Dodaj do ulubionych

Co z tym nowym supermarketem?

IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 00:11
Miało być Tesco. Jest gruba rumunów spod "Tęczy". Czy tak ma wyglądać
przyszłość? Jeśli tak to ja jadę do Poznania na zakupy i pienidze gwno zostan w
Kaliszu!!!! Pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: klientka Re: Co z tym nowym supermarketem? IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 04.07.02, 17:06
      jestem kaliszanką mieszkającą obecnie w Warszawie. Z racji tego, iż jest to
      miasto większe od Kalisza hipermarketów jest tu całe zatrzęsienie. Jednak dla
      nas konsumentów plusy tego są następujące:
      - nie trzeba przejeżdzać całego miasta by zrobić zakupy,
      - konkurencja wpływa pozytywnie na markety - starają się zachęcić nas
      (klientów) do robienia zakupów właśnie u nich,
      - hipermarkety: tesco, geant, carrefour, leclerc są dużo większe, mają bardzo
      podobny układ działów w sklepie, tak więc zawsze wiadomo gdzie co znależć,

Moim zdaniem niestety nie ma takiego drugiego marketu jak Hit, który miałby
      tak chaotycznie i nielogicznie "poukładane" działy. Nie chodzi mi tu nawet o
      Kalisz, bo w Warszawie jest podobnie. Ze wszystkich możliwych hipermarketów
      trafił się nam najgorszy. Ja się w nim nie potrafię odnaleźć - jest tak ciasno
      i bezmyślnie wszystko poukładane.

Czas na nowy i tym razem duży, normalny hipermarket, w którym kilka osób z
      wózkiem moze normalnie się przemieszczać bez konieczności przepychania się.
      Konkurencja dla Hita jest po prostu konieczna. Chodzi mi tutaj o komfort
      robienia zakupów, dla tych którzy się zdecydują na hipermarket (jakośc towarów
      jest niestety mniej więcej podobna we wszystkich marketach). pozdrawiam
    • Gość: b Tesco kupuje Hita IP: 212.244.106.* 08.07.02, 09:30
      Zdaje się, że nadzieje na konkurencję są przedwczesne, bo Tesco ma w Polsce
      wykupić Hita. Chyba trzeba dopuścić coś jeszcze.
      • Gość: Tomek Re: Tesco kupuje Hita IP: *.kalisz.mm.pl 07.05.03, 23:32
        Gość portalu: b napisał(a):

> Zdaje się, że nadzieje na konkurencję są przedwczesne, bo Tesco ma w Polsce
        > wykupić Hita. Chyba trzeba dopuścić coś jeszcze

No i kupili
    • Gość: Tomek Re: Co z tym nowym supermarketem? IP: *.kalisz.mm.pl 07.05.03, 23:31
      No kupili

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka