.04.04, 09:34 Gość portalu: Gość napisał(a): > Osiedle zostanie oddane do lipca, ale chyba przyszłego roku. Jeżeli się sprężą > to może zdążą do końca roku. do lipca przyszłego roku?? nie jestem aż tak optymistycznie nastawiona po przeczytaniu informacji rozwieszonej na klatkach schodowych dotyczącej Millenium BIS. Wyglada na to, że nic nie wywalczymy w tej sprawie, a jak rozpoczną inwestycje to znając tempo budowy naszej spółdzielni (przy dobrych wiatrach) skończą pewnie w 2007!!! Więc pomieszkamy jeszcze parę ładnych lat na budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek M. Bis IP: 217.153.22.* 19.04.04, 13:36 Czy ktoś może przytoczyć treść ogłoszenia na osiedlu? Co oni tam napisali? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienmaj Re: M. Bis 20.04.04, 08:36 napisali, ze mozemy od nich odkupic te dzialke za 1 mln pln (niezle, co?) i musi to zrobic jedna osoba z osiedla, wplacic cala kwote do nich do ktoregos tam czerwca (ale nie pozniej niz do dnia sprzedazy). A o ile pamietam, to kupili ja za 1/5 czy 1/4 tej kwoty. Granda!!!!! W lipcu czy sierpniu chca sie zwrocic o pozwolenie na budowe a projektowanie budynku jest w toku. Prosze o maila na priva tych ktorzy chcieliby podyskutowac na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: M. Bis IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.04.04, 09:14 Zloze do gminy skarge, podajac sie za rzekomego spadkobierce w/w dzialki. kilka lat potrwa rozpatrzenie, az zdaze zgromadzic kase na wieksze mieszkanie i wyniesc sie z Milenium. Prezesa niech sie nie wydaje ze sa przebiegli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: M. Bis IP: 217.153.22.* 20.04.04, 11:54 Dzięki, jednym słowem totalne sk....syństwo! Niezły myk. 350% zysku na skutek podniesienia wartości gruntu (według pana Prezesa:)) dzięki zainwestowaniu Naszych pieniędzy w to bagno trwające już 4 lata! Co My z tym zrobimy? PS proszę o priva -) Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: M. Bis 20.04.04, 16:11 No cóż możemy tylko protestować, gdzie się da. Po pierwsze w gminie. A może poprosić o pomoc np. Przyjazne miasto, czy jakoś tam, bo na tym terenie z pewnością jest choćby jena dziura z myszą, która jest pod ścisłym nadzorem ekologów - skoro potrafią przez kilka lat blokować tak potrzebną budowę jak Most Północny - to może i tu trochę poblokują. Napradę jednak uważam za szczyt chamstwa takie przedstawienie sprawy. Jak to jest, że taki Preses jest królem i nic z tym nie można zrobić. Owszem jest mocno osadzony i z poparciem odpowiednich osób, ale dlaczego my mamy cierpieć za wszystkie chore wizje wprowadzone w czyn. Jakoś w Paxie dało radę trochę przwietrzyć i od razu sprawy zostały załagodzone i wszystkie budowy ruszyły z kopyta. A wystarczyłaby odrobina dobrej woli - doliczenie ceny placu do czynszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: M. Bis IP: 193.24.24.* 20.04.04, 16:33 Ale o jakich protestach ty mówisz - do sp-ni jak pisał Mały69 wpłynęły 2 (dwa) pisma imienne z protestem. Skoro tak "masowo" protestowaliśmy w sp-ni, to jakoś nie chce mi się uwierzyć w masowe protesty w urzędzie gminy, czy gdziekolwiek indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa1 Re: M. Bis 21.04.04, 09:05 zaraz zaraz - a podpisy pod pismem które zbierał Mały69?? Podobno ubierało się ich troche. Nie wszyscy sądziedzi też wiedzą o istejacym forum mieszkańców na stonach Wyboreczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienmaj Re: M. Bis 21.04.04, 12:55 ponawiam prosbe o kontakt na priva (kwiecienmaj@gazeta.pl) wszystkich tych ktorzy chca zglosic (podpisac) protest przeciwko budowie M Bis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 pisma "milenium bis" IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 22.04.04, 14:01 Hej kochani na zebraniu 27.04 a właściwie po nim bedziemy zbierac podpisy pod dwoma pismami do "wyzszych władz miesta" to bedą nasze protesty przeciw "milenium bis" pzdr maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Odebrałam 26.04.04, 10:13 Generalnie im mniej robi s-nia, tym lepiej. Nie ma drzwi - nie ma usterek. Są okna - są usterki, drobne, ale jednak. Ściany, podłogi - na szczęście proste. Tylko ten balkon to jakaś porażka. Spadek 5 cm na szerokości ok. 1,5m. I ta terakota - nie dość, że paskudna i śliska - to jeszcze ułożona koślawo. Niestety nie dali z niej zrezygnować. A może wam dali? Pozdrawim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Odebrałam IP: 193.24.24.* 26.04.04, 10:45 Spadek na balkonie to istotnie porażka. Będę chyba we własnym zakresie niwelował ten spadek,, aby był nieco mniejszy. U mnie nie dość że spadek jest duży to jeszcze barierka jest niedospawana. Terakota śliska, duży spadek, barierka, chwila nieuwagi i nieszczęście gotowe. Co do usuwania usterek to był już dwukrotnie ten sam pan od okien - dwa razy wlazł, obejrzał i za pierwszym razem stwierdził: nie mam takiej szyby, za drugim razem wlazł - zapytał co jest do poprawy, po czym stwierdził - nie mam takiej szyby, i spytał majstra skąd ma taką szybę wziąć (sic!) - z kątowni chyba. Normalnie Gombrowicz wysiada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Odebrałam IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 28.04.04, 11:59 Niestety nie udało mi się być na wczorajszym zebraniu w Rawarze. Ciekawa jestem co Zarząd mówił na temat oddania budynków do użytkowania. Czy jak bumerang powrócił temat śmietnika? Czy zwróciliście uwagę na przygotowania placu budowy zlokalizowanego po lewej stronie naszej błotnej drogi dojazdowej? To Dębowy Park II!!! Tak że oprócz Milenium Bis czeka nas jeszcze budowa kolosa Dębowego, minimum do końca 2005. Wyć się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Odebrałam IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 12:33 na zebraniu prezesowi puscily nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Odebrałam IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 28.04.04, 13:04 Tzn. co się zdarzyło dokładnie? Była mowa o terminach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falk2 Re: Odebrałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.04, 20:16 Jesli chodzi o terminy, to osiedle ma byc skonczone do sierpnia, a garaze pod trojka (zdaje sie) do konca maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Odebrałam IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.04.04, 08:13 sprawa toczyla sie glownie wobec naszego protestu przeciwko milenium bis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . jaki protest IP: *.chello.pl 29.04.04, 14:20 po sąsiadach obecnych na zebraniu wydaje mi sie ze jednak chcemy tego molocha na osiedlu, 80% nas to olewa co tam bedzie stało. Działke by nam odsprzedali za 800 tyś, dogadajmy sie z nimi ze za poł roku ją odkupimy, jak kazdy uzbiera te ponad 3 tyś, i wreście trzyba sie zorganizować, oni myślą ekonomicznie i trzeba im dziekowac ze jeszcze sa, a nie oglosili upadłości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: jaki protest IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 29.04.04, 14:36 jakbysmy "nic" nie napisali to to "cudo" zwane milenium bis juz by stalo. problem jest jednak taki ze gdy spółdzielnia nie dostanie pozwolenia na budowe do konca lipca to wygasna warunki zabudowy na tym terenie - co pozwoli stworzyc nowe i to juz bedzie inna bajka bo 9-cio kondygnacyjny budynek nie moze powstac w tym miejscu w mysl nowych praw - a inny budynek nie oplaca sie spoldzielni. i nadal twierdzisz- po co protest???? pozdrawiam dziekuje jednoczesnie za poparcie w wyborach tym co byli.... maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: jaki protest IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.04.04, 14:51 gdybym chcial mieszkac w molocht, kupil bym mieszkanie w jw o 500 taniej za m2!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max ODBIORY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 15:46 PO RAZ KOLEJNY S-NIA NIE DOTRZYMUJE TERMINOW ODDANIA MIESZKAN, MIALEM DOSTAC KLUCZE JUTRO, DZIS O 14 KIER BUDOWY POINFOMOWAL MNIE TEL ZE TERMIN PRZESUNIE SIE O 2 TYG!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: ODBIORY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 15:59 JAESLI NIEUDA NAM SIE ZABLOKOWOC BUDOWY MILENIUM BIS, JUZ WIEM CO BEDE ROBIL W WOLINYH CHWILACH PO PRACY, MIANOWICI OD GODZ 17: 00 KAZDEGO DNIA BEDE SIEDZIAL NA KRZESELKU PRZY BRAMIE I ZNIECHECAL DO KUPNA KAZDEGO KTO SIE POJAWI. NAWET NIE BEDE KLAMAL, WYSTARCZY ZE NASWIETLE DOTYCHCZASOWE POCZYNANIA S-NI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: ODBIORY IP: 217.153.22.* 05.05.04, 10:34 Dobre! W razie choroby, imienin szwagra, grubszych zakupów itp. będę trzymał zastępstwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: ODBIORY IP: *.premiumtechnology.pl 05.05.04, 11:58 Nie bedziecie musieli odstraszac bo juz zaczyna ruszac tanszy debowy park2 - wczoraj po 22 zaczely zjezdzac i halasowac duze samochody a dzisiaj od rana zaczely sie prace. Bedzie to mniejszy oloch od jedynki ale tez 7 pietrowe budynki. Szczegóły na: www.jwconstruction.pl/debowypark2/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: ODBIORY IP: 193.24.24.* 05.05.04, 13:30 Oho - w JWC mają tańsze garaże i mają miejsca postojowe garaż: 12,9 tys. PLN - a więc jednak można taniej miejsce parkingowe: 8,5 tys. PLN na miejsce to może bym reflektował - z okna i tak zobaczę moją brykę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: ODBIORY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 08:29 i za taka cene to kupie miejsce postojowe. nie mam ochoty wysluchiwac gderania prezesaze byla wojna, byly , mrozy, ladowali marsjanie - ale jest dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Niezly KANAŁ IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 07.05.04, 10:57 Szanowni Sąsiedzi, Chciałbym uprzedzić wszystkich przyszłych lokatorów budynku nr1 poczynając od klatki C1 …, mianowicie po odbiorze mieszkań jeśli zaczniecie prace wykończeniowe to łazienkę zostawcie sobie na koniec lub niech kierownik budowy wezwie ekipę aby sprawdzili piony kanalizacyjne. Otóż w wielu klatkach okazało się że piony kanalizacyjne były zapchane, a oznacza to że po zamontowaniu kibelka, wanny itp. zaczynało wybijać szambo (smród okropny feee). Przyczyna tkwi w pracownikach budowy, którzy to bezmyślnie wrzucali co się da do rur kanalizacyjnych, czyścili sobie pistolety po tynkowaniu i wszystko zapychało się na poziomie garaży gdzie rury przebiegają w pewnym momencie poziomo. U mnie w klatce B1 okazało się to w tym tygodniu, kiedy to po zamontowaniu przez mojego fachowca odpływu do zlewu w łazience na drugi dzień zaczęło wybijać śmierdzące szambo. Cale szczęście stało się to na etapie montowania rur, a nie po zamontowaniu sanitariatów, położeniu glazury itp. Była u mnie ekipa ze sprężyną do przepychania pionów i potwierdzili fakt zapchania kanalizacji, stwierdzili jednocześnie że jest to nie pierwszy raz oraz powiedzieli że w następnych klatkach zapewne będzie to samo. Pozdrawiam i życzę udrożnionych pionów kanalizacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Niezly KANAŁ IP: 193.24.24.* 07.05.04, 11:10 cholera, ja juz mam wszystko położone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad z A1 Re: Niezly KANAŁ IP: *.chello.pl 07.05.04, 11:31 No ładnie a mi właśnie kończą glazurę w łazience układać !! Widze że kochana spółdzielnia niemiło mnie zaskakuje na każdym kroku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: Niezly KANAŁ IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 07.05.04, 13:48 To niezla niespodzianka!!!!! mam nasdzieje ze moze chociaz nie wszedzie ona bedzie na nas czekać..:( Powiedz mi czy twoje mieszkanie jest od wejscia do B1 po lewo czy po prawo???? ja tez jestem z B1 i mam mieszkanie po lewej... a własnie bede zaczynał kibelek i łazienkę.... jesli jedna ze stron przepchali to moze juz bedę mógł takze podłączac wszystko... dzieki za info pozdrawiam mały69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Niezly KANAŁ IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 07.05.04, 14:46 moje mieszkanie w B1 jest po prawej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IZA Re: Niezly KANAŁ IP: 217.96.79.* 07.05.04, 14:51 Nie wiem ile osób w waszej klatce zaczeło już roboty wykończeniowe, ale w przypadku bloku nr 2 i 3 to właśnie robotnicy prowadzący prace wykończeniowe zapychali rury. Uważam, że każdy powinien porozmawiać ze swoimi "fachowcami",aby po sobie sprzątali i nie wyrzucali śmieci do rur kanalizacyjnych np.resztek płytek,kleju itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: Niezly KANAŁ IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 07.05.04, 15:33 ja jestem po lewej stronie klatki ---czyli moge liczyc sie z problemem.... pzdr ,maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Czy ktoś już mieszka w I ? IP: 193.24.24.* 10.05.04, 10:41 Cześć sąsiedzi - czy ktoś już mieszka - planuje w najbliższym czasie zamieszkać w bud. I? Ja planuje się wprowadzić za tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa1 balkony 10.05.04, 11:53 błacha sprawa do innych osiedlowych problemów ale.... ostanio zauważyłam, że sasiedzi zaczynają oplatać balkony w celu uzyskania większej prywatności i odłonięcia się od sasiada. wiem, że pomyslicie, ze jestem zbyt drobiazgowa i kazdy ma prawo robić z swoim balkonem co chce, przeciez za niego zapłacił, ale jak każdy z nas osłoni balkon innym kolorem i innym tworzywem to osiedle będzie wyglądało troche komicznie. Czy nie możemy trzymać się wersji drewnianych drabinek po obu stronach balkonu które spółdzilnia nam obiecała?? taka moja sugestia dziękuje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: balkony IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 10.05.04, 13:32 jesli nie spółdzielnia- a chyba nie ma na co liczyć- to ja sam sobie takie drewniane drabinki kupie i zaloze- kwestia gustu.... jednak mysle ze kazdy zrobi to na swój sposób i charakter...:0 pzdr. maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falk2 Re: balkony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 14:28 Nareszcie ktos to poruszyl, bo rzeczywiscie osiedle juz zaczyna wygladac tragikomicznie z tym plastikiem na balkonach. Kwestia gustu, owszem, ale pomyslcie, jak to bedzie wygladalo po prau latach! Przeciez to beda slumsy!!! Spojrzcie na bloki z wielkiej plyty na Tarchominie: kazdy balkon ma inny kolorek (tfu!), a calosc wyglada naprawde paskudnie! Odpowiedz Link Zgłoś
wpal1 Re: balkony 11.05.04, 14:48 Zgadzam sie w 100%. Już teraz zaczyna to wyglądać na slumsy. Teraz tylko czekać na suszące się na balkonach szmaty, które dopełnią obrazu całości. Poza tym nie wiem o jaką to intymność może chodzić jeśli mowa o balkonach? Przecież to, że nie widać od frontu nie oznacza, że jest się zasłoniętym od sąsiadów z góry i z boku. Jakiś obłęd. Widok jak w arabskiej dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
wpal1 Re: balkony 11.05.04, 14:52 A poza tym z tego co wiem to powinna być na to zgoda architekta ponieważ zmienia to wygląd budynku! Jak już tak chcą się zasłaniać, to niech posadzą ładne kwiaty przynajmniej będzie trochę zieleni w tym betonowym bunkrze. A nie tworzą grajdołki przenosząc wiejskie zwyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białas Re: balkony IP: 83.238.0.* 11.05.04, 15:02 Rzeczywiście obklejanie balkonów różnego typu tworzywem nie jest estetyczne, ale coż to chyba indywidualna sprawa każdego, bo przecież nie można ludziom kazać aby na własnym balkonie robili to, co pasuje innym. Ja osobiście jestem za kwiatkami (i to jak najwięcej!!!!) i delikatnymi drewnianymi kratkami, które wyglądają bardzo estetycznie i upiększaja ten niewyrafinowany kunszt budowli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: balkony / zieleń IP: 217.153.22.* 11.05.04, 15:43 A propos zieleni... Czy ktoś wie jakie są wymogi prawne tyczące się powierzchni terenów zielonych w stosunku do areału działki. Jakie jest zatem podejście spółdzielni do tego problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa1 Re: balkony 11.05.04, 16:38 dzieki ... już zaczynałam żałowałować, że poruszyłm ten ten temat po prczeczytaniu jednej z odpowiedzi, że troche przesadzam. Moim zdaniem rzeczywiście każdy ma prawo robić ze swoim balkonem co chce, ale jeśli ktoś "stroni" od sasiadów na balkonie to powinien kupić mieszkanie z zabudowanym balkonem a nie kombinować i oplatać sztucznym tworzywem. Mieszkałam wcześniej na osiedlu gdzie problem ten został rozwiązany gdyż osiedle po trzech latach zamieszkanie straciło urok, choć było nowe i zaczeło wyglądać jak niczym bloki z komuny. Sąsiedzi umówili się, że na balkonach będą tylko drewniane drabinki, a jeśli koniecznie ktoś chce opleść balkon sztucznym tworzywem to tylko w kolorze białym, no i oczywiście dowolne dla każdego mieszkańca kompozycje z zielenią i kwiatami. Efekt był na prawę zaskakujący a osiedle nabrało uroku. Wydaje mi się, że warto zadbać o to żeby nasze osiedle wygladało zadbanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: balkony IP: *.era.pl 11.05.04, 17:09 Szanowna sąsiadko, jeżeli nie pamiętasz to ci przypomnę, że balkony miały być obudowane przez spółdzielnię (która jak zwykle nas wyrolowała). W związku z czym w obecnej chwili nie dziw się, że mieszkańcy starają się poprawić niechlujstwo spółdzielni. Ja im się nie dziwię, balkon otwarty = cokolwiek na balkonie + mały deszcz i wszystko mokre, a tak przynajmniej jest jakaś osłona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: balkony IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 17:44 mam mieszkanie w zewnetrznej wiezy bud 1, sukam osoby z wiezy wewnetrznej celem przeciagniecia sznura do wywieszania prania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupa Re: balkony IP: 83.238.0.* 11.05.04, 19:10 chciałam przeprosić sąsiadkę za wcześniejsze uniesienie, ale trochę źle zrozumiałam i w pierwszej chwili nie wiedziałam, że chodzi o oplatanie balkonów, które rzeczywiście wygląda średnio. Nadal jednak uważam, że to jest indywidualna decyzja każdego lokatora, choć czasem jest ona zła.Nie wiem, może dojdziemy do jakiegoś porozumienia, bo chyba o to tu chodzi!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pink Re: balkony IP: 195.26.15.* 11.05.04, 19:38 Popieram zdecydowanie pomysł dogadania się i uzgodnienia podobnego wyglądu naszych balkonów. Drewno oraz dużo, dużo kwiatów i zieleni to bardzo dobry pomysł na nasze betonowe osiedle. Ja planuję jeszcze przezroczystą osłonę, żeby i w zimie można było korzystać częściej niż zwykle z balkonu. Tu tez możemy się dogadać. A w miejscu Milenium Bis posiejemy trawę plus kwiatki plus alejka plus kilka szybko rosnących drzew! Drzewka czy wyższe krzewy proponuję zasadzić w ogóle w wielu miejscach NASZEGO osiedla. Będzie super jak tylko będziemy potrafili się dogadać, w co wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pmt Re: balkony IP: *.era.pl 12.05.04, 08:56 Proponuję obejrzeć balkon w "dwójce" od strony "jedynki". Jest bardzo ładnie zabudowany. Przez pręty przepleciono biały plastik, a do niego jest przymocowany płotek z wikliny (chyba). Oczywiście wszystko jest kwestią gustu, ale niektóre balkony w "dwójce" i "trójce" już wyglądaja slumsowato. Dziwię się też koncepcji architekta, żeby zrobić takie odsłoniete barierki. Każdy będzie kombinował jak osłonić balkon i jest to zupełnie normalnym odruchem. Pozdrawiam współlokatorów PMT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasia. Re: balkony IP: 217.153.149.* 12.05.04, 10:30 Racja, pierwsza wersja wyglądu naszego osiedla była z zasłoniętymi balkonami od strony sąsiada. Niestety teraz balkony sa zdecydowanie osłonięte i widoczne, a ich wygląd świadczy rózniez o całym osiedlu. Wydaje mi się że, opleciony balkon tworzywem sztucznym w kolorze BIAŁYM wygląda schludnie. Gdyby wszyscy obudowali w takim kolorze + kwiatki, to tak jak wcześniej wspomniała jedna z sąsiadek osiedle wyglądało by dobrze. Moim zdaniem jeśli zabudowywać balkon to tylko na BIAŁO, a nie jak można teraz zauważyć różne odcienie zieleni i żółci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: balkony IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 11:14 Przepraszam, w jaki sposob sasiedzi planuja wykorzystywac balkony, skoro cca sie tak oslaniac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Ciepła woda - prośba IP: 193.24.24.* 14.05.04, 11:28 Proszę wszystkich mieszkańców A1 o składanie wniosków o włączenie ogrzewania wody, niebawem pewnie zaczniemy się wprowadzać, a brak ciepłej wody jednak daje sie we znaki. Prośba dotyczy również osób, które jeszcze nie mieszkają albo nawet nie odebrały mieszkań. Taki wniosek można złozyć nawet faksem nr. 619 76 32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Ciepła woda - prośba IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 17.05.04, 13:56 Mieszkam już od dłuższego czasu w 2, a nadal nie mam stacjonarnego telefonu ani internetu. Tego ostatniego brakuje mi najbardziej. Czy macie już jakieś osiedlowe doświadczenia? Chciałabym sprawe przeprowadzić jak najtaniej. Polecacie Telnap? Oni według mnie chca trochę za dużo wydoić klienta przy podłączeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad z A1 Re: Ciepła woda - prośba IP: *.chello.pl 17.05.04, 16:10 Co do Telnapu to ja dziekuję za taką ofertę : - internet: drogi i o bardzo słabych parametrach (tylko 128 kb/s to bardzo mało) - kablówka: uboga liczba programów (oczywiście jest ich sporo bo 36 ale przy tym co oferuje moj obecny dostawca to oferta Telnapu jest mizerna) - odnosnie telefonu to sie nie wypowiadam bo nie wiem Co do internetu to według mnie najlepszym rozwiązaniem byłaby : Neostrada lub oferta AsterCity czy UPC Poprawcie mnie jeśli się myle ale telnap ma wyłączność na instalacje telefonu,internetu,kablówki na naszym osiedlu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białas Re: kablówka, telefon itp IP: 83.238.0.* 17.05.04, 21:46 niestety z przykrościa muszę potwierdzić, że Telnap ma wyłączność na naszym osiedlu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: kablówka, telefon itp IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 08:38 jesli chodzi o internet najlepzym rozwiazaniem wg mnie jest dostep przez tel komorkowy, w idei kosztuje o 39 zl netto i mam gdzies firmy ktore maja wylacznasc Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: kablówka, telefon itp 18.05.04, 09:17 Ja też prześledziłam oferty różnych firm i wyszło mi, że najsensowniejszą ofertę ma Polsat cyfrowy. Za 29 zł dostaje się całkiem sporo i mam nadzieję że w bardzo dobrej jakości. Teraz mam Aster - nieco drogawo, choć dobór programów w pełni mnie zadowala, ale jakość sygnału wielokrotnie odbiega od ideału. Co do internetu - to oferta Telnapu jest bardzo słaba, ale przecież są firmy z którymi możemy podpisać indywidualną umowę i mieć tani i szybki dostęp, ważne aby się znalazła odpowiednia liczba chętnych i pomieszczenie na sprzęt. Nawet na tym forum - tylko gdzieś w środku - ktoś się reklamował. A telefon najlepiej ze Sferii (internet można też), dowiadywałam się i podobno na naszym osiedlu jest doskonały odbiór. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: kablówka, telefon itp IP: 193.24.24.* 18.05.04, 09:39 Nalazłem trochę opinii użytkowników TELNAPu - w 90% niepochlebne zresztą przeczytajcie sami: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11115&w=10514152&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: kablówka, telefon itp IP: 193.24.24.* 18.05.04, 10:14 znalazłem tę ofertę, warto może ją przypomnieć /pisownia oryginalna/: "Witam wszystkich mieszkańców osiedla, mam kilka uwag dotyczących internetu: -internet przez nas oferowany podłanczamy drogą radiową(przez instalację anteny na dachu budynku)dalej kablem sieciowym do mieszkania. -aby nie mieć dodatkowych kabli w mieszkaniu, warto na instalację zdecydować się przed wykończeniem mieszkania -czas realizacji zależy od państwa(jak szybko zbieże sie odpowiednia liczba chętnych na internet Pozdrawiam, Cebit Mariusz Marton www.cebit.com.pl e-meil:internet@cebit.com.pl tel.612-09-96" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad z A1 Re: kablówka, telefon itp IP: *.chello.pl 18.05.04, 10:34 Ta oferta internetu co pojawiła się wcześniej na forum to jak wyżej napisano internet RADIOWY (antena na dachu + kabelek do domu). Miałem wcześniej okazję do korzystania z radiowego internetu i się rozczarowałem. Często podczas burzy czy nawet drobnych opadów sygnał zanikał lub był tak słaby że uniemozliwiało to przeglądanie stron. Oczywiście te niedogodności znikają jeżeli sprzęt zamontowany na dachu ,czyli anteny są wysokiej jakości i mają odpowiedni zasięg itp. Oferta Cebitu wydaje się ciekawa i godna uwagi , ale jest to nadal internet RADIOWY a z radiówkami nigdy nic nie wiadomo. (to co oni oferują może się znacznie różnić od tego co klient dostaje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martini Re: kablówka, telefon itp IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.05.04, 10:36 Ni do konca jest tak. TPSA ani Aster nie chcialy ciagnac kabli tylko do jednego osiedla, jedynie Telnap zgodzil sie podlaczyc tylko jedno osiedle. Byc moze teraz sytuacja sie zmieni po powstaniu okolicznych osiedli. Nie zmienia to faktu ze ofeta Telnap nie jest najdelikatniej mowiac najatrakcyjniejsza pozdrawiam martini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Internet już jest IP: *.era.pl 18.05.04, 11:17 Internet z Telnapu jest już dostępny (od 5.04), tylko oni zapomnieli o tym poinformować, musiałem ich przycisnšć mailami. Cena nie jest rewelacyjna ale z transferami nie jest tak ?le. Z szybkich serwerów transfer jest w granicahc 64 kilobajtów/s czyli jak w starej Neostradzie 256 kilobitów/s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 odbieracie mieszkanie-poczytajcie IP: *.ina.de 19.05.04, 12:10 Cos do poczytania pzdr maly69 dom.gazeta.pl/dom/1,50844,2080089.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: odbieracie mieszkanie-poczytajcie IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 19.05.04, 13:46 Kompletnie nie wiem na co się zdecydować. Sferia jest tania na początku, ale wiąże umową aż na 3 lata, poza tym nie oferuje możliwości odbierania faksów, a to jest dla mnie ważne. Internet ze Sferii tez nie jest najwyższych lotów - powiedziano mi to nawet na infolinii. Internet jest ich usługą dodatkową. Telnap byłby w tym momencie najpewniejszy, ale wywalić 500 stów za podłączenie telefonu i internetu jest dla mnie zbyt dużym wydatkiem. I co robić? Czekać i serfować tylko w robocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad z A1 Re: odbieracie mieszkanie-poczytajcie IP: *.chello.pl 19.05.04, 18:14 Osobiście uważam że oferta Telnapu jest beznadziejna. Nie chodzi mi tu o cene podłączenia bo jakoś może bym ją przełknął (ale 500 zł to ździerstwo). To co oferuje Telnap jest beznadziejne (internet jest wolny,kablówka uboga w programy) Chyba nie pozostaje nic innego jak czekać na jakąś lepszą ofertę ! Może jak pobuduja sąsiednie bloki to pojawią się lepsze oferty (UPC,AsterCity czy chociaż możliwość instalacji Neostrady z TPSA). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MALY69 UPADL KROL-NIECH ZYJE ... IP: *.ina.de 24.05.04, 15:49 WITAJCIE SASIEDZI MAM PEWNA INFORMACJE - OTÓŻ NIE MA JUZ PREZESA I JEGO ZASTEPCY D/S TECHNICZNYCH. ZOSTALI USUNIECI/ODWOLANI ZE STANOWISK PRZEZ RADE NADZORCZA. POZDRAWIAM MALY69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Ciepła woda - ponawiam prośbę IP: 193.24.24.* 20.05.04, 09:46 Proszę wszystkich mieszkańców A1 i nie tylko, o składanie wniosków o włączenie ogrzewania wody, niebawem pewnie zaczniemy się wprowadzać, a brak ciepłej wody jednak daje sie we znaki. Prośba dotyczy również osób, które jeszcze nie mieszkają albo nawet nie odebrały mieszkań. Juz przez tydzień uskuteczniam kąpiele morsów... oraz grzeję wodę do zmywania garów na kuchence elektrycznej. Taki wniosek można złozyć nawet faksem nr. 619 76 32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Ciepła woda - ponawiam prośbę IP: *.mofnet.gov.pl 20.05.04, 15:27 Mialem to samo w budynku nr 2 i nie chce Cie martwic, ale od kwietnia do polowy sierpnia mieszkalismy bez cieplej wody. Polecam dwa sposoby do lacznego stosowania: rozwiesic stosowne ogloszenie na klatkach (najlepiej drukowane, to robi lepsze wrazenie) oraz dogadac sie w biurze sprzedazy, ze panie podzwonily do ludzi, ktorzy odebrali juz mieszkania, ale na razie nie zlozyli odpowiedniego wniosku o ciepla wode. Wierz mi, ludzi nie czytaja, co sie do nich pisze. Mimo, ze w zawiadomieniach o odbiorze mieszkania byla informacja o tym, ze mozna skladac wnioski o ciepla wode, wielkie bylo zdziwienie przyszlych lokatorow, kiedy im o tym (po moich monitach) mowila przez telefon pani z biura sprzedazy. A tak w ogole to dziwie sie, ze jest jakis z tym problem. Bud. 1 ma ciepla wode z kotlowni pod nim umieszczonej, ktora dziala wlasnie od sierpnia ubieglego roku. Wtedy byl problem, ze za malo bylo chetnych na ciepla wode, by uruchomic ta kotlownie (ta czesc bud. 2, w ktorej mieszkam, zasilana jest wlasnie z kotlowni pod "jedynka"). Troche wiec mnie dziwi ta cala sytuacja. No i warto powiadomic o calej sprawie prezesa, tylko nie Wysokinskiego, bo ten Cie zbyje okraglymi slowkami. Trzeba walic wyzej. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: Ciepła woda - ponawiam prośbę 20.05.04, 16:11 Czyżbyś był pierwszy, który mieszka w I - remont w tak krótkim czasie - podziwiam. Napisz co się dzieje na osiedlu. Wniosek na pewno złożę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Ciepła woda - ponawiam prośbę IP: 193.24.24.* 20.05.04, 17:02 Pierwszy to chyba nie, przede mną ponoć wprowadził się ktoś do klatki B1(? ta stykająca się z A1) - trzecie piętro - jak gadałem z ochroniarzem to on już ponad dwa tygodnie tam mieszka i równocześnie remontuje - to jest dopiero twardziel :) Daniel - pamiętam twoje boje o ciepła wodę, mam nadzieje ze u mnie bedzie to trwało nieco krócej, zastosuję sie do Twoich rad. pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
dar-ek Re: Ciepła woda - ponawiam prośbę 21.05.04, 16:07 Wlasnie dzwonilem do dz. inwestycji z pytaniem o klatke C. Poinformowano mnie ze: - do konca miesiaca planowane jest zalozenie wodomierzy a nastepnie puszczenie cieplej wody i nie trzeba juz zglaszac sie indywidualnie (bo podobno jest juz duzo odebranych mieszkan w I) - podobnie ma sie sytuacja z gazem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MALY69 UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.ina.de 24.05.04, 15:51 WITAJCIE SASIEDZI MAM PEWNA INFORMACJE - OTÓŻ NIE MA JUZ PREZESA I JEGO ZASTEPCY D/S TECHNICZNYCH. ZOSTALI USUNIECI/ODWOLANI ZE STANOWISK PRZEZ RADE NADZORCZA. POZDRAWIAM MALY69 Odpowiedz Link Zgłoś
wpal1 Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... 25.05.04, 10:01 Ale co jest i dlaczego. Słyszałam też coś o lustracji? Jaka jest sytuacja spółzielni, żeby nie było jak z Paxem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 25.05.04, 11:13 A nasze budynki nadal nie są oddane do użytkowania - wokół bałagan, rozgardiasz i brak drogi dojazdowej. A propos, czy wśwoetle powstających budynków przy Ceramicznej (Wrzosy, Dębowy)słyszeliście coś na temat budowy jezdni na Ceramicznej, tak aby przynajmniej z jednej strony dojazd był cywilizowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martini Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:28 Tak, gmina podobno powiedziala, ze budowa ulicy Ceramicznej zacznie sie dopiero po zakonczeniu okolicznych budów. Niestety>(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 16:11 i nie ma sie temu co dziwic, ewentualna droga uleglaby zniszczeniu przez ciezki sprzet budowlany, ponadto w czasie budowy drogi nie mozliwy bylby dojazd na okoliczne budowy, badzmy realistami, nie marudami Odpowiedz Link Zgłoś
falk2 Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... 29.05.04, 12:06 czy możesz napisać coś więcej o okolicznościach odwołania Prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.ina.de 31.05.04, 08:17 wiecej wiadomosci ... tak ale nie na forum..... maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lonka Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 10:46 Nic tak nie cieszy jak cudze nieszczescie;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NeoNet INTERNET-OFERTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 11:05 NEONET 01-459 Warszawa ul. Górczewska 155 877 29 99 Szerokopasmowy dostęp do Internetu. Szanowni Państwo, Jesteśmy niezależnym Operatorem istniejącym na rynku od 2002 roku. Od samego początku naszymi priorytetami są przede wszystkim jakość i niezawodność świadczonych usług oraz profesjonalna obsługa naszych klientów. Bazując na wielu innowacyjnych rozwiązaniach oraz doświadczeniu zbudowaliśmy elastyczną sieć teleinformatyczną spełniającą wszystkie obowiązujące wymogi, zapewniając jednocześnie możliwość przyszłego podnoszenia standardu jakości. Wybierając nas wybierają Państwo: – Gwarancję jakości i niezawodności świadczonych usług – Stały szerokopasmowy dostęp do światowych zasobów – Stały miesięczny abonament – Brak ograniczeń czasowych – Brak ograniczeń ilości przesyłanych danych – Możliwość elastycznego kształtowania parametrów pakietu – Profesjonalną obsługę – Krótkie terminy montażu Proponujemy Państwu Pakiet STANDARD: – Jednorazowa opłata aktywacyjna: Pierwsze dwadziescia osób 1,22 PLN – Stała opłata abonamentowa: 89,99 PLN Oferowane usługi: n Instalacja i aktywacja n Montaż wymaganych urządzeń i okablowania n Montaż i konfiguracja karty sieciowej Abonenta n Dostęp n Dostęp do sieci NEONET n Zdalny serwer plików n Serwer dynamicznych baz danych n Serwer poczty elektronicznej n Hosting stron i / lub wirtualnych serwerów w domenach będących własnością NEONET n Dostęp do sieci Internet n Pasmo pobierania danych do 1024Kbit n Pasmo wysyłania danych do 256Kbit n Adresy IP z klasy prywatnej lub publicznej* n Pozostałe n Przyznanie do 5 kont n Przyznanie przestrzeni dyskowej do 512MB dla wszystkich usług łącznie *) Adres IP dla pierwszego komputera z klasy prywatnej lub publicznej, dla następnych z prywatnej w cenie pakietu lub publicznej za dodatkową opłatą. Dopuszczalna ilość komputerów w cenie pakietu wynosi 2. Istnieje możliwość przyłączenia większej ilości komputerów za dodatkową opłatą. Z poważaniem Przemysław Rafał 0 501 385 395 Nasze sieci www.mroczna.net.pl www.ki.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NeoNet INTERNET-OFERTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 11:06 Witam, Szanowni Państwo! Na pojawiające sie pytania odnośnie prędkości naszej sieci mogę w tej chwili powiedzieć że faktycznie 1024 kbps to wartości maxymalne (co bardzo ważne - prędkość ta dotyczy ruchu w obie strony).Porównywanie do oferty ASTER czy NEO+ pozostwaiam bez komentarza. Nadmienić mogę jedynie, że na osiedlach w których funkcjonuje nasza sieć nikt już nie korzysta z oferty TPSA. Wszystkich zainteresowanych zapraszam do siebie do firmy na przetestowanie łącz. Z miłą chęcią odpowiem na wszelakie pytania. Pozdrawiam, Przemysław Rafał UPDATE 0 501 385 395 877 29 99 ------------- www.ki.net.pl www.mroczna.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.ina.de 02.06.04, 08:03 ten "przypadek" jest szczególny... chociaz nie jedyny w swoim rodzaju..... maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad z A1 Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.chello.pl 03.06.04, 09:07 Witam Sąsiadów ! Co sądzicie o powyższej ofercie internetowej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 03.06.04, 10:32 No więc ja już dzwoniłam do tego Pana, ale był "w terenie" i nie potrafił mi udzielić informacji na temat terminu podłączenia na naszym osiedlu. Dowiedziałam się jedynie, że musi się zebrać 20 osób. Napisałm do niego maila z prośbą, by podał, czy już ktoś zgłosił akces, ale nie odpowiedział mi jeszcze... Jestem zainteresowana ofertą. Ważne jest dla mnie, że opłata za podłączenie jest symboliczna i abonament do przełknięcia. Brakuje tylko pozostałych 19 osób. Kto jeszcze byłby zainteresowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad z A1 Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.chello.pl 03.06.04, 12:33 Mi tez ta oferta odpowiada! (czyli brakuje 18 osob) :] Łacze 1024/256 kbit w cenie 89,99 PLN. To jest okazja ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 13:56 TO MA BYC OKAZJA ? ZA 90 ZL !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 03.06.04, 14:51 Wyszukaj lepszą okazję i zaproponuj na forum..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 14:58 obecnie jestem na etapie szukania plytek Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Nasza wspaniała budowa i okolice 04.06.04, 09:21 No więc byłam wczoraj na budowie. Oj to jeszcze straszna budowa, ale pocieszający jest fakt, że jest ruch w interesie i dzieje się. Poraził mnie fetor uryny wydobywający się z tzw. pomieszczeń gospodarczych. Czyżby wcześniej nie było toi-toi, czy poziom tych roboli sprawadza się do obsikiwania garażowych kątów. Mam nadzieję, że gdy będą je oddawać to jakoś to zniwelują. Za to w okolicy rośnie prawdziwe miasto i w zasadzie w naszej okolicy pozostały tylko dwa wolne skrawki. Jeden z takimi ładnymi dzrzewami - macie może wiadomości z gminy czy to też jest do zabudowy? Inna sprawa to klucz do skrzynki z licznikami do wody. Są tylko na ochronie, mam mieszane uczucia czy my też nie powinniśmy ich mieć, aby np. zakręcić wodę gdy się gdzieś wyjeżdża. Słowa uznania dla ochrony - czujna i dociekliwa - mam nadzieję, że nie tylko w ciągu dnia, ale także w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Koparka zaatakowała rurę z gazem IP: 193.24.24.* 04.06.04, 10:27 W środę ponoć koparka rozwaliła rurę z gazem - aż na balkonie miałem mnóstwo piachu. Cytując wczorajszy super express: Mogło dojść wczoraj do katastrofy. Około godz. 11, podczas budowy drogi dojazdowej do osiedla przy ul. Ceramicznej na Białołęce, koparka uszkodziła rurę gazową. Na szczęście nie była to główna magistrala, lecz przewód doprowadzający gaz do budynków. Wystarczyłaby iskra, by doszło do wybuchu. Chwilę po awarii zjawiły się straż miejska i pogotowie gazowe. Gazownicy szybko założyli urządzenie odcinające gaz. Potem wymienili przedziurawiony kawałek rury i uruchomili gazociąg. Zatem - czytając miedzy wierszami - buduje sie droga dojazdowa do osiedla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad z A1 Re: Koparka zaatakowała rurę z gazem IP: *.chello.pl 04.06.04, 11:16 A tak na poważnie to po co oni rozkopywali tę "drogę" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: Koparka zaatakowała rurę z gazem IP: 193.24.24.* 04.06.04, 11:48 Pojęcia nie mam, zauważyłem wczoraj jedynie tajemnicze stosy palet z kostką brukową za bramą od strony kościoła. To chyba dobry symptom. Czy wiecie moze kiedy ruszy się coś w sprawie garaży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: Koparka zaatakowała rurę z gazem IP: 217.153.22.* 04.06.04, 12:00 Bo przejazd był zbyt gładki... A swoją drogą, to już pora na przymus do budowy dojazdu. Pamiętam te opowieści o chodzeniu w reklamówkach na butach. A po lecie szybko przyjdzie plucha... Jak ja podpisywałem umowę w 2000 roku to droga do Ćmielowskiej była wkalkulowana w koszty. Nie rozumiem więc czekania na Gminę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Koparka zaatakowała rurę z gazem IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 04.06.04, 14:45 Ja też wczoraj widziałam te palety z kostką, ale , albo się mylę, ale rano jakby ich już nie było. Droga dojazdowa jest obowiązkowa, może być początkowo tylko od strony kościoła. Posułam sobie zawieszenie auta przez te wertepy, nie mówiąc już o błocie, jakie się wkrótce znów pojawi (lato ma być deszczowe). Na razie tylko tumany kurzu. Czy wiecie może jakie lokale usługowe przewidziane sa na Dębowym. Na Wrzosach (osiedle dalej) też chyba będą na dole jakies usługowe. Tym lepiej. Do Championa piesz jest jednak kawałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Koparka zaatakowała rurę z gazem IP: *.premiumtechnology.pl 07.06.04, 16:13 Dzisiaj rano kostka byla i krecili sie jacys robotnicy wiec moze cos zaczna robic.. wreszcie- ja niestety nie jestem zmotoryzowana wiec juz wszystkie buty mam poniszczone i musze ciagle je czyscic zanim dojde do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Koparka zaatakowała rurę z gazem IP: 217.153.149.* 08.06.04, 09:14 mam nadzieje, że pomiedzy kosciołem a drutami nie powstanie ulica, tak jak miało być wg. planów sprzed kilku lat :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka droga dojazdowa IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 08.06.04, 10:16 Już wszystko wiem. Kostka maja być wykładane posadzki w garażach podziemnych - tak zeznała ochrona. Pięknie! Dziedzińce wyłożone płytami chodnikowymi,a garaża będą wykostkowane. W końcu za coś trzeba zapłacić! A więc z drogi dojazdowej od strony kościoła nici. Z drugiej strony też nici.Fajnie.. Podobno po Prezesa ma być Wysokiński. Nadak nic niewiadomo na temat terminu oddania do użytkowania. Śmietnika nadal nie ma, pisałam już w tej sprawie jeszcze do starego prezesa - zero odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad z A1 Re: droga dojazdowa IP: *.chello.pl 08.06.04, 10:36 Czyli kolejny rok chodzenia w błocie po kolana :( A juz myślałem że chociaż z jednej strony osiedla ęedzie normalna droga. Powoli zaczynam się przyzwyczajać że spółdzielnia rozczarowuje mnie na każdy kroku :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: droga dojazdowa / windy IP: 217.153.22.* 08.06.04, 11:03 Czy ktoś wie, czy Gmina wyda pozwolenie na użytkowanie, jeśli nie będzie zapewniony dojazd po pełnowartościowej drodze? A może ktoś słyszał coś o windach, kiedy można się ich spodziewać działających? Odpowiedz Link Zgłoś
dar-ek Re: droga dojazdowa / windy 08.06.04, 12:42 Podobno na windy nawet jeszcze umowa nie jest podpisana z wykonawca wiec mysle ze optymistyczny termin to conajmniej 2 miesiace. Licznikow i cieplej wody tez jeszcze nie ma (przynajmniej w C) i dzial inwestycji to w zasadzie nie wie dlaczego tak jest bo nic nie stoi na przeszkodzie zeby byly. Dobre nie. Nie dosc ze byly problemy to jeszcze teraz dodatkowe opoznienia spowodowane zmiana prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: droga dojazdowa / windy IP: 217.153.22.* 08.06.04, 12:59 To raczej chyba opóźnienie ale zmiany prezesa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boro Re: droga dojazdowa / windy IP: *.chello.pl 08.06.04, 16:16 Albo kolejne oszustwa naszej wspaniałej spółdzielni ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: droga dojazdowa / windy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 16:22 Czy ktos z mieszkancow widzial protokol z lustracji spoldzielni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maly69 Zwiazek rewizyjny Spoldzielni IP: *.ina.de 09.06.04, 07:57 Protokoł pokontrolny moze być udostepniony na zyczenie kazdego członka spółdzielni do wgladu w jej siedzibie. wiec jeśli ktos ma ochote może go przeczytać i zapoznać sie z nim w siedzibie MSMND82. ps.na pismo które bedący na zebraniu (ostatnim) z prezesami kochani pusciłem liste do podpisu dostalismy juz odpowiedz ze zwiazku rewizyjnego spółdzielni RP .- w najblizszych dniach wywieszę je na osiedlu. maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad z A1 Re: Zwiazek rewizyjny Spoldzielni IP: *.chello.pl 14.06.04, 09:58 Ma może ktoś z sąsiadów informacje kiedy oddany zostane pierwszy garaż ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygolasek Re: Nasza wspaniała budowa i okolice IP: *.mofnet.gov.pl 31.08.04, 15:32 w sprawie kluczy od wody, zgadzam się, ze lokatorzy też powinni miec do nich dostęp. co z tym fantem zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 193.24.24.* 15.06.04, 16:40 uzyskałem takie info: Ciepła woda od początku lipca, gazownicy wpadają do A1 w przyszłym tygodniu pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 15.06.04, 17:12 do mnie dzwonili wczoraj ze spółdzielni i w B1 23 czerwca maja puścić gaz, natomiast powiedziano mi tak samo że ciepla woda od 1 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 woda+gaz IP: *.ina.de 16.06.04, 08:11 maly69 witajcie ja mam troche mieszane uczycia przynajmniej jesli chodzi o gaz. owszem dzwonili i do mnie ale nie wiem jak wiele osob np. ma juz "zrobiona" kuchnie bo gaz bedzie podłączony TYLKO wtedy gdy jest juz w mieszkaniu kuchenka ...i dodatkowo na swoim miejscu. wudaje mi sie ze taka akcja globalna przez spoldzielnie powinna byc przeprowadzona nieco pozniej gdyz sadze ze ilosc podlaczen w tym momencie to bedzie znikomy procent wszystkoch lokali a przeciez nie o to tu chodzi. oczywiscie powinno to byc jak najszybciej ale czy ten termin jest najwlasciwszy??? podsumowujac jesli nie macie kuchenki, lub ona nie stoi w miejscu swego przeznaczenia to gaz (mimo ze beda pracownicy gazowni) nie zostanie wam podlaczony ani zalozony licznik.. co o tym sadzicie???????? maly69 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad z A1 Re: woda+gaz IP: *.chello.pl 16.06.04, 09:09 Nie zgadzam się że ma być to przeprowadzone nieco później ! Niestety sytuacja zmusza mnie do szybkiej przeprowadzki na "nasze osiedle" a bez gazu to ja nawet ciepłego posiłku sobie nie zrobie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pmt Re: woda+gaz IP: *.era.pl 16.06.04, 09:23 Do mnie też dzwonili ze spółdzielni w sprawie gazu, co więcej dowiedziałem się że, jeżeli nie wyrobię się na 23 czerwca to po?niej będę się musiał umawiać z gazowniš indywidualnie i być może już odpłatnie! Umawiać się mogę, ale dlaczego mam za to płacić ekstra? Obecnie jestem na etapie układania glazury, więc nie mam szans się wyrobić. Szkoda też że, nie poinformowano mnie o procedurze podłšczania gazu już przy odbiorze, może co? bym wykombinował. Pozdrawiam PMT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: woda+gaz IP: 193.24.24.* 16.06.04, 10:36 Sądzę że nawet jeśli nie masz podłączonej kuchenki - założą licznik, po prostu nie zdejmą tzw. zaczopowania końca rury gazowej. Z doświadczeń mego kolegi wiem że można zakupić elastyczną rurę gazową - gazownik podłączy taką kuchnię/płytę gaz. (nawet leżącą luzem na prowizorycznym stole) a potem dowolnie w ramach długości węża można taką kuchnię gaz. przesuwać, jednak montowanie ostateczne płyty winien wykonać doświadczony gazownik (kwestia przykręcenia węża do płyty gaz.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 193.24.24.* 17.06.04, 09:44 Hej W Dębowym parku powoli otwierają się dwa sklepiki spozywcze jeden otwarty jest od wczoraj (środa 16-go), drugi zaś już ma szyld - hurra, nie muszę biegać po zapałki do Championa :) PS.: Niech ktoś coś zrobi z tą pompą koło Terenixa wyjącą już drugą noc pod moimi oknami :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 18.06.04, 09:16 Ja również cieszę się z pojawienia sklepów, chociaż nie sądz, by ceny w nich były niższe niż w Championie. Plus - bliżej! Od strony kościoła również trwa budowa, wygląda na to, że na dole również zlokalizowane będa punkty usługowe - to też oczywiście na plus. Mam następującą propozycję - zmuśmy Prezesa do udostępnienia dla mieszkańców bramy od strony kościoła - dojazd jest lepszy i nie ma sos stop blokad przez maszyny budowalne. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pmt Drzwi Gerdy IP: *.era.pl 18.06.04, 16:12 Zuważyłem jednš niepokojšcš rzecz. Mianowicie w zainstalowanych u mnie drzwiach gerdy jest spory prze?wit między skrzydłem drzwi, a posadzkš. Oczywi?cie prze?wit musi być, żeby można było ułożyć posadzkę i dodać próg, ale u sšsiadów, którzy drzwi odebrali (majš już zaistalowanego "judasza"), zauważyłem że, drzwi sš na dole dosztukowane!! Co? mi tu nie pasuje, czy kto? ma już jakie? do?wiadczenia w tej kwestii? Pozdrawiam PMT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Drzwi Gerdy IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 18.06.04, 16:48 drzwi nie są dosztukowane, tylko to jest regulacja (spód drzwi można opuszczać lub podnosić do góry tak aby dopasować je do wysokości progu), a sąsiad widocznie sobie ich jeszcze nie opuścil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: Drzwi Gerdy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.04, 09:39 dzwi to betka, gorzej zesciany dzialowe miedzy mieszkanami sa identyczne jak miedzy pokojamiw mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dar-ek Re: Ściany 21.06.04, 10:49 Chyba troche przesadziles. U mnie wyglada na to ze to sa sciany nosne - betonowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEB Re: Ściany IP: *.u.mcnet.pl 21.06.04, 12:55 Masz więc więcej szczęścia niż większość mieszkańców. Nie wiem dokładnie jaką grubość mają ściany w moim mieszkaniu niestety nie były to ściany nośne (żelbetonowe). Najgorsze jest to iż nie stanowią one dobrej bariery dla hałasu, więc chcąc nie chcąc dzielimy się życiem rodzinnym. Pozdrawiam sąsiadów .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: Ściany IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.04, 13:50 ale oczywiscie w spoldzielni mozemy uslyszec ze wszystko miesci sie w dopuszczalnych normach, tyle ze azbest i wielka plyta kiedys tez miescily sie w normach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telefon telefon IP: 217.153.149.* 23.06.04, 10:15 czy któryś z sąsiadów ma założony telefon stacjonarny???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Yo ziomale - juz mam ciepłą wodę :))))) IP: 193.24.24.* 25.06.04, 10:07 1,5 miesiąca czekania i jeeeest - od wczoraj ciepła woda w A1 :))) Zatem mam już prąd,gaz, i ciepła woda. Pozostał domofon, telefon i kablówka, ale nie od razu Kraków zbudowano... pozdrawiam z wypełnionej pianą wanny pisiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Yo ziomale - juz mam ciepłą wodę :))))) IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 25.06.04, 10:34 to masz Qul Banana, w B1 ciepla woda będzie od 1 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: Yo ziomale - juz mam ciepłą wodę :))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.06.04, 10:50 to ja sie wprowadze, jak wszyscy sasiedzie beda mieli ciepla wode.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Yo ziomale - juz mam ciepłą wodę :))))) IP: 193.24.24.* 25.06.04, 10:52 No właśnie o 1 lipca mi także mówili w sp-ni, toteż wielkie było me zdziwienie gdy wczoraj odkręciłem kurek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Yo ziomale - juz mam ciepłą wodę :))))) IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 25.06.04, 11:01 Wow, to muszę dziś podjechać i sprawdzić może też już mam cieplą wodę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX Re: Yo ziomale - juz mam ciepłą wodę :))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.06.04, 12:08 dodatkowo po wyjsci z klatki moge sie poczuc jak na plazy nad adriatykiem: )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad z A1 Re: Yo ziomale - juz mam ciepłą wodę :))))) IP: *.chello.pl 27.06.04, 19:42 To jeszcze ci tylko windy do pełni szczęścia brakuje ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: Yo ziomale - juz mam ciepłą wodę :))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.06.04, 08:38 pelnie szczescia osiagniemy, gdy ostatni robotnik wyniesie sie z osiedla, oraz uzyskamy hipoteki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: telefon stacjonarny IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 28.06.04, 09:16 Padło już to pytanie na forum, ale pozostało bez echa - czy ktoś z szanownych sąsiadów ma już złożony tel. stacjonarny i czy jest zadowolony z jego działania? Myślę tu o firmie Telnap. A może ktoś skorzystał z usług innego operatora??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: TELEFON STACJONARNY IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 30.06.04, 10:42 Sąsiedzi, ponawiam pytanie naszej sąsiadki. czy drodzy sąsiedzi mają juz zalożone telefony stacjonarne? Jacy operatorzy są dostępni na osiedlu i jakie są oplaty? Czy jesteście zadowoleni z tych uslug? Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: TELEFON STACJONARNY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.07.04, 08:43 jak widac zaczal sie sezon ogorkowy, dodakowo najwyrazniej mieszkancy Milenium sa mobilni i tel stacjonarny jest nieprzydatny. Osobiscie nie planuje takiego zakladac. Coprawda Sferia oferuje stacjonarne tel przenosne, ale aparaty sa wielkosci starych komorek z Centertela :( Odpowiedz Link Zgłoś
falk2 Re: TELEFON STACJONARNY 01.07.04, 17:15 Ja bardzo bym chciała złożyć stacjonarny, bo z zasięgiem na Tarchominie bywa bardzo różnie i komórka często mi przerywa rozmowy. Tez rozważam Sferie, ale może macie jakieś lepsze oferty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczyca_ Re: TELEFON STACJONARNY IP: 62.233.197.* 05.07.04, 12:15 My próbowałysmy założyć stacjonarkę, ale pan z TELNAPU stwierdził, że kable są nie tak położone i (o zgrozo!)on nie wie co do czego podłączyć... Na pytanie co z tym zrobić stwierdził, że to do robotników trzeba iść. Nie podoba mi się ta firma i to bardzo.... Odpowiedz Link Zgłoś
wilczyca_55 Internet 05.07.04, 12:37 Ja to kurczę chciałabym wiedzieć dlaczego w ofercie nam udostępnionej nie wspomnieli o ofercie zintegrowanej, czyli gdy zakładasz wszystkie 3 opcje (TVK, Internet, telefon) to płacisz 606 zł...i dlaczego mamy korzystać z tak lipnej firmy. Nam np. bardzo się śpieszy i musiałyśmy skorzystac z jej usług i stracimy na tym. Szybkoś netu jest porażająca, jestem pod wrażeniem ich niekompetencji i bezczelności. Z taką ofertą to niech się ewakuują... Nie wiem, kto w zarządzie spółki jest taki naiwny, ale może faktycznie jakoś się zintegrować i wymyśleć co i z kim zrobić, żeby było solidnie i tanio. (Sorry za agresję ale właśnie wyrwałam zęba i strasznie mnie boli). Od wczoraj już mieszkamy w naszym mieszkanku :)) Pozdrawiam sasiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad_ka telefon IP: 217.153.149.* 05.07.04, 13:36 sąsiedzi istnieje możliwość podłączenia już tel. stacjonarnego, wystarczy przedzwonić pod nr 6661573, podać Pani dane i instalator sam się zgłosi do domu w celu podpisania umowy i ustalenia daty podłączenia telefonu. ceny kształtują się następująco: -tel. stacjonarny: podłączenie 244 brutto, abonament 36,60 brutto, rozmowy identyczne ze stawką w TP SA w pakiecie standardowym - w opłacie abonamentowej nie zawierają się żadne połączenia darmowe - stały dostęp do internetu dla łacza 128/64 kbit/s: podłaczenie 242,78 brutto, abonament 90 brutto acha, umowa podpisywana jest na czas nieokreślony z 30 dniowym okresem wypowiedzenia. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: telefon IP: 193.24.24.* 06.07.04, 11:48 A co sądzicie drodzy sasiedzi o Spray? mam ich ulotkę przed sobą właśnie i tak: podłączenie: 1.22 tel, 1.22 net, 1.22 tvk tel to jest chyba z netii 36pln/mc tvk 35/mc (45 programów 22 polskie) net - i tu jest kilka wariantów osiedlowy LAN 46pln DSL 64pln/64kbps, 89pln/128kbps, 117pln/256kbps Nieco taniej tvk jak jest w pakiecie - 15pln jak pełny pakiet, 26 jak 2 opcje BOA 825 49 91, 825 83 33 boa@spray.net.pl co prawda widziałem ich stronę macierzystą i wyglądała jakby od bardzo dawna nikt jej nie uaktualniał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: telefon IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 06.07.04, 16:44 ceny wydają się calkiem rozsądne, ale ciekawe jak ma się to do jakości uslug. Szczerze mówiąc slyszę o tej firmie pierwszy raz, więc trudno mi jest stwierdzić czy warto wchodzić w taki interes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: telefon IP: 193.24.24.* 06.07.04, 17:12 Z tego co wiem podłączyli juz kilka osiedli i część developerów ich promuje, generalnie mój kolega z Akacji 8 nie narzeka Odpowiedz Link Zgłoś
dar-ek Czynsz 05.07.04, 15:06 sasiedzi z I, czy ktos "orientowal" sie juz w sprawie czynszu, ktory ma byc naliczany od 1 lipca? To chyba kpina biorac pod uwage stan budynku, klatek wind ktorych nie ma itp. no chyba ze chodzi tylko o ryczalt za wode i prad... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Czynsz IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 05.07.04, 15:56 ja nie bardzo rozumiem pozycji na rozliczeniu: - sprzątanie: 0,25zl/m2 * ilość m2 mojego mieszkania ??? to w takim razie rozumiem, że codziennie będzie u mnie jakas sprzataczka w mieszkaniu, albo nawet już byla, tylko ja o tym nic nie wiem:))) Dobrze że nie naliczyli oplaty klimatycznej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Czynsz IP: 193.24.24.* 05.07.04, 17:05 ... poza tym jakość "sprzątania" zwłasza na klatkach schodowych pozostawia duuużo do życzenia. Rozumiem że jest budowa, ale po co liczyć usługe, która de fakto nie jest wykonywana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu telefon, net, tvk - a może Spray? IP: 193.24.24.* 07.07.04, 10:16 A co sądzicie drodzy sasiedzi o Spray? mam ich ulotkę przed sobą właśnie i tak: podłączenie: 1.22 tel, 1.22 net, 1.22 tvk tel to jest chyba z netii 36pln/mc tvk 35/mc (45 programów 22 polskie) net - i tu jest kilka wariantów osiedlowy LAN 46pln DSL 64pln/64kbps, 89pln/128kbps, 117pln/256kbps Nieco taniej tvk jak jest w pakiecie - 15pln jak pełny pakiet, 26 jak 2 opcje BOA 825 49 91, 825 83 33 boa@spray.net.pl Co prawda widziałem ich stronę macierzystą i wyglądała jakby od bardzo dawna nikt jej nie uaktualniał. PS. Nie posiadam tam udziałów :) , jedynie kilkoro moich kumpli jest zadowolonych z ich usług a mi dośc śpieszno aby założyć telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracz Re: telefon, net, tvk - a może Spray? IP: 83.238.0.* 07.07.04, 10:31 Czy ktoś z sąsiadów wie czy jest mozliwość skorzystania z oferty TP SA na naszym osiedlu ?? (Telefon i Internet) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: 193.24.24.* 09.07.04, 09:33 Czy wiadomo kiedy będą gotowe jakiekolwiek garaże? Kiedy w końcu będą windy.... Kurde, lato to najlepszy okres dla budowlanki, a tu u nas jedynie kilku ospałych robotników, normalnie rano jak idę do przacy to mam ochotę dać im kopa w d... - tak na rozpęd. Normalnie jak muchy w smole. Jeden robi, trzech sie gapi. Czy widzicie jak szybko posuwa się budowa po drugiej stronie ulicy, albo wrzosy koło championa? Jednak można budowac szybko... można... ale nie u nas. pozdrawiam słonecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białas Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: 83.238.0.* 09.07.04, 12:06 Co racja, to racja ! Czy robienie np. trawników między I a II musi trwać ponad trzy miesiące? Nie wspomnę już o garażach, bo nie chcę się denerwować.Idzie to wszystko, jak przysłowiowa krew z nosa.No cóż musimy być cierpliwi. Życzę udanego weekendu ( bez hałasu z za okna)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad z A1 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: 83.238.0.* 09.07.04, 12:32 Ale cierpliwość ma swoje granice ! Ile można czekać ? W takim tempie to oni do wakacji przyszłego roku nie skończą roboty ! A dla mieszkańców taka przeciągająca sie budowa za oknem jest strasznie uciążliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: *.era.pl 09.07.04, 13:25 Szanowni sąsiedzi, to nic niezwykłego. W zeszłym roku było tak samo, przez całe lato nic nie zrobili, teraz pewnie będzie tak samo, a mówili w zeszłym roku, że skończą do końca lata. Teraz tak samo, ech życie na budowie. Rozumiem, że za darmo, ale my zapłaciliśmy za ten luksus duże pieniądze. pozdrawiam Miłego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.07.04, 13:37 cos przecierz bylo przyczyna odwolania prezesow..... Odpowiedz Link Zgłoś
falk2 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) 09.07.04, 16:12 Z prędkością budowy na Wrzosach bym nie przesadzała. Co prawda teraz sie ruszyli, ale też mają spore opóznienie. Co do telefonu w TP to wiem z Telepunktu, ze na razie sie nie da, "być może pod koniec roku" będzie dla nas jakaś oferta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: 193.24.24.* 09.07.04, 17:02 To prawda - mieli opóżnienie. Ale z tego co sie dowiadywałem długo nie mogli wybrać wykonawcy. Wtedy nie wbili nawet szpadla w ziemie. Od momentu rozpoczecia prac poszło wszystko jak z kopyta, stan surowy, ocieplenie, tynki - wszystko momentalnie. W momencie jak na wrzosach ocieplono prawie 2 budynki, na ternixie zrobili 3 dachy + 1/4 tynków + ścianki działowe, u nas - niecały trawniczek i bliżej niekreślone postępy w garażach. 3 albo 4 dni flegmy sypią ziemie między 1 a 2. To z jaką groteską my tu mamy do czynienia!? Co tu jest grane? Mrożek wysiada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad z A1 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: 83.238.0.* 09.07.04, 19:22 Po prostu mamy tu do czynienia z nieudolnością i brakiem profesjonalizmu ze strony spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly 69 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: *.ina.de 11.07.04, 16:27 takze jak widac rowniez kierownik budowy jakos sie chyba do swojej pracy przestal przykladac..... zobaczcie jaka jest jakosc oddawanych elementow osiedla typu morki , klatki schodowe itp. to zgroza krzywe sciany i przebijajacy znad kamieni elewacyjnych sciana pomalowana...brrr..... a gdzie jest kierownik albo inspektorzy nadzoru ktorzy to odbieraja...przeciez za to zaplacilismy!!!!!!! a oni maja to wszystko w d.... i dodatkowo sie smieja.... makabra.... czy takze "nowy" szef inwestycji w spoldzielni tego nie widzi???? a ztym trawniczkiem jednym czy drugim dziedzincu to jawna kpina.... i brak profesjonalizmu- to juz lepiej budowali na "alternatywach" :)))))))) pozdrawiam sasiadow.... maly69 a swoja drogą to zapelnia sie nam jedynka oj zapelnia...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: 193.24.24.* 12.07.04, 09:59 Przydałoby sie jakieś pismo "mobilizujące" do pracy Kierownika - zawsze można mu powiedziec coś w rodzaju: Widzi Pan, tu jest budowa, zawsze sie jakieś taczki dla Pana znajdą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.07.04, 10:14 Lepiej bedzie zaatakowacnowych prezesow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: 193.24.24.* 12.07.04, 10:38 ... wobec tego może poprosimy o zebranie? chociaż pewnie teraz będzie ciężko ze względu na okres urlopowy i zaproponują wrzesień... Kurcze, ale jakos naciskać trzeba. Spróbuje dziś nasmarować jakies pisemko z pytaniami o terminy, i jakieś wyjaśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 08:50 Wczoraj pytalem kierownika budowy o chodniki miedzy bud 1 i 2. na odczepnego powiedzial ze maja skonczyc do konca tygodnia. On nie ma ta to wplywu, w/w prace wykonuja podwykonawcy, ktorym spoldzielnie pewnie marnie placi lub placi z opoznieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad z A1 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: 83.238.0.* 13.07.04, 09:03 To od czego jest ten "kierownik" skoro nie ma wpływu na wykonywane na osiedlu prace ? Jego jedynym zadaniem jest chyba siedzenie cały dzień w biurze i nic nie robienie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białas Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: 83.238.0.* 13.07.04, 12:15 i pierdzenie w stołeczek!!!!! Pomarudzę sobie - mieszkam na osiedlu prawie półtora roku i dzień w dzień za oknami słyszę odgłosy budowy. Nie wzruszało mnie to przez pierwsze parę mięsięcy,bo było to dla mnie normalne,że osiedle sie buduje,ale teraz dostaję szału!!! Jedyne co dobre,to to, że pracownicy nie drą się w niebogłosy używając znanych i lubianych przez innych robotników słów (tak jak to ma miejsce przy budowie JW).Może napisac rzeczywiście jakieś pisemko, ale nie wiem, czy to coś da znając nasza spółdzielnię.Mam jeszcze pytanko do sąsiadów: czy można już zakładać hipotekę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: hipoteka IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 13.07.04, 15:32 Tak, można. Mile byłam zaskoczona, że udało mi się wszystko załatwić w przeciągu 1,5 miesiąca od momentu złożenia wniosku do otrzymania wypisu z rejestru. Oznacza to, że w tym miesiącu bank nie ściągnął mi już tzw. opłaty z tytułu ubezpieczenia kredytu na czas do założenia hipoteki. Ktoś tutaj na forum pisał o ofercie firmy Spray odnośnie telefonii stacjonarnej. Dziś dzwonił do mnie przedstawiciel tej firmy - jeśli Telnap ma podpisana umowe ze spółdzielnią, to raczej sa marne szanse by inna firma "weszła na teren". Ponawiam pytanie: czy ktoś użytkuje telefon poprzez Telnap? A może założył sobie telnapowski internet? Interesuje mnie jakośc usług itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białas Re: hipoteka IP: 83.238.0.* 13.07.04, 17:07 Telefonu jeszcze nie mam, ale użytkuję internet z "Telnapu" i musze szczerze powiedzieć, że nie jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad z A1 Re: hipoteka IP: 83.238.0.* 13.07.04, 18:34 Ja też użytkuje internet z Telnapu i to co oni oferują to jest tragedia ! W moim poprzednim miejscu zamieszka korzystałem z internetu z UPC (768 kb/s). Wiec łacze z telnapu jest 6 razy wolniejsze. To tak jak bym się przesiadł z mercedesa do malucha !! Mam nadzieje że w niedługim czasie pojawi się na naszym osiedlu inny dostawca internetowy (mam tu na myśli poważne firmy UPC, Astercity czy chociaż możliwość instalacji Neostrady z TP SA) i bede mogł zrezygnować z usług tej firmy "krzak". Telefon takżę założyłem. Narazie niewiele mogę o nim powiedzieć poza tym że jest i nawet działa (co w przypadku telnapu nie jest oczywiste). Głos w słuchawce jest troche zniekształcony ale przyczyną tego może być moj stary aparat telefoniczny. PS: Od dwóch dni sprzątają w mojej klatce a dziś nawet wzięli się za malowanie (malowane są rury gazowe na klatce) Odpowiedz Link Zgłoś
wpal1 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? 14.07.04, 07:45 JA mam hipotekę już od roku, nie ma więc przeszkód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: 213.17.183.* 15.07.04, 15:06 Ale chyba na spółdzielcze-własnościowe, a nie jako odrębna własność? Bo o tylo takiej możliwości informowa nas spółdzielnia. Odpowiedz Link Zgłoś
wpal1 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? 16.07.04, 13:22 NO tak, do czasu zakończenia tej "Inwestycji" nie można inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: APEL - da nadaktywnych sąsiadów IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 19.07.04, 10:47 Sąsiedzi z budynku nr 1, litości…, rozumiem że niektórzy chcą wprowadzić się jak najszybciej, więc wykonują prace wykończeniowe nawet w niedzielę, ale są pewne granice. Niektórzy przynajmniej w weekend chcą się wyspać i odpocząć, toteż pukanie, wiercenie itp. po godzinie 22.00 i wykonywanie podobnych prac w niedzielę o 7.00 rano i tak do godziny 24.00 jest............................. Dopóki mieszkania nie są wypełnione gratami, to każdy dźwięk typu pukanie, wiercenie niesie się po całym budynku. Dlaczego od samego początku mamy krzywo na siebie patrzeć ??? Ja również pracuję ciężko cały tydzień i po pracy wiercę, pukam, stukam, ale w ogólnie przyjętych granicach czasowych. W sobotę też wykonuję różne prace, ale nie od godziny 7.00 rano i nie do 24.00, ludzie trochę wyobraźni! A jakby nie było, trochę już nas tam mieszka (również z małymi dziećmi). Wprowadzając się do mieszkania zdawałem sobie sprawę, że wszyscy dookoła będą walić, ale niestety nie wiedziałem że niektórzy poczują się tak jakby mieszkali zupełnie sami. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów i życzę dużo spokoju i cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: APEL - da nadaktywnych sąsiadów IP: 217.153.22.* 19.07.04, 12:05 Szanowny sąsiad ma sporo racji. Jednakże sądzę, że tak jak inni, na chwilę obecną, odebrał lokal do prowadzenia prac wykończeniowych, a nie zamieszkiwania - przynajmniej oficjalnie. Ja osobiście dopiero rozpoczynam prace wykończeniowe i przewiduję, że przez najbliższe 2-3 miesiące będzie się zdarzało, że stuknę, puknę nawet po 22. Myślę, że znajdzie się jeszcze kilka, kilkanaście takich osób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEB Re: APEL - da nadaktywnych sąsiadów IP: *.u.mcnet.pl 19.07.04, 12:23 Niestety na tą tymczasowość najbardziej narzekają chyba mieszkańcy 3, wprowadzili się ponad rok temu i wykańczają te lokale i wykańczają ......, a nasza kochana spółdzielnia nie bardzo ma pojęcie kiedy wkońcu ... wykończą ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: APEL - da nadaktywnych sąsiadów IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 19.07.04, 12:24 prace wykonczeniowe swoją drogą, a sytuacja życiowa swoją drogą. Niektórzy nie mają tak komfortowej sytuacji i musieli się już wprowadzić. Tak jak już pisalem zdawalem sobie sprawę że wszyscy lącznie ze mną będą stukać, ale bez przesady nie o godzinie 23.00-24.00 lub w niedzielę o 7.00, chyba sąsiad zgodzi się ze mną, że nie jest to przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: APEL - da nadaktywnych sąsiadów IP: 217.153.149.* 19.07.04, 14:30 Trzeba się liczyć z tym, że w większości przypadków mieszkania wykańczają ekipy remonowe które mieszkają w mieszkanich i jednocześnie je remontują. Mają płacone od zrobionej roboty więc nie ma dla nich róznicy o której wiercą w ścianie. Przeciez to jest NOWE osiedle i zamiast zacisąć zęby i cieszyć się że przybywa nam nowych mieszkańców to szukacie problemów. Takie jest moje zdanie sąsiadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re:pytanie do sąsiadki IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 19.07.04, 14:45 droga sąsiadko, nie szukam problemu, a gdy moje mieszkanie bylo wykańczane to moje ekipy nie "robily" po nocach, widac mialem doczynienia z przyzwoitą ekipą. A czy "sąsiadka" mieszka może już w bud. nr 1 i cierpliwie znosi wiercenie i walenie w ściany późno w nocy i nie stanowi to dla niej problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re:pytanie do sąsiadki IP: 217.153.149.* 19.07.04, 15:25 nie mieszkam w bud 1 ale cierpiwie znosiłam i znosze dalej remonty w nocy a nawet w niedziele. Wydaje mi się że większym problemem jest planowana przez spółdzielnie budowa nowego bloku na osiedlu, opieszałość w wykończeniu osiedla oraz garaży. Jak nam zaczną stawiać nowy blok to wtedy mozemy być wścieli narzekac na huk który bedzie trwał, znając tempo spółdzielni kilka lat ale nie na sąsiadów którzy remontuja swój dom. pozdrawiam :)) sąsiadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu W kupie raźniej ... IP: 193.24.24.* 19.07.04, 16:15 Mieszkam już od połowy maja w A1, dotychczas nikt rażąco nie przegiął i po 22 raczej nie było hałasów /przynajmniej ja ich nie słyszałem/. Bardziej już daje mi się we znaki tajemnicza biała przyczepa campingowa koło DPII. Bez mała codziennie imprezka z głośną muzyczką od około 2-3 tyg. No i do szału doprowadza mnie pisk przesuwanej bramy po 23. Cholera, coś z tym trzeba zrobić, tylko jeszcze nie wiem co. Widzę że mieszkanie na budowie coraz bardziej daje się nam we znaki - wszyscy jesteśmy nerwowi. Trzymajmy się w kupie, w kupie raźniej i więcej można zdziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
dar-ek Re: W kupie raźniej ... 19.07.04, 17:31 Chyba bedziemy musieli sie faktycznie jakos znowu skupic bo ta groteska ze strony spoldzielni trwa i ma sie dobrze. Ostatnio tak mnie zatkalo ze nie wiedzialem co powiedziec jak uslyszalem w sluchawce od pani z dz. inwestycji (ktora wydawala sie obrazona moimi pytaniami) ze ona nie ma pojecia kiedy beda windy i wszystkie garaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiad z A1 Re: W kupie raźniej ... IP: 83.238.0.* 19.07.04, 17:55 Chamstwo w stosunku do klientów\mieszkańców ,brak profesjonalizmu , nieudolne zarządzanie to jest właśnie nasza spółdzielnia !! Jeśli nie będziemy się trzymać razem to nic na naszym osiedlu się nie poprawi !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białas Re: APEL - da nadaktywnych sąsiadów IP: 83.238.0.* 20.07.04, 11:08 Droga sąsiadko, może dla ekip remontujących nie ma różnicy, o której wiercą, ale dla mieszkańców ma to znaczenie. Wszystko zależy od kultury. Osiedla już nie jest takie nowe....tylko ma spore opóźnienia, nad którymi trzeba sie skupić. Jeśli chodzi o planowany budynek, to nie sądzę żebyśmy coś z tym zrobili. Cenę za wykup przez nas tego skrawka ziemi spółdzielnia wzięła chyba z kosmosu!!!!Myślę, że trzeba uderzyć do Urzędu Gminy, a przede wszystkim zażądać, żeby spółdzielnia ogrodziła nasze trzy budynki a ten czwarty budowała, poza naszym terenem. Trzeba zacząć ostro działać, bo czas ucieka. Odpowiedz Link Zgłoś
tamarika Re: APEL - da nadaktywnych sąsiadów 20.07.04, 13:00 juz nie wiem co jest grane z tym budynkiem na skrawku ziemi. Slyszalam, ze na ostatnim zebraniu byla decyzja, ze sprzedaja ten kawalek i nie bedzie zadnego budynku (przynajmniej sp-nia nie bedzie go budowac)bo sie nie oplaca. To co, oni chca zaczac stawiac czwarty budynek a my na nasze garaze bedziemy czekac nastepny rok??? A juz mialam nadzieje, ze idea trawnika wygrala.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: APEL - da nadaktywnych sąsiadów IP: 213.17.183.* 22.07.04, 09:17 Jeżeli chodzi o blok nr 4, to faktycznie cena za ten kawałek ziemi spółdzielnia wzieła z kosmosu. Mnie osobiście nie stać na zapłatę kilku tysięcy zł., tak jak większość mieszkańców naszego osiedla.Skoro mieszkańcy 2 i 3 zalegają z opłatami eksploatacyjnymi(na niemałą kwotę) za media z których przez ostatni rok korzystali to i nie będą partycypować w kosztach wykupu kawałka ziemi. Najczęściej jest tak, że ci co robią najwięcej hałasu to potem się na wszystko wypinają. Natomoast co do hałasu z budowy bloku nr 4, to przypominam że niedługo zacznie się pełną gębą budowa Dębowego Parku II, a jest to duża inwestycja i to dopiero będzie rwetes.Co do piszczącej bramy to może trzeba ją naoliwić-Panowie możecie się tym zająć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internet Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: *.cebit.com.pl / 217.17.38.* 19.07.04, 15:54 Najtańszy Internet w Warszawie, www.cebit.com.pl cebit@cebit.com.pl 022-611-49-81 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad z A! Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: 83.238.0.* 19.07.04, 17:49 Co Szanowni sąsiedzi sądzą o powyższej ofercie internetowej ?? Przydałoby się zmienić ten gów***ny Telnap na coś lepszego !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: *.ina.de 22.07.04, 10:32 witam sasiadow!! co do zebrania przedstawicieli i bloku nr4 -istotnie zostala podjeta decyzja i uchwala o mozliwosci sprzedania przez spoldzielnie tego terenu (jest to furtka ktora moze byc dla "nas" ale rowniez dla innego "inwestora") -co do zablokowania inwestycji blok4 jescze nie otrzymalem odpowiedzi od prezydenta miasta pana kaczynskiego jak rowniez od glownego architekta miasta- jak tylko cos bedzxie to was sasiedzi zawiadomie. -to co wazne to nadal musimy sie trzymac razem i decydowac o swoim osiedlu a nie przyjmowac wszystkiego co narzuca nam spoldzielnie a z czasem sie od niej odlaczyc -co do stukania to generalnie jestem za "stukaniem" ale pomiedzy 8.00 a 22.00 i nie pozniej,oczywiscie w niedziele mozna by przestac ale jesli ktos musi to trodno...to przeciez budowa ale nie przed i nie po. -sluchajcie poza tym mamy juz "rade osiedla" i mozna sie do niej zwracac- sami wybieralismy na ostatnim zebraniu. co prawda jeszcze niektorzy tam nie mieszkaja czy cos remontuja ale zawsze mozna zadzwonic i pogadac. na naszym osiedlu jest tez czlowiek z rady nadzorczej i tez jest przewidziany do kontaktu.. pozdrawiam mieszkajacych juz i tych za chwile..:)) sasiad z B1 maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
dar-ek Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) 22.07.04, 15:29 ...a jak sie mozna kontaktowac z rada osiedla ew. czlonkiem rady? Pierwsze nasuwajace sie pytanie to czy jestesmy w stanie dowiedziec sie o terminy zkonczenia poszczegolnych prac na osiedlu? (tak, wiem juz bylo ich wiele...) ...przede wszystkim kiedy zostanie podpisana umowa na windy i kiedy zostana zainstalowane - wiem ze to dotyczy mniejszej grupy ale niemozliwoscia jest zeby matka z maly dzieckiem i wozkiem wdrapywala sie coddziennie na 5 czy 6 pietro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: *.ina.de 23.07.04, 10:31 czesc posluchaj tak sie sklada ze jeden z czlonkow "rady nadzorczej" mieszkajacy na naszym osiedlu jest tez przewodniczacym komorki inwestyczyjnej i to on takze podejmuje decyzje o przetargach czy zakupach.tak wiec wydaje mi sie ze jesli chodzi o te sprawy to jest on jak najbardziej kompetentna osoba do udzielenia tego typu informacji. kontakt do pana Tworka podany Ci bedzie w spoldzielni. A jesli chodzi o "rade osiedla" to m.in. ja w niej jestem i mozna do mnie pisac nie jest to jeszcze sformalizowane ale juz niedlugo.-zreszta do nas kontakty takze powinny byc w spoldzielni.. natomiast co do zakupow i inwestycji to najwiecej bedzie wiedzial wymieniony czlonek rady nadzorczej. pozdrawiam maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: postępy prac przy bud nr1 IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 30.07.04, 10:32 Witam Sąsiadów, coś mi się wydaje że wszyscy mieszkańcy szybciej wykonczą swoje mieszkania niż ekipa z budowy wykończy ganek w bud nr1:))) Tempo jest zabójcze i jak "dobrze" pójdzie to na zimę posadzą trawę :))))))))))))) A poza tym widać jak nam przybywa sąsiadów w budynku, w końcu zaczyna się robić ciekawiej. Pozdrawiam frend Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: postępy prac przy bud nr1 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.07.04, 11:59 jak wszyscy wykonczmy mieszkania, trzebasie bedzie wziasc za " wykonczenie" spoldzielni tj utworzenie wspolnoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: postępy prac przy bud nr1 IP: *.ina.de 30.07.04, 13:50 Witajcie sasiedzi. 2 sprawy 1. jesli ktos ma "krzywy balkon" tzn spadek na balkonie jest zbyt duzy to mozna zglosic to spoldzielni i oni na wlasny koszt to poprawia.pismo Adresuje sie na dzial inwestycji. 2.jak widac prace przyspieszyly- tak mi sie wydaje i na dziedzincu 1 robia juz chodniki ..:)) do trawki coprawda daleko ale....:)) 3.fakt faktem jest juz nas coraz wiecej wiec niedlugo wypelnia sie wszystkie mieszkanka a system komunikacji mamy znakomity..:)) wychodzimy na balkomy i mozemy pokonwersowac...:))-to a propos nastepmych zebran...:))) 4.zaroilo sie ostatnio od samochodow...i ruch ze ho ho..:) wiem ze garaz pod 3 ma byc oddany jak najszybciej...brak jeszcze wentylatorow/dmuchaw.... wtedy sie uluzni na uliczkach..:) pozdrawiam letnio maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Pytanie o balkon 30.07.04, 14:20 U mnie na balkonie jest zjeżdżalnia, że ho ho, ale przy odbiorze mieszkania kier bud upierał się, że tak ma być, bo tak jest dobrze. Odpuściłam to i nie wpisałam do protokołu, bo i tak zamierzam zmienić tę szpetną tarakotę na cuś przyzwoitego. Czy w takiej sytuacji żądać wyprostowania zjeżdżalni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: Pytanie o balkon IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.08.04, 09:00 Osobiscie wolalbym rekompensate finansowa i wykonanie poprawki we wlasnym zakresie. Społdzielnia juz pokazala co potrafi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Załozny wspolnote! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.08.04, 12:34 www.wprost.com.pl/ar/?O=64290 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ochrona !!! IP: *.eranet.pl 03.08.04, 12:37 Może mi ktoś z mieszkańców wyjaśni, po co nam ochrona, skoro od 3 od 6 rano w dniu dzisiejszym wył alarm w jednym samochodów, a oni nie mogli nic zrobić ??!!!! A tak przy okazji, jeżeli był to samochód mieszkańca budynku nr 1 to niech stawia go pod swoimi oknami i niech mu nie daje spać, a nie mieszkańcom dwójki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: Ochrona !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 15:47 no to wsplczuje. obecnie mieszkam w Jw i myslalem ze to u nich w garazu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciówa Re: Ochrona !!! IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 04.08.04, 09:42 Jezeli mialbys swiadomosc ze to samochod kogos z "2" to jego wycie mniej by Ci przeszkadzalo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ochrona !!! IP: 213.17.183.* 04.08.04, 13:48 Człowieku,czy ty myślisz, że Ochrona jest wstanie zapanować na nowymi lokatorami? Codziennie przybywa nam nowych mieszkańców i ustalenie który samochód jest czyj jest trudnym zadaniem. Ja osobiście nie mam powodów do narzekań. Jak pozbywałam się starych mebli i 2 panowie wynosili je z mojego mieszkania reakcja ochrony bła natychmiastowa. Nie ukrywam, że poczułam się przez to bardziej bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX Re: Ochrona !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 14:40 ochrona ma obowiazek spisac nr rejestracyjny kazdego wjezdzajacego samochodu na osiedle oraz numer mieszkania do ktorego udaje sie kierowca. Jesli samochod wyl cala noc najwyrazniej tego nie zrobili. Mnie spisali tylko za pierwszym razem, obecnie wpuszczaja mnie na "twarz" mimo ze samochodami wjezdzam roznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ochrona !!! IP: *.eranet.pl 04.08.04, 16:27 Jeżeli to nie był samochód jedynkowicza to przepraszam, ale jeżeli był od kogoś z dwójki to ten ktoś mógł ruszyć swoje cztery litery. Zresztą szkoda pisać jak się ma takich sąsiadów, co się nie przejmują swoimi gratami i przy okazji nie dają innym spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: Ochrona !!! IP: *.ina.de 06.08.04, 09:45 witajcie. ja obecnie koncze swoje "m" wiec moze jeszcze tej atmosfery nie "czuje", ale mysle ze generalnie poczatki sa trodne i to wszystko musi sie dograc samo. kazdy z nas jest nowy, duzo osob sie przemieszcza wewnatrz, samochody... nie od razu krakow zbudowano...dajmy jakis margines na te rzeczy..... pozdrawiam sasiadow maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiadka z bud 3 tempo budowy a robotnicy i ich kierownik IP: *.premiumtechnology.pl 09.08.04, 12:21 Witam, Ostatnio mialam okazje byc w domu w ciagu dnia pracy i jaki obrazek widze? W okolicach godz. 13.00 pod tarasami w naszym budynku siedzi robotnik i popija piwko. Co robi pozniej? Oczywiscie puszke po piwku zostawia pod ogrodzeniem - teraz juz nie ma sie czemu dziwic, ze wokol osiedla jest tak brudno... I to kolejny dowod na to, ze Pan Kierownik siedzi i nic nie robi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: tempo budowy a robotnicy i ich kierownik IP: *.ina.de 10.08.04, 08:55 Witajcie sasiedzi.... ...ostatnio zaobserwowalem w bloku 1 fajna rzecz.... otoz wielu sasiadow rozmawia ze soba z balkonow....:)))) ..moze jakas "impreza integracyjna balkonowa" jak juz bedzie nas tam mieszkala wiekszosc....- dobry pomysl na integracje. co do pracownikow budowlanych: jak widzicie "ruch" mamy wiekszy i dobrze- troche ruszyli do roboty, a z tym piwem...hm...to chyba nieuniknione bo tych zakamarkow i rogow na naszym osiedlu jest kilka- a kierownik jeden i nieupilnuje wszystkich-(bron Boze nie bronie kierownika:)) Zaczynaja robic znowu elewacja z kamienia, powstawiali grzejniki na klatkach schodowych, a garaz pod 3 ma byc oddany w 2 polowie sierpnia. pozdrawiam maly69 B1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 budowa.........i pytanko o bezpieczniki IP: *.ina.de 11.08.04, 11:32 czesc sasiadzi...:) uwaga montuja juz automatyczne drzwi do garazu......... troche pracownikow przybylo....i krzataja sie....... jeszcze male pytanie jak macie bezpieczniki to ile z nich przypada na kuchnie- bo u mnie az 3 szt z 6 szt a mam mieszkanko 55.6m2-czy to normalne?????? 1szt - lazienka +wc 1szt - sypialnia + p.pokoj 1szt - salon pozostale 3 szt kuchnia w tym 1 szt na zmywarke a jak jest u was?? pzdr. maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Nocne wrzaski IP: 193.24.24.* 12.08.04, 10:33 Chciałbym niniejszym serdecznie "podziękować" pani, która wczoraj w środku nocy wrzaskiem uzewnętrzniała swoje negatywne uczucia w stosunku do ochroniarza za obudzenie mej 2letniej córki. Dzięki temu aż do 1 w nocy miałem okazje pobawić się z nią (córką nie tą panią) bezskutecznie próbując ja uśpić ponownie. Nie chciałbym aby to była moja bezpośrednia sąsiadka - nie lubię używać takich słów jak ta pani. Dziękuje także panu dzięciołowi który o 1 w nocy wbijał jakieś gwoździe i włączał jakaś piłę, choć mam wrażenie że to poza naszym osiedlem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Nocne wrzaski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.04, 11:32 Nie slyszalem "pani", która miala okazję popisać się swoim donośnym głosem, ale widać świadczy to o jej kulturze osobistej, której niestety brakuje wielu sąsiadom, mam tu przede wszystkim na myśli wszystkich "dzięciołów", którym się wydaje że są sami na osiedlu i walą, wiercą, piłują itp. w godzinach grubo po 22.00. Mieszka nas coraz więcej w budunku nr1 i spora część posiada małe dzieci, każdy z nas pracuje i ma jakieś obowiązki w ciągu dnia, a w nocy każdy z nas ma ochotę i prawo do odpoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Nocne wrzaski IP: 81.210.54.* 12.08.04, 23:51 Witam Sąsiadów, Zupełnie nie wiem jak to się dzieje,że nie słyszę nocą żadnych "przeszkadzajek",które utrudniłyby mi nocne funkcjonowanie, za wyjątkiem jak najbardziej normalnego płaczu niemowląt/bo taka ich uroda/,miałczenia kota etc. Dodam,że kładę się późno i z pewnością słyszałabym co nieco. Powiem więcej, na naszym osiedlu i tak jest cicho, przejdźcie wieczorem w okolice JWC, skąd niesie się muzyka... A swoją drogą, kochani sąsiedzi, może odrobinę więcej zwykłej wyrozumiałości, którą gdzieś gubimy na codzień? Na prawdę, nie jest źle z nami lokatorami, to po co się rozdrabniać..;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Nocne wrzaski IP: 193.24.24.* 13.08.04, 09:12 Aniu - ja mieszkam bezpośrednio nad portiernią i zapewniam cię, słyszałem głośno wydzierające się babsko będące zapewne pod wpływem alkoholu. Wydzierające się na ochroniarza. Przecież można takie sprawy załatwiać po cichu - w stróżówce, zwłaszcza że była wtedy północ. Generalnie zgadzam się z Tobą - na osiedlu jest cicho, poza nielicznymi wyjątkami, ale to są tylko wyjątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygolasek zepsute domofony w 2 IP: *.mofnet.gov.pl 31.08.04, 15:27 Czy nikogo nie denerwują popsute domofony w 1 klatce budynku nr 2? Taki stan trwa już ze trzy tygodnie, jak "wspaniała" społdzielnia nic nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: Nocne wrzaski IP: 217.153.22.* 13.08.04, 11:57 Mi osobiście bardzo przeszkadzają odgłosy pozostawionych w mieszkaniach psów. Dzieje się tak przez cały dzień. W czasie kiedy stukam, wiercę i piłuję - tego nie słyszę! Ludzie! Kiedyś trzeba przygotować te mieszkania do godziwego użytkowania. Po raz kolejny przypominam, że prawanie (dzięki naszej spółdzielni) mieszkania zostały udostępnione do prowadzenia prac wykończeniowych, a nie zamieszkiwania! Pzdr. wszystkich wkurzonych i niewyspanych. W końcu mieszkamy na osiedlu 250 lokali * kilku mieszkańców oraz w sąsiedztwie kilku dużych okolicznych budów... To potrwa jeszcze lata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: Nocne wrzaski IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.08.04, 12:14 ok, ale nie stukaj po 22 oraz w niedziele. osobiscie ludzi ktorzy wykanczali moje mieszkanie wyganialm o 17-18. Nie mialem ochoty na wlasnej skorze przekonac sie jakie sa efekty pracy przemeczonego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Nocne wrzaski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.04, 12:34 tak jest, po 22.00 nikt nie powinien już walić i stukać (w niedzielę mogą sobie stukać, ale nie od 7.00 rano, np od 10.00). Podobnie jak u "anrom'a" moi ludzie również pracowali w "normalnych" godzinach tj. od pon. do pt. 9.00-18.00, w sobotę od 10.00-15.00, niedziela wolna. Napewno bym im zabronił pracować w późniejszych godzinach, wiedząc że nie jestem sam na osiedlu. Zresztą widać że nie ma co pisać o tym temacie na forum, bo niektórym to poprostu zwisa, mają swoich roboli którzy pracują prawie 24 godziny/dobę, nie mieszkają tam jeszcze i jest im poprostu wszystko jedno. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białas Re: Nocne wrzaski IP: 81.210.54.* 13.08.04, 12:36 Drogi sąsiedzie Robokopku, chyba sam nie wierzysz w to, co piszesz.... ciekawa jestem czy jak wykończysz mieszkanie, to będziesz czekał aż spółdzielnia pozwoli Ci się wprowadzić do niego oficjalnie. Prawo prawem, a natura naturą i wypadałoby zdać sobie z tego sprawę, ze jednak osiedle w większości jest zamieszkane a tłumaczenie, że nieoficjalnie ma naprawde mało do znaczenia, takie jest zycie!!!! Chodzi o troszke kultury i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: Nocne wrzaski - do Białasa... IP: 217.153.22.* 13.08.04, 14:25 Z natury jestem cyniczny... Taki też był tekst... Jednym z możliwych rozwiązań byłby domek na wsi, bez sąsiadów, dzieci, psów, koparek i najlepiej bez elektryczności! Odpowiedz Link Zgłoś
wpal1 Re: Nocne wrzaski 13.08.04, 14:44 Dla ścisłości to niektórzy mieszkają legalnie skoro gmina już melduje na terenie osiedla, także spółdzielnia traktuje nas jak mieszkańców a nie "wykańczaczy" skoro płacimy opłaty eksloatacyjne. Bo jeśli to budowa to dlaczego każe się płacić za np. sprzątanie? Kto pobiera opłaty za takie coś na budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: Nocne wrzaski IP: 217.153.22.* 13.08.04, 14:47 Jaka spółdzielnia - takie zasady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: 217.153.22.* 23.08.04, 13:19 Czy ktoś ma jakieś wiążące informacje o w/w? Odpowiedz Link Zgłoś
falk2 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) 24.08.04, 15:10 Już nie bardzo wiem, co można uważać za info wiążące... Podobno garaż pod bud. 3 jest już odebrany przez Straż i niedługo ma zostać otwarty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Plac zabaw dla dzieci IP: 193.24.24.* 13.08.04, 15:25 Czy na terenie jest(był) taki plac zabaw w planach? Jak na razie chodzę az do wieżowców koło poczty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta Re: Plac zabaw dla dzieci IP: 81.210.54.* 13.08.04, 23:35 Do osób które mają internet z Telnapu. Czy działają u państwo programy p2p (bittorrent,kazaa,itp) bo coś mi się wydaje za Telnap przyblokował porty z których korzystają te programy ! A co do placu zabaw to nie mam pojęcia ale znając naszą spółdzielnię to pewnie takiego nie przewidziała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: Plac zabaw dla dzieci IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 10:15 co do poczynan spoldzielni, zbulwersowalo mnie pobieranie oplat na fundusz remontowy, podczas gdy budowa osiedla nie jest skonczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosć Re: Internet Telnap IP: *.eranet.pl 16.08.04, 11:02 Tak to prawda, Telnap zablokował porty p2p, ale to tak bardzo nie przeszkadza, mnie bradziej przeszkadza to, że wczoraj wogóle nic mnie nie działało. A co do meldowania to z tego co wiem, dopóki ośiedle nie zostanie oddane do użytkowania to nie ma takiej możliwości. pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internauta Re: Internet Telnap IP: 83.238.0.* 16.08.04, 11:47 To juz jest szczyt chamstwa z ich strony ! Nie dość że świadczą usługi na skandalicznie niskim poziomie to jeszcze porty poblokowali ! Zastanawiam się co oni chcą osiągnąć takimi posunięciami !! Przez cały weekend użytkowanie internetu było utrudnione bo albo nie działał wogule (zrywało się połączenie lub modem nie mógł się zalogował)albo transfery były tak niskie że nawet stron int. nie dało sie przeglądać !! Odpowiedz Link Zgłoś
wpal1 telewizja 16.08.04, 12:02 Czy odbieracie TV1, TV2, TV3, Polsat, TVN, TV4 bo ja przez cały weekend nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białas Re: telewizja IP: 81.210.54.* 16.08.04, 15:01 Odbieram te programy, ale w gorszej jakości. Coś przez weekend robili, dodali pare nowych stacji, ale niestety kosztem jakosci tych podstawowych. Odpowiedz Link Zgłoś
wpal1 Re: Internet Telnap 16.08.04, 11:56 Ależ ja jestem zameldowana od 3 miesięcy (oczywiście pobyt stały), samochód też mam zarejestrowany. Jak masz wątpliwości to zadzwon do Gminy to Ci powiedzą, że meldują na Ceramicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: Internet Telnap IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 12:21 a masz akt wlasnosci ( hipoteka )? nie mylic zspoldzielczym wlasnosciowym prawem do lokalu Odpowiedz Link Zgłoś
wpal1 Re: Internet Telnap 16.08.04, 12:32 Mam hipotekę ale na spóldzielczym własnościowym - od roku. Odrębną będzie można dopiero po zakończeniu budowy, jak zapewne wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
radek.stalka Re: Internet Telnap 26.11.04, 10:25 Ja mam pytanie. O jakie osiedle chodzi? Bo ja staram się dowiedzieć gdzie "telnap świadczy usługi"stałego dostępu do internetu. Czy mógłbyś/mogłabyś napisać mi odpowiedź na: radek.stalka@gazeta.pl ? Dzięki wielkie i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Internet Telnap IP: 83.238.0.* 16.08.04, 15:24 Kazaa, eMule itd u mnie działają. TELNAP raczej nie jest w stanie zablokować portów tak, aby te programy nie działały, ponieważ Kazaa może działać po porcie 80 (czyli www - a tego nie mogą zablokować). Pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internauta Re: Internet Telnap IP: 83.238.0.* 16.08.04, 16:31 Od dzis programy p2p działają ale przez cały weekend nie działaly !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Internet IP: 193.24.24.* 16.08.04, 17:01 Swego czasu reklamował się w naszym watku easyonline, zrobił nawet ofertę dla naszego osiedla. Któryś z lokatorów mi ją wysłał, niestety nie pamiętam kto, ale mam tę ofertę u siebie (jest z 18 sierpnia 2003). jakby kto chciał to mogę podesłać. Z cen jakie opisali - cytuję: "Cena instalacji sieci wynosi 199 złotych. Każdorazowo przeprowadzamy szczegółową wizję lokalną budynków, co pozwala nam na dostosowanie technologii montażu sieci do warunków technicznych. Wybrana metoda uzgadniana jest z administratorem budynku, co zapewnia wybranie optymalnego rozwiązania. Koszt instalacji obejmuje: doprowadzenie instalacji do mieszkania abonenta oraz konfigurację komputera abonenta, tak aby mógł w pełni korzystać z naszych usług. Po wstępnej analizie koszt abonamentu, w przypadku Państwa osiedla oszacowaliśmy na poziomie 72,90 złotych miesięcznie jednak w przypadku dużego zainteresowania naszą ofertą wśród przyszłych użytkowników jesteśmy gotowi do zmniejszenia tej kwoty. Niniejsza oferta nie jest ofertą ostateczną. Możliwe jest powstanie zmian w stosunku do powyższej oferty spowodowane warunkami powstałymi na drodze dalszych ustaleń. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Internet Telnap IP: 83.238.0.* 16.08.04, 17:36 U mnie działało (na porcie 80), ale transfer był ok. 2KB/s Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internauta Re: Internet Telnap IP: 83.238.0.* 16.08.04, 21:06 Mam małe pytanko odnośnie powyższej oferty. Jakie transfery oferuje ta firma ?? (A ceny są istotnie atrakcyjne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Internet IP: 193.24.24.* 17.08.04, 08:51 nie mam pojecia jaki transfer, trzeba zadzwonić i spytać, kontakt do firmy jest taki: ul. Strumykowa 40A/20 03-138 Warszawa, telefon /fax 22 889 47 23, kom. 604 1871 80, mail office@easyonline.pl, osoba podpisana pod ofertą - Tomasz Toporowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internauta Re: Internet IP: 83.238.0.* 17.08.04, 19:12 Odwiedziłem ich stronę internetową (www.easyonline.pl). Jednak niczego konkretnego tam nie ma po za garścią nieistotnych wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Do Internauty: Internet Telnap IP: *.eranet.pl 18.08.04, 13:11 Czy działają tobie programy p2p, bo u mnie mam ciągle przekroczenie limitu czasu na połączenie z serwerem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internauta Re: Do Internauty: Internet Telnap IP: 83.238.0.* 18.08.04, 13:43 Tak działają. Ale od samego rana mam problemy z internetem. Połączenie się ciągle zrywa, modem nie może się zalogować :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Internet - easyonline IP: 193.24.24.* 18.08.04, 14:22 p Tomasz Toporowicz odpowiedział na mojego emaila dot. oferty - cytuję: Po wstępnej analizie koszt abonamentu, proponujemy dla Państwa Osiedla dwa wariant opłata za dostęp do Internetu: 1 wariant 60,- złotych brutto abonament miesięczny 49,- złotych brutto instalacja sieci LAN lub instalacja sieci WLAN (w mieszkaniu) 250,- złotych brutto 2 wariant 55,- złotych brutto abonament miesięczny 149,- złotych brutto instalacja sieci LAN lub instalacja sieci WLAN (w mieszkaniu) 300,- złotych brutto w przypadku dużego zainteresowania naszą ofertą wśród przyszłych użytkowników jesteśmy gotowi do negocjacji opłat. Każdorazowo przeprowadzamy szczegółową wizję lokalną budynków, co pozwala nam na dostosowanie technologii montażu sieci do warunków technicznych. Wybrana metoda uzgadniana jest z administratorem budynku, co zapewnia wybranie optymalnego rozwiązania. Koszt instalacji obejmuje: a. doprowadzenie instalacji do mieszkania abonenta b. konfigurację komputera abonenta · instalacja karty sieciowej · sprawdzenie działania usługi Abonament obejmuje: a. stały dostęp do Internetu (minimalny transfer 128 Kbps) b. stały adres IP z puli publicznej na życzenie klienta c. skrzynka e-mail 30MB w domenie easyonline.pl na życzenie klienta Realizujemy także nietypowe instalacje na życzenie klienta np. okablowanie całego mieszkania, indywidualne punkty dostępowe WLAN, itp. Niniejsza oferta nie jest ofertą ostateczną. Możliwe jest powstanie zmian w stosunku do powyższej oferty spowodowane warunkami powstałymi na drodze dalszych ustaleń. Z poważaniem Tomasz Toporowicz PS.:Jeśli chcesz mogę przesłać Ci pełną ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internauta Re: Internet - easyonline IP: 83.238.0.* 18.08.04, 22:14 Szczerze powiem że nie bardzo wiem co mam myśleć o tej ofercie !! Wszystko się wydaje niby w porządku ale martwi mnie to „minimum 128 kb/s” a raczej brak gwarancji ze będzie więcej niż te 128 kb/s ! (Chyba że w pełnej ofercie są rożne warianty prędkości łącza) W sumie Telnap zapewnia nam łącza 128 kb/s wiec taka zamiana może nie mieć sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Internet - easyonline IP: 193.24.24.* 19.08.04, 08:48 zadzwoń - dowiesz się wiecej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Internet - easyonline IP: 193.24.24.* 19.08.04, 10:45 A telnap ile sobie zyczy za te 128Kb/s? Wg oferty u mnie w klatce bodajże 109zl Moim zdaniem za 128Kb/s nie powinno się płacić więcej niż 80-90 pln. tu mamy 55-60 w zalezności od wariantu. Przydałoby się jeszcze znaleźć jakis klientów tej firmy, najlepiej zadowolonych. Przejdę się do nich niebawem podpatrzyć na miejscu jak to funkcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internauta Re: Internet - easyonline IP: 83.238.0.* 19.08.04, 11:06 Własnie znalezienie klientów tej firmy to bardzo dobry pomysł (dowiemy się czy są zadowoleni, jak się łącze spisuje itp.) Osobiście satysfakcjonuje mnie łącze 512 kb/s lub więcej !! Ale nie wiem czy ta firma ma takie w swojej ofercie !! Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Koniec budowy. 26.08.04, 10:39 No cóż wygląda na to, że będzie to raczej koniec roku (info ze s-ni). Windy mają się pojawić w październiku. Mają być firmy Cone(kone - nie wiem jak to się pisze) i mają być niezbyt drogie w eksploatacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internauta Re: Koniec budowy. IP: 83.238.0.* 27.08.04, 16:17 Windy dopiero w październiku :/ Podobno miały być we wrześniu !! Zresztą i tak nie wierze w żaden termin jaki podaje spółdzielnia bo zawsze nas oszukują !! Odpowiedz Link Zgłoś
falk2 Re: Koniec budowy. 30.08.04, 19:54 To prawda, że podawane na zebraniach terminy mają sie nijak do rzeczywistości (mówiąc bardzo oględnie). I to ni etylko na naszym osiedlu. Ale tak wygląda smutna polska rzeczywistość. Bardzo ładnie kwituje to wypowiedz pani z PKO, kiedy chciałam odebrać premie z książeczki mieszkaniowej. "Ale premia się nie należy, bo przecież na mieszkanie powinno się czekać latami, wtedy można by było ją wykorzystać." Standardem jest to, że czeka się latami, standardem są pijani ropbotnicy, opóźnienia, kiepska jakość wykonania, kręcenie na każdym kroku. Oj Polska, Polska! Czasami się zastanawiam, co ja tu jeszcze robię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygolasek zepsute domofony w 2 IP: *.mofnet.gov.pl 31.08.04, 15:30 Czy nikogo nie denerwują popsute domofony w 1 klatce budynku nr 2? Taki stan trwa już ze trzy tygodnie, jak "wspaniała" społdzielnia nic nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internauta Re: zepsute domofony w 2 IP: 83.238.0.* 31.08.04, 16:22 A w budynku nr 1 nie ma wcale domofonów i spółdzielnia też z tym nic nie robi :P Skrzynek na listy tez nie ma !! A mieszkać jakos trzeba :} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: zepsute domofony w 2 IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 31.08.04, 16:27 Ba, w budynku nr1 nawet jak już coś się pojawilo nowego to niekiedy od razu znika, jak np. silownik przy drzwiach wejściowych do budynku, może ze dwa tygodnie sobie pobyl i nagle się zdematerializowal, to jest jakaś farsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: dobre wieści :))) IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 31.08.04, 16:31 acha, zapomnialem, drodzy sąsiedzi z tych optymistycznych wiadomości to spieszę Wam powiedzieć, że zaczela nam rosnąć trawa na naszym wspanialym ganeczku:)))))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygolasek PILNE glazurnik do położenia płytek kuchennych IP: *.mofnet.gov.pl 02.09.04, 09:56 Drodzy sąsiedzi, "na dniach" potrzebuję glazurnika do położenia ok. 3 metrów płytek kuchennych. CZy ktoś mógłby polecić właściwą osobę i podać namiary? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
falk2 Re: zepsute domofony w 2 04.09.04, 21:16 A czy próbowaliscie się w tej sprawie skontaktowac bezpośrednio z firmą, która zakładała domofony? Z moich doświadczeń wynika, że to działa: przyjeżdża fachowiec i poprawia. Telefony do nich są na klatkach schodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: zepsute domofony w 2 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.09.04, 12:50 a skad wzisasc prog do dzwi zew skolki ?, bo e z marketow budowlnych sie nie nadaja, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Postępy na budowie IP: *.eranet.pl 13.09.04, 14:41 Straszna cisza, czyżby wszyscy się pogodzili z tym, że nie zakończą robót do końca roku ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białas Re: Postępy na budowie IP: 83.238.0.* 13.09.04, 16:17 Myślę, że już każdy z nas ma juz dosyć tej wiecznej budowy, ale nasze utyskiwania i tak nic nie pomogą. pozdrawiam i zyczę dalszej wytrwałości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Postępy na budowie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.09.04, 13:13 nalezalo by wystapic z wniosiem do spoldzielni o kolejne spotkanie. Nowy prezes moze powie cos ciekawszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom KLUCZE DO SKRZYNEK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.09.04, 09:29 klucze do skrzynek pocztowych sa juz do odebrania u ochroniarzy Odpowiedz Link Zgłoś
dar-ek Nowa budowa? 15.09.04, 10:30 Kto i co to sie szykuje na tym swiezo przygotowywanym placu obok trojki? Moze ktos zna kolejny termin oddania pierwszej hali garazowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Nowa budowa? IP: 193.24.24.* 15.09.04, 11:33 Co tam będzie - nie mam pojęcia, ale coś mi sie widzi że jak tam coś ktoś postawi to nie będzie raczej możliwości, aby ktokolwiek postawił cokolwiek na naszym dotychczasowym terenie zwanym roboczo millenium bis, a funkcjonalnie nazwanym - parkingiem. Co do hali garażowej to termin oddania jest oficjalnie wywieszony w portierni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Nowa budowa? IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 15.09.04, 12:28 widzialem tam spychacz z tablicą JW.Construction. Mam nadzieję że nie postawia tam kolejnego "hotelu robotniczego", bo jak tak dalej pójdzie to niedlugo do naszego osiedla nie będą docieraly promienie sloneczne. Niedlugo zabraknie przestrzeni powietrznej dla samolotów jak tak dalej JW bedzie budowalo swoje "przecudne" DRAPACZE CHMUR. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białas Re: Nowa budowa? IP: 83.238.0.* 15.09.04, 16:36 Mam nadzieję, że ten spychacz był pożyczony...pliiiiisssss żadnego JW!!!! Jeśli to prawda, to rzeczywiście będziemy musieli wdrapywać sie na dach aby zobaczyć choć promyczek światła!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Nowa budowa? IP: 193.24.24.* 16.09.04, 13:14 pytałem robotnika - JWC robi sobie tam składowisko materiałów, gdyż nie mieszczą się na placu po drugiej stronie ulicy. Jak na razie nic tam sie nie będzie budować, położą plyty betonowe i pewnie jakiś barak na materiały budowlane. Mnie nurtuje pytanie, czy oni ten teren dzierżawią, czy kupili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internauta Re: Nowa budowa? IP: 83.238.0.* 17.09.04, 08:43 Martwi mnie trochę to składowisko materiałów. Zazwyczaj po takich obiektach zostaje straszny bałagan , ogromne ilości śmieci i różnego typu odpadów budowlanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka balkony IP: 217.153.149.* 22.09.04, 08:19 ja wiem, że każdy moze robić ze swoim balkonem co zechce bo przecież za niego zapłacił, ale czy nie lepiej zamiast oplatać go tworzywem sztucznym (każdy balkon w innym kolorze) posadzić trochę zieleni?? Wczoraj trochę sie przeraziłam jak zobaczyłam balony sąsiadów z III. Nasze osiedle powoli traci urok. Takie jest moje zdanie wiem, że nie każdy się zemną zgodza. Czekam na "kontra" z waszej strony :) Odpowiedz Link Zgłoś
falk2 Re: balkony 23.09.04, 21:38 Jestem za jak najbardziej i juz o tym wczesniej pisalam. Wyglada jednak na to, ze wielu osob po prostu nie interesuje, jak wyglada ich balkon i czy pasuje do reszty. To tworzywo sztuczne kojarzy mi sie z blokami np. przy Nagodziców. Zobacie jakie są piękne - pfu, pfu. A jesli ktos chce zobaczyc ladny balkon to polecam balkon na drugim pietrze w dwojce, klatka nr 4. Jak dla mnie to ma zdecydowanie pierwsze miejsce. Dodam tylko, ze to nie moj, zeby sobie nikt nie myslal, ze robie autoreklame!!! Ja sie tylko bezinteresownie zachwycam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: balkony IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.04, 08:27 jak bedziemy wszyscy na emeryturze, wowczas bedziemy urzadzac konkursy na najladniejszy baalkon. Osobiscie na wiosne planuje oplesc wlasny mata z bambusa i posadzenie jakis pnaczy Odpowiedz Link Zgłoś
dar-ek Windy i plac zabaw 27.09.04, 13:36 Chyba w tym tyg. spoldzielnia zalozy nam windy bo oplaty za dzwig od 01.10 juz wywiesili ;) Poza tym podobno plac zabaw jest realny ale jak beda naciski ze strony mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienmaj Re: Windy i plac zabaw 27.09.04, 14:58 bardzo to jest ciekawe z tymi windami, bo znajoma mowila mi ze dopiero co je zamowili a czeka sie ok. 2 miesiecy. Wiec co oplaty od pazdziernika a windy od grudnia? Jakis kosmos! A wiadomo gdzie mialby byc ten plac zabaw - moze na tym placu, ktory chcieli nam sprzedac za 1 mln pln? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygolasek sprzątanie - opłata IP: *.mofnet.gov.pl 27.09.04, 15:37 Hurra, będziemy mieli czyściej. Wzrosła opłata za sprzątanie Odpowiedz Link Zgłoś
dar-ek Re: Windy i plac zabaw 27.09.04, 17:11 no tak to jest, ze sprzataniem tez wyskoczyli z oplatami a potem robili korekte faktur (nie wiem czy sami sie kapneli czy po moich telefonach ze nikt nie sprzatal w pierwszym miesiacu rozliczeniowym na mojej klatce) z windami pewnie bedzie tak samo, jak sie dzial ksiegowosci dowie ze te dzwigi to moze i sa ale nie w naszych budynkach Z tym placem zabaw to tylko zaslyszana wiadomosc (nie wiem gdzie moglbys sie znajdowacc), ale jak nie zrobimy jakiegos zdecydowanego ruchu to ta i inne rzeczy beda sie wlokly w nieskonczonosc. Problem jest jednak taki ze jestesmy zabiegani, zapracowani i nie mamy juz czasu albo sily na walke z SYSTEMEM w jaki sie wpakowalismy. Potrzebny jest ktos kto jest w stanie nas zorganizowac (zebrac podpisy, wyslac itp). Pojedynczo nic nie zalatwimy - olewaja nas jak moga. Dopoki jeszcze ociagalismy sie z wplatami to jakies pisma przychodzily a teraz to calkiem maja nas w dupie i tylko co pare dni przysylaja kogos do ulozenia 2m2 kostki. Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: Windy i plac zabaw 28.09.04, 14:11 A ile miesięcznie chcą za windę? W inwestycjach potwierdzają październik. Pierwsza ma być w klatce A1, a już po tygodniu w C1. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienmaj Re: Windy i plac zabaw 28.09.04, 15:40 podobno chca 25 zl na miesiac za winde. czy wiecie jak sobie zalatwic telewizje i telefon? Czy to Telnap nam zaklada to wszystko, razem i-netem? Odpowiedz Link Zgłoś
robokopek Re: Windy i plac zabaw 28.09.04, 17:55 To chyba będzie punkt teleportacyjny. ... Skoro kostkę na podjeździe układaja tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.ina.de 29.09.04, 11:43 witajcie Sasiedzi mam pytanie otrzymalem ostatnio rachunek za prad i jakiez bylo moje zdziwienie za kwote jaka mam zaplacic-dodam ze nie mieszkam jeszcze - gdyz mam stawke budowlana c11 gdzie oplaty abonametowe i inne przewyzszaja bardzo oplaty za sama energie. Wiem ze mieszkajacy juz maja stawke g11 czyli mieszkaniowa...to dlaczego wszyscy jak sadze w bud1 dostali stawke c11???? jak to zmienic... smieszne jest ze spoldzielnia umywa rece z STOEN mowi ze trzeba placic- paranoja!!!!!!! czy wiecie jak to zmienic???? maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: 193.24.24.* 29.09.04, 15:08 Dzwoniłem do STOEN, K... Mać... C11 jest dużo dużo droższa niż G11 Pani z BOK twierdzi że ktoś ze spółdzielni winien wysłać pismo że budynek jest już użytkowany, a zaniedbał tego. W każdym bądź razie pani z bok-u poradziła aby dopilnować tego w spółdzielni. To są jakieś jaja. Zaraz dzwonię do spółdzielni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: 193.24.24.* 29.09.04, 15:27 Czy ktoś ma kontakt do tego prawnika który był na ostatnim zebraniu? Planuję obciążyć sp-nię różnicą w stawce między stawką budowlaną a mieszkaniową. W końcu to spółdzielnia - BUDUJE Ja - MIESZKAM Nie zamierzam płacić więcej za opieszałość spółdzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.ina.de 30.09.04, 08:52 K-restwo nieprawdaz...... realna kpina i k-restwo.. a najlepsze ze wszyscy maja to w d-upie w spoldzielni ja dalem znac takze juz spoldzielni i pan Tworek mial interweniowac.... mam dzwonic do niego jutro a jak chcesz to napisz na mojego e- maila /przepraszam wcielo mi Twoj e-mail z adresem/ to przesle Ci kontakt do prawnika. jesli nic sie nie zmieni ja takze pozwe spoldzielnie.....!!!!!!! maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 15:49 chcecie sie procesowac o rach za prad ? przeciez liczniki mamy od miesiaca. ile moglismy przez ten okres przeplacic?? 5-10 zl ? sa istotniejsze sprawy o ktore musimy gnebic spoldzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.ina.de 30.09.04, 16:12 jesli zuzylem energii za 10 pln a rachunek mam za 120 pln to chyba nie jest to tylko "mala" roznica...... zreszta liczy sie fakt a nie kwota....... maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: 193.24.24.* 30.09.04, 16:15 od miesiąca? Faktura opiewa za okres 01/04/2004-30/08/2004 - więc pieć miesięcy u mnie kwota faktury to 423,08 zl Zawsze, zawsze płaciłem ułamek tej kwoty - w granicach 180 to był max. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 16:25 ja pierwszy rach za prad mam do zaplaty w pazdzierniku i wynosi ok 40 zl, i takie sa zalozone prognozy zuzycia przez stoen na kolejne miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienmaj Re: Oplaty za Energie Elektryczna 01.10.04, 08:07 anron, z ktorego ty jestes budynku? I jaka masz taryfe (G11, czy C11). Ja jestem z jedynki i dostalam rachunek na 490 zl za okres od 1/04 do 31/08. W STOEN powiedzieli mi, ze to dlatego ze nie ma pozwolenia na oddanie do uzytkowania i dla nich to jest ciagle budowa. Tylko nie wiem jak to sie ma do budynku 2 i 3 - przeciez te budynki tez nie maja pozwolenia i co przez dwa lata nikt nie zauwazyl ile placili za prad? Odpowiedz Link Zgłoś
wpal1 Re: Oplaty za Energie Elektryczna 01.10.04, 08:27 Ja mieszkam w II i płacę według taryfy G11 (czyli osoby fizyczne), żeby nie było wątpliwości jest tak od początku czylo od maja zeszłego roku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.ina.de 01.10.04, 09:07 tak w budynkach 2 i 3 wszyscy maja taryfe G11 a nie tak jak w 1 C11 . g11 - taryfa normalna- i normalne oplaty c11- taryfa budowlana - duzo drozsza spoldzielnia moim zdaniem czegos nie dopatrzyla .... jesli STOEN mowi i spoldzielnia ze to plac budowy to dlaczego sa rozne taryfy????? przeciez blok 1 byl oddany na koncu azatem takze powinien miec taryfe G11!!!!! a dlaczego tak nie jest???? to sa przeciez setki zlotych ktore przez niedopatrzenie trzeba zaplacic.....!!!! dzisiaj bede mial wiecej informacji ze spoldzielni to sie podziele.. hej. maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 13:34 jestem z bud I, z klatki ktora jako przedostatnia zostala oddanana. rachunki za prad mam naliczane ( prognoza ) od wrzesnia. Jaka taryfa nie zwrocilem uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.wild-group.de 01.10.04, 17:25 ja też jestem z bud. nr 1. Rachunki otzrymane ze STOEN to prognozy na przyszłe 6 m-cy. Muszę przyznać, że nawet sie ucieszyłam jak zaobaczyłam, że prognoza zimowa jest taka mała (porównuję do poprzedniego miejsca zamieszkania), ale też nie zwróciłam na taryfę. Ostatni rachunek opiewa na 70 zł, a dwa pierwsze ok 40 zł. To chyba nieźle? Przyszło mi do głowy, że może tu chodzi o podpisanie umowy ze Stoen. Ja to zrobiłam w lipcu z zaznaczeniem używania lokalu od sierpnia, więc może stąd takie rozbieżności między poszczególnymi mieszkaniami? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: 83.238.0.* 02.10.04, 11:51 Jescze afera z opłatami za prąd nie została wyjaśniona a tu kolejne złe wieści. Spółdzielnia otrzymała pozwolenie na budowe Millenium BIS !! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: 217.153.149.* 04.10.04, 08:24 nie !!! tylko nie to Odpowiedz Link Zgłoś
emdikej Re: Oplaty za Energie Elektryczna 03.10.04, 22:23 dziękuję z zwrócenie uwagi !!! Muszę sprawę wyjaśnic !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienmaj Re: Oplaty za Energie Elektryczna 04.10.04, 11:16 wlasnie rozmawialam z p. Kubiak z inwestycji i dowiedzialam sie, ze bedzie lub tez zostalo wyslane pismo do STOEN w sprawie EWENTUALNEJ zmiany taryfy. W zwiazku ze zmina przepisow teraz taryfa mieszkaniowa moze byc zastosowana dopiero po uzyskaniu pozwolenia na przyjecie do uzytkowania. Dowiedzialam sie rowniez, ze caly budynek nr 1 ma taryfe budowlana, a jesli ktos ma inna to znaczy ze zalatwial sobie sam zmiane w STOEN. Jesli faktycznie ktos cos zalatwial sam i ma taryfe C11, to prosze o informacje co i gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.10.04, 13:55 Spoldzielnia nic w STOEN-e nie wskora, do czasu odebrania budynku przez gmine bedziemy bulic wg stawki C!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka zebranie_12_pażdziernik IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 04.10.04, 14:48 Na wejściu do mojej klatki pojawiło sie ogłoszenie o zebraniu grupy członkowskiej w UG Białołęka 13 października. Czy ktoś może wie o jakie zebranie tu chodzi i czy można oczekiwać na nim konkretnych informacji ze strony spółdzielni na przykład na temat terminów itd.? Czy mamy potwierdzenie na temat inwestycji Milenium BIS? Póki co odnoszę się do tej informacji raczej sceptycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Millenium Bis i inne sprawy IP: 217.153.179.* 04.10.04, 23:07 Rozmawiałem dzisiaj z działem inwestycji i niestety, ale sp-nia rozpocznie budowę Millenium Bis. Podobno wszystko ma być ogrodzone, a wiazd na plac budowy będzie z innej strony działki; windy w bud. 1 planowane są za około miesiąc. Oddanie osiedla ma nastąpić do końca roku (tylko którego :)? ). Sp-nia nie przewiduje nic dla dzieci oprócz mini placów zabaw na dziedzińcach bloków. Piaskownic ma nie być ze względu na przepisy związane z wymianą piasku itp., ale (jak to pani stwiedziła) może się jakoś dogadamy. Spóldzielnia wpuściła na teren osiedla TP S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Millenium Bis i inne sprawy IP: 193.24.24.* 05.10.04, 09:37 A co z decyzją sprzedaży tej działki? przecież była o tym mowa wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Millenium Bis i inne sprawy IP: 5.5R5D* / 194.72.165.* 06.10.04, 10:12 Nie bardzo rozumiem o co chodzi z informacją o TP SA, ale bylem wczoraj w Telepunkcie i jak na razie nie przewidują zakladania telefonów na naszym osiedlu, jak to powiedzial czlowiek z dzialu obslugi klienta"...moooże coś tam do końca roku, ale nie może mi tego zagwarantować". Co do placu zabaw, to owszem jestem za tym żeby byl, ale nie koniecznie na dziedzińcu, ponieważ dziedziniec jest dość maly i w takiej studni każdy dźwięk jest dobrze slyszalny w mieszkaniach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: zebranie_12_pażdziernik IP: 195.85.249.* 06.10.04, 09:45 Witam Sąsiadów, Ponieważ jak mi się wydaje Spółdzielnia przekroczyła już dawno granicę Miłosierdzia Bożego, może powinniśmy spróbować się wyodrębnić (oczywiście jak wszystko skończą). Czy ktoś zna procedure? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdk Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 05.10.04, 13:26 Wczoraj rozmawiałam z Działem Inwestycji, który niestety nie znał szczegółów róznicy pomiędzy taryfą C11 a G11. Pismo do STOEN dopiero mieli zamiar wysłać. Z informacji uzyskanych od BOK STOEN'u wynika, że taryfa C11 będzie obowiązywała do czasu uzyskania "Zezwolenia na użytkowanie budynku", które to STOEN winien otrzymać od Spółdzielni i indywidualnego wystąpienia do STOPEN o zmianę taryfy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygolasek Re: zebranie_12_pażdziernik IP: *.mofnet.gov.pl 06.10.04, 15:51 Popieram wyodrębnienie się od Spółdzielni, dzięki temu mamy szanse doczekać spokojnej starości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rose Re: zebranie_12_pażdziernik IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 07.10.04, 12:02 Nie możemy się dogadać ze spółdzielnia! To fakt! Teoretycznie wydaje się łatwiej dogadać w grupie mieszkańców! Ale proszę sprawdzić jak to wygląda w praktyce... horror !!!! Wtedy to dopiero się zacznie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: zebranie_12_pażdziernik IP: 195.85.249.* 07.10.04, 13:52 To prawda, przechodziłem przez to już 2 razy ale też słyszałem o wspólnotach, którym się udało. Podstawowy warunek to kilka osób, którym będzie się chciało i które będą miały poparcie większości wspólnoty. Oczywiście należy się liczyć z ewentualnością, że takiej reprezentacji nawet nie uda nam się wyłonić bo nikomu nie będzie się chciało nawet przyjść na zebranie. Z kolei taka próba z naszej strony może zmobilizować trochę Spółdzielnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: zebranie_12_pażdziernik IP: 83.238.0.* 07.10.04, 13:58 Czy mógłby ktoś bardziej zorientowany ode mnie wyjaśnić mi o co chodzi z tym "wpuszczeniem TP SA" na teren osiedla ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rose Re: zebranie_12_pażdziernik IP: *.chello.pl 07.10.04, 22:57 Do niedawna jedynym operatorem, który miał prawo na terenie osiedla instalować telefony była firma CATV Sp. z o.o. Po interwencjach, na nasz teren została "dopuszczona" TPSA. Ale TPSA wcale nie jest tak bardzo zainteresowana ul. Ceramiczną: ma stworzony ogólny plan inwestycyjny, nie ma szczególowego planu realizacji tej inwestycji, w tym rozpoczęcia inwestycji, jak również planu finansowego. Nawet TPSA nie potrafi wstępnie określić terminu rozpocżecia inwestycji: informacje w rodzaju może w grudniu 2004 będą jakieś nowe informacje, bądź może w przyszłym roku pod koniec... Takie informacje świadczą tylko o tym, że nie wiadomo kiedy tam w ogóle coś zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rose RE: TPSA IP: *.chello.pl 07.10.04, 22:59 Do niedawna jedynym operatorem, który miał prawo na terenie osiedla instalować telefony była firma CATV Sp. z o.o. Po interwencjach, na nasz teren została "dopuszczona" TPSA. Ale TPSA wcale nie jest tak bardzo zainteresowana ul. Ceramiczną: ma stworzony ogólny plan inwestycyjny, nie ma szczególowego planu realizacji tej inwestycji, w tym rozpoczęcia inwestycji, jak również planu finansowego. Nawet TPSA nie potrafi wstępnie określić terminu rozpocżecia inwestycji: informacje w rodzaju może w grudniu 2004 będą jakieś nowe informacje, bądź może w przyszłym roku pod koniec... Takie informacje świadczą tylko o tym, że nie wiadomo kiedy tam w ogóle coś zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rose TPSA IP: *.chello.pl 08.10.04, 20:20 Do niedawna jedynym operatorem, który miał prawo na terenie osiedla instalować telefony była firma CATV Sp. z o.o. Po interwencjach, na nasz teren została "dopuszczona" TPSA. Ale TPSA wcale nie jest tak bardzo zainteresowana ul. Ceramiczną: ma stworzony ogólny plan inwestycyjny, nie ma szczególowego planu realizacji tej inwestycji, w tym rozpoczęcia inwestycji, jak również planu finansowego. Nawet TPSA nie potrafi wstępnie określić terminu rozpocżecia inwestycji: informacje w rodzaju może w grudniu 2004 będą jakieś nowe informacje, bądź może w przyszłym roku pod koniec... Takie informacje świadczą tylko o tym, że nie wiadomo kiedy tam w ogóle coś zrobią !!!! Dla mnie to niezbyt dobra wiadomość !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rose Re: wspólnota IP: *.chello.pl 07.10.04, 23:16 To wspaniałe rozwiązanie: znaleźć kilu "zapaleńców", którzy poświęcą się bez reszty dla innych i w ich imieniu będą "załatwiać" wszystko dla innych, ale też będą potrafili wszystkim "dogodzić"! Utopia to mało! Zgłosić się do takiej grupy liderów to jest bardzo łatwo, ale wiedzieć na co się ten ktoś porywa to zupełnie inna sprawa! ... i pytanie dlaczego to robi ? Czy chce zaistnieć, czy chce coś zrobić dla innych ? Obecnie mieszkam w bloku, w którym jest w stosunku do liczby lokatorów na naszym osiedlu jest to ilość marginalna (30 lokatorów) i ... nawet zebranie kilu (6) złotych na naprawę domofonu jest dużym problemem, a o wymianie na nowszy typ to nie ma mowy! A tu miałoby kilku ludzi doprowadzić do konsensusu całą naszą społeczność... wątpię !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: wspólnota IP: 195.85.249.* 08.10.04, 08:45 Zgadzam się. Też mam doświadczenia a dwóch wspólnot. W jednej z nich był proble m nieszczelnej instalacji gazowej i trzeba było na jej remont po ok. 500 zł od mieszkania. Gdyby nie przedstawiciel gminy (to były mieszkania komunalne), który miał wtedy jeszcze 70% głosów pewnie byśmy wszyscy wylecieli w powietrze. Z drugiej strony czy powinniśmy pozwalać na spółdzielni na taką "działalność" jak do tej pory? Oni nas mają w głębokim poważaniu. Rónież nie wierzę, że znajdą się osoby, które w imieniu wspólnoty będą w stanie wszystko poprowadzić ale są przecież firmy zawodowo zajmujące się zarządzaniem nieruchomościami. Czy rzeczywiście powinniśmy się poddać na wstępie? Może macie jakieś inne pomysły wywierania nacisku na Spółdzielnię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANROM Re: wspólnota IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 09:06 przeciez nikt znas nie bedzie zarzadzal naszym osiedlem ( chyba ze chce ) od tego sa firmy ktore zajmuja sie administrowaniem budynkami i napewno sa tansze o operatywnosci nie wsponme w porownaniu z nsza spoldzielnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rose Re: wspólnota IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 08.10.04, 09:10 Nie, nie powinnysmy sobie pozwalać na taką "działalność" spółdzielni! Firmy zawodowo zajmujące się nieruchomościami na przypuszczam, że początku są "miłe", układne itp. a potem może byc to samo! Trudno w naszej rzeczywistości znaleźć jakieś sensowne rozwiązanie! A może jednak uda się znależć grupę chętnych, alternatywnych przedstawicieli do reprezentowania nas i naszego 'głosu" przed władzami spółdzielni1 Tak na próbę, aby sprawdzić jak uda nam się zgłosić, wybrać reprezentację, a następnie rozwiązać jednogłośnie (lub większością głosów) jakiś problem, które to nowe "ciało" miałoby przedstawić spółdzielni jako nasz "głos w sprawie". Ciekawe czy to w ogóle jest możliwe ? W tak dużej grupie ? mam wątpliwości, ale może... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygolasek Re: wspólnota vs spółdzielnia IP: *.mofnet.gov.pl 08.10.04, 09:58 a co zrobic, jesli od dwóch miesięcy społdzielnia nie może poradzić sobie z naprawa domofonu, drobiazg(?), a co będzie z poważniejszymi rzeczami? pieniądze, i to spore każą płacić, a z tego efektów żadnych nie ma. wspólnota na pewno sprawniej by działała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: wspólnota vs spółdzielnia IP: 193.24.24.* 08.10.04, 10:35 Widzisz, u jednych to jest domofon, u innych brak windy. Nawet boję się myśleć ile trzeba będzie czekać jak sie popsuje winda. U mnie nie ma domofonu, a jedynie zwitek kabli wystajacy ze ściany, do kiedy tak będzie? Zgłosiłem niedziałający kaloryfer w łazience - olewka, Zgłosiłem bardzo duży spadek na balkonie - olewka. K-wa mać ile mam czekać na cień zainteresowania? chyba zgłosze że mi woda cieknie z kranu i kafle odpadają na balkonie (może nawet im pomogę trochę odpaść)to moze coś sie ruszy. Zgłosiłem błędną stawkę za prąd do STOEN - następnego dnia ktos zadzwonił, ZAINTERESOWAŁ SIĘ - skierował problem wyżej. A w ogóle to może by tak przestać płacić za przeglądy póki nikt nie chce przejrzeć niedziałającego domofonu, zimnego kaloryfera, spadku na balkonie? co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: wspólnota vs spółdzielnia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 10:56 z firma administrujaca podpisuje sie kontrakt, jesli nie bedzie nam sie podobla, zmiana na inna.w spoldzielni traktuja nas jak petento intruzow, nie jak klientow dzieki ktorym istnieja. jednak by utworzyc wspolnote wszystkie mieszkania musza byc wlasnosci hipoteczna, jesli zostnie choc jedno spoldzielcze-wlasnosciowe na wspolnote nie ma szans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: wspólnota vs spółdzielnia IP: 195.85.249.* 08.10.04, 12:09 Jeżeli to prawda że wszyscy muszą mieć własność hipoteczną żeby założyć wspólnotę to myślę że możemy sobie odpuścić tę dyskusję na parę lat. Czy jesteś tego pewien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: wspólnota vs spółdzielnia IP: 195.85.249.* 08.10.04, 12:05 W sprawie zjeżdżalni na balkonie w bud. 1. Napisałem pismo do Spółdzielni i poprawili. Mam wrażenie że raegują wyłącznie na słowo pisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: wspólnota vs spółdzielnia IP: 193.24.24.* 08.10.04, 12:13 a ile minęło od pisma do poprawienia? może za krótko czekam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: wspólnota vs spółdzielnia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 12:49 ja czekam 1,5 miesiaca po pisemnym zgloszeniu, potwierdzinym pieczecia spoldzielni i przekazanym do dzialu inwestycji jako pilne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magic Z innej beczki temat grzejników IP: *.elektrim.pl 08.10.04, 13:02 Mam pytanko do szanownych sąsiadów z budynku nr 1. Jak wygląda u Was sytuacja termoregulatorów do grzejników. Po wczorajszym telefonie do kierownika budowy okazało sie iz bałagan w spółdzielni i ogólne przepychanki pozbawiły go jakichkolwiek możliwości poprawek i założenia tychże termoregulatorów w mieszkaniach. Doradził mi napisanie oficjalnego pisma do spółdzielni z prośbą o założenie termoregulatorów grzejnikowych(bądż co bądż wymagam chyba jakiś ponadstandardowych rzeczy i luksusów jak możliwośc regulacji temperatury w mieszkaniu niesamowite). Czy szanowni sąsiedzi z 1 równiez występowali z takim pismem do spółdzielni czy może ktoś w 1 załatwił już tą sprawę i ma inne doswiadczenia . W koncu niedlugo zima nas zastanie a jakoś nie uśmiecha mi się siedzieć przy farelce. Wiem iż można isć do panów z ochrony i poprosic ich o właczenie ogrzewania w mieszkaniu ale skąd wiedzieć na ile są ustawione kaloryfery i czy ta temperatura bedzie mi odpowiadać.Czy Szanowni sąsiedzi wiedzą coś w tym jakże ważkim dla mnie temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygolasek Re: wspólnota vs spółdzielnia IP: *.mofnet.gov.pl 08.10.04, 13:54 Właśnie, może by zbiorowo przestać płacic za przeglądy i konserwacje, czy jak to tam się nazywa. Przy 50 paru metrach kw. za naprawy wychodzi ponad 50 zł, to nie tak mało. Po co płacic, jak z tych pieniedzy dziadowska spółdzielnia nie korzysta? Za te pieniądze to można samemu naprawić. Po co płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
wpal1 Re: wspólnota vs spółdzielnia 08.10.04, 14:58 A NIE DZIWI WAS, ŻE PŁACIMY ZA PRZEGLĄDY I KONSERWACJE NA PLACU BUDOWY!!!! NIE MÓWIĄC JUŻ O TYM, ŻE NIEKTÓRE STAWKI WZROSŁY 4-KROTNIE. NAJCIEKAWSZA JEST STAWKA ZA OCHRONĘ - NAJDROŻSZE FIRMY W W-WIE BIORĄ 20 ZŁ OD LOKALU, RESZTĘ BIEŻE SPÓŁDZIELNIA ZA OBSŁUGĘ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: wspólnota vs spółdzielnia IP: 193.24.24.* 08.10.04, 16:27 Dziwi, naszych przedstawicieli także powinna dziwić - wnioskowałbym na zebraniu o rozliczenie faktycznych kosztów ochrony, oraz rozliczenie pieniążków z rubryki - przeglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rose Re: wspólnota vs spółdzielnia - opłaty IP: *.chello.pl 08.10.04, 20:06 Tak to bardzo dziwne, że płacimy za przeglądy i konserwacje na placu budowy !!! Skandalem jest również 4-krotny wzrost niektórych opłat !!! Ochrona też jest droga, ale nie znam cen w innych chronionych obiektach!!! Może ktoś zna i poda konkrektne przykłady, które przydadzą się jako argumenty przeciw tym stawkom na zebraniu 12.10.2004. Te ww. kwestie musimy poruszyć na zebraniu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: Z innej beczki temat grzejników IP: 217.153.22.* 08.10.04, 14:05 U mnie też nie regulatorów. Są wpisane w protokół odbioru lokalu z usterkami do poprawy. Od kwietnia cisza... Większość grzejników mam aktualnie zdemontowane więc i tak nie grzeję, ale idzie listopad... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Z innej beczki temat grzejników IP: 83.238.0.* 08.10.04, 17:03 Byłem sobie dzisiaj w MiniDelikatesach na osiedlu Dębowy Park i oto co się dowiedziałem : Podobno ma być budowana w niedługim czasie ulica Ceramiczna ! Wszystko byłoby pięknie gdyby nie fakt że nie będzie budowana cała ulica tylko odcinek od gminy do Dębowego Parku i Wrzosów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rose Ceramiczna IP: *.chello.pl 08.10.04, 20:23 ...to nie może być prawdą... ...mam nadzieję, że to nie prawda... ...mam nadzieję, że za chwilę dowiem się, że jednak ta ulica będzie zbudowana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rose Temat grzejników IP: *.chello.pl 08.10.04, 20:16 Oczywiście też nie mam termoregulatorów. Zgłaszałam to już to administratorce, bez rezultatu! Wobec tego proponuję, abyśmy jednak napisali pismo do zarządu i to jak najszybciej i w jak największej ilośći!!! Mam ich brak zapisany w protokole odbioru! Na to się powołam !!! Piszmy i to jak najszybciej !!! lub ... może na zebraniu zbierzmy podpisy pod zbiorowym wnioskiem do zarządu o ich założenie!!! Jest świetna okazja aby to razem zrobić! Będzie to również ciekawa próba naszej jednomyślności (biorąc pod uwagę mysli o wspólnocie - to świetny test !!!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rose Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.chello.pl 08.10.04, 20:08 Czy coś więcej wiadomo na temat taryf C11 i G11 ? Odpowiedz Link Zgłoś