viqic 11.08.06, 19:39 Poproszę o udzielenie krótkiego instruktażu. Pobieżnie trzeba włączyć MIGO i wybrać blokowanie. Pozostaje podać dokument, tylko jaki? A jak później te zapasy odblokować? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aatrapa Re: Blokowanie zapasów 11.08.06, 22:19 Witam Transakcja MIGO_TR rodzaj ruchu 344 podajesz materaial ilosc sklad zaklad i ksiegujesz aby odblokowac podobnie tylko ze ruchem 344 Odpowiedz Link
viqic Re: Blokowanie zapasów 12.08.06, 12:34 > aby odblokowac podobnie tylko ze ruchem 344 Tym samym ruchem ? Odpowiedz Link
zanzizanzi Re: Blokowanie zapasów 12.08.06, 20:26 A w jaki sposób to blokuje sie ? TO znaczy co konkretnie blokuje ten ruch Odpowiedz Link
aatrapa Re: Blokowanie zapasów 13.08.06, 00:53 sorki pomylilem sie Blokuje sie ruchem 344 odblokowuje ruchem 343 Tak ogolnie rzecz ujmujac blokujac zapas oznaczasz go literka "S" co powoduje ze nie jest on widziany z poziomu planowania produkcji "przez planistow produkcji". Odpowiedz Link
viqic Re: Blokowanie zapasów 14.08.06, 18:12 Pomysł jest taki: mam na magazynie 30 długopisów. Chciałbym, żeby 10 z nich nie dało się pobrać bez mojej zgody. Czyli robię MIGO_TR i tam podaję 10 szt i nagle okazuje się, że na magazynie jest 20 długopisów i dodatkowo 10 zablokowanych ! Niestety w mojej konfiguracji systemu SAP nie ma możliwości podania indeksu, ruchu itp. Jednie można podać numer dokumentu : np. rezerwację. Nie istnieją również ruchy 344 i 343 ;-(. Czy to wszystko trzeba dokonfigurować w systemie ? Odpowiedz Link