majster_00 29.04.05, 11:27 Cześć Mam małe pytanko odnośnie obsługi zwrotu wyrobów. Krótki skrót problemu: zakładam zlecenie sprzedaży typu RE - zwrot wyrobów, w referencji do oryginalnej faktury sprzedażowej. Chcę mieć jedno zlecenie na dwa indeksy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominiar Re: SD - Refakturowanie zlecen sprzedaży 29.04.05, 15:35 Niestety - referencja tylko do 1 faktury. Ale za to mozesz utworzyc 2 odrebne zlecenia, na ktore mozna potem utworzyc jedna fakture korygujaca. Pzdr, D. Odpowiedz Link
majster_00 Re: SD - Refakturowanie zlecen sprzedaży 29.04.05, 18:58 Właśnie mi chodziło o kumulowanie wyrobów na poziomie zlecenie. Ja stworzyłem takie zlecenie z multi referencją: VA01 z ref do fakturki, a potem dla każdej linii to samo już wewnątrz transkacji (Dokument sprzedaży-->Tworzenie z referencją). I w statusie widzę dla każdej linii inną fakturkę podstawową. Przy korygowaniu, tworzy się jeden dokument do tych faktur, który się blokuje Tak się zastanawiam...czemu? Może SAP nie dopuszcza tego ze względu na rozbieżność w kursie waluty. W każdym razie ja się poddałem i trzaskam zleconko za zaleconkiem (a wystarczyłoby jedno z multi referencją....aaaahhhhh) M Odpowiedz Link