Gość: Jędrzej IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 00:11 Miało być Tesco. Jest gruba rumunów spod "Tęczy". Czy tak ma wyglądać przyszłość? Jeśli tak to ja jadę do Poznania na zakupy i pienidze gwno zostan w Kaliszu!!!! Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klientka Re: Co z tym nowym supermarketem? IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 04.07.02, 17:06 jestem kaliszanką mieszkającą obecnie w Warszawie. Z racji tego, iż jest to miasto większe od Kalisza hipermarketów jest tu całe zatrzęsienie. Jednak dla nas konsumentów plusy tego są następujące: - nie trzeba przejeżdzać całego miasta by zrobić zakupy, - konkurencja wpływa pozytywnie na markety - starają się zachęcić nas (klientów) do robienia zakupów właśnie u nich, - hipermarkety: tesco, geant, carrefour, leclerc są dużo większe, mają bardzo podobny układ działów w sklepie, tak więc zawsze wiadomo gdzie co znależć, Moim zdaniem niestety nie ma takiego drugiego marketu jak Hit, który miałby tak chaotycznie i nielogicznie "poukładane" działy. Nie chodzi mi tu nawet o Kalisz, bo w Warszawie jest podobnie. Ze wszystkich możliwych hipermarketów trafił się nam najgorszy. Ja się w nim nie potrafię odnaleźć - jest tak ciasno i bezmyślnie wszystko poukładane. Czas na nowy i tym razem duży, normalny hipermarket, w którym kilka osób z wózkiem moze normalnie się przemieszczać bez konieczności przepychania się. Konkurencja dla Hita jest po prostu konieczna. Chodzi mi tutaj o komfort robienia zakupów, dla tych którzy się zdecydują na hipermarket (jakośc towarów jest niestety mniej więcej podobna we wszystkich marketach). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Tesco kupuje Hita IP: 212.244.106.* 08.07.02, 09:30 Zdaje się, że nadzieje na konkurencję są przedwczesne, bo Tesco ma w Polsce wykupić Hita. Chyba trzeba dopuścić coś jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Tesco kupuje Hita IP: *.kalisz.mm.pl 07.05.03, 23:32 Gość portalu: b napisał(a): > Zdaje się, że nadzieje na konkurencję są przedwczesne, bo Tesco ma w Polsce > wykupić Hita. Chyba trzeba dopuścić coś jeszcze No i kupili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Co z tym nowym supermarketem? IP: *.kalisz.mm.pl 07.05.03, 23:31 No kupili Odpowiedz Link Zgłoś