Dodaj do ulubionych

MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin

• Gość: haj Jeszcze tylko 11 dni do pierwszych odbiorów :) IP: 217.153.60.* 15.03.04, 11:07
      Jeszcze tylko 11 dni do pierwszych odbiorów :)
      Jak samopoczucie lokatorów?
      Jak tam błotne manewry?

Pozdrawiam
    • dar-ek Wzrost kosztów a umowa 16.03.04, 10:39
      Spółdzielnia w rozliczeniu wymaga dopłaty 6,5% w związku ze wzrostem kosztów
      budowy.
      Czy ktoś z Was miał w umowie zapis o max. wzroście poniżej tego % i podchodził
      do wyjaśnienia tej sprawy?
      • Gość: frend Re: Wzrost kosztów a umowa IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 16.03.04, 10:48
        A ile Pan płacił za m2?
        • dar-ek Re: Wzrost kosztów a umowa 16.03.04, 11:32
          wiem że kwoty za m2 były różne ale w tym wypadku nie ma to znaczenia
          chodzi mi tylko o to czy ten zapis w mojej umowie który mówi że koszty
          mieszkania wzrosną max. 5% ma na tyle mocną wartość prawną że nie przykryje go
          prawo spółdzielcze
          • Gość: max Re: Wzrost kosztów a umowa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 12:32
            cena z zeszlego roku 3180 jest cena uwzgledniajaca wzros kosztow o 6,4 %
          • wpal1 Re: Wzrost kosztów a umowa 16.03.04, 12:33
            Jak to były różne ceny, proszę o bliższe informacje. Co do górnego limitu
            wzrostu, to mam wątpliwości, bo kto ma w takim razie zapłacić różnicę za Pana
            mieszkanie (inni). To jest właśnie ryzyko kupowania w Spółdzielni, a nie od
            develpera.
            • Gość: haj Re: Wzrost kosztów a umowa IP: 217.153.60.* 17.03.04, 10:25
              Ano były różne - jak ja podpisywałem umowę (lipiec 2002) - było 2950, wcześniej
              pewnie też były inne.
              Nie podpisałbym umowy, gdyby nie był określony maksymalny pułap - o ile max
              może wzrosnąć cena za m2, stąd wynegocjowałem owe 5%, a jeśli rozliczenie
              kosztów wyszło na 6,4% to jest to ryzyko spółdzielni - musiała je podjąć aby
              sprzedać więcej mieszkań (w tym m. in. moje).
              • Gość: Robokopek Re: Wzrost kosztów a umowa IP: 217.153.22.* 22.03.04, 10:06
                Jeśli taka paranoja w spółdzielczości możliwa jest do przeforsowania, to
                wszyscy inni, którzy nie postawili spółdzielni pod ścianą, zapłacą za tych
                cwańszych.
                Ja Kochani zapłaciłem 80% bez marudzenia w 2000/2001, zanim powstało moje
                piętro i to był duży błąd. Można by teraz kupić gotowe (może 10% taniej :)-), a
                kase przez 3 lata trzymać na lokacie.
                Może tacy jak ja zaproponowali by spółdzielni by inni (j.w.) zostali mimo "umów
                cywilno-prawnych" zostali potraktowani równo.
                Pzdr.
    • majkaa1 wczorajsza lista... 18.03.04, 08:28
      mam nadzieję sąsiedzi, że podpiasaliście listę odnośnie wstrzymania budowy
      Mileniumm BIS??
      • stefania Re: wczorajsza lista... 18.03.04, 08:33
        Gdzie i jaką?
    • Gość: haj Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 18.03.04, 11:33
      Gdzie jest taka lista - chciałbym i ja się tam dopisać...
      • majkaa1 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 18.03.04, 12:19
        ja również nie miałam okazji podpisać, czego żałuje, ale słyszałam, że wczoraj
        autor pisma (mieszkaniec naszego osiedla, które zostało rozwieszone na klatkach
        schodowych dotyczace Millenium BIS zbierał podpisy odwiedzając mieszkańców w
        domu odnośnie wstrzymania rozpoczącia tej inwestycji.

Na rozwieszonym pismie jest kontakt telefoniczny do autora, więc mozna
        dowiedzić się więcej szczegółów.

Szczerze mówiąc odetchnełam z ulgą z nadzieją, że może uda sie coś sęsownego w
        tej sprawie zrobić.

pozdrawiam

• Gość: maly69 podpis pod protestem przeciw milenium bis!!!!!!!!! IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 18.03.04, 14:04
          szanowni kochani sasiedzi
          mam to pismo i ja zbieram deklaracje (jak juz pisalem) przez internet wiec
          mozna je zlozyc na moj adres
          PRZYPOMINAM
          malyksiaze69@wp.pl

a tak brzmi pismo:

W związku z planami rozszerzenia osiedla Milenium o dodatkowy IX kondygnacyjny
          budynek Milenium BIS i powstania bardzo ciasnej betonowej zabudowy wyrażamy
          swój zdecydowany sprzeciw przeciw powstaniu Milenium BIS!
          Jednocześnie jesteśmy zainteresowani wykupem terenu przeznaczonego pod budowę
          Milenium BIS

prosze przekazac mi imie i nazwisko nr lokalu wraz z nr bloku i informacje ze
          sie na to zgadzacie!!!!!!!!!

pzdr
          i czekam dzis na te deklaracje
          maly69
    • Gość: haj Jescze 2 dni do pierwszych odbiorów lokali IP: 217.153.60.* 23.03.04, 09:58
      Chyba otworze wtedy szampana - tyle czekania....
      • Gość: maly69 Re: Jescze 2 dni do pierwszych odbiorów lokali IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 23.03.04, 10:35
        witam
        jak odbierzesz bez zastrzezen to szampan sie bedzie lal strumieniami:)
        pzdr
        maly69
        • Gość: anrom Re: LEKTURA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 08:12
          Polecam lekture :dom.gazeta.pl/dom/1,50854,1982568.html
          • Gość: pisiu Re: LEKTURA - włos się jeży IP: 217.153.60.* 25.03.04, 09:37
            jak w temacie - włos się jeży
            • Gość: frend Pierwsze odbiory IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 25.03.04, 16:35
              Ciekawe jak tam pierwsze odbiory mieszkań. Napiszcie sąsiedzi na co trzeba
              zwrócić uwagę.
              • Gość: SEB Re: Pierwsze odbiory IP: *.u.mcnet.pl 26.03.04, 08:52
                Odebrałem swoje mieszkanie już ponad rok temu i jak do tej pory mam tylko kilka
                punktów które wyszły na jaw w tym czasie:

1. Tynki na ścianach - nie spawdziłem dokładnie czy żeczywiście są równe (patrz
                mieszczą się w dopuszczalnych odchyleniach) - oczywiście nie są co brutalnie
                uwidoczniły listwy przypodłogowe;

2. Okna - już przy odbiorze wymagały regulacji, po roku potrzebują jej znów -
                niestety pan kierownik budowy nie poczuwa się do tego i jako rozwiązanie
                proponuje instrukcję obsługi.

3. Drzwi zewnętrzne - osobiście nie mam z nimi problemu, ale z doświadczeń
                sąsiadów wiem że należy zwrócić uwagę na poprawność ich montażu i ustawienia
                oraz umiejscowienie uszczelek, które pozwolą uniknąć podejrzanych ciągów
                powietrznych;

To chyba wszystko co przychodzi mi na myśl.

Pozdrawiam
    • majkaa1 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 29.03.04, 11:52
      czy orientujecie się jak się sprawa przedstawia z Milenium BIS??
      czy juz coś postanowiono w tej sprawie??
      • Gość: maly69 milenium BIS IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 29.03.04, 13:43
        witaj
        planujemy rozpocząć akcję w najblizszym czasie na osiedlu jak i w internecie.
        Bedzie kontak m.in. ze mna przez internet.
        A sama spółdzielnia niestety dla nas zwrocila sie do urzedu gminy o pozwolenia
        na budowe.
        Ale my nie zasypujemy gruszek w popiele.
        pzdr.
        maly69
        • Gość: M1 oddawanie mieszkań IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 30.03.04, 13:24
          Czy ktoś już w budynku jeden odebrał mieszkanie?
          • Gość: Robokopek Re: oddawanie mieszkań IP: 217.153.22.* 30.03.04, 14:44
            A ja mam może egoistyczne pytanie:
            - czy Ktoś wie jaki jest realny termin montażu windy w klatce A1?
            • Gość: pink Re: winda IP: 195.26.15.* 30.03.04, 20:36
              Niestety ani kierownik budowy , ani nikt w dziale sprzedaży nie umie
              odpowiedzieć na to pytanie. Na to wygląda, że chcąc się urządzić jak
              najszybciej trzeba będzie wnosić wszystkie materiały budowlane, urządzenia i
              meble ręcznie. Oczywiście sami tego nie damy rady wnosić. Więc trzeba będzie
              komuś płacić kasę.
              • Gość: pseudo Re: winda IP: *.de.ibm.com 31.03.04, 12:16
                Haj
                widze ze spoldzielnia ma ogolnie jakis rpoblem z windami.
                bede sobie pomieszkiwal na slonecznym stoku. tam raczyli wstawic winde do
                wysokiego budynku z uwagi azeby robotnicy nie meczyli sie wnoszac materialy.
                nic po tym ze w oddawanych klatkach ludze sami nosza ciezkie materialy i sprzety.
                tlumaczenie to oczywsiscie brak pieniedzy i ostatnio ze pewnie by ludzie
                poniszczyli...

mi brak slow

Darek
          • Gość: pisiu Re: oddawanie mieszkań IP: 217.153.60.* 31.03.04, 08:49
            Tak - ja wczoraj odebrałem,
            z usterek wymienię rysę na szkle okiennym, brak jednego pokrętła na karoryferze
            (momentalnie mi załozyli) oraz - i tu uwaga:
            Niedospawana barierka na balkonie w trzech miejscach - kierownik ma ścigać
            Novum o poprawienie - po prostu barierka na styku z balkonem nie jest w 3
            miejscach przyspawana. Sprawdźcie koniecznie u siebie.
            Tak nawiasem mówiąc to b. nie podoba mi się zbyt duży spadek podłoża na
            balkonie, chyba na własną rękę będę to chciał poprawić, bo to ani stolik
            postawić ani równo do kieliszka nalać :-), butelki też się stoczą na
            portiernie...

pozdrawiam wszystkich
            • Gość: max Re: oddawanie mieszkań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 08:55
              Tylko nie urzadzaj grila na balkonie. pls
              • majkaa1 Re: oddawanie mieszkań 31.03.04, 12:11
                teraz po ciężkich walkach z odbiorem zacznie Wam się najprzyjemniejsza część -
                urządzanie mieszkania :)
                • Gość: Borian Re: oddawanie mieszkań IP: *.chello.pl 31.03.04, 13:45
                  Najprzyjemniej bedzie jak będe wnosił materiały budowlane na piąte piętro :P Bo
                  naszej wpaniałej spółdzielni nie chciało się zamontować windy w A1 :(
                  • Gość: max Re: oddawanie mieszkań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.03.04, 14:36
                    ja bede wnosil na trzecie pietro i nie marudze
                    • Gość: gościu Re: oddawanie mieszkań IP: 217.153.22.* 31.03.04, 15:33
                      A ja na 8 w budynku nr 4 !
                      • Gość: max Re: oddawanie mieszkań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 08:18
                        niedraznij sabotazysto
                      • Gość: max Re: oddawanie mieszkań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 08:19
                        nie draznij nas !!!
                        • Gość: Robokopek Re: oddawanie mieszkań IP: 217.153.22.* 01.04.04, 10:53
                          Dobra, dobra.
                          To tyklo dla tego, że bardzo zależy mi na tym, aby nie wybudowali tego bloku.
                          Zapisuję się na odbiór mieszkania w A1 zaraz po świętach, jak bank przeleje
                          resztę kredytu. Żal mi będzie inwestowac w wykończenie mieszkania, jeśli przez
                          kilka lat będą stukać za oknem, aż zupełnie zasłonią zachodzące słońce :(
                      • Gość: Sąsiad Re: oddawanie mieszkań IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.com.pl 01.04.04, 17:04
                        to kiepsko, a niby taka dobra spółdzielnia. Zawsze twierdziłem, że lepiej
                        kupować od developera.
                        pozdrawiam i życzę wytrwałości
                        • majkaa1 do stefanii... 05.04.04, 14:40
                          stefania,
                          dość dawno temu wspominałaś o dwóch drewnianych drabinkach na balkon które
                          miałyby w jakimś stopniu odsłonić sie od balkonu sasiada.
                          Jedną miała fudowac spółdzielenia, koszt drugiej 50 zł. pokrywalibysmy sami.
                          może wiesz kiedy i gdzie można je nabyć??

majka
                          • Gość: maly69 odnośnie protestu "milenium bis" IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 06.04.04, 08:04
                            Witajcie sasiedzi
                            W najblizszych dniach na osiedlu bedzie wywieszone ogłoszenie o naszych planach
                            zwiazanych z "milenium bis" .
                            Dokładnie rzecz biorac przygotowuję pismo do ... a w ogłoszeniach bedzie male
                            jego streszczenie.
                            Zapoznajcie sie z nim gdyz potem (po swietach) będziemy chcieli przeprowadzić
                            akcję "podopisów" (troche ich było w ostatnim czasie ale to będzie tzw "mocne
                            pismo")

pozdrawiam i kontakt ze mna jak zwykle przez e-mail (podany we wczesniejszych
                            wypowiedziach)
                            maly69
                          • stefania Re: do stefanii... 06.04.04, 09:40
                            Hej,

Przykro mi ale, chyba to nie byłam ja, bo z racji posiadania balkonu
                            dość "wyizolowanego" ten temat mnie nie interesował...

Pozdrawiam i życzę powodzenia
    • stefania Milenium Bis 07.04.04, 09:08
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2010031.html - do poczytania. Sytuacja
      nie jest identyczna, lecz wniosek jeden, że jak będzie pozwolenie na budowę
      zostaje ostateczność czyli NSA
    • Gość: haj Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 09.04.04, 09:09
      podbijam wątek
    • Gość: pisiu Przekazania lokali, życzenia i takie tam IP: 217.153.60.* 09.04.04, 09:14
      Kochani lokatorzy, jak tam wyglądają przekazywane wam mieszkania, są usterki
      (jakie)?
      Korzystając z okazji pragne złożyć Wam drodzy sąsiedzi najserdeczniejsze
      życzenia zdrowych wesołych, rodzinnych świąt wielkanocnych. Wesołego Jajka!
      Do zobaczenia w nowych M-ileśtam.
      • Gość: frend Re: Przekazania lokali, życzenia i takie tam IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 09.04.04, 09:39
        Witam sąsiadów,
        ja odebrałem mieszkanie wczoraj. Usterki:
        - wszystkie okna do regulacji i poprawy (większość z nich jest opuszczona, w
        jednym regulacja jest zwalona tzn. otworzyło się normalnie w płaszczyźnie
        poziomej, ale kiedy spróbowałem je uchylić to okno zostało tylko na jednym
        zawiasie i mało brakowało wylądowało by na podłodze :))), w jednym oknie klamka
        do regulacji była bardzo luźno zamocowana)
        - trochę drobnych dziur w ścianach, ale fachowcy odrazu je pozalepiali.
        - brak pokręteł od regulacji kaloryferów.
        - najlepsze było jednak to że zamiast drzwi anty-włamaniowych GERDY (które
        zamówiłem) wstawiono mi zwykłe standardowe.
        Reszta jak na razie ok :)))

Pozdrawiam sąsiadów i życzę zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych
        • Gość: maly69 Re: Przekazania lokali, życzenia i takie tam IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 13.04.04, 09:33
          witam
          ja takze odbierałem mieszkanie ale....
          nie udało sie
          usterki:
          brak pokreteł na grzejnikach, podłaczenia pradu, wszystkie drzwi "lekko krzywe"
          kiepsko sie domykają, okna dokładnie to samo trzymaja sie na jednym zawiasia-
          potrzebuja regulacji i rama okienna dolna rusza sie czyli nie ma pianki pod
          oknami..i jeszcze cos tam...:))
          było tego troche wiec maja to panowie poprawić i moze bedzie ok.
          zauwazylem też śmieszna rzecz a mianowicie na korytarzu pomiędzy scianką
          kortonogipsowa zasłaniajacą rury a podłogą w wiekszości klatek byly "dziury"
          szczeliny które przebiegały od góry do dołu(nie było az tyle stropu) teraz zeby
          to zakamuflować wycieto po prostu wieksze plytki terakotowe i "dziury" nie
          ma...:)
          jakie to proste prawda????
          i po sprawie a jak terakota pęknie za....x -czasu to znowu "dziurka"
          bedzie...:))
          pozdrawiam
          maly69
          • Gość: falk2 garaże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 15:35
            A jak tam roboty w garażach? Nie zanosi sie na to, zeby choć w jednym budynku
            oddano je w najbliższym terminie do użytku. Czy coś nowego wiecie w tej sprawie?
            • Gość: maly69 Re: garaże IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 15.04.04, 07:35
              Witaj
              z tego co wiem przewidziany jest do otwarcia garazy taki porzadek pod 3 pod 2 i
              na koncu pod 1.
              na popczatku wszyscy ktorzy wykupili miejsca garazowe niezaleznie od "punktu"
              beda parkowac pod 3.
              taka kolej rzeczy .
              ja mam tylko nadzieje ze osiedle jako calosc zostanie odsdane do lipca:)
              pzdr
              maly69
              • Gość: falk2 Re: garaże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 21:55
                Dzięki, taki harmonogram podali na zebraniu, ale obawiam sie, że chyba nie uda
                sie go dotrzymac. A co do tego lipca... to tez nie bardzo wierze, chociaz prace
                przy jedynce ruszyly dosc szybko, owszem. Wszystkim odbierajacym mieszkania
                zycze powodzenia i jak najmniej usterek.
                • Gość: Gość Re: garaże, osiedle IP: *.era.pl 19.04.04, 09:08
                  Osiedle zostanie oddane do lipca, ale chyba przyszłego roku. Jeżeli się sprężą
                  to może zdążą do końca roku.
                  • majkaa1 Re: garaże, osiedle 19.04.04, 09:34
                    Gość portalu: Gość napisał(a):

> Osiedle zostanie oddane do lipca, ale chyba przyszłego roku. Jeżeli się
                    sprężą
                    > to może zdążą do końca roku.

do lipca przyszłego roku?? nie jestem aż tak optymistycznie nastawiona po
                    przeczytaniu informacji rozwieszonej na klatkach schodowych dotyczącej
                    Millenium BIS.
                    Wyglada na to, że nic nie wywalczymy w tej sprawie, a jak rozpoczną inwestycje
                    to znając tempo budowy naszej spółdzielni (przy dobrych wiatrach) skończą
                    pewnie w 2007!!!
                    Więc pomieszkamy jeszcze parę ładnych lat na budowie.
                    • Gość: Robokopek M. Bis IP: 217.153.22.* 19.04.04, 13:36
                      Czy ktoś może przytoczyć treść ogłoszenia na osiedlu? Co oni tam napisali?
                      • kwiecienmaj Re: M. Bis 20.04.04, 08:36
                        napisali, ze mozemy od nich odkupic te dzialke za 1 mln pln (niezle, co?) i
                        musi to zrobic jedna osoba z osiedla, wplacic cala kwote do nich do ktoregos
                        tam czerwca (ale nie pozniej niz do dnia sprzedazy). A o ile pamietam, to
                        kupili ja za 1/5 czy 1/4 tej kwoty. Granda!!!!! W lipcu czy sierpniu chca sie
                        zwrocic o pozwolenie na budowe a projektowanie budynku jest w toku.
                        Prosze o maila na priva tych ktorzy chcieliby podyskutowac na ten temat.
                        • Gość: max Re: M. Bis IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.04.04, 09:14
                          Zloze do gminy skarge, podajac sie za rzekomego spadkobierce w/w dzialki. kilka
                          lat potrwa rozpatrzenie, az zdaze zgromadzic kase na wieksze mieszkanie i
                          wyniesc sie z Milenium. Prezesa niech sie nie wydaje ze sa przebiegli...
                        • Gość: Robokopek Re: M. Bis IP: 217.153.22.* 20.04.04, 11:54
                          Dzięki,
                          jednym słowem totalne sk....syństwo!
                          Niezły myk. 350% zysku na skutek podniesienia wartości gruntu (według pana
                          Prezesa:)) dzięki zainwestowaniu Naszych pieniędzy w to bagno trwające już 4
                          lata!
                          Co My z tym zrobimy?

PS proszę o priva -)
                          • stefania Re: M. Bis 20.04.04, 16:11
                            No cóż możemy tylko protestować, gdzie się da. Po pierwsze w gminie. A może
                            poprosić o pomoc np. Przyjazne miasto, czy jakoś tam, bo na tym terenie z
                            pewnością jest choćby jena dziura z myszą, która jest pod ścisłym nadzorem
                            ekologów - skoro potrafią przez kilka lat blokować tak potrzebną budowę jak
                            Most Północny - to może i tu trochę poblokują. Napradę jednak uważam za szczyt
                            chamstwa takie przedstawienie sprawy. Jak to jest, że taki Preses jest królem i
                            nic z tym nie można zrobić. Owszem jest mocno osadzony i z poparciem
                            odpowiednich osób, ale dlaczego my mamy cierpieć za wszystkie chore wizje
                            wprowadzone w czyn. Jakoś w Paxie dało radę trochę przwietrzyć i od razu sprawy
                            zostały załagodzone i wszystkie budowy ruszyły z kopyta. A wystarczyłaby
                            odrobina dobrej woli - doliczenie ceny placu do czynszu.
                            • Gość: haj Re: M. Bis IP: 193.24.24.* 20.04.04, 16:33
                              Ale o jakich protestach ty mówisz - do sp-ni jak pisał Mały69 wpłynęły 2 (dwa)
                              pisma imienne z protestem. Skoro tak "masowo" protestowaliśmy w sp-ni, to jakoś
                              nie chce mi się uwierzyć w masowe protesty w urzędzie gminy, czy gdziekolwiek
                              indziej.
                              • majkaa1 Re: M. Bis 21.04.04, 09:05
                                zaraz zaraz - a podpisy pod pismem które zbierał Mały69?? Podobno ubierało
                                się ich troche.

Nie wszyscy sądziedzi też wiedzą o istejacym forum mieszkańców na stonach
                                Wyboreczej.
                                • kwiecienmaj Re: M. Bis 21.04.04, 12:55
                                  ponawiam prosbe o kontakt na priva (kwiecienmaj@gazeta.pl) wszystkich tych
                                  ktorzy chca zglosic (podpisac) protest przeciwko budowie M Bis
      • Gość: maly69 pisma "milenium bis" IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 22.04.04, 14:01
        Hej kochani na zebraniu 27.04 a właściwie po nim bedziemy zbierac podpisy pod
        dwoma pismami do "wyzszych władz miesta"
        to bedą nasze protesty przeciw "milenium bis"
        pzdr
        maly69
    • stefania Odebrałam 26.04.04, 10:13
      Generalnie im mniej robi s-nia, tym lepiej. Nie ma drzwi - nie ma usterek. Są
      okna - są usterki, drobne, ale jednak. Ściany, podłogi - na szczęście proste.
      Tylko ten balkon to jakaś porażka. Spadek 5 cm na szerokości ok. 1,5m. I ta
      terakota - nie dość, że paskudna i śliska - to jeszcze ułożona koślawo.
      Niestety nie dali z niej zrezygnować. A może wam dali?
      Pozdrawim
      • Gość: pisiu Re: Odebrałam IP: 193.24.24.* 26.04.04, 10:45
        Spadek na balkonie to istotnie porażka. Będę chyba we własnym zakresie
        niwelował ten spadek,, aby był nieco mniejszy.
        U mnie nie dość że spadek jest duży to jeszcze barierka jest niedospawana.
        Terakota śliska, duży spadek, barierka, chwila nieuwagi i nieszczęście gotowe.
        Co do usuwania usterek to był już dwukrotnie ten sam pan od okien - dwa razy
        wlazł, obejrzał i za pierwszym razem stwierdził: nie mam takiej szyby, za
        drugim razem wlazł - zapytał co jest do poprawy, po czym stwierdził - nie mam
        takiej szyby, i spytał majstra skąd ma taką szybę wziąć (sic!) - z kątowni
        chyba.
        Normalnie Gombrowicz wysiada...
        • Gość: mieszkanka Re: Odebrałam IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 28.04.04, 11:59
          Niestety nie udało mi się być na wczorajszym zebraniu w Rawarze.
          Ciekawa jestem co Zarząd mówił na temat oddania budynków do użytkowania.
          Czy jak bumerang powrócił temat śmietnika?
          Czy zwróciliście uwagę na przygotowania placu budowy zlokalizowanego po lewej
          stronie naszej błotnej drogi dojazdowej? To Dębowy Park II!!!
          Tak że oprócz Milenium Bis czeka nas jeszcze budowa kolosa Dębowego, minimum do
          końca 2005.
          Wyć się chce.
          • Gość: max Re: Odebrałam IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 12:33
            na zebraniu prezesowi puscily nerwy.
            • Gość: mieszkanka Re: Odebrałam IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 28.04.04, 13:04
              Tzn. co się zdarzyło dokładnie? Była mowa o terminach?
              • Gość: falk2 Re: Odebrałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.04, 20:16
                Jesli chodzi o terminy, to osiedle ma byc skonczone do sierpnia, a garaze pod
                trojka (zdaje sie) do konca maja.
                • Gość: max Re: Odebrałam IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.04.04, 08:13
                  sprawa toczyla sie glownie wobec naszego protestu przeciwko milenium bis
                  • Gość: . jaki protest IP: *.chello.pl 29.04.04, 14:20
                    po sąsiadach obecnych na zebraniu wydaje mi sie ze jednak chcemy tego molocha
                    na osiedlu, 80% nas to olewa co tam bedzie stało. Działke by nam odsprzedali za
                    800 tyś, dogadajmy sie z nimi ze za poł roku ją odkupimy, jak kazdy uzbiera te
                    ponad 3 tyś, i wreście trzyba sie zorganizować, oni myślą ekonomicznie i trzeba
                    im dziekowac ze jeszcze sa, a nie oglosili upadłości
                    • Gość: maly69 Re: jaki protest IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 29.04.04, 14:36
                      jakbysmy "nic" nie napisali to to "cudo" zwane milenium bis juz by stalo.
                      problem jest jednak taki ze gdy spółdzielnia nie dostanie pozwolenia na budowe
                      do konca lipca to wygasna warunki zabudowy na tym terenie - co pozwoli
                      stworzyc nowe i to juz bedzie inna bajka bo 9-cio kondygnacyjny budynek nie
                      moze powstac w tym miejscu w mysl nowych praw - a inny budynek nie oplaca sie
                      spoldzielni.
                      i nadal twierdzisz- po co protest????
                      pozdrawiam
                      dziekuje jednoczesnie za poparcie w wyborach tym co byli....
                      maly69
                      • Gość: anrom Re: jaki protest IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.04.04, 14:51
                        gdybym chcial mieszkac w molocht, kupil bym mieszkanie w jw o 500 taniej za m2!!
                        • Gość: max ODBIORY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 15:46
                          PO RAZ KOLEJNY S-NIA NIE DOTRZYMUJE TERMINOW ODDANIA MIESZKAN, MIALEM DOSTAC
                          KLUCZE JUTRO, DZIS O 14 KIER BUDOWY POINFOMOWAL MNIE TEL ZE TERMIN PRZESUNIE
                          SIE O 2 TYG!!!!
                          • Gość: max Re: ODBIORY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 15:59
                            JAESLI NIEUDA NAM SIE ZABLOKOWOC BUDOWY MILENIUM BIS, JUZ WIEM CO BEDE ROBIL W
                            WOLINYH CHWILACH PO PRACY, MIANOWICI OD GODZ 17: 00 KAZDEGO DNIA BEDE
                            SIEDZIAL NA KRZESELKU PRZY BRAMIE I ZNIECHECAL DO KUPNA KAZDEGO KTO SIE POJAWI.
                            NAWET NIE BEDE KLAMAL, WYSTARCZY ZE NASWIETLE DOTYCHCZASOWE POCZYNANIA S-NI!!!
                            • Gość: Robokopek Re: ODBIORY IP: 217.153.22.* 05.05.04, 10:34
                              Dobre!
                              W razie choroby, imienin szwagra, grubszych zakupów itp. będę trzymał
                              zastępstwo :)
                              • Gość: Monika Re: ODBIORY IP: *.premiumtechnology.pl 05.05.04, 11:58
                                Nie bedziecie musieli odstraszac bo juz zaczyna ruszac tanszy debowy park2 -
                                wczoraj po 22 zaczely zjezdzac i halasowac duze samochody a dzisiaj od rana
                                zaczely sie prace. Bedzie to mniejszy oloch od jedynki ale tez 7 pietrowe
                                budynki. Szczegóły na: www.jwconstruction.pl/debowypark2/
                                • Gość: haj Re: ODBIORY IP: 193.24.24.* 05.05.04, 13:30
                                  Oho - w JWC mają tańsze garaże i mają miejsca postojowe
                                  garaż: 12,9 tys. PLN - a więc jednak można taniej
                                  miejsce parkingowe: 8,5 tys. PLN
                                  na miejsce to może bym reflektował - z okna i tak zobaczę moją brykę
                                  • Gość: anrom Re: ODBIORY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 08:29
                                    i za taka cene to kupie miejsce postojowe. nie mam ochoty wysluchiwac gderania
                                    prezesaze byla wojna, byly , mrozy, ladowali marsjanie - ale jest dobrze!!!
                                    • Gość: frend Niezly KANAŁ IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 07.05.04, 10:57
                                      Szanowni Sąsiedzi,
                                      Chciałbym uprzedzić wszystkich przyszłych lokatorów budynku nr1 poczynając od
                                      klatki C1 …, mianowicie po odbiorze mieszkań jeśli zaczniecie prace
                                      wykończeniowe to łazienkę zostawcie sobie na koniec lub niech kierownik budowy
                                      wezwie ekipę aby sprawdzili piony kanalizacyjne. Otóż w wielu klatkach okazało
                                      się że piony kanalizacyjne były zapchane, a oznacza to że po zamontowaniu
                                      kibelka, wanny itp. zaczynało wybijać szambo (smród okropny feee). Przyczyna
                                      tkwi w pracownikach budowy, którzy to bezmyślnie wrzucali co się da do rur
                                      kanalizacyjnych, czyścili sobie pistolety po tynkowaniu i wszystko zapychało
                                      się na poziomie garaży gdzie rury przebiegają w pewnym momencie poziomo.
                                      U mnie w klatce B1 okazało się to w tym tygodniu, kiedy to po zamontowaniu
                                      przez mojego fachowca odpływu do zlewu w łazience na drugi dzień zaczęło
                                      wybijać śmierdzące szambo.
                                      Cale szczęście stało się to na etapie montowania rur, a nie po zamontowaniu
                                      sanitariatów, położeniu glazury itp.
                                      Była u mnie ekipa ze sprężyną do przepychania pionów i potwierdzili fakt
                                      zapchania kanalizacji, stwierdzili jednocześnie że jest to nie pierwszy raz
                                      oraz powiedzieli że w następnych klatkach zapewne będzie to samo.
                                      Pozdrawiam i życzę udrożnionych pionów kanalizacyjnych.
                                      • Gość: pisiu Re: Niezly KANAŁ IP: 193.24.24.* 07.05.04, 11:10
                                        cholera, ja juz mam wszystko położone
                                        • Gość: Sąsiad z A1 Re: Niezly KANAŁ IP: *.chello.pl 07.05.04, 11:31
                                          No ładnie a mi właśnie kończą glazurę w łazience układać !!
                                          Widze że kochana spółdzielnia niemiło mnie zaskakuje na każdym kroku !
                                      • Gość: maly69 Re: Niezly KANAŁ IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 07.05.04, 13:48
                                        To niezla niespodzianka!!!!!
                                        mam nasdzieje ze moze chociaz nie wszedzie ona bedzie na nas czekać..:(
                                        Powiedz mi czy twoje mieszkanie jest od wejscia do B1 po lewo czy po prawo????
                                        ja tez jestem z B1 i mam mieszkanie po lewej...
                                        a własnie bede zaczynał kibelek i łazienkę....
                                        jesli jedna ze stron przepchali to moze juz bedę mógł takze podłączac
                                        wszystko...
                                        dzieki za info
                                        pozdrawiam
                                        mały69
                                        • Gość: frend Re: Niezly KANAŁ IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 07.05.04, 14:46
                                          moje mieszkanie w B1 jest po prawej stronie.
                                        • Gość: IZA Re: Niezly KANAŁ IP: 217.96.79.* 07.05.04, 14:51
                                          Nie wiem ile osób w waszej klatce zaczeło już roboty wykończeniowe, ale w
                                          przypadku bloku nr 2 i 3 to właśnie robotnicy prowadzący prace wykończeniowe
                                          zapychali rury. Uważam, że każdy powinien porozmawiać ze
                                          swoimi "fachowcami",aby po sobie sprzątali i nie wyrzucali śmieci do rur
                                          kanalizacyjnych np.resztek płytek,kleju itp.
                                        • Gość: maly69 Re: Niezly KANAŁ IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 07.05.04, 15:33
                                          ja jestem po lewej stronie klatki ---czyli moge liczyc sie z problemem....
                                          pzdr
                                          ,maly69
    • Gość: haj Czy ktoś już mieszka w I ? IP: 193.24.24.* 10.05.04, 10:41
      Cześć sąsiedzi - czy ktoś już mieszka - planuje w najbliższym czasie zamieszkać
      w bud. I?
      Ja planuje się wprowadzić za tydzień
      • majkaa1 balkony 10.05.04, 11:53
        błacha sprawa do innych osiedlowych problemów ale....
        ostanio zauważyłam, że sasiedzi zaczynają oplatać balkony w celu uzyskania
        większej prywatności i odłonięcia się od sasiada.
        wiem, że pomyslicie, ze jestem zbyt drobiazgowa i kazdy ma prawo robić z swoim
        balkonem co chce, przeciez za niego zapłacił, ale jak każdy z nas osłoni balkon
        innym kolorem i innym tworzywem to osiedle będzie wyglądało troche komicznie.
        Czy nie możemy trzymać się wersji drewnianych drabinek po obu stronach balkonu
        które spółdzilnia nam obiecała??

taka moja sugestia
        dziękuje :))
        • Gość: maly69 Re: balkony IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 10.05.04, 13:32
          jesli nie spółdzielnia- a chyba nie ma na co liczyć- to ja sam sobie takie
          drewniane drabinki kupie i zaloze- kwestia gustu....
          jednak mysle ze kazdy zrobi to na swój sposób i charakter...:0
          pzdr.
          maly69
          • Gość: falk2 Re: balkony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 14:28
            Nareszcie ktos to poruszyl, bo rzeczywiscie osiedle juz zaczyna wygladac
            tragikomicznie z tym plastikiem na balkonach. Kwestia gustu, owszem, ale
            pomyslcie, jak to bedzie wygladalo po prau latach! Przeciez to beda slumsy!!!
            Spojrzcie na bloki z wielkiej plyty na Tarchominie: kazdy balkon ma inny kolorek
            (tfu!), a calosc wyglada naprawde paskudnie!
            • wpal1 Re: balkony 11.05.04, 14:48
              Zgadzam sie w 100%. Już teraz zaczyna to wyglądać na slumsy. Teraz tylko czekać
              na suszące się na balkonach szmaty, które dopełnią obrazu całości. Poza tym nie
              wiem o jaką to intymność może chodzić jeśli mowa o balkonach? Przecież to, że
              nie widać od frontu nie oznacza, że jest się zasłoniętym od sąsiadów z góry i z
              boku. Jakiś obłęd. Widok jak w arabskiej dzielnicy.
            • wpal1 Re: balkony 11.05.04, 14:52
              A poza tym z tego co wiem to powinna być na to zgoda architekta ponieważ
              zmienia to wygląd budynku!
              Jak już tak chcą się zasłaniać, to niech posadzą ładne kwiaty przynajmniej
              będzie trochę zieleni w tym betonowym bunkrze. A nie tworzą grajdołki
              przenosząc wiejskie zwyczaje.
              • Gość: białas Re: balkony IP: 83.238.0.* 11.05.04, 15:02
                Rzeczywiście obklejanie balkonów różnego typu tworzywem nie jest estetyczne,
                ale coż to chyba indywidualna sprawa każdego, bo przecież nie można ludziom
                kazać aby na własnym balkonie robili to, co pasuje innym.
                Ja osobiście jestem za kwiatkami (i to jak najwięcej!!!!) i delikatnymi
                drewnianymi kratkami, które wyglądają bardzo estetycznie i upiększaja ten
                niewyrafinowany kunszt budowli.
              • Gość: Robokopek Re: balkony / zieleń IP: 217.153.22.* 11.05.04, 15:43
                A propos zieleni...
                Czy ktoś wie jakie są wymogi prawne tyczące się powierzchni terenów zielonych w
                stosunku do areału działki. Jakie jest zatem podejście spółdzielni do tego
                problemu?
              • majkaa1 Re: balkony 11.05.04, 16:38
                dzieki ...

już zaczynałam żałowałować, że poruszyłm ten ten temat po prczeczytaniu jednej
                z odpowiedzi, że troche przesadzam.

Moim zdaniem rzeczywiście każdy ma prawo robić ze swoim balkonem co chce, ale
                jeśli ktoś "stroni" od sasiadów na balkonie to powinien kupić mieszkanie z
                zabudowanym balkonem a nie kombinować i oplatać sztucznym tworzywem.

Mieszkałam wcześniej na osiedlu gdzie problem ten został rozwiązany gdyż
                osiedle po trzech latach zamieszkanie straciło urok, choć było nowe i zaczeło
                wyglądać jak niczym bloki z komuny.
                Sąsiedzi umówili się, że na balkonach będą tylko drewniane drabinki, a jeśli
                koniecznie ktoś chce opleść balkon sztucznym tworzywem to tylko w kolorze
                białym, no i oczywiście dowolne dla każdego mieszkańca kompozycje z zielenią i
                kwiatami.
                Efekt był na prawę zaskakujący a osiedle nabrało uroku.
                Wydaje mi się, że warto zadbać o to żeby nasze osiedle wygladało zadbanie.

pozdrawiam

• Gość: Lokator Re: balkony IP: *.era.pl 11.05.04, 17:09
                  Szanowna sąsiadko, jeżeli nie pamiętasz to ci przypomnę, że balkony miały być
                  obudowane przez spółdzielnię (która jak zwykle nas wyrolowała). W związku z
                  czym w obecnej chwili nie dziw się, że mieszkańcy starają się poprawić
                  niechlujstwo spółdzielni. Ja im się nie dziwię, balkon otwarty = cokolwiek na
                  balkonie + mały deszcz i wszystko mokre, a tak przynajmniej jest jakaś osłona.
                  • Gość: anrom Re: balkony IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 17:44
                    mam mieszkanie w zewnetrznej wiezy bud 1, sukam osoby z wiezy wewnetrznej
                    celem przeciagniecia sznura do wywieszania prania :)
                • Gość: lupa Re: balkony IP: 83.238.0.* 11.05.04, 19:10
                  chciałam przeprosić sąsiadkę za wcześniejsze uniesienie, ale trochę źle
                  zrozumiałam i w pierwszej chwili nie wiedziałam, że chodzi o oplatanie
                  balkonów, które rzeczywiście wygląda średnio. Nadal jednak uważam, że to jest
                  indywidualna decyzja każdego lokatora, choć czasem jest ona zła.Nie wiem, może
                  dojdziemy do jakiegoś porozumienia, bo chyba o to tu chodzi!!!!!
                  • Gość: pink Re: balkony IP: 195.26.15.* 11.05.04, 19:38
                    Popieram zdecydowanie pomysł dogadania się i uzgodnienia podobnego wyglądu
                    naszych balkonów. Drewno oraz dużo, dużo kwiatów i zieleni to bardzo dobry
                    pomysł na nasze betonowe osiedle. Ja planuję jeszcze przezroczystą osłonę, żeby
                    i w zimie można było korzystać częściej niż zwykle z balkonu. Tu tez możemy się
                    dogadać. A w miejscu Milenium Bis posiejemy trawę plus kwiatki plus alejka plus
                    kilka szybko rosnących drzew! Drzewka czy wyższe krzewy proponuję zasadzić w
                    ogóle w wielu miejscach NASZEGO osiedla. Będzie super jak tylko będziemy
                    potrafili się dogadać, w co wierzę.
                    • Gość: pmt Re: balkony IP: *.era.pl 12.05.04, 08:56
                      Proponuję obejrzeć balkon w "dwójce" od strony "jedynki". Jest bardzo ładnie
                      zabudowany. Przez pręty przepleciono biały plastik, a do niego jest
                      przymocowany płotek z wikliny (chyba). Oczywiście wszystko jest kwestią gustu,
                      ale niektóre balkony w "dwójce" i "trójce" już wyglądaja slumsowato. Dziwię się
                      też koncepcji architekta, żeby zrobić takie odsłoniete barierki. Każdy będzie
                      kombinował jak osłonić balkon i jest to zupełnie normalnym odruchem.

Pozdrawiam współlokatorów
                      PMT
                      • Gość: sasia. Re: balkony IP: 217.153.149.* 12.05.04, 10:30
                        Racja, pierwsza wersja wyglądu naszego osiedla była z zasłoniętymi balkonami od
                        strony sąsiada.
                        Niestety teraz balkony sa zdecydowanie osłonięte i widoczne, a ich wygląd
                        świadczy rózniez o całym osiedlu.
                        Wydaje mi się że, opleciony balkon tworzywem sztucznym w kolorze BIAŁYM wygląda
                        schludnie.
                        Gdyby wszyscy obudowali w takim kolorze + kwiatki, to tak jak wcześniej
                        wspomniała jedna z sąsiadek osiedle wyglądało by dobrze.
                        Moim zdaniem jeśli zabudowywać balkon to tylko na BIAŁO, a nie jak można teraz
                        zauważyć różne odcienie zieleni i żółci.
                        • Gość: anrom Re: balkony IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 11:14
                          Przepraszam, w jaki sposob sasiedzi planuja wykorzystywac balkony, skoro cca
                          sie tak oslaniac ?
    • Gość: pisiu Ciepła woda - prośba IP: 193.24.24.* 14.05.04, 11:28
      Proszę wszystkich mieszkańców A1 o składanie wniosków o włączenie ogrzewania
      wody, niebawem pewnie zaczniemy się wprowadzać, a brak ciepłej wody jednak daje
      sie we znaki.
      Prośba dotyczy również osób, które jeszcze nie mieszkają albo nawet nie
      odebrały mieszkań.
      Taki wniosek można złozyć nawet faksem nr. 619 76 32
      • Gość: mieszkanka Re: Ciepła woda - prośba IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 17.05.04, 13:56
        Mieszkam już od dłuższego czasu w 2, a nadal nie mam stacjonarnego telefonu ani
        internetu. Tego ostatniego brakuje mi najbardziej. Czy macie już jakieś
        osiedlowe doświadczenia? Chciałabym sprawe przeprowadzić jak najtaniej.
        Polecacie Telnap? Oni według mnie chca trochę za dużo wydoić klienta przy
        podłączeniu...
        • Gość: Sąsiad z A1 Re: Ciepła woda - prośba IP: *.chello.pl 17.05.04, 16:10
          Co do Telnapu to ja dziekuję za taką ofertę :
          - internet: drogi i o bardzo słabych parametrach (tylko 128 kb/s to bardzo mało)
          - kablówka: uboga liczba programów (oczywiście jest ich sporo bo 36 ale przy
          tym co oferuje moj obecny dostawca to oferta Telnapu jest mizerna)
          - odnosnie telefonu to sie nie wypowiadam bo nie wiem

Co do internetu to według mnie najlepszym rozwiązaniem byłaby : Neostrada lub
          oferta AsterCity czy UPC
          Poprawcie mnie jeśli się myle ale telnap ma wyłączność na instalacje
          telefonu,internetu,kablówki na naszym osiedlu ?
          • Gość: białas Re: kablówka, telefon itp IP: 83.238.0.* 17.05.04, 21:46
            niestety z przykrościa muszę potwierdzić, że Telnap ma wyłączność na naszym
            osiedlu...
            • Gość: anrom Re: kablówka, telefon itp IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 08:38
              jesli chodzi o internet najlepzym rozwiazaniem wg mnie jest dostep przez tel
              komorkowy, w idei kosztuje o 39 zl netto i mam gdzies firmy ktore maja
              wylacznasc
              • stefania Re: kablówka, telefon itp 18.05.04, 09:17
                Ja też prześledziłam oferty różnych firm i wyszło mi, że najsensowniejszą
                ofertę ma Polsat cyfrowy. Za 29 zł dostaje się całkiem sporo i mam nadzieję że
                w bardzo dobrej jakości. Teraz mam Aster - nieco drogawo, choć dobór programów
                w pełni mnie zadowala, ale jakość sygnału wielokrotnie odbiega od ideału. Co do
                internetu - to oferta Telnapu jest bardzo słaba, ale przecież są firmy z
                którymi możemy podpisać indywidualną umowę i mieć tani i szybki dostęp, ważne
                aby się znalazła odpowiednia liczba chętnych i pomieszczenie na sprzęt. Nawet
                na tym forum - tylko gdzieś w środku - ktoś się reklamował. A telefon najlepiej
                ze Sferii (internet można też), dowiadywałam się i podobno na naszym osiedlu
                jest doskonały odbiór. Co wy na to?
                • Gość: haj Re: kablówka, telefon itp IP: 193.24.24.* 18.05.04, 09:39
                  Nalazłem trochę opinii użytkowników TELNAPu - w 90% niepochlebne zresztą
                  przeczytajcie sami:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11115&w=10514152&v=2&s=0
                • Gość: haj Re: kablówka, telefon itp IP: 193.24.24.* 18.05.04, 10:14
                  znalazłem tę ofertę, warto może ją przypomnieć /pisownia oryginalna/:

"Witam wszystkich mieszkańców osiedla, mam kilka uwag dotyczących internetu:
                  -internet przez nas oferowany podłanczamy drogą radiową(przez instalację
                  anteny na dachu budynku)dalej kablem sieciowym do mieszkania.
                  -aby nie mieć dodatkowych kabli w mieszkaniu, warto na instalację zdecydować
                  się przed wykończeniem mieszkania
                  -czas realizacji zależy od państwa(jak szybko zbieże sie odpowiednia liczba
                  chętnych na internet

Pozdrawiam,
                  Cebit Mariusz Marton
                  www.cebit.com.pl
                  e-meil:internet@cebit.com.pl
                  tel.612-09-96"
                  • Gość: Sąsiad z A1 Re: kablówka, telefon itp IP: *.chello.pl 18.05.04, 10:34
                    Ta oferta internetu co pojawiła się wcześniej na forum to jak wyżej napisano
                    internet RADIOWY (antena na dachu + kabelek do domu). Miałem wcześniej okazję
                    do korzystania z radiowego internetu i się rozczarowałem. Często podczas burzy
                    czy nawet drobnych opadów sygnał zanikał lub był tak słaby że uniemozliwiało to
                    przeglądanie stron.
                    Oczywiście te niedogodności znikają jeżeli sprzęt zamontowany na dachu ,czyli
                    anteny są wysokiej jakości i mają odpowiedni zasięg itp.
                    Oferta Cebitu wydaje się ciekawa i godna uwagi , ale jest to nadal internet
                    RADIOWY a z radiówkami nigdy nic nie wiadomo. (to co oni oferują może się
                    znacznie różnić od tego co klient dostaje)
            • Gość: martini Re: kablówka, telefon itp IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.05.04, 10:36
              Ni do konca jest tak. TPSA ani Aster nie chcialy ciagnac kabli tylko do jednego
              osiedla, jedynie Telnap zgodzil sie podlaczyc tylko jedno osiedle. Byc moze
              teraz sytuacja sie zmieni po powstaniu okolicznych osiedli. Nie zmienia to faktu
              ze ofeta Telnap nie jest najdelikatniej mowiac najatrakcyjniejsza

pozdrawiam
              martini
              • Gość: Misiek Internet już jest IP: *.era.pl 18.05.04, 11:17
                Internet z Telnapu jest już dostępny (od 5.04), tylko oni zapomnieli o tym
                poinformować, musiałem ich przycisnšć mailami. Cena nie jest rewelacyjna ale z
                transferami nie jest tak ?le. Z szybkich serwerów transfer jest w granicahc 64
                kilobajtów/s czyli jak w starej Neostradzie 256 kilobitów/s.
                • Gość: maly69 odbieracie mieszkanie-poczytajcie IP: *.ina.de 19.05.04, 12:10
                  Cos do poczytania
                  pzdr
                  maly69

dom.gazeta.pl/dom/1,50844,2080089.html
                  • Gość: mieszkanka Re: odbieracie mieszkanie-poczytajcie IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 19.05.04, 13:46
                    Kompletnie nie wiem na co się zdecydować. Sferia jest tania na początku, ale
                    wiąże umową aż na 3 lata, poza tym nie oferuje możliwości odbierania faksów, a
                    to jest dla mnie ważne. Internet ze Sferii tez nie jest najwyższych lotów -
                    powiedziano mi to nawet na infolinii. Internet jest ich usługą dodatkową.
                    Telnap byłby w tym momencie najpewniejszy, ale wywalić 500 stów za podłączenie
                    telefonu i internetu jest dla mnie zbyt dużym wydatkiem.
                    I co robić? Czekać i serfować tylko w robocie?
                    • Gość: Sąsiad z A1 Re: odbieracie mieszkanie-poczytajcie IP: *.chello.pl 19.05.04, 18:14
                      Osobiście uważam że oferta Telnapu jest beznadziejna. Nie chodzi mi tu o cene
                      podłączenia bo jakoś może bym ją przełknął (ale 500 zł to ździerstwo). To co
                      oferuje Telnap jest beznadziejne (internet jest wolny,kablówka uboga w programy)
                      Chyba nie pozostaje nic innego jak czekać na jakąś lepszą ofertę ! Może jak
                      pobuduja sąsiednie bloki to pojawią się lepsze oferty (UPC,AsterCity czy
                      chociaż możliwość instalacji Neostrady z TPSA).

• Gość: MALY69 UPADL KROL-NIECH ZYJE ... IP: *.ina.de 24.05.04, 15:49
        WITAJCIE SASIEDZI
        MAM PEWNA INFORMACJE - OTÓŻ NIE MA JUZ PREZESA I JEGO ZASTEPCY D/S TECHNICZNYCH.
        ZOSTALI USUNIECI/ODWOLANI ZE STANOWISK PRZEZ RADE NADZORCZA.

POZDRAWIAM
        MALY69
    • Gość: pisiu Ciepła woda - ponawiam prośbę IP: 193.24.24.* 20.05.04, 09:46
      Proszę wszystkich mieszkańców A1 i nie tylko, o składanie wniosków o włączenie
      ogrzewania wody, niebawem pewnie zaczniemy się wprowadzać, a brak ciepłej wody
      jednak daje sie we znaki.
      Prośba dotyczy również osób, które jeszcze nie mieszkają albo nawet nie
      odebrały mieszkań.
      Juz przez tydzień uskuteczniam kąpiele morsów... oraz grzeję wodę do zmywania
      garów na kuchence elektrycznej.
      Taki wniosek można złozyć nawet faksem nr. 619 76 32
      • Gość: daniel Re: Ciepła woda - ponawiam prośbę IP: *.mofnet.gov.pl 20.05.04, 15:27
        Mialem to samo w budynku nr 2 i nie chce Cie martwic, ale od kwietnia do polowy
        sierpnia mieszkalismy bez cieplej wody. Polecam dwa sposoby do lacznego
        stosowania: rozwiesic stosowne ogloszenie na klatkach (najlepiej drukowane, to
        robi lepsze wrazenie) oraz dogadac sie w biurze sprzedazy, ze panie podzwonily
        do ludzi, ktorzy odebrali juz mieszkania, ale na razie nie zlozyli
        odpowiedniego wniosku o ciepla wode. Wierz mi, ludzi nie czytaja, co sie do
        nich pisze. Mimo, ze w zawiadomieniach o odbiorze mieszkania byla informacja o
        tym, ze mozna skladac wnioski o ciepla wode, wielkie bylo zdziwienie przyszlych
        lokatorow, kiedy im o tym (po moich monitach) mowila przez telefon pani z biura
        sprzedazy. A tak w ogole to dziwie sie, ze jest jakis z tym problem. Bud. 1 ma
        ciepla wode z kotlowni pod nim umieszczonej, ktora dziala wlasnie od sierpnia
        ubieglego roku. Wtedy byl problem, ze za malo bylo chetnych na ciepla wode, by
        uruchomic ta kotlownie (ta czesc bud. 2, w ktorej mieszkam, zasilana jest
        wlasnie z kotlowni pod "jedynka"). Troche wiec mnie dziwi ta cala sytuacja. No
        i warto powiadomic o calej sprawie prezesa, tylko nie Wysokinskiego, bo ten Cie
        zbyje okraglymi slowkami. Trzeba walic wyzej. Pozdrawiam!
      • stefania Re: Ciepła woda - ponawiam prośbę 20.05.04, 16:11
        Czyżbyś był pierwszy, który mieszka w I - remont w tak krótkim czasie -
        podziwiam. Napisz co się dzieje na osiedlu. Wniosek na pewno złożę.
        • Gość: pisiu Re: Ciepła woda - ponawiam prośbę IP: 193.24.24.* 20.05.04, 17:02
          Pierwszy to chyba nie, przede mną ponoć wprowadził się ktoś do klatki B1(? ta
          stykająca się z A1) - trzecie piętro - jak gadałem z ochroniarzem to on już
          ponad dwa tygodnie tam mieszka i równocześnie remontuje - to jest dopiero
          twardziel :)
          Daniel - pamiętam twoje boje o ciepła wodę, mam nadzieje ze u mnie bedzie to
          trwało nieco krócej, zastosuję sie do Twoich rad.
          pozdrawiam cieplutko
          • dar-ek Re: Ciepła woda - ponawiam prośbę 21.05.04, 16:07
            Wlasnie dzwonilem do dz. inwestycji z pytaniem o klatke C.
            Poinformowano mnie ze:
            - do konca miesiaca planowane jest zalozenie wodomierzy a nastepnie puszczenie
            cieplej wody i nie trzeba juz zglaszac sie indywidualnie (bo
            podobno jest juz duzo odebranych mieszkan w I)
            - podobnie ma sie sytuacja z gazem
            • Gość: MALY69 UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.ina.de 24.05.04, 15:51
              WITAJCIE SASIEDZI
              MAM PEWNA INFORMACJE - OTÓŻ NIE MA JUZ PREZESA I JEGO ZASTEPCY D/S TECHNICZNYCH.
              ZOSTALI USUNIECI/ODWOLANI ZE STANOWISK PRZEZ RADE NADZORCZA.

POZDRAWIAM
              MALY69
              • wpal1 Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... 25.05.04, 10:01
                Ale co jest i dlaczego. Słyszałam też coś o lustracji?
                Jaka jest sytuacja spółzielni, żeby nie było jak z Paxem.
                • Gość: mieszkanka Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 25.05.04, 11:13
                  A nasze budynki nadal nie są oddane do użytkowania - wokół bałagan, rozgardiasz
                  i brak drogi dojazdowej. A propos, czy wśwoetle powstających budynków przy
                  Ceramicznej (Wrzosy, Dębowy)słyszeliście coś na temat budowy jezdni na
                  Ceramicznej, tak aby przynajmniej z jednej strony dojazd był cywilizowany.
                  • Gość: martini Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:28
                    Tak, gmina podobno powiedziala, ze budowa ulicy Ceramicznej zacznie sie dopiero
                    po zakonczeniu okolicznych budów. Niestety>((
                    • Gość: anrom Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 16:11
                      i nie ma sie temu co dziwic, ewentualna droga uleglaby zniszczeniu przez ciezki
                      sprzet budowlany, ponadto w czasie budowy drogi nie mozliwy bylby dojazd na
                      okoliczne budowy, badzmy realistami, nie marudami
                      • falk2 Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... 29.05.04, 12:06
                        czy możesz napisać coś więcej o okolicznościach odwołania Prezesa?
                        • Gość: maly69 Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.ina.de 31.05.04, 08:17
                          wiecej wiadomosci
                          ...
                          tak ale nie na forum.....
                          maly69
                          • Gość: Lonka Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 10:46
                            Nic tak nie cieszy jak cudze nieszczescie;(
                            • Gość: NeoNet INTERNET-OFERTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 11:05
                              NEONET
                              01-459 Warszawa
                              ul. Górczewska 155
                              877 29 99
                              Szerokopasmowy dostęp do Internetu.

Szanowni Państwo,

Jesteśmy niezależnym Operatorem istniejącym na rynku od 2002 roku. Od samego
                              początku naszymi priorytetami są przede wszystkim jakość i niezawodność
                              świadczonych usług oraz profesjonalna obsługa naszych klientów. Bazując na
                              wielu innowacyjnych rozwiązaniach oraz doświadczeniu zbudowaliśmy elastyczną
                              sieć teleinformatyczną spełniającą wszystkie obowiązujące wymogi, zapewniając
                              jednocześnie możliwość przyszłego podnoszenia standardu jakości. Wybierając nas
                              wybierają Państwo:

– Gwarancję jakości i niezawodności świadczonych usług
                              – Stały szerokopasmowy dostęp do światowych zasobów
                              – Stały miesięczny abonament
                              – Brak ograniczeń czasowych
                              – Brak ograniczeń ilości przesyłanych danych
                              – Możliwość elastycznego kształtowania parametrów pakietu
                              – Profesjonalną obsługę
                              – Krótkie terminy montażu

Proponujemy Państwu Pakiet STANDARD:

– Jednorazowa opłata aktywacyjna: Pierwsze dwadziescia osób 1,22 PLN
                              – Stała opłata abonamentowa: 89,99 PLN

Oferowane usługi:
                              n Instalacja i aktywacja
                              n Montaż wymaganych urządzeń i okablowania
                              n Montaż i konfiguracja karty sieciowej Abonenta
                              n Dostęp
                              n Dostęp do sieci NEONET
                              n Zdalny serwer plików
                              n Serwer dynamicznych baz danych
                              n Serwer poczty elektronicznej
                              n Hosting stron i / lub wirtualnych serwerów w domenach będących
                              własnością NEONET
                              n Dostęp do sieci Internet
                              n Pasmo pobierania danych do 1024Kbit
                              n Pasmo wysyłania danych do 256Kbit
                              n Adresy IP z klasy prywatnej lub publicznej*
                              n Pozostałe
                              n Przyznanie do 5 kont
                              n Przyznanie przestrzeni dyskowej do 512MB dla wszystkich usług łącznie

*) Adres IP dla pierwszego komputera z klasy prywatnej lub publicznej, dla
                              następnych z prywatnej w cenie pakietu lub publicznej za dodatkową opłatą.
                              Dopuszczalna ilość komputerów w cenie pakietu wynosi 2. Istnieje możliwość
                              przyłączenia większej ilości komputerów za dodatkową opłatą.

Z poważaniem

Przemysław Rafał
                              0 501 385 395

Nasze sieci

www.mroczna.net.pl
                              www.ki.net.pl
                              • Gość: NeoNet INTERNET-OFERTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 11:06
                                Witam,

Szanowni Państwo!

Na pojawiające sie pytania odnośnie prędkości naszej sieci mogę w tej
                                chwili powiedzieć że faktycznie 1024 kbps to wartości maxymalne (co bardzo
                                ważne - prędkość ta dotyczy ruchu w obie strony).Porównywanie do oferty ASTER
                                czy NEO+ pozostwaiam bez komentarza. Nadmienić mogę jedynie, że na osiedlach w
                                których funkcjonuje nasza sieć nikt już nie korzysta z oferty TPSA. Wszystkich
                                zainteresowanych zapraszam do siebie do firmy na przetestowanie łącz. Z miłą
                                chęcią odpowiem na wszelakie
                                pytania.

Pozdrawiam,
                                Przemysław Rafał
                                UPDATE

0 501 385 395
                                877 29 99

-------------
                                www.ki.net.pl
                                www.mroczna.net.pl
                            • Gość: maly69 Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.ina.de 02.06.04, 08:03
                              ten "przypadek" jest szczególny...
                              chociaz nie jedyny w swoim rodzaju.....
                              maly69
                              • Gość: Sąsiad z A1 Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.chello.pl 03.06.04, 09:07
                                Witam Sąsiadów !
                                Co sądzicie o powyższej ofercie internetowej ?
                                • Gość: mieszkanka Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 03.06.04, 10:32
                                  No więc ja już dzwoniłam do tego Pana, ale był "w terenie" i nie potrafił mi
                                  udzielić informacji na temat terminu podłączenia na naszym osiedlu.
                                  Dowiedziałam się jedynie, że musi się zebrać 20 osób. Napisałm do niego maila z
                                  prośbą, by podał, czy już ktoś zgłosił akces, ale nie odpowiedział mi jeszcze...
                                  Jestem zainteresowana ofertą. Ważne jest dla mnie, że opłata za podłączenie
                                  jest symboliczna i abonament do przełknięcia. Brakuje tylko pozostałych 19
                                  osób. Kto jeszcze byłby zainteresowany?
                                  • Gość: Sąsiad z A1 Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.chello.pl 03.06.04, 12:33
                                    Mi tez ta oferta odpowiada! (czyli brakuje 18 osob) :]
                                    Łacze 1024/256 kbit w cenie 89,99 PLN. To jest okazja !
                                    • Gość: max Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 13:56
                                      TO MA BYC OKAZJA ? ZA 90 ZL !!
                                      • Gość: mieszkanka Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 03.06.04, 14:51
                                        Wyszukaj lepszą okazję i zaproponuj na forum..:)
                                        • Gość: max Re: UPADL KROL- NIECH ZYJE... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 14:58
                                          obecnie jestem na etapie szukania plytek
    • stefania Nasza wspaniała budowa i okolice 04.06.04, 09:21
      No więc byłam wczoraj na budowie. Oj to jeszcze straszna budowa, ale
      pocieszający jest fakt, że jest ruch w interesie i dzieje się. Poraził mnie
      fetor uryny wydobywający się z tzw. pomieszczeń gospodarczych. Czyżby wcześniej
      nie było toi-toi, czy poziom tych roboli sprawadza się do obsikiwania
      garażowych kątów. Mam nadzieję, że gdy będą je oddawać to jakoś to zniwelują.
      Za to w okolicy rośnie prawdziwe miasto i w zasadzie w naszej okolicy pozostały
      tylko dwa wolne skrawki. Jeden z takimi ładnymi dzrzewami - macie może
      wiadomości z gminy czy to też jest do zabudowy? Inna sprawa to klucz do
      skrzynki z licznikami do wody. Są tylko na ochronie, mam mieszane uczucia czy
      my też nie powinniśmy ich mieć, aby np. zakręcić wodę gdy się gdzieś wyjeżdża.
      Słowa uznania dla ochrony - czujna i dociekliwa - mam nadzieję, że nie tylko w
      ciągu dnia, ale także w nocy.
      • Gość: haj Koparka zaatakowała rurę z gazem IP: 193.24.24.* 04.06.04, 10:27
        W środę ponoć koparka rozwaliła rurę z gazem - aż na balkonie miałem mnóstwo
        piachu. Cytując wczorajszy super express:

Mogło dojść wczoraj do katastrofy. Około godz. 11, podczas budowy drogi
        dojazdowej do osiedla przy ul. Ceramicznej na Białołęce, koparka uszkodziła
        rurę gazową.
        Na szczęście nie była to główna magistrala, lecz przewód doprowadzający gaz do
        budynków. Wystarczyłaby iskra, by doszło do wybuchu. Chwilę po awarii zjawiły
        się straż miejska i pogotowie gazowe. Gazownicy szybko założyli urządzenie
        odcinające gaz. Potem wymienili przedziurawiony kawałek rury i uruchomili
        gazociąg.

Zatem - czytając miedzy wierszami - buduje sie droga dojazdowa do osiedla...
        • Gość: Sąsiad z A1 Re: Koparka zaatakowała rurę z gazem IP: *.chello.pl 04.06.04, 11:16
          A tak na poważnie to po co oni rozkopywali tę "drogę" ?
          • Gość: haj Re: Koparka zaatakowała rurę z gazem IP: 193.24.24.* 04.06.04, 11:48
            Pojęcia nie mam, zauważyłem wczoraj jedynie tajemnicze stosy palet z kostką
            brukową za bramą od strony kościoła. To chyba dobry symptom.
            Czy wiecie moze kiedy ruszy się coś w sprawie garaży?
          • Gość: Robokopek Re: Koparka zaatakowała rurę z gazem IP: 217.153.22.* 04.06.04, 12:00
            Bo przejazd był zbyt gładki...

A swoją drogą, to już pora na przymus do budowy dojazdu. Pamiętam te opowieści
            o chodzeniu w reklamówkach na butach. A po lecie szybko przyjdzie plucha...
            Jak ja podpisywałem umowę w 2000 roku to droga do Ćmielowskiej była
            wkalkulowana w koszty. Nie rozumiem więc czekania na Gminę.
            • Gość: mieszkanka Re: Koparka zaatakowała rurę z gazem IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 04.06.04, 14:45
              Ja też wczoraj widziałam te palety z kostką, ale , albo się mylę, ale rano
              jakby ich już nie było. Droga dojazdowa jest obowiązkowa, może być początkowo
              tylko od strony kościoła. Posułam sobie zawieszenie auta przez te wertepy, nie
              mówiąc już o błocie, jakie się wkrótce znów pojawi (lato ma być deszczowe). Na
              razie tylko tumany kurzu. Czy wiecie może jakie lokale usługowe przewidziane sa
              na Dębowym. Na Wrzosach (osiedle dalej) też chyba będą na dole jakies usługowe.
              Tym lepiej. Do Championa piesz jest jednak kawałek.
              • Gość: monika Re: Koparka zaatakowała rurę z gazem IP: *.premiumtechnology.pl 07.06.04, 16:13
                Dzisiaj rano kostka byla i krecili sie jacys robotnicy wiec moze cos zaczna
                robic.. wreszcie- ja niestety nie jestem zmotoryzowana wiec juz wszystkie buty
                mam poniszczone i musze ciagle je czyscic zanim dojde do pracy
                • Gość: sąsiad Re: Koparka zaatakowała rurę z gazem IP: 217.153.149.* 08.06.04, 09:14
                  mam nadzieje, że pomiedzy kosciołem a drutami nie powstanie ulica, tak jak
                  miało być wg. planów sprzed kilku lat :(((
                  • Gość: mieszkanka droga dojazdowa IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 08.06.04, 10:16
                    Już wszystko wiem. Kostka maja być wykładane posadzki w garażach podziemnych -
                    tak zeznała ochrona. Pięknie! Dziedzińce wyłożone płytami chodnikowymi,a garaża
                    będą wykostkowane. W końcu za coś trzeba zapłacić! A więc z drogi dojazdowej od
                    strony kościoła nici. Z drugiej strony też nici.Fajnie..
                    Podobno po Prezesa ma być Wysokiński. Nadak nic niewiadomo na temat terminu
                    oddania do użytkowania. Śmietnika nadal nie ma, pisałam już w tej sprawie
                    jeszcze do starego prezesa - zero odpowiedzi.
                    • Gość: Sąsiad z A1 Re: droga dojazdowa IP: *.chello.pl 08.06.04, 10:36
                      Czyli kolejny rok chodzenia w błocie po kolana :( A juz myślałem że chociaż z
                      jednej strony osiedla ęedzie normalna droga. Powoli zaczynam się przyzwyczajać
                      że spółdzielnia rozczarowuje mnie na każdy kroku :(
                      • Gość: Robokopek Re: droga dojazdowa / windy IP: 217.153.22.* 08.06.04, 11:03
                        Czy ktoś wie, czy Gmina wyda pozwolenie na użytkowanie, jeśli nie będzie
                        zapewniony dojazd po pełnowartościowej drodze?
                        A może ktoś słyszał coś o windach, kiedy można się ich spodziewać działających?
                        • dar-ek Re: droga dojazdowa / windy 08.06.04, 12:42
                          Podobno na windy nawet jeszcze umowa nie jest podpisana z wykonawca wiec mysle
                          ze optymistyczny termin to conajmniej 2 miesiace.
                          Licznikow i cieplej wody tez jeszcze nie ma (przynajmniej w C) i dzial
                          inwestycji to w zasadzie nie wie dlaczego tak jest bo nic nie stoi na
                          przeszkodzie zeby byly. Dobre nie.
                          Nie dosc ze byly problemy to jeszcze teraz dodatkowe opoznienia spowodowane
                          zmiana prezesa.
                          • Gość: Robokopek Re: droga dojazdowa / windy IP: 217.153.22.* 08.06.04, 12:59
                            To raczej chyba opóźnienie ale zmiany prezesa :)))
                            • Gość: Boro Re: droga dojazdowa / windy IP: *.chello.pl 08.06.04, 16:16
                              Albo kolejne oszustwa naszej wspaniałej spółdzielni !
                              • Gość: anrom Re: droga dojazdowa / windy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 16:22
                                Czy ktos z mieszkancow widzial protokol z lustracji spoldzielni ?
                                • Gość: Maly69 Zwiazek rewizyjny Spoldzielni IP: *.ina.de 09.06.04, 07:57
                                  Protokoł pokontrolny moze być udostepniony na zyczenie kazdego członka
                                  spółdzielni do wgladu w jej siedzibie.
                                  wiec jeśli ktos ma ochote może go przeczytać i zapoznać sie z nim w siedzibie
                                  MSMND82.
                                  ps.na pismo które bedący na zebraniu (ostatnim) z prezesami kochani pusciłem
                                  liste do podpisu dostalismy juz odpowiedz ze zwiazku rewizyjnego spółdzielni
                                  RP .- w najblizszych dniach wywieszę je na osiedlu.
                                  maly69
                                  • Gość: Sąsiad z A1 Re: Zwiazek rewizyjny Spoldzielni IP: *.chello.pl 14.06.04, 09:58
                                    Ma może ktoś z sąsiadów informacje kiedy oddany zostane pierwszy garaż ?
      • Gość: tygolasek Re: Nasza wspaniała budowa i okolice IP: *.mofnet.gov.pl 31.08.04, 15:32
        w sprawie kluczy od wody, zgadzam się, ze lokatorzy też powinni miec do nich
        dostęp. co z tym fantem zrobić
    • Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 193.24.24.* 15.06.04, 16:40
      uzyskałem takie info:
      Ciepła woda od początku lipca, gazownicy wpadają do A1 w przyszłym tygodniu

pozdrowienia
      • Gość: frend Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 15.06.04, 17:12
        do mnie dzwonili wczoraj ze spółdzielni i w B1 23 czerwca maja puścić gaz,
        natomiast powiedziano mi tak samo że ciepla woda od 1 lipca.

• Gość: maly69 woda+gaz IP: *.ina.de 16.06.04, 08:11
          maly69 witajcie
          ja mam troche mieszane uczycia przynajmniej jesli chodzi o gaz.
          owszem dzwonili i do mnie ale nie wiem jak wiele osob np. ma juz "zrobiona"
          kuchnie bo gaz bedzie podłączony TYLKO wtedy gdy jest juz w mieszkaniu
          kuchenka ...i dodatkowo na swoim miejscu.
          wudaje mi sie ze taka akcja globalna przez spoldzielnie powinna byc
          przeprowadzona nieco pozniej gdyz sadze ze ilosc podlaczen w tym momencie to
          bedzie znikomy procent wszystkoch lokali a przeciez nie o to tu chodzi.
          oczywiscie powinno to byc jak najszybciej ale czy ten termin jest
          najwlasciwszy???
          podsumowujac jesli nie macie kuchenki, lub ona nie stoi w miejscu swego
          przeznaczenia to gaz (mimo ze beda pracownicy gazowni) nie zostanie wam
          podlaczony ani zalozony licznik..
          co o tym sadzicie????????
          maly69
          pozdrawiam
          • Gość: Sąsiad z A1 Re: woda+gaz IP: *.chello.pl 16.06.04, 09:09
            Nie zgadzam się że ma być to przeprowadzone nieco później ! Niestety sytuacja
            zmusza mnie do szybkiej przeprowadzki na "nasze osiedle" a bez gazu to ja nawet
            ciepłego posiłku sobie nie zrobie !
          • Gość: pmt Re: woda+gaz IP: *.era.pl 16.06.04, 09:23
            Do mnie też dzwonili ze spółdzielni w sprawie gazu, co więcej dowiedziałem się
            że, jeżeli nie wyrobię się na 23 czerwca to po?niej będę się musiał umawiać z
            gazowniš indywidualnie i być może już odpłatnie! Umawiać się mogę, ale dlaczego
            mam za to płacić ekstra? Obecnie jestem na etapie układania glazury, więc nie
            mam szans się wyrobić. Szkoda też że, nie poinformowano mnie o procedurze
            podłšczania gazu już przy odbiorze, może co? bym wykombinował.

Pozdrawiam
            PMT
          • Gość: pisiu Re: woda+gaz IP: 193.24.24.* 16.06.04, 10:36
            Sądzę że nawet jeśli nie masz podłączonej kuchenki - założą licznik, po prostu
            nie zdejmą tzw. zaczopowania końca rury gazowej.
            Z doświadczeń mego kolegi wiem że można zakupić elastyczną rurę gazową -
            gazownik podłączy taką kuchnię/płytę gaz. (nawet leżącą luzem na prowizorycznym
            stole) a potem dowolnie w ramach długości węża można taką kuchnię gaz.
            przesuwać, jednak montowanie ostateczne płyty winien wykonać doświadczony
            gazownik (kwestia przykręcenia węża do płyty gaz.)
    • Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 193.24.24.* 17.06.04, 09:44
      Hej
      W Dębowym parku powoli otwierają się dwa sklepiki spozywcze
      jeden otwarty jest od wczoraj (środa 16-go), drugi zaś już ma szyld
      - hurra, nie muszę biegać po zapałki do Championa :)
      PS.: Niech ktoś coś zrobi z tą pompą koło Terenixa wyjącą już drugą noc pod
      moimi oknami :)

pozdrawiam
      • Gość: mieszkanka Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 18.06.04, 09:16
        Ja również cieszę się z pojawienia sklepów, chociaż nie sądz, by ceny w nich
        były niższe niż w Championie. Plus - bliżej!
        Od strony kościoła również trwa budowa, wygląda na to, że na dole również
        zlokalizowane będa punkty usługowe - to też oczywiście na plus.
        Mam następującą propozycję - zmuśmy Prezesa do udostępnienia dla mieszkańców
        bramy od strony kościoła - dojazd jest lepszy i nie ma sos stop blokad przez
        maszyny budowalne. Co wy na to?
    • Gość: pmt Drzwi Gerdy IP: *.era.pl 18.06.04, 16:12
      Zuważyłem jednš niepokojšcš rzecz. Mianowicie w zainstalowanych u mnie
      drzwiach gerdy jest spory prze?wit między skrzydłem drzwi, a posadzkš.
      Oczywi?cie prze?wit musi być, żeby można było ułożyć posadzkę i dodać próg, ale
      u sšsiadów, którzy drzwi odebrali (majš już zaistalowanego "judasza"),
      zauważyłem że, drzwi sš na dole dosztukowane!! Co? mi tu nie pasuje, czy kto?
      ma już jakie? do?wiadczenia w tej kwestii?

Pozdrawiam PMT
      • Gość: frend Re: Drzwi Gerdy IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 18.06.04, 16:48
        drzwi nie są dosztukowane, tylko to jest regulacja (spód drzwi można opuszczać
        lub podnosić do góry tak aby dopasować je do wysokości progu), a sąsiad
        widocznie sobie ich jeszcze nie opuścil.
        • Gość: anrom Re: Drzwi Gerdy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.04, 09:39
          dzwi to betka, gorzej zesciany dzialowe miedzy mieszkanami sa identyczne jak
          miedzy pokojamiw mieszkaniu.
          • dar-ek Re: Ściany 21.06.04, 10:49
            Chyba troche przesadziles.
            U mnie wyglada na to ze to sa sciany nosne - betonowe.
            • Gość: SEB Re: Ściany IP: *.u.mcnet.pl 21.06.04, 12:55
              Masz więc więcej szczęścia niż większość mieszkańców.
              Nie wiem dokładnie jaką grubość mają ściany w moim mieszkaniu niestety nie były
              to ściany nośne (żelbetonowe). Najgorsze jest to iż nie stanowią one dobrej
              bariery dla hałasu, więc chcąc nie chcąc dzielimy się życiem rodzinnym.

Pozdrawiam sąsiadów ....
              • Gość: anrom Re: Ściany IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.04, 13:50
                ale oczywiscie w spoldzielni mozemy uslyszec ze wszystko miesci sie w
                dopuszczalnych normach, tyle ze azbest i wielka plyta kiedys tez miescily sie w
                normach.
                • Gość: telefon telefon IP: 217.153.149.* 23.06.04, 10:15
                  czy któryś z sąsiadów ma założony telefon stacjonarny????
    • Gość: pisiu Yo ziomale - juz mam ciepłą wodę :))))) IP: 193.24.24.* 25.06.04, 10:07
      1,5 miesiąca czekania i jeeeest - od wczoraj ciepła woda w A1 :)))
      Zatem mam już prąd,gaz, i ciepła woda.
      Pozostał domofon, telefon i kablówka, ale nie od razu Kraków zbudowano...

pozdrawiam z wypełnionej pianą wanny
      pisiu
      • Gość: frend Re: Yo ziomale - juz mam ciepłą wodę :))))) IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 25.06.04, 10:34
        to masz Qul Banana, w B1 ciepla woda będzie od 1 lipca.
        • Gość: anrom Re: Yo ziomale - juz mam ciepłą wodę :))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.06.04, 10:50
          to ja sie wprowadze, jak wszyscy sasiedzie beda mieli ciepla wode.... :)
        • Gość: pisiu Re: Yo ziomale - juz mam ciepłą wodę :))))) IP: 193.24.24.* 25.06.04, 10:52
          No właśnie o 1 lipca mi także mówili w sp-ni, toteż wielkie było me zdziwienie
          gdy wczoraj odkręciłem kurek :)
          • Gość: frend Re: Yo ziomale - juz mam ciepłą wodę :))))) IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 25.06.04, 11:01
            Wow, to muszę dziś podjechać i sprawdzić może też już mam cieplą wodę:)
            • Gość: MAX Re: Yo ziomale - juz mam ciepłą wodę :))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.06.04, 12:08
              dodatkowo po wyjsci z klatki moge sie poczuc jak na plazy nad adriatykiem: ))
              • Gość: Sąsiad z A1 Re: Yo ziomale - juz mam ciepłą wodę :))))) IP: *.chello.pl 27.06.04, 19:42
                To jeszcze ci tylko windy do pełni szczęścia brakuje ! :)
                • Gość: anrom Re: Yo ziomale - juz mam ciepłą wodę :))))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.06.04, 08:38
                  pelnie szczescia osiagniemy, gdy ostatni robotnik wyniesie sie z osiedla, oraz
                  uzyskamy hipoteki
                  • Gość: mieszkanka Re: telefon stacjonarny IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 28.06.04, 09:16
                    Padło już to pytanie na forum, ale pozostało bez echa - czy ktoś z szanownych
                    sąsiadów ma już złożony tel. stacjonarny i czy jest zadowolony z jego
                    działania? Myślę tu o firmie Telnap. A może ktoś skorzystał z usług innego
                    operatora???
                    • Gość: frend Re: TELEFON STACJONARNY IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 30.06.04, 10:42
                      Sąsiedzi, ponawiam pytanie naszej sąsiadki.

czy drodzy sąsiedzi mają juz zalożone telefony stacjonarne?
                      Jacy operatorzy są dostępni na osiedlu i jakie są oplaty?
                      Czy jesteście zadowoleni z tych uslug?
                      Pozdarwiam
                      • Gość: anrom Re: TELEFON STACJONARNY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.07.04, 08:43
                        jak widac zaczal sie sezon ogorkowy, dodakowo najwyrazniej mieszkancy Milenium
                        sa mobilni i tel stacjonarny jest nieprzydatny. Osobiscie nie planuje takiego
                        zakladac. Coprawda Sferia oferuje stacjonarne tel przenosne, ale aparaty sa
                        wielkosci starych komorek z Centertela :(
                        • falk2 Re: TELEFON STACJONARNY 01.07.04, 17:15
                          Ja bardzo bym chciała złożyć stacjonarny, bo z zasięgiem na Tarchominie bywa
                          bardzo różnie i komórka często mi przerywa rozmowy. Tez rozważam Sferie, ale
                          może macie jakieś lepsze oferty?
                          • Gość: Wilczyca_ Re: TELEFON STACJONARNY IP: 62.233.197.* 05.07.04, 12:15
                            My próbowałysmy założyć stacjonarkę, ale pan z TELNAPU stwierdził, że kable są
                            nie tak położone i (o zgrozo!)on nie wie co do czego podłączyć... Na pytanie co
                            z tym zrobić stwierdził, że to do robotników trzeba iść. Nie podoba mi się ta
                            firma i to bardzo....
                          • wilczyca_55 Internet 05.07.04, 12:37
                            Ja to kurczę chciałabym wiedzieć dlaczego w ofercie nam udostępnionej nie
                            wspomnieli o ofercie zintegrowanej, czyli gdy zakładasz wszystkie 3 opcje
                            (TVK, Internet, telefon) to płacisz 606 zł...i dlaczego mamy korzystać z tak
                            lipnej firmy. Nam np. bardzo się śpieszy i musiałyśmy skorzystac z jej usług i
                            stracimy na tym. Szybkoś netu jest porażająca, jestem pod wrażeniem ich
                            niekompetencji i bezczelności. Z taką ofertą to niech się ewakuują... Nie wiem,
                            kto w zarządzie spółki jest taki naiwny, ale może faktycznie jakoś się
                            zintegrować i wymyśleć co i z kim zrobić, żeby było solidnie i tanio. (Sorry
                            za agresję ale właśnie wyrwałam zęba i strasznie mnie boli). Od wczoraj już
                            mieszkamy w naszym mieszkanku :))
                            Pozdrawiam sasiadów :)
                            • Gość: sąsiad_ka telefon IP: 217.153.149.* 05.07.04, 13:36
                              sąsiedzi

istnieje możliwość podłączenia już tel. stacjonarnego, wystarczy przedzwonić
                              pod nr 6661573, podać Pani dane i instalator sam się zgłosi do domu w celu
                              podpisania umowy i ustalenia daty podłączenia telefonu.
                              ceny kształtują się następująco:

-tel. stacjonarny: podłączenie 244 brutto, abonament 36,60 brutto, rozmowy
                              identyczne ze stawką w TP SA w pakiecie standardowym - w opłacie abonamentowej
                              nie zawierają się żadne połączenia darmowe
                              - stały dostęp do internetu dla łacza 128/64 kbit/s: podłaczenie 242,78
                              brutto, abonament 90 brutto

acha, umowa podpisywana jest na czas nieokreślony z 30 dniowym okresem
                              wypowiedzenia.

pozdrawiam serdecznie
                              • Gość: pisiu Re: telefon IP: 193.24.24.* 06.07.04, 11:48
                                A co sądzicie drodzy sasiedzi o Spray?
                                mam ich ulotkę przed sobą właśnie i tak:
                                podłączenie: 1.22 tel, 1.22 net, 1.22 tvk
                                tel to jest chyba z netii 36pln/mc
                                tvk 35/mc (45 programów 22 polskie)
                                net - i tu jest kilka wariantów osiedlowy LAN 46pln
                                DSL 64pln/64kbps, 89pln/128kbps, 117pln/256kbps
                                Nieco taniej tvk jak jest w pakiecie - 15pln jak pełny pakiet, 26 jak 2 opcje
                                BOA 825 49 91, 825 83 33 boa@spray.net.pl

co prawda widziałem ich stronę macierzystą i wyglądała jakby od bardzo dawna
                                nikt jej nie uaktualniał.
                                • Gość: frend Re: telefon IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 06.07.04, 16:44
                                  ceny wydają się calkiem rozsądne, ale ciekawe jak ma się to do jakości uslug.
                                  Szczerze mówiąc slyszę o tej firmie pierwszy raz, więc trudno mi jest
                                  stwierdzić czy warto wchodzić w taki interes.
                                  • Gość: pisiu Re: telefon IP: 193.24.24.* 06.07.04, 17:12
                                    Z tego co wiem podłączyli juz kilka osiedli i część developerów ich promuje,
                                    generalnie mój kolega z Akacji 8 nie narzeka
    • dar-ek Czynsz 05.07.04, 15:06
      sasiedzi z I,
      czy ktos "orientowal" sie juz w sprawie czynszu, ktory ma byc naliczany od 1
      lipca?
      To chyba kpina biorac pod uwage stan budynku, klatek wind ktorych nie ma itp.
      no chyba ze chodzi tylko o ryczalt za wode i prad...
      • Gość: frend Re: Czynsz IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 05.07.04, 15:56
        ja nie bardzo rozumiem pozycji na rozliczeniu:

- sprzątanie: 0,25zl/m2 * ilość m2 mojego mieszkania ???

to w takim razie rozumiem, że codziennie będzie u mnie jakas sprzataczka w
        mieszkaniu, albo nawet już byla, tylko ja o tym nic nie wiem:)))

Dobrze że nie naliczyli oplaty klimatycznej:)))
        • Gość: pisiu Re: Czynsz IP: 193.24.24.* 05.07.04, 17:05
          ... poza tym jakość "sprzątania" zwłasza na klatkach schodowych pozostawia
          duuużo do życzenia.
          Rozumiem że jest budowa, ale po co liczyć usługe, która de fakto nie jest
          wykonywana.
    • Gość: pisiu telefon, net, tvk - a może Spray? IP: 193.24.24.* 07.07.04, 10:16
      A co sądzicie drodzy sasiedzi o Spray?
      mam ich ulotkę przed sobą właśnie i tak:
      podłączenie: 1.22 tel, 1.22 net, 1.22 tvk
      tel to jest chyba z netii 36pln/mc
      tvk 35/mc (45 programów 22 polskie)
      net - i tu jest kilka wariantów osiedlowy LAN 46pln
      DSL 64pln/64kbps, 89pln/128kbps, 117pln/256kbps
      Nieco taniej tvk jak jest w pakiecie - 15pln jak pełny pakiet, 26 jak 2 opcje
      BOA 825 49 91, 825 83 33 boa@spray.net.pl
      Co prawda widziałem ich stronę macierzystą i wyglądała jakby od bardzo dawna
      nikt jej nie uaktualniał.

PS. Nie posiadam tam udziałów :) , jedynie kilkoro moich kumpli jest
      zadowolonych z ich usług a mi dośc śpieszno aby założyć telefon.
      • Gość: Gracz Re: telefon, net, tvk - a może Spray? IP: 83.238.0.* 07.07.04, 10:31
        Czy ktoś z sąsiadów wie czy jest mozliwość skorzystania z oferty TP SA na
        naszym osiedlu ?? (Telefon i Internet)

• Gość: pisiu Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: 193.24.24.* 09.07.04, 09:33
      Czy wiadomo kiedy będą gotowe jakiekolwiek garaże?
      Kiedy w końcu będą windy....
      Kurde, lato to najlepszy okres dla budowlanki, a tu u nas jedynie kilku
      ospałych robotników, normalnie rano jak idę do przacy to mam ochotę dać im kopa
      w d... - tak na rozpęd. Normalnie jak muchy w smole. Jeden robi, trzech sie
      gapi.
      Czy widzicie jak szybko posuwa się budowa po drugiej stronie ulicy, albo wrzosy
      koło championa? Jednak można budowac szybko... można... ale nie u nas.

pozdrawiam słonecznie
      • Gość: białas Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: 83.238.0.* 09.07.04, 12:06
        Co racja, to racja ! Czy robienie np. trawników między I a II musi trwać ponad
        trzy miesiące? Nie wspomnę już o garażach, bo nie chcę się denerwować.Idzie to
        wszystko, jak przysłowiowa krew z nosa.No cóż musimy być cierpliwi. Życzę
        udanego weekendu ( bez hałasu z za okna)!
        • Gość: Sąsiad z A1 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: 83.238.0.* 09.07.04, 12:32
          Ale cierpliwość ma swoje granice ! Ile można czekać ? W takim tempie to oni do
          wakacji przyszłego roku nie skończą roboty ! A dla mieszkańców taka
          przeciągająca sie budowa za oknem jest strasznie uciążliwa.
          • Gość: Lokator Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: *.era.pl 09.07.04, 13:25
            Szanowni sąsiedzi, to nic niezwykłego. W zeszłym roku było tak samo, przez całe
            lato nic nie zrobili, teraz pewnie będzie tak samo, a mówili w zeszłym roku, że
            skończą do końca lata. Teraz tak samo, ech życie na budowie. Rozumiem, że za
            darmo, ale my zapłaciliśmy za ten luksus duże pieniądze.
            pozdrawiam
            Miłego weekendu.
            • Gość: max Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.07.04, 13:37
              cos przecierz bylo przyczyna odwolania prezesow.....
              • falk2 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) 09.07.04, 16:12
                Z prędkością budowy na Wrzosach bym nie przesadzała. Co prawda teraz sie
                ruszyli, ale też mają spore opóznienie. Co do telefonu w TP to wiem z
                Telepunktu, ze na razie sie nie da, "być może pod koniec roku" będzie dla nas
                jakaś oferta.
                • Gość: pisiu Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: 193.24.24.* 09.07.04, 17:02
                  To prawda - mieli opóżnienie. Ale z tego co sie dowiadywałem długo nie mogli
                  wybrać wykonawcy. Wtedy nie wbili nawet szpadla w ziemie.
                  Od momentu rozpoczecia prac poszło wszystko jak z kopyta, stan surowy,
                  ocieplenie, tynki - wszystko momentalnie.
                  W momencie jak na wrzosach ocieplono prawie 2 budynki, na ternixie zrobili 3
                  dachy + 1/4 tynków + ścianki działowe, u nas - niecały trawniczek i bliżej
                  niekreślone postępy w garażach.
                  3 albo 4 dni flegmy sypią ziemie między 1 a 2. To z jaką groteską my tu mamy do
                  czynienia!? Co tu jest grane? Mrożek wysiada...
                  • Gość: Sąsiad z A1 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: 83.238.0.* 09.07.04, 19:22
                    Po prostu mamy tu do czynienia z nieudolnością i brakiem profesjonalizmu ze
                    strony spółdzielni.
                    • Gość: maly 69 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: *.ina.de 11.07.04, 16:27
                      takze jak widac rowniez kierownik budowy jakos sie chyba do swojej pracy
                      przestal przykladac.....
                      zobaczcie jaka jest jakosc oddawanych elementow osiedla typu morki , klatki
                      schodowe itp. to zgroza krzywe sciany i przebijajacy znad kamieni elewacyjnych
                      sciana pomalowana...brrr.....
                      a gdzie jest kierownik albo inspektorzy nadzoru ktorzy to odbieraja...przeciez
                      za to zaplacilismy!!!!!!!
                      a oni maja to wszystko w d.... i dodatkowo sie smieja....
                      makabra....
                      czy takze "nowy" szef inwestycji w spoldzielni tego nie widzi????

a ztym trawniczkiem jednym czy drugim dziedzincu to jawna kpina....
                      i brak profesjonalizmu- to juz lepiej budowali na "alternatywach"
                      :))))))))
                      pozdrawiam sasiadow....
                      maly69
                      a swoja drogą to zapelnia sie nam jedynka oj zapelnia...:))

• Gość: pisiu Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: 193.24.24.* 12.07.04, 09:59
                        Przydałoby sie jakieś pismo "mobilizujące" do pracy Kierownika - zawsze można
                        mu powiedziec coś w rodzaju:
                        Widzi Pan, tu jest budowa, zawsze sie jakieś taczki dla Pana znajdą :)
                        • Gość: anrom Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.07.04, 10:14
                          Lepiej bedzie zaatakowacnowych prezesow.
                          • Gość: pisiu Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: 193.24.24.* 12.07.04, 10:38
                            ... wobec tego może poprosimy o zebranie? chociaż pewnie teraz będzie ciężko ze
                            względu na okres urlopowy i zaproponują wrzesień...
                            Kurcze, ale jakos naciskać trzeba. Spróbuje dziś nasmarować jakies pisemko z
                            pytaniami o terminy, i jakieś wyjaśnienia.
                            • Gość: anrom Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 08:50
                              Wczoraj pytalem kierownika budowy o chodniki miedzy bud 1 i 2. na odczepnego
                              powiedzial ze maja skonczyc do konca tygodnia. On nie ma ta to wplywu, w/w
                              prace wykonuja podwykonawcy, ktorym spoldzielnie pewnie marnie placi lub placi
                              z opoznieniami.
                              • Gość: Sąsiad z A1 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: 83.238.0.* 13.07.04, 09:03
                                To od czego jest ten "kierownik" skoro nie ma wpływu na wykonywane na osiedlu
                                prace ? Jego jedynym zadaniem jest chyba siedzenie cały dzień w biurze i nic
                                nie robienie !
                                • Gość: białas Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: 83.238.0.* 13.07.04, 12:15
                                  i pierdzenie w stołeczek!!!!!
                                  Pomarudzę sobie - mieszkam na osiedlu prawie półtora roku i dzień w dzień za
                                  oknami słyszę odgłosy budowy. Nie wzruszało mnie to przez pierwsze parę
                                  mięsięcy,bo było to dla mnie normalne,że osiedle sie buduje,ale teraz dostaję
                                  szału!!! Jedyne co dobre,to to, że pracownicy nie drą się w niebogłosy używając
                                  znanych i lubianych przez innych robotników słów (tak jak to ma miejsce przy
                                  budowie JW).Może napisac rzeczywiście jakieś pisemko, ale nie wiem, czy to coś
                                  da znając nasza spółdzielnię.Mam jeszcze pytanko do sąsiadów: czy można już
                                  zakładać hipotekę?
                                  • Gość: mieszkanka Re: hipoteka IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 13.07.04, 15:32
                                    Tak, można. Mile byłam zaskoczona, że udało mi się wszystko załatwić w
                                    przeciągu 1,5 miesiąca od momentu złożenia wniosku do otrzymania wypisu z
                                    rejestru. Oznacza to, że w tym miesiącu bank nie ściągnął mi już tzw. opłaty z
                                    tytułu ubezpieczenia kredytu na czas do założenia hipoteki.
                                    Ktoś tutaj na forum pisał o ofercie firmy Spray odnośnie telefonii
                                    stacjonarnej. Dziś dzwonił do mnie przedstawiciel tej firmy - jeśli Telnap ma
                                    podpisana umowe ze spółdzielnią, to raczej sa marne szanse by inna
                                    firma "weszła na teren". Ponawiam pytanie: czy ktoś użytkuje telefon poprzez
                                    Telnap? A może założył sobie telnapowski internet? Interesuje mnie jakośc usług
                                    itd.
                                    • Gość: białas Re: hipoteka IP: 83.238.0.* 13.07.04, 17:07
                                      Telefonu jeszcze nie mam, ale użytkuję internet z "Telnapu" i musze szczerze
                                      powiedzieć, że nie jest źle.
                                      • Gość: Sąsiad z A1 Re: hipoteka IP: 83.238.0.* 13.07.04, 18:34
                                        Ja też użytkuje internet z Telnapu i to co oni oferują to jest tragedia ! W
                                        moim poprzednim miejscu zamieszka korzystałem z internetu z UPC (768 kb/s).
                                        Wiec łacze z telnapu jest 6 razy wolniejsze. To tak jak bym się przesiadł z
                                        mercedesa do malucha !! Mam nadzieje że w niedługim czasie pojawi się na naszym
                                        osiedlu inny dostawca internetowy (mam tu na myśli poważne firmy UPC, Astercity
                                        czy chociaż możliwość instalacji Neostrady z TP SA) i bede mogł zrezygnować z
                                        usług tej firmy "krzak".
                                        Telefon takżę założyłem. Narazie niewiele mogę o nim powiedzieć poza tym że
                                        jest i nawet działa (co w przypadku telnapu nie jest oczywiste). Głos w
                                        słuchawce jest troche zniekształcony ale przyczyną tego może być moj stary
                                        aparat telefoniczny.

PS: Od dwóch dni sprzątają w mojej klatce a dziś nawet wzięli się za malowanie
                                        (malowane są rury gazowe na klatce)
                                  • wpal1 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? 14.07.04, 07:45
                                    JA mam hipotekę już od roku, nie ma więc przeszkód.
                                    • Gość: ania Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? IP: 213.17.183.* 15.07.04, 15:06
                                      Ale chyba na spółdzielcze-własnościowe, a nie jako odrębna własność? Bo o tylo
                                      takiej możliwości informowa nas spółdzielnia.
                                      • wpal1 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) !? 16.07.04, 13:22
                                        NO tak, do czasu zakończenia tej "Inwestycji" nie można inaczej.
                                        • Gość: frend Re: APEL - da nadaktywnych sąsiadów IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 19.07.04, 10:47
                                          Sąsiedzi z budynku nr 1, litości…, rozumiem że niektórzy chcą wprowadzić się
                                          jak najszybciej, więc wykonują prace wykończeniowe nawet w niedzielę, ale są
                                          pewne granice. Niektórzy przynajmniej w weekend chcą się wyspać i odpocząć,
                                          toteż pukanie, wiercenie itp. po godzinie 22.00 i wykonywanie podobnych prac w
                                          niedzielę o 7.00 rano i tak do godziny 24.00 jest.............................
                                          Dopóki mieszkania nie są wypełnione gratami, to każdy dźwięk typu pukanie,
                                          wiercenie niesie się po całym budynku. Dlaczego od samego początku mamy krzywo
                                          na siebie patrzeć ???
                                          Ja również pracuję ciężko cały tydzień i po pracy wiercę, pukam, stukam, ale w
                                          ogólnie przyjętych granicach czasowych. W sobotę też wykonuję różne prace, ale
                                          nie od godziny 7.00 rano i nie do 24.00, ludzie trochę wyobraźni! A jakby nie
                                          było, trochę już nas tam mieszka (również z małymi dziećmi).
                                          Wprowadzając się do mieszkania zdawałem sobie sprawę, że wszyscy dookoła będą
                                          walić, ale niestety nie wiedziałem że niektórzy poczują się tak jakby mieszkali
                                          zupełnie sami.

Pozdrawiam wszystkich sąsiadów
                                          i życzę dużo spokoju i cierpliwości
                                          • Gość: Robokopek Re: APEL - da nadaktywnych sąsiadów IP: 217.153.22.* 19.07.04, 12:05
                                            Szanowny sąsiad ma sporo racji. Jednakże sądzę, że tak jak inni, na chwilę
                                            obecną, odebrał lokal do prowadzenia prac wykończeniowych, a nie
                                            zamieszkiwania - przynajmniej oficjalnie. Ja osobiście dopiero rozpoczynam
                                            prace wykończeniowe i przewiduję, że przez najbliższe 2-3 miesiące będzie się
                                            zdarzało, że stuknę, puknę nawet po 22. Myślę, że znajdzie się jeszcze kilka,
                                            kilkanaście takich osób...
                                            • Gość: SEB Re: APEL - da nadaktywnych sąsiadów IP: *.u.mcnet.pl 19.07.04, 12:23
                                              Niestety na tą tymczasowość najbardziej narzekają chyba mieszkańcy 3,
                                              wprowadzili się ponad rok temu i wykańczają te lokale i wykańczają ......, a
                                              nasza kochana spółdzielnia nie bardzo ma pojęcie kiedy wkońcu ... wykończą ...
                                            • Gość: frend Re: APEL - da nadaktywnych sąsiadów IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 19.07.04, 12:24
                                              prace wykonczeniowe swoją drogą, a sytuacja życiowa swoją drogą. Niektórzy nie
                                              mają tak komfortowej sytuacji i musieli się już wprowadzić. Tak jak już pisalem
                                              zdawalem sobie sprawę że wszyscy lącznie ze mną będą stukać, ale bez przesady
                                              nie o godzinie 23.00-24.00 lub w niedzielę o 7.00, chyba sąsiad zgodzi się ze
                                              mną, że nie jest to przyjemne.
                                              • Gość: sąsiadka Re: APEL - da nadaktywnych sąsiadów IP: 217.153.149.* 19.07.04, 14:30

Trzeba się liczyć z tym, że w większości przypadków mieszkania wykańczają ekipy
                                                remonowe które mieszkają w mieszkanich i jednocześnie je remontują. Mają
                                                płacone od zrobionej roboty więc nie ma dla nich róznicy o której wiercą w
                                                ścianie.

Przeciez to jest NOWE osiedle i zamiast zacisąć zęby i cieszyć się że przybywa
                                                nam nowych mieszkańców to szukacie problemów.
                                                Takie jest moje zdanie

sąsiadka

• Gość: frend Re:pytanie do sąsiadki IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 19.07.04, 14:45
                                                  droga sąsiadko, nie szukam problemu, a gdy moje mieszkanie bylo wykańczane to
                                                  moje ekipy nie "robily" po nocach, widac mialem doczynienia z przyzwoitą ekipą.
                                                  A czy "sąsiadka" mieszka może już w bud. nr 1 i cierpliwie znosi wiercenie i
                                                  walenie w ściany późno w nocy i nie stanowi to dla niej problemu?

• Gość: sąsiadka Re:pytanie do sąsiadki IP: 217.153.149.* 19.07.04, 15:25
                                                    nie mieszkam w bud 1 ale cierpiwie znosiłam i znosze dalej remonty w nocy a
                                                    nawet w niedziele.
                                                    Wydaje mi się że większym problemem jest planowana przez spółdzielnie budowa
                                                    nowego bloku na osiedlu, opieszałość w wykończeniu osiedla oraz garaży.
                                                    Jak nam zaczną stawiać nowy blok to wtedy mozemy być wścieli narzekac na huk
                                                    który bedzie trwał, znając tempo spółdzielni kilka lat ale nie na sąsiadów
                                                    którzy remontuja swój dom.

pozdrawiam :))
                                                    sąsiadka
                                                  • Gość: pisiu W kupie raźniej ... IP: 193.24.24.* 19.07.04, 16:15
                                                    Mieszkam już od połowy maja w A1, dotychczas nikt rażąco nie przegiął i po 22
                                                    raczej nie było hałasów /przynajmniej ja ich nie słyszałem/.
                                                    Bardziej już daje mi się we znaki tajemnicza biała przyczepa campingowa koło
                                                    DPII. Bez mała codziennie imprezka z głośną muzyczką od około 2-3 tyg.
                                                    No i do szału doprowadza mnie pisk przesuwanej bramy po 23. Cholera, coś z tym
                                                    trzeba zrobić, tylko jeszcze nie wiem co.
                                                    Widzę że mieszkanie na budowie coraz bardziej daje się nam we znaki - wszyscy
                                                    jesteśmy nerwowi. Trzymajmy się w kupie, w kupie raźniej i więcej można
                                                    zdziałać.
                                                  • dar-ek Re: W kupie raźniej ... 19.07.04, 17:31
                                                    Chyba bedziemy musieli sie faktycznie jakos znowu skupic bo ta groteska ze
                                                    strony spoldzielni trwa i ma sie dobrze.
                                                    Ostatnio tak mnie zatkalo ze nie wiedzialem co powiedziec jak uslyszalem w
                                                    sluchawce od pani z dz. inwestycji (ktora wydawala sie obrazona moimi
                                                    pytaniami) ze ona nie ma pojecia kiedy beda windy i wszystkie garaze.
                                                  • Gość: Sasiad z A1 Re: W kupie raźniej ... IP: 83.238.0.* 19.07.04, 17:55
                                                    Chamstwo w stosunku do klientów\mieszkańców ,brak profesjonalizmu , nieudolne
                                                    zarządzanie to jest właśnie nasza spółdzielnia !! Jeśli nie będziemy się
                                                    trzymać razem to nic na naszym osiedlu się nie poprawi !!
                                                • Gość: białas Re: APEL - da nadaktywnych sąsiadów IP: 83.238.0.* 20.07.04, 11:08
                                                  Droga sąsiadko, może dla ekip remontujących nie ma różnicy, o której wiercą,
                                                  ale dla mieszkańców ma to znaczenie. Wszystko zależy od kultury.
                                                  Osiedla już nie jest takie nowe....tylko ma spore opóźnienia, nad którymi
                                                  trzeba sie skupić. Jeśli chodzi o planowany budynek, to nie sądzę żebyśmy coś z
                                                  tym zrobili. Cenę za wykup przez nas tego skrawka ziemi spółdzielnia wzięła
                                                  chyba z kosmosu!!!!Myślę, że trzeba uderzyć do Urzędu Gminy, a przede wszystkim
                                                  zażądać, żeby spółdzielnia ogrodziła nasze trzy budynki a ten czwarty budowała,
                                                  poza naszym terenem. Trzeba zacząć ostro działać, bo czas ucieka.
                                                  • tamarika Re: APEL - da nadaktywnych sąsiadów 20.07.04, 13:00
                                                    juz nie wiem co jest grane z tym budynkiem na skrawku ziemi. Slyszalam, ze na
                                                    ostatnim zebraniu byla decyzja, ze sprzedaja ten kawalek i nie bedzie zadnego
                                                    budynku (przynajmniej sp-nia nie bedzie go budowac)bo sie nie oplaca. To co,
                                                    oni chca zaczac stawiac czwarty budynek a my na nasze garaze bedziemy czekac
                                                    nastepny rok??? A juz mialam nadzieje, ze idea trawnika wygrala....
                                                  • Gość: ania Re: APEL - da nadaktywnych sąsiadów IP: 213.17.183.* 22.07.04, 09:17
                                                    Jeżeli chodzi o blok nr 4, to faktycznie cena za ten kawałek ziemi spółdzielnia
                                                    wzieła z kosmosu. Mnie osobiście nie stać na zapłatę kilku tysięcy zł., tak jak
                                                    większość mieszkańców naszego osiedla.Skoro mieszkańcy 2 i 3 zalegają z
                                                    opłatami eksploatacyjnymi(na niemałą kwotę) za media z których przez ostatni
                                                    rok korzystali to i nie będą partycypować w kosztach wykupu kawałka ziemi.
                                                    Najczęściej jest tak, że ci co robią najwięcej hałasu to potem się na wszystko
                                                    wypinają. Natomoast co do hałasu z budowy bloku nr 4, to przypominam że
                                                    niedługo zacznie się pełną gębą budowa Dębowego Parku II, a jest to duża
                                                    inwestycja i to dopiero będzie rwetes.Co do piszczącej bramy to może trzeba ją
                                                    naoliwić-Panowie możecie się tym zająć.
      • Gość: Internet Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: *.cebit.com.pl / 217.17.38.* 19.07.04, 15:54
        Najtańszy Internet w Warszawie,

www.cebit.com.pl
        cebit@cebit.com.pl
        022-611-49-81
        • Gość: Sąsiad z A! Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: 83.238.0.* 19.07.04, 17:49
          Co Szanowni sąsiedzi sądzą o powyższej ofercie internetowej ??
          Przydałoby się zmienić ten gów***ny Telnap na coś lepszego !!
          • Gość: maly69 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: *.ina.de 22.07.04, 10:32
            witam sasiadow!!
            co do zebrania przedstawicieli i bloku nr4
            -istotnie zostala podjeta decyzja i uchwala o mozliwosci sprzedania przez
            spoldzielnie tego terenu (jest to furtka ktora moze byc dla "nas" ale rowniez
            dla innego "inwestora")
            -co do zablokowania inwestycji blok4 jescze nie otrzymalem odpowiedzi od
            prezydenta miasta pana kaczynskiego jak rowniez od glownego architekta miasta-
            jak tylko cos bedzxie to was sasiedzi zawiadomie.
            -to co wazne to nadal musimy sie trzymac razem i decydowac o swoim osiedlu a
            nie przyjmowac wszystkiego co narzuca nam spoldzielnie a z czasem sie od niej
            odlaczyc
            -co do stukania to generalnie jestem za "stukaniem" ale pomiedzy 8.00 a 22.00 i
            nie pozniej,oczywiscie w niedziele mozna by przestac ale jesli ktos musi to
            trodno...to przeciez budowa ale nie przed i nie po.
            -sluchajcie poza tym mamy juz "rade osiedla" i mozna sie do niej zwracac- sami
            wybieralismy na ostatnim zebraniu. co prawda jeszcze niektorzy tam nie
            mieszkaja czy cos remontuja ale zawsze mozna zadzwonic i pogadac. na naszym
            osiedlu jest tez czlowiek z rady nadzorczej i tez jest przewidziany do
            kontaktu..
            pozdrawiam mieszkajacych juz i tych za chwile..:))
            sasiad z B1
            maly69
            • dar-ek Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) 22.07.04, 15:29
              ...a jak sie mozna kontaktowac z rada osiedla ew. czlonkiem rady?
              Pierwsze nasuwajace sie pytanie to czy jestesmy w stanie dowiedziec sie o
              terminy zkonczenia poszczegolnych prac na osiedlu? (tak, wiem juz bylo ich
              wiele...)
              ...przede wszystkim kiedy zostanie podpisana umowa na windy i kiedy zostana
              zainstalowane - wiem ze to dotyczy mniejszej grupy ale niemozliwoscia jest zeby
              matka z maly dzieckiem i wozkiem wdrapywala sie coddziennie na 5 czy 6 pietro
              • Gość: maly69 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: *.ina.de 23.07.04, 10:31
                czesc
                posluchaj tak sie sklada ze jeden z czlonkow "rady nadzorczej" mieszkajacy na
                naszym osiedlu jest tez przewodniczacym komorki inwestyczyjnej i to on takze
                podejmuje decyzje o przetargach czy zakupach.tak wiec wydaje mi sie ze jesli
                chodzi o te sprawy to jest on jak najbardziej kompetentna osoba do udzielenia
                tego typu informacji. kontakt do pana Tworka podany Ci bedzie w spoldzielni.
                A jesli chodzi o "rade osiedla" to m.in. ja w niej jestem i mozna do mnie pisac
                nie jest to jeszcze sformalizowane ale juz niedlugo.-zreszta do nas kontakty
                takze powinny byc w spoldzielni..
                natomiast co do zakupow i inwestycji to najwiecej bedzie wiedzial wymieniony
                czlonek rady nadzorczej.
                pozdrawiam
                maly69
                • Gość: frend Re: postępy prac przy bud nr1 IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 30.07.04, 10:32
                  Witam Sąsiadów,

coś mi się wydaje że wszyscy mieszkańcy szybciej wykonczą swoje mieszkania niż
                  ekipa z budowy wykończy ganek w bud nr1:))) Tempo jest zabójcze i jak "dobrze"
                  pójdzie to na zimę posadzą trawę :)))))))))))))
                  A poza tym widać jak nam przybywa sąsiadów w budynku, w końcu zaczyna się robić
                  ciekawiej.

Pozdrawiam
                  frend
                  • Gość: anrom Re: postępy prac przy bud nr1 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.07.04, 11:59
                    jak wszyscy wykonczmy mieszkania, trzebasie bedzie wziasc za " wykonczenie"
                    spoldzielni tj utworzenie wspolnoty
                    • Gość: maly69 Re: postępy prac przy bud nr1 IP: *.ina.de 30.07.04, 13:50
                      Witajcie sasiedzi.
                      2 sprawy
                      1. jesli ktos ma "krzywy balkon" tzn spadek na balkonie jest zbyt duzy to mozna
                      zglosic to spoldzielni i oni na wlasny koszt to poprawia.pismo Adresuje sie na
                      dzial inwestycji.
                      2.jak widac prace przyspieszyly- tak mi sie wydaje i na dziedzincu 1 robia juz
                      chodniki ..:))
                      do trawki coprawda daleko ale....:))
                      3.fakt faktem jest juz nas coraz wiecej wiec niedlugo wypelnia sie wszystkie
                      mieszkanka a system komunikacji mamy znakomity..:))
                      wychodzimy na balkomy i mozemy pokonwersowac...:))-to a propos nastepmych
                      zebran...:)))
                      4.zaroilo sie ostatnio od samochodow...i ruch ze ho ho..:)
                      wiem ze garaz pod 3 ma byc oddany jak najszybciej...brak jeszcze
                      wentylatorow/dmuchaw....
                      wtedy sie uluzni na uliczkach..:)
                      pozdrawiam letnio
                      maly69
                      • stefania Pytanie o balkon 30.07.04, 14:20
                        U mnie na balkonie jest zjeżdżalnia, że ho ho, ale przy odbiorze mieszkania
                        kier bud upierał się, że tak ma być, bo tak jest dobrze. Odpuściłam to i nie
                        wpisałam do protokołu, bo i tak zamierzam zmienić tę szpetną tarakotę na cuś
                        przyzwoitego. Czy w takiej sytuacji żądać wyprostowania zjeżdżalni?
                        • Gość: anrom Re: Pytanie o balkon IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.08.04, 09:00
                          Osobiscie wolalbym rekompensate finansowa i wykonanie poprawki we wlasnym
                          zakresie. Społdzielnia juz pokazala co potrafi...
                          • Gość: anrom Załozny wspolnote! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.08.04, 12:34
                            www.wprost.com.pl/ar/?O=64290
                            • Gość: Gość Ochrona !!! IP: *.eranet.pl 03.08.04, 12:37
                              Może mi ktoś z mieszkańców wyjaśni, po co nam ochrona, skoro od 3 od 6 rano w
                              dniu dzisiejszym wył alarm w jednym samochodów, a oni nie mogli nic
                              zrobić ??!!!!
                              A tak przy okazji, jeżeli był to samochód mieszkańca budynku nr 1 to niech
                              stawia go pod swoimi oknami i niech mu nie daje spać, a nie mieszkańcom dwójki.
                              • Gość: anrom Re: Ochrona !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 15:47
                                no to wsplczuje. obecnie mieszkam w Jw i myslalem ze to u nich w garazu
                              • Gość: Gosciówa Re: Ochrona !!! IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 04.08.04, 09:42
                                Jezeli mialbys swiadomosc ze to samochod kogos z "2" to jego wycie mniej by Ci
                                przeszkadzalo?
                                • Gość: ania Re: Ochrona !!! IP: 213.17.183.* 04.08.04, 13:48
                                  Człowieku,czy ty myślisz, że Ochrona jest wstanie zapanować na nowymi
                                  lokatorami? Codziennie przybywa nam nowych mieszkańców i ustalenie który
                                  samochód jest czyj jest trudnym zadaniem. Ja osobiście nie mam powodów do
                                  narzekań. Jak pozbywałam się starych mebli i 2 panowie wynosili je z mojego
                                  mieszkania reakcja ochrony bła natychmiastowa. Nie ukrywam, że poczułam się
                                  przez to bardziej bezpiecznie.
                                  • Gość: MAX Re: Ochrona !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.08.04, 14:40
                                    ochrona ma obowiazek spisac nr rejestracyjny kazdego wjezdzajacego samochodu na
                                    osiedle oraz numer mieszkania do ktorego udaje sie kierowca. Jesli samochod
                                    wyl cala noc najwyrazniej tego nie zrobili. Mnie spisali tylko za pierwszym
                                    razem, obecnie wpuszczaja mnie na "twarz" mimo ze samochodami wjezdzam roznymi.
                                • Gość: Gość Re: Ochrona !!! IP: *.eranet.pl 04.08.04, 16:27
                                  Jeżeli to nie był samochód jedynkowicza to przepraszam, ale jeżeli był od kogoś
                                  z dwójki to ten ktoś mógł ruszyć swoje cztery litery. Zresztą szkoda pisać jak
                                  się ma takich sąsiadów, co się nie przejmują swoimi gratami i przy okazji nie
                                  dają innym spać.
                                  • Gość: maly69 Re: Ochrona !!! IP: *.ina.de 06.08.04, 09:45
                                    witajcie.
                                    ja obecnie koncze swoje "m" wiec moze jeszcze tej atmosfery nie "czuje", ale
                                    mysle ze generalnie poczatki sa trodne i to wszystko musi sie dograc samo.
                                    kazdy z nas jest nowy, duzo osob sie przemieszcza wewnatrz, samochody...
                                    nie od razu krakow zbudowano...dajmy jakis margines na te rzeczy.....
                                    pozdrawiam sasiadow
                                    maly69
                                    • Gość: Sasiadka z bud 3 tempo budowy a robotnicy i ich kierownik IP: *.premiumtechnology.pl 09.08.04, 12:21
                                      Witam,
                                      Ostatnio mialam okazje byc w domu w ciagu dnia pracy i jaki obrazek widze?
                                      W okolicach godz. 13.00 pod tarasami w naszym budynku siedzi robotnik i popija
                                      piwko. Co robi pozniej? Oczywiscie puszke po piwku zostawia pod ogrodzeniem -
                                      teraz juz nie ma sie czemu dziwic, ze wokol osiedla jest tak brudno... I to
                                      kolejny dowod na to, ze Pan Kierownik siedzi i nic nie robi..
                                      • Gość: maly69 Re: tempo budowy a robotnicy i ich kierownik IP: *.ina.de 10.08.04, 08:55
                                        Witajcie sasiedzi....
                                        ...ostatnio zaobserwowalem w bloku 1 fajna rzecz....
                                        otoz wielu sasiadow rozmawia ze soba z balkonow....:))))
                                        ..moze jakas "impreza integracyjna balkonowa" jak juz bedzie nas tam mieszkala
                                        wiekszosc....- dobry pomysl na integracje.
                                        co do pracownikow budowlanych:
                                        jak widzicie "ruch" mamy wiekszy i dobrze- troche ruszyli do roboty, a z tym
                                        piwem...hm...to chyba nieuniknione bo tych zakamarkow i rogow na naszym osiedlu
                                        jest kilka- a kierownik jeden i nieupilnuje wszystkich-(bron Boze nie bronie
                                        kierownika:))
                                        Zaczynaja robic znowu elewacja z kamienia, powstawiali grzejniki na klatkach
                                        schodowych, a garaz pod 3 ma byc oddany w 2 polowie sierpnia.
                                        pozdrawiam
                                        maly69 B1
                                        • Gość: maly69 budowa.........i pytanko o bezpieczniki IP: *.ina.de 11.08.04, 11:32
                                          czesc sasiadzi...:)
                                          uwaga montuja juz automatyczne drzwi do garazu.........
                                          troche pracownikow przybylo....i krzataja sie.......
                                          jeszcze male pytanie
                                          jak macie bezpieczniki to ile z nich przypada na kuchnie- bo u mnie az 3 szt z
                                          6 szt a mam mieszkanko 55.6m2-czy to normalne??????
                                          1szt - lazienka +wc
                                          1szt - sypialnia + p.pokoj
                                          1szt - salon
                                          pozostale 3 szt kuchnia w tym 1 szt na zmywarke
                                          a jak jest u was??
                                          pzdr.
                                          maly69
                        • Gość: pisiu Nocne wrzaski IP: 193.24.24.* 12.08.04, 10:33
                          Chciałbym niniejszym serdecznie "podziękować" pani, która wczoraj w środku nocy
                          wrzaskiem uzewnętrzniała swoje negatywne uczucia w stosunku do ochroniarza za
                          obudzenie mej 2letniej córki. Dzięki temu aż do 1 w nocy miałem okazje pobawić
                          się z nią (córką nie tą panią) bezskutecznie próbując ja uśpić ponownie.
                          Nie chciałbym aby to była moja bezpośrednia sąsiadka - nie lubię używać takich
                          słów jak ta pani.

Dziękuje także panu dzięciołowi który o 1 w nocy wbijał jakieś gwoździe i
                          włączał jakaś piłę, choć mam wrażenie że to poza naszym osiedlem.
                          • Gość: frend Re: Nocne wrzaski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.04, 11:32
                            Nie slyszalem "pani", która miala okazję popisać się swoim donośnym głosem, ale
                            widać świadczy to o jej kulturze osobistej, której niestety brakuje wielu
                            sąsiadom, mam tu przede wszystkim na myśli wszystkich "dzięciołów", którym się
                            wydaje że są sami na osiedlu i walą, wiercą, piłują itp. w godzinach grubo po
                            22.00. Mieszka nas coraz więcej w budunku nr1 i spora część posiada małe
                            dzieci, każdy z nas pracuje i ma jakieś obowiązki w ciągu dnia, a w nocy każdy
                            z nas ma ochotę i prawo do odpoczynku.
                            • Gość: ania Re: Nocne wrzaski IP: 81.210.54.* 12.08.04, 23:51
                              Witam Sąsiadów,
                              Zupełnie nie wiem jak to się dzieje,że nie słyszę nocą
                              żadnych "przeszkadzajek",które utrudniłyby mi nocne funkcjonowanie, za
                              wyjątkiem jak najbardziej normalnego płaczu niemowląt/bo taka ich
                              uroda/,miałczenia kota etc. Dodam,że kładę się późno i z pewnością słyszałabym
                              co nieco. Powiem więcej, na naszym osiedlu i tak jest cicho, przejdźcie
                              wieczorem w okolice JWC, skąd niesie się muzyka... A swoją drogą, kochani
                              sąsiedzi, może odrobinę więcej zwykłej wyrozumiałości, którą gdzieś gubimy na
                              codzień? Na prawdę, nie jest źle z nami lokatorami, to po co się rozdrabniać..;)
                              • Gość: pisiu Re: Nocne wrzaski IP: 193.24.24.* 13.08.04, 09:12
                                Aniu - ja mieszkam bezpośrednio nad portiernią i zapewniam cię, słyszałem
                                głośno wydzierające się babsko będące zapewne pod wpływem alkoholu.
                                Wydzierające się na ochroniarza. Przecież można takie sprawy załatwiać po
                                cichu - w stróżówce, zwłaszcza że była wtedy północ.
                                Generalnie zgadzam się z Tobą - na osiedlu jest cicho, poza nielicznymi
                                wyjątkami, ale to są tylko wyjątki.
                                • Gość: tygolasek zepsute domofony w 2 IP: *.mofnet.gov.pl 31.08.04, 15:27
                                  Czy nikogo nie denerwują popsute domofony w 1 klatce budynku nr 2? Taki stan
                                  trwa już ze trzy tygodnie, jak "wspaniała" społdzielnia nic nie robi.
                            • Gość: Robokopek Re: Nocne wrzaski IP: 217.153.22.* 13.08.04, 11:57
                              Mi osobiście bardzo przeszkadzają odgłosy pozostawionych w mieszkaniach psów.
                              Dzieje się tak przez cały dzień. W czasie kiedy stukam, wiercę i piłuję - tego
                              nie słyszę!
                              Ludzie!
                              Kiedyś trzeba przygotować te mieszkania do godziwego użytkowania. Po raz
                              kolejny przypominam, że prawanie (dzięki naszej spółdzielni) mieszkania zostały
                              udostępnione do prowadzenia prac wykończeniowych, a nie zamieszkiwania!
                              Pzdr. wszystkich wkurzonych i niewyspanych. W końcu mieszkamy na osiedlu 250
                              lokali * kilku mieszkańców oraz w sąsiedztwie kilku dużych okolicznych budów...
                              To potrwa jeszcze lata!
                              • Gość: anrom Re: Nocne wrzaski IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.08.04, 12:14
                                ok, ale nie stukaj po 22 oraz w niedziele. osobiscie ludzi ktorzy wykanczali
                                moje mieszkanie wyganialm o 17-18. Nie mialem ochoty na wlasnej skorze
                                przekonac sie jakie sa efekty pracy przemeczonego czlowieka.
                                • Gość: frend Re: Nocne wrzaski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.04, 12:34
                                  tak jest, po 22.00 nikt nie powinien już walić i stukać (w niedzielę mogą sobie
                                  stukać, ale nie od 7.00 rano, np od 10.00). Podobnie jak u "anrom'a" moi ludzie
                                  również pracowali w "normalnych" godzinach tj. od pon. do pt. 9.00-18.00, w
                                  sobotę od 10.00-15.00, niedziela wolna. Napewno bym im zabronił pracować w
                                  późniejszych godzinach, wiedząc że nie jestem sam na osiedlu. Zresztą widać że
                                  nie ma co pisać o tym temacie na forum, bo niektórym to poprostu zwisa, mają
                                  swoich roboli którzy pracują prawie 24 godziny/dobę, nie mieszkają tam jeszcze
                                  i jest im poprostu wszystko jedno.
                                  Pozdrawiam
                              • Gość: białas Re: Nocne wrzaski IP: 81.210.54.* 13.08.04, 12:36
                                Drogi sąsiedzie Robokopku, chyba sam nie wierzysz w to, co piszesz.... ciekawa
                                jestem czy jak wykończysz mieszkanie, to będziesz czekał aż spółdzielnia
                                pozwoli Ci się wprowadzić do niego oficjalnie. Prawo prawem, a natura naturą i
                                wypadałoby zdać sobie z tego sprawę, ze jednak osiedle w większości jest
                                zamieszkane a tłumaczenie, że nieoficjalnie ma naprawde mało do znaczenia,
                                takie jest zycie!!!! Chodzi o troszke kultury i tyle.
                                • Gość: Robokopek Re: Nocne wrzaski - do Białasa... IP: 217.153.22.* 13.08.04, 14:25
                                  Z natury jestem cyniczny... Taki też był tekst...
                                  Jednym z możliwych rozwiązań byłby domek na wsi, bez sąsiadów, dzieci, psów,
                                  koparek i najlepiej bez elektryczności!
                              • wpal1 Re: Nocne wrzaski 13.08.04, 14:44
                                Dla ścisłości to niektórzy mieszkają legalnie skoro gmina już melduje na
                                terenie osiedla, także spółdzielnia traktuje nas jak mieszkańców a
                                nie "wykańczaczy" skoro płacimy opłaty eksloatacyjne. Bo jeśli to budowa to
                                dlaczego każe się płacić za np. sprzątanie? Kto pobiera opłaty za takie coś na
                                budowie.
                                • Gość: Robokopek Re: Nocne wrzaski IP: 217.153.22.* 13.08.04, 14:47
                                  Jaka spółdzielnia - takie zasady...
            • Gość: Gość Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) IP: 217.153.22.* 23.08.04, 13:19
              Czy ktoś ma jakieś wiążące informacje o w/w?
              • falk2 Re: Garaże, windy, domofony, inne detale (?) 24.08.04, 15:10
                Już nie bardzo wiem, co można uważać za info wiążące... Podobno garaż pod bud. 3
                jest już odebrany przez Straż i niedługo ma zostać otwarty.
    • Gość: pisiu Plac zabaw dla dzieci IP: 193.24.24.* 13.08.04, 15:25
      Czy na terenie jest(był) taki plac zabaw w planach? Jak na razie chodzę az do
      wieżowców koło poczty.
      • Gość: internauta Re: Plac zabaw dla dzieci IP: 81.210.54.* 13.08.04, 23:35
        Do osób które mają internet z Telnapu. Czy działają u państwo programy p2p
        (bittorrent,kazaa,itp) bo coś mi się wydaje za Telnap przyblokował porty z
        których korzystają te programy !
        A co do placu zabaw to nie mam pojęcia ale znając naszą spółdzielnię to pewnie
        takiego nie przewidziała!
        • Gość: anrom Re: Plac zabaw dla dzieci IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 10:15
          co do poczynan spoldzielni, zbulwersowalo mnie pobieranie oplat na fundusz
          remontowy, podczas gdy budowa osiedla nie jest skonczona.
        • Gość: Gosć Re: Internet Telnap IP: *.eranet.pl 16.08.04, 11:02
          Tak to prawda, Telnap zablokował porty p2p, ale to tak bardzo nie przeszkadza,
          mnie bradziej przeszkadza to, że wczoraj wogóle nic mnie nie działało.
          A co do meldowania to z tego co wiem, dopóki ośiedle nie zostanie oddane do
          użytkowania to nie ma takiej możliwości.

pozdrawiam sąsiadów
          • Gość: Internauta Re: Internet Telnap IP: 83.238.0.* 16.08.04, 11:47
            To juz jest szczyt chamstwa z ich strony ! Nie dość że świadczą usługi na
            skandalicznie niskim poziomie to jeszcze porty poblokowali ! Zastanawiam się co
            oni chcą osiągnąć takimi posunięciami !!
            Przez cały weekend użytkowanie internetu było utrudnione bo albo nie działał
            wogule (zrywało się połączenie lub modem nie mógł się zalogował)albo transfery
            były tak niskie że nawet stron int. nie dało sie przeglądać !!
            • wpal1 telewizja 16.08.04, 12:02
              Czy odbieracie TV1, TV2, TV3, Polsat, TVN, TV4 bo ja przez cały weekend nie
              miałam.
              • Gość: białas Re: telewizja IP: 81.210.54.* 16.08.04, 15:01
                Odbieram te programy, ale w gorszej jakości. Coś przez weekend robili, dodali
                pare nowych stacji, ale niestety kosztem jakosci tych podstawowych.
          • wpal1 Re: Internet Telnap 16.08.04, 11:56
            Ależ ja jestem zameldowana od 3 miesięcy (oczywiście pobyt stały), samochód też
            mam zarejestrowany. Jak masz wątpliwości to zadzwon do Gminy to Ci powiedzą, że
            meldują na Ceramicznej.
            • Gość: anrom Re: Internet Telnap IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 12:21
              a masz akt wlasnosci ( hipoteka )? nie mylic zspoldzielczym wlasnosciowym
              prawem do lokalu
              • wpal1 Re: Internet Telnap 16.08.04, 12:32
                Mam hipotekę ale na spóldzielczym własnościowym - od roku. Odrębną będzie można
                dopiero po zakończeniu budowy, jak zapewne wiesz.
            • radek.stalka Re: Internet Telnap 26.11.04, 10:25
              Ja mam pytanie. O jakie osiedle chodzi? Bo ja staram się dowiedzieć
              gdzie "telnap świadczy usługi"stałego dostępu do internetu. Czy
              mógłbyś/mogłabyś napisać mi odpowiedź na: radek.stalka@gazeta.pl ? Dzięki
              wielkie i pozdrawiam.
          • Gość: Lokator Re: Internet Telnap IP: 83.238.0.* 16.08.04, 15:24
            Kazaa, eMule itd u mnie działają. TELNAP raczej nie jest w stanie zablokować
            portów tak, aby te programy nie działały, ponieważ Kazaa może działać po porcie
            80 (czyli www - a tego nie mogą zablokować).

Pozdrawiam sąsiadów
            • Gość: Internauta Re: Internet Telnap IP: 83.238.0.* 16.08.04, 16:31
              Od dzis programy p2p działają ale przez cały weekend nie działaly !!
              • Gość: pisiu Re: Internet IP: 193.24.24.* 16.08.04, 17:01
                Swego czasu reklamował się w naszym watku easyonline, zrobił nawet ofertę dla
                naszego osiedla. Któryś z lokatorów mi ją wysłał, niestety nie pamiętam kto,
                ale mam tę ofertę u siebie (jest z 18 sierpnia 2003).
                jakby kto chciał to mogę podesłać.
                Z cen jakie opisali - cytuję:
                "Cena instalacji sieci wynosi 199 złotych. Każdorazowo przeprowadzamy
                szczegółową wizję lokalną budynków, co pozwala nam na dostosowanie technologii
                montażu sieci do warunków technicznych. Wybrana metoda uzgadniana jest z
                administratorem budynku, co zapewnia wybranie optymalnego rozwiązania. Koszt
                instalacji obejmuje: doprowadzenie instalacji do mieszkania abonenta oraz
                konfigurację komputera abonenta, tak aby mógł w pełni korzystać z naszych usług.
                Po wstępnej analizie koszt abonamentu, w przypadku Państwa osiedla
                oszacowaliśmy na poziomie 72,90 złotych miesięcznie jednak w przypadku dużego
                zainteresowania naszą ofertą wśród przyszłych użytkowników jesteśmy gotowi do
                zmniejszenia tej kwoty.
                Niniejsza oferta nie jest ofertą ostateczną. Możliwe jest powstanie zmian w
                stosunku do powyższej oferty spowodowane warunkami powstałymi na drodze
                dalszych ustaleń. "

• Gość: Lokator Re: Internet Telnap IP: 83.238.0.* 16.08.04, 17:36
                U mnie działało (na porcie 80), ale transfer był ok. 2KB/s
                • Gość: Internauta Re: Internet Telnap IP: 83.238.0.* 16.08.04, 21:06
                  Mam małe pytanko odnośnie powyższej oferty. Jakie transfery oferuje ta firma ??
                  (A ceny są istotnie atrakcyjne)
                  • Gość: pisiu Re: Internet IP: 193.24.24.* 17.08.04, 08:51
                    nie mam pojecia jaki transfer, trzeba zadzwonić i spytać, kontakt do firmy jest
                    taki:
                    ul. Strumykowa 40A/20 03-138 Warszawa, telefon /fax 22 889 47 23, kom. 604 1871
                    80, mail office@easyonline.pl, osoba podpisana pod ofertą - Tomasz Toporowicz
                    • Gość: Internauta Re: Internet IP: 83.238.0.* 17.08.04, 19:12
                      Odwiedziłem ich stronę internetową (www.easyonline.pl). Jednak niczego
                      konkretnego tam nie ma po za garścią nieistotnych wiadomości.
                      • Gość: Gość Do Internauty: Internet Telnap IP: *.eranet.pl 18.08.04, 13:11
                        Czy działają tobie programy p2p, bo u mnie mam ciągle przekroczenie limitu
                        czasu na połączenie z serwerem.

pozdrawiam
                        • Gość: Internauta Re: Do Internauty: Internet Telnap IP: 83.238.0.* 18.08.04, 13:43
                          Tak działają. Ale od samego rana mam problemy z internetem. Połączenie się
                          ciągle zrywa, modem nie może się zalogować :(
                      • Gość: pisiu Re: Internet - easyonline IP: 193.24.24.* 18.08.04, 14:22
                        p Tomasz Toporowicz odpowiedział na mojego emaila dot. oferty - cytuję:
                        Po wstępnej analizie koszt abonamentu, proponujemy dla Państwa Osiedla dwa
                        wariant opłata za dostęp do Internetu:
                        1 wariant
                        60,- złotych brutto abonament miesięczny
                        49,- złotych brutto instalacja sieci LAN
                        lub instalacja sieci WLAN (w mieszkaniu) 250,- złotych brutto
                        2 wariant
                        55,- złotych brutto abonament miesięczny
                        149,- złotych brutto instalacja sieci LAN
                        lub instalacja sieci WLAN (w mieszkaniu) 300,- złotych brutto
                        w przypadku dużego zainteresowania naszą ofertą wśród przyszłych użytkowników
                        jesteśmy gotowi do negocjacji opłat.

Każdorazowo przeprowadzamy szczegółową wizję lokalną budynków, co pozwala nam
                        na dostosowanie technologii montażu sieci do warunków technicznych. Wybrana
                        metoda uzgadniana jest z administratorem budynku, co zapewnia wybranie
                        optymalnego rozwiązania. Koszt instalacji obejmuje:
                        a. doprowadzenie instalacji do mieszkania abonenta
                        b. konfigurację komputera abonenta
                        · instalacja karty sieciowej
                        · sprawdzenie działania usługi

Abonament obejmuje:
                        a. stały dostęp do Internetu (minimalny transfer 128 Kbps)
                        b. stały adres IP z puli publicznej na życzenie klienta
                        c. skrzynka e-mail 30MB w domenie easyonline.pl na życzenie klienta
                        Realizujemy także nietypowe instalacje na życzenie klienta np. okablowanie
                        całego mieszkania, indywidualne punkty dostępowe WLAN, itp.
                        Niniejsza oferta nie jest ofertą ostateczną. Możliwe jest powstanie zmian w
                        stosunku do powyższej oferty spowodowane warunkami powstałymi na drodze
                        dalszych ustaleń.
                        Z poważaniem
                        Tomasz Toporowicz

PS.:Jeśli chcesz mogę przesłać Ci pełną ofertę.
                        • Gość: Internauta Re: Internet - easyonline IP: 83.238.0.* 18.08.04, 22:14
                          Szczerze powiem że nie bardzo wiem co mam myśleć o tej ofercie !! Wszystko się
                          wydaje niby w porządku ale martwi mnie to „minimum 128 kb/s” a raczej brak
                          gwarancji ze będzie więcej niż te 128 kb/s ! (Chyba że w pełnej ofercie są
                          rożne warianty prędkości łącza) W sumie Telnap zapewnia nam łącza 128 kb/s wiec
                          taka zamiana może nie mieć sensu.
                          • Gość: pisiu Re: Internet - easyonline IP: 193.24.24.* 19.08.04, 08:48
                            zadzwoń - dowiesz się wiecej :)
                          • Gość: pisiu Re: Internet - easyonline IP: 193.24.24.* 19.08.04, 10:45
                            A telnap ile sobie zyczy za te 128Kb/s? Wg oferty u mnie w klatce bodajże 109zl
                            Moim zdaniem za 128Kb/s nie powinno się płacić więcej niż 80-90 pln. tu mamy
                            55-60 w zalezności od wariantu.
                            Przydałoby się jeszcze znaleźć jakis klientów tej firmy, najlepiej
                            zadowolonych. Przejdę się do nich niebawem podpatrzyć na miejscu jak to
                            funkcjonuje.
                            • Gość: Internauta Re: Internet - easyonline IP: 83.238.0.* 19.08.04, 11:06
                              Własnie znalezienie klientów tej firmy to bardzo dobry pomysł (dowiemy się czy
                              są zadowoleni, jak się łącze spisuje itp.)
                              Osobiście satysfakcjonuje mnie łącze 512 kb/s lub więcej !! Ale nie wiem czy ta
                              firma ma takie w swojej ofercie !!
    • stefania Koniec budowy. 26.08.04, 10:39
      No cóż wygląda na to, że będzie to raczej koniec roku (info ze s-ni). Windy
      mają się pojawić w październiku. Mają być firmy Cone(kone - nie wiem jak to się
      pisze) i mają być niezbyt drogie w eksploatacji.

Pozdrawiam
      • Gość: Internauta Re: Koniec budowy. IP: 83.238.0.* 27.08.04, 16:17
        Windy dopiero w październiku :/ Podobno miały być we wrześniu !!
        Zresztą i tak nie wierze w żaden termin jaki podaje spółdzielnia bo zawsze nas
        oszukują !!
        • falk2 Re: Koniec budowy. 30.08.04, 19:54
          To prawda, że podawane na zebraniach terminy mają sie nijak do rzeczywistości
          (mówiąc bardzo oględnie). I to ni etylko na naszym osiedlu. Ale tak wygląda
          smutna polska rzeczywistość. Bardzo ładnie kwituje to wypowiedz pani z PKO,
          kiedy chciałam odebrać premie z książeczki mieszkaniowej. "Ale premia się nie
          należy, bo przecież na mieszkanie powinno się czekać latami, wtedy można by
          było ją wykorzystać." Standardem jest to, że czeka się latami, standardem są
          pijani ropbotnicy, opóźnienia, kiepska jakość wykonania, kręcenie na każdym
          kroku. Oj Polska, Polska! Czasami się zastanawiam, co ja tu jeszcze robię...
          • Gość: tygolasek zepsute domofony w 2 IP: *.mofnet.gov.pl 31.08.04, 15:30
            Czy nikogo nie denerwują popsute domofony w 1 klatce budynku nr 2? Taki stan
            trwa już ze trzy tygodnie, jak "wspaniała" społdzielnia nic nie robi.
            • Gość: Internauta Re: zepsute domofony w 2 IP: 83.238.0.* 31.08.04, 16:22
              A w budynku nr 1 nie ma wcale domofonów i spółdzielnia też z tym nic nie
              robi :P Skrzynek na listy tez nie ma !! A mieszkać jakos trzeba :}
              • Gość: frend Re: zepsute domofony w 2 IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 31.08.04, 16:27
                Ba, w budynku nr1 nawet jak już coś się pojawilo nowego to niekiedy od razu
                znika, jak np. silownik przy drzwiach wejściowych do budynku, może ze dwa
                tygodnie sobie pobyl i nagle się zdematerializowal, to jest jakaś farsa.
                • Gość: frend Re: dobre wieści :))) IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 31.08.04, 16:31
                  acha, zapomnialem, drodzy sąsiedzi z tych optymistycznych wiadomości to spieszę
                  Wam powiedzieć, że zaczela nam rosnąć trawa na naszym wspanialym ganeczku:))))))
                  Pozdrawiam
                  • Gość: tygolasek PILNE glazurnik do położenia płytek kuchennych IP: *.mofnet.gov.pl 02.09.04, 09:56
                    Drodzy sąsiedzi,
                    "na dniach" potrzebuję glazurnika do położenia ok. 3 metrów płytek kuchennych.
                    CZy ktoś mógłby polecić właściwą osobę i podać namiary?
                    Pozdrawiam
            • falk2 Re: zepsute domofony w 2 04.09.04, 21:16
              A czy próbowaliscie się w tej sprawie skontaktowac bezpośrednio z firmą, która
              zakładała domofony? Z moich doświadczeń wynika, że to działa: przyjeżdża
              fachowiec i poprawia. Telefony do nich są na klatkach schodowych.
              • Gość: anrom Re: zepsute domofony w 2 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.09.04, 12:50
                a skad wzisasc prog do dzwi zew skolki ?, bo e z marketow budowlnych sie nie
                nadaja,
                • Gość: Lokator Postępy na budowie IP: *.eranet.pl 13.09.04, 14:41
                  Straszna cisza, czyżby wszyscy się pogodzili z tym, że nie zakończą robót do
                  końca roku ???
                  • Gość: białas Re: Postępy na budowie IP: 83.238.0.* 13.09.04, 16:17
                    Myślę, że już każdy z nas ma juz dosyć tej wiecznej budowy, ale nasze
                    utyskiwania i tak nic nie pomogą.
                    pozdrawiam i zyczę dalszej wytrwałości
                    • Gość: max Re: Postępy na budowie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.09.04, 13:13
                      nalezalo by wystapic z wniosiem do spoldzielni o kolejne spotkanie. Nowy prezes
                      moze powie cos ciekawszego
                      • Gość: anrom KLUCZE DO SKRZYNEK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.09.04, 09:29
                        klucze do skrzynek pocztowych sa juz do odebrania u ochroniarzy
                        • dar-ek Nowa budowa? 15.09.04, 10:30
                          Kto i co to sie szykuje na tym swiezo przygotowywanym placu obok trojki?

Moze ktos zna kolejny termin oddania pierwszej hali garazowej?
                          • Gość: pisiu Re: Nowa budowa? IP: 193.24.24.* 15.09.04, 11:33
                            Co tam będzie - nie mam pojęcia, ale coś mi sie widzi że jak tam coś ktoś
                            postawi to nie będzie raczej możliwości, aby ktokolwiek postawił cokolwiek na
                            naszym dotychczasowym terenie zwanym roboczo millenium bis, a funkcjonalnie
                            nazwanym - parkingiem.

Co do hali garażowej to termin oddania jest oficjalnie wywieszony w portierni.
                            • Gość: frend Re: Nowa budowa? IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 15.09.04, 12:28
                              widzialem tam spychacz z tablicą JW.Construction. Mam nadzieję że nie postawia
                              tam kolejnego "hotelu robotniczego", bo jak tak dalej pójdzie to niedlugo do
                              naszego osiedla nie będą docieraly promienie sloneczne. Niedlugo zabraknie
                              przestrzeni powietrznej dla samolotów jak tak dalej JW bedzie budowalo
                              swoje "przecudne" DRAPACZE CHMUR.
                              Pozdrawiam
                              • Gość: białas Re: Nowa budowa? IP: 83.238.0.* 15.09.04, 16:36
                                Mam nadzieję, że ten spychacz był pożyczony...pliiiiisssss żadnego JW!!!!
                                Jeśli to prawda, to rzeczywiście będziemy musieli wdrapywać sie na dach aby
                                zobaczyć choć promyczek światła!!!!
                                • Gość: pisiu Re: Nowa budowa? IP: 193.24.24.* 16.09.04, 13:14
                                  pytałem robotnika - JWC robi sobie tam składowisko materiałów, gdyż nie
                                  mieszczą się na placu po drugiej stronie ulicy. Jak na razie nic tam sie nie
                                  będzie budować, położą plyty betonowe i pewnie jakiś barak na materiały
                                  budowlane. Mnie nurtuje pytanie, czy oni ten teren dzierżawią, czy kupili?
                                  • Gość: Internauta Re: Nowa budowa? IP: 83.238.0.* 17.09.04, 08:43
                                    Martwi mnie trochę to składowisko materiałów. Zazwyczaj po takich obiektach
                                    zostaje straszny bałagan , ogromne ilości śmieci i różnego typu odpadów
                                    budowlanych.
    • Gość: sąsiadka balkony IP: 217.153.149.* 22.09.04, 08:19
      ja wiem, że każdy moze robić ze swoim balkonem co zechce bo przecież za niego
      zapłacił, ale czy nie lepiej zamiast oplatać go tworzywem sztucznym (każdy
      balkon w innym kolorze) posadzić trochę zieleni??
      Wczoraj trochę sie przeraziłam jak zobaczyłam balony sąsiadów z III. Nasze
      osiedle powoli traci urok.
      Takie jest moje zdanie wiem, że nie każdy się zemną zgodza. Czekam na "kontra"
      z waszej strony :)
      • falk2 Re: balkony 23.09.04, 21:38
        Jestem za jak najbardziej i juz o tym wczesniej pisalam. Wyglada jednak na to,
        ze wielu osob po prostu nie interesuje, jak wyglada ich balkon i czy pasuje do
        reszty. To tworzywo sztuczne kojarzy mi sie z blokami np. przy Nagodziców.
        Zobacie jakie są piękne - pfu, pfu. A jesli ktos chce zobaczyc ladny balkon to
        polecam balkon na drugim pietrze w dwojce, klatka nr 4. Jak dla mnie to ma
        zdecydowanie pierwsze miejsce. Dodam tylko, ze to nie moj, zeby sobie nikt nie
        myslal, ze robie autoreklame!!! Ja sie tylko bezinteresownie zachwycam.
        • Gość: anrom Re: balkony IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.04, 08:27
          jak bedziemy wszyscy na emeryturze, wowczas bedziemy urzadzac konkursy na
          najladniejszy baalkon. Osobiscie na wiosne planuje oplesc wlasny mata z
          bambusa i posadzenie jakis pnaczy
    • dar-ek Windy i plac zabaw 27.09.04, 13:36
      Chyba w tym tyg. spoldzielnia zalozy nam windy bo oplaty za dzwig od 01.10 juz
      wywiesili ;)
      Poza tym podobno plac zabaw jest realny ale jak beda naciski ze strony
      mieszkancow.
      • kwiecienmaj Re: Windy i plac zabaw 27.09.04, 14:58
        bardzo to jest ciekawe z tymi windami, bo znajoma mowila mi ze dopiero co je
        zamowili a czeka sie ok. 2 miesiecy. Wiec co oplaty od pazdziernika a windy od
        grudnia? Jakis kosmos!
        A wiadomo gdzie mialby byc ten plac zabaw - moze na tym placu, ktory chcieli
        nam sprzedac za 1 mln pln?
        • Gość: tygolasek sprzątanie - opłata IP: *.mofnet.gov.pl 27.09.04, 15:37
          Hurra, będziemy mieli czyściej. Wzrosła opłata za sprzątanie
        • dar-ek Re: Windy i plac zabaw 27.09.04, 17:11
          no tak to jest,
          ze sprzataniem tez wyskoczyli z oplatami a potem robili korekte faktur (nie
          wiem czy sami sie kapneli czy po moich telefonach ze nikt nie sprzatal w
          pierwszym miesiacu rozliczeniowym na mojej klatce)
          z windami pewnie bedzie tak samo, jak sie dzial ksiegowosci dowie ze te dzwigi
          to moze i sa ale nie w naszych budynkach
          Z tym placem zabaw to tylko zaslyszana wiadomosc (nie wiem gdzie moglbys sie
          znajdowacc), ale jak nie zrobimy jakiegos zdecydowanego ruchu to ta i inne
          rzeczy beda sie wlokly w nieskonczonosc.
          Problem jest jednak taki ze jestesmy zabiegani, zapracowani i nie mamy juz
          czasu albo sily na walke z SYSTEMEM w jaki sie wpakowalismy.
          Potrzebny jest ktos kto jest w stanie nas zorganizowac (zebrac podpisy, wyslac
          itp). Pojedynczo nic nie zalatwimy - olewaja nas jak moga.
          Dopoki jeszcze ociagalismy sie z wplatami to jakies pisma przychodzily a teraz
          to calkiem maja nas w dupie i tylko co pare dni przysylaja kogos do ulozenia
          2m2 kostki.
          • stefania Re: Windy i plac zabaw 28.09.04, 14:11
            A ile miesięcznie chcą za windę? W inwestycjach potwierdzają październik.
            Pierwsza ma być w klatce A1, a już po tygodniu w C1.

pozdrawiam
            • kwiecienmaj Re: Windy i plac zabaw 28.09.04, 15:40
              podobno chca 25 zl na miesiac za winde.
              czy wiecie jak sobie zalatwic telewizje i telefon? Czy to Telnap nam zaklada to
              wszystko, razem i-netem?
            • robokopek Re: Windy i plac zabaw 28.09.04, 17:55
              To chyba będzie punkt teleportacyjny.
              ...
              Skoro kostkę na podjeździe układaja tydzień.
              • Gość: maly69 Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.ina.de 29.09.04, 11:43
                witajcie Sasiedzi
                mam pytanie otrzymalem ostatnio rachunek za prad i jakiez bylo moje zdziwienie
                za kwote jaka mam zaplacic-dodam ze nie mieszkam jeszcze - gdyz mam stawke
                budowlana c11 gdzie oplaty abonametowe i inne przewyzszaja bardzo oplaty za
                sama energie.
                Wiem ze mieszkajacy juz maja stawke g11 czyli mieszkaniowa...to dlaczego
                wszyscy jak sadze w bud1 dostali stawke c11????
                jak to zmienic...
                smieszne jest ze spoldzielnia umywa rece z STOEN mowi ze trzeba placic-
                paranoja!!!!!!!
                czy wiecie jak to zmienic????
                maly69
                • Gość: pisiu Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: 193.24.24.* 29.09.04, 15:08
                  Dzwoniłem do STOEN,
                  K... Mać...
                  C11 jest dużo dużo droższa niż G11
                  Pani z BOK twierdzi że ktoś ze spółdzielni winien wysłać pismo że budynek jest
                  już użytkowany, a zaniedbał tego.
                  W każdym bądź razie pani z bok-u poradziła aby dopilnować tego w spółdzielni.
                  To są jakieś jaja.
                  Zaraz dzwonię do spółdzielni...
                  • Gość: pisiu Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: 193.24.24.* 29.09.04, 15:27
                    Czy ktoś ma kontakt do tego prawnika który był na ostatnim zebraniu?
                    Planuję obciążyć sp-nię różnicą w stawce między stawką budowlaną a mieszkaniową.
                    W końcu to spółdzielnia - BUDUJE
                    Ja - MIESZKAM
                    Nie zamierzam płacić więcej za opieszałość spółdzielni.
                    • Gość: maly69 Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.ina.de 30.09.04, 08:52
                      K-restwo
                      nieprawdaz......
                      realna kpina i k-restwo..
                      a najlepsze ze wszyscy maja to w d-upie w spoldzielni
                      ja dalem znac takze juz spoldzielni i pan Tworek mial interweniowac....
                      mam dzwonic do niego jutro a jak chcesz to napisz na mojego e-
                      maila /przepraszam wcielo mi Twoj e-mail z adresem/ to przesle Ci kontakt do
                      prawnika.
                      jesli nic sie nie zmieni ja takze pozwe spoldzielnie.....!!!!!!!
                      maly69
                      • Gość: anrom Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 15:49
                        chcecie sie procesowac o rach za prad ? przeciez liczniki mamy od miesiaca. ile
                        moglismy przez ten okres przeplacic?? 5-10 zl ? sa istotniejsze sprawy o
                        ktore musimy gnebic spoldzielnie
                        • Gość: maly69 Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.ina.de 30.09.04, 16:12
                          jesli zuzylem energii za 10 pln a rachunek mam za 120 pln to chyba nie jest to
                          tylko "mala" roznica......
                          zreszta liczy sie fakt a nie kwota.......
                          maly69
                        • Gość: pisiu Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: 193.24.24.* 30.09.04, 16:15
                          od miesiąca?
                          Faktura opiewa za okres 01/04/2004-30/08/2004 - więc pieć miesięcy
                          u mnie kwota faktury to 423,08 zl
                          Zawsze, zawsze płaciłem ułamek tej kwoty - w granicach 180 to był max.
                          • Gość: anrom Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.09.04, 16:25
                            ja pierwszy rach za prad mam do zaplaty w pazdzierniku i wynosi ok 40 zl, i
                            takie sa zalozone prognozy zuzycia przez stoen na kolejne miesiace
                            • kwiecienmaj Re: Oplaty za Energie Elektryczna 01.10.04, 08:07
                              anron, z ktorego ty jestes budynku? I jaka masz taryfe (G11, czy C11).
                              Ja jestem z jedynki i dostalam rachunek na 490 zl za okres od 1/04 do 31/08.
                              W STOEN powiedzieli mi, ze to dlatego ze nie ma pozwolenia na oddanie do
                              uzytkowania i dla nich to jest ciagle budowa. Tylko nie wiem jak to sie ma do
                              budynku 2 i 3 - przeciez te budynki tez nie maja pozwolenia i co przez dwa lata
                              nikt nie zauwazyl ile placili za prad?
                              • wpal1 Re: Oplaty za Energie Elektryczna 01.10.04, 08:27
                                Ja mieszkam w II i płacę według taryfy G11 (czyli osoby fizyczne), żeby nie
                                było wątpliwości jest tak od początku czylo od maja zeszłego roku.
                                Pozdrawiam
                                • Gość: maly69 Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.ina.de 01.10.04, 09:07
                                  tak w budynkach 2 i 3 wszyscy maja taryfe G11 a nie tak jak w 1 C11 .
                                  g11 - taryfa normalna- i normalne oplaty
                                  c11- taryfa budowlana - duzo drozsza
                                  spoldzielnia moim zdaniem czegos nie dopatrzyla ....
                                  jesli STOEN mowi i spoldzielnia ze to plac budowy to dlaczego sa rozne
                                  taryfy?????
                                  przeciez blok 1 byl oddany na koncu azatem takze powinien miec taryfe G11!!!!!
                                  a dlaczego tak nie jest????
                                  to sa przeciez setki zlotych ktore przez niedopatrzenie trzeba zaplacic.....!!!!
                                  dzisiaj bede mial wiecej informacji ze spoldzielni to sie podziele..
                                  hej.
                                  maly69
                                  • Gość: anrom Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 13:34
                                    jestem z bud I, z klatki ktora jako przedostatnia zostala oddanana. rachunki
                                    za prad mam naliczane ( prognoza ) od wrzesnia. Jaka taryfa nie zwrocilem uwagi
                                    • Gość: dd Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.wild-group.de 01.10.04, 17:25
                                      ja też jestem z bud. nr 1. Rachunki otzrymane ze STOEN to prognozy na przyszłe
                                      6 m-cy. Muszę przyznać, że nawet sie ucieszyłam jak zaobaczyłam, że prognoza
                                      zimowa jest taka mała (porównuję do poprzedniego miejsca zamieszkania), ale też
                                      nie zwróciłam na taryfę. Ostatni rachunek opiewa na 70 zł, a dwa pierwsze ok 40
                                      zł. To chyba nieźle? Przyszło mi do głowy, że może tu chodzi o podpisanie umowy
                                      ze Stoen. Ja to zrobiłam w lipcu z zaznaczeniem używania lokalu od sierpnia,
                                      więc może stąd takie rozbieżności między poszczególnymi mieszkaniami?
                                      Pozdrawiam
                                      • Gość: mm Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: 83.238.0.* 02.10.04, 11:51
                                        Jescze afera z opłatami za prąd nie została wyjaśniona a tu kolejne złe wieści.
                                        Spółdzielnia otrzymała pozwolenie na budowe Millenium BIS !! :/
                                        • Gość: sąsiadka Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: 217.153.149.* 04.10.04, 08:24
                                          nie !!!
                                          tylko nie to
                • emdikej Re: Oplaty za Energie Elektryczna 03.10.04, 22:23
                  dziękuję z zwrócenie uwagi !!! Muszę sprawę wyjaśnic !!!
                  • kwiecienmaj Re: Oplaty za Energie Elektryczna 04.10.04, 11:16
                    wlasnie rozmawialam z p. Kubiak z inwestycji i dowiedzialam sie, ze bedzie lub
                    tez zostalo wyslane pismo do STOEN w sprawie EWENTUALNEJ zmiany taryfy. W
                    zwiazku ze zmina przepisow teraz taryfa mieszkaniowa moze byc zastosowana
                    dopiero po uzyskaniu pozwolenia na przyjecie do uzytkowania. Dowiedzialam sie
                    rowniez, ze caly budynek nr 1 ma taryfe budowlana, a jesli ktos ma inna to
                    znaczy ze zalatwial sobie sam zmiane w STOEN. Jesli faktycznie ktos cos
                    zalatwial sam i ma taryfe C11, to prosze o informacje co i gdzie.
                    • Gość: anrom Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.10.04, 13:55
                      Spoldzielnia nic w STOEN-e nie wskora, do czasu odebrania budynku przez gmine
                      bedziemy bulic wg stawki C!!!!
                      • Gość: mieszkanka zebranie_12_pażdziernik IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 04.10.04, 14:48
                        Na wejściu do mojej klatki pojawiło sie ogłoszenie o zebraniu grupy
                        członkowskiej w UG Białołęka 13 października. Czy ktoś może wie o jakie
                        zebranie tu chodzi i czy można oczekiwać na nim konkretnych informacji ze
                        strony spółdzielni na przykład na temat terminów itd.?
                        Czy mamy potwierdzenie na temat inwestycji Milenium BIS? Póki co odnoszę się do
                        tej informacji raczej sceptycznie.
                        • Gość: Daro Millenium Bis i inne sprawy IP: 217.153.179.* 04.10.04, 23:07
                          Rozmawiałem dzisiaj z działem inwestycji i niestety, ale sp-nia rozpocznie
                          budowę Millenium Bis. Podobno wszystko ma być ogrodzone, a wiazd na plac budowy
                          będzie z innej strony działki; windy w bud. 1 planowane są za około miesiąc.
                          Oddanie osiedla ma nastąpić do końca roku (tylko którego :)? ). Sp-nia nie
                          przewiduje nic dla dzieci oprócz mini placów zabaw na dziedzińcach bloków.
                          Piaskownic ma nie być ze względu na przepisy związane z wymianą piasku itp.,
                          ale (jak to pani stwiedziła) może się jakoś dogadamy. Spóldzielnia wpuściła na
                          teren osiedla TP S.A.
                          • Gość: pisiu Re: Millenium Bis i inne sprawy IP: 193.24.24.* 05.10.04, 09:37
                            A co z decyzją sprzedaży tej działki? przecież była o tym mowa wcześniej?
                          • Gość: frend Re: Millenium Bis i inne sprawy IP: 5.5R5D* / 194.72.165.* 06.10.04, 10:12
                            Nie bardzo rozumiem o co chodzi z informacją o TP SA, ale bylem wczoraj w
                            Telepunkcie i jak na razie nie przewidują zakladania telefonów na naszym
                            osiedlu, jak to powiedzial czlowiek z dzialu obslugi klienta"...moooże coś tam
                            do końca roku, ale nie może mi tego zagwarantować". Co do placu zabaw, to
                            owszem jestem za tym żeby byl, ale nie koniecznie na dziedzińcu, ponieważ
                            dziedziniec jest dość maly i w takiej studni każdy dźwięk jest dobrze slyszalny
                            w mieszkaniach.
                            Pozdrawiam
                        • Gość: tomek Re: zebranie_12_pażdziernik IP: 195.85.249.* 06.10.04, 09:45
                          Witam Sąsiadów,
                          Ponieważ jak mi się wydaje Spółdzielnia przekroczyła już dawno granicę
                          Miłosierdzia Bożego, może powinniśmy spróbować się wyodrębnić (oczywiście jak
                          wszystko skończą). Czy ktoś zna procedure?
                          Pozdrawiam
                • Gość: mdk Re: Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 05.10.04, 13:26
                  Wczoraj rozmawiałam z Działem Inwestycji, który niestety nie znał szczegółów
                  róznicy pomiędzy taryfą C11 a G11. Pismo do STOEN dopiero mieli zamiar wysłać.
                  Z informacji uzyskanych od BOK STOEN'u wynika, że taryfa C11 będzie
                  obowiązywała do czasu uzyskania "Zezwolenia na użytkowanie budynku", które to
                  STOEN winien otrzymać od Spółdzielni i indywidualnego wystąpienia do STOPEN o
                  zmianę taryfy.
                  • Gość: tygolasek Re: zebranie_12_pażdziernik IP: *.mofnet.gov.pl 06.10.04, 15:51
                    Popieram wyodrębnienie się od Spółdzielni, dzięki temu mamy szanse doczekać
                    spokojnej starości
                    • Gość: rose Re: zebranie_12_pażdziernik IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 07.10.04, 12:02
                      Nie możemy się dogadać ze spółdzielnia! To fakt! Teoretycznie wydaje się
                      łatwiej dogadać w grupie mieszkańców! Ale proszę sprawdzić jak to wygląda w
                      praktyce... horror !!!! Wtedy to dopiero się zacznie !!!
                      • Gość: tomek Re: zebranie_12_pażdziernik IP: 195.85.249.* 07.10.04, 13:52
                        To prawda, przechodziłem przez to już 2 razy ale też słyszałem o wspólnotach,
                        którym się udało. Podstawowy warunek to kilka osób, którym będzie się chciało i
                        które będą miały poparcie większości wspólnoty. Oczywiście należy się liczyć z
                        ewentualnością, że takiej reprezentacji nawet nie uda nam się wyłonić bo nikomu
                        nie będzie się chciało nawet przyjść na zebranie. Z kolei taka próba z naszej
                        strony może zmobilizować trochę Spółdzielnię.
                        • Gość: mm Re: zebranie_12_pażdziernik IP: 83.238.0.* 07.10.04, 13:58
                          Czy mógłby ktoś bardziej zorientowany ode mnie wyjaśnić mi o co chodzi z
                          tym "wpuszczeniem TP SA" na teren osiedla ?
                          • Gość: rose Re: zebranie_12_pażdziernik IP: *.chello.pl 07.10.04, 22:57
                            Do niedawna jedynym operatorem, który miał prawo na terenie osiedla instalować
                            telefony była firma CATV Sp. z o.o. Po interwencjach, na nasz teren
                            została "dopuszczona" TPSA. Ale TPSA wcale nie jest tak bardzo zainteresowana
                            ul. Ceramiczną: ma stworzony ogólny plan inwestycyjny, nie ma szczególowego
                            planu realizacji tej inwestycji, w tym rozpoczęcia inwestycji, jak również
                            planu finansowego. Nawet TPSA nie potrafi wstępnie określić terminu rozpocżecia
                            inwestycji: informacje w rodzaju może w grudniu 2004 będą jakieś nowe
                            informacje, bądź może w przyszłym roku pod koniec... Takie informacje świadczą
                            tylko o tym, że nie wiadomo kiedy tam w ogóle coś zrobią.
                            • Gość: rose RE: TPSA IP: *.chello.pl 07.10.04, 22:59
                              tylko o tym, że nie wiadomo kiedy tam w ogóle coś zrobią.
                              • Gość: rose TPSA IP: *.chello.pl 08.10.04, 20:20
                                tylko o tym, że nie wiadomo kiedy tam w ogóle coś zrobią !!!!
                                Dla mnie to niezbyt dobra wiadomość !!!
                        • Gość: rose Re: wspólnota IP: *.chello.pl 07.10.04, 23:16
                          To wspaniałe rozwiązanie: znaleźć kilu "zapaleńców", którzy poświęcą się bez
                          reszty dla innych i w ich imieniu będą "załatwiać" wszystko dla innych, ale też
                          będą potrafili wszystkim "dogodzić"! Utopia to mało! Zgłosić się do takiej
                          grupy liderów to jest bardzo łatwo, ale wiedzieć na co się ten ktoś porywa to
                          zupełnie inna sprawa! ... i pytanie dlaczego to robi ? Czy chce zaistnieć, czy
                          chce coś zrobić dla innych ? Obecnie mieszkam w bloku, w którym jest w stosunku
                          do liczby lokatorów na naszym osiedlu jest to ilość marginalna (30 lokatorów)
                          i ... nawet zebranie kilu (6) złotych na naprawę domofonu jest dużym problemem,
                          a o wymianie na nowszy typ to nie ma mowy!
                          A tu miałoby kilku ludzi doprowadzić do konsensusu całą naszą społeczność...
                          wątpię !!!!!!!!
                          • Gość: tomek Re: wspólnota IP: 195.85.249.* 08.10.04, 08:45
                            Zgadzam się. Też mam doświadczenia a dwóch wspólnot. W jednej z nich był proble
                            m nieszczelnej instalacji gazowej i trzeba było na jej remont po ok. 500 zł od
                            mieszkania. Gdyby nie przedstawiciel gminy (to były mieszkania komunalne),
                            który miał wtedy jeszcze 70% głosów pewnie byśmy wszyscy wylecieli w powietrze.
                            Z drugiej strony czy powinniśmy pozwalać na spółdzielni na taką "działalność"
                            jak do tej pory? Oni nas mają w głębokim poważaniu.
                            Rónież nie wierzę, że znajdą się osoby, które w imieniu wspólnoty będą w stanie
                            wszystko poprowadzić ale są przecież firmy zawodowo zajmujące się zarządzaniem
                            nieruchomościami.
                            Czy rzeczywiście powinniśmy się poddać na wstępie? Może macie jakieś inne
                            pomysły wywierania nacisku na Spółdzielnię?
                            • Gość: ANROM Re: wspólnota IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 09:06
                              przeciez nikt znas nie bedzie zarzadzal naszym osiedlem ( chyba ze chce ) od
                              tego sa firmy ktore zajmuja sie administrowaniem budynkami i napewno sa tansze
                              o operatywnosci nie wsponme w porownaniu z nsza spoldzielnia
                            • Gość: rose Re: wspólnota IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 08.10.04, 09:10
                              Nie, nie powinnysmy sobie pozwalać na taką "działalność" spółdzielni! Firmy
                              zawodowo zajmujące się nieruchomościami na przypuszczam, że początku są "miłe",
                              układne itp. a potem może byc to samo! Trudno w naszej rzeczywistości znaleźć
                              jakieś sensowne rozwiązanie! A może jednak uda się znależć grupę chętnych,
                              alternatywnych przedstawicieli do reprezentowania nas i naszego 'głosu" przed
                              władzami spółdzielni1 Tak na próbę, aby sprawdzić jak uda nam się zgłosić,
                              wybrać reprezentację, a następnie rozwiązać jednogłośnie (lub większością
                              głosów) jakiś problem, które to nowe "ciało" miałoby przedstawić spółdzielni
                              jako nasz "głos w sprawie". Ciekawe czy to w ogóle jest możliwe ? W tak dużej
                              grupie ? mam wątpliwości, ale może...
                              • Gość: tygolasek Re: wspólnota vs spółdzielnia IP: *.mofnet.gov.pl 08.10.04, 09:58
                                a co zrobic, jesli od dwóch miesięcy społdzielnia nie może poradzić sobie z
                                naprawa domofonu, drobiazg(?), a co będzie z poważniejszymi rzeczami?
                                pieniądze, i to spore każą płacić, a z tego efektów żadnych nie ma. wspólnota
                                na pewno sprawniej by działała.
                                • Gość: haj Re: wspólnota vs spółdzielnia IP: 193.24.24.* 08.10.04, 10:35
                                  Widzisz, u jednych to jest domofon, u innych brak windy.
                                  Nawet boję się myśleć ile trzeba będzie czekać jak sie popsuje winda. U mnie
                                  nie ma domofonu, a jedynie zwitek kabli wystajacy ze ściany, do kiedy tak
                                  będzie?
                                  Zgłosiłem niedziałający kaloryfer w łazience - olewka,
                                  Zgłosiłem bardzo duży spadek na balkonie - olewka.
                                  K-wa mać ile mam czekać na cień zainteresowania? chyba zgłosze że mi woda
                                  cieknie z kranu i kafle odpadają na balkonie (może nawet im pomogę trochę
                                  odpaść)to moze coś sie ruszy.
                                  Zgłosiłem błędną stawkę za prąd do STOEN - następnego dnia ktos zadzwonił,
                                  ZAINTERESOWAŁ SIĘ - skierował problem wyżej.
                                  A w ogóle to może by tak przestać płacić za przeglądy póki nikt nie chce
                                  przejrzeć niedziałającego domofonu, zimnego kaloryfera, spadku na balkonie?
                                  co wy na to?
                                  • Gość: anrom Re: wspólnota vs spółdzielnia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 10:56
                                    z firma administrujaca podpisuje sie kontrakt, jesli nie bedzie nam sie
                                    podobla, zmiana na inna.w spoldzielni traktuja nas jak petento intruzow, nie
                                    jak klientow dzieki ktorym istnieja. jednak by utworzyc wspolnote wszystkie
                                    mieszkania musza byc wlasnosci hipoteczna, jesli zostnie choc jedno
                                    spoldzielcze-wlasnosciowe na wspolnote nie ma szans
                                    • Gość: tomek Re: wspólnota vs spółdzielnia IP: 195.85.249.* 08.10.04, 12:09
                                      Jeżeli to prawda że wszyscy muszą mieć własność hipoteczną żeby założyć
                                      wspólnotę to myślę że możemy sobie odpuścić tę dyskusję na parę lat.
                                      Czy jesteś tego pewien?
                                  • Gość: tomek Re: wspólnota vs spółdzielnia IP: 195.85.249.* 08.10.04, 12:05
                                    W sprawie zjeżdżalni na balkonie w bud. 1.
                                    Napisałem pismo do Spółdzielni i poprawili. Mam wrażenie że raegują wyłącznie
                                    na słowo pisane.
                                    • Gość: haj Re: wspólnota vs spółdzielnia IP: 193.24.24.* 08.10.04, 12:13
                                      a ile minęło od pisma do poprawienia? może za krótko czekam?
                                      • Gość: anrom Re: wspólnota vs spółdzielnia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 12:49
                                        ja czekam 1,5 miesiaca po pisemnym zgloszeniu, potwierdzinym pieczecia
                                        spoldzielni i przekazanym do dzialu inwestycji jako pilne!!!
                                      • Gość: magic Z innej beczki temat grzejników IP: *.elektrim.pl 08.10.04, 13:02
                                        Mam pytanko do szanownych sąsiadów z budynku nr 1. Jak wygląda u Was sytuacja
                                        termoregulatorów do grzejników. Po wczorajszym telefonie do kierownika budowy
                                        okazało sie iz bałagan w spółdzielni i ogólne przepychanki pozbawiły go
                                        jakichkolwiek możliwości poprawek i założenia tychże termoregulatorów w
                                        mieszkaniach. Doradził mi napisanie oficjalnego pisma do spółdzielni z prośbą o
                                        założenie termoregulatorów grzejnikowych(bądż co bądż wymagam chyba jakiś
                                        ponadstandardowych rzeczy i luksusów jak możliwośc regulacji temperatury w
                                        mieszkaniu niesamowite). Czy szanowni sąsiedzi z 1 równiez występowali z takim
                                        pismem do spółdzielni czy może ktoś w 1 załatwił już tą sprawę i ma inne
                                        doswiadczenia . W koncu niedlugo zima nas zastanie a jakoś nie uśmiecha mi się
                                        siedzieć przy farelce. Wiem iż można isć do panów z ochrony i poprosic ich o
                                        właczenie ogrzewania w mieszkaniu ale skąd wiedzieć na ile są ustawione
                                        kaloryfery i czy ta temperatura bedzie mi odpowiadać.Czy Szanowni sąsiedzi
                                        wiedzą coś w tym jakże ważkim dla mnie temacie.
                                        • Gość: tygolasek Re: wspólnota vs spółdzielnia IP: *.mofnet.gov.pl 08.10.04, 13:54
                                          Właśnie, może by zbiorowo przestać płacic za przeglądy i konserwacje, czy jak
                                          to tam się nazywa. Przy 50 paru metrach kw. za naprawy wychodzi ponad 50 zł, to
                                          nie tak mało. Po co płacic, jak z tych pieniedzy dziadowska spółdzielnia nie
                                          korzysta? Za te pieniądze to można samemu naprawić. Po co płacić?
                                          • wpal1 Re: wspólnota vs spółdzielnia 08.10.04, 14:58
                                            A NIE DZIWI WAS, ŻE PŁACIMY ZA PRZEGLĄDY I KONSERWACJE NA PLACU BUDOWY!!!!
                                            NIE MÓWIĄC JUŻ O TYM, ŻE NIEKTÓRE STAWKI WZROSŁY 4-KROTNIE.
                                            NAJCIEKAWSZA JEST STAWKA ZA OCHRONĘ - NAJDROŻSZE FIRMY W W-WIE BIORĄ 20 ZŁ OD
                                            LOKALU, RESZTĘ BIEŻE SPÓŁDZIELNIA ZA OBSŁUGĘ!!!!
                                            • Gość: haj Re: wspólnota vs spółdzielnia IP: 193.24.24.* 08.10.04, 16:27
                                              Dziwi, naszych przedstawicieli także powinna dziwić - wnioskowałbym na zebraniu
                                              o rozliczenie faktycznych kosztów ochrony, oraz rozliczenie pieniążków z
                                              rubryki - przeglądy.
                                            • Gość: rose Re: wspólnota vs spółdzielnia - opłaty IP: *.chello.pl 08.10.04, 20:06
                                              Tak to bardzo dziwne, że płacimy za przeglądy i konserwacje na placu budowy !!!
                                              Skandalem jest również 4-krotny wzrost niektórych opłat !!!
                                              Ochrona też jest droga, ale nie znam cen w innych chronionych obiektach!!! Może
                                              ktoś zna i poda konkrektne przykłady, które przydadzą się jako argumenty
                                              przeciw tym stawkom na zebraniu 12.10.2004.
                                              Te ww. kwestie musimy poruszyć na zebraniu !!!
                                        • Gość: Robokopek Re: Z innej beczki temat grzejników IP: 217.153.22.* 08.10.04, 14:05
                                          U mnie też nie regulatorów. Są wpisane w protokół odbioru lokalu z usterkami do
                                          poprawy. Od kwietnia cisza... Większość grzejników mam aktualnie zdemontowane
                                          więc i tak nie grzeję, ale idzie listopad...
                                          • Gość: mm Re: Z innej beczki temat grzejników IP: 83.238.0.* 08.10.04, 17:03
                                            Byłem sobie dzisiaj w MiniDelikatesach na osiedlu Dębowy Park i oto co się
                                            dowiedziałem :
                                            Podobno ma być budowana w niedługim czasie ulica Ceramiczna ! Wszystko byłoby
                                            pięknie gdyby nie fakt że nie będzie budowana cała ulica tylko odcinek od gminy
                                            do Dębowego Parku i Wrzosów !
                                            • Gość: rose Ceramiczna IP: *.chello.pl 08.10.04, 20:23
                                              ...to nie może być prawdą...
                                              ...mam nadzieję, że to nie prawda...
                                              ...mam nadzieję, że za chwilę dowiem się, że jednak ta ulica będzie zbudowana...
                                        • Gość: rose Temat grzejników IP: *.chello.pl 08.10.04, 20:16
                                          Oczywiście też nie mam termoregulatorów. Zgłaszałam to już to administratorce,
                                          bez rezultatu!
                                          Wobec tego proponuję, abyśmy jednak napisali pismo do zarządu i to jak
                                          najszybciej i w jak największej ilośći!!!
                                          Mam ich brak zapisany w protokole odbioru! Na to się powołam !!! Piszmy i to
                                          jak najszybciej !!! lub ... może na zebraniu zbierzmy podpisy pod zbiorowym
                                          wnioskiem do zarządu o ich założenie!!! Jest świetna okazja aby to razem
                                          zrobić! Będzie to również ciekawa próba naszej jednomyślności (biorąc pod uwagę
                                          mysli o wspólnocie - to świetny test !!!).
                  • Gość: rose Oplaty za Energie Elektryczna IP: *.chello.pl 08.10.04, 20:08
                    Czy coś więcej wiadomo na temat taryf C11 i G11 ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka