marzarz 22.08.08, 21:26 Witam.Noszę się z zamiarem kupna roweru Unibike Globetrotter. Jaka jest Wasza opinnia na temat tego sprzętu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robertrobert1 Re: rower 24.08.08, 18:52 Wyglada calkiem niezle. Jedynie czego bym sie obawial to tylny bagaznik i siodlo. Odpowiedz Link
marzarz Re: rower 25.08.08, 13:51 Skąd biorą się twoje obawy i dla czego zmienił byś te dwa elementy. Myślę że wymienić na coś lepszego (siodełko Velo, Selle Italia, Sellel Royal.lub bagażnik Tubus)zawsze zdążę.Twoje opinie są dla mnie bardzo istotne, ( "widzę"po wypowiedziach na innych forach że masz pojęcie w tych tematach)ponieważ ja dopiero rozpoczyna przygodę z sakwami.Pozdrawiam Odpowiedz Link
robertrobert1 Re: rower 26.08.08, 15:49 Tubus jest królem wsród bagaźników ale do turystyki nadaja sie takze i inne stalowe. Istotnd jest prowadzenie rurek i fakt aby byly spawane a nie skrecane. Aluminiowe rozpadna sie po 2-3 latach. W siodelkach natomiast mistrzem jest Brooks. Jego sprezynowe modele idealne sa do dalekiej turystyki. Nie nabedziez na nich ani odparzen, ani odgniotow, ani obtarc. Jednak potrzebuja ulozenia sie. Odpowiedz Link
mar_janek Re: rower 27.08.08, 21:30 > Tubus jest królem wsród bagaźników > W siodelkach natomiast mistrzem jest Brooks. mysle, ze tu chodzi o rozwiazania praktyczne a nie lansiarskie... siodelko Brooksa latwo sie traci > do turystyki nadaja sie takze i inne stalowe aluminiowe tez sie swietnie spisuja. Nalezy wybierac te markowe, o wiekszej nosnosci - 25-30kg (maja lepsze spawy)w zupelnosci wystarczy > Aluminiowe rozpadna sie po 2-3 latach. Moj aluminiowy sluzy mi 6 rok - i technicznie trzyma sie. Jezdze pod obciazeniem w kazde wakacje ok 3tyg. Raz pekl spaw - przy wywrotce. > Nie nabedziez na nich ani odparzen, ani odgniotow, ani obtarc. na innych tez nie nabierzesz - jesli dobierzesz wlasciwie do konstrukcji swojego siedzenia. A to jest najtrudniejsze. Odpowiedz Link