Dodaj do ulubionych

czy wszystkie ...

15.04.05, 15:46
będąc w ciąży zauważyłyście więcej śluzu? Zanim jeszcze pojawiła się @.
Proszę, wiem, że tysiące razy odpowiadacie na pytanie "starających się", ale
napiszcie.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • tromysza Re: czy wszystkie ... 15.04.05, 15:47
      To znaczy przed spodziewaną @, a nie zanim się pojawiła. Czyli przed zrobieniem
      testu. Ale zamotałam. :-)))
      • ania.ss Re: czy wszystkie ... 15.04.05, 15:54
        Ja tak. Nawet myslalam ze to moze juz @. Potem sobie wmawialam, ze jest to ten
        bialy sluz, o ktorym tak duzo dziewczyn pisze i ze jest to wlasnie oznaka
        ciazy. Ale na szczescie byla. Aha, ten sluz pojawil mi sie zaraz po owulacji.
        Życze i tobie zeby to byl "ciążowy" śluz.
        pozdrawiam
        ania
    • michalina761 Re: czy wszystkie ... 15.04.05, 16:42
      Ja też miałam. Co chwilę sprawdzałam czy to nie @. Aż 4 dni po terminie
      spodziewanej zdecydowałam się na test i ..... okazało się że udało się.
      Powodzenia!! Trzymamy wszystkie nasze kciuki!!!!!!!
      • justyna62 Re: czy wszystkie ... 15.04.05, 16:52
        A dziewczyny mam pytanko, jak ten śluz wygląda?? ja jestem 5 dni po owu i czasem
        zauwazam taką "białą papkę" ani się nie ciągnie ani specjalnie nie lepi tylko
        taka włąśnie biała papka.

Justyna
        • tromysza Re: czy wszystkie ... 15.04.05, 16:58
          Ale 5 dni śluz jest normalny. W ciąży chyba powinno być go więcej. Właśnie
          badam tę sprawę. :-)
    • zuzanna32 Re: czy wszystkie ... 15.04.05, 17:28
      U mnie na początku było trochę więcej tego śluzu (chociaż to też zależało od
      dnia) i wyglądał jak biała papka.
    • parole_parole Re: czy wszystkie ... 15.04.05, 17:51
      Hmm, u mnie nie było żadnego śluzu, totalna "susza". Test zrobiłam 2-go dnia po
      spodziewanej miesiączce. Może jeszcze "przyjdzie" ten śluz?
      • ewcia730 Re: czy wszystkie ...do parole_parole !!! 15.04.05, 19:34
        No ale co miałaś dwie kreski ?
        • parole_parole Re: czy wszystkie ...do parole_parole !!! 16.04.05, 10:08
          Tak, są dwie kreski. Test robiłam wczoraj, I dzień ostatniej miesiączki to 17
          marca. Cykle mam regularne, 28-29 dni, owulację mniej więcej w połowie cyklu
          (nic nie mierzę, ale ja to po prostu czuję). No i powiem szczerze - trochę się
          martwię, że nie mam tego śluzu, o którym piszą Dziewczyny. Może coś jest nie w
          porządku?? (Pierwszą ciążę poroniłam, więc teraz boję się wszystkiego). Myślisz
          Ewcia730, że wszystko jest dobrze? Na dodatek nawet nie mogę pójść do lekarza,
          bo tu gdzie mieszkam (nie w Polsce) system jest taki dziwny, że przed 12
          tygodniem nikt mnie nawet nie obejrzy (no chyba, że znowu pojawiłyby się plamienia).
          • ewcia730 Re: czy wszystkie ...do parole_parole !!! 17.04.05, 00:29
            Witaj. Tak się cieszę!!!!!!!Gratulację!!!Obczytałam mnustwo wątków i spotkałam
            się z nadmiernym sluzem oraz z jego brakiem w pierwszej fazie ciąży.Ja tez
            podejżewam u siebie ciąże i to bardzo mocno ale śluzu to też raczej mam malutko
            a bardziej mam po prostu wilgotno w pochwie i nic więcej a 2 dni temu miałam
            bardzo dużo ale takiego mlecznego i nie rozciągliwego.Trzymam lciuki ja jutro
            popimo tego,że wiekszość odradza robię test.Trzymaj za mnie też kciuki.
    • elutek.ch Re: czy wszystkie ... 15.04.05, 21:37
      Mój cykl ok kilku lat wynosił zawsze 28 dni. kiedy 29 dnia nie przyjechała @ to
      na 99 % byłam pewna,że nie jesteśmy już sami. Nigdy nie spóźnł mi się @.
      Zrobiłam test i faktycznie mamy z mężem fasolkę. I od tego momenty mam dziwny
      śluz (zmienia się jego konsystencja). Dopiero w poniedziałek idę na pierwszą
      wizytę i będę wiedziała czy to jest normalne i co to oznacza.
      Pozdrawiamy.
      • parole_parole Do Elutek.ch 16.04.05, 10:10
        Elutku, a mogłabyś zapytać swojego lekarza czy brak takiego śluzu przy dodatnim
        wyniki testu to sygnał do niepokoju? Bardzo bym Ci była wdzięczna. Bo u mnie są
        dwie kreski, a tam sucho... Żadnego śluzu.
    • mikanm Re: czy wszystkie ... 16.04.05, 10:19
      U mnie nie było zwiększonej produkcji śluzu :) raczej odwrotnie - totalna
      posucha. Domyśliłam się że jestem w ciązy gdy w ciągu nocy dostałam biustu a'la
      Dolly Parton choć normalnie biust mam mikroskopijnej wielkości :) natomiast od
      drugiego trymestru ciązy śluziku owszem było więcej i więcej aż do samego końca
      ciąży.

pozdrawiam
      • sylwiawm Re: czy wszystkie ... 17.04.05, 00:15
        U mnie sluz nie był wyznacznikiem za to bardzo tkliwe piersi tak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka